Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 17:14   #901
natetitka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Hehe a ja teraz prowadzę z tżtem mejlową kłótnię o imiona...... miało być Bartuś a on nagle zmienia zdanie - bo mu się z kolegą z podstawówki źle kojarzy (no ludzie! ) i chce Filipa.
Powiedz tż, że dziewczyny na wizażu piszą, że Bartuś brzmi super!

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Hehe miałam dokładnie tak samo, co proponowałam to słyszałam " znałem jednego Łukasza/Krzyska/Pawła i wiesz, on był jakiś dziwny"..... U nas dodatkowym utrudnieniem był fakt, ze maz wymyślił, ze jeśli będzie syn, to musi dostać imię po sportowcu z jego ulubionej dyscypliny..... No cieżko było natomiast Zuzia od zawsze była Zuzia, bez względu na preferencje Męża chociaż miała być Lilianka, ale maz miał skojarzenia z lianami i Tarzanem

a co to za dyscyplina?
liany to może by mi się z imieniem Hugo skojarzyły :p0

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam czy pisałam, ale u nas wstępnie imiona wybrane
Lilianna i Emilia

Na tej liście obu imion nie ma a wg mojego województwa Emilia jest na 8 miejscu, więc nie tak źle

Ja statystyki oglądam też tutaj
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Mój mąż na szczęście nie ma takich skojarzeń i imię mu się podoba Zresztą jakby zmienił to Emilkę też wymieniamy (bo to jego typ )

fajne imiona i takie wygodne eee międzynarodowe

Cytat:
Napisane przez Patiko82 Pokaż wiadomość
Jak patrzyłam do poprzedniej karty ciąży to największy przyrost wagi zanotowałam między 15-18 tygodniem, i potem pod sam koniec, w sumie 21 kg mi się uzbierało wtedy, ale jestem wysoka i szczupła i pewnie dlatego, zobaczymy jak będzie teraz.
a ja w ostatnim miesiącu, może półtora przed porodem tyłam na potęgę ((

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:36   #902
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
To może zróbcie tak jak my

Z tej listy http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0 mąż i ja (każdy osobno) wypisywaliśmy na kartce imiona, które nam się podobają. Potem szukaliśmy czy są jakieś wspólne typy, a jak były to z nich wybieraliśmy imię. Tak było przy synku i teraz też

Pomysł fajny, ale obawiam się, że jak pokaże mi swoją kartkę to nie trafi w mój gust z żadnym imieniem i odwrotnie
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:10   #903
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Ja to wogóle nie jestem doświadczona... Żartujesz, owoców będę musiała sobie odmówić???? Truskawki, maliny, jagody, borówki, arbuzy, porzeczki, agrest, wiśnie, czereśnie...? Boże... Kalafiory, kukurydze, fasolki szparagowe, bób... Co ja będę jeść? Umrę z głodu
Nieeee, nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej Trzeba pilnować żeby jedzenie było dobrej jakości, bez konserwantów, jak najmniej przetworzone. Dopóki nic nie uczula dziecka, to się nie wyklucza pokarmów z diety. Mój synek wyraźnie źle reagował na nabiał, więc odstawiłam.

Rozmawiałyśmy o podróżach, a mój mąż akurat nam zorganizował ostatnie wakacje we troje, w marcu
W czwartek mam wizytę. Boli mnie to miejsce, gdzie jest torbiel, więc umówiłam się też na usg, żeby sprawdzić czy wszystko z nią ok...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:20   #904
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Rozmawiałyśmy o podróżach, a mój mąż akurat nam zorganizował ostatnie wakacje we troje, w marcu
W czwartek mam wizytę. Boli mnie to miejsce, gdzie jest torbiel, więc umówiłam się też na usg, żeby sprawdzić czy wszystko z nią ok...
Super!
A zdradzisz gdzie się wybieracie ?
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:24   #905
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję udanych zakupów!

Ja czekam aż spłyną do mnie wszystkie przesyłki z allegro i jak będzie jakaś dostawa w lumpku to może jeszcze skoczę A póki co dziś wygrałam licytację z karuzelką, którą chciałam!
miałam też taką, ale mnie nie zachwyciła bo syn nie był zachęcony :P chociaż bardzo przyjemna - a przede wszystkim nie psuje się po 1 dziecku...

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Niestety to prawda ja ostatnio czytałam o tym, nawet smażonego kotlecika nie będzie można zjeść. Ale z czasem to trzeba trochę dzieciaczka przywzyczjać do różnego jedzonka więc taki rygor to chyba przeważnie na początku

U nas jest wielki problem z imieniem dla chłopca, dla dziewczynki miałam tyle typów, a dla chłopczyka nic mi się nie podoba
Ostatnio z tż myśleliśmy, ale jak on podawał mi swoje typy to słabo mi się robiło
U nas też był problem z imieniem
Po miesiącu żmudnych rozmów doszlismy do porozumienia
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:29   #906
cicha1990
Rozeznanie

u mnie będzie Mikołaj i nie podoba sie niektorym osobom z mojej rodziny ale mam to gdzies to moje dziecko a nie ich^^
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:35   #907
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Mam pytanie, zastanawiałyście się nad założeniem karty Rossne ? Sądzicie, że warto ją mieć ?
Ja założyłam i w sumie jak na razie dwa razy kupiłam chusteczki nawilżane, którymi ścieram kurz

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
U nas wśród znajomych niewiele płodzących dzieci...każdy goni za karierą i odkłada to za XXXX lat. Ja mam inne nastawienie. Nie umiałabym w wieku 37/40 lat mieć pierwszego dziecka. Bo w zasadzie już potem ciężko o drugie nawet pod tym kątem.
A moje 3 najlepsze koleżanki, które skończyły 30 lat jeszcze nawet o dzieciach nie myślą.

Cytat:
Napisane przez anuszka88 Pokaż wiadomość
Hej hej
U mnie nadal 6 kg na+ Zerknelam do karty z pierwszej ciazy to na tym etapie mialam 7+ wtedy 23 lacznie przybralam, oby nie tym razem az tyle ale zastanawia mnie jak ja to zrobilam ze miedzy 22 a 26 tyg przytylam az 5 kg najgorzej jak czlowiek nie moze sie oprzec i zajada cos non stop, to i efekty pozniej sa
Ja nie wiem o co chodzi i nie będę tego głośno mówić ale mi się ostatnio waga łazienkowa zepsuła

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
A co tam macie dziś na obiad dobrego?
Ja miałam obiad z wczoraj - makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Już nie ma po nim śladu za to jutro w planie udka z ziemniakami i jakaś surówka.

Cytat:
Ja to wogóle nie jestem doświadczona... Żartujesz, owoców będę musiała sobie odmówić???? Truskawki, maliny, jagody, borówki, arbuzy, porzeczki, agrest, wiśnie, czereśnie...? Boże... Kalafiory, kukurydze, fasolki szparagowe, bób... Co ja będę jeść? Umrę z głodu
Jak życ, panie premierze, jak żyć?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:41   #908
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość

Jak życ, panie premierze, jak żyć?
trzeba się najeść za wczasu
Stary 2015-02-03, 18:54   #909
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
trzeba się najeść za wczasu
Ja truskawki już drugi raz w ciągu tygodnia uskuteczniłam :P
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:54   #910
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
A ja to nie ogarniam tych położnych itd jak chodzę prywatnie... Jeżeli chcę zeby do mnie przyszła po porodzie to powinnam się zgłosić do przychodni jakiejś publicznej?
Dokładnie tak.
Wybierasz położną, tak jak lekarza (czyli składasz deklarację) no i pilnujesz 20 tyg, bo od 20 tyg są wizyty u położnej. Trzeba się pewnie jakoś zapisywać na te wizyty. Ja w sumie tą moją spotykam zawsze jak jestem u doktorka więc sama mnie pewnie przypilnuje
Stary 2015-02-03, 18:56   #911
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Super!
A zdradzisz gdzie się wybieracie ?
Wietnam
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:03   #912
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja tez żadnej diety nie miałam w czasie karmienia tylko nie jadłam dużo kapusty kiszonej bo mały pozniej miał kolkę i nie piłam gazowanych napojów.
Gdy położna przyszła do mnie jakoś na 3 wizytę to mi mówiła ze gdyby mi sie impreza zdarzyła i wypilabym trochę alkoholu to żebym odciągnięte mleko przegotowala i ostudzila i bedzie ok dla malca ale nigdy nie musiałam tego robić pierwsze piwko było po zatrzymaniu laktacji
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:06   #913
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Wietnam
gda pozazdrościć
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:06   #914
ewelina1988_20
Rozeznanie

Wlasnie oglądam fakty zaraz bedzie o tej sprawie z invitro
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:09   #915
Truskawka31
Rozeznanie

W trakcie karmienia będę zwracać uwagę na to co nam nie służy
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:53   #916
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Ja tez żadnej diety nie miałam w czasie karmienia tylko nie jadłam dużo kapusty kiszonej bo mały pozniej miał kolkę i nie piłam gazowanych napojów.
Gdy położna przyszła do mnie jakoś na 3 wizytę to mi mówiła ze gdyby mi sie impreza zdarzyła i wypilabym trochę alkoholu to żebym odciągnięte mleko przegotowala i ostudzila i bedzie ok dla malca ale nigdy nie musiałam tego robić pierwsze piwko było po zatrzymaniu laktacji
Jestem niemal pewna, że coś Pani Ci źle doradziła bo kobiecego mleka nie można podgrzewać zbyt mocno bo się w nim białka ścinają. Dlatego każą w kąpieli wodnej maks. te 40st. Jeśli się mylę to mnie poprawcie

Ach... nie miałam okazji się porządnie napić bo syna odstawiłam w ciąży już będąc :/ trzeba było się załatwić z tym wcześniej. A co dopiero mają powiedzieć pozostałe dziewczyny z wątku, które i po 3 lata karmiły. To dopiero abstynentki.

Raczej nie stosowałam też zbyt diety karmiąc. Na samym początku omijałam cytrusy, fasolę, kapustę kiszoną, truskawki. Pierwsze cytrusy po 3 miesiącu życia małego jadłam bo nakupiliśmy na chrzciny i zostało mnóstwo i bardzo kusiły. Truskawki pewnie w sezonie jakoś. Inne rzeczy to już nie wiem bo w pewnym momencie przestałam myśleć co jem :P
A nawet wcinałam bezy aż para z uszu szła w pierwszym miesiącu małego, choć jak się potem dowiedziałam białko kurze może bardzo uczulać, do tego pączki i chruściki w ilościach hurtowych bo to okolice karnawału były ;P Ale do tego również rybę na parze, ryż z marchewką, mięso bez panierki. Tylko, że ja to wszystko bardzo lubię i nie cierpiałam ;P

Wiecie co, włączył mi się syndrom wicia gniazda, który się u mnie objawił załatwianiem wszystkich odkładanych na później spraw (ale bardziej papierkowych). Właśnie na olx powystawiałam jakieś ciuchy, w które się nie mieszczę bo jestem permanentnie w ciąży, a niedługo zajmę się wystawianiem na allegro dla rodziców (mają pszczółki i sprzedają miodzio). Jutro zapewne inne zaległości jeszcze ponadrabiam, znając siebie to napiszę wiadomości do połowy ludzi z fb, żeby odnowić kontakt (taka mi przychodzi raz po raz potrzeba :p)

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:36   #917
Fischerka
Raczkowanie

Ufff, właśnie skończyłam rozbierać żywe choinki, które miałam już rozebrać w sobotę właściwie w większości same się rozebrały za to musiałam cały dom odkurzyć, bo wszędzie igły!

My dzisiaj skończyliśmy na obiad indyka, a jutro będą kotlety z piersi kurczaka, marchewka i puree ziemniaczane fajnie tak znowu móc jeść... mam nadzieję, że to nie minie

Widziałyście na tej liście imion, które wrzucałam "Milan" - gdzieś pod końcem co prawda, ale wystarczyło, żeby Shakira dała tak na imię synkowi i od razu wysyp Milanów w Polsce hahah teraz czytałam, że urodziła drugiego. Ciekawe ile w przyszłym roku będzie chłopców imieniem Sasha

Kurcze a ja pokupiłam składniki na sałatkę z wędzonym kurczakiem a toksoplazmozy nie przechorowałam. Teraz będę mieć cykora
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:49   #918
Kropkaa
Rozeznanie

Witam się popołudniową porą

U mnie z imieniem nie było problemu bo od kiedy usłyszałam imię Liliana to powiedziałam sobie że w przyszłości moja córka będzie tak się nazywać i bah.. jest Liliana Mąż wiedząc że moje ulubione kwiaty to Lilie ogarnął że podobne będzie imie dla córki

Tutaj popularne jest nadawanie przez ojców imion dla synów z końcówką Junior,mąż tak ma i zasugerował że jakby był chłopczyk to teraz końcówka będzie o zgrozo… "np. George Trzeci" na co ja kategorycznie odmówiłam bo wystarczy że mam dwie osoby w domu o tym samym imieniu,trzeciego bym nie zniosła

A co do wagi to w pierwszej ciąży zaczynałam od 53 kg a skończyłam na 61 kg.Teraz na ostatniej wizycie nie przytyłam ani kg i na razie jest 55kg.

Nie chcę zapeszać ale poczułam dziś delikatne puk puk rzeczywiście byłoby wcześniej niż w poprzedniej ciąży 20/21 tydz.

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:54   #919
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Kurcze a ja pokupiłam składniki na sałatkę z wędzonym kurczakiem a toksoplazmozy nie przechorowałam. Teraz będę mieć cykora
Kurczę,nie chciałam Cię nastraszyć.... Ale z tego chyba powodu nie jemy np. wędzonego łososia, co nie? Od kawałeczka nic Ci na pewno nie będzie

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość

Nie chcę zapeszać ale poczułam dziś delikatne puk puk rzeczywiście byłoby wcześniej niż w poprzedniej ciąży 20/21 tydz.
A zapytałaś grzecznie, kto tam?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:56   #920
Sikorka0204
Zakorzenienie

wiecie co z tym wędzonym to różnie jest.
Ja pytałam lekarza czy mogę zjeść makrele wędzoną bo miałam ogromną ochotę to powiedział, że raz na czas nie zaszkodzi, dodał by nie dać się zwariować
Zjadłam i żyję bobasek też cały
Ps
U mnie się wszyscy dziwią, że tak wczas czułam kopniaki i to przez brzuch
Teraz wiem, że mały jabłka lubi bo po nich armagedon mam w brzuchu

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2015-02-03 o 20:57
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 21:01   #921
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
wiecie co z tym wędzonym to różnie jest.
Ja pytałam lekarza czy mogę zjeść makrele wędzoną bo miałam ogromną ochotę to powiedział, że raz na czas nie zaszkodzi, dodał by nie dać się zwariować
Zjadłam i żyję bobasek też cały
Ps
U mnie się wszyscy dziwią, że tak wczas czułam kopniaki i to przez brzuch
Teraz wiem, że mały jabłka lubi bo po nich armagedon mam w brzuchu
No mowię wlasnie, od kawałeczka nic się nie powinno stać

A o co chodzi z tymi wizytami u położnej? Przed porodem, od 20 tyg mam do niej sama chodzi?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 21:06   #922
niezalogowana
Rozeznanie

Dziewczyny, ale dajecie czadu! Nie nadążam nadrabiać

Byliśmy dziś z mężem w tych dużych sklepach z wózkami, jechaliśmy napaleni na Mutsy, który oglądaliśmy tylko w internecie, czytaliśmy opinie że super i w ogóle i ja faktycznie myślałam, że dziś się utwierdzimy w przekonaniu, że jest genialny i się zdecydujemy na niego (oczywiście kupilibyśmy później, ale już byłby ostateczny werdykt) a tu co się okazało? Nie podoba nam się Tzn. wizualnie genialny- dalej tak twierdzę, ale nie ma w ogóle amortyzacji wyobraziłam sobie w nim moje "wytrzęsione" dziecko... Na dodatek gondola sięga nam kolan i musielibyśmy praktycznie kucać, żeby się do niej dostać Ehhhh szkoda, że tak wyszło... teraz szukamy dalej.

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Mam pytanie, zastanawiałyście się nad założeniem karty Rossne ? Sądzicie, że warto ją mieć ?
Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Ja mam, można ja założyć już w ciąży, wtedy dostaje się tez rabat, na produkty pielęgnacyjne dla Mam
Tak, ja mam i warto, bo są fajne rabaty nie tylko na produkty dla mam, ale na wszystkie dziecięce, bo ostatnio kupowałam z hipp'a mleczko do ciała i oliwkę dla niemowląt, a rabat mi naliczyło
Aviskowa, na początku są niewielkie zniżki, ale im częściej robisz zakupy tym na wyższy "próg rabatowy" wchodzisz- poczytaj sobie: http://www.rossnet.pl/rossne/karta-rossne

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Ja założyłam i w sumie jak na razie dwa razy kupiłam chusteczki nawilżane, którymi ścieram kurz
Bo te chusteczki są świetne do kurzu!

Cytat:
Przypuszczam, że dotyczy to sytuacji gdy przyszła mamusia nie przeszła toksoplazmozy, a ja już ją przechodziłam, także jestem bezpieczna
Nie pomyliłaś czasem z listeriozą?

Cytat:
Wietnam
super a kiedy dokładnie się wybieracie? na długo?

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
u mnie będzie Mikołaj i nie podoba sie niektorym osobom z mojej rodziny ale mam to gdzies to moje dziecko a nie ich^^
Bardzo dobre podejście Z resztą ja rozumiem, że rodzina by protestowała gdybyś chciała syna nazwać Walenty, Jeremiasz czy (wspomniany tu wcześniej) Dobromir... Ale Mikołaj? To przecież nie jest "wymyślate" imię, raczej należy do tych normalnych... a przy okazji to bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
miałam też taką, ale mnie nie zachwyciła bo syn nie był zachęcony :P chociaż bardzo przyjemna - a przede wszystkim nie psuje się po 1 dziecku...
U nas też był problem z imieniem
Po miesiącu żmudnych rozmów doszlismy do porozumienia
Czyli jaka decyzja?

My mamy dalej kłótnie o imiona, a jeszcze płci nie znamy Dla chłopca to mój mąż chce Jan albo Franciszek, ja bym chciała Leon albo Borys- jak widać zupełnie inny "styl" Dla dziewczynki ja już miałam imię wybrane w liceum i raczej nie widzę innej opcji... będzie Nina mąż kręci nosem, ale widzę że na to szybciej by przystał niż na moje męskie propozycje Więc jak będzie chłopak, to będziemy musieli iść na jakiś mega-kompromis, bo ja absolutnie nie biorę pod uwagę jego typów, a on moich z dziewczynką będzie łatwiej, bo przypuszczam, że jak dam mu do wyboru drugie imię (oj, ja łaskawa) to pozwoli mi na Ninę ale w sumie zawsze marzyliśmy, żeby syn był pierwszy to jak się spełni to mamy pierwszy problem na własne życzenie
A jutro mam wizytę i może się w końcu dowiem kto tam sobie siedzi we mnie

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 21:09   #923
agunineczka
Zakorzenienie

kurczaki zazdroszczę Wam tego puk puk, ja jeszcze nic takiego nie czuje
czasem tylko takie smyranie w dole brzucha, a tak to nic ;/
Stary 2015-02-03, 21:09   #924
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Tiny Love Wyspa Marzeń

Miałam dla synka i dla mnie super. Potrafił leżeć i słuchać od 20-60min a jak był większy to przed snem też mu puszczałam same melodyjki. Teraz polowałam na drugą, bo chcę żeby w łóżeczku każda z dziewczyn miała swoją
Miałam taka dla synka i nie był on tym węgłów zainteresowany. Nic a nic.

Cytat:
Wietnam
Super! Zazdroszczę!
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 21:12   #925
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Ja też nie wiem o co chodzi z tymi położnymi. Jak się orientuje z moich znajomych nikt nie ma swojej położnej, jedyne co się praktykuje to to, że położna przychodzi po porodzie do domu, ale z tego co słyszałam to tylko raz. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś ode mnie chodził w trakcie ciąży i zeby to był jakiś wymóg. Ale jeszcze sie zagłębię w temacie, bo moze jestem niedoinformowana.
Stary 2015-02-03, 21:13   #926
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś z mężem w tych dużych sklepach z wózkami, jechaliśmy napaleni na Mutsy, który oglądaliśmy tylko w internecie, czytaliśmy opinie że super i w ogóle i ja faktycznie myślałam, że dziś się utwierdzimy w przekonaniu, że jest genialny i się zdecydujemy na niego (oczywiście kupilibyśmy później, ale już byłby ostateczny werdykt) a tu co się okazało? Nie podoba nam się Tzn. wizualnie genialny- dalej tak twierdzę, ale nie ma w ogóle amortyzacji wyobraziłam sobie w nim moje "wytrzęsione" dziecko... Na dodatek gondola sięga nam kolan i musielibyśmy praktycznie kucać, żeby się do niej dostać Ehhhh szkoda, że tak wyszło... teraz szukamy dalej.
Żaden inny model nie zwrócił w sklepe Waszej uwagi?

Ja mam swój typ nr 1 ciekawe jak wygląd na żywo, ale opinie ma bardzo spoko
Przy najbliższej okazji chcemy obejrzeć ten wóz:
http://www.babydesign.eu/dotty/wozki-babydesign
to jest praktycznie ten sam model co baby design lupo/comfort , ktory ma dużo pozytywnych opinii http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-comfort-wozek
Stary 2015-02-03, 21:15   #927
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Miałam taka dla synka i nie był on tym węgłów zainteresowany. Nic a nic.

Super! Zazdroszczę!
A taką karuzelkę można od razu takiemu noworodkowi zawiesić na łóżeczkiem? Kiedyś oglądałam jakiś filmik na yt dot. urządzania pokoju dla dziecka i mówili, aby takie karuzele dopuszczać dopiero po 3mcu życia czy jakoś tak.
Stary 2015-02-03, 21:18   #928
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Wiecie co, a mi położna powiedziała, że teraz mogę jeść wszystko i zgłupiałam ..
Pytam jej a co z mięsem surowym, serami itd i ona mówi, żeby się nie przejmować niczym i jeść co się chce.
Ja generalnie na luzie podchodzę i się nie trzęsę nad każdym posiłkiem, ale fakt, że surowego jednak unikam. Ale na tym poprzestaję.
Chodzi za mną wędzona ryba i sobie w końcu kupię i zjem, większość przecież wędzona na ciepło. Tak samo kurczak - jak na ciepło to czego się bać?
Stary 2015-02-03, 21:24   #929
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
kurczaki zazdroszczę Wam tego puk puk, ja jeszcze nic takiego nie czuje
czasem tylko takie smyranie w dole brzucha, a tak to nic ;/
Nie martw się my wreszcie też poczujemy .

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 21:29   #930
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
A taką karuzelkę można od razu takiemu noworodkowi zawiesić na łóżeczkiem? Kiedyś oglądałam jakiś filmik na yt dot. urządzania pokoju dla dziecka i mówili, aby takie karuzele dopuszczać dopiero po 3mcu życia czy jakoś tak.
Noworodkowi i tak nie ma po co.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości