|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
|
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
wiesz film jak film ale jak mozna pomylić komórkę przy zapłodnieniu in vitro.Teraz o tym tak głośno, to dopiero dramat!
|
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
mms_22 zazdroszcze samopoczucia
Myślę,że Twój mąż jest równie zadowolony ![]() Papusia28 łącze sie w bólu, ja też nie ustoje. Jak gdziekolwiek muszę wyjść to patrze tylko,czy po trasie będzie jakies WC. To nie lato,że tyłek można w krzaczory schować ![]() Niespodziewajka25 no należą Ci się za te nieodebrane wynikimoniska139 to Twój TZ teraz ma jak w raju Odbija sobie zawczasu pozniejsza posuche ![]() dd1dd super wieści! . No wiesz mogłaś wybrać unisex I jak to możliwe,że dostałaś filmik nie ze swojej wizyty ? hehe ktoś się niezle machnął!. Dobrze swoją drogą,że to tylko filmik,a nie wyniki badan Isabelle_26 Właśnie jak sie zapisywałam to zastanawiałam się na kiedy,ale sprawdziłąm,że z synkiem tez byłam w 13tc i tak idąc za ciosem tym razem też wybrałam ten czas . Może się uda podejrzeć co za lokator tam mieszka .Ulżyło mi,że w końcu mogę się jakoś sensowniej leczyć niż tylko siłą woli Już jestem zmęczona tą chorobą...beatrix28 a wiesz,że z tą rybą też kiedyś miałam taką sytuacje. Twoja była może mrożona,czy surowa? pomijając,że to poprostu było nie do zjedzenia to i nie wyglądało dobrze . Szkoła rodzenia fajna sprawa, ale wiadomo,że nie zawsze można uczestniczyć.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Fiona
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
vea7 dziękuje za te info o diecie(a raczej jej braku)
. Ja w sumie stwierdzilam,że tym razem będę jadła zdecydowanie mniej zapobiegawczo. Wtedy to mam wrażenie,że żyłam powietrzem. Samo karmienie i tak jest mega wyczerpujące dla organizmu,a co dopiero jak nie ma skąd brać.kasperka ja nie wiem, ten Twój krokiet to czeka i czeka...barszcz zaraz też wyparuje ![]() Widziałam,że pisałyście o wózkach. Ja jezdziłam z Małym po takich terenach,że i tak jestem pod wrażeniem,że mój wózek nadal wygląda prawie jak nowy . Jedyne w co zainwestuje i to wiem na milion procent to mufka na zime. Któraś z Was pisała o przekładanej rączce- mam i polecam. Do tego rączka ma regulowaną wysokosć co jest super,gdy ktoś jest wyższy. Poza tym świeci słońce to ciach przekładasz, nie trzeba targać całej gondoli/siedziska. Mam nadzieję tylko,że drugie będzie chętniej jezdziło w gondoli niż pierworodny- darł się jak opętany w najmniej oczekiwanym momencie spaceru . To bylo jak jazda z tykająca bombą
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy za błędy opowiada a tutaj zamiecione pod dywan. A w przypadku in vitro to rzeczy nie odwracalne. A film tez jest pamiątką po co komu cudzy?
|
|
|
#1209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ja torbę to pakowała będę dopiero między 8/9 miesiącem ciąży. Cytat:
![]() U mnie też juz po wizycie. Nie miałam usg, bo lekarz nie ma takiego sprzętu w gabinecie, ale pomacał i wszystko wygląda dobrze. Juz jemu zapowiedziałam, że przychodzę 16.02 żeby sprawdził czy mojej córce nie urósł siusiak , bom niecierpliwa bardzo, to tak dziwnie na mnie spojrzał z pytaniem po co skoro mam mieć połówkowe w drugiej połowie marca, że mogę się wstrzymać. Tak w ogóle on zwolennikiem robienia tylko 3-4 usg w ciągu całej ciąży, ale mam to gdzieś i tak pójdę
|
|
#1210 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą spojrzałam na godzinę i tam jest 10 coś a ja byłam 12.30. Ano nic , co się napatrzyłam na usg to się napatrzyłam |
||||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda jednak, że bez USG. I dobrze pchaj się, skoro ma Cię to uspokoić ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- dobrze dobrze, bo już się martwiłam
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogóle Dziewczyny już myślałyście o tym,czy skorzystacie z pólrocznego/rocznego urlopu macierzyńskiego? (Nie wiem jak jest w innych krajach). I co potem Niania/żlobek/teściowa?
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co jest najciekawsze ? Pisałam Wam, ze wg usg ciąża starsza o tydzień i zapytałam dziś o to mojego lekarza czy nie zmienia mi TP skoro taka różnica. Odp brzmiała, ze powyżej 7 dni dopiero się zmienia, a ja ma 7 czyli na granicy
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieję, że u nas siurek nie urośnie
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co taki zdziwiony,że nie chcesz czekać praktycznie miesiac z hakiem . Choć w sumie to mój lekarz też nie jest za częstym "podglądaniem". Jednak wiadomo, ciekawość człowieka zżera! Ale zobacz do 16 to już "rzut beretem" zleci szyyybko
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Obecnie nie pracuje, ale po 7-8 miesiącach po porodzie mam zamiar szukać pracy, a co z dzieckiem to później zobaczę.
|
#1218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i mój tp zmienił się na 18.08
|
|
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam taką nadzieję
Bardzo chcę córeczkę, zawsze o tym marzyłam, a że to moje ostatnie dziecko to i ostatnia szansa.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
No wiem, ale co zrobić . Zabrakło mi jednego dnia do zmiany TP, bo różnica jest 7, a nie 8 dni.
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już lecę do Ciebie !!!Akurat taka głodna się zrobiłam a Ty mi o krokieciku i barszczyku |
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Brak mi slow nie mam sil ani checi czytac zaleglych stron tyyle piszecie ze serio sorry laski..... a czuje sie jakby mnie ktos z gardła wypluł
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Super, ze jesteś
Widziałam, że jestes, a nic nie pisałaś i już się martwiłam...niepotrzebnie ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe do kibelka to samo mam ale w nocy tez wstaje ![]() dokladnie :d moj sie nie boi to ja sie balam w 1 ciazy bardzo teraz luzik Cytat:
haha a gdzie teraz mieszkasz? milo ze wiecej nas jest tych z niemiec ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|
#1226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do ilosci USG wiesz,my na to patrzymy z pkt widzenia naszego,a lekarz medycznego i pewnie dla Niego te 3-4 są całkowicie wystarczające. Nasza ciekawość ma dla Niego akurat żadne znaczenie ![]() Nie zmienia to faktu, że przecież co 2 tyg nie będziesz chodziła na USG,żeby sobie popatrzeć. Także nie ma co popadać w paranoje .Idź,spraw i ...ciesz się z córci(wierzę,że tam nic nie wyrośnie w międzyczasie)
||
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam już dwa razy usg. Jakbym chodziła do tej lekarki co z młodym to za każdym razem bym miała bo ona lubi robić usg. A teraz to jeszcze trzy ze skierowania i będę prywatnie dla pewności chodzić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
fiona27 ja tez cos tak planuje tylko coby prace znaleźć reszte sie zorganizuje
dd1dd gratuluje!ciekawe co moj gin powie bo objawy,samopoczucie mamy podobne ..????\wogole jakas brzydka sie zrobilam po twarzy..:/ mialam dzis tak fantastyczny poranek i przedpoludnie a TZ musial to sknocic bo on na spokojnie to nic nie umie zalatwic tylko wyjechac z japą to pierwszy,bo oscieznica nie taka , no ale wrocil kupil co tzreba+dzrwi i montuje a ja sie nie odzywam, bo nie dam po sobie jezdzic i juz.dzieciom to robi nie mi,ja tam bede co najwyzej sprzątac chcoiaz najpierw to ta ryba mnie wkurzyła,w ostatetcznosci dalam ją kotom i psu a TZ tylko mi rozkrecil nerwy.. ale co tam ebde sie przejmowac jutro nowy dzien nowe plany..
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-02-04 o 19:39 |
|
|
|
#1229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, bo jedno usg więcej( w przypadku kiedy większość dziewczyn ma co wizytę, a ja mam mieć ogólnie 4) to chyba nic wielkiego.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-04 o 19:44 |
||
|
|
|
#1230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

ma 56mm, fikała, nie chciała współpracować z lekarką 

Myślę,że Twój mąż jest równie zadowolony 
za te nieodebrane wyniki
. No wiesz mogłaś wybrać unisex
I jak to możliwe,że dostałaś filmik nie ze swojej wizyty ?

Bardzo chcę córeczkę, zawsze o tym marzyłam, a że to moje ostatnie dziecko to i ostatnia szansa.
!!!