|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#602 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra matka - matką ,( jeśli można ją tak nazwać) a co na to biologiczny ojciec? O nim cisza...
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
oczarowana, jestem już po wizycie, nie zapytałam, nie miałam głowy
idę następnym razem 12.02 (mam przyjść z wynikami badań), wtedy zapytam co sądzi.Dziewczyny, któraś z was była u gina prywatnie? Ile was skasował za wizytę z USG, bo nie wiem jakie są normy i ile będę płaciła za samą wizytę. Bo to USG to ile razy się robi?
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Truskafffka- cisza bo to nie jest sensacja. Poza tym rodzice nie chcą sie ujawniać. Jakoś ich rozumiem.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczka "toś" mnie zdziwila... A mój TŻ mówi wszystkim, że "jesteśmy" w ciąży...
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Owieczko robilas badania genetyczne? |
|
|
|
#607 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ też tak mówi ale nie mówimy o nas, tylko o tak zwanej "opinii publicznej". I przyjrzyj się, że świadomość społeczna zawsze (szczególnie za te złe rzeczy) obwinia matkę. Nawet jak oboje rodziców są tak samo winni.
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Urodziła w moim szpitalu
Tylko nie wiadomo czy w nim doszło do tej pomyłki czy w szpitalu główny w Szczecinie.Powiedzcie mi ile czasu przed wizytą robicie badania? Wszystkie są dostępna na drugi dzień czy trzeba je wcześniej robić?
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jakie. Na pewno czeka się na cytologię, HIV, grupę krwi. Niektóre testy immunologiczne trwają dłużej. Najlepiej zadzwoń do miejsca, gdzie wykonujesz badania i dowiedz się kiedy. Najlepsze są oczywiście jak "najświeższe" badania.
|
|
|
|
#611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dokładnie taka sama sytuacja, ja chora od 2 tygodni, a tu pozytywny test i ciąża Cytat:
Cytat:
Cytat:
Owieczka - tak, to wygodne rozwiązanie na pewno. Ale moi rodzice poświęcali nam mnóstwo czasu mimo pracy i obowiązków domowych których nas potem nauczyli ja chcę tak samo. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WIadomo usg 3D i 4D są droższe ale nie znacznie. Dwieście z groszem bedzie mnie kosztwać badanie prenatalne(szczegółowe usg w okolicach 15 tc). Mój gin usuwa tez nadżerki wymrazajac i robi inne zabiegi ale cennika do tego nie pamiętam.Pytasz co ile się chodzi? Powiem Ci tak jeżeli ciaża nie jest zagrożona to chodzi się co 3 albo 4 tygodnie-ja tak chodzę.Słyszałam,że jak ciaża nie jest zagrożona a lekarz karze ci latac co 2 tyg albo czesciej to zwykły naciągacz,takich unikać. aha jeżeli lekarz do którego będziesz chodzić prywatnie nie ma podpisanej umowy z NFZ to za każde zlecone tobie badania z krwi+siuśki (np.morfo,ob,hiv,hcv,toxo itp.) bedziesz płaciła za badanie z własnej kieszeni. (ja za swój pierwszy komplet badań-dużo ich było zapłaciłam 150zł)-ceny są różne-posprawdzaj w necie,pochodz po kilku labo. Natomiast jak lekarz ma podpisany kontrakt z NFZ (bo np.pracuje w szpitalu a prywatnie sobie dorabia) to nic nie zapłacisz za badania labolatoryjne. Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-02-03 o 20:49 |
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam wizytę + usg ale nie wiem czy 2D, pierwszy raz w ogóle miałam usg więc nie wiem czy jest jakieś 1D ![]() Co 3, 4 tygodnie USG? nie żartuj, mi gin powiedział, że w ogóle wizyty będą raz w miesiącu (poza tymi pierwszymi, są w odstępie 2 tyg.)
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wizyty powiedzmy raz na miesiac i przy każdej usg jeżeli chodzisz prywatnie natomiast jak chodzisz na NFZ do przychodni w czasie ciazy przysługuja ci tylko bezpłątnie 3 usg. usg 2D - obraz dwuwymiarowy (przypomina to 'mrówki' z telewizora i doszukianie sie w nich kształtu) usg 3D- obraz dziecka w trójwymiarze 4D- teraźniejszy obraz dziecka w trójwymiarze chyba :P na filmie (dostajesz płykę dvd) http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...nia_35484.html Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-02-03 o 20:56 |
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Ridja devojka- ja mam wizyty co 4 tygodnie a USG bede miała 4 jeśli wszystko bedzie oki. Pierwsze miałam w 8 tc. Niedługo mam drugie w 14 tc. Potem miedzy 18 a 22 a potem w 36 tc. Chyba ze coś bedzie nie tak
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziwnie Ci gin powiedział, po co wizyty co 2 tygodnie na początku? Odradza się więcej niż 2, maksymalnie 3 wizyty w I trymestrze żeby nie narażać płodu na promieniowanie. |
|||
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Aha. Mi mówił o wizytach, ale nie wspomniał czy na każdej jest usg czy nie. Chodzę prywatnie. Zobaczymy, zapytam przy następnej wizycie
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czy siak nie widzę sensu chodzenia do ginekologa co 2 tygodnie szczególnie w I trymestrze. Szczególnie bez USG - będzie ci głęboko w oczy patrzył czy co?
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zrozumiałaś mnie.
Byłam raz, na wizycie na której się dowiedziałam o ciąży. Kazał mi zrobić badania i przyjść z nimi za dwa tygodnie. Powiedział, że potem wizyty będą rzadsze, co miesiąc. Ale nie wiem co bedzie mi na nich robił, czy usg czy co - jak już wspomniałam nigdy nie byłam w ciąży, nie wiem co się robi na tych wszystkich wizytach u ginekologa
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba masz rację
![]() Jeju mam takie schizy, że poki ta ciąża jest taka wczesna i nie ma brzucha i nic nie czuć to mogę ją stracić i się nawet nie zorientować. Ale tak się chyba nie da? Może to brzmi idiotycznie, ale jakby coś się stalo to chyba tak, że bym się zorientowała?
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wizytę następną za 6 tyg. I nie będę miała USG tylko będę słuchała "serduszka"
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toxo i różyczka zawsze jest płatna? Bo ja mam je na skierowaniu więc myślałam, że wszystko jest darmowe.
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
Ridja devojka ja na początku tez tak miałam. Ale się za bardzo " wkrecilismy" . Mój TŻ powiedział ,ze było by mu smutno i strasznie pusto jak by się cos stało z nasza fasolka.
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TusiaeM - no to na HIV i grupę krwi ja czekam 3 dni, ale może w Twoim labie szybciej idzie. Jak masz na skierowaniu różyczkę to zapewne nie będziesz musiała płacić, mi mój nie dał i tyle. Nie wiem od czego to zależy bo niektóre dziewczyny dostają a większość nie. Ja od gina na NFZ dostałam tak jak mówię morfologia mocz i WR. Nic poza tym, następna wizyta na polowkowe. |
|
|
|
|
#626 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie przez 1,5 h nie miałam prądu. Znowu w całej dzielnicy padł. Ostatnio w sylwestra późnym wieczorem. Fajne godziny na awarie... |
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
czy ty jesteś polką ?
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- płacze jak głupia jak oglądam te porody
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najdłużej czekałam na toxo, poszłam w piątek a wyniki były we wtorek po 15. TSH i glukozę robiłam w środe a wyniki w piątek. Reszta na miejscu. |
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się w tym programie nie podoba to, że wszystkie kobiety czy chcą czy nie muszą rodzic na fotelu porodowym. |
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=oczarowana;50078329]
Cytat:
dlatego pytam ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- ja nawet na to nie patrze, chodzi mi o sam fakt porodu i ich reakcji na dziecko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

. Poza tym ta sprawa jest dziwna i śliska. Oczywiście nie wykluczam błędu ludzkiego ale media na razie serwują nam sensacje a nie fakty. Sami nie wiedza czy pomylono komórki czy zarodki czy nasienie. Sama podchodziłam do IVF i wiem jak bardzo pilnują danych, peseli, numerów itp. 
idę następnym razem 12.02 (mam przyjść z wynikami badań), wtedy zapytam co sądzi.
ciąża nieplanowana, małżeńska wpadka 

Tylko nie wiadomo czy w nim doszło do tej pomyłki czy w szpitalu główny w Szczecinie.
ale ginekolog później powiedział, że ten akurat jest nieszkodliwy. Niestety przeziębienie nie minęło i nie mogąc już brać żadnych leków musiałam chodzić do pracy (i nadal to robię, wciąż smarkając i kaszląc). Słabo się przez to czuję. Piję syrop z czosnku tylko i jem tabletki na gardło, które pozwolił mi brać ginekolog. Mam nadzieję, że szybko minie.
u mnie dokładnie taka sama sytuacja, ja chora od 2 tygodni, a tu pozytywny test i ciąża

nie żartuj, mi gin powiedział, że w ogóle wizyty będą raz w miesiącu (poza tymi pierwszymi, są w odstępie 2 tyg.)