![]() |
#991 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Dzień dobry
![]() Mnie ginekolog jak i jednocześnie i drugi kazali brać kwas foliowy. Natomiast endokrynolog zalecił dodatkowo branie jodu i wit. D3. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj bo dzisiejsze choroby są zdradliwe ;* Cytat:
Pilas herbatę z imbirem ponoć na wymioty pomaga.
![]() |
#992 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak jak pisalam ide dzis do lekarza o 16 tej a co do wymiotow to przez pare dni mie mialam dolegliwosci wogole a dzis rano jak tylko wstalam bylo mi nie dobrze i zwymiotowalam zolcia z krwia. Ogolnie nawet wczesniej nie wymiotowalam codziennie owszem mdlosci mialam calymi dniami ale wymioty zdarzyly sie sporadycznie maks 4 razy
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A mój maluszek właśnie siedzi u logopedy i ciężko ćwiczy. Ciekawe, co nowego do domu przyniesie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
Ja używam do mycia lactacyd ochronny z (niskim ph 3,5 dzięki czemu chroni przed infekcjami). A po każdym myciu (od paru lat, nie tylko podczas ciąży) używam żelu ochronnego lacibios Femina, który jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Używałam kiedyś provag, ale cenowo dużo bardziej mi pasuje lacibios,a wcale nie jest gorszy, może trochę mniej gęsty tylko.
#995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- PH 3,5 to jest pH miejsc intymnych ... Czyli kwaśny. Czytałam ,ze w czasie ciąży to pH się zmienia ... Ale nie wiem na jakie pH. Pecha każdy ma skora chyba ma 5.5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
Ja tez biorę euthyrox i duphaston.
![]() |
#998 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#999 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- ja biore tylko folik i lekarz polecił mi w razie skurczy laktoMag B6 ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
ja jak narazie bez wymiotów tylko mi niedobrze, ale ja mam straszna awersje i staram sie jak moge by nie wymiotowac, chociaz niektórzy mówia ze czasem warto sobie ulzyc |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat z M jak mama "Kwaśne pH stanowi naturalną barierę ochronną przed infekcjami. W ciąży jednak pH pochwy staje się pod wpływem hormonów bardziej zasadowe (4–4,5), co sprzyja infekcjom. Gdy pH w pochwie przekracza 4,5 – oznacza to stan zapalny. Ważne, aby kosmetyki używane do higieny intymnej miały odpowiednie pH. W środowisku o zasadowym odczynie łatwo rozmnażają się bakterie chorobotwórcze, wywołując zakażenie bakteryjne. Także grzybica pochwy dokucza kobietom ciężarnym znacznie częściej niż przed ciążą."
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- dziewczyny czy wy tez miałyscie ze juz w 7 tyg bebzunek zaczyna sie odznaczac? myslałam ze to jakies wzdecia ale chyba dzidzia juz zaczyna sie rozgaszczac, a moze to moje paranoje? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
Wiem, kiedyś było popularne mycie się mydłem... Ale myślę że przynajmniej teraz w ciąży warto na to zwrócić uwagę przy wyborze płynu, nawet jeśli wcześniej nie czytało się składów.
#1005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być i w 7 tygodniu. Ja miałam podobnej wielkości (taki trochę wystający) gdzieś od 8 tygodnia. Teraz jestem prawie w 12 i trochę się powiększył. Cytat:
![]() AAAAA przyszła do mnie moja poduszka cebuszka. Komfort niesamowity, jak ktoś się waha to polecam. I umówiłam się na jutro do gina żeby pokazać wyniki badań i umówić się na genetyczne. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-05 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie trochę z innej beczki. Musze się rozliczyć i nie wiem którą opcję wybrać. Głównie chodzi mi o odliczenie na dziecko. Kiedy rozliczam się sama, to na pit/o wychodzi mi prawie 400 zł, a jak z mężem to niecałe 300. A na obu rozliczeniach nadpłata wychodzi z różnicą 20 zł, jak to jest możliwe! Ja tego nie rozumiem. To w końcu która wersja jest korzystniejsza. Czy ta nadpłata to kwota którą nam zwrócą czy jeszcze coś będzie odliczane?
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też myślę i myślę nad ta poduszka, ale za drogie mi te z motherhood, zastanawiam się nad ta podłużną, bo to koszt ok 55 zł, można wykorzystać jak dziecko zacznie samodzielnie spać w łóżku jako zabezpieczenie przed wypadnieciem, poza tym ładnie się komponuje przy poscieleniu łóżka, no i myślę że jak już dziecko podrośnie to bardziej da się ją wykorzystać. Nie mam za dużo miejsca w domu, więc nie będzie jej za bardzo jak przechować,a tak tylko ładnie ułożę na pościeli i będzie.
![]() |
#1009 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
party_girl7 - powiem Ci że nie wiem czy prosta to dobry pomysł, jednak wygięcie samej poduszki jest moim zdaniem niezbędne, ostatecznie ona ma Cię podpierać jak śpisz, a jak jest prosta to siłą rzeczy musisz ją sama motać i przytrzymywać. No i pytanie czy poszewkę da się zdjąć bo to jest ważne przy dzieciach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda ci się szybko dostać do lekarza i on cię uspokoi. Kciuki! Cytat:
Cytat:
Teraz jest wieksza świadomość, więcej się mówi. A co do chorób, to 25 lat temu nie których nowotworów medycyna nie znała. Ludzie się nie badali, dostęp do lekarzy był dużo bardziej ograniczony. Choćby oddziały onkologiczne dla dzieci jeszcze 10lat temu było ich o połowę mniej, dużo gorszy sprzęt. Cytat:
Cytat:
Z tym, że ja już się pogubiłam w karcie ciąży wczoraj miałam wpisane 7+1 tc a licznik w apce mówi, że jestem w 8tc |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś się ze starości umierało, teraz każda śmierć musi mieć przyczynę. Tak samo dzieci z nowotworami kiedyś nie było - to znaczy były, ale diagnostyki w ogóle nie było, dziecko umierało i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś ludzie nie dożywali pewnych nowotworów a inne były. Mój dziadek umarł w 75 roku na raka żołądka dzis pewnie by przeżył. Co do poronień to prawda ze był mniejszy dostęp do badań i często kobiety nie wiedziały ze ronią po prostu okres sie spóźniał.
Dostałam właśnie od koleżanki 2 pary spodni ciążowych na tzw. wieczne pożyczenie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#1014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Zjadłam zimną kanapkę z jajkiem sadzonym z rana i 6 pierogów ze śmietaną ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój pradziadek umarł na niedomykalność zastawki w wieku 33 lat. Na chorobę, którą teraz się z powodzeniem leczy, kiedyś to był wyrok. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-05 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Przykro mi bo nie miałyśmy okazji ich poznać. Wydłuża sie ludzkie życie, medycyna idzie do przodu ale płacimy za to różnymi chorobami cywilizacyjnymi i nie tylko
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Znowu mnie głowa boli, nie mam apetytu zupełnie, a wieczorem jedziemy do lekarza. Wybitnie mi się nie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy ze spokojem, ale podejście lekarzy do pacjenta była inna. Nadal jest jeszcze dużo do zmienia, ale choćby akcje szpital przyjazny dzieciom, rodzić po ludzku itd. Mamy prawo do informacji i do godnej opieki. Edytowane przez meryy82 Czas edycji: 2015-02-05 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- No tylko szkoda, że często za tymi hasłami nic nie idzie. Tak jak rodzić po ludźku. Niby masz piłki, pufy, wanny a u nas i tak na koniec misisz się wdrapać na samolot i tam rodzić :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.