Powroty do bylych-jak wygladaly? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 11:57   #1
tesknota25
Raczkowanie

Powroty do bylych-jak wygladaly?

.Pytania sa skierowane glownie do osob , ktorzy wrocili do eks.
Jak to u Was wygladalo co bylo powodem rozstania ? dluga nie byliscie razem?w czasie wolnosci nie mieliscie kontaktu, przyjazniliscie , flirtowaliscie? spotykaliscie sie "bez zobowiazan"?
Kto podjal inicjatywe powrotu czy wyszlo spontanicznie? czy warto bylo wrocic?
Znam pare par, nawet malzenstw, ktorzy przed slubem zerwali ale pozniej wrocili. sa szczesliwi, i twierdza ze to bylo potrzebne. Wiadomo ze czesto juz nic z tego nie ma. Jak doszlo do powrotu ? i co robic aby odzyskac kogos z kim sie rozstalo?

Edytowane przez tesknota25
Czas edycji: 2015-02-01 o 11:58
tesknota25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 12:38   #2
barbarossan
Rozeznanie

Dot.: Powroty do bylych-jak wygladaly?

Rozstałam się z moim ex bo mnie olewał., po miesiącu
dałam szansę, przez rok było fajnie - i powtórka z rozrywki.
Odgrzewany obiad nigdy tak samo dobrze nie smakuje ;-)
I teraz wiem, że choćby obecny był jedynym facetem na Ziemi, nie wróciłabym jeśli się z nim rozstanę.

ps. jeśli para spotyka się bez zobowiązań to zawsze jedna strona myśli że seksem go zatrzyma... po co rozdrapywać rany lepiej odciąć się raz a dobrze.

zamykam kolekcję półmaratonów czas na ...

Edytowane przez barbarossan
Czas edycji: 2015-02-01 o 12:40
barbarossan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 12:55   #3
skazana_na_bluesa
.

użyj wyszukiwarki, takich tematów było już na pęczki.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 15:08   #4
keepcalmandbebeautiful
Raczkowanie

Ja wyznaję zasadę, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Dla własnego bezpieczeństwa psychicznego.
Stary 2015-02-01, 15:17   #5
201707171132
Konto usunięte

Moje nie wyglądały, bo nie chciałabym powtórki z rozrywki. Eks żałuje, bo nieźle się wtopił (miał jakieś zastrzeżenia do mojej niby-przeszłości seksualnej, gdzie nie miałam prawie nic na koncie a teraz ma taką co mogłaby napisać książkę o swoich byłych, bo to nie jeden ani nawet nie dwóch ale może sobie żałować, ponieważ i tak już go nie chcę Straciłam wszystkie dobre odczucia względem niego jakie kiedykolwiek miałam.
201707171132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 15:19   #6
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez keepcalmandbebeautiful Pokaż wiadomość
Ja wyznaję zasadę, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Dla własnego bezpieczeństwa psychicznego.
Ja wyznaje zasade o nieuzywaniu paremii, których znaczenia się nie zna.
A eks dla mnie zawsze byl eks.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 15:35   #7
chunky_kat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez keepcalmandbebeautiful Pokaż wiadomość
W tym powiedzeniu nie chodzi o to, że nie można dwa razy znaleźć się w tej samej sytuacji, lecz o to, że gdy wejdziesz do rzeki, to woda w niej jest już inna, ponieważ woda, w której byliśmy za pierwszym razem, już dawno odpłynęła.

Do Autorki:
Moim zdaniem powroty mają prawo się udać, jeśli obie strony są bardzo zaangażowane w naprawienie popełnionych za pierwszym razem błędów i przede wszystkim unikanie popełnienia ich ponownie oraz wypominania sobie.
Rodzice mojej koleżanki mieli przerwę, po której wrócili do siebie i jak dotąd są ponad 20 lat po ślubie i są szczęśliwi
chunky_kat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 15:36   #8
keepcalmandbebeautiful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Ja wyznaje zasade o nieuzywaniu paremii, których znaczenia się nie zna.
A eks dla mnie zawsze byl eks.
Harleyka, dzięki za uświadomienie Dotąd zawsze stosowałam to powiedzenie w potocznym, a jak widać niepoprawnym znaczeniu. Człowiek uczy się całe życie
Stary 2015-02-01, 15:42   #9
zlotniczanka
plum plum

widzę, że jednak usiłujesz naprawić relacje z eks? A zmieniło się, to co Ci przeszkadzało?

Ja rozstałam się z facetem, wróciliśmy do siebie po 3 tygodniach. Byłam głupia, bo właśnie nie dałam mu szansy na zmianę. Więc sytuacja się powtórzyła. Później to już były regularne cyrki z kłótniami, rozstaniami, łzami i w ogóle. Dziś żal mi straconego czasu.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 15:59   #10
Addicted To Pain
The Devil In I

Zostawił mnie bo jego eks napisała do niego i poleciał do niej bez słowa wyjaśnienia z dnia na dzień. Po pół roku przypomniał sobie o mnie. Dałam drugą szansę. Po dwóch tygodniach stwierdził, że "nie jest pewien swoich uczuć". Czy opłacało się dać drugą szansę? Nie.
Addicted To Pain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 16:35   #11
201707171132
Konto usunięte

Mój były też regularnie mi o sobie przypomina, mimo braku reakcji z mojej strony. Ostatnio dostałam zaproszenie z agencji fotomodelek, mam za sobą pierwszą sesję i wysłałam te zdjęcia kilku osobom na ich prośbę (jemu nie), oczywiście kto pierwszy się odezwał
Ciekawe co jego dziewczyna o tym sądzi, zresztą z nią to jest oddzielna długa historia o której kiedyś tu pisałam. Eh mogliby w końcu zostawić moje życie w spokoju i się odczepić, ale coś marne szanse na to...
Stary 2015-02-01, 22:18   #12
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chunky_kat Pokaż wiadomość
W tym powiedzeniu nie chodzi o to, że nie można dwa razy znaleźć się w tej samej sytuacji, lecz o to, że gdy wejdziesz do rzeki, to woda w niej jest już inna, ponieważ woda, w której byliśmy za pierwszym razem, już dawno odpłynęła.

Do Autorki:
Moim zdaniem powroty mają prawo się udać, jeśli obie strony są bardzo zaangażowane w naprawienie popełnionych za pierwszym razem błędów i przede wszystkim unikanie popełnienia ich ponownie oraz wypominania sobie.
Rodzice mojej koleżanki mieli przerwę, po której wrócili do siebie i jak dotąd są ponad 20 lat po ślubie i są szczęśliwi
100 procent racji co do rzeki.

Bylo pytanie do tych co wróciły- ja też nie wróciłam, wiec w zasadzie nie ma co sie wypowiadać Ale nie polecam.Są inni ludzie,nowe doznania,nie ma co sie zamykać na to samo.Ale kiedys tez o tym myslalam- jednak los w takim kierunku mnie nie skierował,gdy tego chciałam i nie żałuję

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 22:42   #13
Nameria
Zadomowienie

Byli są byłymi i nigdy ale to nigdy nie powinno się tego zmieniać.
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 23:07   #14
carpediem
Rozeznanie

Wychodzę z założenia, że jeśli się z kimś rozstałam, to miałam poważny powód, żeby to zrobić. Ten facet znajduje się już w mojej przeszłości i chcę, żeby tam pozostał.

Przy okazji nie uznaję też robienia sobie "przerw" i innych tego typu dziwactw. Jeśli jesteśmy w związku, to w nim bądźmy.

Co do pytania "co zrobić, żeby były wrócił" - nie ma żadnej recepty, żadnych sugestii. Jak zechce to wróci i nieistotne, czy jedna strona zacznie na siłę balangować, czy zrzuci zbędne kilogramy, czy zacznie stawać na głowie i śpiewać "Boże, chroń Królową". Niet. Żeby wrócić - muszą chcieć tego obie strony. Przekonać, ubłagać, wymusić się nie da.
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 23:19   #15
201707171132
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carpediem Pokaż wiadomość
Przy okazji nie uznaję też robienia sobie "przerw" i innych tego typu dziwactw. Jeśli jesteśmy w związku, to w nim bądźmy.
Czasem słyszę u ludzi o takich "przerwach" i zawsze mam ochotę zapytać, czy to jakiś żart Świat ciągle mnie zaskakuje.
Stary 2015-02-02, 00:27   #16
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Zostawił mnie mając 15lat :P cóż taki wiek nie mam żalu, szczeniacka miłość. 4 lata później się do mnie odezwał, spotkaliśmy się przeprosił mnie... teraz jest moim mężem :P
Stary 2015-02-03, 20:23   #17
201707171132
Konto usunięte

Wiecie co mnie najbardziej dziwi? Dużo moich koleżanek jest gotowych powrócić w każdej chwili do swoich byłych, ale jak poznają nowych to są zamknięte na znajomość. Lubię bawić się w swatkę i w 95% to nie wychodzi (mimo iż podstawiam ciekawych facetów) bo dziewczyny mówią tak: "eee ten za stary/za chudy lub za gruby/za brzydki/ma prawie 30 lat i nie ma domu lub/i dobrego samochodu/za mało zbudowany/za niski/ma zmarszczki a ja chcę gładkiego Apolla, najlepiej jak Bieber", potrafią doczepić się nawet o brak prawa jazdy a dziewczyny normalne, całkiem przeciętne, wymagania kosmiczne. Nie bronię im, ale w ten sposób jeszcze bardzo dłuuugo potrwa szukanie i rekonesans
Wyjątkowo traktowani są wyjątkowe przystojniaki, ale ja z kolei nie przepadam za takimi solaro Alvaro, koleżankom bardziej się podobają i dają im wyrywać
Stary 2015-02-03, 21:27   #18
neia
Zadomowienie

Ja po 4 latach znowu spotykam się z eks. Rozstaliśmy się, bo byliśmy młodzi i mieliśmy wiele problemów sami ze sobą, to po prostu nie był dobry etap na związek. W tym czasie widzieliśmy sie ledwo kilka razy przelotem. Po tych 4 latach pierwszy raz spotkaliśmy się tak normalnie, ja nawet nie byłam specjalnie co do tego spotkania przekonania. No ale coś zaskoczyło. I jest super.
neia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-03, 21:44   #19
chunky_kat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neia Pokaż wiadomość
Ja po 4 latach znowu spotykam się z eks. Rozstaliśmy się, bo byliśmy młodzi i mieliśmy wiele problemów sami ze sobą, to po prostu nie był dobry etap na związek. W tym czasie widzieliśmy sie ledwo kilka razy przelotem. Po tych 4 latach pierwszy raz spotkaliśmy się tak normalnie, ja nawet nie byłam specjalnie co do tego spotkania przekonania. No ale coś zaskoczyło. I jest super.
Takie historie mają sens, gdy dwie osoby są w pewien sposób odmienione i rozpoczynają od nowa z czystym kontem. Ale takie rozstania i powroty, kiedy rany są świeże i co gorsza powstają nowe, to już nie ma sensu.
Życzę wam szczęścia
chunky_kat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-03, 22:25   #20
201707171132
Konto usunięte

Mi koleżanki się żaliły, że po powrocie do byłych nie ma już tej chemii co wcześniej...no a wiadomo, że bez chemii do chłopaka, czy to na początku czy po rozstaniu i powrocie cienka lipa, że tak powiem:/ Dobrze, że ja nie mam takich rozterek, ale jedna przyjaciółka ciągle mi o tym nawija i chcąc, nie chcąc jestem w temacie.
Stary 2015-02-04, 00:09   #21
pseudofeministka
Zakorzenienie

Moj eks chcial do mnie wrocic kilka razy. W sumie jak sie odezwal pierwszy raz po pol roku od rozstania to chodzilo mi po glowie to zeby dac mu szanse (ludzilam, ze zrozumial, ze sie zmienil). Na sucho bez angazowania weryfikowalam jego deklaracje i obietnice zmian. Przekonalam sie, ze dalej bylo to samo, wiec go ostatecznie brzydko mowiac pogonilam. Pozniej jeszcze kilka razy probowal wrocic. Ale moim zdaniem - odgrzewany kotlet nie smakuje tak samo. Chociaz kazy przypade jest pewnie inny, ale ja bylabym okrutnie ostrozna wchodzac ponownie w taka relacje, bo jednak z jakichs wzgledow eks stal sie eks.

Poza tym czasami ludzie traca lata na zludzenia, ze byly sie zmieni. I zwiazek zaczyna dzialac na zasadzie rozstan i powrotow, co jest dla mnie strata czasu. Lepiej sie odciac, pgoodzic ze strata i zaczac nowe zycie.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2015-02-04 o 00:14
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 17:11   #22
Ikuzumi
Przyczajenie

Ja zeszłam się z byłym po 2 latach, w ciągu których nawet na siebie nie spojrzeliśmy, chociaż mijaliśmy się codziennie. Oczywiście w tym czasie każde z nas żyło własnym życiem i miało kilku partnerów Uważałam ten rozdział za zamknięty, ale życie to taki mały figlarz . Myślę, że w moim przypadku inicjatywę podjęło głównie pół litra tequili (polecam).
Na pewno było warto, z nim każdy dzień jest cudowny (pomijając ranek po dniu w którym piłam ).
Popieram dziewczyny żyjące według zasady niewracania do swoich eks- rzadko kiedy to się udaje
Ikuzumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 21:08   #23
milkaoo
Raczkowanie

Dla mnie eks zostaje eksem na zawsze i nic mnie nie przekona do zmiany zdania. Może to dlatego, że mojego byłego nie dzierżę, no ale wiadomo... o wiele inaczej to wygląda gdy z eksem ma się dobre relacje, a rozstanie przebiegło ugodowo
milkaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 07:33   #24
chwast
Zakorzenienie

Rozstałam sie z tz bo dowiedziałam sie, ze chce mnie zostawić, ale nie wie jak. Chyba po dwóch miesiącach sie zeszliśmy, ale to było takie naturalne. Po prostu ten związek zaczął sie o te dwa miesiące za wcześnie.

Wysłane przez tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 08:56   #25
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tesknota25 Pokaż wiadomość
Jak to u Was wygladalo co bylo powodem rozstania ? dluga nie byliscie razem?w czasie wolnosci nie mieliscie kontaktu, przyjazniliscie , flirtowaliscie? spotykaliscie sie "bez zobowiazan"?
Znam pare par, nawet malzenstw, ktorzy przed slubem zerwali ale pozniej wrocili. sa szczesliwi, i twierdza ze to bylo potrzebne. Wiadomo ze czesto juz nic z tego nie ma. Jak doszlo do powrotu ? i co robic aby odzyskac kogos z kim sie rozstalo?
Byłam z Nim ponad 3 lata i się popsuło. Przyjeżdżał, ja płakałam, później jak stąpałam twardo na ziemi to się ułozyło i teraz jestesmy już ponad 4 lata razem

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 10:08   #26
mesta93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tesknota25 Pokaż wiadomość
Ze swoim eks TŻ-em byłam ponad 5 lat, dwa razy się rozstawaliśmy i wracaliśmy do siebie.
Pierwszy raz po 8 miesiącach, dlatego że strasznie się kłóciliśmy. W czasie tego rozstania nie mieliśmy ze sobą kontaktu, on pierwszy się odezwał, dałam mu drugą szansę i przez jakiś czas było dobrze. Potem rozstaliśmy się po ponad 4 latach bycia razem, pokłóciliśmy się wtedy strasznie, ja miałam dosyć jego okropnego zachowania i złego traktowania mnie. Przez ten czas spotykaliśmy się dosyć często, prosił mnie żebym do niego wróciła, przepraszał itd. Dałam mu kolejną szansę i to był błąd. Zmienił się, ale na chwilę. Ostatecznie rozstałam się z nim ponad 5 miesięcy temu i chociaż strasznie bolało to nie żałuję. W życiu bym do nie go nie wróciła
mesta93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 10:53   #27
Bartek151
BAN stały

Typowe feministyczne gadanie. Relacje jest najłatwiej skończyć i pójść na łatwiznę. Uważam, że powroty, rozstania to nic wielkiego i żadne halo, zdarzają się tak samo jak kłótnie, a relacje należy naprawiać.
Bartek151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-05, 19:39   #28
megustastu
Raczkowanie

O relacje trzeba dbać, żeby się nie zepsuła. Z moim pierwszym chłopakiem rozstałam się prawie po roku i wtedy to trzeba było zakończyć. Zostałyby dobre wspomnienia, a nie chore jazdy i niesmak, jaki potem miałam. Dałam sobą nieźle pomiatać, ale młody człowiek, to głupi.
Stary 2015-02-09, 21:57   #29
milkaoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bartek151 Pokaż wiadomość
Typowe feministyczne gadanie. Relacje jest najłatwiej skończyć i pójść na łatwiznę. Uważam, że powroty, rozstania to nic wielkiego i żadne halo, zdarzają się tak samo jak kłótnie, a relacje należy naprawiać.
Pierwsze piszesz, że rozstania to pójście na łatwizne, a potem, że to nic wielkiego ? Nie wkładaj wszystkich relacji do jednego wora, czasem lepiej zakończyć związek i nie pakować się w niego drugi raz, ponieważ wszystkie przeszkody, które wcześniej stały nam na drodze po ponownym powrocie dadzą swe znaki prędzej czy później. To tylko moje zdanie ofc
milkaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 23:00   #30
leobozenka
Raczkowanie

Ja ze swoich TŻ rozstałam się po ok. 6 mies. związku, kontakt był bardzo malusieńki, a po 2 mies. wróciliśmy do siebie i tak minęło nam 10 lat Chociaż to szczeniackie czasy były - 17/18 lat
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości