|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Kubek
za pierwszy dzień.Rena A ja zrobiłam może 1/3 treningu cardio Mel B (15 minut trwa ) i niedobrze mi ze zmęczenia -> źle ze mną :P Mam nadzieję, że każdego dnia będzie lepiej.
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2015-02-02 o 16:45 |
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50056354]A ja zrobiłam może 1/3 treningu cardio Mel B (15 minut trwa
) i niedobrze mi ze zmęczenia -> źle ze mną :P Mam nadzieję, że każdego dnia będzie lepiej.[/QUOTE]na pewno będzie!!! a za dziś
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
będzie miała co znajomym opowiadać (gdzie pierwsze raczki postawiła )nic a nic nie wierzę. oszołomionaś pracowym powietrzem
|
|
#4354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle nie ma innej opcji! jest dobrze U nas juz troche lepiej i chwała bo w weekend myslałam ze nie wyrobimy..ja w goraczce, tz non stop w toalecie, E. z biegunka - kosmos był totalny. Jezzzu ogladałam jakis turecki serial na tvp1 i kobiecie zmarło dziecko - udusiła je bo zasneła podczas nocnego karmienia - niby to tylko serial, ale jak sobie to wyobraziłam to az mniezmroziło i teraz bede sie bała kłasc do nas do łózka w nocy Emilke.... |
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to dobrze, że jest lepiej!
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Rena, wow! Leci czs. Niedługo półmetek
![]() Naprawdę kalafior. Czuje sie tam jak niedorozwój jakis. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Ja wiem, ze CZD to wysokie progi. Ale nie myślałam, ze az tak 'odstaje' ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Za to do rze się odnajduje w domu. Zmywarka hula, pralka hula, na kuchence gotuje sie krupnik dla Tymka. Tymek spi a ja wypiłam ciepła Inke i leżę z brzuchem do gory ![]() Life is brutal. |
|
|
|
#4357 |
|
Konto usunięte
|
U mnie dzisiaj placki ziemniaczane. Z faktu, że nie lubię z cebulą, to zawsze dodaję cukinię, ale u nas albo ciężko ją dostać, albo kosztuje 20 zł/kg, więc dzisiaj są z porem
Ogólnie u nas ostatnio często jest por w różnej postaci. Placki pycha, myślę, że Art też poje (bo wciąż śpi - przeczuwam balangę do 23...).
|
|
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez duzo pora. W koncu to jego pora :d
A najcześciej szybka zupa. Zupa krem z pora. Nawet Perse tobie by wyszła pycha Na maśle klarowanym trzeba zeszklić cebule i pora (tylko biała cześć) jak juz zeszkloną dodać ziemniaka pokrojonego w kostkę. Chwile poddusić to. Następnie dodać wodę. Zagotować do miękkości ziemniaka. Zblendowac. Z przypraw bialy pieprz. Mozna zabielić śmietaną. Dorosłym troche posolić. |
|
|
|
#4359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapisuję w zeszyciku.
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
anitka, fajnie się czyta, jak piszesz o Emilce
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50056354]A ja zrobiłam może 1/3 treningu cardio Mel B (15 minut trwa ) i niedobrze mi ze zmęczenia -> źle ze mną :P Mam nadzieję, że każdego dnia będzie lepiej.[/QUOTE]15 minut to dużo ![]() renia, ale to zleciało- brawa za cukry
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka ja z okolic Zielonej Góry
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny - mam na zbyciu ovitrell - ważny do 09.2015, mnie się już nie przyda więc jakiejś staraczce mogę wysłać
no i jeszcze te 5 zastrzyków clexane - muszę zrobić porządek w apteczce, bo już mi się nic nie mieści
|
#4363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4364 |
|
Konto usunięte
|
Iza jak u Ciebie?
Anitko za małą podróżniczkę.Dziewczyny polecam Wam serdecznie ten produkt: ![]() Mimo, że to masło, to super się wchłania i pięknie nawilża. O zapachu nie wspomnę. Jak którejś TŻ zasługuje, to możecie zrobić mu prezent na Walentynki :P |
|
|
|
#4365 | |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50054319]Pomyliłaś wątki, ale nie umiem czytać takich rzeczy, więc Ci tu odpiszę.
Pani pielęgniarka powinna dostać zakaz wykonywania zawodu!!! Większej bzdury dawno nie słyszałam. Z tego, co piszesz bardzo ładnie karmisz synka i nie masz powodu do zmartwień. Czekaj, jak synek wstanie i zacznie chodzić, to będzie chudnąć w oczach. Piersią nie da się przekarmić dziecka, to zawsze wartościowy pokarm - i w takiej ilości, jaką dziecko potrzebuje (pamiętaj, że zaspokaja też pragnienie dziecka). Według mnie dobrze prowadzisz dziecku dietę, oby tak dalej - nie bój się i wprowadzaj żółtko, mięso i rybę, a takim gadaniem się nie przejmuj. Jak chcesz, to zapraszam na wątek o problemach z karmieniem lub inny, ale według mnie nie masz się czym przejmować.[/QUOTE] Cytat:
Dzięki dziewczyny sporo czytałam o karmieniu i znam najnowsze z 2014 roku standardy żywienia... staram się tym kierować zachowując zdrowy rozsądek i obserwując dziecko... ale słowa Pani pielęgniarki mnie rozwaliły... lekarz nawet takiego halo nie zrobił tak jak Pani pielęgniarka, stwierdziła że dziecko na pewno będzie miało otyłość w późniejszym wieku eechhh
|
|
|
|
|
#4366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50056354]A ja zrobiłam może 1/3 treningu cardio Mel B (15 minut trwa
) i niedobrze mi ze zmęczenia -> źle ze mną :P Mam nadzieję, że każdego dnia będzie lepiej.[/QUOTE]ja wczoraj zrobiłam 5 minut rozgrzewki z mel b, tiffoczki, ćwiczenia na pupę z mel b (bardzo ledwoooooooo...) i dzisiaj ledwo się ruszam za jakąś godzinkę idę się rozruszać, bo obiecałam sobie, że jak teraz nie będzie II, to ćwiczę codziennie aż się II kreski pojawią ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ale leci!!
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec ginka zapomniała dziś wziaść pesser do przymiarki Zrobiła mi usg jest wszystko,ale to bedzie chyba mega krótki cykl bo dziś 20 dc a endometrium grube jak przed @ Wyników cytologi jeszcze nie ma,na przymiarke pessera mam przyjść w środe.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Mało dietetycznie to maslo wyglada
|
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko, Barbie Będziecie kupować place zabaw dla dzieci do ogrodu?
Bo ja w sumie się teraz zastanawiam. Chciałabym taki z zjeżdzalnią, huśtawką, ścianką wspinaczkową. Póki co na tą ostatnią atrakcję S. jest za mały. Zastanawiam się czy to wszystko wytrzyma około 5-10 lat jak będzie stało na zewnątrz. Mam obawy, bo każdy domek jaki widziałam jest zrobiony z drzewa sosnowego. Teraz jestem w kropce Jak wy się na to zapatrujecie? Perse A nie możesz się wybrać z A. na basen? Połączyłabyś przyjemne z pożytecznym. Iza Jak po wizycie? anitaxas Emilka Rena Pamiętaj o w miarę reguralnych posiłkach. Mnie bardziej szkodziło niż zjedzenie czegoś z wysokim IG. Dzieci śpią. Kocham ten błogi stan ciszy. Chwilo trwaj jak najdłużej |
|
|
|
#4370 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Ja niedawno wróciłam z pracy. Kubek współczuję powrotu, mam nadzieję, że szybko ogarniesz. Dwakolory nie puszczam kciuków! Rena za jutro ![]() Pani za Twoją szyjkę, niech dalej ładnie trzyma. Anitko fajnie, że Emi to taka śmieszka. Iza to powodzenia na przymiarce. Więcej nie pamiętam Masakra. Jak dalej tak będę pracować jak teraz, to chyba oszaleję... Tyle tylko, że dni lecą jak szalone i zbliża się termin wizyty ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra uciekam spać.
|
|
|
|
#4372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że jesteś Cytat:
na pewno wszystko dobrze Cytat:
ja jestem załamana. antybiotyk nie działa. czuję się coraz gorzej i coraz gorzej kaszlę. nie wiem jak przetrwam tę noc. jutro rano idę po inny antybiotyk, bo długo tak nie pociągnę i boję się zarazić Krzysia. poza tym nie mam jak się nim opiekować i widzę, że bardzo się to na nim odbija.
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
Trzymam kciuki za wszystkich.
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie kurcze kiepsko że antybiotyk nie działa. Mam nadzieję że jutro lekarz lepiej trafi
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
dwakolory- tulę mocno,
Kubek- pierwsze koty za płoty ![]() Maga- głowę dałabym uciąć, że jesteś z Wadowic (skąd ja to wzięłam?)fioluś- - chcieliśmy kupić duży plastikowy domek, plastikową piaskownicę/muszlę mamy i huśtawkę na linach, którą można rozwieszać i składać nic więcej nie planuję bo zawału bym dostała przy Kasi- ja po równym za nią nie nadążam a co dopiero wspinać się za nią, raz od czasu zabieramy ją na plac zabaw z domkiem zobaczymy- zależy od funduszy i czasu, pewnie dopiero po powrocie Tz-eta będziemy kupować BERBIE- spokojnej nocy, obyś mogła się zdrzemnąć, może jednak rano okaże się, ze leki zaczęły działać Radosna- gratulacje!
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-02-02 o 23:01 |
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko Jak Tosia? Przekonała się do mm?
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
fioluś- dzisiaj wypiła 2x po 60ml, jak jej zabrałam butelkę i przerwałam jedzenie to się za nią rozglądała więc chyba ....jesteśmy uratowani
|
#4378 | |
|
Konto usunięte
|
Hej. Mały waży 3520 i ma 56 cm. Jestem już po prysznicu. Jakoś dochodzę do siebie
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Rena cieszę się że cukier dobry ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2015-02-02 o 23:54 |
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!!!
|
|
#4380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Radosna gratuluję
![]() Cytat:
musi być dobrze, trzymam ogromnie mocno kciuki za wyniki i operację ![]() Jesteś bardzo, bardzo dzielna! ![]() Cytat:
![]() Emilka super się rozwija Cytat:
![]() Cytat:
![]() cieszcie się sobą i wracaj szybko do sił
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

za pierwszy dzień.
) i niedobrze mi ze zmęczenia -> źle ze mną :P Mam nadzieję, że każdego dnia będzie lepiej.

(gdzie pierwsze raczki postawiła 
już od kilku dni się stresuję czy jest wszystko dobrze...

kochana - dziś Wasz szczęśliwy dzień!
w życiu bym nie wytrzymała tyle z taką wiadomością...
i mam zamiar ugryźć od tżta kawałek pączka 

Zrobiła mi usg jest wszystko,ale to bedzie chyba mega krótki cykl bo dziś 20 dc a endometrium grube jak przed @
Wyników cytologi jeszcze nie ma,na przymiarke pessera mam przyjść w środe.
tż od powrotu ma coś jakby grypę żołądkową, ja dwa dni gorączkowałam, u E. też pojawiła się biegunka, ale na szczęście skończyło się na 5 razach, pediatra twierdzi, że to dzięki szczepieniu na rota przeszła wirusa w miarę łagodnie. Od wczoraj już cisza w pieluszce, więc przyjmuję to za dobry znak.