Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 17:41   #1441
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o świeżość owoców i warzyw to w Almie i w Biedronce, Lidlu nie mam zastrzeżeń. Najwięcej złych doświadczeń mam z Realem - kiwi, które po dojrzeniu okazywało się zgnite, marchewki z pleśnią, mandarynki które w środku w ogóle nie mialy miąższu. Od ostatnich zakupów, które tam zrobiłam i w domu okazało się, ża cały kilogram pomarańczy w siatce, który kupiłam, w środku miał splesniałe, białe kropki w KAŻDYM owocu, powiedziałam sobie, ze już więcej tam nie zrobię zakupów.

Tak samo jak w piekarni Aviteks. W Krakowie jest ich mnóstwo, ostatnio nie miałam czasu iść do mojej ulubionej piekarni i kupiłam w Aviteksie chleb żytni z ziarnami. W domu przy krojeniu okazało się, że koło mąki żytniej nawet nie stał, a poza tym był tak obrzydliwie barwiony karmelem, że także sobie powiedziałam - nigdy więcej!
Awiteks juz dawno u mnie jest na pozycji miejsc zakazanych

W krk w almie jest mega mięso i mega wędliny czy sery.
Najlepsze ze wszystkich miejsc... Ale jak byłam w almie w innym mieście to rzeczywiście chyba inni producenci dostarczają bo masakra

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:49   #1442
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
ja to się zastanawiam czy sobie budżetu na tygodnie nie podzielic. Kazda nawyzkę z tygodnia przelewać na oszczednosciowke. robi tak ktos?
My tak robimy tylko odkładamy do innego portfela i przeznaczamy na dodatki do mieszkania oraz małe remonty

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:02   #1443
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
ja to się zastanawiam czy sobie budżetu na tygodnie nie podzielic. Kazda nawyzkę z tygodnia przelewać na oszczednosciowke. robi tak ktos?
Ja tak robi i sie sprawdza tylko ja nadwyzke z danego tyg przekladam na nastepny ale na koniec cos zostanie z tych tyg budzetow to na konto
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:08   #1444
tinyPrincess
Zakorzenienie

Cześć
Można do Was dołączyć?

A z każdym dniem kocham mocniej
tinyPrincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:33   #1445
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o świeżość owoców i warzyw to w Almie i w Biedronce, Lidlu nie mam zastrzeżeń. Najwięcej złych doświadczeń mam z Realem - kiwi, które po dojrzeniu okazywało się zgnite, marchewki z pleśnią, mandarynki które w środku w ogóle nie mialy miąższu. Od ostatnich zakupów, które tam zrobiłam i w domu okazało się, ża cały kilogram pomarańczy w siatce, który kupiłam, w środku miał splesniałe, białe kropki w KAŻDYM owocu, powiedziałam sobie, ze już więcej tam nie zrobię zakupów.

Tak samo jak w piekarni Aviteks. W Krakowie jest ich mnóstwo, ostatnio nie miałam czasu iść do mojej ulubionej piekarni i kupiłam w Aviteksie chleb żytni z ziarnami. W domu przy krojeniu okazało się, że koło mąki żytniej nawet nie stał, a poza tym był tak obrzydliwie barwiony karmelem, że także sobie powiedziałam - nigdy więcej!
Ani mi nie mów o Aviteksie. Nie wiem co oni tam sprzedają bo na pewno nie chleb. Tej obrzydliwej papki nie da się zjeść. To jak zdechłe okruchy dla ptaków - nie obrażając ptaków. To pieczywo jest obrzydliwe w smaku, wyglądzie i zapachu.
Real'a nie lubie bo strasznie tam drogo i brudno (ale i tak lepiej niż w Carrefourze). Dobrze że przejął ich Auchan.
Stary 2015-02-03, 19:39   #1446
emmmm
Rozeznanie

Co do przelotów, to my lecieliśmy ryanair - za dwie osoby w obie strony do irlandii wyszło nam ok 500 zł za bilety, czyli przelot po ok 120 zł za osobę za lot. Ale to było poza sezonem, nie w okresie świątecznym i nie na wakacje. Rezerwacja na bilety zrobiona chyba z 3 czy 4 miesiące wcześniej
Nieodpłatnie można mieć ze sobą bagaż podręczny - do 10 kg wagi + odpowiedni wymiar, do tego można też mieć osobno małą torebkę, bo się rok temu przepisy pozmieniały u nich

Z kolei co do prawka, teraz sie cieszę, że długo sie z tym ociagałam. W liceum rodziców nie było stać, zeby mi zasponsorować, na studiach zarabiałam jedynie na bieżace potrzeby, a jak poszłam do pracy to nie mogłam się zebrać, żeby odłożyć kasę i pójść. W końcu szef mnie wysłał na prawko i opłacił kurs - ja płaciłam jedynie za egzaminy i ewentualne poprawki (sama dokupiłam 1 godzinę, testy zdałam za pierwszym, praktyczny za pierwszym razem uwaliłam na placu, za drugim razem plac przeszedł i miasto za pierwszym zdałam - czyli prawko kosztowało mnie łącznie 400 zł + kilka mikrozawałów na drodze)

Edytowane przez emmmm
Czas edycji: 2015-02-03 o 19:41
emmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:56   #1447
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Ciocia_Andzia Pokaż wiadomość
Hej

A czy któraś z Was korzysta w mBanku z mSaver? Nie wiem, czy warto z tego skorzystać i np. wybrać tę opcję z zaokrągleniami, czy konkretną kwotą w miesiącu... Przy tych zaokrągleniach boję się, że połowę kasy zeżre mi oszczędnościówka, bo ja praktycznie nie używam gotówki
ja oszczędzam w msaver i sobie chwalę, ja mam system, że za kazdy ruch na koncie odkładane mam 5 zł.
dzięki temu dwa razy się zastanowię zanim coś kupię, a oszczędza się tak, że prawie tego nie widzisz, a jest
Stary 2015-02-03, 21:05   #1448
Ciocia_Andzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
ja oszczędzam w msaver i sobie chwalę, ja mam system, że za kazdy ruch na koncie odkładane mam 5 zł.
dzięki temu dwa razy się zastanowię zanim coś kupię, a oszczędza się tak, że prawie tego nie widzisz, a jest
A jak ma się sprawa z korzystaniem z tych środków? Czy one są jakoś zabezpieczone przed nadmiernym wyciąganiem, czy może mogę sobie brać kiedy chcę i ile chcę? Planuję zebrać około 2000 zł, żeby polecieć do USA
Ciocia_Andzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 21:37   #1449
juli_jka
now or never

Cytat:
A jak ma się sprawa z korzystaniem z tych środków? Czy one są jakoś zabezpieczone przed nadmiernym wyciąganiem, czy może mogę sobie brać kiedy chcę i ile chcę? Planuję zebrać około 2000 zł, żeby polecieć do USA
jak ostatnio sobie przelewałam na konto jakąś tam sumę, to zabrało mi 5 zł,
a no i ma jakiś tam lipny procent po miesiącu 50 gr ?
Stary 2015-02-03, 21:43   #1450
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyPrincess Pokaż wiadomość
Cześć
Można do Was dołączyć?
Jasne Witamy!

Domowy pasztet gotowy. Obiady do niedzieli wymyślone, trochę w tym tygodniu już kasy poszło, ale kupiłam kawę, słodkości do pracy i mięso.
Stary 2015-02-03, 22:55   #1451
201608010929
Konto usunięte

W sumie po przeczytaniu wątku od początku nasunęła mi się jedna myśl - my z Tż nie przepadamy za słodyczami i prawie wcale ich nie kupujemy. Prawie, to znaczy że w szafce zawsze jest jakaś paczka ciastek/wafelków do kawy w razie gdyby jakiś gość przyszedł, ale tak codziennie to ich nie jemy.

Wcześniej trochę kasy szło nam na alkohol, głównie piwo i wino, (razem około 100 zł/mies) ale odkąd jestem w ciąży to wcale nie piję a i dziwnym trafem Tż wypija może ze dwa piwa/mies. Chyba go namawiałam do złego
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 00:23   #1452
ineska86
Rozeznanie

Cytat:
W sumie po przeczytaniu wątku od początku nasunęła mi się jedna myśl - my z Tż nie przepadamy za słodyczami i prawie wcale ich nie kupujemy. Prawie, to znaczy że w szafce zawsze jest jakaś paczka ciastek/wafelków do kawy w razie gdyby jakiś gość przyszedł, ale tak codziennie to ich nie jemy.

Wcześniej trochę kasy szło nam na alkohol, głównie piwo i wino, (razem około 100 zł/mies) ale odkąd jestem w ciąży to wcale nie piję a i dziwnym trafem Tż wypija może ze dwa piwa/mies. Chyba go namawiałam do złego
Dla nas z TŻ też słodycze mogłyby nie istnieć, choć ja mam czasem dzień na coś słodkiego, ale nie tykam ciastek itp, mam kilka swoich ulubionych słodkości i do nich się ograniczam. Również nie słodzimy prawie wcale, kilogram cukru starcza chyba na 2-3 miesiące Za to słone i pikantne rzeczy mogłabym jeść na tony, w tym niestety chipsy, jestem dumna bo w styczniu zjadłam TYLKO 2 paczki przez cały miesiąc

I z innych moich spostrzeżeń po "oszczędnym" styczniu - cały miesiąc nie kupowałam swoich ulubionych wege kanapek do pracy (z pycha sosami itp), czyli oszczędność 5-8 zł dziennie - no i te chipsy ograniczyłam, nie ćwiczyłam, a na 100% mam szczuplejszy brzuch! Niby noszę rozmiar 36 ale trochę oponki niestety się odłożyło, także domowe jedzenie do pracy i już widać zmianę!

A od lutego planowałam ćwiczyć, chodzenie gdzieś na fitness nie wchodzi w grę bo nie lubię takich zbiorowych ćwiczeń (trauma WFu :P) i myślę o czymś w domu póki pogoda zimowa.... Tylko motywacji brak...

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez tinyPrincess Pokaż wiadomość
Cześć
Można do Was dołączyć?
Witaj! Jak tam oszczędzanie? Jesteś początkująca w temacie czy praktykująca?

Edytowane przez ineska86
Czas edycji: 2015-02-04 o 00:15
ineska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 00:24   #1453
xxxescapismxxx
Pani Pech

Ja kocham slodycze, chipsy
Niestety.. Ale wzielam sie za diete, to i mniej pieniedzy idzie i waga w dół
Stary 2015-02-04, 08:18   #1454
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
2 tys na USA? To chyba lot w jakiejś hiperpromocji z 20 przesiadkami i planujesz nie wydać tam ani grosza...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 08:55   #1455
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja jestem od słodyczy uzależniona Tż nie je na diecie ani chipsów, ani nic słodkiego, a ja nie mogę się powstrzymać. Jeszcze bez słonych/pikantnych przekąsek przeżyję, ale bez słodkiego ciężko Ostatnio i tak robię postępy, bo nakupowałam sobie na poświątecznych wyprzedażach słodyczy, mam spory zapas Wydałam na to wszystko max 20zł, a jeśli nie napadnie mnie żaden cukrowy głód, to powinno wystarczyć jeszcze co najmniej do połowy miesiąca Na takie właśnie głupoty wydaję większość pieniędzy które zostają mi po opłaceniu wszystkiego - szybkie zakupy po pracy, bo skończyło się pieczywo, nawrzucam głupot do koszyka.. Tu 3 dychy, tam 2 i w końcu wychodzi na to, że na jedzenie wydajemy 300zł tygodniowo - gdyby tak zliczyć wszystko co jeszcze dokupujemy. W tym tygodniu idzie nam nieźle: tż wydał w mięsnym 40zł, w supermarkecie poszło 120. Następnego dnia poszliśmy do biedronki po wodę, ale nie było naszej, więc wydaliśmy 30zł nie wiem na co
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:02   #1456
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ineska86 Pokaż wiadomość
Dla nas z TŻ też słodycze mogłyby nie istnieć, choć ja mam czasem dzień na coś słodkiego, ale nie tykam ciastek itp, mam kilka swoich ulubionych słodkości i do nich się ograniczam. Również nie słodzimy prawie wcale, kilogram cukru starcza chyba na 2-3 miesiące Za to słone i pikantne rzeczy mogłabym jeść na tony, w tym niestety chipsy, jestem dumna bo w styczniu zjadłam TYLKO 2 paczki przez cały miesiąc
u mnie słodyczne i chipsy to istna plaga. Wszystko przez Tż, bo on nie potrafi filmu obejrzeć bez żarcia. I widzę, że przez to mój budżet ostro cierpi i waga rośnie.
No i kolorowe napoje. Codziennie 5zł na colę to przegięcie.
teraz jak Tż mnie odwiedza to już tyle tego nie kupuję... No i cola ma zakaz wstępu do mojego mieszkania... Nawet jak on kupi to ja zaraz polecę po kolejną.. to tak uzależnia Ku oburzeniu Tż musi biedny pić sok z wodą
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:06   #1457
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Jeśli lubicie słone przekąski to polecam w Biedronce wiaderka orzeszków ziemnych - 400 g za 6 czy 7 zł. Gdy kupię Mężowi małą paczkę to zje od razu a to wiaderko męczył ze 3 tygodnie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:08   #1458
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Ja niestety lubię słodycze, ale wolę domowe ciasta. Problem w tym,że one wcale tak tanio nie wychodzą, i czy batonik ze sklepu czy kawałek domowego ciacha wychodzi to samo. Tyle,że zdrowiej.
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:24   #1459
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Tylu kont oszczędnościowych chyba bym nie ogarnęła My mamy 1 i na nim odkładamy wszystkie pieniądze, jakie jesteśmy w stanie zaoszczędzić. W razie pilnej potrzeby po prostu wypłacamy i tyle.

A ja jakoś nie ufam mięsu z biedry Chociaż promo kusi...
No też nie rozumiem po co zakładać tyle kont, tak jak by od tego miały się pieniądze rozmnożyć

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
Ja niestety lubię słodycze, ale wolę domowe ciasta. Problem w tym,że one wcale tak tanio nie wychodzą, i czy batonik ze sklepu czy kawałek domowego ciacha wychodzi to samo. Tyle,że zdrowiej.
Zgadzam się, no może taki najprostszy murzynek to wyjdzie tanio, ale już coś bardziej wykwintnego nie i jeszcze problem jest taki- przynajmniej u mnie , że z domowego zje się o wiele więcej, niż jak by się kupiło po kawałku na osobę

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:25   #1460
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ja jestem od słodyczy uzależniona Tż nie je na diecie ani chipsów, ani nic słodkiego, a ja nie mogę się powstrzymać. Jeszcze bez słonych/pikantnych przekąsek przeżyję, ale bez słodkiego ciężko Ostatnio i tak robię postępy, bo nakupowałam sobie na poświątecznych wyprzedażach słodyczy, mam spory zapas Wydałam na to wszystko max 20zł, a jeśli nie napadnie mnie żaden cukrowy głód, to powinno wystarczyć jeszcze co najmniej do połowy miesiąca Na takie właśnie głupoty wydaję większość pieniędzy które zostają mi po opłaceniu wszystkiego - szybkie zakupy po pracy, bo skończyło się pieczywo, nawrzucam głupot do koszyka.. Tu 3 dychy, tam 2 i w końcu wychodzi na to, że na jedzenie wydajemy 300zł tygodniowo - gdyby tak zliczyć wszystko co jeszcze dokupujemy. W tym tygodniu idzie nam nieźle: tż wydał w mięsnym 40zł, w supermarkecie poszło 120. Następnego dnia poszliśmy do biedronki po wodę, ale nie było naszej, więc wydaliśmy 30zł nie wiem na co
A próbowałaś robić listę przed wizytą w sklepie? Na spokojnie w domu możesz przejrzeć co masz w lodówce, szafkach i przygotować listę potrzebnych rzeczy. W sklepie wtedy bierzesz tylko to co masz na kartce. Albo zakładasz, że np. możesz wziąć 1 max 2 rzeczy spoza.
Stary 2015-02-04, 09:26   #1461
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
u mnie słodyczne i chipsy to istna plaga. Wszystko przez Tż, bo on nie potrafi filmu obejrzeć bez żarcia. I widzę, że przez to mój budżet ostro cierpi i waga rośnie.
No i kolorowe napoje. Codziennie 5zł na colę to przegięcie.
teraz jak Tż mnie odwiedza to już tyle tego nie kupuję... No i cola ma zakaz wstępu do mojego mieszkania... Nawet jak on kupi to ja zaraz polecę po kolejną.. to tak uzależnia Ku oburzeniu Tż musi biedny pić sok z wodą
My z Tż jak ogladamy jakiś film w domu to albo kupujemy popcorn i go robimy w mikrofali, paczka kosztuje chyba 2 zł a wychodzi cała miska popcornu, w sumie z przekąsek chyba jedna z najzdrowszych rzeczy w porównaniu do chipsów, paluszków, orzeszków i krakersów.

Często jak mam ochotę coś przegryźć to kroję w ćwiatrki jabłka, wyciagam pestki albo marchewkę w słupki - też pycha

Jeśli chodzi o picie to wcześniej wypijałam ponad dwa litry wody w ciągu dnia, teraz jestem w ciąży i mam fazę na herbatę. Nie ma nic lepszego rano jak kubek ciepłej herbatki poza tym nadal piję wodę, tylko mniej. Od ciotki dostałam zapas soków z truskawek, malin i rozrabiam je czasami z wodą, poza tym często z Tż robimy sobie soki z sokowirówki - najczęsciej z marchewki, jabłek, buraka i selera. Czasami z pomarańczy, rzadziej z warzyw. Pyszne i do tego tanie w porównaniu z cenami soków w sklepach, tych jednodniowych.

Jeszcze często Tż-towi robie takie ciasteczka owsiane: http://www.mytaste.pl/click/index/68...awypiekania.pl, z tym że robie "na oko", tzn puszka mleka skondensowanego, paczka płatków owsianych i do środka już nie odmierzam bakalii, tylko dodaję to co mam i to w sporej ilości mogą leżeć długo, są zdrowe, smaczne.

Edytowane przez 201608010929
Czas edycji: 2015-02-04 o 09:29
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:58   #1462
Ciocia_Andzia
Raczkowanie

Cóż, ja też lubię słodkie, ale aktualnie nałożyłam sobie zakaz na jedzenie. W sumie radzę sobie dobrze, ale strasznie mnie wkurza jak TŻ wraca ze sklepu, a w torbie jakieś ciastka, lody, czekoladki i wszystko to zjada przy mnie

Co do oszczędzania z mSaver, uznałam, że najpierw wszystko dokładnie przeczytam, a potem przemyślę czy i na jaki wariant oszczędzania mogę sobie pozwolić.

Nie mogę się doczekać zwrotu podatku W tym roku mogę sobie odliczyć internet!
Ciocia_Andzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:00   #1463
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
A próbowałaś robić listę przed wizytą w sklepie? Na spokojnie w domu możesz przejrzeć co masz w lodówce, szafkach i przygotować listę potrzebnych rzeczy. W sklepie wtedy bierzesz tylko to co masz na kartce. Albo zakładasz, że np. możesz wziąć 1 max 2 rzeczy spoza.
Zawsze chodzimy z listą, ale też ciągle nam się coś przypomina w sklepie Albo trafiamy na jakąś promocję, tż zobaczy coś fajnego do kuchni, zapomnimy rozmrozić mięso.. Ostatnio zobaczyliśmy ładne owoce, przypomniało nam się, że skończyły się worki na śmieci, kupiłam sobie lakier do paznokci, bo idę na rozmowę o pracę, a moje paznokcie są w tragicznym stanie po tym jak strzeliło mi do głowy przedłużanie na sylwestra Niby potrzebne, ale nie bardzo konieczne rzeczy i później jest płacz
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:28   #1464
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
My z Tż jak ogladamy jakiś film w domu to albo kupujemy popcorn i go robimy w mikrofali, paczka kosztuje chyba 2 zł a wychodzi cała miska popcornu, w sumie z przekąsek chyba jedna z najzdrowszych rzeczy w porównaniu do chipsów, paluszków, orzeszków i krakersów.

Często jak mam ochotę coś przegryźć to kroję w ćwiatrki jabłka, wyciagam pestki albo marchewkę w słupki - też pycha
My zamiast chipsów czasem kroimy paprykę w cienkie paseczki Fajnie chrupie, smaczna, zdrowa i nie jest teraz bardzo droga, poniżej 10zł/kg
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:29   #1465
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No też nie rozumiem po co zakładać tyle kont, tak jak by od tego miały się pieniądze rozmnożyć

ja mam pare kont a to dlatego, że jedno jest na moją emeryturkę i to są pieniądze nie do ruszenia, drugie założone jest na córkę a trzecie ogólne
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:29   #1466
GrumpyCat
Wredny kotecek

A dla osób które lubią słone... Tarkuję ser na papier do pieczenia, rozkładam równomiernie i posypuję ulubionymi przyprawami Zapiekam lekko i łamię omnomnomnom

Edytowane przez GrumpyCat
Czas edycji: 2015-02-04 o 10:31
Stary 2015-02-04, 10:34   #1467
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
My tak robimy i dobrze się ten system sprawdza
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:35   #1468
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
My zamiast chipsów czasem kroimy paprykę w cienkie paseczki Fajnie chrupie, smaczna, zdrowa i nie jest teraz bardzo droga, poniżej 10zł/kg
Mhm teraz w promocji i bede zaraz do biedrony leciec ;D

Cytat:
A dla osób które lubią słone... Tarkuję ser na papier do pieczenia, rozkładam równomiernie i posypuję ulubionymi przyprawami Zapiekam lekko i łamię omnomnomnom
Tez tak robilam :p ale ser kaloryczny
Stary 2015-02-04, 10:37   #1469
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Stary 2015-02-04, 10:38   #1470
GrumpyCat
Wredny kotecek

Chce mi się krążków cebulowych

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości