Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 10:03   #1321
minthema
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII

Cytat:
Napisane przez Krzaki_w_stodole Pokaż wiadomość
I drugie do dziewczynn używających toniku Norel z kwasem. Czy dodatkowe smarowanie Acne dermem ma sens?

Na ulotce Acne derm jest napisane, żeby uzywać go na czystą skórę i nie łączyć z innymi preparatami bo może zajść reakcja niepożądana na cerze

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:10   #1322
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KuckaKuc Pokaż wiadomość
Miedzy nimi jest taka różnica, że Bogusia ciągle mówi, że jest gruba i chce się odchudzać, a Cremik nie biadoli ciągle o tym, tylko przyjęła postawę "taka jestem i tyle".
plus w jednym filmiku albo w komentarzach pod nim (nie pamiętam już) mówiła, że jest pod stałą opieką dietetyka i ze względu na chorobę cały czas jest na diecie 1000kcal
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:17   #1323
apple1602
Zadomowienie

Facebook Boguchy i jej odpowiedź na wczorajszą dyskusję o współżyciu.

"Ostatnio pod moim filmem z zakupami padło pytanie czy współżyję z małżonkiem (którego notabene jeszcze nie mam - cóż osoba pytająca nie była zorientowana) Pod tym pytaniem wywiązała się spora dyskusja gdyż nie chciałam odpowiedzieć na tak osobiste pytanie ... Dziś również nie odpowiem ale chciałam Was zachęcić do przeczytania artykułu o problemie który napotyka każdą (lub prawie każdą) kobietę z niepełnosprawnością. http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/243482"
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:40   #1324
201604210930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzik230390 Pokaż wiadomość
hehe tak celowo,właśnie mi przybyło 2000 widzów Wygrałam życie!
No dobra, ale jakie masz dowody na to, że to rzeczywiście tamta dziewczyna napisała?
Ogólnie nic do ciebie nie miałam, ale ktoś napisał anonimowo posta na wizażu a ty bez żadnych dowodów piszesz, że zrobiła to tamta laska, która wcześniej powiedziała o tobie prawdę w filmiku, że nie podpisałaś darmowych produktów? Przecież to fakt, podpis do zdjęcia sugerował, że sama produkty kupiłaś. Już mniejsza o to...
Jak ja sobie zarejestruje nowe konto i cię obrażę to też będziesz uważała, że to ona? Równie dobrze można rozkręcić to w drugą stronę i stwierdzić, że ty coś napisałaś o niej z konta np. pusiaczek73. Ogarniasz w ogóle taki temat?
Co jeśli to nie ona napisała a jakaś jej (z braku lepszego określenia) fanka? Połowa osób już tu na dobre twierdzi, że to naprawdę tamta dziewczyna cię obraziła. Wszystko odszczekam jak przedstawisz dowody, że to naprawdę ona ci ubliżała. Do tej pory wybacz, ale twoje "ja wiem" jest dla mnie g. warte.
201604210930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:41   #1325
WizazankaLublinianka
Rozeznanie

Ja tam lubię Marka i Kretkę
Niestety wiem jak to jest Mój mąż też dużo pracuje przez co wydaje mi się że dużo śpi A jak się zapędzi w gadaniu to też go przedrzeźniam jak Ania Tylko wtedy mówię mu, że gada jak Ricko z Pingwinów z Madagaskaru. Marek chory, zmęczony, pewnie dzień wolny to jedyne co mu się chce to spokojnie posiedzieć.

WizazankaLublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:57   #1326
apple1602
Zadomowienie

Oglądam film z denkiem u p. Bogusławy Spryszyńskiej. Zdziwiłam się jak powiedziała, że maski na twarz nakłada nawet kilka razy dziennie. To nie lekka przesada? Wydawało mi się, że maski 2-3 razy w tygodniu, nie myślałam, że można je nakładać aż tak HURTOWO.

Jak to jest u Was?
apple1602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:01   #1327
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez kiziamizia91 Pokaż wiadomość
z tego co kojarze to jej nadwaga jest spowodowana przez chorobe. chyba, ze sie myle... ale cos mi swita, ze kiedys tak mowila...
Czy któraś może mi powiedzieć która choroba powoduje tycie ok 50 kilo ...
Hania też tak mówiła a jednak....
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:10   #1328
Beata28Mys
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Mialam o to samo pytac,bo tez mnie to zastanawia
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:12   #1329
201604210930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
To genetyka. :P
201604210930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:16   #1330
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli się nie zmieni diety i nawyków to z niedoczynnością pewnie i te 50 można nabić. Plus dobranie leków to wrzód na tyłku bo ciągle trzeba kontrolować dawkę przyjmowanych hormonów. No i poczucie zmęczenia tak średnio wpływa na chęć ruszania się. A najlepiej jest jak ktoś ma nierozpoznaną niedoczynność a widząc, że tyje przechodzi na diety w stylu 1000 kcal i rozwala sobie metabolizm jeszcze bardziej Ogólnie rzecz biorąc problemy hormonalne mogą dawać szeroki przekrój różnych symptomów (od tycia po depresję) i ciężko porównywać dwie osoby.

Hania to dla mnie taki typowy przykład przeskakiwania ze skrajności w skrajność - wydać było, że ostro zebrało jej się przez problemy hormonalne (może był jeszcze jakiś powód, kto wie) i jakiś czas nic z tym nie robiła a teraz ciśnie dietę i siłkę 6 razy w tygodniu (). Spoko, widać, że dużo zgubiła i osobiście jestem pod wrażeniem jej samozaparcia, bo sama przez problemy hormonalne mam 6 kg do zrzucenia ale jestem na to za leniwa, tylko jestem ciekawa czy utrzyma to tempo i efekt jaki osiągnęła (w każdym razie trzymam kciuki za nią).
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:20   #1331
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
Zdaje sobie sprawę, że są choroby które powodują tycie na ... 5,10,15 kilo w porywach do 20 ale ... przy 15 kilo to powinna się zapalić czerwona lampka a nie lać na to sikiem prostym i uznawać, że wolno mi wszystko bo to choroba.

Mam znajomą która uważała, że w ciąży nie będzie sobie odmawiać BO PO PORODZIE SAMO UCIEKNIE. Jadła tylko chleb wysmarowany smalcem z kiszonym ogórkiem... Po ponad 10 latach od ciąży nadal ma do zrzucenia ponad 30 kilo.
Stary 2015-02-03, 11:20   #1332
Beata28Mys
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
Oglądam film z denkiem u p. Bogusławy Spryszyńskiej. Zdziwiłam się jak powiedziała, że maski na twarz nakłada nawet kilka razy dziennie. To nie lekka przesada? Wydawało mi się, że maski 2-3 razy w tygodniu, nie myślałam, że można je nakładać aż tak HURTOWO.

Jak to jest u Was?
Nigdy nie zdarzyło mi sie nakladac maske na twarz kilka razy na dzien. Uzywam raz,dwa razy w tygodniu max. Pierwszy raz cos takiego slysze ta Pani musi miec chyba czasu jak marasu
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:22   #1333
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Jedynie jakies 10 proc osob otyłych rzeczywiście jest otyłych od choroby. Reszta musi sie jakoś wytlumaczyc. Z praktyki w szpitalu wiem i z prac magisterskich znajomych tak wyszlo.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:23   #1334
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Zdaje sobie sprawę, że są choroby które powodują tycie na ... 5,10,15 kilo w porywach do 20 ale ... przy 15 kilo to powinna się zapalić czerwona lampka a nie lać na to sikiem prostym i uznawać, że wolno mi wszystko bo to choroba.

Mam znajomą która uważała, że w ciąży nie będzie sobie odmawiać BO PO PORODZIE SAMO UCIEKNIE. Jadła tylko chleb wysmarowany smalcem z kiszonym ogórkiem... Po ponad 10 latach od ciąży nadal ma do zrzucenia ponad 30 kilo.
Tylko właśnie niektórym się zapala czerwona lampka i jest ona motywacją do zmiany a niektórzy wpadają w depresje, zamykają się w domu i tyją bardziej. Na siłownię czy pobiegać nie pójdą, bo się wstydzą itd. Jakby wszyscy myśleli racjonalnie to nie byłoby by wielu problemow związanych z odżywianiem czy uzależnieniami, bo by się im włączały czerwone lampki
Stary 2015-02-03, 11:26   #1335
WizazankaLublinianka
Rozeznanie

oglądam stare filmiki i co moje uszy słyszą??
"Swój stan mogłabym porównać do chomika w rui"
"To było jak opętanie"
5:30

https://www.youtube.com/watch?v=exNPAYsAsu4

WizazankaLublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:26   #1336
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to jest u Was?
Mi się latem zdarzało nakładać 2-3 dziennie (ale nie każdego dnia). Mam jasną skórę, która ma tendencje do poparzeń i nawet z filtrem 50 na twarzy czuję że moja skóra jest taka... gorąca i wyschnięta... nie wiem jak to ująć ale czuję dyskomfort, więc nakładam na siebie różne rzeczy żeby ją uspokoić
Stary 2015-02-03, 11:28   #1337
Selfish Girl
Life is a drink ...

Zresztą może ja nie powinnam sie wypowiadać na temat wagi bo ktoś mi ostatnio pojechał, że 'wyglądam grubo i powinnam coś z tym zrobić' Jak ja wyglądam grubo to boje się pomyśleć co ta osoba myśli o osobach które tutaj teraz komentujemy

co do odchudzania to nie wiem czy zauważyliście ale na kanale tej... barańskiej zaatakowała siostra i tez mówiła, że schudła 17 kilo .. pokazywała stare filmiki ale ja się zastanawiam z czego ona to schudła jak po Niej nie było widać...

Edytowane przez Selfish Girl
Czas edycji: 2015-02-03 o 11:29
Stary 2015-02-03, 11:43   #1338
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Hania ma chyba troszkę bardziej złożony problem z tarczycą wiadomo, nikt nie każe "tyć" (i wszystkiego co do tego prowadzi) ale jednak jest to utrudnienie
Stary 2015-02-03, 11:47   #1339
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anja415 Pokaż wiadomość
Hania ma chyba troszkę bardziej złożony problem z tarczycą wiadomo, nikt nie każe "tyć" (i wszystkiego co do tego prowadzi) ale jednak jest to utrudnienie
Jasne że utrudnienie znam 3 osoby z niedoczynnoscia tarczycy i są przy kości. Nie jakieś mage spaślaki ale takie ulane. I bardzo ciężko uregulować to. Tak jak przy chorobie Hashimoto..
Stary 2015-02-03, 12:00   #1340
kiziamizia91
Koteł

Cytat:
Zresztą może ja nie powinnam sie wypowiadać na temat wagi bo ktoś mi ostatnio pojechał, że 'wyglądam grubo i powinnam coś z tym zrobić' Jak ja wyglądam grubo to boje się pomyśleć co ta osoba myśli o osobach które tutaj teraz komentujemy

co do odchudzania to nie wiem czy zauważyliście ale na kanale tej... barańskiej zaatakowała siostra i tez mówiła, że schudła 17 kilo .. pokazywała stare filmiki ale ja się zastanawiam z czego ona to schudła jak po Niej nie było widać...
pewnie mysla, ze nie powinni w ogole z domu wychodzic
kiziamizia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:19   #1341
201705230905
Konto usunięte

https://www.youtube.com/watch?v=_LaGJblndQ0 Niedziela z Chouette Fashion
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:22   #1342
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

Ja rozumiem ze choroba moze sprawic ze przytyjemy, ze bedziemy miec nadwage, ale nie wierze ze przez sama chorobe mozna sie doprowadzic do otylosci.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:34   #1343
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Jasne że utrudnienie znam 3 osoby z niedoczynnoscia tarczycy i są przy kości. Nie jakieś mage spaślaki ale takie ulane. I bardzo ciężko uregulować to. Tak jak przy chorobie Hashimoto..
nie zmieniaj nicku/a. dżaga pasuje idealnie.
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:34   #1344
Ace_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
A ja nie tylko na YT ale i w życiu, naprawdę miło popatrzeć na kogoś takiego, a nie na kolejna dziewczynę z kreskami na oczach, z brązowo-blond ombre, w parce, czarnym beanie i bikerach.

Lubię, że zawsze ma inną fryzurę bo ja też mam prawie co dzień coś innego na głowie.
Zgadzam się.

Cytat:
Facebook Boguchy i jej odpowiedź na wczorajszą dyskusję o współżyciu.

"Ostatnio pod moim filmem z zakupami padło pytanie czy współżyję z małżonkiem (którego notabene jeszcze nie mam - cóż osoba pytająca nie była zorientowana) Pod tym pytaniem wywiązała się spora dyskusja gdyż nie chciałam odpowiedzieć na tak osobiste pytanie ... Dziś również nie odpowiem ale chciałam Was zachęcić do przeczytania artykułu o problemie który napotyka każdą (lub prawie każdą) kobietę z niepełnosprawnością. http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/243482"
Fajnie to rozwiązała, pytanie było poniżej krytyki
Ace_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:35   #1345
KuckaKuc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość

Ja rozumiem ze choroba moze sprawic ze przytyjemy, ze bedziemy miec nadwage, ale nie wierze ze przez sama chorobe mozna sie doprowadzic do otylosci.

Mi się wydaje, że to jest tak, że na początku ktoś sobie nie zdaje sprawy, że tyje przez chorobę. Nie leczy tego i tyje dalej, wmawiając sobie, że nic nie jest w stanie z tym zrobić "bo taki jego urok", a nie może schudnąć, bo tak naprawdę choroba na to nie pozwala i żadne diety nie działają. Później nagle okazuje się, że to jednak choroba, zaczyna się leczyć, bierze leki, które często powodują jeszcze większy przyrost wagi i po prostu takiej osobie ciężko jest coś zrobić z tą wagą. Bo albo się z nią pogodziła, albo straciła nadzieje na schudnięcie.
Stary 2015-02-03, 12:36   #1346
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

Moja znajoma tez w ciazy sobie nie odmawiala i przytyla dosc sporo (jakies 35kg przy 163). Po ciazy tez nie schudla mimo ze karmila piersia. Zreszta nie dziwota skoro jadla duzo slodyczy. Byla zreszta bardzo zdziwiona i mowila ze sie stara ale schudnac nie moze.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:38   #1347
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
nie zmieniaj nicku/a. dżaga pasuje idealnie.
Hehehe nie zmienie bo nie mozna.. ale kojarzy mi się z ladacznicą spod latarni :banghead:
Stary 2015-02-03, 12:41   #1348
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
jest sporo takich chorób (sporo=/częste) np. guzy wydzielające hormony. tylko czym innym jest przytyć 50 kg, a czym innym wazyc te 30-50kg więcej latami.

zaburzenia odżywiania to trudny temat.
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:43   #1349
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
niezdiagnozowana lub źle leczona cukrzyca np.
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:54   #1350
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
niezdiagnozowana lub źle leczona cukrzyca np.
Myślałam, że cukrzyca to jest już na tyle znana choroba, że nie ma co do pomyłek w jej leczeniu.
Po prostu nie wierze w to, że ktoś tyje w ciągu kilku miesiący/może nawet lat ponad 50 kilo i się tym nie przejmuje i nie szuka 'odpowiedzi' dlaczego... Na TLC raz był program o otyłości to był chłopak który miał chyba z 23 lata i ważył ponad 200 kilo -> płakał do kamery, że tyłkiem się nie może ruszyć przez to co sobie wyhodował... a Mamuśka w szpitalu mu żarcie z KFC czy McDonalda donosiła bo twierdziła, że go głodzą w szpitalu. Może ja to inaczej widzę bo nie waże wiecej niz 55 kilo ... ale ja już kiedyś ważyłam ok 65 i wyglądałam jak gruba parówa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości