Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 13:44   #391
Jess922
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Akurat lenistwo w tym blogoslawionym stanie jest Ci teraz wybaczone
Oj dziękuję, jest mi lepiej

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Jess922 sprawdziłam i niby wychodzi 12tc
no widzisz, super

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Zauważyłam mniejsze parcie na pęcherz , w ciągu dnia już nie latam co chwilę a i ostatnie noce udało się przespać bez wychodzenia do kibelka ..
Ja też, ja też !

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Dziewczynki, to ja, złośnik nr 1

Standardowe pytanko - co na obiad dziś? Ja myślę, że zrobię rosół bo mnie chyba coś bierze (mam nadzieję, że nie cholera ).

Idę rozwiesić pranie i rozładować zmywarkę.
Ja robię dziś spaghetti

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
patrzcie jaki super bałwan mój tż to jednak ma talent
no przepiękny ten bałwan. Ale mała jest bohaterem pierwszego planu

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
To mnie pocieszacie ... wy chudniecie, a ja tyję ? Nie no musi byc ktoś kto też przybiera na wadze
Ja przybieram

Cytat:
Chyba mi się udało
BOSKA !!!
Stary 2015-02-02, 13:45   #392
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko jeśli farba jest w 100% bez amoniaku to nie pokryje siwków :/
Inoa Loreal niby jest bez amoniaku i pokrywa siwe wlosy
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 13:45   #393
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
matko ja pamiętam swój tak to dawno było ale fajnie było wybawiłam się że ho ho a wiecie jaką mam najlepszą satysfakcje że moj był organizowany powiedzmy na szybko bo jak zaszłam w ciaze i wiele rzeczy nie było tak jak teściowe chcieli a mojego tż brat miał ślub w październiku 2014 i planowali go od naszego slubu i miało być tak cudownie tyle jedzenia tyle wydziwania najlepsza orkiestra na podkarpaniu i wiecie co się stało na dwa dni przed weselem orkiestra wystawiła ich do wiatru i na szybko mieli jakiś tam zespół nie wiadomo skąd takie dziadki co połowy piosenek nie znali kuchasz wcale taki rewelacyjny nie miał a 1 taniec był do bani bo im balon nie wystrzelił i nie było widowiska haha nie no może powiecie że jestem nie normalna że sie z tego smieje ale już miałam dość tych przygotowan sluchania że bedzie to i to a u was tego nie było i w gruncie rzeczy goście ci co byli na naszym i ich orzekli że nasze było o wiele lepsze
No w zasadzie to my też mamy na szybko bo zaczęliśmy wszystko ogarniać od grudnia znaczy po świetach ja na szczęscie wszystko sobie sama wybierałam oprócz wódki ale ja i tak nie pije teść ma swoje "widzi mi sie" ale mam to gdzieś nie będę się nim przejmować i mam nadzieje że wesele bedzie udane
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 13:50   #394
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

asienka sliczna sukienka skromna elegancja jak to sie mowi

impreza bedzie super, moj najpiekniejsyz dzien w zyciu.Zobaczysz! AA i nie martw sie zawsze ale to zawsze znajdzie sie ktos dla kogo kotlet bedzie za cieply takze tym sie nie przejmuj
Stary 2015-02-02, 13:51   #395
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Tylko jak my pracowałyśmy w salonie na farbach bez amoniaku to nie pokrywały siwych włosów bo zawsze tak było ale to nie wiem :P
Stary 2015-02-02, 13:51   #396
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie zastanawiaj sie i farbuj!Zobasz jak sie dobrze poczujesz jak normalnie skacze teraz z radosci jak tygrysek
Stary 2015-02-02, 13:53   #397
Papusia28
Raczkowanie

no pewnie nie daj sobie wmówić czegoś czego ty nie chcesz ja powiedziałam że to nasz ślub i będzie jak jak my chcemy rodzice tż chceli w jakiejś restauracji a my nie chcieliśmy mieliśmy już od dawna upatrzoną bardzo ładną sale było tak jak chceliśmy in wszystko sami zorganizowaliśmy katering i wg a u brata jego był kuchasz i potem dwa dni przed weselem były narzekania że przed naszym nic nie robili nic ich nie obchodziło a tu trzeba było jeżdzić na sale zakupy robić...
Stary 2015-02-02, 13:53   #398
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko jak my pracowałyśmy w salonie na farbach bez amoniaku to nie pokrywały siwych włosów bo zawsze tak było ale to nie wiem :P
To moze zalezy od firmy... Nie Wiem
Mi fryzjerka w Pl farbowala farba INOA bez amoniaku i zawsze mialam pokryte...
Stary 2015-02-02, 13:56   #399
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
asienka sliczna sukienka skromna elegancja jak to sie mowi

impreza bedzie super, moj najpiekniejsyz dzien w zyciu.Zobaczysz! AA i nie martw sie zawsze ale to zawsze znajdzie sie ktos dla kogo kotlet bedzie za cieply takze tym sie nie przejmuj
Dziękuje na zdjęciu też wygląda trochę inaczej a jak miałam ją założoną to jak przechodziłam z przebieralni na ten śmieszny podest to nie mogłam jej złapać taka wielka w sensie puszysta

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

No ja jestem też trochę zależna od moich rodziców bo pokrywają całe koszty restauracji ale akurat ten plus że wszystko każą mi samej wybierać bo stwierdzili że to jest MÓJ dzień
Stary 2015-02-02, 14:07   #400
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Koleżanka ze studiów też miała na początku ciężko. I mówi tak: jak jesteś w ciąży to wytrzymam a jak nie to masz przerąbane
Mąż twierdzi, że jestem jeszcze gorsza niż w poprzedniej ciąży i zaczynam wyglądać jak nieszczęście właściwie to moja skóra. Przestałam się malować bo jeszcze gorzej to wygląda.

Już nie mogę się doczekać wiosny i grzebania w ziemi. Zaczynam planowanie jakie warzywka posadze. Na jesień wsadzilam truskawki więc kilka w tym roku będzie swoich . Jak się teść dowie co mam w planach to będzie ciężka rozmowa, że przesadzam i można kupić a męża do kopania trzeba będzie zaciągnąć. Ale swoje to prawie ekologiczne bo przy drodze z takim natężeniem ruchu ołowiu sporo jest.

Na obiad robię placki ziemniaczane i sos do tego bo z wczoraj został. Młodemu kupiliśmy stolik i krzesełko i jaki jest spokój. Wycina i klei coś sobie. Dobrze ze to klej w sztyfcie to względnie czysto jest.

Dziewczyny ma któraś z Was Samsunga galaxy s4 albo innego galaxy? Podobają mi się ale sama nie wiem. Czy nie sa zbyt delikatne? Mam teraz Xperie i po tylu upadkach działa i wygląda przyzwoicie. Mam dziurawe ręce czesto leci mi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja mam galaxy 4 u jestem zadowolona noo ja też chcę wiosnę . Niech już ciepło będzie. Ja mam obudowy do telefonu taka skórzana i spadł mi już ze 2 razy i mic mu nie jest a mam go od grudnia.

Cytat:
Super Sugar, gratuluje udanej wizyty
Piekne zdj!!!!!

Właśnie mi lekarka moja pow.od razu, ze przed podjeciem decyzji o tym badaniu trzeba odp sobie na pyt.co zrobie jesli...???

Ty juz wiesz, ze nie potrafilabys usunac, wiec ten stres moze faktycznie Ci niepotrzebny...

Dokładnie po co stresować się. Za karę zaoszczędzone kupiłam sobie parę ciuchów a to co zostało wydam na urodzinki synka bo ma w tym miesiącu.

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
I witam sie w 11tyg.0d
Ja tez 11. Tydzień hehe

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

A w Ogóle u dentysty byłam godzinę męczyła te kanały. Ah straszne ale wytrwała jeszcze jedna wizyta i koniec.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Aa.i co
morza tez bylam w Dziwnówku pięknie tam jest i spokojnie.
Stary 2015-02-02, 14:10   #401
Papusia28
Raczkowanie

u nas też rodzice placili z moimi nie było problemu ale ale tamci troche chceli mieszac
frytki się smażą Zuzia wraca czyli koniec byczenia się przed kompem
Stary 2015-02-02, 14:11   #402
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
u nas też rodzice placili z moimi nie było problemu ale ale tamci troche chceli mieszac
frytki się smażą Zuzia wraca czyli koniec byczenia się przed kompem
Ahh frytuchy też bym zjadła ale pewnie będę musiała się zaspokoić czymś innym
Stary 2015-02-02, 14:16   #403
Papusia28
Raczkowanie

do tego jeszcze klops mmm surówka z czerwonej kapusty zapraszam
Stary 2015-02-02, 14:29   #404
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
do tego jeszcze klops mmm surówka z czerwonej kapusty zapraszam
Z chęcią bym skorzystała ja narazie nic nie mam bo nie mam weny a fakt że późno wstałam i późno jadłam śniadanko :
Stary 2015-02-02, 14:56   #405
mms_22
Zakorzenienie

asienka - sukienka śliczna

mnie dzisiaj coś kłuje ni to w żołądku, ni to w wątrobie i nie wiem skąd to...

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-02-02 o 15:00
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 14:59   #406
Mirabelka_90
Zadomowienie

A widać Wam już brzuszki? Bo u mnie na razie nie bardzo a już bym chciała móc dumnie się z nim obnosić ale w sumie od początku ciąży schudłam więc teraz powoli nabieram to co zgubiłam.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 15:01   #407
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
asienka - sukienka śliczna

mnie dzisiaj coś kłuje ni to w żołądku, ni to w wątrobie i nie wiem sąd to...
Dziekuje bardzo 😊
a za mną dzisiaj coś chodzi i nie wiem co taką mam ochotę na "coś" ale jak zwykle nie wiem co to jest

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
A widać Wam już brzuszki? Bo u mnie na razie nie bardzo a już bym chciała móc dumnie się z nim obnosić ale w sumie od początku ciąży schudłam więc teraz powoli nabieram to co zgubiłam.
Ja niby schudłam ale tak trochę już widać choć bardziej mnie wypycha od dolu jak fałdkę :P
Stary 2015-02-02, 15:06   #408
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie już coś wdać najlepiej widać bez ubrania, ale jak ubiorę jakąś obcisłą bluzkę, to też widać no i wszystkie spodnie mnie uwierają... nie wiem, czy to z troski o maleństwo, "spodnie się skurczyły", ale jeansów nie ubiorę już tzn ubiorę i spokojnie się dopnę, ale cały czas mam wrażenie, że uciskają mi brzuszek... nawet z legginsów wyciągnęłam wszystkie gumki, bo rozm S jest na mnie ciasny, a M jeszcze za duży...

Cytat:
Dziekuje bardzo ��
a za mną dzisiaj coś chodzi i nie wiem co taką mam ochotę na "coś" ale jak zwykle nie wiem co to jest
Też tak mam od dwóch dni... najlepsze jest to, że w pierwszym trymestrze nie miałam takich "polotów", dopiero teraz mi się zaczyna...

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-02-02 o 15:07
Stary 2015-02-02, 15:21   #409
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
U mnie już coś wdać najlepiej widać bez ubrania, ale jak ubiorę jakąś obcisłą bluzkę, to też widać no i wszystkie spodnie mnie uwierają... nie wiem, czy to z troski o maleństwo, "spodnie się skurczyły", ale jeansów nie ubiorę już tzn ubiorę i spokojnie się dopnę, ale cały czas mam wrażenie, że uciskają mi brzuszek... nawet z legginsów wyciągnęłam wszystkie gumki, bo rozm S jest na mnie ciasny, a M jeszcze za duży...

Też tak mam od dwóch dni... najlepsze jest to, że w pierwszym trymestrze nie miałam takich "polotów", dopiero teraz mi się zaczyna...
toz Ty chudzina,ja nosze M/L zalzy od firmy ,dzis mialam kupic sobie dresy w pepco ale stwierdzilam ze nie warto sie obkupowac przed tym zacnym stanem kiedy gabaryty sie zwiekszają.
tez załatwilam tmobile i plusa teraz stoje przed wyzwaniem fryzjer: scinac czy nie..?mam do łokci,ciut dluzsze niz w awatarze ale mi zbrzydły,z kolei tak mi bedzie wygodniej i do porodu i do karmienia,zplote ,zawine w slimaka i luz

Papusia u ans tez bylo na szybko ,bo slub mielismy 23stycznia..5lat tem
u.
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 15:55   #410
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mi się udało
Piękna.

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
cześć dziewczynyMiałam ciężki weekend i dopiero teraz udało mi się usiąść na necie.Patrzę a tu nowa II odsłona sierpnówek. Bardzo ładna nowa str Dziewczyny czy miewacie jakieś kłucia czasem w podbrzuszu?Tak mnie w weekend brzych pobolewał ze juz sie zaczynałam bać.Już lepiej.Moze sie przemęczyłam bo TZ miał 30urodziny i było trochę zachodu..
Mi jakoś od czw-pt dziwnie boli brzuch, ale tylko w nocy i też nie wiem o co chodzi. Do tego od jakiś 3 -4 dni nie czuję ruchów maleństwa. Dobrze, ze wizyta w środę, bo zaczynam się martwić. Na takim etapie jak ja to te smyranie nie musi być regularne, więc nie chcę też panikować.

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość

Ja przybieram
Chwal się ile ?
Cytat:
No ja to mam brzuch zupełnie nie adekwatny do tygodnia ciąży. Kto mnie nie widzi to mówi, że jak w połowie ciąży .

Objadałam się klusek ziemniaczanych i teraz mogę pogadać z głodnym

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-02-02 o 15:59
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 15:56   #411
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
toz Ty chudzina,ja nosze M/L zalzy od firmy ,dzis mialam kupic sobie dresy w pepco ale stwierdzilam ze nie warto sie obkupowac przed tym zacnym stanem kiedy gabaryty sie zwiekszają.
tez załatwilam tmobile i plusa teraz stoje przed wyzwaniem fryzjer: scinac czy nie..?mam do łokci,ciut dluzsze niz w awatarze ale mi zbrzydły,z kolei tak mi bedzie wygodniej i do porodu i do karmienia,zplote ,zawine w slimaka i luz

Papusia u ans tez bylo na szybko ,bo slub mielismy 23stycznia..5lat tem
u.

No najgrubsza to ja nigdy nie byłam :p przed ciążą w xs wchodziłam :p Zawsze miałam dobrą przemianę materii, wiec jakoś nie martwię się kg przybranymi podczas ciąży Mam nadzieję, że szybko zrzucę :P
Jedyne co chciałabym, żeby zostało to piersi Rozmiarem nigdy nie grzeszyłam, a teraz są takie cud malina cieszę się, póki mogę

A włosy zetnij Ja swoje zapuszczałam przed ślubem rok, ale ostatnio odwiedziła mnie koleżanka (fryzjerka) i sciełam 1/3 z długości Teraz są fajnie pocieniowane i zyskały na objętości I jakoś tak ładnie się poczułam :p zmiana była mi potrzebna

Igorek

Stary 2015-02-02, 16:00   #412
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
No najgrubsza to ja nigdy nie byłam :p przed ciążą w xs wchodziłam :p Zawsze miałam dobrą przemianę materii, wiec jakoś nie martwię się kg przybranymi podczas ciąży Mam nadzieję, że szybko zrzucę :P
Jedyne co chciałabym, żeby zostało to piersi Rozmiarem nigdy nie grzeszyłam, a teraz są takie cud malina cieszę się, póki mogę

A włosy zetnij Ja swoje zapuszczałam przed ślubem rok, ale ostatnio odwiedziła mnie koleżanka (fryzjerka) i sciełam 1/3 z długości Teraz są fajnie pocieniowane i zyskały na objętości I jakoś tak ładnie się poczułam :p zmiana była mi potrzebna
Mogę spytać ile masz lat ?

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 16:02   #413
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Mogę spytać ile masz lat ?
a możesz za 2 tygodnie skończę 25

Igorek

Stary 2015-02-02, 16:04   #414
Olenka_24
Zadomowienie

Pytam bo ja też miałam taką super przemianę u mąż mnie zawsze straszył że po 25 r.z. zwolni i niestety mial rację. Ja oczywiście Tobie życzę żeby Ci taka została

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 16:08   #415
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez przed ciaza nosilam xs/s, ale tez widze, ze pomalu cialo sie zmienia
Poki co nie mam jeszcze zbyt widocznego brzuszka, no moze wieczorami jest ciut wiekszy, ale tez pewnie od jedzenia

Jesli chodzi o piersi to tez mi sie taaaakie ladne zrobily i poki co sie ciesze...Szansa, ze takie na zawsze zostana sa znikome, ale mozna jeszcze przez kilka miesiecy sie nacieszyc
Stary 2015-02-02, 16:08   #416
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam bo ja też miałam taką super przemianę u mąż mnie zawsze straszył że po 25 r.z. zwolni i niestety mial rację. Ja oczywiście Tobie życzę żeby Ci taka została
nawet nie strasz tzn parę kg mogę przytyć, bo przed ciążą ważyłam 54-55 kg, a teraz ważę 59 i bardzo dobrze się z tą wagą czuję tak więc do 60 mogłabym spokojnie po ciąży przybrać, bo jestem dość wysoką osobą (170cm), dlatego aż tak po mnie tych kilku kg nie widać :p Zaokrągliłam się tylko bardziej, ale to w takich wskazanych miejscach (i mężowi w "tej wadze" bardziej się podobam )

Igorek

Stary 2015-02-02, 16:09   #417
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
To co piszesz to święta racja z tą przemiana materii po 25 r.ż.
Wcześniej jadłam co chciałam i o ktorej godzinie chciałam, a teraz ( mam 30 lat) nie ma o tym mowy, bo od razu waga idzie do góry .
Choć narzekać w sumie też nie powinnam, bo sama często wchodzę w XS, a mój normalny rozmiar to S. Druga sprawa muszę uważać co i ile jem.
Stary 2015-02-02, 16:12   #418
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja dużo włosów przed ciążą ścielam miałam dużo z nimi przygód pierw czerwony potem blond teraz ścielam niedawno i mam brąz mój naturalny prawie. . Co do wagi ja zawsze byłam chuda ale po 1 dziecku mi ciut zostało i byłam w sam raz rozmiar M czasem l a teraz przytyłam na razie kolo 3kg niecałe 64 ważę a przed ciążą niecałe 61 ale pewności nie mam bo waga u gina coś nawala w ogóle dziś mi gin mówił ze komputer policzył termin porodu tez inaczej niby na 26 ale na takie lekarz zostaje przy 23. Wiec zobaczymy potem
Stary 2015-02-02, 16:13   #419
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez przed ciaza nosilam xs/s, ale tez widze, ze pomalu cialo sie zmienia
Poki co nie mam jeszcze zbyt widocznego brzuszka, no moze wieczorami jest ciut wiekszy, ale tez pewnie od jedzenia

Jesli chodzi o piersi to tez mi sie taaaakie ladne zrobily i poki co sie ciesze...Szansa, ze takie na zawsze zostana sa znikome, ale mozna jeszcze przez kilka miesiecy sie nacieszyc
No ja akurat bym nie chciała miec większych piersi ale zobaczymy co to bedzie
Stary 2015-02-02, 16:14   #420
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie strasz tzn parę kg mogę przytyć, bo przed ciążą ważyłam 54-55 kg, a teraz ważę 59 i bardzo dobrze się z tą wagą czuję tak więc do 60 mogłabym spokojnie po ciąży przybrać, bo jestem dość wysoką osobą (170cm), dlatego aż tak po mnie tych kilku kg nie widać :p Zaokrągliłam się tylko bardziej, ale to w takich wskazanych miejscach (i mężowi w "tej wadze" bardziej się podobam )
Ale masz marzenia rzadko kto aż tak mało w ciąży przy tyje np same wody płodowe dużo ważą ja w 1 ciąży ponad 12 kg jakoś przytyłam ale po ciąży zostałam z plus 5 kg i było dobrze.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości