|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
no jak na razie mięśnie rąk z widelcem lub łyżką
a serio jak wszystko będzie dobrze to chciałabym coś ćwiczyć dziękuję, przydadzą się |
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padłam ![]() To tak w temacie - nasza wczorajsza kolacja na zdjęciu... ImageUploadedByWizaz Forum1422973948.948990.jpg A dzis mnie TŻ zabrał na obiad. Zupke zjadłam w połowie, nic więcej ruszyc nie umiałam a juz mnie ssie znowu Kilka gryzow i jestem napchana...
|
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
Ja również dziękuję chociaż moja jutrzejsza wizyta dopiero o 20....
|
|
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Oczami to bym to wchłoneła! jednak potem choruje jak diabli i żołądek mnie boli. Nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio,ale daaaaawno. Nie jem nic co może nadto absorbować olej podczas smażenia![]() Eee to popatrz, mąż Ci dogadadza, a Ty nie skorzystałaś? Ja mam tak,że jak podejdzie coś co wciągam sporo. Częściej jednak sama nie wiem co bym zjadła i tak dziobie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#725 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętaj, że następne mogą być bliźniaki Podobno im się jest starszym tym większe prawdopodobieństwo. Mi już niewiele do 30 zostało, więc może wiek też miał wpływ![]() Cytat:
Czyli nie ma się co nastawiać ;/
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się do podgladania
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy ja się jutro dowiem
mam przeczucie, że będzie chłopak. Nawet śniło mi się kilka razy, że będzie chłopak ale tak bardzo chciałabym córeczkę |
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego tylko do podgladania? Tak kusiłyście tymi truskawkami ostatnio, że u nas dzisiaj na obiad był ryż z truskawkami tak na słodko mniam
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy uda mi sie wbic do was
Troszke was zaniechałam bo pojawiły się tematy dla mnie dołujace popronienia wiem ze mamy aniołków chciały się wygadac ale dla mnie to były tematy przykre i wolałam nie czytac. i sie nie dołować. A sprawa jeszcze wygląda tak ze mój tp to 24.08 wiec teraz patrze ze w okolicy mojego terminu jest już wiecej mam.Na poczatku watku cz. I czułam się jak sto lat za murzynani początek a koniec miesiaca w tp. to jak by przepasc
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
roxana mam tak samo.. oczy często chcą a zjem dwa widelce i obzarta na maksa.Jem za to często i chyba dlatego nie wymiotuje bo nie dopuszczam do glodu. Jak wstane pozniej rano to glod juz mnie meczy po calej nocy i mi sie zbiera na wymioty
![]() dd1dd mi się już snil 3 razy chłopiec
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadza się ale my bez względu na tp dogadujemy się nieźle Ja nie byłam od początku, ale myślę, że żadna z nas nie będzie miała nic przeciwko, jak powrócisz do nas na stałe
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie bardzo, bo masz za jednyn razem jak to sie mowi No kurde ledwo co zasnelam i kurier mnie obudzil A jestem taka przejedzona, ze ruszyc sie nie potrafie.Okropne uczuvcie ! Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-03 o 16:12 Powód: Blad |
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi miło
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=springtime;50072874]W mojej rodzinie nigdy nie było bliźniąt. W rodzinie Tż tak, ale to nie ma znaczenia. Nie brałam pigułek, ani żadnych hormonów. Po prostu jakoś tak się stało i pomimo mega szoku na początku, teraz baaaardzo się cieszę
Pamiętaj, że następne mogą być bliźniaki Podobno im się jest starszym tym większe prawdopodobieństwo. Mi już niewiele do 30 zostało, więc może wiek też miał wpływ![]() No na pewno trzeba tam chodzić do gin, zresztą tak samo w innych szpitalach, bo słyszałam już historię, że odsyłają wszędzie. Dlatego muszę zdecydować żeby ginekologa nowego wybrać. W PF cena za wizytę to 150 zł chyba, że coś się zmieniło. Do tego dojazd to trochę wychodzi, ale moja znajoma dopiero w 8 miesiacu poszła tam do ginekologa, miała może 2-3 wizyty i bez problemu tam rodziła. Moja przyjaciółka po traumie z pierwszym dzieckiem, od raz jak się dowiedziała o drugiej ciąży do PF jeździła. O Strzyżowie czytałam dość dobre opinie, ale to musiałabyś się dowiedzieć, bo ja tak przy okazji szukając szpitala doczytałam. moja kolezanka rodzila w strzyżowie i zadowolona i od wielu osób i na forum są dobre opinie Cytat:
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
To może ładnie jak tak zaczne od początku,
jestem według USG 11t i 1 dzien czyli zaczełam 12 tydzień ciazy. Mam 27 lat, to moje pierwsze dzieciatko ![]() mam za sobą pierwsze badania wszystko wporzadku tylko musze badac tarczyce biore eutyrox i kontrolowac poziom. I oczywiście toxo bo nie miałam ![]() 9lutego przedemna pierwsze USG genetyczne mam lekkiego stresika Mam tez ogromna nadzieje że zobacze płec licze na chłopaka chociaż najwazniejsze zeby maleństwo było zdrowe
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kochana, gdzies nam zniknelas (widziałam Cie na wrzesniowkach) a tu znów jestes super, i jasne ze ciepło przyjmiemy A no to sie cieszę bo myślałam ze jestem osamotniona z tym jedzeniem, TŻ sie śmieje ze nie ma sensu mnie gdziekolwiek zabierać bo najpierw co gdzies zjadłam to ładowałam w toalecie a teraz zamawiam i nie zjadam :P co do placków - ja tez swoje odcierpialam po ich zjedzeniu no ale co zrobic jak człowiek mądry po czasie a ślina cieknie
|
|
#739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za badania! ile masz TSH?mi w ciazy skacze jak szalone, teraz musze brac 175mg ile bierzesz euturoxu i co ile musisz robic badania? ja ide po niedzieli zrobic parametry i zadzownie do endo, kupiłam witaminy w tym minereały, dha i jod.mysle ze bedzie ok.1 urodzilam bez komplikacji wiec i teraz jestem dobrej myśli,bo jakby sie pzoastanawiac co niesie za soba niedoczynnosc to latwo byloby sfikssować , ale wole skupic sie na pozytywach...niech dzidzia łapie dobre emocje.
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi miło
tak zasiedliłam sie u wrześniówek ale zaglądałam do was i mam w planach sie udzielać![]() Roxanko jak mdłosci?
|
|
#743 |
|
Zadomowienie
|
Laski melduję że pocwiczylam trochę z tą Andżelika piórko i niestety ale moja kondycja jest do d...py
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Anev0 witaj i pisz z nami
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
A mój lekarz nie robi genetycznych więc się nie dowiem tak szybko jak wy co nosze w brzuszku i czy wogole zdrowy jest brzdąc...
|
|
|
|
#745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziekuje, ze pytasz. Na szczęście (odpukać) od kilku dni prawie w ogole mnie nie mdli... ![]() A Ty sie udzielaj noooo ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Hihi co sie dziwić, w ciazy jestes Wiesz - nie musisz dokładnie tak jak ona, swoim tempem, ćwiczenia, ktore Ci odpowiadają i juz
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biore pregna plus tam tez w składzie jest jod wit.D ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Roxanko dobrze obiecuje poprawe w pisaniu
|
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli Twoj lekarz nie robi a Ty jednak chciałabyś mieć zrobione to przecież możesz sie zgłosić do innego lekarza mi faktycznie dokładnie przebadał malenstwo - 40 minut usg trwalo... No i mam filmik te dni do wyniku beda sie mega dłużyć ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Ja tez muszę isc zbadać tarczyce, moze jutro skocze albo w czwartek... Wczesniej miałam TSH ponad 10 no a ostatni wynik to ponad 5... Ale zwiekszyła mi endo dawkę i mam nadzieje, ze bedzie ok... ---- A wlasnie, miałam nadzieje, ze nie bede musiała brać tych tabletek na ciśnienie juz ale lekarz przeanalizował i stwierdził, ze ciśnienie skacze jak chce i na razie do następnej wizyty obowiązkowo mam brać...
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A było widać płeć a to nie dają wyniku od ręki z tą przezienością? A jakie to usg dowcipne czy normalne?
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie skierował Cię na takie badanie? Wydaje mi się, że każda kobieta w ciaży powinna mieć to badanie zrobione, a tu dziewczyny pisały, że najpóźniej do 13 tc...
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeziernosc według usg powyżej normy i teraz czekam na wyniki testu pappa, ktore maja zweryfikować ta kwestie ![]() Płeć lekarz niby mowil ze cos widzi ale powiedział, ze powie dopiero około 18tc - w sumie teraz tak myśle ciagle o tej przeziernosci, ze ta płeć tl w ogole zeszła na dalszy plan tylko błagam, zeby wyniki były dobre ![]() Najpierw przez brzuch ale pozniej dowcipnie bo maluch sie tak ruszał, ze chciał sprawdzić czy bedzie cos lepiej widac wlasnie w ten sposób. Dodam, ze jak miałam przez brzuch to lekarz zawołał TŻ razem z juniorem - mały zachwycony
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

a serio jak wszystko będzie dobrze to chciałabym coś ćwiczyć 
. Oczami to bym to wchłoneła! jednak potem choruje jak diabli i żołądek mnie boli. Nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio,ale daaaaawno. Nie jem nic co może nadto absorbować olej podczas smażenia
Rodzina wrozyla mi kiedys, ze teraz na mnie przypadlo, ale mam w brzuszku synusia