Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 19:28   #2821
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

poćwiczyłam trochę, pokręciłam się na piłce i stwierdziłam, że jest to już jednak coraz cięższe mam nadzieję, że moje ciało odwdzięczy mi się w trakcie i po porodzie

teraz idę do wanny poleżeć trochę się zrelaksować
Stary 2015-02-02, 19:35   #2822
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Odkąd moja Mała obróciła się główką w dół, to daje mi chwilami tak popalić tym nóżkami. Kopie nimi jak opętana albo prostuje się. Wcześniej taka grzeczniutka była. I w końcu czuję, ze ma czkawkę, a już myślałam że będzie taka bez- czkawkowa.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Ale to dobrze, że nie gromadzisz ciuszków na przyszłość. Lepiej sprawdzić co Tobie i maluszkowi będzie najbardziej odpowiadało. Nie ma sensu wydawać teraz kasy a potem nie użyć.
To udanych zakupów Ile takie pierdółki dają radochy

tak odkąd u mnie główką jest w dół też nie ma zmiłuj

...byłam, zakupiłam ale nie wszystko mi pasowało, kilka rzeczy innych wzięłam ale najbardziej mi żal tego jeżyka bo nie znalazłam...

jak kiedyś ułożę łóżeczko i komodę to zaprezentuję a co
komoda na razie się składa, łóżeczko prawie gotowe - zmuszę męża by wkońcu to dzisiaj skończy - dla mnie dla dzidzi i zrobię oczka

muszę zrobić listę rzeczy do zrobienia na jutro!!! a nie leniuchować, chociaż po tych zakupach tak mnie kuje w dole brzucha i w dupce że nie wiem co jest

aaa i super wieści w środę będzie wózek a spodziewaliśmy się go dopiero za max 3 tygodnie

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no to jak obniżenie brzucha daje ulgę w żebrach to MUSZĘ to poczuć bo moje żebra są już tak obite, że czasami nie daję rady

jakieś zakupy były?

za zakupy! mi już chyba szkoda kasy żeby na ten ostatni miesiąc kupować coś ciążowego taki się ze mnie sknerus w ciąży zrobił, nic dla siebie prawie nie kupuje, wszystko dla małej

za 34 tydzień! uważaj na siebie, dobrze, że jutro wizyta

za wizytę i wyniki

za 37 tydzień!

ja też chcę już rodzić i nawet na razie nie mam jakiś czarnych myśli, pewnie dopiero przyjdą...i po skończonym 37 tygodniu też już zamierzam zacząć sprzątać, spacerować i wykorzystywać męża

chyba dzisiaj poćwiczę, bo już dawno tego nie robiłam, a czuję się coraz gorzej, wszystko po kolei boli...

nie można tak myśleć!!

ja się jeszcze położyłam i spałam 2 godziny jak ja będę funkcjonować z małym dzieckiem??
muszę się zebrać i pójść na zakupy do biedronki, a tak mi się nie chce...

u mnie tez bóle różne... zniechęciły mnie do gimnastyki

dobra pędzę z czytaniem bo nadążyć nie mogę... nie niewyrabiam

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
A mi takiego smaka na paczki narobiły dziewczyny, ze postanowiłam w tym tyg pierwszy raz w życiu zrobić samodzielnie pączki. Może już w sobotę albo niedzielę we własnej, tylko mojej kuchni
Po tych kupnych niestety zgaga jest masakryczna, ale coś mi się zdaję że dziś pocierpię ale się skuszę.
nie zapomnij poczęstować
Stary 2015-02-02, 19:40   #2823
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja dziś jakaś wyjątkowo zmęczona. Ale na wizaż i allegro zawsze mam siłę Czekam na moje zamówione łóżeczko z pościelą i szukam fajnych okazji na allegro

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam Was piekne brzuszkowa mamusie )

Nie pisałam bo okazało sie ze moje przeziębienie to ostre zapalenie krtani i tchawicy ... Inhalacja z soli fizjologicznej, syrop stodal na noc , prawoslazowy przez dzien, tantum verde w aerozolu i jakieś tabletki wykrztuśnie - jest juz lepiej ale bez szału - weekend spędziłam w łożku nawet na kompa i telewizor nie mogłam patrzeć ;(
Odpoczywaj i szybko zdrowiej

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku Żelaza już nie muszę brać bo morfologia pięknie wzrosła i jak to mój lekarz stwierdził "jest Pani zamknięta na 4 spusty"
Super

Cytat:
Wiecie, że ja to już nie mogę się doczekać porodu. Nie boję się bólu, nacinania ani połogu. Boję się tylko komplikacji w trakcie porodu. Mam nadzieję że Mała przyjdzie na świat tak szybciutko i bez problemów jak syn. Zostało mi 7 tygodni, ale myślę że najbliższe zleca szybko z powodu przeprowadzki i ferii syna. Chociaż czekam tez do 12.02. na wyniki i dłuży się to niestety. Musze zając się czymś tak porządnie i nie myśleć.
Pochwalę się tez że znowu dostałam ciuszki dla córci. Wszędzie wokół same dziewczynki. Każdy pyta czy nie chcę, bo szkoda im wyrzucać czy obcym oddawać. Przygarniam wszystko, a to takie słodziaki te małe ciuszki, jak nówki. Ciagłe pranie, szuszenie, prasowanie i na razie układam ładnie, pakuję w worki i kartony, czekają na swoje miejsce w nowym domu. Będzie co ogarniać.
Ze sprzątaniem i myciem okien też śmieję się że mają wstrzymać się wszyscy z pomocą, skończę 37tc, to sama wszystko zrobię I liczę, że tym sposobem Majkę wygonię z brzuszka
Fajnie masz z tymi koleżankami A co do porodu to ja też jakoś średnio boje się bólu, bardziej się boje, że coś może pójść nie tak i traktowania w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
jak tylko odstawie tzta wieczorem na wyjazd, to w drodze powrotnej zajade gdzieś po chipsy. Tak mi się chce, a tz nie pozwala
Jaki plan

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki

A mi się dzisiaj troszkę niepokojącą rozpoczął dzień. Rano wstałam, uszykowałam się do lekarza, obudziłam córcię i nagle poczułam mokro na wkładce. Poszłam do łazienki i szok - a tam krew z śluzem. Całe szczęście,że wizytę miałam na 8 godzinę bo tak od razu jechała bym na IP. Na wizycie lekarz zbadał mnie tak boleśnie że myślałam że jego ręka wyjdzie mi przez buzię,a jak ją wyjmie to mała od razu wyleci. Po badaniu okazało się,że mam szyjkę skróconą na 1 cm i rozwarcie na i 1 cm a ta krew to był po prostu czop. Wysłał mnie na KTG i okazało się że skurczy brak i teraz co 3 dni muszę chodzić do szpitala i kontrolować czy się nic nie dzieje. Ale co się strachu najadłam to szok. Teraz mam nakaz leżenie i oszczędzania, bo do 8-10 lutego muszę dotrwać bo wtedy będę miała już ciąże donoszoną.
To trzymaj się! Dobrze, że akurat miałaś tą wizytę. Trzymam kciuki, żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj wróciłam zła od gina! Uznałam, że czas przejść na zwolnienie chorobowe. I dostałam... na 2 tyg. z zaleceniem leżenia;/ Jak ja wytrzymam 2 tyg. bez wychodzenia z domu? Chciałam ograniczyć pracę, ale nie wyeliminować całkowicie. Po następne zwolnienie pójdę do innego lekarza, więcej się tak wkopać nie dam.
Możesz iść do innego od razu i wystawi Ci nowe i możesz te zanieść do pracy Chociaż raczej nikt Cię do ZUS'u nie zgłosi na zwolnieniu od gina.

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej po weekendzie !

Nadrobiłam Was, gratuluję kącików dla maluszków i ślicznych zakupów

My też mamy 2 wesela w tym roku- w sierpniu i we wrześniu, a w listopadzie planujemy urlop tygodniowy, oczywiście jeśli wszystko będzie ok i nie będzie problemu żeby mały został z moimi rodzicami, no i kwestia pieniędzy pozostaje...bo w grudniu odbieramy mieszkania także w sumie okaże się za kilka miesięcy.
Byłam w SMYKU w Łomiankach- przy auchan, mają tak mnóstwo rzeczy na wyprzedaży, w Wawie w 3 smykach mieli resztki, a tam mnóstwo kaftaników,półśpiochów, bodów itp.
Wrzucam fotkę swoich zdobyczy, 2 czapeczki,3x niedrapki i pajac polarowy za 15 zł.
Co lepsze, przy kasie okazało się, że ceny na metkach są zawyżone
Pytałam też o wózek- maxi cosi mura 4 plus, ale póki co mają wstrzymaną dostawę, hmmm mają dzwonić jak coś będzie wiadomo.
Muszę rozejrzeć się za torbą do szpitala, bo Wasze posty odnośnie, skracających się szyjek, odchodzących czopów trochę mnie stresują, dobrze, że ja mam termin na 28 marca
Ja też się cieszę, że u mnie dopiero 29 marca to troszkę najpierw podczytam dziewczyny A ubranka piękne
Stary 2015-02-02, 19:53   #2824
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Posprzątałam mieszkanko, pójdę zaraz umyć włosy, jakoś za 1,5h powinien być tż. Ale mam ochotę na spacer, może na jakiś mały się przejdziemy chociaż...
Już mam w głowie chęci na nowe firanki do sypialni i nowy obrus do gościnnego pokoju, żeby się bardziej wiosennie zrobiło. Jakby tż to usłyszał, to by powiedział, że znowu mam głupie myśli.
A może znacie kogoś z netu, kto szyje firanki za rozsądną cenę i ma wybór we wzorach???

za wizytę! A teraz proszę ładnie po tym maratonie odpocząć

o kurcze, jak dobrze, że miałaś wizytę to ładnie proszę nam na KTG jeżdzić, jejciu naprawdę niedługo zaczniemy rodzić!!!

super! Wózek naprawdę cieszy! Do mnie dziś wreszcie przyszedł kocyk i oczywiście znowu jeździłam wózkiem, bo trzeba było zrobić rundkę po mieszkaniu z nowym kocykiem

a masz już jakieś przepisy na soczki??? Ja często robię ten z pietruszką, kiedyś zrobiłam z burakami, ale jakoś mi się nie przyjął i źle się po nim czułam. A tak standardowo kilka owocowych piłam. Ale chętnie podkradnę jakieś nowe przepisy na nowe soczki

EdithS ja zamawiałam firanki tutaj:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12590177

ceny są różne, jakość bardzo dobra jestem zadowolona do salonu i sypialni takie trochę drogie ale ślubną kasę miałam to pomyślałam, kiedy jak nie teraz kupię coś porządnego

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej po weekendzie !

Nadrobiłam Was, gratuluję kącików dla maluszków i ślicznych zakupów

My też mamy 2 wesela w tym roku- w sierpniu i we wrześniu, a w listopadzie planujemy urlop tygodniowy, oczywiście jeśli wszystko będzie ok i nie będzie problemu żeby mały został z moimi rodzicami, no i kwestia pieniędzy pozostaje...bo w grudniu odbieramy mieszkania także w sumie okaże się za kilka miesięcy.
Byłam w SMYKU w Łomiankach- przy auchan, mają tak mnóstwo rzeczy na wyprzedaży, w Wawie w 3 smykach mieli resztki, a tam mnóstwo kaftaników,półśpiochów, bodów itp.
Wrzucam fotkę swoich zdobyczy, 2 czapeczki,3x niedrapki i pajac polarowy za 15 zł.
Co lepsze, przy kasie okazało się, że ceny na metkach są zawyżone
Pytałam też o wózek- maxi cosi mura 4 plus, ale póki co mają wstrzymaną dostawę, hmmm mają dzwonić jak coś będzie wiadomo.
Muszę rozejrzeć się za torbą do szpitala, bo Wasze posty odnośnie, skracających się szyjek, odchodzących czopów trochę mnie stresują, dobrze, że ja mam termin na 28 marca
śliczny zakup i tani ja nie umiem szukać promocji jak wy to robicie
Stary 2015-02-02, 19:56   #2825
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
poćwiczyłam trochę, pokręciłam się na piłce i stwierdziłam, że jest to już jednak coraz cięższe mam nadzieję, że moje ciało odwdzięczy mi się w trakcie i po porodzie

Jak to jest z tą wanna, już nie pamiętam kiedy tak sobie leżałam, zawsze prysznic, uwielbiam gorący teraz cieszę się nim kilka sekund ot tak dla miłych ciarek
Ile czasu tak sobie można poleżakować i jak z temperaturą wody?
Stary 2015-02-02, 19:57   #2826
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
No właśnie mam własną firmę i wiem, że zus lubi być czepliwy, więc trochę boję się ryzykować i przez to jestem przyblokowana, a chciałam jeszcze kilka projektów zakończyć przed porodem. No nic, zostaje mi omawianie mailowe, telefoniczne i w drodze ostateczności spotkania w domu. Ale Wam fajnie, że tyle czasu bez kontroli A tobie kruszynka88 to pod tym względem bez zmartwień skoro masz zwolnienie chodzone

aneta_s13 nic, tylko się cieszyć z takich koleżanek
Rossi dzięki za sposób z szałwią, na pewno spróbuję, niestety tantum verde jakoś zawsze był dla mnie za słaby i nie przynosił zbytnio efektów
co do tych nieszczęsnych zwolnień lekarskich, mam od 1 grudnia chodzone a że u mnie w pracy wcześniej 4 miesiące przed porodem poszła koleżanka na wolne to i ja tak zrobiłam i było wszystko dograne z szefową poza tym nie mogłam wysiedzieć na dupie 8 godzin do 18ej.

kadrowa tylko kombinowała, i zagajała jak to ona pracowała do końca i w ogóle - wredna baba
Stary 2015-02-02, 20:12   #2827
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Szkrabeniek ten dywanik robiłaś czy kupiłaś? Jest cudowny! Jak cały Mikołajkowy kącik.

Wiecie jak mój mąż mnie dziś rozczulił, mam dzień huśtawkowy i jeszcze puchnę jak nadmuchany balon, przez co swędzi i piecze mnie skóra jakby miała pęknąć ale tak patrzę na wasze kąciki i mówię do mojego Tża żeby pojechał do castoramy po papier ścierny i farbę bo trzeba meble pomalować a o n do mnie,że co ja niby chcę to robić? Na co ja,że bym chciała a on,że nie ma mowy,ja mam leżeć i odpoczywać. To się poryczałam że ja taka niedołęga i taka niemoc mnie ogarnia. Na co mój mąż przytula mnie i mówi żebym nie płakała, obmyśliłam wszystko i on to zrobi a ja mam leżeć z nóżkami wysoko i odpoczywać. On wie,że teraz to wszystkie obowiązki on przejmuje a ja noszę pod sercem naszą córkę i dla mnie to jest wystarczający wysiłek. Narobię się jeszcze jak się mała urodzi i odpoczynku też będę potrzebowała. No i znów się poryczałam,tym razem ze wzruszenia. kochany mój.

Tylko ja z tych nieleżących. Ciężko mi wyleżeć. zwłaszcza z moim zespołem niespokojnych nóg
Oj pięknie się zachował mąż

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo hej
Obniżył mi się brzuch Taka rewelacja u mnie z rana

Całą noc chodził nawilżacz w sypialni i wilgotność doszła do 50%, a ja pierwszy raz od nie wiem jak dawna obudziłam się z niezatkanym nosem i faktycznie nie ma tej krwi już Zupełnie inny komfort oddychania. Ten nawilżacz już będzie chodził 24/dobę

A dzisiaj zamówię wyciskarkę do soków, nie mylić z sokowirówką czy wyciskarką do cytrusów, ma może któraś z Was i może coś doradzić? Już nie mogę się doczekać soczku z natki pietruszki, kiwi i jabłuszek
Oho...to już jakiś znak

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nam 29 Zuzka zdąży podrosnąć i za mąż wyjść, a może nawet wnuków na kredycie doczekamy

Z literek tylko A wykorzystasz, znam jedną Julkę i bardzo fajne dziecko.

Kochany TZ

Nie ma co sie bac kredytu, bez niego wiekszosc polskich rodzin nie stac na wlasne mieszkanie niestety. A i tak za wynajem trzeba płacić, nas wychodzi niewiele więcej, ale teraz mamy 2 pokoje, a wczesniej wynajmowaliśmy kawalerki. I tez mieszkamy na 4 piętrze, ale z winda.

Kot mnie znów 2 razy obudził w nocy. Nie mam już siły na niego, mam nadzieje, że Zuzka twardy sen będzie miała, bo on miauczy przerazliwie, jak chce do nas wejść.
Ja osobiście też się boję kredytów. Pracuję w banku, ale uważam, że kredyty to okropieństwo...no ale wiadomo, że wielu z nas by bez tego miało kiepskie życie.
Pod tym względem to jednak dawne czasy były lepsze...

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam Was piekne brzuszkowa mamusie )

Nie pisałam bo okazało sie ze moje przeziębienie to ostre zapalenie krtani i tchawicy ... Inhalacja z soli fizjologicznej, syrop stodal na noc , prawoslazowy przez dzien, tantum verde w aerozolu i jakieś tabletki wykrztuśnie - jest juz lepiej ale bez szału - weekend spędziłam w łożku nawet na kompa i telewizor nie mogłam patrzeć ;(

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pięknych brzuszków <love>

My dzis mamy pierwsze zajecia w szkole rodzenia - dobrze ze tylko wykłady bo na ćwiczenia nie było by siły ...

W środę wizyta juz sie nie moge doczekać <tupie> ;p
Miałam w tej ciąży też raz zapalenie krtani i tchawicy. Nie wspominam tego najlepiej...więc życzę szybkiego powrotu do zdrowia

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:17   #2828
DezireOrient
Raczkowanie

Witajcie kochane!! Nie było mnie tutaj od piątku,TŻ wrócił i spędzamy razem czas w miarę możliwie razem <3w sobotę miałam sesję zdjęciową i musze się pochwalic bo efekty SĄ takie macie tempo ,że ni nadążam,jestem w lesie ale spokojnie,już nadrabiam Moja Ninka ostatnio upodobała sobie najbardziej moje żebra,to jej ulubione miejsce przesiadywania no i to,co najbardziej mi doskwiera to brak snu w nocy. Nie mogę spać i koniec. Może dlatego ,że juz sie nauczyłam spać beż TŻ-ta i teraz jak wraca to wszystko mi przeszkadza jutro mamy wizytę,zobaczymy co tam u malutkiej słychać bo to juz 33 tydzień i 2 dzień co do kąpieli,to ja ostatnio wysiaduje sobie nawet po pół godzinki w cieplutkiej wodzie,z dodatkiem balsamu do kąpieli z Babydream <3 tak radziła położna jeśli chodzi o czas przebywania w wannie Dobra,lecę Was nadrabiać ,bo troche się nazbierało Pozdrowienia i pokazujemy fotkę z sesji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10974442_10152764908128742_7717149149382562689_o.jpg (46,6 KB, 72 załadowań)

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:20   #2829
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!! Nie było mnie tutaj od piątku,TŻ wrócił i spędzamy razem czas w miarę możliwie razem <3w sobotę miałam sesję zdjęciową i musze się pochwalic bo efekty SĄ takie macie tempo ,że ni nadążam,jestem w lesie ale spokojnie,już nadrabiam Moja Ninka ostatnio upodobała sobie najbardziej moje żebra,to jej ulubione miejsce przesiadywania no i to,co najbardziej mi doskwiera to brak snu w nocy. Nie mogę spać i koniec. Może dlatego ,że juz sie nauczyłam spać beż TŻ-ta i teraz jak wraca to wszystko mi przeszkadza jutro mamy wizytę,zobaczymy co tam u malutkiej słychać bo to juz 33 tydzień i 2 dzień co do kąpieli,to ja ostatnio wysiaduje sobie nawet po pół godzinki w cieplutkiej wodzie,z dodatkiem balsamu do kąpieli z Babydream <3 tak radziła położna jeśli chodzi o czas przebywania w wannie Dobra,lecę Was nadrabiać ,bo troche się nazbierało Pozdrowienia i pokazujemy fotkę z sesji
figura idealna;p pięknie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:24   #2830
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Jak to jest z tą wanna, już nie pamiętam kiedy tak sobie leżałam, zawsze prysznic, uwielbiam gorący teraz cieszę się nim kilka sekund ot tak dla miłych ciarek
można brać kąpiele, ale nie za długie i nie w gorącej wodzie. Ja sobie siedzę tak ok 15 minut

Cytat:
ale piękne zdjęcie ślicznie wyglądasz!!
Stary 2015-02-02, 20:24   #2831
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, że ja to już nie mogę się doczekać porodu. Nie boję się bólu, nacinania ani połogu. Boję się tylko komplikacji w trakcie porodu. Mam nadzieję że Mała przyjdzie na świat tak szybciutko i bez problemów jak syn. Zostało mi 7 tygodni, ale myślę że najbliższe zleca szybko z powodu przeprowadzki i ferii syna. Chociaż czekam tez do 12.02. na wyniki i dłuży się to niestety. Musze zając się czymś tak porządnie i nie myśleć.
Pochwalę się tez że znowu dostałam ciuszki dla córci. Wszędzie wokół same dziewczynki. Każdy pyta czy nie chcę, bo szkoda im wyrzucać czy obcym oddawać. Przygarniam wszystko, a to takie słodziaki te małe ciuszki, jak nówki. Ciagłe pranie, szuszenie, prasowanie i na razie układam ładnie, pakuję w worki i kartony, czekają na swoje miejsce w nowym domu. Będzie co ogarniać.
Ze sprzątaniem i myciem okien też śmieję się że mają wstrzymać się wszyscy z pomocą, skończę 37tc, to sama wszystko zrobię I liczę, że tym sposobem Majkę wygonię z brzuszka
Myślę., że jeśli pierwszy poród miałaś szybki i udany to ten będzie jeszcze lepszy

Cytat:
Piękne zdjęcia

A odnośnie liczenia tc to powiem Wam, że ja sama nie wiem jak liczyć. Większość z Was mówi, że np 35t1d to 36 tc. No i ok..ale np. u mnie ginekolog zawsze liczy, że to 35 tc, a co więcej ja urodziłam w szpitalu Darka w 37t3d i też mi wpisali 37 tc, a nie 38. Ale była tego zaleta, bo dzięki temu szczepienie przeciw pneumokokom mieliśmy za darmo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:24   #2832
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ja też zrobiłam się skąpa przez chodzenie po lumpkach. Teraz nie mogę sobie darować, że w czasach przedlumpkowych kupiłam młodemu sporo ciuszków w normalnych sklepach i to w normalnych cenach. Za te pieniądze miałabym mnóstwo prześlicznych ciuszków z lumpka i to o wiele lepszej jakości. Jak sobie porównuję ciuszki z lumpka i nowe np. z 5.10.15 to widzę ogromną różnicę w jakości, oczywiście na plus lumpkowych. Niektóre nowe ubranka uprane w 60 st. już po pierwszym praniu wyglądają jak używane

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Współczuję
mam to samo
i teraz cięzko mi kupić coś drogiego;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-02, 20:27   #2833
anyolek
Zadomowienie

Hej mamusie
Ja dziś po wizycie, malutka obrócona pośladkowo, ale mamy się nie martwić, bo ponoć do 36 tygodnia może się obrócić, poza tym waży 1973g, rośnie równomiernie, ale wciąż poniżej 10 centyla, więc kolejne usg za 2 tygodnie
Po powrocie do domu spotkała nas przykra sytuacja z naszą 11-letnią kotką, zauważyłam tylko moment kiedy zbliżała się do kuwety, zataczając się dziwnie, nagle całkiem straciła równowagę i wpadła do niej bezwładnie Podbiegłam do niej wystraszona, i wyciągnęłam z kuwety, bo leżała w niej jak taki bezbronny żółwik nie mogąc się nawet obrócić, nózki tylne miała całkiem sztywne, a serce waliło jej jak młot Odrazu pojechaliśmy z nią do weterynarza, wygląda to na artretyzm, w dodatku ma tez zapalenie pęcherza, na które dostała antybiotyk i prawdopodobnie ma problem z tarczycą, ale wet pobrał jej krew coby się upewnić i dać odpowiednie leki...
Mówię Wam jak się oboje wystraszyliśmy, nigdy jej w takim stanie nie widzieliśmy, a traktujemy nasze oba kotki jak członków rodziny Aż mnie brzuch z nerwów rozbolał, cały czas ją obserwujemy, a w środę mamy kolejna wizytę u weta, bo będą wyniki krwi... Mam nadzieję, że to nic poważnego
Pędzę Was nadrabiać, bo znów jestem cały dzień do tyłu
Stary 2015-02-02, 20:34   #2834
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
jak ślepej kurze ziarno

i się nie pochwaliłam, bo tyle nerwów a dzisiaj wiadomość że jutro wysyłają materacyk i juuż będzie w domciu czekać na naszego małego brzdąca

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

ja teeeeeeż, tym bardziej że ja to jakaś skąpa przez te chodzenie po lumpkach się zrobiłam i szkoda mi wydawać 100 zł za nowy stanik, który zbyt długo i tak mi nie posłuży albo szlafrok do szpitala, ja toleruje tylko taaaaakie ciepłe, a takie szmatki to max 1 zł moge dać
ja chcę by jutro tż złożył mi łóżeczko w końcu

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki

A mi się dzisiaj troszkę niepokojącą rozpoczął dzień. Rano wstałam, uszykowałam się do lekarza, obudziłam córcię i nagle poczułam mokro na wkładce. Poszłam do łazienki i szok - a tam krew z śluzem. Całe szczęście,że wizytę miałam na 8 godzinę bo tak od razu jechała bym na IP. Na wizycie lekarz zbadał mnie tak boleśnie że myślałam że jego ręka wyjdzie mi przez buzię,a jak ją wyjmie to mała od razu wyleci. Po badaniu okazało się,że mam szyjkę skróconą na 1 cm i rozwarcie na i 1 cm a ta krew to był po prostu czop. Wysłał mnie na KTG i okazało się że skurczy brak i teraz co 3 dni muszę chodzić do szpitala i kontrolować czy się nic nie dzieje. Ale co się strachu najadłam to szok. Teraz mam nakaz leżenie i oszczędzania, bo do 8-10 lutego muszę dotrwać bo wtedy będę miała już ciąże donoszoną.
wnet będziemy rodzić aż nie wierzę jak to minęło;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-02, 20:35   #2835
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

Szkoda ze nie mam wanny, ale mi sie marzy taka kapiel odprezajaca z mnóstwem piany
Ale mlody daje czadu po zebrachprostuje noginogi chyba szpagaty cwiczy
Stary 2015-02-02, 20:35   #2836
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
No ładnie, co raz częściej piszecie o odchodzących czopach, jeszcze trochę i powodówka na wątku ale póki co, zaciskamy nóżki
noo zaciskamy jutro 3 luty dokładnie miesiąc mi został

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-02, 20:36   #2837
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Ja dziś po wizycie, malutka obrócona pośladkowo, ale mamy się nie martwić, bo ponoć do 36 tygodnia może się obrócić, poza tym waży 1973g, rośnie równomiernie, ale wciąż poniżej 10 centyla, więc kolejne usg za 2 tygodnie
Po powrocie do domu spotkała nas przykra sytuacja z naszą 11-letnią kotką, zauważyłam tylko moment kiedy zbliżała się do kuwety, zataczając się dziwnie, nagle całkiem straciła równowagę i wpadła do niej bezwładnie Podbiegłam do niej wystraszona, i wyciągnęłam z kuwety, bo leżała w niej jak taki bezbronny żółwik nie mogąc się nawet obrócić, nózki tylne miała całkiem sztywne, a serce waliło jej jak młot Odrazu pojechaliśmy z nią do weterynarza, wygląda to na artretyzm, w dodatku ma tez zapalenie pęcherza, na które dostała antybiotyk i prawdopodobnie ma problem z tarczycą, ale wet pobrał jej krew coby się upewnić i dać odpowiednie leki...
Mówię Wam jak się oboje wystraszyliśmy, nigdy jej w takim stanie nie widzieliśmy, a traktujemy nasze oba kotki jak członków rodziny Aż mnie brzuch z nerwów rozbolał, cały czas ją obserwujemy, a w środę mamy kolejna wizytę u weta, bo będą wyniki krwi... Mam nadzieję, że to nic poważnego
a który jesteś dokładnie tydzień? bo ja miałam usg w 33+0 i mała ważyła 1950 g i nie było mowy, że jest poniżej normy...

a co do kotka wspólczuję mam nadzieję, że będzie dobrze!
Stary 2015-02-02, 20:39   #2838
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Miałam dziś malować ściany w łazience gruntem, ale przypomnieliśmy sobie z TŻ, że nie zbudował ścianki za kibelkiem, więc musiał to zrobić dziś.. Zaszpachlowałam szczeliny i znów dzień stracony, bo nie zagruntuję pozostałych, skoro tamtą trzeba będzie gładzić:/

Jak krew z nosa po prostu;>

: hahaha:

oszczędzaj się ;p
ja też się staram ale chcę tyle zrobić ze az nogi same mnie niosą

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-02, 20:40   #2839
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
ale piękna pamiątka

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja chcę by jutro tż złożył mi łóżeczko w końcu
wnet będziemy rodzić aż nie wierzę jak to minęło;p
ale fajnie ja to codziennie stoję przy łóżeczku i wyobrażam sobie naszą niunię , która w nim niedługo będzie sobie spała

a mnie na poprawę wczorajszego parszywego nastroju wyszły GBS-y dodatnie ehhh ciąża mnie nie rozpieszcza
Stary 2015-02-02, 20:41   #2840
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne zdjęcie i jaka pamiątka

Cytat:
Hej mamusie
Biedna kicia. Żeby szybko wróciła do zdrowia.
Stary 2015-02-02, 20:42   #2841
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
kochane jakie macie te nawilżacze powietrza??????? bo muszę kupić

nouvelle a pompony wychodzą równiutkie.. to robi się tak jak kiedyś pompony do czapek z włóczki
To chyba spróbuję zrobić sama
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Śliczny ten kocyk.

O ja! pomału się zaczyna

Jak miło z ich strony. A ty korzystaj i odpoczywaj.

W pierwszej ciąży czop zaczął mi odpadać dwa tyg przed czasem. Taka zółtawo-różowa galaretka z niteczkami krwi a przed samym porodem to już sporo tego było. Raczej zawsze na papierze coś zostawało.

Nie. Co miesiąc mam prawidłowe pH i ani razu w ciąży żadnej infekcji nie złapałam.

debraM - piękny pokoik. Te obrazki super.

Lasyeux - ale u Was ładnie. Wszystko gotowe na przyjęcie Zosi

Szkrabeniek - świetny dywanik, zdolna jesteś

nouvelle - szkoda że tż musi już jechać. Ja bym bez swojego tygodnia nie przeżyła chyba
Jaką farbą chcesz malować kaloryfery, bo moim też by się odświeżenie przydało.

Nie lubie ubrań z 5.10.15 i ze smyka. Na córce sprawdzałam i dużo na szmaty poszło. Za to z h&m bardzo lubię.

A mnie od wczoraj tak brzuch swędzi, że masakra. Podglądam tylko czy żadnego rozstępa nie widać.
Na kolację naleśniczki i koktajl z truskawek (po raz trzeci dzisiaj).
Biały hammerite taki do kaloryferów
Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Ja w wannie leżę codziennie od początku ciąży i to w dosyć gorącej wodzie ale nic mi po tym nie jest

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:42   #2842
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ale mam sklerozę.
Dzisiaj gin kazał mi brać profilaktycznie jakiś probiotyk dopochwowo. Wam też każą brać?
ja nic takiego nie biorę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-02, 20:44   #2843
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
a który jesteś dokładnie tydzień? bo ja miałam usg w 33+0 i mała ważyła 1950 g i nie było mowy, że jest poniżej normy...

a co do kotka wspólczuję mam nadzieję, że będzie dobrze!
Dzisiaj 33+2
Wiesz co, ja po wizycie sprzed 3 tygodni już zaczęłam brać poprawkę na to, co komputer im uznaje za 'poniżej normy' Lekarz nam wtedy powiedział, że dziecko w 50centylu to takie ponad 3600g, a 10 centyl wcale nie oznacza, że jest aż tak maleńkie... Wiadomo, to waga szacunkowa, a fakt, że przy okazji przydzielą mi kilka dodatkowych usg bardziej mnie uspokaja Juz kiedyś pisałam, że w UK przyznają ylko usg w 12 i 20 tygodniu, więc dla mnie to ulga, że monitorują dzieciaczka częściej- tylko oby dalej rosła równomiernie
Stary 2015-02-02, 20:45   #2844
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
no ja się męcze z układaniem , zleciało od soboty jak nie wiem co , ten czas tak szybko , jeszcze troche a wnet malutka będzie , trochę sie boję czy poradze sobie na swoim i z mała , ale wierze ze dam bo muszę./

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko w porządku Żelaza już nie muszę brać bo morfologia pięknie wzrosła i jak to mój lekarz stwierdził "jest Pani zamknięta na 4 spusty"
super

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-02, 20:48   #2845
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Szkoda ze nie mam wanny, ale mi sie marzy taka kapiel odprezajaca z mnóstwem piany
Mam to samo. Pół królestwa bym oddała za gorącą kąpiel w wannie pełnej piany
Stary 2015-02-02, 20:50   #2846
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Rany, fatalnie sie czuje. Brzuch mam tak u gory napiety,ze az pobolewa.a pod pepkiem mieciutki.widac malutka wysoko jest az oddychac nie moge
o jej nie za wesoło 3 maj się!!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-02, 20:51   #2847
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj 33+2
Wiesz co, ja po wizycie sprzed 3 tygodni już zaczęłam brać poprawkę na to, co komputer im uznaje za 'poniżej normy' Lekarz nam wtedy powiedział, że dziecko w 50centylu to takie ponad 3600g, a 10 centyl wcale nie oznacza, że jest aż tak maleńkie... Wiadomo, to waga szacunkowa, a fakt, że przy okazji przydzielą mi kilka dodatkowych usg bardziej mnie uspokaja Juz kiedyś pisałam, że w UK przyznają ylko usg w 12 i 20 tygodniu, więc dla mnie to ulga, że monitorują dzieciaczka częściej- tylko oby dalej rosła równomiernie
Ja doszłam do tych samych wniosków. Moje następne usg jest w przyszły poniedziałek, mam nadzieje, że synek nabrał masy
Mam nadzieje, że z kotem to nic powaznego

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:53   #2848
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Myślę., że jeśli pierwszy poród miałaś szybki i udany to ten będzie jeszcze lepszy

Piękne zdjęcia

A odnośnie liczenia tc to powiem Wam, że ja sama nie wiem jak liczyć. Większość z Was mówi, że np 35t1d to 36 tc. No i ok..ale np. u mnie ginekolog zawsze liczy, że to 35 tc, a co więcej ja urodziłam w szpitalu Darka w 37t3d i też mi wpisali 37 tc, a nie 38. Ale była tego zaleta, bo dzięki temu szczepienie przeciw pneumokokom mieliśmy za darmo
Dzięki, właśnie liczę, że drugi poród pójdzie równie bezproblemowo.
A tyg liczę tak jak piszesz, tak líczy mój lekarz i szpital.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 21:01   #2849
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witajcie ja dopiero usiadłam i czytam co u Was ale chciałam się podzielić co mnie dziś spotkało bo to bardzo miłe

mianowicie o tym jak mnie znajome dziś zaskoczyły... jedna, sąsiadka wzięła tydzień urlopu bym nie wychodziła z domu i by wozić chłopców na zimowisko i robić mi zakupy... druga - moja fryzjerka i dobra znajoma przyjechała z pączkami na kawę i pytała czy mi nie gotować obiadów, po czym jak tylko wyszła dzieci pierwszej przyniosły mi gorące naleśniki! no chyba zwariuje zgadały sie na mnie, że mam leżeć i nie odpuszczają.... nie powiem miłe to ale czuję się niezręcznie i dziwnie... nawet rodzina tak o mnie nie dba! Powiem, że jestem wzruszona i naprawdę nie spodziewałam się takich serdeczności jestem nauczona by liczyć na siebie a tu takie zaskoczenie naprawdę się nie spodziewałam i tak mi miło... jeszcze potem kuzynka przywiozła mi rzeczy co chciałam kupić w ikea a nie miałam już sił jechać... no chyba sie popłacze
Super koleżanki i kuzynka

Ja tam biorę kąpiele w wannie, nie za długie i w takiej letniej wodzie. Malutkiej też się chyba podoba bo jak pluskam wodą wierci się

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 21:02   #2850
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
ale piękna pamiątka

ale fajnie ja to codziennie stoję przy łóżeczku i wyobrażam sobie naszą niunię , która w nim niedługo będzie sobie spała

a mnie na poprawę wczorajszego parszywego nastroju wyszły GBS-y dodatnie ehhh ciąża mnie nie rozpieszcza
u mnie to samo, GBS dodatni no ale cóż, nic nie zrobimy, dadzą nam antybiotyk i będzie na pewno ok!

Cytat:
Dzisiaj 33+2
no to najważniejsze, że sprawdzą i że zobaczysz małą ja się nie martwię wagą, najważniejsze, że mała regularnie przybiera, a po prostu będzie z tych mniejszych i ja się właściwie z tego cieszę

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
no ja się męcze z układaniem , zleciało od soboty jak nie wiem co , ten czas tak szybko , jeszcze troche a wnet malutka będzie , trochę sie boję czy poradze sobie na swoim i z mała , ale wierze ze dam bo muszę./

poradzisz sobie, do tego jesteśmy stworzone

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Mam to samo. Pół królestwa bym oddała za gorącą kąpiel w wannie pełnej piany
zapraszam do mnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości