|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
hehe
|
|
|
#2642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
choć naa dzięń dzisiejszy mam dość atrakcji ciesze sie że wam tak sprawnie idzie
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2015-02-04 o 21:13 |
||
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia tu na razie nie ma wiele więcej do ogarniania niż było
ja się boję tego co będzie za parę miesięcy, może nie zwariuję a jak ognia boję się już teraz chorób. Zrezygnowaliśmy z przedszkola Andzi, więc wszyscy jesteśmy w domu. Ja do 12 marca mam wolne i do tego czasu chcę znaleźć kogoś do trójeczki, a jak się nie uda to biorę dziekankę i zostanę z maluchami w domu, pracę jakoś ustawię na popoludnia i będziemy się z tż wymieniać. |
|
|
|
#2644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
andzia będzie zarządzać |
|
|
|
|
#2645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny pomału przestaje mnie gardło boleć, a to za sprawą cudownego proszku o nazwie Gargarin jest w miarę naturalny i co najważniejsze działa
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam leosiowi zestaw garnków i jest to jego hitem
jeszcze jakies udawane jedzenie potrzebujemy bo jak gotuje chrupki lub ryż to cos szybko sie pusto w garach robi![]() Cytat:
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ost przeglądałam allegro pod tym kątem Ale za duży wybór :p
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
hej Wam
jakos przezylam dzien kurcze nie chce mi cytowac... dzieki wszystkim za odniesienie co do zachowania sie dzieci przy innych dzieciach. Nie powiem, bardzo mnie to uspokoilo ze jednak wiekszosc dzieci tak ma ?aa wlasnie...Julka ma na plecach duzo takich suchych czerwonych plackow, nie wiem od czego to moze byc? i dziwne ze tylko na pleckach ![]() widze ze przechodzicie z butelek na kubki. W jakim wieku dziecko powinno przestac pic z butelki? Julia pije rano i wieczorem mleko z butli a napoje z lovi 360.Myslicie ze ten kubek jest ok zeby pila z niego tez mleko? jakie Wy macie kubeczki? hej Logosia! Super ze dobrze Wam idzie ogarnianie calej 3ki. Normalnie wspaniala jestescie rodzinka, podziwiam Ciebie ze potrafisz tak cieszyc sie z zycia i zawsze byc optymistycznie nastawiona Lulla super ze 1 dzien bez fotelika sie udal.Oby tak dalej! ![]() Poziomka gdzie kupowalas garnuszki? wlasnie chcialam kupic jakis zestaw taki Angelikada mnie wlasnie dzis naszlo wieczorem i robilam pizze ![]() przepis: 500g maki wloskiej lub 250g maki typu 450 i 250g typu 500 10g drożdży świeżych 250ml cieplej wody pol lyzeczki cukru lyzeczka soli 4 lyzki oliwy z oliwek drożdże cukier rozpuscic w wodzie, dodac 4 łyżki mąki wymieszac i ostawic na 15 min. Pozniej do maki dodac ten zaczyn i zagniesc ciasto,potem dodac sol wcierajac w ciasto zagniesc i na koncu dodac oliwe i od nowa zagniesc. Potem przykryc w misce wilgotna scierka i odlozyc w ciple miejsce na 30 min. Ciasto wychodzi pyyyszne ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Tassia biedny Maciuś, oby sie ta rana sama zagoila i nie trzeba bedzie nic szyc. Asiek czytam i oczom nie wierze, co za matka...masakra Motyl no wlasnie mi sie strasznie ta ksiazeczka spodobala bo Julka lubi jak ją czytam i są takiego proste slowa ze chyba wiekszosc rozumie ![]() a co do slowa dziekuje to Julia tez mowi "dzię", na wlączniki swiatla mowi "świa", na chrupki kukurydziane "chru" ![]() aaa i na mojego brata(Jacek) mowila "ja"a dzis przeszla na wyzszy level i mowi "jace"
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2015-02-05 o 00:53 |
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie może przylecieć każdy
![]() ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Mieliśmy cudną noc, położyłam się o 22, a młody wstał dopiero o 3 na cyca, tż wyłączył sobie budzik, bo stwierdził, że zaraz pewnie Korn się na mleko obudzi, a Korn go olał i spał do 5. z pracy dzwonili do TZ gdzie on jest bo wszystko pozamykane. Wyskoczył z łożka, jak z tostera, ubrał sie w 3 minuty i pojechał, po 10 minutach wrócił zrobił sobie śniadanie, rozpalił w kominku wypił kawę i poszedł do pracy.
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Bartek mi nad ranem wymiotowal, jest osłabiony bo cały czas śpi, kładzie się i zasypia. Nie ma gorączki, zwrócił tylko wieczorne mm, pieluszka sucha choć zawsze rano była pełna, myślicie że to reakcja na stres? Wczoraj często płakał za każdym razem gdy widział nową twarz a sporo się przewinęło, potrzebował z godziny na oswajanie i tak kilka razy w ciągu dnia, to dla niego nowa sytuacja i nie wiem teraz jak postępować
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
lula - obserwuj. moze to wlasnie stres, a moze po locie (dobrze pameital ze w pl jestes?) - mi kiedys artur wymiotowal po jezdzie samochodem, a dziewczyny miewaly zaparcia od dluzszego soedzenia w foteliku. chyba trzeba jednak mu dawkowac ilosc ludzi
|
|
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
A my wczoraj się szczepiliśmy MMR... i myślałam, że rozszarpię pielęgniarkę. Przed szczepieniem bowiem pytałam, czym będą szczepić. Mówi, że Priorixem. No to okej. Dziecko rozebraliśmy, igła poszła w ruch. Trochę wył jak strzykawka była wkłuta, później dość szybko sie uspokoił. Ale potem to już mnie ciśnienie skoczyło, jak spojrzałam do książeczki, a tam mi krowa wpisała MMR VAX PRO. No i tu było tak silne uderzenie ciśnienia, że sama się dziwię, że wylewu nie miałam. Spytałam dlaczego wpisała mi nazwę innego preparatu...skoro poinformowała mnie pare minut temu, że szczepienie będzie Priorixem. A ta do mnie bez stresowo zupełnie, że myślała że jeszcze mają Priorix, ale się okazało że właśnie się skończył, to wyjęła z lodówki to drugie................... ........
Nie dodałam na wstępie że wcześniej celowo dzwoniłam do przychodni i wyraziłam zgodę na szczepienie, tylko pod warunkiem, że będzie to Priorix........... Także przychodnię pewnie zmienię, a czy pójdę w najbliższym czasie na jeszcze jakieś szczepienie, to wątpie. Do dnia dzisiejszego nie mogę się uspokoić jak o tym myślę. Równie dobrze mogłaby zrelaksowana podać mojemu dziecku wszystko w tej strzykawce, jak jej nie robi różnicy. Na razie syn żadnych objawów poszczepiennych nie ma, ale to dopiero pierwsza doba. Jeśli będzie mial jakieś poważne (tfu tfu) to kobiecie tego po prostu nie odpuszcze. Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-02-05 o 08:40 |
|
|
|
#2654 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
wysłałam TŻ przed pracą na polowanie do Lidla Trochę rzeczy udało mu się kupić, zaraz przywiezie więc będę oglądać co tam wyszperał podobno kobiety nieźle walczyły o ciuszki. Dobrze, że pojechał rano, bo zanim ja bym się zebrała, to pewnie już by nic nie było:PCytat:
Ty podobnie jak Misia stworzona i do rodzenia i do ogarniania rodzinnej gromadki mimo małej różnicy wieku Cytat:
Brawo! Oby dalej udawało się bez fotelikaCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. My lecieliśmy we wtorek to myślę,że gdyby to była wina lotu to wymiotowal by wczoraj a nie dziś, ale może się mylę. Tymczasem on znow śpi, mnie mdli ale nie wiem czy to wina ciąży czy to faktycznie wirus i tez się zaraziłam
|
#2656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo mi chodzi również o takie szczegóły ![]() Cytat:
oczywiscie że tak!! ![]() Cytat:
i kupilam lenie ogrodniczki, jeansy jedną bluzeczke i piżamkę i leginsy siostra jeszcze tez wziela dla małej jensy i rajstopki czy bedzie cos po południu?? ciężko wyczuć.. u nas różnie czasem zostaje i nie wykupują czasem i idzie wszystko z rana---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
to ma dużoo ząbków a my jeszcze tyle przed sobą jedna czwórka jej pięknie wyszła a druga na dole sieprzebić nie może:/ jak narazie nie daje mi w paszczkę zaglądnąć no i nie iwem czy cos jeszcze idzie czy cu...a co do Emi to kurcze fajnei masz ze Ci ją ktoś zabierze na dwie nocki ale z drugiej ja bym oszalała bez Leny :P
|
|
#2659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym ciastem to zależy dla kogo robię Ja lubię cienkie, więc mieszam wszystko łyżką, potem zagniatam ręką i po chwili ciasto ląduje na blaszce. Jeśli mam gości, którzy wola grubsze ciasto, to po zagnieceniu zostawiam na jakiś czas - do 30minut pod przykryciem i wtedy ciasto jest bardziej puszyste i grubsze![]() TŻ w Lidlu upolował ogrodniczki, jeansy, spodnie dresowe szare i dres welurowy. Fajne te ciuchy i jakościowo też super. Jeszcze bym chciała bluzeczki 3szt i spodenki pakowane po 2szt, ale o 8:30 w naszym lidlu już nie było :/ |
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Lula kiedyś pisałaś ze Bartek zle znosi obcych to moze byc wynik stresu. Jakos spróbuj ograniczyć nieznajome twarze naraz, chociaz moze byc to trudne. W końcu przyjechałaś pobyc z rodzina.
Kupiłam zestaw jedyny w miarę nie dziewczęcy, szukałam w całym mieście. Jak bede na komp to wrzuce link. Za 38zl jest patelnia rondel wok i 2gary wszystko z przykrywkami, różne chochle i lopatki i atrapa kuchenki jednak jakość jest kiepska. Jak je rozwali kupimy te metalowe z ikea.Tak. A na wieczór ugotował mi gruszke bo akurat leżala na ławie ledwo sie zmieścila do garnka
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia, no faktycznie koniec grudnia/początek stycznia był trudny, bo Hania ząbkowała, potem miała trzydniówkę a potem Marysia sprzedała jej gila
ale na szczęście szybko dziewczyny doszły do siebie i to bez poważniejszych leków ja też byłam w lidlu, kupiłam body te disneya i legginsy A i u nas w lidlu bardzo przecenione są spodnie i kurtki te narciarskie, które wg mnie są super! spodnie po 9,99 a kurtka po 14,99, kupiłam Hani na przyszłą zimę Inwersja, może czytasz... więc może Cię to zainteresuje, bo w naszym lidlu sporo tego jest Angelikada, kiedyś Lenka na zdjęciu miała takie śliczne miętowe legginsy, pamiętasz skąd no nie mogą mi z głowy wyjść !
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę zaraz z młodym na ważenie, chyba wcześniej do Lidla skoczę dla TŻ po spodnie, ale pewnie S nie będzie jak zwykle.
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze ze te chrzciny w niedziele i jak ja przetłumacze gościom żeby nie zwracali uwagi na Bartka ech, no nic coś pomyślę, a tymczasem jest przed 10 a mały dalej śpi
|
#2664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
u nas Armagedon, chorzy prawie wszyscy, moja mama, ja, Hubi i dzisiaj Kuba i Filip- właśnie sa z moją sis u lekarza. Co za masakra
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Luli zdrowia dla Bartka.
Zostawiłam wam niespodziankę w K.
|
#2666 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=misia332;50099805]do mnie może przylecieć każdy
[COLOR="Silver"]Aha to dobrze ![]() Moj tż mówi że troche się krępuje zalać się wam na głowę ale chętnie przyjmiemy pomoc w zorganizowaniu jakiegos lokum w Barcelonie o ile w końcu się już zdecydujemy. Ale nie martw się na pewno nie wcześniej niż jesienią ![]() Cytat:
No i moja też zawsze albo swiruje albo cos zlapie zaraz po przyjeździe do pl miałyśmy rano mmr i teraz oby gorączki tylko nie było. Nastepne szczepienie w podstawowce ![]() 85cm i 11.6kg żywej wagi
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
ktoras to pisala ze chce zrobic pokoj dziecku w stylu marynarskim
![]() http://allegro.pl/lozko-dzieciece-16...026064329.html ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- ponowie pytanie bo moze nie bylo widoczne w tym moim belkocie ![]() czy juz wasze dzieci pija mleko z kubkow a nie z butelek? i jakie macie kubki? lovi 360 sie bedzie nadawac? Cytat:
![]() nie martw sie,na pewno bedzie wszystko dobrze Cytat:
|
|
#2668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hubi pije mleko z butli.
|
|
#2669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

oboje z tż jesteśmy w lekkim szoku, ale chyba nieźle nam idzie ogarnianie trójeczki
dziś nawet wykąpał Karolinę, cudny widok, świetnie sobie radzi
jak karmię to chce mnie wszędzie ciągnąć, wiec póki co spokojnie tłumaczę, niebawem myślę załapie chłopak 

[/RIGHT]

Oby dalej udawało się bez fotelika
bo mi chodzi również o takie szczegóły