|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosowo-plotkowy zakątek początkujących włosomaniaczek cz.IV
Cytat:
Już znalazłam. Kiedyś było cos podobnego w biedrze, tylko na baterię i miało parę innych nasadek oprócz tej szczotki. Edytowane przez bitterheart Czas edycji: 2015-02-02 o 19:28 |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Jest do twarzy taka okragla chropowata
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja sobie zamówię właśnie z tą kofeiną, ale jeszcze nie teraz. [1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50059189]Ceramidowa Ziai jest bardzo fajna, uwielbiam ją i ciągle odruchowo kupuję kolejny słoik ![]() Ja się zastanawiam nad henną Khadi, tylko nie wiem którą-mam teraz rudawo-wypłowiały jasny brąz, chciałabym przyciemnić, ale nie za bardzo, żeby sztucznie nie było i mi pasowało ![]() Ja nałożyłam mieszankę kremu kakaowego Isany, kremu do rąk Anida z makadamią i woskiem pszczelim, miodu, odżywki Hegrona oraz Oliwiera(to zabawne, ale moje włosy nawet lubią zwykłe oleje kuchenne ![]() Potem chcę umyć szamponem jedynie skalp, nie będę włosów szarpać, pozwolę, aby tylko na nie spłynęła piana, a potem odżywka Nivea Long Repair i płukanka herbaciana^^[/QUOTE] Muszę kupić tą maskę Ziaji
|
|
#364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze dobrxe zrobilam a kupilam dzis olej lniany i rycynowy tez moge uzywac ?? A uzylam nivea bo nie bylam jeszcze w rossmanie zeby kupi inny a zapasy mam tych moich proteunowych i to duzo mam chyba jeszcze odzywke z alterry
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a cos na lamiace koncowki ??---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- jeszcze mnie zastanawia bo widze ze dajecie roznego rodzaju kremy na wlosy :p mam cos takiego w domu moze cos da sie zuzyc bo i tak tego nie uzywam :p http://www.healthstore.uk.com/p52380...era-200ml.html http://www.ebloko.gr/Product/11201/P...ARMAID-150-ml/ jak bedziecie mialy czas to popatrzcie
|
|
|
|
|
#367 |
|
Konto usunięte
|
Na końcówki najlepszy jest dla mnie jedwab Green Pharmacy
|
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50061450]Na końcówki najlepszy jest dla mnie jedwab Green PharmacyO fajnie to zakupie go
|
|
|
|
#369 | |
|
Zadomowienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50061450]Na końcówki najlepszy jest dla mnie jedwab Green Pharmacy
Dla mnie też numer 1 ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#370 |
|
Konto usunięte
|
I nie zawiera protein
Dla mnie jeszcze ważne jest to, że rzeczywiście pielęgnuje, końcówki są miękkie, a do tego nie zbite strączki, co miałam po kuracji z arganem Mariona.Boję się dzisiaj obciążenia, bo podczas mycia masowałam jedynie skalp szamponem, zaś długości nie masowałam-raz tylko przejechałam rękoma z pianą po włosach na długości i spłukałam. Dodam, że przed myciem nałożyłam mocno emolientową maskę
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50061450]Na końcówki najlepszy jest dla mnie jedwab Green Pharmacy
Też lubię ale stosuje na zmianę z Marion Argan i Argan oil
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Rycyne dodawaj do masek solo mozesz nie domyc wlosow
![]() Skarby kontynuja dalej obnizke na kosmetyki rosyjskie i jest duzo nowosci
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Zakwaszanie włosów wodą z octem raz w tygodniu to optymalnie, czy już za dużo? :myśli: bawię się w to stosunkowo od niedawna, moje włosy mnie za to kochają, ale zastanawiam się po prostu, żeby nie przeciąć
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Zdenkowałam "olejek" Mariona na końcówki dziś.
Zastanawiam się, czemu na przednich kosmykach włosów kilka/kilkanaście włosków jest porozdwajanych i połamanych, wcześniej się to działo, ale myślałam, że to dlatego, że są krótsze niż reszta, teraz są równej długości, ale dalej nie mogę tego wyeliminować. Pilnuję bardzo, żeby nie przycinać ich suwakiem, nie przytrzaskiwać paskiem torby itp, zabezpieczam przed każdym wyjściem i co noc, a one dalej swoje Reszta mi się tak ładnie trzyma, bo ostatnio podcinałam końcówki w sierpniu a wyglądają jak świeżo podcięte
|
|
|
|
#375 |
|
Konto usunięte
|
do dziewczyn, które mają olej Khadi, możecie mi przesłać w pw link do jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy?
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane
dzis po przeczytaniu poczatkowych postow mam pare pytan dlaczego uzywa sie szamponu oczyszczajacego ?? Co jaki czas ?? nigdy nie widzialam takiego szamponu macie jakies sprawdzone ? ucze sie
|
|
|
|
#377 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja akurat używam takich codziennie, bo mi nie szkodzą, ale ogólnie się przyjęło, że takie oczyszczanie SLeSem robi się raz na tydzień. |
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
O to teraz bede wiedziala o co chodzi i musze to zastosowac bo nigdy tego noe robilam
|
|
|
|
#379 |
|
Konto usunięte
|
Co sądzicie o mące pszennej na włosach? Wiem, że się jej do tego nie używa, ale dzisiaj musiałam jakoś zagęścić maskę, a nie miałam mąki ziemniaczanej. Próbowałyście tej zwykłej może kiedyś? Ja dzisiaj nałożyłam ją w miksie(Ziaja z ceramidami, Hegron, mleko, nieco miodu, łyżeczka kawy rozpuszczalnej, psik oliwki BD, nieco kremu kakaowego Isany+mąka pszenna dla zagęszczenia, wiem, że dużo, ale tak wyszło, miał być tylko miód, Ziaja, kawa i ciut oliwki
) na włosy, jest chyba ok, ale jestem ciekawa opinii![]() Poza tym zrobiłam płukankę zakwaszającą, dawno tego nie robiłam
|
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
Mi bardzo służyła barwa tatarko-chmielowa, ale dużo dobrego też słyszałam o żurawinowej. Obecnie mam baleę, ale jeszcze go nie używałam.
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kusi barwa ale bez hydrolizowanej keratyny.
Puki co to w najbliszym czasie wieczorami będę myła włosy wiec i włosy bedą naturalnie schły, a do pracy zamierzam dla wygody je związywać. Dziś umyłam skalp herbal calre a długość odżywką kallosem latte , jak rano nie będą wyglądały na przetłuszczone to będzie ok, przed myciem na 2 godziny nakremowałam na wilgotno
|
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
@gusia52cc co do oleju rycynowego jeszcze - ja jak zaczynałam (bodaj w 2012) się powoli interesować jak inaczej pielęgnować włosy, to na brzegu wanny miałam małą buteleczkę oleju rycynowego. Dodawałam niedużą kroplę, mieszałam z szamponem i tak sobie myłam włosy. Dzięki temu nie miałam problemu z domyciem (bo już był z szamponem zmieszany) i chyba to wpłynęło na to, że włosy przestały mi się rozdwajać. Wtedy jeszcze nie olejowałam włosów, nie kombinowałam za bardzo. Także nie ma się co bać rycyny, tylko działać z głową
![]() Do zabezpieczania końcówek też polecam serum z GP - starcza na baaardzo długo, a można zmieszać kroplę serum i kroplę jakiegoś oleju (bo widzę, że masz mocny przesusz na końcach). No i zaprzyjaźnić się z olejami. Wiem, że dla Ciebie to pewnie jest ogrom informacji dla Ciebie, ale polecam czytać forum jak i różne włosowe blogi, a wiedza się sama w głowie ułoży. No i obserwować po czym włosy reagują pozytywnie a po czym nie ![]() PS. Wczoraj padłam do łóżka i musiałam się ratować suchym szamponem ;( dzisiaj to włosiskom wynagrodzę. PPS. Znacie naturalny sposób na zrudzenie włosów? Mój ciemny blond już nie taki ciemny, bardziej złoty i taki prawie, prawie złoto rudy. Myślę nad henną cassia, bo tak ociepla właśnie kolor (po kombinowaniu z cytryną i medytowaniem przy kaloryferze). Ktoś coś? Czy blondynki się próbują tylko ochłodzić i ja taka jedyna szalona?
Edytowane przez moniaobcy Czas edycji: 2015-02-04 o 09:12 |
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O taak narazie gromadze informacje wiesz czytalam ze wlasnie oleje dobiera sie w zaleznosci jakoe kto ma stopien porowatosci tylko jak to ocenic a dzis wlasnir podjade po rozne szampony i odzywki maski co sa wymieniane najwiecej sprawdze ktore moje wlosy polubia a twn serum gp i tak kupie bo kazdy poleca i chwali jak narazie uzylam na koncowki olejek araganowy bo tylko taki posiadam ! Vo do Twojego pytania o odcien rudosci hehe to mi ciezko powoedziec bo mam juz okolo 10 lat blond ale slyszalam o plukankach w odcieniu miedzi ale ni wiecej noe moge powiedziec A co do olejku rycynowego narazie dalam na brwi sprawdze jak odbierze go moja skora bo ostatnio jest bardzo wrazliwa jak i na glowie
Edytowane przez gusia52cc Czas edycji: 2015-02-04 o 09:45 |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Testowałam wczoraj mleczko z balei. Pachnie cudownie, wygładza i ujarzmia doskonale końcówki; zmiękcza je i jednocześnie nie obciąża. Nakładałam 2 pompki z każdej strony na suche włosy. Dzisiaj będę testować szampon oczyszczający także z balei oraz własnoręcznie zrobione kasowe mydło peelingujące do oczyszczenia skalpu. Na ciele spisuje się bosko, muszę tylko rozkminić w jaki sposób go użyć, żeby włosy nie ucierpiały Edytowane przez bitterheart Czas edycji: 2015-02-04 o 10:05 |
|
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ps.Ma ktoś link do wątku o plukankach i czy jest wątek o samych kuracja przyspieszających porost włosów typu wcierki itp ale bez plotek? Bo znaleźć nie mogę.
|
|
#386 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam do regularnego olejowania
|
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale news http://m.interia.pl/kobieta/news,nId,1601473 komentarze najlepsze ;p Edytowane przez bitterheart Czas edycji: 2015-02-04 o 13:53 |
|
|
|
|
#388 |
|
Konto usunięte
|
moniaobcy-nie jesteś dziwna
O ile ja nie przykładam wagi do odcienia moich włosów, o tyle szalenie podobają mi się ciemne brązy z ciepłą, miedzianą/kasztanową/rudą nutą Fajnie by było zobaczyć siebie w takim![]() Mam w końcu mąkę ziemniaczaną! ![]() Nie wiem czy wiecie, ale jedwab Green Pharmacy jest w CND. Edytowane przez 201612060923 Czas edycji: 2015-02-04 o 15:47 |
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem wlasnie na zakupach polowy rzeczy tu nie ma wiec wstrzymam soe puki nie pojade na miasto
ale chce kupic olejek na koncowki i jest tylko glisskur i elseve loreala ktory wybrac??
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

tp

Dla mnie jeszcze ważne jest to, że rzeczywiście pielęgnuje, końcówki są miękkie, a do tego nie zbite strączki, co miałam po kuracji z arganem Mariona.

) na włosy, jest chyba ok, ale jestem ciekawa opinii