|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1832 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale to nadal wiek, w którym wielu ludzi pracuje.
|
|
#1834 |
|
Konto usunięte
|
Swoja droga... z sufitu ta dziewczyna tego pomysłu nie wzięła. Ktos ja wychował, ktos takie wzorce przekazał. Skoro w rodzinie typowe jest rodzenie przed 20 od kilku pokoleń, to dla niej pewnie to najnaturalniejsza pod słońcem opcja.
Niej doczytałam, ona juz jest w tej ciąży? |
|
|
|
#1835 |
|
Konto usunięte
|
No to niech jedzie do Toronto do rodziców i podrzuci dziecko, a dziadkom da spokój
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ponoć inteligencja dziedziczy sie najprościej. Tzn kolor oczu, nos czy wzrost można odziedziczyć bo dziadkach albo wujkach, ale inteligencja dzieci to wypisz-wymaluj rodzice. Plus rodziców wychowanie. Stad jabłko pada niedaleko od jabłoni. |
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ludzie bez własnego zdania i poglądu na życie żyją tak samo jak rodzice. Nie żeby życie rodziców było złe, ale niestety każde pokolenie dzieli kupe lat i dziwię się, że ludzie nadal żyją tak jak rodzice czy dziadkowie...
U mnie w domu i mama i babcia mimo to, że pracowały to wszystko w domu robiły, wręcz można powiedzieć usługiwały swoim mężom. Mnie też tak uczyły, a mimo to ja żyje zupełnie inaczej i daleko mi do życia jakie one prowadziły. I tak samo jest z zachodzeniem w ciąże - 30 lat temu ciąża w wieku 18-20 lat to można powiedzieć był standard i moja mama i babcia miały dzieci w tym wieku, a ja jakoś się na to nie zdecydowałam w ich wieku, jestem już starsza i pomimo długoletniego związku nie mam narazie ani ślubu ani dziecka. Tak więc no.. to chyba nie jest tak, że się to z krwią czy z wychowaniem wynosi. |
|
|
|
#1839 |
|
Konto usunięte
|
Ale z nimi to nie bylo raczej tak ze "moi rodzice w tym wieku mieli dziecko wiec ja tez powinnam" tylko bylo raczej "ojeju ale dzidzia slodka tez takie chce". Widac ze sie z ciazy ciesza. Szkoda tylko ze odpowiedzialnosc spadnie nie tylko na nich.
|
|
|
|
#1840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
totez ja w podstawowce myslalam, ze to normalne, ze po liceum wychodzi sie za maz i tak zamierzalam bo tak sie robi, wszyscy to wiedza widac niektorym to nie przechodzi
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzeniona
|
Wspaniały przykład OZM
![]()
|
|
|
|
#1842 |
|
Konto usunięte
|
Przecież niedawno wklejałam tu link do tego artykułu.
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzeniona
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50071630]Przecież niedawno wklejałam tu link do tego artykułu.[/QUOTE]
A to przepraszam, musiałam przegapić |
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
http://piekielni.pl/64263 przykre....
http://piekielni.pl/64262 |
|
|
|
#1845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W mojej siłowni do damskiej szatni wchodzili tatusiowie z 6-letnimi córkami, które uczestniczyły w zajęciach baletowych. Nie widzieli w tym nic złego, na uwagi kobiet nie reagowali, dopiero interwencja menagera i groźba, że dziewczynki będą wypisane z zajęć odniosła skutek. |
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot przykład - mój mąż jest z córką gdzieś na mieście i idzie z nią do toalety. Która ma wybrać - damska czy męską? Chodził do męskiej, bo twierdzi ze go damskie krepuja. . Rozumiem go. Ale w męskich najczęściej są pisuary tuż przy wejściu, albo trzeba przejść przez część z pisuarami zanim się dojdzie do części z kabinami. Uważam, że czteroletni dziewczynka nie powinna być skazana na oglądanie panów sikajacych do pisuarow. Facet w damskiej toalecie jednak bardziej ujdzie. *jeśli w danym miejscu jest toaleta dla inwalidów - mąż chodzi z córką właśnie do tej. Żeby nie było Ale co zrobić, jeśli facet idzie z córką na basen i tam nie ma rodzinnych przebieralni? Dla mnie to pat. Odpowiem - mój mąż na takie baseny z córką nie chodzi. Ale nie w każdym mieście jest wybór. Słaba sytuacja, bo nie ma dobrej odpowiedzi. Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2015-02-03 o 23:29 |
|
|
|
|
#1847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie spotkalam sie z sytuacja zeby na basenie nie bylo toalet dla niepelnosprawnych. Sa duze i tam sie mozna przebrac. Potem ojciec bierze rzeczy i chowa w meskim. Trwa to kilka sekund. Dziecko czeka przed drzwiami do meskiej szatni. |
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widzialam toalet dla niepełnosprawnych na basenie, ale nie będę się spierać
nie mialam potrzeby szukać. Ale spotkałam się w opowieściach z takim problemem.
|
|
|
|
#1849 |
|
Konto usunięte
|
Chyba nawet jest wątek na wizażu o tym, do jakiej toalety panowie mają wchodzić z córkami i tam się raczej nikt nie dziwił takim sytuacjom.
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nawet nie wpadłabym na pomysł aby tam wejść z dzieckiem, co nie znaczy, że pomysł nie jest dobry.Ostatnio wyparadowałam spod prysznica ledwo co zasłonięta ręcznikiem, a taki mały chłopiec sobie biegał po całej damskiej szatni
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzeniona
|
A co się stanie np. 4-latce, jeśli zobaczy gołego pana? Pytam całkiem poważnie, bez złośliwości i żartów, po prostu jestem ciekawa, czy może mieć to na nią zły wpływ? I odwrotnie, jeśli chodzi o chłopców.
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym także tym ręcznikiem się nie okryła na czas, to także jakoś nieswojo czułabym się obejrzana od góry do dołu przez czterolatka, zresztą podobnie nieswojo jak przez dorosłego gościa, który nie jest moim partnerem A co do tego, co stałoby się po takiej akcji tym dzieciakom to śmiem twierdzić, że nic wielkiego. Chyba, że rodzice już zdążyli w nich ukształtować wstyd przed nagością.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-02-04 o 01:08 |
|
|
|
|
#1853 |
|
Konto usunięte
|
Mysle, ze trzeba tez spojrzec z drugiej strony, co sie stanie nagiemu panu jak zobaczy 4 letnia naga dziewczynke, biorac pod uwage nasza kulture. Mysle, ze stres u pana bylby ogromny i balby sie posadzenia o pedofilie bo o to nietrudno. Kobiet sie o to raczej nie oskarza, takze naga kobieta przy chlopcu nie bedzie miec az takiego stresu co facet przy dziewczynce.
Akurat tego, ze bardziej sie dorosly zestesuje niz dziecko to jestem pewna. Ale wlasnie nie wiadomo tez co rodzice naopowiadali, moze ostrzegali dziewczynke przed pedofilami i mowili, ze jak ktos pokaze to i to, zrobi to i to, to masz sie bac i uciekac, bo on chce zrobic krzywde. W Polsce to nie jest dobra sprawa, natomiast gdziestam na swiecie, gdzie sie chodzi nago do sauny czy onsenu to inna bajka. |
|
|
|
#1854 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
Odpowiem przykładem z własnego doświadczenia. Od małego chodziłam z ojcem na basen, zostałam nauczona by ogarniać swoje rzeczy i jak się przebrać by było dobrze. Mimo że zazwyczaj dawałam sobie radę to mój ojciec prosił panią która razem ze mną wchodziła do szatni bo tez przyszła popływać by mi pomogła w razie potrzeby a sam szedł do szatni męskiej. Jak ja byłam szybsza co się praktycznie nigdy nie zdarzało to ja czekałam na niego pod męska szatnią, ale najcześciej to on czekał już na mnie pod damską i od razu sprawdzał czy mam wszystkie ubrania na wieszaku itp. |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Hm...nie należę do osób pruderyjnych. Mieszkam z kuzynem, w dodatku mamy łazienkę połączoną z toaletą, więc jak któreś bardzo przyciśnie jedynka a to drugie akurat jest pod prysznicem to pukamy, wyjaśniamy sytuację i czekamy na szybkie: "proszę", przy czym osoba przebywająca pod prysznicem (kabina z przezroczystego szkła) nadal po prostu kontynuuje mycie. No, sytuacja "wyższej konieczności" bywa przecież. Choć nie jest to w 100% komfortowe dla żadnej ze stron. Lecz traktujemy to jak sytuację awaryjną. W domu, bywa, że kuzyn snuje się w bokserkach, ja w cienkiej koszulce nocnej na ramiączkach a i w ręczniku mi się zdarza, jemu też. Ale przyznam, że czułabym skrępowanie gdyby nagle do szatni na basenie wlazł kilkulatek i się na mnie gapił. Z drugiej strony taka samotna mama z kilkulatkiem na basenie/w restauracji/... jest trochę miedzy mlotem a kowadłem, jeśli chodzi o toaletę/szatnię. Wejdzie z synkiem do damskiej- źle. Do męskiej- źle. To samo dotyczy samotnych tatusiów z córeczkami, bo ci chyba serio już mają tylko wybór na męską.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#1856 |
|
Konto usunięte
|
powiedzialabym, ze o tym sie mysli przed pojsciem na ten basen a nie inny, sa teraz juz wszedzie prawei boxy, niech sobie tatus wchodzi do boxu z coreczka a synek z matka, ludzie zrozumieja
chyba, ze ktos serio kapie sie nago pod prysznicem, chodza takie legendy, ze ktos sciaga stroj
|
|
|
|
#1857 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
To nie legendy, w krajach skandynawskich tak się robi |
|
|
|
|
#1858 |
|
Konto usunięte
|
chodzilo mi o polskie baseny
zwykle drzwi pod wspolny prysznic sa na osciez akurat na plywanie i korytarz
|
|
|
|
#1859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do sytuacji na basenie - nie wiem, nie pamiętam, jak jest u nas, bo wieki nie byłam Musiałabym zobaczyć, jak to jest rozwiązane i wtedy skrytykować/pochwalić. Ale na pewno bałabym się dziecko zostawić samo, w końcu tam jest ślisko.
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Konto usunięte
|
Co to za problem z tymi toaletami
Jak bylam mała to wchodziłam z tatą do męskiej i nikt się dziwnie nie patrzył. Kogoś dziwi matka z synkiem w damskiej?A na basen zaczęłam chodzić jak miałam 7 lat i jak już ogarnęłam jak się ubrać i wysuszyć to gdy szłam z tatą na basen to tata szedł normalnie do męskiej a ja do damskiej. Mówił że jakbym miała problem to mam poprosić jakąś panią o pomoc, ale byłam nieśmiała więc wolałam sama szybko wszystkiego się nauczyć żeby nikogo o pomoc nie prosić ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

bo tak sie robi, wszyscy to wiedza