|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
Miki też jeszcze smoczkowy, do spania dajemy no i w dzień jak sam gdzieś wykradnie to ciumka chwilę
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
a mój bezsmoczkowy, ale to tylko dlatego, że on nie chciał już nawet nowego smoczka, tylko tego jednego, jedynego śmierdziela. No i dzisiaj Panie ze żłobka mi oddały też, więc nic tylko sie cieszyc.
Motylku dziękuję za życzenia. Kaśka suuuuper jest. Byłam na spacerze i zarąbisty. Aczkolwiek dwójkę pcha się już trochę ciężej.
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam, że też to zauważysz ![]() Przytulasy dla Maciusia-wojownika Kurczę wczoraj wróciłam do pracy po 2 tyg chorobowym, a dziś mnie totalnie rozłożyło Wszystko mnie boli, łącznie z gardłem i gorączka skacze od 37-39 st C, ale śmiesznie jest, bo na rannej zmianie robimy we 4 dziewczyny (3 facetów) na dziale i wszystkie wczoraj wróciłyśmy z L4, a co ciekawe wszystkie nas dodatkowo rozkłada. Ja dziś pracowałam w kurtce zimowej, takie miałam dreszcze ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
nie było tak ciężko, prawda?
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Ciebie
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no na pewno w końcu chłopaki swoje ważą a Kornik chętnie w nim jeździ?![]() nie naśmiewać się
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydałam dobre 50 euro na rózne smoczki, a on chciał tylko tego. Chetnie jeździ rozwalony jak panisko.
|
|
#2557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilka jak miała kilka miesięcy, to nie lubiła tej piosenki, jak śpiewałam, czy włączałam. Od razu była podkówka i płacz O dziwo na inne tak nie reagowała teraz nie lubi "Już gwiazdy lśnią" ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- dziękuję ![]() Cytat:
Ja właśnie dziś oddałam bratu, niech komuś przekaże zestaw dwóch smoczków niebieskich z jakimiś pieskami, typowo chłopięce Dr. Brown z wężykiem do 18 mies. Jak kupiłam, to Emi zaczęła używać Lovi
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to Korn już w ogóle nie sypia w naszym łóżku, jak się nawet obudzi o 3, to leży w łóżeczku i zasypia sam.
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stwierdziłam, że jak zęby już wyszły, to nie powinno nic przeszkadzać, więc śpi całą noc i też jak się przebudzi, to przeważnie sama zasypia
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Mój syn u nas w łóżku dostaje spazmow....
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie mam rytmu, by się dziś zagłębiać w posty
![]() Przepraszam Byliśmy dziś z Julem na rehab. po 3-miesięcznej przerwie. W związku z tym mam pytanie: czy któraś ma jeździk/chodzik czy jak tam to się zwie na zbyciu? Chętnie za parę złotych kupię ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Tassia, why?
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia nie gadaj ze na rehabilitacji ci to zalexili???
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Znów inwersja nas opuściła
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, chodzi o taki pchacz, czy jak to tam się zwie.
Rehab. powiedziała, że to potrzebne będzie na 1-2 tygodnie. nie chcę więc wydawać kasy na nowy.
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh puchacz to cos innego niż chodzik... Kurcze jakbys była bliżej to bym ci pozyczyla bo ja zostawiam dla Niepelki
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Tassiu, dziękuję
![]() Rehab. orzekła, że Julo koślawi stopy Ale jeszcze to nie powód do niepokoju, bo nawet sam nie chodzi, ale musimy mieć to na uwadze. Strasznie mnie dziś zmartwiła, bo powiedziała, że Julek to dziecko posadzone i z obniżonym napięciem, więc nie oczekujmy, że będzie dzieckiem sportowcem, to my mamy go zachęcać, mobilizować do sportu, organizować itd. What?!
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() nasz już dawno nie leżał z nami, tzn. co rano go przynoszę, ale leżeć nie chce raczej po nas skacze ![]() ostatnio sobie wspominaliśmy jak był taki tyci i spał z nami
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna, nam na rehabilitacji odradzali nawet pchacz ale może to ze względu na wzmożone napięcie mięśniowe... Nie wiem...
Misia, a Kornik na noc i na drzemkę w dzień sam zasypia czy musisz go jakoś uspać? Bo ja się boję odstawiać póki co smoka Teraz wystarczy Julka położyć do łóżeczka, dać smoka i ulubiony kocyk i wyjść. Usypia sam bez problemów Amelka, naklejkę na kołyskę wybiorę stąd: http://www.nietylkona.pl/category/naklejki-marine Bo chciałam coś takiego: Mają różne naklejki marine. Tutaj fajna inspiracja też: Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2015-02-03 o 21:21 |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua, my to mamy potraktować jak ręce rodzica - ten pchacz. Żeby mały chodził, ale nie zawsze żeby był zaangażowany w to rodzic.
|
#2569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby się buzia szybko ładnie zagoiła.Odnośnie szycia dziąsła, to przypomniało mi się coś. Koleżanka poszła do pediatry i pyta jako pomóc ząbkującemu dziecku, bo młodemu szły cztery ząbki na raz. A pediatra do niej, że żele chłodzące itp i żaby tylko nie wpadła na pomysł jak jedna mama, która rozcięła nożem dziecku dziąsła aby się ząbki szybko przebiły. W efekcie dziecko miał szyte dziąsełka... Ja jak to usłyszałam to myślałam że padnę, co za beton z tej matki... Nie mam siły aby odpisywać, przeczytałam co u Was i idę spać i byle do rana, bo czuję się tak jakby mnie walec przejechał
|
|
#2570 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieszczęścia chodzą parami, eh. biedny Maciejka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brak komentarza
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczólko zasypia sam. w dzień już teraz rzadko w złobku rano, ale w domu o 13.30 w ciągu 10 minut śpi. Wieczorem tak samo, 10 minut pogada i śpi.
Nie ma się czego bać. Ja najpierw nie dawałam jak był marudny w ciągu dnia czy wieczorem, potem nie dałam na po południową drzemkę, fakt, że wtedy mi nie zasnął. Potem wieczorem, był padnięty i zasnął od razu. No i juz w ogóle ![]() Serio nie ma żadnej tragedii w pozbyciu się smoczka.
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reguły śpi całą noc, budzi się koło 7. a jak jej coś dokucza w nocy to mnie lub męża po prostu woła ![]() na podłodze nie mam nic, goły parkiet. wolałabym w ogóle... albo jak coś to koło 15-16 roku życia, jeśli nie zachoruja do tego czasu... |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zadomowienie
|
Hejo
Mialam pocytowane, młoda wyrwała mi telefon i się poszło wszystko.... Z tego co pamiętam to Angelikada - dla Lenki za chodzonko Tassia - biedny Macko, zdrowia dla niego Kama - Alicja dostała na Mikołaja wózek dla lalek i od tego czasu to jest u nas szał! Całuje te lalki, wozu w tym wózku, karmi łyżeczka, nawet swoja butelka. Daje Pic z niekapkA, przynosi mi kocyk żeby zawinąć ta lalkę (tak jak ja ją zawijam do wozka)i wsadzic do wozka ale największy hit to ostatnio jest zwykły pojemnik po delmie który dorwala jakiś pusty i sadza na nim lalkę tak do środka i mówi siiii Brakuje nam lozeczka bo lula lalki na poduszce i daje im pieluche tetrowa. Także u nas głownie to na tapecie + kon na biegunach bo chce żeby ja ciągle na nim bujac. Podchodzi do niego i mówi huuuciu i kaplica musisz ja bujac. U nas tez dzisiaj pechowy dzień bo Alicja poparzyla sobie rączkę o piekarnik Na szczęście nie dużo, ale ma taka plamę wielkości rodzynka i bąbel...Poza tym dostalismy dzisiaj z sadu takie rewelacje, ze się odechciewa wszystkiego... ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Ma takie stopy jak ta z prawej http://www.chomicki-bindas.pl/art/art_10_hyprocure2.jpg I takie kolanka jak te z prawej ( koslawe) http://www.lili-plaf.pl/wp-content/t...rt5-kolana.jpg Powiedzialam im, ze zrobią jak zechcą bo nie jestem ekspertem. Ale wizyta pol godzinna u lekarza i maja pewność. Poszli i dostali skierowanie do ortopedy (swoja droga to co to za pediatra, ze tego wczesniej nie widziała...
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dywan do pralki to dobra rzecz. polecam dywaniki z ikei (mam taki z drogą dla samochodów), bo są cienkie i łatwo w bęben wlozyć. szybko też schnie. obecnie mam duzy dywan ale w kolorze brazowym wiec malo co na nim widać |
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja mam sen jak niedźwiedz i to tz zawsze ratuje leosia z opresji w nocy. O 6wstaje wiec wtedy ja bym musiała czuwać. Nasze pokoje nie beda sie stykać, coraz więcej widze minusow tego pomysłu
|
|
#2577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
He ostatnio leos musiał długo mnie wołać, a ma łożeczko kolo naszych głów ze postanowił sie sam dostać do mnie góra. To mnie juz obudziło
|
#2579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem jak jest z tymi 20 cm
Maciej ma 5 cm i pani rehabilitantka kazała mi to mierzyć do wieku 2 lat i jak się nie zmniejszy to przyjsc na rehabilitację. Naradzie jest dalej 5 cm
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

wiedziałam, że też to zauważysz 
Wszystko mnie boli, łącznie z gardłem i gorączka skacze od 37-39 st C, ale śmiesznie jest, bo na rannej zmianie robimy we 4 dziewczyny (3 facetów) na dziale i wszystkie wczoraj wróciłyśmy z L4, a co ciekawe wszystkie nas dodatkowo rozkłada. Ja dziś pracowałam w kurtce zimowej, takie miałam dreszcze
nie było tak ciężko, prawda?
Dr. Brown z wężykiem do 18 mies. Jak kupiłam, to Emi zaczęła używać Lovi 

[/RIGHT]

Teraz wystarczy Julka położyć do łóżeczka, dać smoka i ulubiony kocyk i wyjść. Usypia sam bez problemów
brak komentarza
dla Lenki za chodzonko