Otwórzcie mi oczy... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 20:48   #31
ptasie__mleczko
Rozeznanie

Dot.: Otwórzcie mi oczy...

Cytat:
Napisane przez Alinka456 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich!
Postanowiłam napisać, bo już sobie nie radzę. Mam 28 l. jestem po studiach, mam jakieś pasje. Jestem spokojną osobą, poukładaną, ale... doświadczoną przez los (sprawy rodzinne... ciężkie, trudne doświadczenia-ale to nie o tym mowa). Mam mało znajomych, co nie oznacza że nie jestem osobą lubianą... może trochę nieśmiałą.
To co mnie bardzo martwi to, to że jestem sama. Mam już tyle lat a nigdy NIGDY nie byłam w związku. Jakieś znajomości były, ale nic z tego nie wyszło. Czy Waszym zdaniem to normalne? Być w tym wieku i nigdy nie być w związku, nie doświadczyć bliskości, miłości itd. (o sexie nawet nie mówię). Moi znajomi mają poukładane życie, a ja...?
Moim priorytetem życiowym jest rodzina, a jej nie mam i nie widzę szans by poznać kogoś sensownego. Czuję się bardzo nieszczęśliwa z tego powodu, częściej mam trudności w cieszeniu się z codzienności. Nawet się tego wstydzę. Jak sprawić by być szczęśliwą, będąc samą... nie wiem żyć dla pracy, dla innych się poświęcać? Otwórzcie mi oczy. Pozdrawiam.
możę masz za duze wymagania co do facetów? CZas obniżyć poprzeczkę.
PO tym poście skojarzyło mi się grono moich koleżanek, które są w podobnym wieku i też narzekają, że są same i nigdy nie miały nikogo poważnego. Powód. Niestety każda z nich chce księcia z bajki i niestety w realnym zyciu go nie znajduje. I nie znajdzie. I najgorsze jest to, że w akcie desperacji biorą się za żonatych, dzieciatych, zajętych... :/ Nie mówie, że u CIebie tak jest. Ale jednak z obserwacji widzę, że to bardzo prawdopodobne (chociaż założę się, że żadna z nich tak nie uważa)
Stary 2015-01-30, 21:01   #32
Wanda85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ptasie__mleczko Pokaż wiadomość
możę masz za duze wymagania co do facetów? CZas obniżyć poprzeczkę.
PO tym poście skojarzyło mi się grono moich koleżanek, które są w podobnym wieku i też narzekają, że są same i nigdy nie miały nikogo poważnego. Powód. Niestety każda z nich chce księcia z bajki i niestety w realnym zyciu go nie znajduje. I nie znajdzie. I najgorsze jest to, że w akcie desperacji biorą się za żonatych, dzieciatych, zajętych... :/ Nie mówie, że u CIebie tak jest. Ale jednak z obserwacji widzę, że to bardzo prawdopodobne (chociaż założę się, że żadna z nich tak nie uważa)
Ale to Twoim zdaniem należy obniżać standardy? Ja nie mówię o jakichś wydumanych wymaganiach, ale przecież nie polecę na kogoś, kto mi nie odpowiada, żeby "nie oczekiwać księcia z bajki"...
Wanda85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 21:09   #33
Elfir
Zakorzenienie

tylko, że możesz szukać ideału, który nie istnieje.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 21:11   #34
Wanda85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
tylko, że możesz szukać ideału, który nie istnieje.
No chyba dopóki szukam "mojego" ideału, to wszystko w porządku? Chodzi mi o to, że każdy chyba szuka konkretnego człowieka, tj. mającego konkretne cechy. Problem zaczyna się, kiedy ma to być przystojniak z milionami na koncie, pasjonujący się literaturą wschodniosłowiańską i lubiący konkretną markę whisky...
Stary 2015-01-30, 21:21   #35
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wanda85 Pokaż wiadomość
Problem zaczyna się, kiedy ma to być przystojniak z milionami na koncie, pasjonujący się literaturą wschodniosłowiańską i lubiący konkretną markę whisky...
Wiesz co jest najsmutniejsze. Znam takiego (może poza tymi milionami, ale źle mu się nie wiedzie).
Jest gejem..

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2015-01-30, 21:32   #36
Jade83
Raczkowanie

Cytat:
Pytanie, który facet chciałby starszą dziewczynę? Mało który z nich bierze coś takiego pod uwagę. Myślę, że wstydzili by się i sami przed sobą i przed innymi. Co by pomyśleli o takiej dziewczynie..? Nikt jej nie chciał...
Ja mam męża rok młodszego a z autopsji znam dwa przypadki, gdzie kobiety 30 lat i 34 lata znalazły świetnych facetów - kawalerów! A same były po rozwodzie. I są w końcu szczęśliwe. Da się!
Ja np. gdy miałam też takie myśli, że mam swoje lata, a faceta niet, a rodzinę chcę, to zmieniłam pracę z zawodu bardzo sfeminizowanego w małym miasteczku na korporację w dużym, gdzie co prawda dalej była przewaga kobiet, ale nie aż taka. Męża znalazłam co prawda w innym miejscu i tak na prawdę przez przypadek, ale to już inna historia.
Morał z tego taki, że nie ma sensu użalać się nad sobą. Trzeba spojrzeć w lustro, powiedzieć "Alinka, jesteś atrakcyjną kobietą. Lubię cię." I powtarzać to sobie codziennie. A tak już bardzo na koniec polecam książki i blog p. Iwony Majewskiej Opiełki

Edytowane przez Jade83
Czas edycji: 2015-01-30 o 21:34
Jade83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-30, 21:38   #37
Wanda85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Wiesz co jest najsmutniejsze. Znam takiego (może poza tymi milionami, ale źle mu się nie wiedzie).
Jest gejem..
Wiesz, ilu ja fajnych gejów znam? Aż się dziwię, kiedy heteryka poznaję...
Stary 2015-01-30, 21:40   #38
Elfir
Zakorzenienie

może zmień płeć, albo co...

T.Pratchett
Stary 2015-01-30, 21:42   #39
Wanda85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elfir Pokaż wiadomość
może zmień płeć, albo co...

:d
Stary 2015-01-30, 23:31   #40
bambarylla
Rozeznanie

Cytat:
A ja się chyba jakoś boję korzystania z portali. Samo przyznanie się przed sobą nie jest łatwe, że.. portal. To taka ostateczność. Boję się że trafi się jakiś zboczeniec albo ktoś z zaburzeniem osobowości, trudnym charakterem... Nie chcę obrazić innych, nie zrozumcie mnie źle.
To nie ostateczność. Takie czasy, że ludzie mnóstwo czasu spędzają w internecie, komunikują się tam z innymi, robią zakupy, czytają - dlaczego by więc nie wyruszyć na podryw właśnie tam? Kiedyś faktycznie konto na portalu randkowym było szczytem desperacji - ale czasy się zmieniły. I da się poznać normalnych facetów, wiem z doświadczenia A co do zboczeńców/trudnych charakterów - przecież nie wyjdziesz za faceta po pierwszym spotkaniu, nie? Wszędzie można poznać dziwaków, nie tylko w necie.

Cytat:
Pytanie, który facet chciałby starszą dziewczynę? Mało który z nich bierze coś takiego pod uwagę. Myślę, że wstydzili by się i sami przed sobą i przed innymi. Co by pomyśleli o takiej dziewczynie..? Nikt jej nie chciał...
Moi byli byli młodsi ode mnie, jeden o 2, drugi o 3 lata, także tego
Stary 2015-01-31, 02:01   #41
201605131805
Konto usunięte

Skąd pomysł, że mało który facet chciałby starszą dziewczynę?

Ja też późno zaczęłam życie związkowe. Faceci, których poznawałam w większości byli młodsi. Kwestia dopasowania. W ogóle większość ludzi z mojego otoczenia jest młodsza ode mnie, przez co sama młodziej się czuję.
201605131805 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-31, 03:50   #42
takbonie
Raczkowanie

Bez przesady starszego, wolnego, bez rozwodu też można znaleźć.
takbonie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-31, 10:02   #43
Alinka456
Raczkowanie

Bardzo Wam dziękuję za te komentarze
Chciałabym tylko dodać, że nie mam wielkich wymagań. Facet najlepiej jeśli byłby po prostu normalny, miał poukładane w głowie. Nie interesuje mnie jego portfel.
Czasem bywam w miejscach, gdzie ludzie się spotykają, ale to rzadkość. Znajomi są w związkach. Wszędzie bywają razem, a mi tak wyszło przebywać samej..
Z drugiej strony mam baaaardzo młody wygląd. Uwierzcie mi, że pomimo tego że mam te 28 l. wyglądam na 17 l. Tak mam kompleksy. Jakoś nigdy się nie doceniałam. Z drugiej strony mam za sobą ciężkie doświadczenia rodzinne, które mi jakoś nie pozwalają rozwinąć skrzydeł. Zwyczajnie za bardzo wstydzę się swojej sytuacji (rodziny też), by kogoś do tego wprowadzić, pokazać to co jest a co jest trudno zmienić. Wybaczcie to użalanie się... ciężko się cieszyć kiedy powodów do radości tak mało. Ja staram się jak mogę...
Alinka456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-31, 11:58   #44
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Alinka456
Zadbaj jeszcze bardziej o siebie, spraw by kompleksy odeszły na bok . Zrób coś dla siebie!!
Stary 2015-02-01, 17:07   #45
Elfir
Zakorzenienie

mój młodszy brat nie ma dziewczyny... 31 lat

T.Pratchett
Stary 2015-02-02, 09:44   #46
Alinka456
Raczkowanie

...ale chyba nie zaprzeczycie... dziewica w wieku 28 l. to budzi szok. Bałabym się nawet reakcji przyszłego faceta, co by pomyślał.
Stary 2015-02-02, 10:18   #47
Nameria
Zadomowienie

Dziewczyno przestan się przejmować wszystkim. Wyjdź do ludzi, zacznij coś robić, zajmować sobie czas. Zapisz się na język obcy, salsę, basen, nie wiem coś co lubisz i gdzie można poznać ludzi.
Jak zaczniesz akceptować siebie, będzie Ci dużo łatwiej spojrzeć na niektóre sprawy inaczej.
Aż bije po oczach to jak wszystko przeżywasz. "mam 28 lat,nigdy nikogo nei miałam. Mam 28 lat wyglądam na 17 ( nic tylko się cieszyć ), mam 28 lat a jestem dziewicą". Wyluzuj
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 10:22   #48
zergeling
Raczkowanie

To znajdź sobie podobnego co też na młodszego wygląda.

Ja aktualną dziewczynę z którą się spotykam poznałem właśnie przez jeden z portali randkowych, jest rok młodsza od Ciebie. Zazwyczaj poznawałem na żywo ale w sumie co mi szkodzi? - pomyślałem. Jakby była dziewica to by mi nie przeszkadzało. Gorzej jakby była nudną desperatką.

Tylko że pare lat temu też tam miałem konto i przerobiłem z 20 spotkań z różnymi z których w sumie nic sensownego nie wynikło, tylko że ja mam duże wymagania i 90% mi się nie podobało, a te 10% które mi się widziało to ja się im nie widziałem .

Więc jak szedłem na spotkanie z tą to tak sceptycznie podchodziłem.

Edytowane przez zergeling
Czas edycji: 2015-02-02 o 10:23
zergeling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 13:19   #49
Alinka456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zergeling Pokaż wiadomość
To znajdź sobie podobnego co też na młodszego wygląda.

Ja aktualną dziewczynę z którą się spotykam poznałem właśnie przez jeden z portali randkowych, jest rok młodsza od Ciebie. Zazwyczaj poznawałem na żywo ale w sumie co mi szkodzi? - pomyślałem. Jakby była dziewica to by mi nie przeszkadzało. Gorzej jakby była nudną desperatką.

Tylko że pare lat temu też tam miałem konto i przerobiłem z 20 spotkań z różnymi z których w sumie nic sensownego nie wynikło, tylko że ja mam duże wymagania i 90% mi się nie podobało, a te 10% które mi się widziało to ja się im nie widziałem .

Więc jak szedłem na spotkanie z tą to tak sceptycznie podchodziłem.
A co masz na myśli mówiąc o tej nudnej desperatce? Hmm.. szczerze to ja uważam się nawet za taką. Nie korzystam jakoś dynamicznie z życia. Ono jest mało atrakcyjne. Mam mało znajomych. Jestem osobą miłą, ale nie potrafię np. kogoś rozbawić i ogólnie dobrze się bawić, być spontaniczną. Noo kiedyś chyba mnie dopadł szał desperacji, gdyż po poznaniu kogoś (krótka znajomość, żadna bliska) powiedziałam magiczne słowo kocham...i to było nie mądre posunięcie.
Stary 2015-02-02, 15:41   #50
locci
Raczkowanie

Za bardzo to wszystko przeżywasz. Mam koleżankę... była w Twoim wieku, albo rok starsza, jak poznała swojego faceta i też była dziewicą Może gdzies tam w duchu tym się martwiła, nie wiem... bo nigdy o tym nie mówiła. Gdy znajomość wyklarowała się na taką pewniejszą, to mu powiedziała... Opowiadała, że zdziwił się tylko i nie mógł uwierzyć, że jego piękna, inteligentna naj naj dziewczyna jest dziewicą bardzo mu się to spodobało. Obecnie są szczęśliwym małżeństwem)

Taka oto historia prawdziwa... Nie nakręcaj się tak!!!!!

Jeszcze inna koleżanka rozstała się ze swoim długoletnim partnerem... starsza od Ciebie... obecnie chodzi na randki z mężczyznami poznanymi przez portal randkowy. Mówi, że od czegoś trzeba zacząć..., że musi się przełamać...
locci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 16:40   #51
201605131805
Konto usunięte

A co takiego mógłby sobie ten przyszły facet pomyśleć? Nie trzeba zaczynać znajomości od informowania się o swoich łóżkowych podbojach. Lubisz siebie? Bo dobrze by było.
201605131805 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 18:33   #52
201704110957
Konto usunięte

Cytat:
...ale chyba nie zaprzeczycie... dziewica w wieku 28 l. to budzi szok. Bałabym się nawet reakcji przyszłego faceta, co by pomyślał.
Ta na pewno wyskoczyłby przez okno.
Dzisiaj panuje dziwna moda na rozdziewiczenie przed 20 lub 25 (najpóźniej). Serio? To sprawa indywidualna każdego człowieka z osobna
201704110957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-03, 10:31   #53
201705080934
Konto usunięte

Znowu pojawia się podobny wątek. Dziewica to przecież nie jest potwór pokryty łuskami. Różni się od niedziewicy wyłącznie tym, że jedna ma za sobą seks, a druga nie. Wyluzujcie, rety.
Chyba, że problemem piszących tu dziewic jest to, że mają ochotę na seks Ale nie róbcie z tego problemu ogólnospołecznego. To naprawdę nie ma znaczenia, co inni o tym myślą.
201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości