|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII
Cytat:
|
|
#1892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Anioła na Resorach nie oglądam, nie mam jej w subach. Szusz czasem oglądam. Zazwyczaj przewijam początek, praktycznie u wszystkich Nie chce tracić czasu na usprawiedliwianie "nagrywam ten filmik bo...", "przepraszam za bałagan", "nie jestem pomalowana bo", "mój makijaż wygląda źle bo...", "moje włosy wyglądają źle bo..." , "przepraszam za kota, ale..." |
|
|
|
|
#1893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1895 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mimo, że mam tłustą cerę, to nakładam pod niego tłuste kremy (np. Alterrę z orchideą), bo właził mi trochę w niewidoczne załamania skóry. Ja go używam i w lecie (Rattan 2W2) i w zimie (Rattan z Sand 1W2). |
|
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie można tego robić na suchej twarzy, bo efekt będzie odwrotny od zamierzonego - tak, wtedy będzie mocno naciągać się skórę i w efekcie masaż mający odmłodzić zacznie postarzać. Emulsja, oleje są konieczne. Ja na razie używam mieszanki krem + kwas hialuronowy + olej z pestek truskawek, ale jestem bardzo ciekawa czego używa reszta dziewczyn.
|
|
|
|
#1897 |
|
Rozeznanie
|
Ilcia, dalam suba za psa. Cudna mordka!
Moze troche ostro napisane, ale ja niestety sie zgadzam ( no moze poza falszywa). Jak zaczelam ogladac Creme to podobala mi sie, smieszyly mnie jej powiedzonka itd, ale teraz juz mnie po prostu meczy. I wlasnie tez mam wrazenie, ze niby to wszystko co mowi jest ok, zgadzam sie (nooo, niestety nie zawsze), ale czuje w tym (przynajmniej ja) jakis przymus, brak autentycznosci. Wydaje mi sie, ze jesli ktos jest pewny siebie, pozbawiony kompleksow, pozytywnie nastawiony do swiata, to to sie czuje, a on nie musi o tym mowic, bo taki po prostu jest. A u Kremika wydaje sie to troche deklaratywne li i jedynie.
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona hortensja
dzięki.. psina starowinka juz chorowita bardzo ;(
|
#1899 |
|
Przyczajenie
|
nie wiem jak sie odpowiada na konkretny wpis na wizazu, technologia mnie powala
![]() ale przyspieszyc/wlaczyc napisy/zmienic jakosc mozna w prawym dolnym rogu kazdego filmu w ustawieniach. ja subskrybuje np. AniolaNaResorach, ale nie jestem w stanie ogladac jej w normalnym tempie, bo chyba bym zasnela w miedzyczasie. |
|
|
|
#1900 | |||
|
Kociara
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przy każdym poście w prawym dolnym rogu masz trzy ikonki "cytuj", "wielo-cytuj" i "odp.". Jak chcesz zacytowac kilka osób, to klikasz wielo-cytuj i w edytorze już Ci wkleja posty na które chcesz odpowiedzieć |
|||
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenyyyy dziewczyny nagralam dwa filmy.. aż mnie głowa rozbolała od tego trajkotania..
|
#1903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do kompletowania kuferka, sama wkrótce stanę przed takim dylematem ( na razie muszę poczekać aż pierworodny przyjdzie na świat ). Moim problemem jest to, że dużo wydaje na tzw. kosmetyki drogeryjne, zaczęłam zapisywać te wydatki i wyszło mi conajmniej kilkadziesiąt złotych tygodniowo Wszystko przez moje wycieczki do hebe i rossmana. Postanowiłam to zmienić bo chcę kupić wiele kosmetyków, których cena to zawsze ponad 100 zł, zawsze było mi szkoda, na zasadzie - "nie stać mnie" dopiero zapisywanie wydatków na kosmetyki uświadomił mi ile tracę na kosmetyki nie zawsze trafione i nie zawsze przydatne. Dziewczynom poważnie myślący o tym zawodzie polecam książkę "Jak zarabiać na makijaxu" , jestem świeżo po jej lekturze i jest świetna, mimo niewielkich rozmiarów i ceny (w promocji za 59,90). Autorka wręcz jak na tacy podaje nam skąd możemy zdobyć klientki, i jak zbudować silna pozycję na tle konkurencji. |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja widziałam tę książkę za 70 zł z przesyłką, ale tylko przez internet - nie chciałabym brać bez przejrzenia, bo ma niecałe 100 stron, sporo jak za tak 'chudą' pozycję. Możesz powiedzieć coś więcej? Sama treść czy są zapychacze - zdjęcia? |
|
|
|
|
#1905 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak serio to wiedziałam, że w poniedziałek i wtorek będzie spora kolejka do oddania pracy, dlatego też spięłam tyłek i oddałam wcześniej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze raz dziękuję za wszystkie gratulacje ![]() ![]()
Edytowane przez 201607250928 Czas edycji: 2015-02-05 o 13:56 |
||||
|
|
|
#1906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podaj jakąś ciekawostkę z tej książki Może być w wiadomości prywatnej bo nie wiem czy innym zechce się to czytać. Myślałam aby założyć na wizażu wątek dla początkujących wizażystek, które dopiero zaczynają, kompletują kuferki itp tylko nie wiem czy to się przyjmie. ![]() Ja wydaje sporo w drogeriach a szkoda mi kasy na drogie rzeczy. Lepiej kupić 1 porządną rzecz niż 3 pierdoły.
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1908 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja akurat stacjonarnie w drogeriach nie kupuję praktycznie wcale, moje zakupy są zazwyczaj przemyślane ![]() Znalazłam recenzję (+ komentarze innych wizażystek) dotyczące tej książki. Zniechęcają do zakupu i cieszę się, że się wstrzymałam. http://blog.milkagiemza.pl/2015/01/2...zysta-zarabia/ Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2015-02-05 o 14:11 |
|
|
|
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
SalixTak jej regularna cena to 69,9 plus przesyłka, jak kupiłam w promocji za 59,9 i gratis wysłali. Pozycja godna uwagi, choć jak ja zobaczyłam w małej kopercie to mocno się zdziwiłam. Zdjęć nie ma żadnych, w ogóle nie jest poruszany Makeup jako dziedzina, tylko właśnie jak z tego żyć. Jedyne do czego mogę się doczepić to język. Zdania momentami wydają mi się źle złożone, mało poprawne gramatyczne, ale że względu na treść przymykam oko. Wiele rozwiązań, które są podane w ogóle by mi nie przyszły do głowy, rozpoczynając działania w tym zawodzie, a myślę o tym od lat dwunastu, wiec cos nie coś wiem
Autorka ma bogate doświadczenie, jest min. założycielką magazynu internetowego E-makeup. Wklejam spis treści, mniej więcej ![]() 1. Robię makijaż i co z tego ? 2. Autopromocja-sposoby skutecznej autopromocji 3. Jak budować siatkę kontaktów i dbać o kontakty 4. Marketing wizażysty ,sposoby finansowe i bezfinansowe marketingu w celu pozyskania klientów dla każdego miesiąca z osobna 5. Planowanie roku i pozyskiwanie klientów w 365 dni - sposoby na pozyskiwanie klientów dla każdego miesiąca z osobna 6. Obsługa klienta i przygotowanie do pracy - jak przekonać klientów do powrotu i polecania naszych usług 7. Realizacja warsztatów krok po kroku 8. Polityka cenowa i jak przeciwdziałać konkurencyjnemu zanizaniu cen 9. Współpraca z partnerami biznesowymi -wybór i pozyskiwanie partnerów biznesowych 10. Współpraca z drogerią -plusy i minusy 11. Współpraca komercyjna - jak pozyskać współpracę reklamową, telewizyjną, komercyjną 12. Konkurencja , jak z nią żyć i efekt pomówienia 13. Zaakceptuj swój zawód. Na pewno nie jest to książka zapychacz. Też kupiłam w ciemno i się nie zawiodłam, pochłonęłam w jeden wieczór a teraz będę na spokojnie wracać
Edytowane przez stina1983 Czas edycji: 2015-02-05 o 14:17 |
|
|
|
#1910 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Raczkowanie
|
SalixPrzeczytałam ta opinię i nie mogę się zgodzić. Mogę tylko z jednym, że zapewne nie jest to pozycja dla starych wyjadaczy. Pewnie jak ktoś pracuje x lat to wie większość z tych rzeczy z własnego doświadczenia. Nawet jest tam napisane ze podane pomysły są po to by nie dochodzic do nich na własną rękę tylko korzystać od razu. Pewnie ze książka nie wygląda ( miękka okładka, mały format ) i kosztuje, ale chyba nikt nie spodziewa się że ktoś za darmo będzie dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem za darmo
|
|
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo chętnie bym ją kupiła
pewnie na start taka książka to skarb. Teraz planuję kupić 3 podkłady revlonu , rozświetlacz the balm, szczoteczki 1razowe do tuszu i kępki rzęs (możecie jakieś polecić do kuferka??) więc pewnie książki nie zakupię
|
|
|
|
#1913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do rozświetlacza the balm - jeżeli nie jesteś przy kasie, nie uważam, aby był to konieczny zakup. Ja bardzo często wolę użyć cienia z Inglota 395 Pearl za 13 zł niż Mary Lou za 64. |
|
|
|
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
dużo osób poleca kępki neicha, niestety nie wiem jak się z nimi pracuje. Ja odkryłam nową markę Graftobian, to są kosmetyki profesjonalne , postanowiłam kupić na początek paletę 5 podkładów, a kusi mnie paleta szminek ale cena 229 zł zniechęca. Mają pozytywne opinie nawet Goss się o nich wypowiadał, jestem więc bardzo ciekawa tych kosmetyków .
|
|
|
|
#1915 |
|
Konto usunięte
|
ilcia, normalnie czekam na filmik z gąbką jak na szpilkach
od kiedy zobaczyłam, że kupiłaś mam otwarte zakładki z beauty blenderem i glam gąbką, kartę kredytową w ręce i nie zawacham się jej użyć od tygodnia nie moge się zdecydować, na którą się zdecydować.
|
|
|
|
#1916 | |
|
psy-chopatka
|
Cytat:
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1918 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
zakupy Donci, średnio udany ten jeden sweter
|
#1920 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

dzięki.. psina starowinka juz chorowita bardzo ;(

A tak serio to wiedziałam, że w poniedziałek i wtorek będzie spora kolejka do oddania pracy, dlatego też spięłam tyłek i oddałam wcześniej.