|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
MISIA, SPEŁNIENIA MARZEŃ!
![]() Julek już dobrze się czuje Strasznie przez tę chorobę mi się rozregulował ze spaniem Poczytam i zobaczymy. Jestem załamana. Wiem, że są gorsze problemy...Mam pytanie: czy tylko moje dziecko je nadal swoje obiady?
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
pytam bo tak móżdżę jakavriznice wieku bym chciała miedzy Alicja, a drugim dzieckiem
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- idę spać, bo chłopaki coś się budzą co chwilę. No ale jesteśmy 4 dzień bez smoczka.
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Amela je raczej to co my, ewentualnie zmodyfikowane no i nie papki. Zresztą patrz: kupujesz mrożone warzywa - gotujesz garstkę, kawałek mięska - gotujesz, pieczesz, smażysz, do tego ziemniaczek, ryż, kasza, makaron i jest obiad ![]() A z Julem t. siedzi? Nie ugotuje mu czegoś?
|
|
#2406 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- zdrówka dla wszystkich chorowitków
|
|
|
#2407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my chcemy na 2 lata pokoik zrobić, pewnie na wakacje będziemy remontować i wtedy łóżeczko nowe. A na razie planuję w wolnej chwili
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Magda Bartek zazwyczaj je to co my, dziś np pierogi ruskie
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis byliśmy w gościach i byl rosół i ryż z potrawka, kurczakiem i marchewka. Wszystko jadł z tego co my.
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Tylko jak widzę, że młodsze i mniejsze dzieci już śmigają to jakoś mi tak dziwnie. Ale w końcu nadejdzie ten dzień ![]() Dziękuję za namiary na rajtki Madziuchna- no my dostosowaliśmy swoje obiady do Gosi. Więc najlepsze te mrożone warzywa z ryżem i indykiem albo makaron z czymś- na makaron jest szał i Mała mogła by go jeść w ramach śniadania, obiadu i kolacji i jeszcze w międzyczasie. A tak to skubnę jej kotleta, na spółę zjemy ziemniaki. Ale przyznam, że mam coraz większy problem co gotować.
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to idealna różnica. zabkuje razem z moim dzieckiem.... |
|
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam problem ze śniadaniami, bo Amelka jak je kanapkę to zjada to co na chlebku, potrafi jeszcze masełko wyskubać, a chlebek na bok - ma to po mojej mamie bo jej się szynka z chlebka zsuwała
Chleby próbowałam różne, tosty też robiłam i jest to samo. A czasami jak kawałek suchej kromki dostanie to łazi z nią i zjada...
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Szymuś je to co my, chyba że jest cos takiego co on nie bardzo może to jemu gotuję wtedy osobno. I ogólnie odkąd się urodził to jemy zdrowiej i mniej doprawiam i w ogóle, tylko tż się buntuje i wcina swoje salcesony, dosala i pieprzy wszystko
|
|
#2414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Julkowi czasem gotuje cos osobno. Wowczas wrzucam jakis brokul, ziemniaki i kawalek miesa do parowara i tyle. Albo jako surowke tre marchew z jablkiem. Czasem je to co my, w zaleznosci co akurat jest na obiad. Ale pora obiadowa mojego dziecka to 14 a TZ wraca z pracy o 16 wiec je osobno, czasem Julek cos od niego skubnie.
Co do kolyski to chyba zal mi troche kasy na taka. Wezme raczej prostsza (cos jak anutka wklejala) i ozdobie ja jakims motywem morskim. Lozeczka Julka na poczatek miec nie moge bo spimy w salonie i nie ma na nie miejsca a pierwsze kilka ms chce miec mlodego przy sobie. Jak przeniose go do pokoju Julka to odziedziczy lozeczko a Julek dostanie nowe. |
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
nati wlasnie zrobila cos czego mi sie nie udalo - wlaczyla pilotem tekst piosenki kotra aktualnie leci. ja nie mam nawet pojecia jak to wylaczyc
![]() poza tym walnela tylem głowa w szafke jak schodzila z krzesla tassia - z twojego punktu widzenia: co sadzisz o ksiazkach Jespera Juula? ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
) i zamrozic. ma tam rzeczy ktore wiem ze jej nie uczula (u nas jeszcze to dochodzi), wiecej miesa, nie ma np. grzybow a dzis u nas pieczarkowa, wiec no wlasnie. i miksuje. moze papka totalna z tego nie wychodzi, bo grudki dosc duze. zwykle cos z naszych obiadow i tak dostaje. ale nie sa to pelnowartosciowe posilki.jest jeszcze kwestia tego ze warzywa mam swoje, pomrozone, ale w bardzo duza kostke pokrojone wiec w takiej wersji i tak by nati nie zjadła. jak mi sie skoncza to chyba zacznie jesc z nami Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2015-02-02 o 09:08 |
|
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak jak faber i mazlish ![]() Polecał juz tutaj jego książki... On prezentuje dlanie najlepsze podejście bo naturalne bez spiny i tresury ![]() Madziuchna TOS mnie rozbawila z ti wykwintnumi obiadami ![]() Maciek je raczej to co my... Chyba ze mu mamy ochotę na jakieś turbo tajskie curry czy cos albo kotlety bo on ich Noe je. Ale z takich szybkich obiadów dla dziecka to makarony są the best. Makaron z pesto Makaron z jakimkolwiek warzywem Spaghetti bolognesi Pulpety w sosie ( tez często mrooze i mam awaryjnie) Zupy zjada z nami ale ja gotuje zupę 2 razy w tygodniu wiec ma na dwa dni a jedna porcje zawsze mu mroże
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko fajnie, tylko jak pisałam: ja nie gotuję obiadów
Bo niby kiedy - to raz, a dwa, że jestem na diecie (
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa łóżeczka, jedno drewniane, drugi turystyk. Korn śpi w turystyku, bo on się tak rzuca w nocy, że masakra.
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz kiedyś będzie trzeba mu cos gotować... Obawiam sie ze do 18 r zycia nie bedziesz mogla go karmic papkami i sloiczkami A w weekendy??
|
|
|
#2421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej :P) Wczoraj Ola miała pierwszy dzień bez drzemki w ogóle. Tzn pierwszy dlatego, że nie chciała spać, a ni np. że gdzieś jedziemy, bo ona w samochodzie nie zaśnie raczej albo coś. W efekcie wieczorem spała o 19 a nie 22 i mieliśmy z tż wolny wieczór
A poza tym Ola znowu ma mega odparzony tyłek, normalnie jak odleżyny to wygląda I nie wiem, od czego. Dopiero co jej czwórki się przebiły i nic więcej nie widać na razie ![]() Cytat:
Ola w sumie zaczęła dużo chodzić przed świętami, a jest miesiąc starsza, czyli właściwie tak samo, a teraz już biega i ucieka nam wszędzie ![]() Cytat:
Nie wiem, czy cię to pocieszy, ale moje dziecko w ogóle nie je obiadów Ja chcę ja chcę niech mi ktoś zrobi/przyniesie/ poda ![]() Cytat:
Misia spóźnione wszystkiego najlepszego I jeszcze dla dzieciaczków, które lubią książeczki obrazkowe, polecam z takiej serii: http://aros.pl/ksiazka/popatrz-i-znajdz-w-domu u nas ostatnio hit, a cena jak za darmo
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, moje dziecko jeszcze trzy razy będzie usypiane w foteliku i koniec!
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo aktualnie wszystko przykrótkie nie mam nic do dresów bo moje dziecko spędza w nich większość czasu w jeansach niewygodnie... ale czasami są potrzebne takie spodnie ![]() Cytat:
![]() Dziś robię pierogi z mięsem. Igor zjada praktycznie wszystko to co my. Ba! Spróbuj mu czegoś nie dać to jest taki ryk Oczywiście wiadomo w granicach rozsądku. Ostatnio robiłam cannelloni i wyjadł farsz ze środka.moje dziecko nie lubi makaronów
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
tą za 250 zł
własnie mnie przeraza ta cena ale torby mi sie mega podobają...
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A skoro Ty nie lubisz gotować to może tz mu będzie gotowal? No i do gryzienia tez bym go motywowala, coś miękkiego na początek ale w większym kawałku.
|
|
#2426 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla tz ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- aaa dziękujemy za wszystkie oklaski :P Lena cały czas dzielnie ćwiczy chodzenie i pięknie jej idzie ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
żeby maluszki zdrowo rosły i tż więcej Ci pomagał i spełnienia marzeń ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinko, ja Hani nie mogę przestawić na jedno spanie a co dopiero bez spania...
Książeczka wygląda fajnie, zamówię Madziuchna, gotowanie dla takiego dziecka małego to naprawdę prosta sprawa... Ja robię np pulpety ( z różnego mięsa), gotuję ich więcej i mrożę. wrzucam później na parę, dorzucam jakieś warzywa (świeże lub z mrożonki), obok makaron albo ziemniak i gotowe. albo zamiast pulpeta wrzucam tak na parę kawałek łososia lub innej ryby. z papek je tylko słoiczkowe risotto z królikiem bo lubi, ale i tak zagryza ugotowanym brokułem. albo np robię placuszki z cukinii i na pewno nie są to wyrafinowane dania....w weekendy z reguły jemy jakiś sos z kaszą + surówka z kiszonej kapusty to naprawdę nie jest czasochłonne i trudne.... |
|
|
|
#2428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to jednak cofam baciki na tż miło że zrobił Ci kolacje ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
zawsze daje wędliny troche sera i do opiekacza troche żeby się przyrumienił chleb i wcina aż miło
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziękuje
papalinko nasz pediatra jest zdania ze odparzenia robia sie przy zabkowaniu. luli powodzenia. Antek ma dzisiaj zły dzien.
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Jestem załamana. Wiem, że są gorsze problemy...

za stwierdzenie
Przemyśl to

[/RIGHT]

własnie mnie przeraza ta cena ale torby mi sie mega podobają...