Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 13:03   #841
Fischerka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Moja Zofia też nadal wysoko ale jak będzie jedna na wiosce to może sobie mieć najpopularniejsze imię na świecie
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:05   #842
Sarrai
Wtajemniczenie

Ja natomiast się zdziwiłam, że Bartosz tak nisko w zestawieniach. Zawsze mi sie zdawało że to takie popularne imię. Myślałam ze pierwsza 5tka.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:05   #843
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Moja Zofia też nadal wysoko ale jak będzie jedna na wiosce to może sobie mieć najpopularniejsze imię na świecie
Moja wymarzona Zuzia też baaardzo wysoko, ale trudno. Od liceum chcę tak nazwać córę. Szymek trochę niżej, w razie syna

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:33   #844
gkatarzynka
Zadomowienie

Nooo, Zuzia wysoko i to akurat w moim województwie na pierwszym miejscu... ale za to Tomka nie widać... więc będzie imię albo ze szczytu albo zupełnie nie popularne
Jak urodziłam Hanię, to położna, która do nas przychodziła mówiła, że u nas na osiedlu jak jakaś dziewczynka teraz, to Hania... No i Młoda ma w grupie w przedszkolu aż jedną Hanię oprócz siebie, i to dziewczynka, która nie mieszka u nas w mieście tylko obok, a rodzice tu pracują...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:37   #845
agunineczka
Zakorzenienie

Ja szczerze mówiąc nie znam żadnej małej Hani, w przedszkolu na 70 dzieci tez nie było Hani

Za to Zuzia była w każdej grupie Tak samo jak Kuba
Stary 2015-02-03, 13:47   #846
anuszka88
Raczkowanie

Hej hej
U mnie nadal 6 kg na+ Zerknelam do karty z pierwszej ciazy to na tym etapie mialam 7+ wtedy 23 lacznie przybralam, oby nie tym razem az tyle ale zastanawia mnie jak ja to zrobilam ze miedzy 22 a 26 tyg przytylam az 5 kg najgorzej jak czlowiek nie moze sie oprzec i zajada cos non stop, to i efekty pozniej sa
Moj typ na imie dla dziewczynki to Maja, chlopiec Piotrus (corcia je wybrala ), ewentualnie Kubus
anuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:48   #847
agunineczka
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wy też macie takie kołatanie serca?
Bo mi momentami wali jak szalone.. ;/ i to bez przyczyny, ani jak się zdenerwuje, ani nic... o tak sobie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka88 Pokaż wiadomość
Hej hej
U mnie nadal 6 kg na+ Zerknelam do karty z pierwszej ciazy to na tym etapie mialam 7+ wtedy 23 lacznie przybralam, oby nie tym razem az tyle ale zastanawia mnie jak ja to zrobilam ze miedzy 22 a 26 tyg przytylam az 5 kg najgorzej jak czlowiek nie moze sie oprzec i zajada cos non stop, to i efekty pozniej sa
Moj typ na imie dla dziewczynki to Maja, chlopiec Piotrus (corcia je wybrala ), ewentualnie Kubus
Ja przybrałam 4 kg już...
A moja znajoma w całej ciaży przytyła 9 kg, a teraz ma na minusie 14 (rodziła w grudniu). Tylko pozazdroscić jej takiej wagi
Stary 2015-02-03, 13:49   #848
elinka21
Zakorzenienie

Anuszka88u nas tez albo Piotrus albo Kubus

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:51   #849
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka88 Pokaż wiadomość
Hej hej
Piotr - moj typ

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Bo mi momentami wali jak szalone.. ;/ i to bez przyczyny, ani jak się zdenerwuje, ani nic... o tak sobie :noniewiem
Tylko jak wchodze po schodach

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:54   #850
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Mam pytanie, zastanawiałyście się nad założeniem karty Rossne ? Sądzicie, że warto ją mieć ?
szczególnych z tego korzyści bym nie miała gdybym nie używała ich pieluch. Dzięki karcie są kilka zł tańsze. Na dzieciowe produkty są zniżki ale naprawdę symboliczne. Startuje się od 3% i przez 3 mce trzeba 6 razy dokonać zakupów dziecięcych albo jakiś kosmetyków dla ciężarnych wtedy rabat zwiększa się o 1pp. Z tego co zaobserwowałam to obiadki i kaszki chyba nie podlegają rabatom

Cytat:
U mnie w rodzinie też 3 kobietki w ciąży i koleżanka z pracy tydzień przede mną za to na wiosce jeszcze nie słyszałam, żeby któraś była... a sąsiadkę mam u teściowej codziennie na kawie to ona wszystkie newsy zna

Może coś się jeszcze wykluje, do grudnia jeszcze dużo czasu, bo jak moje będzie miało być jedno w klasie to pewnie jej nie utworzą albo nam w końcu tę szkołę zamkną

Oby się wykluło w mojej wsi wiem o dwójce dzieci w drodze, moje trzecie czyli klasa jak co raczej będzie bo to z kilku wiosek się u nas zbiera. już 4osobowe bywały klasy ;p za to w rodzinie posucha. W zeszlym roku razem z moim w rodzinie mojej i tż było troje a na wsi też chyba troje;p a to mała miejscowość więc to taki baby boom na nasze możliwości

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Moja wymarzona Zuzia też baaardzo wysoko, ale trudno. Od liceum chcę tak nazwać córę. Szymek trochę niżej, w razie syna
No i masz słuszne podejście. Mój Kubuś też jest wśród popularnych imion i się nie dziwię, że się też innym podoba. Ja również wymarzyłam imiona dla dzieci bardzo dawno temu i nie rezygnuję z nich, nawet jeśli bliski sąsiad będzie tak miał na imię. Nie wiem czy tu będę mieszkać wiecznie więc nie będę wybierać imion pod innych.

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:55   #851
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Piotr - moj typ
tak na imię miał mój były - całkiem przystojny facet z niego był
Stary 2015-02-03, 13:58   #852
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
tak na imię miał mój były - całkiem przystojny facet z niego był
Mój tez..... I miał takie pieeeeeeekne długie włosy

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:58   #853
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
tak na imię miał mój były - całkiem przystojny facet z niego był :
Moj byly to Pawel i mowie do M ze moze Pawel on tak po Twoim ex hehe

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:02   #854
ewelina1988_20
Rozeznanie

Dziewczyny czytalyscie komentarze pod tym artykułem o invitro? Normalnie żenada jak ludzie sie wypowiadają aż szkoda słów... Oby ci rodzice nie czytali takich głupot.
Moi znajomi czekają teraz na invitro dofinansowane z nhs i mam nadzieje ze szybko bedą mieć dzidzie.
Ja wlasnie wróciłam ze sklepu i jestem padnieta na szczęście mam obiad z wczoraj wiec nie musze gotować
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:08   #855
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Bo mi momentami wali jak szalone.. ;/ i to bez przyczyny, ani jak się zdenerwuje, ani nic... o tak sobie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ja przybrałam 4 kg już...
A moja znajoma w całej ciaży przytyła 9 kg, a teraz ma na minusie 14 (rodziła w grudniu). Tylko pozazdroscić jej takiej wagi
Ja też mam czasami bez powodu kołatanie serca... Pewnie to normalne
A co do kilogramów, to jestem na plusie 3
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:08   #856
fuertka88
Rozeznanie

Witam we wtorek
My już po obiedzie, teraz synek poszedł na drzemkę, a mi może w końcu uda się nadrobić zaległości
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:10   #857
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Nooo, Zuzia wysoko i to akurat w moim województwie na pierwszym miejscu... ale za to Tomka nie widać... więc będzie imię albo ze szczytu albo zupełnie nie popularne
Jak urodziłam Hanię, to położna, która do nas przychodziła mówiła, że u nas na osiedlu jak jakaś dziewczynka teraz, to Hania... No i Młoda ma w grupie w przedszkolu aż jedną Hanię oprócz siebie, i to dziewczynka, która nie mieszka u nas w mieście tylko obok, a rodzice tu pracują...

U mnie w woj. też na pierwszym miejscu Zuzanka Tomek bardzo ładnie, rozważałam dla pierwszego, ale bliski kuzyn ma syna zaledwie rok starszego od mojego i jakoś ucichł temat Szczególnie, że to nie było imię, które sobie wymarzyłam, tylko tak szukałam jakiegoś (z męskimi mam problem, jakoś żadne nie robi WOW )

A co tam macie dziś na obiad dobrego?

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:11   #858
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Moj byly to Pawel i mowie do M ze moze Pawel on tak po Twoim ex hehe
My ustaliliśmy, ze nie damy Dziecku imienia jeśli nam się z kimś kojarzy znajomym....a już na pewno, nie po naszych byłych Hehe i tym sposobem, dziękuje Bogu, ze nie znamy żadnej Zuzi ani Mateusza osobiście

Stary 2015-02-03, 14:12   #859
anuszka88
Raczkowanie

No to Piotrus jednak popularny widze
Moja corcia ma na imie Milenka i jak sie urodzila to kilka osob mi mowilo ze co druga to Milenka.. Jakos ja tego nie zauwazylam mimo iz ma juz 5 lat, to dotad poznalam AŻ 2
W przedszkolu za to zauwazylam ze duzo jest imion jak Hania, Julka, Oliwka, Lena, Maja , a z chlopcow to nie zwrocilam uwagi by sie jakies czesto powtarzaly (moze dlatego ze jest ich 7 w grupie )
anuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:14   #860
Sarrai
Wtajemniczenie

Hehe a ja teraz prowadzę z tżtem mejlową kłótnię o imiona...... miało być Bartuś a on nagle zmienia zdanie - bo mu się z kolegą z podstawówki źle kojarzy (no ludzie! ) i chce Filipa.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:19   #861
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytalyscie komentarze pod tym artykułem o invitro? Normalnie żenada jak ludzie sie wypowiadają aż szkoda słów... Oby ci rodzice nie czytali takich głupot.
Moi znajomi czekają teraz na invitro dofinansowane z nhs i mam nadzieje ze szybko bedą mieć dzidzie.
Ja wlasnie wróciłam ze sklepu i jestem padnieta na szczęście mam obiad z wczoraj wiec nie musze gotować

przeczytałam...
i strasznie wspólczuję tym rodzicom, takie cos nie powinno w ogole mieć miejsca... cała ta sytuacja... nie kumam kto pracuje w tym laboratorium? słyszłam że mylono probki moczu, krwi, ale żeby pomyłka dotyczyła invitro?

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
U mnie w woj. też na pierwszym miejscu Zuzanka Tomek bardzo ładnie, rozważałam dla pierwszego, ale bliski kuzyn ma syna zaledwie rok starszego od mojego i jakoś ucichł temat Szczególnie, że to nie było imię, które sobie wymarzyłam, tylko tak szukałam jakiegoś (z męskimi mam problem, jakoś żadne nie robi WOW )

pomidorówkę

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Hehe a ja teraz prowadzę z tżtem mejlową kłótnię o imiona...... miało być Bartuś a on nagle zmienia zdanie - bo mu się z kolegą z podstawówki źle kojarzy (no ludzie! ) i chce Filipa.
dużo ludzi ma tak z imionami. Albo dają swoim dzieciom imie osoby, którą lubią, która sie dobrze kojarzy, albo właśnie rezygnuja z takiego, które nosi ktoś, kogo nie darzy ie sympatią

ja pracowałam w plu i typy imoon które mi sie podobają to imiona dzieci, które lubiłam i albo były fajne, kochane, albo ładne
a kategorycznie wykluczyłam te imiona, które miały dzieci, z którymi mam złe wspomnienia - np. michał, z którym przez 2 lata musiałam sie uzerać i codziennie fundował nam rozrywkę z przebierania go z kupy
Stary 2015-02-03, 14:20   #862
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Hehe miałam dokładnie tak samo, co proponowałam to słyszałam " znałem jednego Łukasza/Krzyska/Pawła i wiesz, on był jakiś dziwny"..... U nas dodatkowym utrudnieniem był fakt, ze maz wymyślił, ze jeśli będzie syn, to musi dostać imię po sportowcu z jego ulubionej dyscypliny..... No cieżko było natomiast Zuzia od zawsze była Zuzia, bez względu na preferencje Męża chociaż miała być Lilianka, ale maz miał skojarzenia z lianami i Tarzanem

Stary 2015-02-03, 14:31   #863
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Hehe miałam dokładnie tak samo, co proponowałam to słyszałam " znałem jednego Łukasza/Krzyska/Pawła i wiesz, on był jakiś dziwny"..... U nas dodatkowym utrudnieniem był fakt, ze maz wymyślił, ze jeśli będzie syn, to musi dostać imię po sportowcu z jego ulubionej dyscypliny..... No cieżko było natomiast Zuzia od zawsze była Zuzia, bez względu na preferencje Męża chociaż miała być Lilianka, ale maz miał skojarzenia z lianami i Tarzanem
Hehe... u nas dlatego jest problem z imieniem dla dziewczynki, bo mój Mąż ma takie dziwne wspomnienia i skojarzenia... On najchętniej drugiej córeczce dałby imię Ania... no ale Hania i Ania to jak dla mnie masło maślane. Ja się zawsze zarzekałam, że imię dla dziecka będzie takie, żeby nie było problemu ani w dzieciństwie ani w życiu dorosłym jak się zwracać do takiej osoby. Bo ja osobiście nie lubiłam bardzo, kiedy ktoś do mnie mówił Katarzyna... do tej pory za tym nie przepadam... No ale przez męża i Jego skojarzenia padło na Hanię, która notabene mi się podoba i na szczęście Mężuś nie zna żadnej Zuzi...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:34   #864
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Kotlety schabowe z sosem, ziemniaki i sałata ze śmietaną
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-02-03, 14:36   #865
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

mój ma dokładnie takie samo skojarzenie ale jeśli okaże sie że to dziewczynka to jezszce go przerobię na tę lilianę

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Kotlety schabowe z sosem, ziemniaki i sałata ze śmietaną
o jaaa... ale bym sobie zjadła sałatę ze szczypiorem i rzodkiewką w śmietanie
Stary 2015-02-03, 14:47   #866
Truskawka31
Rozeznanie

Ja zrobię dzisiaj sałatkę z wędzonego kurczaka, brokułów, czerwonej fasoli, żółtego sera, ananasa plus majonez i czosnek Mam dość gotowanych obiadów

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Kiedy będą już pyszne owoce i warzywa??? Uwielbiam, nie mogę się doczekać
Stary 2015-02-03, 14:50   #867
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Ja zrobię dzisiaj sałatkę z wędzonego kurczaka, brokułów, czerwonej fasoli, żółtego sera, ananasa plus majonez i czosnek Mam dość gotowanych obiadów

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Kiedy będą już pyszne owoce i warzywa??? Uwielbiam, nie mogę się doczekać
jeszcze troszke i będą
tylko mały problemik, że jak niektóre z nas urodzą koniec czerwca/początek lipca to pewnie będziemy musiały się pożegnac z tymi owocami... ;/
moja znajoma karmi teraz piersia i niestety jedyne na co moze sobie pozwolić to lekkie jedzenie i jabłka... reszta jedzenia niestety niezbyt dobrze jest tolerowana przez jej mała... ;/
Stary 2015-02-03, 14:53   #868
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosc...2014-roku.html

na dole w załącznikach ogólna statystyka i z podziałem na województwa
Nie pamiętam czy pisałam, ale u nas wstępnie imiona wybrane
Lilianna i Emilia

Na tej liście obu imion nie ma a wg mojego województwa Emilia jest na 8 miejscu, więc nie tak źle

Ja statystyki oglądam też tutaj
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:

Mój mąż na szczęście nie ma takich skojarzeń i imię mu się podoba Zresztą jakby zmienił to Emilkę też wymieniamy (bo to jego typ )
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-02-03, 14:55   #869
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
jeszcze troszke i będą
tylko mały problemik, że jak niektóre z nas urodzą koniec czerwca/początek lipca to pewnie będziemy musiały się pożegnac z tymi owocami... ;/
moja znajoma karmi teraz piersia i niestety jedyne na co moze sobie pozwolić to lekkie jedzenie i jabłka... reszta jedzenia niestety niezbyt dobrze jest tolerowana przez jej mała... ;/
Ja to wogóle nie jestem doświadczona... Żartujesz, owoców będę musiała sobie odmówić???? Truskawki, maliny, jagody, borówki, arbuzy, porzeczki, agrest, wiśnie, czereśnie...? Boże... Kalafiory, kukurydze, fasolki szparagowe, bób... Co ja będę jeść? Umrę z głodu
Stary 2015-02-03, 14:59   #870
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam czy pisałam, ale u nas wstępnie imiona wybrane
Lilianna i Emilia

Mój mąż na szczęście nie ma takich skojarzeń i imię mu się podoba Zresztą jakby zmienił to Emilkę też wymieniamy (bo to jego typ )
Hehe jeszcze musicie ustalić, która będzie która starsza Lilka czy Emka?

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Ja to wogóle nie jestem doświadczona... Żartujesz, owoców będę musiała sobie odmówić???? Truskawki, maliny, jagody, borówki, arbuzy, porzeczki, agrest, wiśnie, czereśnie...? Boże... Kalafiory, kukurydze, fasolki szparagowe, bób... Co ja będę jeść? Umrę z głodu
Uważaj tez na tego kurczaka wędzonego. Wiadomo,od kawałeczka nic nie będzie, ale nie zjedz połowy no chyba, ze wędzony na ciepło?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości