Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 16:51   #1381
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Bardzo dobry pomysł Ja do tej pory pamiętam kaszanę związaną z moim prezentem osiemnastkowym. Miałam do wyboru: Jakaś impreza lub kasa na prawo jazdy, wybrałam to drugie, rezygnując (byłam totalnie głupia) z imprezy. Kasę za prawko i tak musiałam potem rodzicom oddać, co do grosza, a wspomnień z 18stki nikt by mi nie zabrał
Ojej, a dlaczego, popadli potem w jakieś kłopoty finansowe ?
Mi co prawda Rodzice zapłacili za kurs prawa jazdy ale nie zdałam go 3 razy a potem miałam z Mamą wypadek samochodowy z winy innej kobiety i zrezygnowałam. Minęły 3 lata i kiedy zechciałam mieć to prawo jazdy to sama opłaciłam jazdy i egzamin

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 16:52   #1382
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Bardzo dobry pomysł Ja do tej pory pamiętam kaszanę związaną z moim prezentem osiemnastkowym. Miałam do wyboru: Jakaś impreza lub kasa na prawo jazdy, wybrałam to drugie, rezygnując (byłam totalnie głupia) z imprezy. Kasę za prawko i tak musiałam potem rodzicom oddać, co do grosza, a wspomnień z 18stki nikt by mi nie zabrał

Obecnie oszczędzam i obcinam koszty życia jak tylko się da, żeby wyjść z debetów.
Niestety, każdy miesiąc pod kreską, a wydatki rosną
Dobrze rozumiem, że musiałaś oddać swój prezent?

Pomysł ze zbieraniem pieniędzy dla dziecka moim zdaniem bardzo udany Jeśli będziemy kiedyś mieć potomstwo to będziemy się starać zrobić dokładnie tak samo.
Stary 2015-02-02, 19:38   #1383
bivalvia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dylemat Chcę kupić zestaw noży w bloku. Zastanawiam się czy kupić taki no name czy zainwestować w Fiskarsa. Zastanawiam się, czy Fiskars na allegro to oryginały czy podróbki.
Może widziałyście gdzieś w markecie taki zestaw?
TŻ i ja ogólnie z Fiskarsów jesteśmy zadowoleni, mamy je już jakieś 1,5 roku, a na razie nie ostrzyliśmy ani razu. Kupowaliśmy w Saturnie, dokładnej ceny nie pamiętam - blok, 5 noży, ok. 150 zł, jakaś promocja była czy coś.

Oo, to te noże KLIK.
Widzę, że teraz już sporo tańsze.
bivalvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:35   #1384
maaddzziiaa
Zakorzenienie

W Biedrze piersi z kurczaka za 11,99 !
Kupiłam sobie 3 paczki, poporcjowałam i zamroziłam.
Za 15zł mam 6 obiadów

Edytowane przez maaddzziiaa
Czas edycji: 2015-02-02 o 21:35
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:50   #1385
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maaddzziiaa Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie 6 paczek, poporcjowałam i zamroziłam.
Za 15zł mam 6 obiadów
Ej jakie 15 zł ? to ja jedną paczkę zawsze kupuję po 8-9

Stary 2015-02-02, 21:35   #1386
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Serio Na paczkach są ceny 7/8/9zł (przy cenie regularnej 15,99/kg bodajże), ale po rabacie na kasie wychodzą grosze. Faktem jest, że wzięłam wprawdzie 3 nieduże paczki, ale po porcjowaniu- rozkrojeniu i podzieleniu, wyszło i tak 6 obiadów. My z TŻ jemy po jednym niedużym kawałku. Robimy je najczęściej z warzywami, na parze. Do tego kasza gryczana/jaglana... i jesteśmy najedzeni ;-)

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Haha, dopiero teraz widzę jakiego byka zrobiłam
Zamiast "3 paczek", napisałam "6"

Kupiłam 3 paczki, a z tego mi wyjdzie 6 obiadów. Tak miało być.
Całe życie zakręcona :roll eyes:
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 21:43   #1387
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, dopiero teraz widzę jakiego byka zrobiłam
Zamiast "3 paczek", napisałam "6"

Kupiłam 3 paczki, a z tego mi wyjdzie 6 obiadów. Tak miało być.
Całe życie zakręcona :roll eyes:
Nie mogło być tak pięknie

Szykuję na jutro tartę z porami i szynką Teraz ciasto odpoczywa w lodówce. Farsz wyszedł mi trochę rzadki ale się zapiecze :P

Stary 2015-02-02, 21:50   #1388
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć?
Od nowego roku zamieszkałam z TŻ i podobnie do wszystkich tutaj zgromadzonych postanowiłam zacząć dobrze gospodarować budżetem domowym Zaczęłam od zapisywania wszystkich wydatków i zwiększenia kontroli nad nimi. Powiem z dumą, że całkiem dobrze mi to wyszło w styczniu, oby tak dalej Podczytuję Was już od dawna i podchwytuję różne pomysły na oszczędzanie, mam nadzieję, że będziecie mnie wspierać w pilnowaniu zawartości mojego portfela

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 21:58   #1389
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć?
Od nowego roku zamieszkałam z TŻ i podobnie do wszystkich tutaj zgromadzonych postanowiłam zacząć dobrze gospodarować budżetem domowym Zaczęłam od zapisywania wszystkich wydatków i zwiększenia kontroli nad nimi. Powiem z dumą, że całkiem dobrze mi to wyszło w styczniu, oby tak dalej Podczytuję Was już od dawna i podchwytuję różne pomysły na oszczędzanie, mam nadzieję, że będziecie mnie wspierać w pilnowaniu zawartości mojego portfela
Witaj pochwal się również swoimi sposobami na oszczędzanie
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 22:08   #1390
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Witaj pochwal się również swoimi sposobami na oszczędzanie
Tak naprawdę to oszczędzanie nigdy nie jest było moją najmocniejszą stroną.. Gdy mieszkałam sama to mało gotowałam, przez co dużo pieniędzy traciłam na jedzenie do pracy, albo coś gotowego do podgrzania na szybko. Teraz staram się zaplanować obiady na cały tydzień i robić zakupy z listą, aby uniknąć pokus. Mam też konto oszczędnościowe w drugim banku na które staram się co miesiąc odkładać określoną kwotę.

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 23:26   #1391
Ciocia_Andzia
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, witam się z Wami w nowym wątku Choć założyłam poprzedni, z różnych przyczyn zniknęłam z Wizażu. Mam nadzieję, że tym razem zostanę na dłużej. Co tam u Was?
Ciocia_Andzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 00:50   #1392
ojp
Wtajemniczenie

Ja też chcę dołączyć do wątku, bo czuję, że może mi się przydać. Mam cel - mieszkanie. Jestem w Londynie od 3,5 roku, ale dopiero od połowy marca będę miała stałą pracę na cały etat (w sumie oficjalnie od 30go marca). Rok czasu byłam au pair, więc dostawałam kieszonkowe, ale też potrafiłam sobie fajnie oszczędzić - jednak jak latałam do Polski to rozwalałam większość pieniędzy... A to prezenty na BN, a to kafelki do kuchni kupić, ściany pomalować. Następnie 2 lata pracowałam 2 x po pół etatu, ale dużo było kombinowania i nie była to stała praca. Jednak sporo udało mi się oszczędzić. Od jakichś kilku miesięcy mam okres jakby stagnacji - nie odkładam za wiele, ale to wszystko ze względu na pracę i niedotrzymanie obietnic przez szefostwo. Już wiem, że od kwietnia chcę odkładać większą część wypłaty i zdecydowanie mniej latać do Polski, bo jednak takie wyloty kosztują, ale mogę przeżyć kilka miesięcy bez tego, więcej odłożyć i szybciej wrócić... Zapewne zostanę w Londynie jeszcze z 2 lata minimum, chociaż tęsknota często rozrywa mi serce. Ale tu łatwiej mi zarobić na moje marzenia, a perspektywa powrotu do Polski i kredytu na 40 lat mnie przeraża. Dlatego jeśli mam możliwość, to korzystam i będę starać się "wyciskać" z tego jak najwięcej. Trzymajcie kciuki, start już w kwietniu, hehe.

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:19   #1393
Alillah
Raczkowanie

Cześć dziewczyny mam nadzieję, że będzie się Wam dobrze z nami oszczędzało

W lutym chcę wydać tylko 1600 zł na swoje utrzymanie - nie wiem czy mi się to uda, w styczniu poszło 2100 (okropny ten styczeń). Wypadły mi dwa prezenty dla męża (200zł) oraz kocie artykuły (180 zł, ale na szczęście do maja nic nie muszę kotu kupować już). Zobaczymy
Alillah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:21   #1394
201608010929
Konto usunięte

Witam! Ja również dołączam do wątku. Moje oszczędzanie nie ma jakiegos konkretnego celu, po prostu lubię czytać wątki społeczno-ekonomiczne, a jak znajduję jakieś ciekawe rozwiązania, to wprowadzam je w codzienne życie.

Z moimi stosowanymi sposobami Ameryki tu nie odkryję, ale kilka wymienię. Przede wszystkim planowanie posiłków i kupowanie ich racjonalnie, czytanie składów, przez co okazało się, że Biedronka wcale nie serwuje "niezdrowego, taniego jedzenia", trzeba tylko wiedzieć co kupować.
W okresie letnim zamieniam samochód na rower, 15 km do pracy tym środkiem transportu zajmuje mi tyle samo czasu bo nie stoję w korku a zyskuję pożytek dla zdrowia. W pracy nie mam problemu z wzięciem prysznica. Aktualnie jestem w ciąży i ze względów zdrowotnych do pracy nie chodzę, jednak wczesniej codziennie ja i Tż nosiliśmy jedzenie do pracy. Gotuję jednego dnia, kolejnego po jednej porcji obiadowej zabieramy w pojemnikach do pracy a tam odgrzewamy w mikrofali.
Wcześniej regularnie chodziłam na siłownię, pozniej zastąpiłam to treningami biegowymi na świeżym powietrzu.
Razem z Tż obniżyliśmy maksymalnie rachunki - z telewizji cyfrowej wybraliśmy tańszy pakiet, bo i tak nie oglądaliśmy wszystkich kanałów, zmniejszyliśmy limit internetu, a jeżeli chodzi o rachunki za prąd i gaz to podajemy comiesięczne odczyty - tak jest lepiej, płacimy za to, co faktycznie zużyjemy i nie bawimy się w prognozy, nadpłaty i niedopłaty.

Edytowane przez 201608010929
Czas edycji: 2015-02-03 o 09:22
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:38   #1395
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Witam! Ja również dołączam do wątku. Moje oszczędzanie nie ma jakiegos konkretnego celu, po prostu lubię czytać wątki społeczno-ekonomiczne, a jak znajduję jakieś ciekawe rozwiązania, to wprowadzam je w codzienne życie.

Z moimi stosowanymi sposobami Ameryki tu nie odkryję, ale kilka wymienię. Przede wszystkim planowanie posiłków i kupowanie ich racjonalnie, czytanie składów, przez co okazało się, że Biedronka wcale nie serwuje "niezdrowego, taniego jedzenia", trzeba tylko wiedzieć co kupować.
W okresie letnim zamieniam samochód na rower, 15 km do pracy tym środkiem transportu zajmuje mi tyle samo czasu bo nie stoję w korku a zyskuję pożytek dla zdrowia. W pracy nie mam problemu z wzięciem prysznica. Aktualnie jestem w ciąży i ze względów zdrowotnych do pracy nie chodzę, jednak wczesniej codziennie ja i Tż nosiliśmy jedzenie do pracy. Gotuję jednego dnia, kolejnego po jednej porcji obiadowej zabieramy w pojemnikach do pracy a tam odgrzewamy w mikrofali.
Wcześniej regularnie chodziłam na siłownię, pozniej zastąpiłam to treningami biegowymi na świeżym powietrzu.
Razem z Tż obniżyliśmy maksymalnie rachunki - z telewizji cyfrowej wybraliśmy tańszy pakiet, bo i tak nie oglądaliśmy wszystkich kanałów, zmniejszyliśmy limit internetu, a jeżeli chodzi o rachunki za prąd i gaz to podajemy comiesięczne odczyty - tak jest lepiej, płacimy za to, co faktycznie zużyjemy i nie bawimy się w prognozy, nadpłaty i niedopłaty.
Cześć Powodzenia w dalszym oszczędzaniu.
Jakie produkty polecasz z Biedronki, które nie mają paskudnego składu?

Właśnie wymyślam jadłospis na cały tydzień. Pon, wt mi odpadły, bo mamy obiad od teściowej i została jeszcze zupa.
Nie mam jakoś pomysłów.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Alillah Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny mam nadzieję, że będzie się Wam dobrze z nami oszczędzało

W lutym chcę wydać tylko 1600 zł na swoje utrzymanie - nie wiem czy mi się to uda, w styczniu poszło 2100 (okropny ten styczeń). Wypadły mi dwa prezenty dla męża (200zł) oraz kocie artykuły (180 zł, ale na szczęście do maja nic nie muszę kotu kupować już). Zobaczymy
Wliczasz w to czynsz/wynajem, rachunki?
Stary 2015-02-03, 09:41   #1396
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bivalvia Pokaż wiadomość
TŻ i ja ogólnie z Fiskarsów jesteśmy zadowoleni, mamy je już jakieś 1,5 roku, a na razie nie ostrzyliśmy ani razu. Kupowaliśmy w Saturnie, dokładnej ceny nie pamiętam - blok, 5 noży, ok. 150 zł, jakaś promocja była czy coś.

Oo, to te noże KLIK.
Widzę, że teraz już sporo tańsze.
Też mam te noże Co prawda używamy tylko 2 (tego największego i najmniejszego), ale kupiliśmy 2 lata temu, przeżyły kilka upadków i nic im nie jest. Były wtedy w promocji w Juli za niecałą stówkę. Chcieliśmy inne, ale były droższe, promocja skusiła

Jeśli chodzi o opłaty.. My mamy wodę w czynszu. Raz zdarzyło się, że musieliśmy dopłacić 800zł Ale wtedy okazało się, że był zepsuty prysznic + mieszkał z nami przez 2 miesiące brat tż + przez miesiąc jego dziewczyna, która urządzała sobie prania z 2 bluzkami w środku, prała KAŻDY kolor oddzielnie Później 2 razy mieliśmy zwrot po 300zł. Każde takie rozliczenie jest dla nas stresujące, modlimy się o nadpłatę Ale niestety inaczej nie da się rozliczać, woda jest wliczana w czynsz, określona ilość na każdą zameldowaną osobę.. W zeszłym roku dowiedziałam się, że tak samo mamy rozliczany prąd Wyliczają sobie jakoś opłaty na następny rok na podstawie ostatniego zużycia, ostatnio mieliśmy nadpłatę i nie płaciliśmy 2 rachunków, ale teraz znów będzie stres, bo tż pracował z domu przez 2 miesiące, później przez miesiąc był bezrobotny.. Więc pewnie zużyliśmy więcej prądu niż ostatnio. Tylko za gaz normalnie przychodzi nam rozliczenie, co 2 miesiące ok. 30zł
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:43   #1397
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Uświadomiłam sobie, że muszę założyć czwarte konto oszczędnościowe Za dwa lata nasze chrześniaki będą miały w tym samym czasie komunię i wypadałoby już na ten cel zacząć odkładać. Inaczej nagle trzeba będzie wywalić pół wypłaty na prezenty...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:49   #1398
201608171256
Konto usunięte

Cytat:
Za 15zł mam 6 obiadów
Też kupiłam kilka tacek - razem około 2 kg. Zamrozimy i starczy na jakieś 2 tygodnie 😊. Bardzo dobra promocja. My też jemy malutko, także na długo starcza.
201608171256 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:54   #1399
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Uświadomiłam sobie, że muszę założyć czwarte konto oszczędnościowe Za dwa lata nasze chrześniaki będą miały w tym samym czasie komunię i wypadałoby już na ten cel zacząć odkładać. Inaczej nagle trzeba będzie wywalić pół wypłaty na prezenty...
Tylu kont oszczędnościowych chyba bym nie ogarnęła My mamy 1 i na nim odkładamy wszystkie pieniądze, jakie jesteśmy w stanie zaoszczędzić. W razie pilnej potrzeby po prostu wypłacamy i tyle.

A ja jakoś nie ufam mięsu z biedry Chociaż promo kusi...
Stary 2015-02-03, 09:55   #1400
Antii89
Zakorzenienie

też płacę wszystko wg prognozy + woda w czynszu wg osób zameldowanych. Teraz na koniec miesiąca będę spisywać liczniki, żeby na bieżąco wiedzieć ile zużyliśmy czy to odbiega od normy czy nie. Dzięki temu może wychwycimy jakieś usterki, przez które placilibyśmy za media więcej.
Stary 2015-02-03, 09:55   #1401
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie tam jest oprocentowanie? Bo chyba się opłaca skoro chcesz kolejne założyć to może i ja się skuszę
Stary 2015-02-03, 10:14   #1402
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ja jestem wybredna w stosunku do mięsa, ale uważam, że to biedronkowe jest naprawdę dobrej jakości. Kupuję często, dobrze smakuje, nigdy nikomu nic po nim nie było

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
Jakie tam jest oprocentowanie? Bo chyba się opłaca skoro chcesz kolejne założyć to może i ja się skuszę
Najpierw 3%, potem 1,5% - czyli szału nie ma. Ale wygodnie się z nich korzysta, bo są przypisane do mojego konta w ING. To dla Zońki za jakiś czas zamierzam przenieść do PKOBP, bo mają tam lepsze oprocentowanie i codzienną kapitalizacją odsetek. A zakładam oszczędnościowe, bo łatwiej trzymać pieniądze tam niż w domu
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:16   #1403
201608171256
Konto usunięte

A ja jakoś nie ufam mięsu z biedry Chociaż promo kusi...[/QUOTE]

Znajomy rolnik się chwalil, że kupuje kurom najtansza pasze... ale kurki biegają wolno wiec opchnie potem jako ekologiczne.

Wielkie zakłady przetwórstwa mięsnego stale są kontrolowane. Konkurencja tez nie śpi. Nie moglyby sobie pozwolić na jakieś niedopatrzenia. Ja osobiscie wole kupić w 100% przebadane mięso niż kupowac coś nieznanego pochodzenia od rolnika, którego to mięso może nie spełniać żadnych norm jakościowych.
201608171256 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:17   #1404
Ojoanna29
Zakorzenienie

U mnie w banku wielka promocja 1% na koncie oszczędnościowym Niby jest też opcja codziennej kapitalizacji, zawsze lepsze to niż nic, ale jak już coś uzbieramy w skarbonce to poszukam w innych bankach.
Widziałyście promocję na lokatę w meritum banku? Szkoda, że nie mamy wolnej kasy
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:18   #1405
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a odkładacie na coś konkretnego? Macie jakieś cele, że musicie uzbierać określoną kwotę? Wiem, że część z Was zbiera na mieszkanie, ale może coś jeszcze? Czy tak po prostu, żeby mieć w razie złej sytuacji finansowej?
Do świnki skarbonki odkładamy 5tki, mamy już ponad 1000zł od października ;p i w marcu/kwietniu jedziemy sobie na zakupy do londynu z tego ;D A na oszczędnościowe nie mamy bliżej określonego celu. Raczej na głodne czasy :P
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:20   #1406
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Duszka ktoś z mojej rodziny pracuje w kontroli jakości w ubojni drobiu która dostarcza mięso m.in do Lidla, Tesco i Biedronki, zapewniam Cię że mają bardzo wysokie wymagania i częste audyty w związku z tymi dostawami więc nie ma się czego bać, mięso które kupujesz u rzeźnika też trafia do niego z takich ubojni więc różnica żadna

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Wooden_Pints Pokaż wiadomość
Wielkie zakłady przetwórstwa mięsnego stale są kontrolowane. Konkurencja tez nie śpi. Nie moglyby sobie pozwolić na jakieś niedopatrzenia. Ja osobiscie wole kupić w 100% przebadane mięso niż kupowac coś nieznanego pochodzenia od rolnika, którego to mięso może nie spełniać żadnych norm jakościowych.
dokładnie
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:29   #1407
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dylemat Chcę kupić zestaw noży w bloku. Zastanawiam się czy kupić taki no name czy zainwestować w Fiskarsa. Zastanawiam się, czy Fiskars na allegro to oryginały czy podróbki.
Może widziałyście gdzieś w markecie taki zestaw?
Nie kupuj no name, weż sprawdzone. Dla mnie noże fiskars rewelacja (jeśli na all znajdziesz jakiś oficjalny sklep to myślę, ze możesz śmiało brać). Przed ślubem kupiliśmy w galerii na stoisku noże neoflam (takie kolorowe) bo likwidowali stanowisko i wszystko było -50% A to takie gunwo... poschodził z noży ten kolor, wyglądają tragicznie i nawet po naostrzeniu są tępe A nawet przy -50 wyszły wcale nie tak tanio :/

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Może ktoś podpowie jakimi liniami najtaniej wychodzi lecieć do UK i kiedy najlepiej zarezerwować bilet? Nigdy nie latałam ani ja ani tż :P Póki co wiem, że wystarczą nam bagaże podręczne więc opłata za ten duży chyba odejdzie :P

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Za 15zł mam 6 obiadów
Nie lubię cycków z biedry jakieś takie twarde są i gumowe, leżą na tym tamponie :/ blee wolę z mięsnego, w moim mięsnym bez żadnej promocji cycki po 11,99 zawsze.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

A w tym miesiacu nie wiem czy uda się coś zaoszczędzić, bo mamy łącznie 4 wizyty u prywatnych specjalistów :/ Jutro zaczynam maraton - dentysta :/
Stary 2015-02-03, 10:32   #1408
Alillah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość

Wliczasz w to czynsz/wynajem, rachunki?

Tak, za moją część wynajmu i rachunków płacę 850zł co miesiąc (drugie tyle mąż). Powinno mi zatem zostać 750 na życie.
Alillah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:34   #1409
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Alillah Pokaż wiadomość
Tak, za moją część wynajmu i rachunków płacę 850zł co miesiąc (drugie tyle mąż). Powinno mi zatem zostać 750 na życie.
Składacie się z mężem po połowie na czynsz?
Stary 2015-02-03, 10:36   #1410
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem wybredna w stosunku do mięsa, ale uważam, że to biedronkowe jest naprawdę dobrej jakości. Kupuję często, dobrze smakuje, nigdy nikomu nic po nim nie było

Najpierw 3%, potem 1,5% - czyli szału nie ma. Ale wygodnie się z nich korzysta, bo są przypisane do mojego konta w ING. To dla Zońki za jakiś czas zamierzam przenieść do PKOBP, bo mają tam lepsze oprocentowanie i codzienną kapitalizacją odsetek. A zakładam oszczędnościowe, bo łatwiej trzymać pieniądze tam niż w domu
Kurczę, mi wygodnie trzymać w portfelach i kopertach, chyba jestem dziwna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości