|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko Bolus dzis wizytuje?
![]() Kciuki za wszelkie dzisiejsze badania,wizyty i czekamy na wiesci
|
|
|
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba mielone zrobie, szkoda ze nie mam buraczkow :-(
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas mielone w nast tyg beda ![]() Fajnie ze nie masz planow,tez bym chciala. Mama w czw/pt ma miec operacje. Wiex do konca tygodnia na pewno bywam u niej |
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
hejka.
witam się w 32 tygodniu ![]() dzieciaki w szkole i dzień zapowiada się luźniejszy, zrobię tylko naleśniory na obiad i spokój.. KORDELKA ja mam taki fotelik, kupiłam bo mały mi z nosidła wyrósł a powinien tyłem jeszcze jeździć. Mam espiro optimę bodajże tyle że one teraz są pod inną nazwą bo coś pozmieniali i obecna chłopaków to też optimy. Zapinasz i tyłem i przodem. Stabilnie mi się trzymał. MAŁA mam nadzieję że skończą się te czarne chmury u was ![]() Co do karmienia piersią to ja też nie jestem za świeceniem wszędzie biustem ale jak gdzieś mały akurat zgłodniał to nie patrzyłam tylko siadałam i karmiłam, zawsze tetrą można się okryć i tyle. Jak bym miała latać jeszcze szukać ciszy i spokoju to mnie chyba prędzej by zjadł.
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana z bolacym czerwonym gardłem
Co do radzenia sobie... wszyscy ale to dosłownie wszyscy mówią mi że nie wyobrażają sobie mnie przy porodzie i nie dam sobie rady bo zawsze jak coś mnie boli to niby jecze jakbym nie wiem jak była chora niepocieszajace zero wsparcia ja mam nadzieję że dam sobie radę. .. idę na śniadanie i zrobić sobie mleko z miodem a potem plukanka z soli i wody :/ Ból po jednej stronie aż do ucha promieniuje :/ Mała zobaczycue może nie bedzie tak zle jak lekarze mówią i dziadek będzie chodził ![]() Ej może zmieniny tytuł watki na "Mamusie kwietniowe 2015 - MADISON ODEZWIJ SIE " ???
|
|
|
|
#3217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Dobrze spałam, ale za krótko i jestem niewyspana. Nałożyłam olejekek kokosowy na włosy, bo mam strasznie suche i robią sie na nich kołtuny Muszę zupę ugotować, ale moze po drzemce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak się dziś czujesz? Cytat:
Cytat:
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
co do kąpania dzieci to u mnie w razie co to trochę się zejdzie jak mi przyjdzie trójcę moją oblecieć
ale to już mam w miarę wymyslone co i jak i dam radę sama mąż oczywiście pomoże ale nie zawsze będzie w domu. Za to pierwsze kąpanie już sobie zaklepał
|
#3219 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nigdy za długo taka wypięta nie zostaje ![]() Cytat:
oby z dziadek nie było tak źle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jesli chodzi o smoczki, to byłam ich przeciwniczką, bo mam obsesje na punkcie wad zgryzu po smoczkach ale ostatnio trafiłam na smoczki firmy MAM i takowy smoczek zakupięhej ![]() ja już po sniadanku chyba się przejadłam ![]() obiad mam gotowy, więc mam dziś wolne
|
|||||
|
|
|
#3220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że przeszło w nocy i jest już ok? Cytat:
faktycznie pechowy czas... trzymam kciuki żeby było dobrze z dziadkiem ![]() Cytat:
Kurcze biedna psinka obys cie znaleźli dla niej jakiś fajny dom! Cytat:
za wizytę!
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Tz lepszy w kąpaniu. Zawsze on trzymał młodego a ja pomagałam z resztą i teraz też tak będzie. Wykąpiemy maluszka, a potem Tż starszaka.
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe widzę, że wszystkie musimy przejść przez batalię z teściowymi! Moja niby nie jest zła, ale boję się, że non stop będzie chciała mi się zwalać na głowę. Dlatego mężowi też zapowiedziałam, że pierwszy miesiąc to wizyty "na chwilę", a później z dzieckiem będziemy jeździć do nich, bo musi poznawać świat :P . Jedyne co mnie przeraża, to że zaplanowała sobie urlop "aby mi pomóc" (całe szczęście tak ją urobiłam, że dopiero na koniec czerwca :P), więc może uda mi się do tej pory tak wszystko ogarnąć, by Mamusi nie fatygować
|
|
|
|
|
#3223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratki naleśniory z czym serwujesz? Cytat:
Ja też sobie od czasu do czasu nakładam olej kokosowy na włoski i fajne są po nim takie zdrowe i błyszczące Gdzie trafiłaś na te smoczki i butle? Pierwsze słyszę o tej firmie ???
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
HANKA z nutellą, serkiem lub dżemem
ogółem jemy na słodko naleśniory.
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Flight smoczki tez super, najfajniejsze swiecace w nocy, bardzo przydatne w nocy. Moja dentystka powiedziala, ze dziecko ma potrzebe ssania i ze smoczek nie zaszkodzi na poczatku, jak dziec bedzie plakal to kazdy zmienia zdanie co do smoczka
![]() Hanka w aptekach sa i w necie maja piekne wzory |
|
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego jeśli mam dać dziecku smoczek, to taki, który nie zaszkodzi jego zgryzowi
|
||
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Tż nie uważa słodkich naleśników za obiad tylko za śniadanie lub podwieczorek wiec u mnie to nie przechodzi zbyt często. Ja chyba dziś ogórkowa zrobię. Niezawsze, Bird dzięki poszukam sobie info na necie
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Mnie dzis na grochowke naszlo, ale tz nie lubi, wiec i poledwice robie |
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no chyba, że jakieś z mięsem i sosem ![]() o tym: http://www.mambaby.com/pl/online-sho...ct-night-1373/ czyli ten świeciący on też jest z tych ciekich, swoją drogą oni chyba wszystkie mają takie cienkie ![]() wygrałam paczkę ciuchów na allegro chociaż wydałam trochę więcej niż chciałam
|
|
|
|
|
#3232 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
kurcze nie mogę ostatecznej koncepcji znaleźć, co z tym połączyć :? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rosario-zdrówka ![]() a przypomnij jakim balsamem z Tołpy się smarujesz i są efekty po nim? ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() oo gratki pokaż co wygrałaś?
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3234 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedlugo usg!![]() Cytat:
Ej jestem za ![]() Cytat:
milej drzemki ![]() ![]() Cytat:
awww ![]() Cytat:
o jak dobrze ![]() grochowka pyszka. |
|||||
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do smoków tam są podziały na te miesiące i nie wiem który bym brala, w ogóle jak zwykle wzory dla dziewczynek boskie a dla chlopcow (przynajmniej z tych poczatkowych) niekoniecznie mi się podobają. Pochwal się paka!
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3240 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z tym radzeniem sobie to tez zalezy kto ma jakie wymagania od siebie i od zycia.Bo wg mnie jak dziecko czyste, zdrowe najedzone, zadowolone, ma odpowiednia dawke milosci i wsparcia to znaczy ze rodzice sobie radza. Moja tesciowa twierdzi, ze sobie nie radze bo maly ma porozwalane zabawki. A ja nie chce wychowywac tak dziecka, ze dom to jak muzeum nie moze nic ruszyc bo rozwali. W domu ma sie czlowiek dobrze czuc a nie spinac sie o jakies pare rozrzuconych klockow. Jeszcze twierdzi, ze powinnam je mu pozabierac jak rozwala. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- No ja mam zamiar kapac sie sama ze starszym, a mlodsze osobno. Jak bedzie wieksze to moze i razem ich wsadze, zonbacze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

Ślubujemy: 21.10.2017 
oby chociaż mógł siedzieć, jak sie położony to to będzie tragedia.. Bo przecież dopiero co w lipcu stracilam jednego dziadka..
ja juz na nogach- tzn w łożku pije sok nie wyspana maksymalnie, wczoraj mieliśmy przygodę i u TZeta w domu jest nowy lokator - mały piesek, potracony przez samochód. Jego siostra (TZeta, nie psa) śpi z nim na ziemi hehe bo weterynarz mówił, zeby mały nie wstawał, a cieżko pieska przekonać, chociaż go bardzo boli i piszczy strasznie jak wstaje ;( Tzet poszedł do pracy a ja wróciłam do domu trochę snu złapać i pózniej poczytać o żywieniu szczeniat bo zupełnie nie pamietam, co jedzą? Musimy pojechać tez do weterynarza na jeszcze jeden zastrzyk. Biedny maluszek;( teraz bedzie problem co z nim zrobić, bo siostra nie chce go oddać właścicielowi, ich matka nie chce go zatrzymać, jest za malutki zeby go zabrać na stancje... Moja mama mówi, ze ona go weźmie ale to nie możliwe bo mój jamnik pała nienawiścią do innych stworzeń i jest juz stary, nie ma co go stresować... Ale nad tym pomyślimy pózniej. I tak minął mi wtorek ;p

ale ostatnio trafiłam na smoczki firmy MAM i takowy smoczek zakupię
naleśniory z czym serwujesz?