Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 19:49   #601
Airish88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Airish- porodówka nie ma nic wspólnego z klinika leczenia niepłodności . Poza tym ta sprawa jest dziwna i śliska. Oczywiście nie wykluczam błędu ludzkiego ale media na razie serwują nam sensacje a nie fakty. Sami nie wiedza czy pomylono komórki czy zarodki czy nasienie. Sama podchodziłam do IVF i wiem jak bardzo pilnują danych, peseli, numerów itp.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
W sumie racja. Wierzyć się nie chcę aż w taki błąd. Kompletna nieodpowiedzialność.
Stary 2015-02-03, 19:50   #602
truskafffka91
Wtajemniczenie

No dobra matka - matką ,( jeśli można ją tak nazwać) a co na to biologiczny ojciec? O nim cisza...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:51   #603
ridja devojka
Zakorzenienie

oczarowana, jestem już po wizycie, nie zapytałam, nie miałam głowy idę następnym razem 12.02 (mam przyjść z wynikami badań), wtedy zapytam co sądzi.
Dziewczyny, któraś z was była u gina prywatnie? Ile was skasował za wizytę z USG, bo nie wiem jakie są normy i ile będę płaciła za samą wizytę. Bo to USG to ile razy się robi?
Stary 2015-02-03, 19:51   #604
czarownica_tea
Zakorzenienie

Truskafffka- cisza bo to nie jest sensacja. Poza tym rodzice nie chcą sie ujawniać. Jakoś ich rozumiem.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 19:53   #605
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
No dobra matka - matką ,( jeśli można ją tak nazwać) a co na to biologiczny ojciec? O nim cisza...
To akurat mnie nie dziwi, ojciec jako równorzędny rodzic bardzo rzadko jest przez media uwzględniany. Jak matka zabija swoje dzieci czy kisi je w beczkach to też nie ma pytania "a co z ojcem". Bo przecież ta matka rozmnaża się przez partenogenezę

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
oczarowana, jestem już po wizycie, nie zapytałam, nie miałam głowy idę następnym razem 12.02 (mam przyjść z wynikami badań), wtedy zapytam co sądzi.
Dziewczyny, któraś z was była u gina prywatnie? Ile was skasował za wizytę z USG, bo nie wiem jakie są normy i ile będę płaciła za samą wizytę. Bo to USG to ile razy się robi?
Ja za pierwsze USG zapłaciłam 100 zł. W mojej klinice za USG + badanie ginekologiczne 120 zł, za USG genetyczne 180. USG się robi co 4-6 tygodni, później częściej a przed porodem nawet raz w tygodniu.
Stary 2015-02-03, 19:57   #606
truskafffka91
Wtajemniczenie

Owieczka "toś" mnie zdziwila... A mój TŻ mówi wszystkim, że "jesteśmy" w ciąży...

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Owieczko robilas badania genetyczne?
Stary 2015-02-03, 19:58   #607
Martika_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
MAM PYTANKO czy wasi bliscy po za meżami, chłopakami wiedzą o ciaży?
Jak im powiedzieć?
Bo ja jeszcze nie powiedziałam, ale nie chce zrobić tego tak oschle tylko tak delikatnie łagodnie wiem że beda w szoku,

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ja jestem w PL
U nas nikt jeszcze nie wie, mamy zamiar powiedzieć po usg genetycznym i od początku ciąży robimy różne zdjęcia i kręcimy filmiki i potem zmontujemy to w jeden film i zaprosimy rodzinkę na seans filmowy- tak się dowiedzą

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
A i zapomnialam Wam napisac ze ja tez sobie kupilam taka podyche tyle ze sporo wieksza tzn dluzsza bo ma az 190 cm czekam na przesylke dam znac czy sie sprawdza wyglada dosyc smiesznie bo jest dosyc duza ale co tam ma spelniac swoje zadanie
Też mam właśnie taką dużą, ale na razie wkładam sobie zwykłego jaśka pod brzuch i między uda (inaczej nie zasnę), bo z tą dużą pod kołdrą to nie wygodnie się obracać i zajmuje dużo miejsca.

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Tak mi się wydaje.. Może za mało wody.
W sumie ostatnio nie piłam jej w takich ilościach jakich się powinno pić w ciąży, a wy dziewczyny?
Ja mam z tym duży problem, przed ciążą potrafiłam pierwszy raz w ciągu dnia napić się o 18 jak mąż wracał i jedliśmy obiad, teraz organizm bardziej mi się domaga i staram się trochę wmuszać też, ale myślę, ze litr płynów to u mnie max

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Owieczka- pewnie mi gdzies uniknęło Twoje pytanie. Idziemy 24.02 na 13. To bedzie 13t4d wg USG z 8 tc. Wg OM 14t1d. Pytałam gin czy nie za późno powiedziała ze dobry termin- sama mi ustalała.

Nie boisz się, że jednak to trochę późno? Wiem, że z transferu Ci wynika, że to jeszcze będzie w dobrym czasie, ale ja bym się chyba wolała wybrać kilka dni wcześniej.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
To chyba tylko ja mam niesprzatajacego i nie gotującego faceta:/ wszytko w domu robię ja, porządki, pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie... No ale tak został wychowany.

No więc jestem po wizycie dzidziuś jest, serduszko też , ale zdjęć nie dostałam, sprzęt dosyć kiepski. Za 2 tyg wracam z wynikami, dostałam luteine, niestety mam krwawiącą szyjkę, nie wiadomo dokładnie czemu, możliwe że od dużej nadzerki którą mam od dawna. W każdym razie muszę odpoczywać, nic więcej mi nie pozostaje.
Gratulacje no i odpoczywaj dużo

Cytat:
Hej, ja tu nowa Można?

Jestem w szoku, że jest już druga część wątku dla rodzących we wrześniu, byłam pewna, że jeszcze takiego nie ma wcale bo wszystkie dopiero co się dowiedziały

Ja jestem w 8t, w zeszłym tygodniu zrobiłam test i już dwa dni później byłam u lekarza na USG. Wcześniej robiłam test ale wyszedł negatywny ciąża nieplanowana, małżeńska wpadka
Jestem jeszcze totalnie zielona, Wy tu piszecie już o położnych, wyprawkach itp, a ja dopiero zaczynam się orientować co i jak.
Witaj, szybko się wkręcisz w tematy z nami

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Dziękuję ta książka co chcę kupić jest tam o wiele tańsza niż w empiku.
Właśnie widziałam i też je sobie zamówię
Stary 2015-02-03, 19:58   #608
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczka "toś" mnie zdziwila... A mój TŻ mówi wszystkim, że "jesteśmy" w ciąży...
Mój TŻ też tak mówi ale nie mówimy o nas, tylko o tak zwanej "opinii publicznej". I przyjrzyj się, że świadomość społeczna zawsze (szczególnie za te złe rzeczy) obwinia matkę. Nawet jak oboje rodziców są tak samo winni.
Stary 2015-02-03, 20:33   #609
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Slyszalyscie o in vitro? Matka nie urodzila swoje dziecko?
Urodziła w moim szpitalu Tylko nie wiadomo czy w nim doszło do tej pomyłki czy w szpitalu główny w Szczecinie.

Powiedzcie mi ile czasu przed wizytą robicie badania? Wszystkie są dostępna na drugi dzień czy trzeba je wcześniej robić?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:35   #610
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi ile czasu przed wizytą robicie badania? Wszystkie są dostępna na drugi dzień czy trzeba je wcześniej robić?
Zależy jakie. Na pewno czeka się na cytologię, HIV, grupę krwi. Niektóre testy immunologiczne trwają dłużej. Najlepiej zadzwoń do miejsca, gdzie wykonujesz badania i dowiedz się kiedy. Najlepsze są oczywiście jak "najświeższe" badania.
Stary 2015-02-03, 20:36   #611
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem jeszcze tylko, że wiadomość o ciąży dopadła mnie podczas przeziębienia. Zanim się dowiedziałam przez tydzień byłam na L4 i brałam antybiotyk ale ginekolog później powiedział, że ten akurat jest nieszkodliwy. Niestety przeziębienie nie minęło i nie mogąc już brać żadnych leków musiałam chodzić do pracy (i nadal to robię, wciąż smarkając i kaszląc). Słabo się przez to czuję. Piję syrop z czosnku tylko i jem tabletki na gardło, które pozwolił mi brać ginekolog. Mam nadzieję, że szybko minie.
Witaj u mnie dokładnie taka sama sytuacja, ja chora od 2 tygodni, a tu pozytywny test i ciąża
Cytat:
Jak ja tesknie za swoja Teściową. Ona zawsze robiła takie pyszne jedzonko. A soki z czarnego bzu, malinowe, aroniowe, wisniowe .... I jest sałatka ze sloiczka ....
A ja za moją Babcią, nawet przecier pomidorowy robiła sama, soki, dżemy, itd...
Cytat:
Napisane przez Martika_91 Pokaż wiadomość
Oczarowana, jeśli lubisz czytać i kupować książki to polecam Ci dyskont książkowy aros. Wpisz sobie w wyszukiwarkę, mają tak sporo taniej nowe książki, bardzo szybko realizują zamówienia i można odbierać w wybranych kioskach ruchu, bardzo wygodne.
O, to ja jako mol książkowy też skorzystam

Cytat:
Owieczka mnie " automatycznie" odrzuciło od papierosów i alkoholu. Nie wiedzialam ,że jestem w ciąży i palilam ,ale tak do "polowy" papierosa .

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Slyszalyscie o in vitro? Matka nie urodzila swoje dziecko?
Słyszałam, ale nie umiem nawet się postawić w sytuacji matki. Nie wiem, co bym zrobiła. Oglądając ciekawa tylko byłam, co się stało z jej dzieckiem, tzn kto je "ma".

Owieczka - tak, to wygodne rozwiązanie na pewno. Ale moi rodzice poświęcali nam mnóstwo czasu mimo pracy i obowiązków domowych których nas potem nauczyli ja chcę tak samo.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:43   #612
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Ja chodzę teraz w ciaży prywatnie. Za zwykłe badanie na samolocie,pobranie materiału do cytologi i usg 2D zapłaciłam 110zł. Płacę za to co akurat jest robione na wizycie.
WIadomo usg 3D i 4D są droższe ale nie znacznie. Dwieście z groszem bedzie mnie kosztwać badanie prenatalne(szczegółowe usg w okolicach 15 tc). Mój gin usuwa tez nadżerki wymrazajac i robi inne zabiegi ale cennika do tego nie pamiętam.Pytasz co ile się chodzi? Powiem Ci tak jeżeli ciaża nie jest zagrożona to chodzi się co 3 albo 4 tygodnie-ja tak chodzę.Słyszałam,że jak ciaża nie jest zagrożona a lekarz karze ci latac co 2 tyg albo czesciej to zwykły naciągacz,takich unikać.

aha jeżeli lekarz do którego będziesz chodzić prywatnie nie ma podpisanej umowy z NFZ to za każde zlecone tobie badania z krwi+siuśki (np.morfo,ob,hiv,hcv,toxo itp.) bedziesz płaciła za badanie z własnej kieszeni. (ja za swój pierwszy komplet badań-dużo ich było zapłaciłam 150zł)-ceny są różne-posprawdzaj w necie,pochodz po kilku labo. Natomiast jak lekarz ma podpisany kontrakt z NFZ (bo np.pracuje w szpitalu a prywatnie sobie dorabia) to nic nie zapłacisz za badania labolatoryjne.

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-02-03 o 20:49
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:47   #613
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chodzę teraz w ciaży prywatnie. Za zwykłe badanie na samolocie,pobranie materiału do cytologi i usg 2D zapłaciłam 110zł. Płacę za to co akurat jest robione na wizycie.
WIadomo usg 3D i 4D są droższe ale nie znacznie. Dwieście z groszem bedzie mnie kosztwać badanie prenatalne(szczegółowe usg w okolicach 15 tc). Mój gin usuwa tez nadżerki wymrazajac i robi inne zabiegi ale cennika do tego nie pamiętam.Pytasz co ile się chodzi? Powiem Ci tak jeżeli ciaża nie jest zagrożona to chodzi się co 3 albo 4 tygodnie-ja tak chodzę.Słyszałam,że jak ciaża nie jest zagrożona a lekarz karze ci latac co 2 tyg albo czesciej to zwykły naciągacz,takich unikać.
Jeju, co to jest samolot
Ja miałam wizytę + usg ale nie wiem czy 2D, pierwszy raz w ogóle miałam usg więc nie wiem czy jest jakieś 1D
Co 3, 4 tygodnie USG? nie żartuj, mi gin powiedział, że w ogóle wizyty będą raz w miesiącu (poza tymi pierwszymi, są w odstępie 2 tyg.)
Stary 2015-02-03, 20:52   #614
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Jeju, co to jest samolot
Ja miałam wizytę + usg ale nie wiem czy 2D, pierwszy raz w ogóle miałam usg więc nie wiem czy jest jakieś 1D
Co 3, 4 tygodnie USG? nie żartuj, mi gin powiedział, że w ogóle wizyty będą raz w miesiącu (poza tymi pierwszymi, są w odstępie 2 tyg.)
Samolot to jest ten fotel ginekologiczny

Wizyty powiedzmy raz na miesiac i przy każdej usg jeżeli chodzisz prywatnie natomiast jak chodzisz na NFZ do przychodni w czasie ciazy przysługuja ci tylko bezpłątnie 3 usg.

usg 2D - obraz dwuwymiarowy (przypomina to 'mrówki' z telewizora i doszukianie sie w nich kształtu)
usg 3D- obraz dziecka w trójwymiarze
4D- teraźniejszy obraz dziecka w trójwymiarze chyba :P na filmie (dostajesz płykę dvd)

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...nia_35484.html

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-02-03 o 20:56
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:53   #615
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ridja devojka- ja mam wizyty co 4 tygodnie a USG bede miała 4 jeśli wszystko bedzie oki. Pierwsze miałam w 8 tc. Niedługo mam drugie w 14 tc. Potem miedzy 18 a 22 a potem w 36 tc. Chyba ze coś bedzie nie tak

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 20:57   #616
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Owieczka - tak, to wygodne rozwiązanie na pewno. Ale moi rodzice poświęcali nam mnóstwo czasu mimo pracy i obowiązków domowych których nas potem nauczyli ja chcę tak samo.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Jak pani przychodzi raz w tygodniu to jest bardzo wiele czasu na naukę sprzątania w ciągu tygodnia. Moi rodzice też harowali i poświęcaliśmy całą sobotę na sprzątanie. Z perspektywy czasu wolałabym ten czas spędzić na spacerze albo na zabawie z rodzicami. No ale moich rodziców zwyczajnie nie było stać na takie luksusy.
Cytat:
aha jeżeli lekarz do którego będziesz chodzić prywatnie nie ma podpisanej umowy z NFZ to za każde zlecone tobie badania z krwi+siuśki (np.morfo,ob,hiv,hcv,toxo itp.) bedziesz płaciła za badanie z własnej kieszeni. (ja za swój pierwszy komplet badań-dużo ich było zapłaciłam 150zł)-ceny są różne-posprawdzaj w necie,pochodz po kilku labo. Natomiast jak lekarz ma podpisany kontrakt z NFZ (bo np.pracuje w szpitalu a prywatnie sobie dorabia) to nic nie zapłacisz za badania labolatoryjne.
Ja za badania I trymestru zapłaciłam 300 zł. Byłam u gina na NFZ, refundowane są tylko podstawowe badania (morfologia, mocz, WR, HIV jak lekarz jest miły). Toxo, różyczkę czy cmv musisz i tak sama zapłacić a to są najdroższe badania.
Cytat:
Jeju, co to jest samolot
Samolot to inaczej ten fotel ginekologiczny gdzie się rozkraczasz (mówiąc nieładnie).
Dziwnie Ci gin powiedział, po co wizyty co 2 tygodnie na początku? Odradza się więcej niż 2, maksymalnie 3 wizyty w I trymestrze żeby nie narażać płodu na promieniowanie.
Stary 2015-02-03, 21:00   #617
ridja devojka
Zakorzenienie

Aha. Mi mówił o wizytach, ale nie wspomniał czy na każdej jest usg czy nie. Chodzę prywatnie. Zobaczymy, zapytam przy następnej wizycie
Stary 2015-02-03, 21:05   #618
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aha. Mi mówił o wizytach, ale nie wspomniał czy na każdej jest usg czy nie. Chodzę prywatnie. Zobaczymy, zapytam przy następnej wizycie
Tak czy siak nie widzę sensu chodzenia do ginekologa co 2 tygodnie szczególnie w I trymestrze. Szczególnie bez USG - będzie ci głęboko w oczy patrzył czy co?
Stary 2015-02-03, 21:09   #619
ridja devojka
Zakorzenienie

Nie zrozumiałaś mnie.
Byłam raz, na wizycie na której się dowiedziałam o ciąży.
Kazał mi zrobić badania i przyjść z nimi za dwa tygodnie.

Powiedział, że potem wizyty będą rzadsze, co miesiąc.

Ale nie wiem co bedzie mi na nich robił, czy usg czy co - jak już wspomniałam nigdy nie byłam w ciąży, nie wiem co się robi na tych wszystkich wizytach u ginekologa
Stary 2015-02-03, 21:11   #620
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zrozumiałaś mnie.
Byłam raz, na wizycie na której się dowiedziałam o ciąży.
Kazał mi zrobić badania i przyjść z nimi za dwa tygodnie.

Powiedział, że potem wizyty będą rzadsze, co miesiąc.

Ale nie wiem co bedzie mi na nich robił, czy usg czy co - jak już wspomniałam nigdy nie byłam w ciąży, nie wiem co się robi na tych wszystkich wizytach u ginekologa
AAAAAA. No dobra, teraz to ma sens. No zasadniczo chyba na każdej wizycie będzie USG, bo inaczej to nie ma większego sensu w końcu chcemy dzidzię popodglądać i sprawdzić czy jest ok.
Stary 2015-02-03, 21:13   #621
ridja devojka
Zakorzenienie

No chyba masz rację
Jeju mam takie schizy, że poki ta ciąża jest taka wczesna i nie ma brzucha i nic nie czuć to mogę ją stracić i się nawet nie zorientować. Ale tak się chyba nie da? Może to brzmi idiotycznie, ale jakby coś się stalo to chyba tak, że bym się zorientowała?
Stary 2015-02-03, 21:14   #622
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ja mam wizytę następną za 6 tyg. I nie będę miała USG tylko będę słuchała "serduszka"
Stary 2015-02-03, 21:15   #623
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Zależy jakie. Na pewno czeka się na cytologię, HIV, grupę krwi. Niektóre testy immunologiczne trwają dłużej. Najlepiej zadzwoń do miejsca, gdzie wykonujesz badania i dowiedz się kiedy. Najlepsze są oczywiście jak "najświeższe" badania.
No właśnie mam i hiv i grupę krwi więc muszę wcześniej pewnie zrobić. A cytologia to wiem, że się czeka, ale ja miałam robioną miesiąc przed zajściem w ciąże.

Cytat:
Ja za badania I trymestru zapłaciłam 300 zł. Byłam u gina na NFZ, refundowane są tylko podstawowe badania (morfologia, mocz, WR, HIV jak lekarz jest miły). Toxo, różyczkę czy cmv musisz i tak sama zapłacić a to są najdroższe badania.
Toxo i różyczka zawsze jest płatna? Bo ja mam je na skierowaniu więc myślałam, że wszystko jest darmowe.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 21:16   #624
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ridja devojka ja na początku tez tak miałam. Ale się za bardzo " wkrecilismy" . Mój TŻ powiedział ,ze było by mu smutno i strasznie pusto jak by się cos stało z nasza fasolka.
Stary 2015-02-03, 21:37   #625
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba masz rację
Jeju mam takie schizy, że poki ta ciąża jest taka wczesna i nie ma brzucha i nic nie czuć to mogę ją stracić i się nawet nie zorientować. Ale tak się chyba nie da? Może to brzmi idiotycznie, ale jakby coś się stalo to chyba tak, że bym się zorientowała?
Spokojnie, na pewno byś się zorientowała bo zapewne miałabyś ból i krwawienie, tego się nie da nie zauważyć. A brzuch się jeszcze pojawi, ciesz się płaskim brzuszkiem póki czas. Mi powoli juz rośnie i juz mi przeszkadza.

TusiaeM - no to na HIV i grupę krwi ja czekam 3 dni, ale może w Twoim labie szybciej idzie.
Jak masz na skierowaniu różyczkę to zapewne nie będziesz musiała płacić, mi mój nie dał i tyle. Nie wiem od czego to zależy bo niektóre dziewczyny dostają a większość nie. Ja od gina na NFZ dostałam tak jak mówię morfologia mocz i WR. Nic poza tym, następna wizyta na polowkowe.
Stary 2015-02-03, 21:44   #626
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Spokojnie, na pewno byś się zorientowała bo zapewne miałabyś ból i krwawienie, tego się nie da nie zauważyć. A brzuch się jeszcze pojawi, ciesz się płaskim brzuszkiem póki czas. Mi powoli juz rośnie i juz mi przeszkadza.
Mnie denerwują rosnące cycki. Nie mam ich jakiś wielkich, ale strasznie mi przeszkadzają.

Właśnie przez 1,5 h nie miałam prądu. Znowu w całej dzielnicy padł. Ostatnio w sylwestra późnym wieczorem. Fajne godziny na awarie...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 21:52   #627
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Dziewczyny dostawałam misia w aptece..
czy ty jesteś polką ?

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

płacze jak głupia jak oglądam te porody

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 21:56   #628
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na pierwszej wizycie miałam USG i cytologię i zapłaciłam 150 zł.

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Urodziła w moim szpitalu Tylko nie wiadomo czy w nim doszło do tej pomyłki czy w szpitalu główny w Szczecinie.

Ja najdłużej czekałam na toxo, poszłam w piątek a wyniki były we wtorek po 15. TSH i glukozę robiłam w środe a wyniki w piątek. Reszta na miejscu.
Stary 2015-02-03, 21:57   #629
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
czy ty jesteś polką ?

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

płacze jak głupia jak oglądam te porody
Chodzi ci o błąd w zdaniu czy o co?

Mi się w tym programie nie podoba to, że wszystkie kobiety czy chcą czy nie muszą rodzic na fotelu porodowym.
Stary 2015-02-03, 22:07   #630
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

[QUOTE=oczarowana;50078329]
Cytat:
Chodzi ci o błąd w zdaniu czy o co?

Mi się w tym programie nie podoba to, że wszystkie kobiety czy chcą czy nie muszą rodzic na fotelu porodowym.
o częste błędy w zdaniach
dlatego pytam

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

ja nawet na to nie patrze, chodzi mi o sam fakt porodu i ich reakcji na dziecko

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości