Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 08:50   #2671
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Podobno skakanie na piłce przyspiesza poród ale też się kręcę jak boli mnie kręgosłup

Uciekam zbierać się na wizytę. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok
kręcić się można, skakanie to już zdecydowanie bliżej terminu

powodzenia na wizycie!!

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
My dzis zaczynamy 34 tydz wiec do porodu równo 7 tygodni

Zastanawiam sie czy te sterydy ktore dostałam na płucka (Celeston) mogą spowodować ze porod bedzie wcześniej - tzn dziecko wcześniej dojrzeje i bedzie chciało opuścić lokum ?
za 34 tydzień!

co do sterydów to chyba nie ma reguły, moja kuzynka dostała też te sterydy w 32 tygodniu, a urodziła dokładnie w terminie
Stary 2015-02-02, 09:04   #2672
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
kręcić się można, skakanie to już zdecydowanie bliżej terminu

powodzenia na wizycie!!

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

za 34 tydzień!

co do sterydów to chyba nie ma reguły, moja kuzynka dostała też te sterydy w 32 tygodniu, a urodziła dokładnie w terminie

Uff to mnie pocieszyłas bo u nas remont pełna para. .

W łazience dopiero zaczynaja płytki kłaść a jeszcze nasza sypialnia do pomalowania i remont jednego pokoju ( ściągnięcie tapet położenie gładzi i pomalowanie ) mam nadzieje ze skończą za 2 tyg tak jak obiecują < strach >

Ja nie mam jeszcze nic dla maluszka przygotowane ;/ jedynie wypralam ubranka dla miska do wyprawki
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:07   #2673
tout-petit-fille
Zadomowienie

Hej dziewuszki

Dziś po raz pierwszy TVN24 uratował mi poranek

Nie mogłam spać, bo zgaga tak mi się dawała we znaki, że musiałam wstać. Ale miałam plan. Chwilę po 6 przeniosłam się do salonu z poduszką i kocykiem, włączyłam "wstajesz i wiesz" , gdzie prowadzącym jest Kuźniar. Ma tak usypiający głos, że idealnie zadziałał

I dopiero sobie wstałam. Wysłałam TŻ po pączki, a jakże. Musiałyście przypomnieć o tym cudownym produkcie, który zawsze uszczęśliwi kobietę

Idę zobaczyć co u Was

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:15   #2674
nusiekowa
Wtajemniczenie

witam Ale sie wyspałam.......!!!: jupi: mimo strasznego bólu w kroczu....ehhhh
Teraz ide was nadrabiać bo to co żeście wyczyniły w weekend......

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

A to mocno widać, że się obniżył? Bo się zastanawiam czy zobaczę u siebie
pierw odczujesz ulge w żebrach Ja miałam tak że mój biust opierał sie o brzuchol a teraz jest osobną częścią
Stary 2015-02-02, 09:37   #2675
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo hej

Obniżył mi się brzuch Taka rewelacja u mnie z rana

Całą noc chodził nawilżacz w sypialni i wilgotność doszła do 50%, a ja pierwszy raz od nie wiem jak dawna obudziłam się z niezatkanym nosem i faktycznie nie ma tej krwi już Zupełnie inny komfort oddychania. Ten nawilżacz już będzie chodził 24/dobę

A dzisiaj zamówię wyciskarkę do soków, nie mylić z sokowirówką czy wyciskarką do cytrusów, ma może któraś z Was i może coś doradzić? Już nie mogę się doczekać soczku z natki pietruszki, kiwi i jabłuszek

Ja ostatnio robiłam rozeznanie wsród wyciskarek i zdecydowaliśmy sie na taka ze średniej półki
http://www.euro.com.pl/wyciskarki-wo...er-pj400.bhtml

Wczesniej były grane codziennie soki pomarańczowe i grapefruitowe- zupełnie inne , takie gęstsze i treściwsze niż te z normalnej wyciskarki do cytrusów. Teraz robie sok marchewkowo jabłkowy i zblendowanego banana dodaje taki Ala kubus powstaje
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:45   #2676
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Szkrabeniek ten dywanik robiłaś czy kupiłaś? Jest cudowny! Jak cały Mikołajkowy kącik.

Wiecie jak mój mąż mnie dziś rozczulił, mam dzień huśtawkowy i jeszcze puchnę jak nadmuchany balon, przez co swędzi i piecze mnie skóra jakby miała pęknąć ale tak patrzę na wasze kąciki i mówię do mojego Tża żeby pojechał do castoramy po papier ścierny i farbę bo trzeba meble pomalować a o n do mnie,że co ja niby chcę to robić? Na co ja,że bym chciała a on,że nie ma mowy,ja mam leżeć i odpoczywać. To się poryczałam że ja taka niedołęga i taka niemoc mnie ogarnia. Na co mój mąż przytula mnie i mówi żebym nie płakała, obmyśliłam wszystko i on to zrobi a ja mam leżeć z nóżkami wysoko i odpoczywać. On wie,że teraz to wszystkie obowiązki on przejmuje a ja noszę pod sercem naszą córkę i dla mnie to jest wystarczający wysiłek. Narobię się jeszcze jak się mała urodzi i odpoczynku też będę potrzebowała. No i znów się poryczałam,tym razem ze wzruszenia. kochany mój.

Tylko ja z tych nieleżących. Ciężko mi wyleżeć. zwłaszcza z moim zespołem niespokojnych nóg
Alunia -dywanik robiłam sama Mąż mi kazał tzn motywował mnie powiedział, że w ciąży mam odpoczywać i mogę kręcić pompony i tak powstał

Twój Tż spisał się na medal Dobrze, że są - wiadomo czasami dokuczą - ale bez Nich nie byłoby tak samo

Witam się z Wami w poniedziałek zobaczymy co przyniesie tydzień

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:48   #2677
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Hej dziewczyny ktoras z Was pisala o inhalacji z majeranku czy moze napisac cos wiecej?

Wczoraj goscie przywiezli co nie co wiec uff, obslugiwal maz pomogla tesciowa, nawet bylo fajnie za to moja cora nie chce do dziadkow na ferie jechac, nie przyzwyczajona do spania u innych jest ehh probujemy ja jakos przekonac bo sie zanudzi ze mna lezaca caly tydzien, potem juz bedzie maz popoludniami najgorszy ten jeden tydzien.

Noc nieprzespana, bolal krzyz, ja sie co chwila budzilam cala zlana potem nie wiem co mi bylo :/ jutro zaczniemy 36tc, jeszcze te 2tyg zeby sie nic nie dzialo i byloby cudnie, brzuch mocniej i czesciej twardnieje a na badania trzeba jechac, ciezko bedzie..
Stary 2015-02-02, 09:52   #2678
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Szkrabeniek ten dywanik robiłaś czy kupiłaś? Jest cudowny! Jak cały Mikołajkowy kącik.

Wiecie jak mój mąż mnie dziś rozczulił, mam dzień huśtawkowy i jeszcze puchnę jak nadmuchany balon, przez co swędzi i piecze mnie skóra jakby miała pęknąć ale tak patrzę na wasze kąciki i mówię do mojego Tża żeby pojechał do castoramy po papier ścierny i farbę bo trzeba meble pomalować a o n do mnie,że co ja niby chcę to robić? Na co ja,że bym chciała a on,że nie ma mowy,ja mam leżeć i odpoczywać. To się poryczałam że ja taka niedołęga i taka niemoc mnie ogarnia. Na co mój mąż przytula mnie i mówi żebym nie płakała, obmyśliłam wszystko i on to zrobi a ja mam leżeć z nóżkami wysoko i odpoczywać. On wie,że teraz to wszystkie obowiązki on przejmuje a ja noszę pod sercem naszą córkę i dla mnie to jest wystarczający wysiłek. Narobię się jeszcze jak się mała urodzi i odpoczynku też będę potrzebowała. No i znów się poryczałam,tym razem ze wzruszenia. kochany mój.

Tylko ja z tych nieleżących. Ciężko mi wyleżeć. zwłaszcza z moim zespołem niespokojnych nóg
aż mnie ścisnęło w gardle ze wzruszenia. Nasi kochani mężczyźni

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie w poniedziałek. Jest 4rano jestem juz głodna ale pierw poczytałam was

Niunia - Julia ślicznie ale kochana co z literkami ? Hih

Nouvelle zastanawia mnie jedno-gdzie ty te swoją Zosiulke trzymasz? Chudzinko! Fajnie ze nie masz dużego bebzolka

My jednak jeszcze poczekamy z kupnem... Z kredytem musimy się do kwietnia zdecydować a dopiero luty wiec coś się może znajdzie. Rodzice TŻ mnie tylko wkurzyli tak jak sądziłam oni mówią żeby czekać aż się brat TŻ wyniesie z 4 pietra z 31mkw i my tam pójdziemy. Nic nie powiedziałam a mój TŻ powiedział ze jakbyśmy we dwójkę byli to może ale z psem i dzidzia to nie chcemy. I chyba tata TŻ był zły bo to oni ta kawalerkę kupili bratu mojego TŻ.
Jak tacy mądrzy niech kupią nam mieszkanie a nie mnie pchają w mieszkanie jeszcze nie moje-mam to w nosie!
Doskonałym ich wkładem będzie sprzedaż tej nieporzebnej już kawalerki i przekazanie Wam jakiejś kwoty pieniędzy. Brat dostał jeszcze działkę, więc to mu wystarczy, Wam się w końcu coś też należy

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo hej
Obniżył mi się brzuch Taka rewelacja u mnie z rana

Całą noc chodził nawilżacz w sypialni i wilgotność doszła do 50%, a ja pierwszy raz od nie wiem jak dawna obudziłam się z niezatkanym nosem i faktycznie nie ma tej krwi już Zupełnie inny komfort oddychania. Ten nawilżacz już będzie chodził 24/dobę

A dzisiaj zamówię wyciskarkę do soków, nie mylić z sokowirówką czy wyciskarką do cytrusów, ma może któraś z Was i może coś doradzić? Już nie mogę się doczekać soczku z natki pietruszki, kiwi i jabłuszek
To chyba Tobie jako pierwszej brzuch się obniżył

Kiedyś dla jednej z restauracji szukałam wyciskarek do soków, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć co rzuciło mi się w oczy...

Cytat:
Witam Was piekne brzuszkowa mamusie )

Nie pisałam bo okazało sie ze moje przeziębienie to ostre zapalenie krtani i tchawicy ... Inhalacja z soli fizjologicznej, syrop stodal na noc , prawoslazowy przez dzien, tantum verde w aerozolu i jakieś tabletki wykrztuśnie - jest juz lepiej ale bez szału - weekend spędziłam w łożku nawet na kompa i telewizor nie mogłam patrzeć ;(

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pięknych brzuszków <love>

My dzis mamy pierwsze zajecia w szkole rodzenia - dobrze ze tylko wykłady bo na ćwiczenia nie było by siły ...

W środę wizyta juz sie nie moge doczekać <tupie> ;p
Szybkiego powrotu do zdrowia A za wizytę

A remontem się nie przejmuj- u mnie też w czarnej pupie, ale już wyluzowałam z tym.. daaaaaaaaaaamy radę

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:58   #2679
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
o masakro Ja mieszkam z teściami, którzy też mają podejście do życia z lat PRL-u. Z tym, że my mamy osobne piętro i nie wtrącają się kompletnie w nasze życie Co nie zmienia faktu, że ich podejście do życia i bałaganiarstwo doprowadza mnie do szału

Podobno skakanie na piłce przyspiesza poród ale też się kręcę jak boli mnie kręgosłup

Uciekam zbierać się na wizytę. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok
Ja skaczę na piłce jak czuję, że mi się brzuch napiął i jak jestem zmęczona np. po prasowaniu Od razu ulga
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:58   #2680
smv
Zakorzenienie

Kiedyś mowa była ze ta kawalerka będzie dla nas ale teraz cisza... Musielibyśmy czekać aż brat TŻ skończy dom a robi go już 5rok bo tak jak tesciowie zbiera i bez kredytu... A ja nie mam zamiaru czekać na czyjąś łaskę aż mi ktoś zwolni kawalerkę a potem powie out bo on to musi sprzedać. Aa się zobaczy...
Właśnie wróciłam z biedry, w aplikacji miały być mandarynki w promocji a nie bylo;( za to żel adidas za 6.69kupilam TŻ 3 sztuki. Bylam tez w spółdzielniach mieszkaniowych popatrzeć na ogłoszenia ale same kawalerki ;(

Mniam kupiłam se chrupki orzechowe pewnie będzie zgaga mega
Stary 2015-02-02, 09:58   #2681
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a faktycznie możesz mieć rację ale jak w tej torbie na sale noworodków damy chusteczki nawilżające, to później w tej sali pooperacyjnej nie będziemy mieć chusteczek? czy oni nam oddadzą to co zostanie z tej sali noworodkowej??

a drugie pytanie mam do Ciebie takie, bo ja kupiłam pampersy DADA ale tam jest rozmiar 2,5-5 kg. Myślisz, że mogą być takie?? bo te pampersy w rozmiarze 3-6 kg to w paczce jest 78 sztuk a przecież nie wezmę takiego wielkiego opakowania do torby??

ile problemów, żeby się spakować zresztą to nie jest normalne żeby ciężarna musiała tachać 3 torby a tak jak Ty 5 to już w ogóle tak jakby nie mogli mieć wszystkiego w jednej i sobie wybrać co potrzebują
Pewnie oddadza. aczkolwiek ja na wszelki wypadek spakowalam dodatkowa paczke chusteczek jakby jednak nie oddali mysle, ze te pampersy 2,5-5 kg moga byc spokojnie. Ja spakowalam newborn sa tyciusie, ale tez jednak nie licze na dzieci po 4 kg w moim przypadku jakby bylo cos nie w porzadku czy czegos braklo to tam jest sklep w szpitalu ewentualnie moze TZ podjechac do jakiegos carrefoura czy gdzies

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2015-02-02 o 09:59
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:01   #2682
smv
Zakorzenienie

Ale chusteczki nawilżanie są chyba dla was jakby Dzidzius zrobił siku lub kupkę żebyście wy sobie dzidzie oporzadzily GG pierwsze słyszę żeby dawać położnym swoje... To tak jak mlekiem mm dokarmiaja przecież nie dajecie swojego
Stary 2015-02-02, 10:05   #2683
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja skaczę na piłce jak czuję, że mi się brzuch napiął i jak jestem zmęczona np. po prasowaniu Od razu ulga
o fajna rada

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Zrozumie, jak ci dziecko bedzie caly czas plakac albo bedzie chciec na rece wiec obiadu TZ nie dostanie bo nie bedziesz miala kiedy go zrobic a tak maluszek by lezal w lezaczku a ty moglabys do niego mowic gotujac obiad

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Ja moge rodzic, ale jak bede wyspana bo dzis spalam za krotko wiec nie ;P

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

a co z literkami piekne imie Oby szybko wam poszlo z przeprowadzka

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

swietny pomysl ja bede o tym wlasnie myslala

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

kochana nie musi ci rosnac , mialam kolezanki ktore wygladaly jak w 5 miesiacu ciazy a one w 9 i do porodu, halooooo bedzie dobrze i tak niedlugo rodzimy a pozatym niunia ty duzo nie wazylas przed ciaza wiec nie mozesz miec chyba takiego wielorybka jak ja ;P

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

dzien dobry milego dnia!

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

ja to lubie byc na biezaco a po porodzie to wogole bede miec takie tyly w czytaniu
noo najgorzej że będziemy jeszcze klaść kafelki w kuchni, ale mam nadzieje ze w miare szybko to pojdzie , ja sie zajme urzadzaniem chociaz jednego z pokoi..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:09   #2684
smv
Zakorzenienie

Jak ja poskakalam na piłce to na drugi dzien mi cały czas brzuch twardnial i do szpitala trafiłam ale nie Wiem czy to był faktycznie powód
Stary 2015-02-02, 10:12   #2685
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Jak ja poskakalam na piłce to na drugi dzien mi cały czas brzuch twardnial i do szpitala trafiłam ale nie Wiem czy to był faktycznie powód
Oj, ja na piłce często siedzę i podskakuję, ale brzuch aż tak często mi się nie napina, może z 5 razy podczas całej ciąży w ogóle mam to szczęscie, że ani jakoś mnie nie boli, skurczy jakiś nie mam, nospy nigdy nie musiałam brać ani magnezu, jakoś łaskawa ta ciąża dla mnie- oby poród tez taki był
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:12   #2686
nouvelle2
Zakorzenienie

A ja juz zalatwilam zwolnienie, wskoczyłam na szybkie zakupy do galerii i wgramolilam się z powrotem do tz do łóżka trochę jeszcze sie polenimy i trzeba będzie wstać, bo tz dziś jedzie juz do Niemiec :-(

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:12   #2687
smv
Zakorzenienie

Życzymy takiego porodu
Stary 2015-02-02, 10:13   #2688
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was piekne brzuszkowa mamusie )

Nie pisałam bo okazało sie ze moje przeziębienie to ostre zapalenie krtani i tchawicy ... Inhalacja z soli fizjologicznej, syrop stodal na noc , prawoslazowy przez dzien, tantum verde w aerozolu i jakieś tabletki wykrztuśnie - jest juz lepiej ale bez szału - weekend spędziłam w łożku nawet na kompa i telewizor nie mogłam patrzeć ;(

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pięknych brzuszków <love>

My dzis mamy pierwsze zajecia w szkole rodzenia - dobrze ze tylko wykłady bo na ćwiczenia nie było by siły ...

W środę wizyta juz sie nie moge doczekać <tupie> ;p
zdrówka
ja też się męcze z katarem
inhaluję się solą.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:25   #2689
gosiaczek221
Raczkowanie

witam się pięknego słonecznego ranka
byłam dziś w netto i są super leginsy ciążowe za 20 zł, kupiłam sobie 2 pary, są naprawdę wygodne, ocieplane, i bardzo wysokie mi sięgają do stanika, myślałam że nie będzie to fajne ole jest na prawdę ok mam 110 w biodrach i wzięłam L i jest dobra ale się cieszę

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:27   #2690
smv
Zakorzenienie

Heh leginsy a jaka radość
Stary 2015-02-02, 10:46   #2691
kasia_adm
Rozeznanie

Witam wszystkich po weekendzie. Cały czas Was podczytuję, ale jakoś brak czasu na pisanie
Wszystkie kąciki dla maluszków super, zazdroszczę U nas to poczeka trochę, może uda się do porodu a jak nie to damy rade z łóżeczkiem w sypialni, bez specjalnego urządzania. Za tydzień chyba się przeprowadzamy do naszego domku, w końcu Na początek bez szalu, będziemy kończyć górę. Ale w końcu na swoim.
Niunia gratuluję przeprowadzki, nie przejmuj się remontami, ważne że sami.
Smv Wam życzę powodzenia w poszukiwaniach, na pewno w końcu traficie na właśnie to idealne dla Was mieszkanie. Olej teściów, ważne ze Tż jest innego zdania niż oni.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
witam się pięknego słonecznego ranka
byłam dziś w netto i są super leginsy ciążowe za 20 zł, kupiłam sobie 2 pary, są naprawdę wygodne, ocieplane, i bardzo wysokie mi sięgają do stanika, myślałam że nie będzie to fajne ole jest na prawdę ok mam 110 w biodrach i wzięłam L i jest dobra ale się cieszę

To może uda mi się zajrzeć popołudniem do netto u mnie. Przydałby się jeszcze leginsy. Mój brzuszek ma 101cm, w sumie to centymetr przybyło prze miesiąc. Oby na wadze już za wiele nie przybyło A apetyt mam ogromny, nic tylko bym podjadała
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:47   #2692
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej mamuśki
Ale naprodukowałyście przez weekend, od rana was nadrabiałam.
Gratuluję wszystkim rozpoczętych tc, pięknych brzuchów i kącików dla dzieciaczków, ja jeszcze nie przywiozłam łóżeczka od siostry ale w przyszłym tygodniu mam zamiar przywieź i wózek i łóżeczko więc obiecuję że wrzucę zdjęcia.

Niunia ona- widzę że zmieniłaś imię, Julka też ładne, moja Martynka na początku miała być Julką ale jakiś tydzień przed porodem zmieniliśmy zdanie

W sobotę byłam z rodzinką na roczku siostrzeńca i wieczorem to plecy i brzuch mnie tak bolał że aż z nerwów zaczęłam liczyć skurcze, ale wzięłam nospę i ciepłą kąpieli i przeszło, co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze i krzyż ale póki mogę wytrzymać to nie sieję paniki,chciałabym wytrzymać chociaż to 12.02 wtedy to zacznę 38 tc
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:48   #2693
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nam 29 Zuzka zdąży podrosnąć i za mąż wyjść, a może nawet wnuków na kredycie doczekamy

Z literek tylko A wykorzystasz, znam jedną Julkę i bardzo fajne dziecko.

Kochany TZ

Nie ma co sie bac kredytu, bez niego wiekszosc polskich rodzin nie stac na wlasne mieszkanie niestety. A i tak za wynajem trzeba płacić, nas wychodzi niewiele więcej, ale teraz mamy 2 pokoje, a wczesniej wynajmowaliśmy kawalerki. I tez mieszkamy na 4 piętrze, ale z winda.

Kot mnie znów 2 razy obudził w nocy. Nie mam już siły na niego, mam nadzieje, że Zuzka twardy sen będzie miała, bo on miauczy przerazliwie, jak chce do nas wejść.
Pewnie, że tak. Ja uważam że zamiast płacić komuś za wynajem to lepiej spłacać kredyt i mieć coś swojego..

Hej Wam

Spakowałam wczoraj torbę do szpitala, zaczęłam 37 tydzień więc myślę, że nie ma żartów
Stary 2015-02-02, 10:51   #2694
Lila_17
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim, witam się w 34t, straszycie tą pełnią, a akurat 4 lutego TŻ ma urodziny, a ja dziś pierwszy raz zauważyłam pod prysznicem jedną króciutką czerwoną nitkę, jaka wydobyła się ze mnie...nie mam pojęcia co to, ale jutro kontrola szyjki...A już myślałam, że mogę trochę ograniczyć to leżenie, ale i tak dziś ruszamy się z TŻ zmienić mój meldunek i chyba muszę zacząć od zmiany dowodu osobistego, a reszta, jak dostanę nowy dowód? Aj jakoś ten poranny widok mnie przygnębił
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:57   #2695
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim, witam się w 34t, straszycie tą pełnią, a akurat 4 lutego TŻ ma urodziny, a ja dziś pierwszy raz zauważyłam pod prysznicem jedną króciutką czerwoną nitkę, jaka wydobyła się ze mnie...nie mam pojęcia co to, ale jutro kontrola szyjki...A już myślałam, że mogę trochę ograniczyć to leżenie, ale i tak dziś ruszamy się z TŻ zmienić mój meldunek i chyba muszę zacząć od zmiany dowodu osobistego, a reszta, jak dostanę nowy dowód? Aj jakoś ten poranny widok mnie przygnębił

u mnie w ciazy z synem gdy pojawiło się coś takiego, to zrobiło się rozwarcie na 1,5cm. To był jakiś 32tc i spokojnie do 38tc dotrwałam. Oczywiscie uważałam na siebie, ale było ok. Jakby nic się nie działo, to spokojnie jutro lekarz sprawdzi co i jak. Obserwuj czy nic się nie pojawia wiecej. Bez smutków i nerwów, bo jeszcze brzuch rozboli i dopiero będzie stres.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:57   #2696
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Pewnie, że tak. Ja uważam że zamiast płacić komuś za wynajem to lepiej spłacać kredyt i mieć coś swojego..

Hej Wam

Spakowałam wczoraj torbę do szpitala, zaczęłam 37 tydzień więc myślę, że nie ma żartów
O super szkoda, że moja niespakowana;P
Stary 2015-02-02, 10:58   #2697
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Może czop zaczyna ci odchodzić, dla pocieszenia powiem że ja tak miałam w zeszłą środę i jak na razie nie zaczęłam rodzić, nir denerwuj się kochana na zapas
Stary 2015-02-02, 11:00   #2698
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
u mnie w ciazy z synem gdy pojawiło się coś takiego, to zrobiło się rozwarcie na 1,5cm. To był jakiś 32tc i spokojnie do 38tc dotrwałam. Oczywiscie uważałam na siebie, ale było ok. Jakby nic się nie działo, to spokojnie jutro lekarz sprawdzi co i jak. Obserwuj czy nic się nie pojawia wiecej. Bez smutków i nerwów, bo jeszcze brzuch rozboli i dopiero będzie stres.
Nerwów nie ma, ale jakiś smutek jest. Hmmm czyli nawet z rozwarciem można jeszcze tyle wytrzymać, dziękuję kochanaach ta torba do szpitala jutro się za nią wezmę muszę mimo wszystko:P

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Może czop zaczyna ci odchodzić, dla pocieszenia powiem że ja tak miałam w zeszłą środę i jak na razie nie zaczęłam rodzić, nir denerwuj się kochana na zapas
O matko czop.. a miałaś jeszcze te niteczki, czy tylko raz się pojawiła?
Stary 2015-02-02, 11:03   #2699
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek

Smv, skąd ja znam takie podejście? Mój teściu nr.1 niestety taki sam. Jak zdecydowaliśmy się na kupno samochodu, uzbieraliśmy sobie troszkę kasy i kupiliśmy taki, na jaki było nas stać ale to jest NASZE I TAKIE JAKIE MY CHCIELIŚMY. No i oczywiście usłyszeliśmy że on nam chciał dać swój a my takiego starucha wybraliśmy. Mam to w d... bo nawet wcześniej nie słyszałam żeby mówił że nam da, po 2 ciekawe kiedy chciał dać?, po 3 to za małe autko na 5 osobową rodzinę i po 4 mam dość zbiernia ochłapów bo tak już wcześniej było,ojciec kupował samochód jeździł nim on, albo jego żona albo jeszcze siostra mojego tża a jak im się znudziło, to kupowali sobie nowe a to dostawał mój mąż ale to też nie dostawał tak na amen,że mógł z nim robić co chciał, tylko na użyczenie a wszystkie decyzje związane z autem i tak podejmował ojciec łącznie ze sprzedażą.
Także kochana dobrze wiem co przechodzisz.

Trzeba się odciąć,tylko to ratuje.

Debra, u mnie też chodzi 24 g
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 11:03   #2700
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Nerwów nie ma, ale jakiś smutek jest. Hmmm czyli nawet z rozwarciem można jeszcze tyle wytrzymać, dziękuję kochanaach ta torba do szpitala jutro się za nią wezmę muszę mimo wszystko:P

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

O matko czop.. a miałaś jeszcze te niteczki, czy tylko raz się pojawiła?
jak na razie to była to jednorazowa akcja, naprawdę nie denerwuj się ja w pierwszej ciąży z rozwarcie 1,5 cm od 35 tc pochodziłam jeszcze 5 tygodni i córkę urodziłam w 41 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości