Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 18:19   #4231
dorka607
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj bylam u diabetologa na razie obedzie sie bez insuliny wg eyniku hrmoglobiny glikowanej przez ostatnie 3 mce mialam ladne cukry wiec to cukrzyca ciazowa typowa. Pochwalona zostalam ze ladnie trzymam diete ze cukry sa takie ok tylko pojedyncze skoko no i rano na czczo wysoki. Ale na razie sobie jakos poradze
Bylam dzis zapisac sie do poloznej i weszlam do pepco kupilam malej polspiochy biale w rozowe serduszka za 5 zl
Wczoraj kupilam wanienke. Fioletowa wieksza z termometrem w srodku i jakas aplikacja naklejona ze zwierzatkamkipatrzylam stelaze ale jak dla mnie wole myc na kolanach bo ten stelaz mi sie malo stabilny wydawal
No to należą Ci się wielkie za ładne trzymanie diety

Nudzi mi się zdrzemłam się, zjadłam i nie mam co robić
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:25   #4232
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
ja!
pierwsza porcja drożdżówek

wyglądają obłędnie i ten lukier, i ser chyba spróbuję takie zrobić i też kiedyś bałam się ciasta drożdżowego było to dla mnie nie pojęte,a jak zaczęłam kiedyś robić jakieś bułeczki, ciasto ze śliwkami i na pizzę - pychota. I ten smak i zapach

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Widziałam, że pisałyście o wagach Wszystkie będziemy super laseczki po porodzie, żadna tu nie ma 20 kg na plusie na chwilę obecną, więc ogarniemy sprawę

Jedyne dobre w tym pobycie szpitalnym, że zrobili mi USG i mimo mojego marnego przyrostu wagi +3kg (a w stosunku do wagi sprzed ciąży to jest +1kg, bo na początku schudłam). Moja mała Oliwka waży już około 950 gram i mierzy +/- 30cm. Lekarz powiedział, że super wynik jak na koniec 25 tygodnia i wszystko jest dobrze. Dziewczynka wciąż jest dziewczynką Dużą, silną i kochaną. I jak to powiedział pan doktor : musi tylko posłuchać teraz mamusi, i nie pchać się na siłę na ten świat przynajmniej przed 35 tygodniem.

I wagą lekarz kazał się nie martwić. Powiedział, że to indywidualna sprawa, i przy dzisiejszym sprzęcie i medycynie, dopóki wyniki matki są książkowe i USG i wyniki dziecka też prawidłowe, to czy ktos tyje 20 kg czy 5 nie ma znaczenia.

Ogólnie fajny lekarz Taki młodziutki mi się trafił i widać, że się strasznie przejął tym, że tyle razy w szpitalu leżałam i teraz takie komplikacje i starał się mnie jak najbardziej pocieszyć.
Piękna dziewczyna, niech rośnie i nigdzie się narazie nie wybiera, trzymam kciuki mocno i będzie dobrze

Co do wagi to ja póki co mam jakieś 6 -7 kg na plusie, to zależy co i ile zjem, kiedy się zważę. W sumie startowałam z 49 więc myślę że jeszcze trochę przytyję, bo brzuch też nie jest wielki, ale przy karmieniu i małym bąblu trudno ze zgubieniem wagi nie powinno być

W pracy mam taki zachrzan że masakra - nie wiem jak ja przetrwam luty, do tego plecy bolą, a od latania po schodach aż brzuch mnie bolał i najgorsze że się boję sama windą jeździć, jakaś głupia fobia i jak gdzieś muszę iść na piętro niżej czy wyżej wolę wlec się po schodach w żółwim tempie niż wsiąść do windy . Oby tylko takie spacery po schodach nie zaszkodziły dzidziulkowi, bo mnie tez częściej brzuch boli i twardnieje, chyba taki czas na to.
Stary 2015-02-03, 18:27   #4233
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
O jaa jakie cudne wypieki!! Te drożdzówki i rogaliki... ehhh cchyba któregoś dnia się muszę i ja wziąć do roboty

Mnie też dziś brzuch nastraszył, ze 2 godz bolał takim tępym bólem okresowym, dość mocnym, plus co jakiś czas twardnienia Wziełam nospę forte i się uspokoiło... Boże niech już chociaż kwiecień będzierosi:
Scotasia w razie co mozesz buscopan tez brac dobry jestt tez rozkurczowy
Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
No to należą Ci się wielkie za ładne trzymanie diety

Nudzi mi się zdrzemłam się, zjadłam i nie mam co robić
DzIeki
Dzis mi jedynie cukry skacza ale mam jakis gorszy dzien.
Dziewczyny i mam cisnienie w normie i czesto nizsze a mialam juz na granicy nadcisnienia

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:30   #4234
Nadzieja87
Zakorzenienie

ja tu sie modle o kolejna stronę, a one mi tu wezmą i zacytują drożdżówki

ja chce coś słodkiegoooo
Stary 2015-02-03, 18:38   #4235
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Co by tu na kolacje zjeść ... sorry jaką kolacje, chyba przed podwieczorek
ja właśnie sobie zalałam mlekiem płatki

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Tez sie kiedyś bardzo bałam drożdży dopóki nie zrobiłam tych bułek z nutella i pizzy i odkryłam ze tak naprawdę ciasto drożdżowe jest bardzo proste i przy wyrabianiu sie mozna powyżywać
A nawet trzeba

ale znam fajny przepis na ciasto drożdżowe, którego nie trzeba wyrabiać, sypie się warstwy, odkłada w ciepłe miejsce, miesza, piecze

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:39   #4236
201606011622
Konto usunięte

niedługo tłusty czwartek to się obeżremy
tez bym chciała faworki, ale samemu robione
a więcej niz pewne, ze sama nie zrobię
a na dobre kupne cięzko trafić.. kiedys w tesco kupiłam
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:40   #4237
Nadzieja87
Zakorzenienie

ja mam taki przepis na drożdżówkę
Stary 2015-02-03, 18:42   #4238
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
No mnie ten kręgosłup dobija, jeszcze jak mam pchać wózek to mam dość a młody nie chce chodzić

Na na fb właśnie widzę fotkę dzidziusia urodzonego w 34+6, niecałe 2kg ma i 41cm - maleństwo ale wygląda na zdrowego

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Santi pięknie wyglądają te drożdżówki, jak z cukierni a pewnie pyszniejsze na zdrowie!
Czyżby to nasz forumowy dzieciaczek?

Idę oblukać te drożdżówki ;P

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:54   #4239
agnes188
Zakorzenienie

Ola a kiedy tlusty czwartek. Moze sie zalapie na pol paczka bez nadzienia i bez cukru pudru he he jesli bede miala akurat dibry cukier

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:56   #4240
Nadzieja87
Zakorzenienie

12 lutego
Stary 2015-02-03, 18:56   #4241
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Luknijcie jakie ładne wzory pościeli:

http://allegro.pl/posciel-3-el-100x1...028507764.html
Fajne! Najbardziej mi chyba te szare podpasowały

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że nasz były współlokator zmarł :/ miał 55 lat i zmarł na nowotwór... mieszkał u nas jakieś 1,5 roku temu... Zajmował pokój, który teraz będzie Małego.... Ech a jeszcze w grudniu pracował w DE u byłego szefa TŻ, a po świętach juz nie wrócił bo dowiedział się że jest chory... No i wczoraj się zawinął... Strasznie mi go żal
Przykro mi

My dwa tyg temu byliśmy na pogrzebie narzeczonego mojej przyjaciółki... Niby się z nim jakoś super nie trzymałam nigdy, ale kurde, znałam go ponad 4 lata, raz na jakiś czas jeździłam do nich to też gadaliśmy godzinami, a kiedyś mieszkałam z tą moją przyjaciółką, więc on u nas był prawie, że codziennie.. strasznie mi jej szkoda, bo dopiero co skończyli remontować mieszkanie i jeszcze mają małą córeczkę (10 miesięcy)... w środę Sandra pisała, że skończyli remont, jest super i mam wpadać jak najszybciej (teraz mieszka 90km ode mnie), a w sobotę rano dowiedziałam się, że Bartek nie żyje...

Cytat:
na marginesie - jestem przerażona sobą, w poprzedniej ciąży ciężko mi było wysiedzieć w domu a teraz najchętniej bym się nie ruszała z niego
a u mnie na odwrót :P

Cytat:
pierwsza porcja drożdżówek

uuuuuwielbiam drożdżówy z serem

Cytat:
Jedyne dobre w tym pobycie szpitalnym, że zrobili mi USG i mimo mojego marnego przyrostu wagi +3kg (a w stosunku do wagi sprzed ciąży to jest +1kg, bo na początku schudłam). Moja mała Oliwka waży już około 950 gram i mierzy +/- 30cm. Lekarz powiedział, że super wynik jak na koniec 25 tygodnia i wszystko jest dobrze. Dziewczynka wciąż jest dziewczynką Dużą, silną i kochaną. I jak to powiedział pan doktor : musi tylko posłuchać teraz mamusi, i nie pchać się na siłę na ten świat przynajmniej przed 35 tygodniem.

I wagą lekarz kazał się nie martwić. Powiedział, że to indywidualna sprawa, i przy dzisiejszym sprzęcie i medycynie, dopóki wyniki matki są książkowe i USG i wyniki dziecka też prawidłowe, to czy ktos tyje 20 kg czy 5 nie ma znaczenia.

Ogólnie fajny lekarz Taki młodziutki mi się trafił i widać, że się strasznie przejął tym, że tyle razy w szpitalu leżałam i teraz takie komplikacje i starał się mnie jak najbardziej pocieszyć.
Piękna i duża dziewczynka

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
niedługo tłusty czwartek to się obeżremy
tez bym chciała faworki, ale samemu robione
a więcej niz pewne, ze sama nie zrobię
a na dobre kupne cięzko trafić.. kiedys w tesco kupiłam
Jezuuuuu już się nie mogę doc
zekać tego dnia... jeszcze tydzień

Edytowane przez maartussss
Czas edycji: 2015-02-03 o 18:57
maartussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:59   #4242
Nadzieja87
Zakorzenienie

Martus Straszne... a to cos mu sie stało, czy chorował??
Stary 2015-02-03, 19:00   #4243
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Martus Straszne... a to cos mu sie stało, czy chorował??
Wypadek samochodowy w drodze do pracy
Stary 2015-02-03, 19:01   #4244
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
O jaa jakie cudne wypieki!! Te drożdzówki i rogaliki... ehhh cchyba któregoś dnia się muszę i ja wziąć do roboty

Mnie też dziś brzuch nastraszył, ze 2 godz bolał takim tępym bólem okresowym, dość mocnym, plus co jakiś czas twardnienia Wziełam nospę forte i się uspokoiło... Boże niech już chociaż kwiecień będzie
to można sobie tak normalnie jedną tabletkę wziąć na te bóle ? bo ja już sama nie wiem

Cytat:

DzIeki
Dzis mi jedynie cukry skacza ale mam jakis gorszy dzien.
Dziewczyny i mam cisnienie w normie i czesto nizsze a mialam juz na granicy nadcisnienia
mi w szpitalu po upadku zapisał właśnie buscopan, że jest bezpieczniejszy i lepszy od nospy, 3x1 ale tylko po wyjściu ze szpitala tabletkę wzięłam i na drugi dzień 3x1 a później już uznałam, że bez sensu...
Teraz nie wiem czy jak będzie bolał brzuch to mogę tak jednorazowo 1 tabletke buscopanu wziąć ja już się obawiam o nas coraz bardziej.. zobaczymy jak dzisiejsza noc..

co do waszych wypieków :g un:
tak mnie naszła ochota na kawkę i coś słodkiego, że Rusek pojechał po pączki i drożdżówki

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:04   #4245
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.
Wszystko ok, szyjka "niemożliwie długa" - 5 cm, więc kilkugodzinne łażenie jej nie zaszkodziło Młody znowu pięknie się wystawił w kadrze i pokazał przyrodzenie Ważę niby 69 kg, ale ja od początku ważyłam się na domowej wadze, z samego rana i bez ubrania, więc podejrzewam, że naprawdę ważę co najmniej kilo mniej, czyli od początku przytyłam ok. 4-5 kg
Synek waży 714 g.
Badania muszę powtórzyć (morfo, CRP, mocz z posiewem), lekarka zrobi mi też w środę wymaz, choć nie ma powodów do podejrzeń o infekcję

W ogóle pojechałam na wizytę autobusem, na wizytę planowaną o 20 dostałam się dopiero przed 21, w gabinecie byłam ponad 30 minut. A autobus powrotny startował o 22:20. Jako że do domu mam prawie godzinę drogi,dotarłam do chaty niedawno

Dobrej nocy!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale długa szyjka Brawo dla synka

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
jestem po wizycie, mam skierowanie na obciążenie glukozą
i... czekałam na potwierdzenie płci, a dziecko pokazało nam ... język!
więc nasza dziewczynka dalej pozostaje tylko 95% dziewczynką, więc dalej nie mogę zaszaleć na zakupach
ale wszystko jest ok, waży 980g i wszystko rozwija się prawidłowo, a ja przekroczyłam 60kg... i coraz bardziej bolą mnie plecy

następna wizyta 24 lutego, na razie spadam ogarnąć mieszkanie bo pomału kończymy ten pieprzony remont i muszę umyć WSZYSTKO co znajduje się w mieszkaniu i każdej szafce
to pewnie już ta dziewczynka zostanie-brawo

mimi_77 grtuluję wizyty. Po paru dniach na L4 przestanie Ci być dziwnie

Cytat:
Założyli mi ten szew. Dostaję magnez, luteinę i jeszcze jakieś dwa inne leki. Na zatrzymanie właśnie skracania szyjki i rozwarcia, bo też się zaczęło robić Wszystko się zatrzymało, szew trzyma podobno. Lekarz powiedział, że zostawią mnie jeszcze na obserwację, a potem do domu, ale leżeć i nie przemęczać się. I kontrole u lekarza co najmniej co 2 tygodnie, a jak coś niepokojącego się będzie działo to co tydzień.

Ehh... Teraz to dopiero będę się stresowała. Dopiero 26 tc się zaczyna jutro, a ciąża donoszona jest od 37. TO jeszcze 11 tygodni. Mam nadzieję, że dam radę.
Myślałam sobie dzisiaj o Tobie. Dobrze, że sytuacja opanowana To tylko 11 tygodni, jak będziesz na siebie uważała to wytrzymacie- trzymam kciuki

Cytat:
Ja wczoraj bylam u diabetologa na razie obedzie sie bez insuliny wg eyniku hrmoglobiny glikowanej przez ostatnie 3 mce mialam ladne cukry wiec to cukrzyca ciazowa typowa. Pochwalona zostalam ze ladnie trzymam diete ze cukry sa takie ok tylko pojedyncze skoko no i rano na czczo wysoki. Ale na razie sobie jakos poradze
Bylam dzis zapisac sie do poloznej i weszlam do pepco kupilam malej polspiochy biale w rozowe serduszka za 5 zl
Wczoraj kupilam wanienke. Fioletowa wieksza z termometrem w srodku i jakas aplikacja naklejona ze zwierzatkamkipatrzylam stelaze ale jak dla mnie wole myc na kolanach bo ten stelaz mi sie malo stabilny wydawal
O to super, że bez insuliny Twoje wysiłki dietetyczne nie ida na marne. Oby tak dalej. A czy Ty tez Agnes masz takie siniaki na opuszkach od mierzenia glukozy? Ja już nie mam gdzie się kłóć-wszystko sine...W czwartek ide na wizytę, więc mam nadzieję, że skończy się moja męczarnia.

Dziewczyny Wy oszalałyście z tymi zdjęciami pysznych drożdżówek, bułeczek, rogalików, ciast cytrynowych i nie wiem jeszcze czego. Na to forum trzeba wchodzić najedzonym, a nawet przejedzonym, bo inaczej to można ślinotoku dostać. Ja na szczęście dzisiaj mam dziwny dzień i z tych wszystkich spożywczych rzeczy o których dzisiaj poczytałam mam ochotę na herbatę z sokiem malinowym, który robi sobie Kasieńka i ja też idę go zrobić.
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:06   #4246
Nadzieja87
Zakorzenienie

mam wrażenie ze cokolwiek nie zjem to K. ma czkawke czy to wgl jest zależne od siebie, czy poprostu ta czkawka to zbieg okoliczności?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
straszne

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
to można sobie tak normalnie jedną tabletkę wziąć na te bóle ? bo ja już sama nie wiem

mi w szpitalu po upadku zapisał właśnie buscopan, że jest bezpieczniejszy i lepszy od nospy, 3x1 ale tylko po wyjściu ze szpitala tabletkę wzięłam i na drugi dzień 3x1 a później już uznałam, że bez sensu...
Teraz nie wiem czy jak będzie bolał brzuch to mogę tak jednorazowo 1 tabletke buscopanu wziąć ja już się obawiam o nas coraz bardziej.. zobaczymy jak dzisiejsza noc..

co do waszych wypieków :g un:
tak mnie naszła ochota na kawkę i coś słodkiego, że Rusek pojechał po pączki i drożdżówki
oczywiście ze mozesz brac tabletke doraźnie...ja tak biore...jak boli to mg i nospa
Stary 2015-02-03, 19:07   #4247
weron1
Rozeznanie

Martusss smutna ta historia...
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:07   #4248
201606011622
Konto usunięte

12 się obeżrę, 17 pewnie też.. [ urodzinowo, jak co roku ] żyć nie umierac
Stary 2015-02-03, 19:08   #4249
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

Nadzieja
moja mała też miała dzis czkawkę

Co do pościeli mi wpadły w oko te:
Do białych ścian i brązowych mebli którą polecałybyście?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pos_n_49b.jpg (71,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pos_n_52b.jpg (49,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pos_n_56b.jpg (57,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pos_n_95b.jpg (51,1 KB, 6 załadowań)

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:11   #4250
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ola a potem dzień kobiet i święta Aaaaach <3

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Lola mi sie nr 2 widzi, ale ja sie nie znam
Stary 2015-02-03, 19:11   #4251
loluska
Zakorzenienie

Jeszcze walentynki!!!

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:13   #4252
201606011622
Konto usunięte

w święta to się juz będę bała czy nie pękne jak za dużo zjem
Stary 2015-02-03, 19:13   #4253
Santilia
Wtajemniczenie

Martus

7g suchych drozdzy to 25g swiezych

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:14   #4254
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Czyżby to nasz forumowy dzieciaczek?
nie

Cytat:

a u mnie na odwrót :P
no i super

Cytat:
o matko....
Cytat:
mam wrażenie ze cokolwiek nie zjem to K. ma czkawke czy to wgl jest zależne od siebie, czy poprostu ta czkawka to zbieg okoliczności?
wody zmieniają smak i może mu tak smakuje, że pije jak wariat a później czka jak pijak

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:18   #4255
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Martusss smutna ta historia...
Cytat:
straszne
Niestety...

A jutro się do niej wybieram, ale zabieram ze sobą Kubusia, żeby było raźniej. Może nie będzie tyle czasu tylko na smutki...

Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieciaczki
: mój Kuba od miesiąca ma problem ze spaniem w żłobku, tzn. budzi się nagle z przerażającym histerycznym rykiem (przynajmniej tak to przedstawiają dziewczyny w żłobku). Nie wiem co zrobić, bo w domu śpi normalnie, albo wcale nie ma drzemki w dzień, nie zdarzyło mi się tak, żeby się obudził z jakąś histerią. Przez ten krzyk budzi wszystkie dzieci. I dziś od dziewczyn usłyszałam, że musi się coś u nas w domu dziać, skoro on tak reaguje...A ja nic nie wiem o tym, żeby coś się działo wszystko w domu jest ok, ze spaniem w nocy raczej też ok (zdarzają się noce, że się budzi i chce do nas,ale może raz/dwa w tygodniu).. nie wiem co o tym myśleć, bo dziś już usłyszałam od nich kilka zdań, jakby mnie oskarżały o to, że bóg wie co się dzieje u nas w domu... nie wiem co robić. nic nie rozumiem z tego czy to bunt dwulatka, czy co?

Edytowane przez maartussss
Czas edycji: 2015-02-03 o 19:20
maartussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:21   #4256
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko...ale straszne współczuję żonie

Właśnie wychaczyłam mamusie październikowe już, ale widziałam iż Nadzieja już tam zawitała...a myślałam, że ja pierwsza
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:24   #4257
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Martus

7g suchych drozdzy to 25g swiezych
o musze to zapisac w moim zeszyciku

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
w święta to się juz będę bała czy nie pękne jak za dużo zjem
nie Ty jedna

Cytat:
nie

no i super

o matko....
wody zmieniają smak i może mu tak smakuje, że pije jak wariat a później czka jak pijak
a to by sie zgadzało, bo co usg to pełen jest nawet lekarz mówił ze jest opity

nie wierze czkawka podejście kolejne... w ciagu 15 minut! Pijus mały

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

obracałam sie właśnie z pleców na bok i stękałam jak przy dobrym a co będzie w kwietniu??
Stary 2015-02-03, 19:31   #4258
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:

Luknijcie jakie ładne wzory pościeli:

http://allegro.pl/posciel-3-el-100x1...028507764.html
Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość

tu macie ładne rzeczy:

http://malooda.pl/pl/p/ZAWINIATKO-Mi...ekit-nieba/110

i moje ukochane pieluszki, które muszę mieć:

http://www.pomocnicymamy.pl/Muslinow...ssig-1490.html
super stronki, ja zwariuję od nadmiaru!!

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Nie ma człowieka cały dzień, a wy znów o jedzeniu.
noooo ja wracam po 3 godzinach a tu dalej o jedzeniu!!

a wyobrażacie sobie jakbyśmy naprawdę mogły się częstować przez wizaż?? to każda by miała już z 15 kg na plusie

maartussss tragiczne, nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić i nawet nie chcę

co do wagi ja startowałam z 58 no i mam już 65 ehh

aha a jeszcze pytanie do mam czkających dzieciaczków, jak odróżniacie że ono ma czkawke??

Edytowane przez Lily ofthe Valley
Czas edycji: 2015-02-03 o 19:34
Lily ofthe Valley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:33   #4259
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
A to jest bez recepty?
Nie znam tego leku

Cytat:
12 lutego
O to tłusty czwartek wypada w tym roku w dzień 2 urodzin mojego Szkraba.
Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość

Ja mam zalecone przez lekarza przy twardnieniach 3x2 magnezu i 3x1 nospy. Kurcze nie słyszałam o tym leku, muszę go zapytać następnym razem.

Cytat:

Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieciaczki
: mój Kuba od miesiąca ma problem ze spaniem w żłobku, tzn. budzi się nagle z przerażającym histerycznym rykiem (przynajmniej tak to przedstawiają dziewczyny w żłobku). Nie wiem co zrobić, bo w domu śpi normalnie, albo wcale nie ma drzemki w dzień, nie zdarzyło mi się tak, żeby się obudził z jakąś histerią. Przez ten krzyk budzi wszystkie dzieci. I dziś od dziewczyn usłyszałam, że musi się coś u nas w domu dziać, skoro on tak reaguje...A ja nic nie wiem o tym, żeby coś się działo wszystko w domu jest ok, ze spaniem w nocy raczej też ok (zdarzają się noce, że się budzi i chce do nas,ale może raz/dwa w tygodniu).. nie wiem co o tym myśleć, bo dziś już usłyszałam od nich kilka zdań, jakby mnie oskarżały o to, że bóg wie co się dzieje u nas w domu... nie wiem co robić. nic nie rozumiem z tego czy to bunt dwulatka, czy co?
A Twój Kubuś ma już wszystkie ząbki?? Może piątki idą? U nas czasem się właśnie zdarzają takie histerie w nocy ( z resztą młody nie śpi w ogóle w dzień już), ja to łączę z tymi piątkami nieszczęsnymi.

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:37   #4260
moniisia90
Wtajemniczenie

loluska - nr 4

miałam sprzątać, ale... wymyłam jedną szafkę, zrobiłam obiad i leżę no nie mogę, tak mnie plecy bolą...

a chciałam jeszcze placka drożdżowego dziś upiec z wiśniami... chyba jutro

coś jeszcze chciałam Wam napisać, ale przeczytałam te 4 strony i zapomniałam
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości