|
|
#1111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
ja nie byłam... nawet dzisiejszy dzien spa skonczyl sie przed kompem ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- uuuuuuusssaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa a księgową opieprz, ulży z lekka
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Na czerwcówkach piszą, że ubranka z lidla z szajsowatego materiału... hmmm
no ale to tylko opinia kogoś.. ciekawe czy prawdziwa
|
|
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wiem, może zależy od ich "dostaw" ale ile razy kupowałam piżamki czy bluzeczki to wydają mi się fajne jakościowo. Syn ma piżamę od pół roku - piorę i nic się nie dzieje (a ja piorę jego ubrania w 50 lub 60*C w zależności od brudu a białe w 60/90)
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
eee dopóki same nie sprawdzimy to nie będziemy wiedzieć ![]() ja wczoraj tżowi pokazałam te granatowe z myszką i mówie, że może bym po nie pojechała, to ten mnie opieprzył, że jak będzie dziewczynka to nie bedą pasować i za chłopaka nie będę miała jej przebierać
|
|
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jakoś od dwóch tygodni czuje codziennie Cytat:
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja też nie byłabym jakoś sceptyczna do tych ciuszków
Siostra tż dużo ma ubranek dla synka właśnie z lidla i tez nie narzeka Wiecie co... jutro 20 tc mi się zaczyna a ja nadal ruchów nie czuję Coś mnie czasem jakby zakuje ale ja sama nie wiem czy to jest to.. same mówicie, że tego nei da się pomylić z czym innym, więc sądzę, że nie.... i wczoraj oglądałam powtórkę MjakMiłość i tam jedna z bohaterek jest w ciaży i chyba na podobnym etapie i nawet ona wczoraj poczułaaaaaaaaaaa musiałam się do psa przytulić bo zachciało mi się płakać |
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Sarai ja czuje smyranie tylko ale tez nie wiem czy to to
Ciaza Kasi z M jak Milosc zaczela sie troszki pozniej niz nasza i juz nas dogonila ja to nie wiem, ona zaraz bedzie w 9 miesiacu, a my jeszczr w 5
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym oni sie tak fajnie tym cieszyli a u mnie nic, cisza... tż codziennie rano przykłada mi rękę do brzucha i liczy na to, że coś poczuje a tu nic... ech... ale Sarrai zobaczysz i na nas przyjdzie pora ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
ona już nas przegoniła ![]()
|
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to samo M do mnie nie gniec tak tego brzucha
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Hehe takiego brzucha to nawet ja jeszcze nie mam, a chyba jestem tu najgrubsza z was
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az filmem dobre Kochane każda może poczuć w innym terminie i to nie jest powód do smutku, dużo zależy od ułożenia malucha, łożyska od ilości naszego tłuszczyku. Głowa do góryCytat:
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
a słyszałyście o triku z latarką?
![]() ponoć jak sie zaświeci latarką w brzuchu to dzieć może zauważyć to światło i próbować dotknąć ale to chyba dopiero ok 25tc
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam polarek i jest suuuuper ! co do innych słyszałam ze dobra jakość... ja piore wsio w 60 st i nie pamietam byc cos sie spaprało... jesli juz to kolor farbuje :/
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo nie slyszalam
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
No a czuje tylko gazy w jelitach.... Nawet mnie nic nie smyra ani nie bulgocze.... Za to jak Młode się rozkopią to pewnie aż usiądę z bólu
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz już ledwo ledwo z monetą w portfelu bo poszalałam dla siebie i malucha... ale w sobote wizyta i musi się ujawnić mieszkaniec
|
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to dzis sie porządnie najem na kolacje, położe sie i będę czekać na info od dziecia czy smakowało tylko co by tu dobrego do jedzenia wymyślić, żeby mu podpasowało? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- o proszę, tu jest o tej latarce ![]() Cytat:
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem nadal chuda strasznie z wyjątkiem odstającego brzucha, więc jak się na bok położyłam i mi się brzuch "przelał" na drugą stronę to może dziecku się zrobiło ciaśniej i poczułam
mam nadzieję, że to to! Ja też często wieczorem głaskam i mówię "nie chcesz kopnąć mamusi" :P Na farbowanie ubrań w pralce jest patent. Ja przywiozłam z Niemiec z Kauflandu zapas ściereczek, które wrzuca się do pralki i jak jest jakaś rzecz, która farbuje to ten kolor nie idzie na wszystkie inne ubrania tylko ta ściereczka to zbiera! Działa!!! Podejrzewam, że w polskich marketach też to jest dostępne Tak, tak czytałam o tej latarce i słyszeć też już powoli zaczyna. Ja mam w planie nauczyć się 2-3 ładnych kołysanek i śpiewać wieczorem do brzuszka to jak się później dziecko rodzi to podobno jak się zaśpiewa to się uspokaja, bo kojarzy fascynujące
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ciekawe. Pewnie zrobię test ![]() No i dziękuję za słowa wsparcia. U mnie to nie dość, że to łożysko przodujące to i fakt, że tłuszczyku u mnie na brzuszku sporo. No ale na każdego przyjdzie pora - tak sobie to tłumaczę ![]() Właśnie przyszedł mi płaszczyk z allegro - ten z licytacji. Muszę obczaić dobry moment aż taki koleżka co z nim jestem w jednym pokoju wyjdzie i sobie przymierzę
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jakościowo wyglada, macałaś go już?
|
|
|
#1134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za to zauważyłam śmieszną zależność -> jak ja przyłożę rękę do brzucha to mały potrafi kopnąć prawie pod rząd kilka razy a jak TZ się wtedy rzuci i położy swoją rękę to martwa cisza Dopiero po jakimś czasie zaczyna kopać na nowo. Nie wiem czy mały czuje, że to ja ale śmieszna zależność. Ostatnio przez cały dzień nie kopał więc się zmartwiłam, na wieczór położyłam rękę na brzuchu powiedziałam, żeby kopnął i kopnął raz na znak chyba hehe Cytat:
innych produktów jeszcze nie wypróbowałam aż tak![]() Cytat:
U mnie rano jak wstanę to połowa brzucha jest wyżej niż druga i się zastanawiam czy w tym miejscu główka może być czy pupa
|
|
#1135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te ściereczki sa tez z vanisha juz Ja śpiewalam kołysanki typu ach śpij kochanie , był sobie król , cały swiat to ja i ty ( z bajki barbie księżniczka wyspy czy jakoś tak) itp. I w sumie usypial dość szybko po nich gdy juz sie urodził
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyciągnęłam z opakowania. No jakościowo wygląda jak typowy płaszczyk w cenie do ok. 120 złotych
Materiał też taki typowy Ma podszewkę... Myślę, że na wiosnę będzie jak znalazł Ale duży się zdaje! ajajajaj nie wytrzymie muszę go przymierzyć. Dałam za niego 20,60 zł. + przesyłka i jestem usatysfakcjonowana.... Bylebym w nim nie wyglądała jak w worze na ziemniaki i będize git.
|
|
|
|
#1137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html W ogóle cały ten portal to dla mnie jak prasa codzienna, uwielbiam korzystać z tych przepisów ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- A tak w ogóle to "Dzień Dobry" dzisiaj ![]() ![]() Jak dobrze że już czwartek, jutro wolne i potem znowu weekend.... więc będzie troche leniuchowania .Jak się miewacie? |
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
cena wypas! ![]() ![]() a jak jeszcze będzie dobrze leżał, to już w ogóle
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20 tydzień (19t4d) właśnie wszyscy się nadziwić nie mogą, że już czuje kopniaki bo raz, że to pierwsze dziecko a dwa, że już nawet dla tz'a są wyczuwalne (i dobrze bo przynajmniej wiem, że sobie nie wkręcam ).Nie wiem z czego to wynika, że tak szybko (tyle wiem, że łożysko mam z tyłu więc to na plus działa)
|
|
#1140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo szafa wciąż ta sama ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

no ale to tylko opinia kogoś.. ciekawe czy prawdziwa
dla chłopczyka i dziewczynki. 

poza tym oni sie tak fajnie tym cieszyli a u mnie nic, cisza... tż codziennie rano przykłada mi rękę do brzucha i liczy na to, że coś poczuje a tu nic... ech... ale Sarrai zobaczysz i na nas przyjdzie pora