Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 18:50   #3031
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Oj to zaraz wraca
Nie smutaj się
próbuje ale ja taka mezepa jestem..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:53   #3032
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Jutro już środa, w czwartek pojedziesz do lumpka i mąż już będzie

Rosario - jak nastrój? Odezwij się Smutasku
Stary 2015-02-03, 19:02   #3033
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
MAJKA no niby nie bo w czwartek wraca..

KAMILOVE mąż siedzi w Katowicach, pojechał po odbiór auta i sprzętu bo firmę otworzył i 2 dni szkolenie na maszynach jeszcze zalicza żeby wiedzieć co do czego
Rozumiem Cię, ja nie lubię w ogóle być sama a w ciazy to już w ogóle tragedia, nie pracuje a jak mąż wychodzi na całe dnie to tez mi smutno, jeszcze przez te głupie hormony czasem zdarzy mi się pochlipac ale Ty nie smutaj, juz zaraz wróci do Cb
Stary 2015-02-03, 19:03   #3034
czajelka
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam tylko 2 piętra więc do pokonania na raz ok.15 schodków i właśnie wchodzenie po nich na górę sprawia największą trudność

Masz t.p.po mnie a ja narazie jestem w 32 to moze u ciebie jest 31w2d
Majka ja to nie wiem jak oni licza:p w karcie ciazy mam tak wpisane

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:06   #3035
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
ocb z tymi emolientami? co to jest wytłumaczyć mi ktoś może prosze bo nei wiem....??

zrobiłam liste na chrzciny w Polsce lekką ręka wyszło 40 osób....
bez jaj!!! i nie mam nic do gadania bo jak sie kogoś nei zaprosi to sie obrazi a dwa to z rodziny Tż tyle ode mnie 3-4 osoby bedą góra więc jak w domu u męża zadecydują i mu przez rozum przejdą a na bank tak bedzie to zrobi sie z tego małe wesele ja sie zaj.ebie!!!!!!
Oz kurcze to strasznie dużo tych gości. ja nawet nie liczyłam ile my będziemy mieli ale myślę że do 16 się zmieścimy.
Emolienty to substancje które mają za zadanie chronić nasza skórę przed zewnętrznymi czynnikami które mogą ją uszkadzac. Zostawiają na skórze delikatny film lipidowy który zapobiega utracie wody z głębi skóry, dzięki czemu jest ona dobrze nawilżona i delikatnie natluszczona. Jednak mają też jedną zasadnicza wadę - utrudniaja oddychanie przez skórne co może powodować zatykanie porów i w konsekwencji powstawanie stanów zapalnych i wyprysków, zaskórników. Najbardziej znanym emolientem jest parafina.
Mam nadzieje ze trochę rozjasnilam sprawę

Nasz Filipek jest z nami od 19.04

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-02-03 o 19:07
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:13   #3036
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
mi by sie taki przydal do kanapy, jest czarna i caly czas cos na niej jets, codziennie widac na niej paprochy :/
Ja wcześniej miałam ciemną brązową to znam ten ból Teraz obiliśmy na szaro ale teraz pewne szybciej będzie ogólny brud na niej widać. Bo na brązowej to tylko paprochy a tak to nie było widać po latach

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
VIOLKA nie dzwonilam ostatecznie.

Wzielam nospe, magnez i leze. Jakby bylo zle najwyzej pojade wieczorem na IP.
Trzymam kciuki żeby nie było potrzeby

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wiolka moj tz myje ja pronto do drewna, odkurzacza nie mam, ale odkurzacz stoi juz od lat nie chowany czasem w sypialni czasem w przedpokojum u nas sie odkurza 2-3 razy dziennie ,bo tz jest nawiedzony i chowany jest odkurzacz jak goscie przychodza...

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

kanape tez odkurzam codziennie, bo okruszki sa itp.
nie cierpie sprzatac, ale bardziej zrzedzenia nie cierpie
Ileeeeeeeee razy? O matko To rzeczywiście jest niezły - czułabym się przy nim brudasem

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
prosze to sa zdjecia.

moze poszukam pozniej aukcji to pokaze ide sie teraz ogarnac bo mamy dzis SR, to przy okazji do mamy na kawe wjedziemy milego wieczoru dziewczyny!
ogromniasta paka

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
O to super! A czy możesz napisać później jakie masz wrażenia z tego spotkania?
Rozmawiałam z lekarzem prowadzącym moją ciążę i bez ogródek powiedział mi, że dla dziecka to najlepsze ubezpieczenie na przyszłość... zwłaszcza jeśli brać pod uwagę choroby przebyte w rodzinie i historię mojego leczenia (białaczka, rak piersi, a w moim przypadku hematologia).

Z drugiej strony Lekkaatletka ma rację - jak narazie dane nt. wykorzystania krwi pępowinowej nie są przekonujące - zwłaszcza biorąc pod uwagę ceny za przechowywanie.

Powiem Wam, że mamy dylemat, mój M mówi, że jak poskąpimy i w przyszłości okaże się, że w ten sposób mogliśmy uratować życie lub zdrowie Małej, to nigdy sobie tego nie wybaczymy - i racja.
Jak zgłębię temat dam znać ale nie wiem kiedy będzie to spotkanie u nas.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Siempre-wklejam fotki albumu

Ale obszerna recenzja Pewnie też go kupię jest troche pracy - trzeba zaglądać żeby nie przegapić momentów Ale pamiątka potem na pewno fajna

Cytat:
Napisane przez fo3kaa Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, chciałam dołączyc do wątku i się przedstawić, mam 28 lat, jestem w drugiej ciąży, tp mam na 8 kwietnia, spodziewamy sie drugiej dziewczynki, pierwsza còra ma 10 lat (w tym roku 11) i ma na imie Wiktoria, co do imienia tej w brzuszku nie możemy się zdecydować czy bedzie Liliana czy Emilia... Miesiac temu okazało sie ze moja szyjka niebezpiecznie sie skraca i trafilam na kilka dni do szpitala. Podano mi strydy na rozwiniecie płucek u małej i leki rozkuczowe. Od tej pory mam duzo leżakować i sie oszczedzac. Powiem szczerze że dostaje juz fioła... Nie dość że tą ciążę przechodze masakrycznie( ciągłe bóle pleców, zmęcznie, zgaga, do tego przytyłam już 13 kilo i czuje się jak orka) to jeszcze musze leżeć od lutego miałam zamiar zacząć kompletować wyprawkę, a tu niestety latanie po sklepach odpada jedyne co mi pozostaje to zakupy przez neta (ostatnio nawet juz zakupilam kilka rzeczy) ale to dopiero wierzchołek gòry lodowej, gdyż lista wyprawki jest baaardzo długa. Sory dziewczęta że tak się rozpisałam z moimi żalami ale musiałam się wygadać a kto nie zrozumie tak dobrze ciężarówkę jak druga ciężarówka
Witamy - oszczędzaj się

Cytat:
Dziewczyny a czym smarujecie brzuszki?
Ja oliwką i balsamem babydream na początku i bardzo sobie chwaliłam A niedawno kupiłam Elancyl i jego używam.

Cytat:
szybko minie
Stary 2015-02-03, 19:14   #3037
siempre
Wtajemniczenie

Hania i tak ciężko decyzje podjąć. Chyba kupie i to i to, zobaczymy co się będzie sprawdzać w praktyce.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:15   #3038
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Oz kurcze to strasznie dużo tych gości. ja nawet nie liczyłam ile my będziemy mieli ale myślę że do 16 się zmieścimy.
Emolienty to substancje które mają za zadanie chronić nasza skórę przed zewnętrznymi czynnikami które mogą ją uszkadzac. Zostawiają na skórze delikatny film lipidowy który zapobiega utracie wody z głębi skóry, dzięki czemu jest ona dobrze nawilżona i delikatnie natluszczona. Jednak mają też jedną zasadnicza wadę - utrudniaja oddychanie przez skórne co może powodować zatykanie porów i w konsekwencji powstawanie stanów zapalnych i wyprysków, zaskórników. Najbardziej znanym emolientem jest parafina.
To trochę tak jak silikony, kladzione na włosy prostowane zabezpieczają je ale włosy nie oczyczone porządnie raz na jakiś czas stają się nimi obklejone i przeciazone.. To samo z cerą
Stary 2015-02-03, 19:35   #3039
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie najbliższa rodzina wychodzi 20 osób ale do tego teściowa zaprosi swoje rodzeńtwo bo to u Tż w rodzinie normalne takie zapraszanie wszystkich i mnie to z lekka przeraża... A jak nie zaprosisz to sie zobrażają......

o mamo! To masakra jakas. W zyciu bym na to nie poszla;D

Cytat:
dlatego ja jak bedzie potrzeba to uzyje emolientow.

Wrocilam wlasnie od mamy,Kaperek mega tesknil hehe bo mnie zaczepia ciaglw.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:37   #3040
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
aha dziękuję pięknie wytłumaczyłas

łe to ja zwykłym hippem bd myć zamiast jej zatykac skórę badziewiem! idę się myć bd goliła nogi dzisiaj.... juz mi sie nie chce

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:37   #3041
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
O to super! A czy możesz napisać później jakie masz wrażenia z tego spotkania?
Rozmawiałam z lekarzem prowadzącym moją ciążę i bez ogródek powiedział mi, że dla dziecka to najlepsze ubezpieczenie na przyszłość... zwłaszcza jeśli brać pod uwagę choroby przebyte w rodzinie i historię mojego leczenia (białaczka, rak piersi, a w moim przypadku hematologia).

Z drugiej strony Lekkaatletka ma rację - jak narazie dane nt. wykorzystania krwi pępowinowej nie są przekonujące - zwłaszcza biorąc pod uwagę ceny za przechowywanie.

Powiem Wam, że mamy dylemat, mój M mówi, że jak poskąpimy i w przyszłości okaże się, że w ten sposób mogliśmy uratować życie lub zdrowie Małej, to nigdy sobie tego nie wybaczymy - i racja.

blackberry89 nie martw się! Lekarz mi mówił, że po 28 t.c. powinnyśmy czuć w okolicach 6 ruchów w ciągu 2h, nie mniej niż ok. 20 w ciągu doby. Maluch najaktywniejszy jest w godz. 21:00-01:00
a słyszeliście coś o tym banku komórek w woj świętokrzyskim ? podobno jest bezpłatny, z tym ze komórki naszych dzieci przekazywane są innym i odwrotnie. pisze 'podobno' bo nie zagłębialam się w szczegóły, ale w szpitalu poruszałysmy ten temat. może któraś wie coś więcej ?
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:49   #3042
soniuska
Zakorzenienie

Lece sie kapac
Jutro beda na obiad kotlety serowe z kurczakiem frytki-bo M mnie o nie meczy i suroweczka pewnie odwiedze tez mame w szpitalu i jak nic nie bedzid bolec to poprasuje
Stary 2015-02-03, 20:04   #3043
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA dzis juz bylam.. wiec w czw nie jade bo dowieszki nie ma. Dzis wyzej za kg ale co tam

Wole zatykac skore emolietem jak oliwka.. bo emoliet chociaz mi natluszczy w razie co przy azs a nie wysuszy jeszcze te plamy.

Ja juz umyta i klade maluchy pcia

Stary 2015-02-03, 20:07   #3044
cashmere
Zakorzenienie

SONIUSKA, MAJKA, VIOLKA, HANKA, KAMILOVE dzieki!

Umowilam sie na wizyte do gina, tylko do kogos innego bo moj jutro tam gdzie chodze nie przyjmuje. Chce sie upewnic ze wszystko ok. Myslalam ze jakby w nocy i rano nie bolalo to odwolac, ale maz mowi zebym szla tak czy siak. Chyba on ma racje, co?

Cytat:
Dziewczyny a czym smarujecie brzuszki? Ja mam troszke starych rozstępòw po pierwszej ciąży, nowe jeszcze sie nie pojawiły ale sumiennie codziennie smaruje sie oliwka rossmannoską babydrem fur mama, na początku byłam nakręcona na bio oil ale miała średnie opinie jak na taka cene a ze jako kosmetyczka mam zboczenie czytania składów to powiem szczerze że skład oliwki rossmannoskiej bardziej przpadl mi do gustu i cena tez jest mega. Mam nadzieje ze mnie nie wysypie za mocno rozstępami bo przed ciąża rzuciłam fajki i przybyło mi jakieś 5 kilo teraz juz 13 kilo mam na plusie wiec to w sumie juz 18 kilo a do końca jeszcze 2 miechy.. Aż strach pomyśleć ile czasu mnie bedzie kosztować wrócenie do figury sprzed roku. Nie wspomnę już o cellulicie który mam już wszędzie chyba tylko na twarzy go nie mam, nawet na ramionach robi mi sie kalafior.. Bleeee a ćwiczyć nie moge bo trzeba dbać o szyjkę :\

Ja tez sie smaruje ta oliwka z Rossmana i balsamem z tej samej serii. Czasem Biooil.

Cytat:
MAJKA no niby nie bo w czwartek wraca..

KAMILOVE mąż siedzi w Katowicach, pojechał po odbiór auta i sprzętu bo firmę otworzył i 2 dni szkolenie na maszynach jeszcze zalicza żeby wiedzieć co do czego
Za chwilke wraca, glowa do gory! To minie zanim sie obejrzysz!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:11   #3045
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Dziewczynki oświećcie mnie a raczej potwierdźcie moją nieuwagę, butelkę którą kupiłam z aventu pisze 1m+ tzn że musze kupić smoczek do niej 0+ tak? żeby móc używać od początku?

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

tez się muszę w Kaśke zaopatrzyc bo tarcie na tarce mnie wykańcza
Tak
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:11   #3046
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
a słyszeliście coś o tym banku komórek w woj świętokrzyskim ? podobno jest bezpłatny, z tym ze komórki naszych dzieci przekazywane są innym i odwrotnie. pisze 'podobno' bo nie zagłębialam się w szczegóły, ale w szpitalu poruszałysmy ten temat. może któraś wie coś więcej ?
Takie bezpłatny bank to dobra sprawa, jeśli jest taka możliwość, to warto skorzystać. W Warszawie w niektórych szpitalach też podobno można z tego skorzystać, ale również nie znam szczegółów. W ogóle czytałam wypowiedź prof.hematologii, że powinno się stworzyć ogólnopolski bank krwi pępowinowej, żeby każda matka mogłą bezpłatnie oddać krew swojego dziecka i w razie wu skorzytsać z krwi innego dziecka. Że tylko w takim wypadku, na taką skalę pobieranie i przechowywanie krwi ma sens. Ale to na razie marzenia.

Linki mam na starym kompie, jutro się przesiądę, to podeślę Wam artykuły.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:12   #3047
FlightlessBird
Zakorzenienie

ograłam męża w remika
jutro zachciało mu się rewanżu

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:14   #3048
kordelka85
BAN stały

Cytat:
SONIA pierogi i juz sie grzeja

SIEMPRE ja mam komplet balneum i komplet z hippa

HANKA kurtki bluzy to najczesciej na dluzej starczaja niz metka wskazuje

GOSSIP ja tych podkladow to i tak nie kleilam do majtow siatkowych
Te podkłady z belli to nawet kleju nie maja
Stary 2015-02-03, 20:17   #3049
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
SONIUSKA, MAJKA, VIOLKA, HANKA, KAMILOVE dzieki!

Umowilam sie na wizyte do gina, tylko do kogos innego bo moj jutro tam gdzie chodze nie przyjmuje. Chce sie upewnic ze wszystko ok. Myslalam ze jakby w nocy i rano nie bolalo to odwolac, ale maz mowi zebym szla tak czy siak. Chyba on ma racje, co?
Jeżeli jesteś niespokojna to lepiej idź do lekarza, ale jeżeli jutro będzie ok to może spr.czy wszystko w porządku, ale u swojego lekarza prowadzącego? W tym tyg.masz szansę sie do niego dostać?
Stary 2015-02-03, 20:18   #3050
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
a co ja moge zrobic? tylko sie wyprowadzic... walczylam z tym tyle lat, a on ze mna...
Chociaż on sprząta a nie ciebie goni
Stary 2015-02-03, 20:18   #3051
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
ja idę o zakąłd że nie pokarmię długo a dlaczego?
bo miesiąc dwa po porodzie jedziemy na wesele nasze do Polski i to bd taki stres dla mnie że na bank mleko stracę
Kochana,nie myśl tak,pokarm w dużej mierze jest w głowie u jak będziesz tak.negatywnie myśleć to pewnie tak będzie. Trzeba myśleć,że pokarmu na pewno jest tyle że dzidzi wystarczy i że jesteś w stanie maleństwo wykarmić i tak będzie. Ja mam zamiar mieć takie podejście i cieszyć się mleczną krainą

A co do chrzcin to u nas wychodzi niestety podobnie z ilością osób

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:21   #3052
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ja to z ubranek musze dokupić cieplejsze bluzy na wyjścia wiosenne jakąś kurteczkę czy coś i buciki
i muszę sie zebrać do chemicznego ze znajomą po chemię do kąpieli i aptekę przy okazji... może nie bd tego dużo i nie bd musiała męża do tragania fatygować.... bo w sumie nie wiem jak kąpać czy z płynem do kąpieli jakimś z hipp i oliwic je po kąpieli czy samą woda i oliwkować?
nie wiem kurde mętlik mam... i zero doświdczenia
Odrobina płynu a potem oliwka. I kampanię co 2-3 dni a tak to bym obmyc myjka nasaczona w wodzie z płynem. Takie zalecenia dostalam w szpitalu
Stary 2015-02-03, 20:21   #3053
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
co nie? dla mnie to trochę tak jakby smarować skórę kremem na odparzenia gdy ich nie ma, choć z drugiej str używamy kremów przeciw starzeniowych by zapobiegać przedwczesnym zmarszczkom pokręcone to ja jednak spróbuję najpierw zwykły żel do kąpieli z tych dla dzieci, jak będzie potrzeba to wkroczę z tymi aptecznymi
zgodzę się
ja będę robić podobnie-zaczynam od płynu z babydream, jak będzie ok to zostajemy. Jak by coś się działo to będę się zastanawiać, ale też najpierw obserwować czy nie jest to wpływ jakiegoś jedzenia.

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Weź pod uwagę to, że krew pępowinowa jest przydatna dla rodzeństwa dziecka, a nie dla niego samego. W Polsce dotychczas nie przeprowadzono ani jednej transfuzji własnych komórek macierzystych dziecku, którego życie było zagrożone. Krew pępowinowa jest używana głównie w terapii białaczek dziecięcych - ale białaczki u dzieci mają charakter genetyczny, więc nie można dziecku podać jego własnych komórek, bo w tych komórkach z pępowiny też są już komórki nowotworowe.
Czyli nawet jeśli człowiek te komórki pobierze, a dziecko będzie miało białaczkę, to i tak jego komórek nie będzie można mu podać

Po drugie, ilość pobranej z pępowiny komórek macierzystych jest wystarczająca do terapii dziecka do mniej więcej 10 roku życia. Jest ich zbyt mało, aby pomóc dziecku starszemu lub osobie dorosłej. Czyli jest to polisa dla rodzeństwa dziecka, ale też tylko dopóki siostra/brat będzie mały.

Gdzieś mam linki na ten temat, jeśli sobie życzycie, podrzucę jutro. Poważnie o tym myślałam, bo byłam na spotkaniu z konsultantką z banku krwi, czytałam artykuły naukowe i wyrobiłam sobie opinię na podtsawie naukowych źródeł, nie reklam.
oo to ja się aż tak nie zgłębiałam w temat, to bardzo ciekawe.
Co prawda myśleliśmy o tym, żeby oddać, tym bardziej, że cena jest już niższa niż kiedyś, ale jeśli to wygląda tak jak piszesz, to trzeba to dokładniej przeanalizować.

Cytat:
o
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

[/COLOR]a w ogóle to gadałam z mężem bo jest w hotelu już i się zwyłam jak bóbr
Cytat:
aj bo mi tęskno jest
rzadko się rozstajemy, ma wyjazdy służbowe z obecnej roboty ale wtedy jedzie ze swoją znaną ekipą i wiem że nie jest tam sam, a teraz siedzi sam i nawet nie ma do kogo dzioba otworzyć..
Cytat:
ej głowa do góry, do czwartku zleci, nawet nie zauważysz kiedy
to ja jestem przeciwieństwo Twoje, jak mój M idzie na służbę, to się cieszę bo mam ciszy troszkę i spokoju i tv mi nie nagra non stop
tak jak Ty reagowałam na początku, jak byliśmy razem-służba, albo tyg wyjście w morze to było strrrasznie długo.
Ale potem była misja, więc chyba to mnie w bojach zaprawiło. Teraz tydz, dwa czy trzy to jest nic.
Ale Ty się nie smutaj głowa do góry obejrzyj film, serial, albo poczytaj książkę i szybko czas do czwartku zleci

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
a to nie jest ten publiczny?

podczytuje Was dziś dziewczynki, ale że katar mnie dobija to się nie włączam za bardzo.
Nienawidzę chorować, nienawidzę zdecydowanie u nas to ja w czasie choroby jestem jak facet-umieram.
Chociaż w ciązy ten katar to jakiś nieznośny jest-zwykłe przeziębienie, a ja siły totalnie nie mam i już po dwóch dnaich mam go dość

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:28   #3054
gosiak0512
Zakorzenienie

KORDELKA ja mam canpolu podklady wiec nie wiem

CARHMERE idz zbadaj bedziesz spokojniejsza

Stary 2015-02-03, 20:30   #3055
Rina
Rozeznanie

A dziewczynki super zakupy Sylwia znowu szalejesz

chociaż się przyznam, że ja z nudów zaczęłam szukać jakiegoś otulacza/kokonu wcale go nie chciałam ale, że już wsio kupione (staniki i rossman i tak czekają-na wyjazd do Szczecina i otwarcie rossmana) to szukam czegoś
A że półki nam wyjdą taniej, niż planowaliśmy

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:34   #3056
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
MAJKA dzis juz bylam.. wiec w czw nie jade bo dowieszki nie ma. Dzis wyzej za kg ale co tam

Wole zatykac skore emolietem jak oliwka.. bo emoliet chociaz mi natluszczy w razie co przy azs a nie wysuszy jeszcze te plamy.

Ja juz umyta i klade maluchy pcia
Ja tez umyta.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ograłam męża w remika
jutro zachciało mu się rewanżu
hehe ja w remika grac nie umiem.

Ogladac bedziemy film ,buzka;*
Stary 2015-02-03, 20:39   #3057
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli jesteś niespokojna to lepiej idź do lekarza, ale jeżeli jutro będzie ok to może spr.czy wszystko w porządku, ale u swojego lekarza prowadzącego? W tym tyg.masz szansę sie do niego dostać?
Nie dzwonilam do kliniki A., tam bym pewnie sie dostala. Mi z tym moim ubezpieczeniem duzo wygodniej tam gdzie chodze, a on u nich raz w tyg.tylko przyjmuje. U niego mam wizyte za tydzien.

A to glupio isc do innego lekarza...?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:40   #3058
madzixx88
Zakorzenienie

mogę się Wam pożalić? pospałam po południu i odkąd wstałam to mnie wszystko wk**** aż sobie popłakałam przed chwilą
w dodatku poszłam się kąpać i jak stoję pod prysznicem to w lustrze widzę wszystko dokładnie a tam wielka d*** z cellulitem i uda słonia.. się zdołowałam dodatkowo :/ czuję się już sama ze sobą tak nieatrakcyjnie :/:/
mąż mi niby mówi, że ładnie wyglądam ale co z tego jak widzę co się dzieje;/
dobra, koniec
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:49   #3059
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dzwonilam do kliniki A., tam bym pewnie sie dostala. Mi z tym moim ubezpieczeniem duzo wygodniej tam gdzie chodze, a on u nich raz w tyg.tylko przyjmuje. U niego mam wizyte za tydzien.

A to glupio isc do innego lekarza...?
Nie głupio. Chociaż ja wolę do swojego, ale z drugiej strony inny lekarz - inne podejście a to raczej plus.
Idź i już

Cytat:
mogę się Wam pożalić? pospałam po południu i odkąd wstałam to mnie wszystko wk**** aż sobie popłakałam przed chwilą
w dodatku poszłam się kąpać i jak stoję pod prysznicem to w lustrze widzę wszystko dokładnie a tam wielka d*** z cellulitem i uda słonia.. się zdołowałam dodatkowo :/ czuję się już sama ze sobą tak nieatrakcyjnie :/:/
dobra, koniec
Ty i słoń? Proszę Cię. Wyglądasz ślicznie tylko hormony Ci w oczach namieszały
Stary 2015-02-03, 20:50   #3060
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, koniec
Oj Madzia luzik wszystkie podobnie wyglądamy - ja się za dużo nie przeglądam i się nie dołuję przynajmniej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości