Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 13:50   #2701
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Spokojnie jak jest z babcia cały dzień to na pewno sobie poradzą
mam nadzieje
Stary 2015-02-05, 13:51   #2702
teacherka
Zakorzenienie

ImageUploadedByWizaz Forum1423140575.847851.jpgImageUploadedByWizaz Forum1423140593.408966.jpgImageUploadedByWizaz Forum1423140605.975710.jpgImageUploadedByWizaz Forum1423140616.297769.jpg

Ale zeby "grządka" wsrod pierwszych slow.......

Przepraszam za zmuszanie do gimnastyki karku.

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2015-02-05 o 13:52
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:57   #2703
logoasia
Zakorzenienie

lula ale malutki je i pije normalnie? może rzeczywiśćie jakaś wirusówka zdrowiejcie!

lola szybko mu te piątki wyszły i dużo zdrówka!
zazdroszczę że malutki moze chodzić do żłobka, ja też bym z chęcią posłała Marcina, ale kurcze te choroby... a przydałby mu się kontakt z dziećmi

misia jak ważenie dzisiaj? u nas dziś była położna, mała wróciła do wagi urodzeniowej całe 3200g
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:59   #2704
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
lula ale malutki je i pije normalnie? może rzeczywiśćie jakaś wirusówka zdrowiejcie!

zazdroszczę że malutki moze chodzić do żłobka, ja też bym z chęcią posłała Marcina, ale kurcze te choroby... a przydałby mu się kontakt z dziećmi

misia jak ważenie dzisiaj? u nas dziś była położna, mała wróciła do wagi urodzeniowej całe 3200g
Kluska waży równe 4 kg, czyli przybrał od wyjścia ze szpitala 1100 gramów i mierzy 55 cm, czyli urósł 5,5 cm

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Asia ja daje tran Korniemu i coraz mniej choruje.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:05   #2705
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam mamusie i dzieciusie
nadrobiłam miałam pocytowane i chetna odpisania jak sebek pójdzie spac ululałam sie redsem z wódka zaczynają mi sie literki mieszać soł
pamietam tylko ż epytanie o pizze było i chyba jutro zrobie na obiad ...pzepis dawaaaaaaaano temu poli mi podawała ale nie znajde w tej chwili nie zdolnam szukac

tak jak gdzies kiedyś pisałam dzisiaj zrobiiłam wyprawe p[o lumpeksach ...wydałam jakies 120 zł i przywiozłam 3 prania ubrań adi zaopatrzony w 5 pa spodni bluze , 3 koszulki na krótki rękaw, 3 na długi i sweterek , a sebuś cos 3 pary spodni marynare w jodełke i prawie takie same spodnie identyczną bluze jaka miał na sobie dzisiaj adi/rebel/ wiec będą chodzić w takich samych. i bluze bejsbolówke cudną , a ja spódnice koszulke a i jeszcze dla tż dwa sweterki zakupiłam nie wiem czy tego wiecej nie było ....nie jestem w stanie zliczyć ....maiłam dzisiaj farta ...mołam zapytac czy którraz czeos nie potrzebuje bo same perełki wpadały w me ręce
oj a jakbym córe miała to takie cudeńka widziłam

i jeszcze przyszłościowo dla oleńki laryski zakupiłam marynarke turkusowa ai dentyczną jak daaaaaaaaaaaawno temu jej podarowałam tyle ze teraz romiarowo 2-3 latka...
ale sie rozpisałam przepraszam ale to tak alko działa widocznie
buziaki dla was wszystkich a
aaaaaaaaaaaaa jeszce mi sie prztponiałao ż ektoś tu wrzucał fotki z zapytaniem czy to ospa ...i wg mnie tak sebuś miła dosłownie kilka krostek

Nie tak jak gdzieś kiedyś pisałaś tylko do mnie pisałaś wariacie piwo z wódka? Ciekawy drink oj mamuśka i dobrze przynajmniej się rozerwiesz
Zakupów zazdroszczę i mega się cieszymy z marynarki

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
kurcze walentynki w przyszłym tyg///zapomniałam tzn ż emusze zakupic jakąs łopate czy tam gumiaki dla tż
Stary 2015-02-05, 14:10   #2706
Lolaax
Przyczajenie

Cytat:

Asiu no niestety choroby to jest wielki minus zlobka, na razie drugi dzień podejrzewam ze za tydzień znowu cos się przyplącze tfutfu
najwięcej 2 tyg był w zlobku

papalinko często o was mysle , mam nadzieje ze powolutku sobie dajesz rade, szkoda ze w końcu nie zorganizowalysmy jakiegoś spotkania może na wiosne się uda, jak już będziecie w 4ke a Vea na koncowce

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kluska waży równe 4 kg, czyli przybrał od wyjścia ze szpitala 1100 gramów i mierzy 55 cm, czyli urósł 5,5 cm

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Asia ja daje tran Korniemu i coraz mniej choruje.
super wogole nawet Korn taki papusny się zrobil cudowni sa <3

chyba tez zakupie tran
Lolaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:10   #2707
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Boja, mam i 100 pierwszych słów. Chcesz fotki? Na blogu pokazywałam tylko 100 zwierzaków. Daj znać co wybierzesz.
Dzięki za zdjęcia
Na pewno wezmę te dwie książki

Cytat:
Napisane przez Lolaax Pokaż wiadomość
serio o tym ni epomyslam, bardziej stawiałam na lekkie rozwolnienie po antybiotyku
ale racja

wlansie Alek miał tlyko dwojki i jedynki wiec się zdziwilam
tym bardziej ze dopiero co kolezanka która ma 2,5 ltaka mowila ze wychodz amu 5tki i zebym szykowala się na hardcore ze swoim, nie sadzilam ze tak szybko mu wyjda
Może jednak to czwórki?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:17   #2708
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy, u nas wszystko jakoś się pomału układa, choć nazwanie sytuacji klarowną to za dużo powiedziane oboje z tż jesteśmy w lekkim szoku, ale chyba nieźle nam idzie ogarnianie trójeczki dziś nawet wykąpał Karolinę, cudny widok, świetnie sobie radzi
Ania jest bardzo troskliwa, chyba czuje się w obowiązku jako starsza siostra, choć już przez nieuwagę parę razy rypnęła Karolinę.eh te najmłodsze rodzeństwo bedzie miało przes****
Marcin z kolei zazdrosny, ale w granicach rozsądku, prosi żeby kłaść mu Karolinę na kolanach, a wtedy tak słodko się do niej przytula jak karmię to chce mnie wszędzie ciągnąć, wiec póki co spokojnie tłumaczę, niebawem myślę załapie chłopak
Ja w zasadzie już jestem 100% mobilna, czasem zapominam że urodziłam. No może moje wielkie cyce czasem mi o tym przypomną.
A sama Karolinka jest przekochana, w ciągu dnia je i śpi, średnio co 2 godzinki, w nocy tak samo. Wczoraj zaczęły jej ropieć oczka, przemywam póki co świetlikiem.
No i tak to u nas wygląda
Misia Michał zerka na loty do Hiszpanii
Ale się miło czyta takie wiadomości jesteście super rodzinka

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
dzięki a możecie napisać mi jeszcze czy ciasto odstawiacie na jakiś czas czy od razu rozkładacie na blaszki ? bo mi chodzi również o takie szczegóły

dzięki

oczywiscie że tak!!

ja własnie byłam dzisiaj w Lidlu i kupilam lenie ogrodniczki, jeansy jedną bluzeczke i piżamkę i leginsy siostra jeszcze tez wziela dla małej jensy i rajstopki czy bedzie cos po południu?? ciężko wyczuć.. u nas różnie czasem zostaje i nie wykupują czasem i idzie wszystko z rana

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

ja tak czekam na promocje na dady ze sie chyba nie doczekam :/ żałuje że nie kupiłam w grudniu jak były te świąteczne... ehhh no niech rzucą jakąś promocje bo nam się je dobrze nosi

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

a czemu one wyją ???

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

wrzuć zdjęcie

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

wow to ma dużoo ząbków a my jeszcze tyle przed sobą jedna czwórka jej pięknie wyszła a druga na dole sieprzebić nie może:/ jak narazie nie daje mi w paszczkę zaglądnąć no i nie iwem czy cos jeszcze idzie czy cu...

a co do Emi to kurcze fajnei masz ze Ci ją ktoś zabierze na dwie nocki ale z drugiej ja bym oszalała bez Leny :P
Chodzi Ci o zdjęcie prawdziwe? W sensie nie katalogowe? Jak tak to później bo teraz ola śpi a tam jest torba, a jeśli może być katalogowe to jest to kolor gray charcolor czy jakoś tak, w każdym razie szara duo signature bo jestem na tel to nie wkleję linka
Stary 2015-02-05, 14:21   #2709
angelikada
Wtajemniczenie

monia wleciałam na Twojego bloga i się usmiałam cudowne opisy porodów

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Nie tak jak gdzieś kiedyś pisałaś tylko do mnie pisałaś wariacie piwo z wódka? Ciekawy drink oj mamuśka i dobrze przynajmniej się rozerwiesz
Zakupów zazdroszczę i mega się cieszymy z marynarki

wrzucisz fotke torby ?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Ale się miło czyta takie wiadomości jesteście super rodzinka

Chodzi Ci o zdjęcie prawdziwe? W sensie nie katalogowe? Jak tak to później bo teraz ola śpi a tam jest torba, a jeśli może być katalogowe to jest to kolor gray charcolor czy jakoś tak, w każdym razie szara duo signature bo jestem na tel to nie wkleję linka
no o takie prawdziwe mi chodzi wklej pliss jak bedziesz mogła
Stary 2015-02-05, 14:23   #2710
misia332
Zakorzenienie

[QUOTE=nena_milka;50101605]
Cytat:
do mnie może przylecieć każdy [COLOR="Silver"]

Aha to dobrze
Moj tż mówi że troche się krępuje zalać się wam na głowę ale chętnie przyjmiemy pomoc w zorganizowaniu jakiegos lokum w Barcelonie o ile w końcu się już zdecydujemy.
Ale nie martw się na pewno nie wcześniej niż jesienią

Na pewno chlopak zestresowany ale nie wykluczalabym też wirusa... a to mm masz z uk czy polskie? Mi Nina zwracala polskiego Nana i okazało się ze norweski ma inny skład i nie była po prostu przyzwyczajona.
No i moja też zawsze albo swiruje albo cos zlapie zaraz po przyjeździe do pl

miałyśmy rano mmr i teraz oby gorączki tylko nie było. Nastepne szczepienie w podstawowce

85cm i 11.6kg żywej wagi
tylko po kolei przylatywac. słuzymy pomoca i wolnym pokojem
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaa to juz wiem siostra kupiła jej ten komplet w mayoralu nie wiem nawet ile kosztowały hmm 50 zł ? no tanie nie były dlatego ma tylko pare rzeczy z tej firmy :P
u nas ceny w mayoralu to masakra.
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej

Dzięki Chyba odpuszczam, chciałam kupić dzinsy, koszulki z długim rękawkiem i piżamke. Myślałam, że oferta od poniedziałku, a dziewczyny piszą, że już dzisiaj były na zakupach. No nic, szkoda, dzięki za chęci

Dobrze, że już lepiej

Ja podaje wieczorem mm z butli. Ale chce to zmienić. Dzisiaj postaram się podać mu mleko z lovi 360.

U nas wieczór wygląda tak, że myje zęby i kąpie sie i zaraz przed snem pije mleko. Wiem, że to zła kolejność. Ale już próbowałam to zmienić, i było ciężko.
u nas tez. korn niby pije holle a to mleko strasznie smierdzi.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Lola Korn wazy 10 kg i ma 81 cm

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:26   #2711
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ktoras to pisala ze chce zrobic pokoj dziecku w stylu marynarskim
http://allegro.pl/lozko-dzieciece-16...026064329.html

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

ponowie pytanie bo moze nie bylo widoczne w tym moim belkocie
czy juz wasze dzieci pija mleko z kubkow a nie z butelek? i jakie macie kubki?
lovi 360 sie bedzie nadawac?

masakra
nie martw sie,na pewno bedzie wszystko dobrze

mozliwe ze to ze stresu, moze za pare dni bardziej sie oswoi z tyloma ludzmi
Ola pije z kubka treningowego lovi tego co Motyl ostatnio pokazywała.
Myślałam żeby spróbować jej dawać z butelki po kubusiu waterrr myślicie że to by było lepsze rozwiązanie??

Kaca wczorajszego współczuję, okropienstwo

Cytat:
Hej

Dzięki Chyba odpuszczam, chciałam kupić dzinsy, koszulki z długim rękawkiem i piżamke. Myślałam, że oferta od poniedziałku, a dziewczyny piszą, że już dzisiaj były na zakupach. No nic, szkoda, dzięki za chęci

Dobrze, że już lepiej

Ja podaje wieczorem mm z butli. Ale chce to zmienić. Dzisiaj postaram się podać mu mleko z lovi 360.

U nas wieczór wygląda tak, że myje zęby i kąpie sie i zaraz przed snem pije mleko. Wiem, że to zła kolejność. Ale już próbowałam to zmienić, i było ciężko.
Eh u nas tez taka kolejność niestety. Myjemy zęby 2x dziennie
Stary 2015-02-05, 14:32   #2712
angelikada
Wtajemniczenie

[QUOTE=misia332;50106224]
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

tylko po kolei przylatywac. słuzymy pomoca i wolnym pokojem

u nas ceny w mayoralu to masakra.

u nas tez. korn niby pije holle a to mleko strasznie smierdzi.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Lola Korn wazy 10 kg i ma 81 cm
u nas też masakryczne... bluzki po 50 zł spodnie to i po 100 zł masakra dosłownie :/
Stary 2015-02-05, 14:48   #2713
nena_milka
Wtajemniczenie

Sprzatałam dzisiaj u takiej pani co ma coreczke tydzień starsza od Niny. Patrzcie jaką ma modelka kolekcję . A propos drogich ciuszków. Sukienki noa noa w no OD 250zl no ale piękne.
Tylko nie wiem skąd wziąć tyle okazji na te sukienki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1423144131767.jpg (52,3 KB, 60 załadowań)
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:50   #2714
kropla_deszczu
Zadomowienie

Hej wszystkim.

Ale sue dzisiaj wyspalam

Alicja wczoraj nie miała drzemki wcale i dzięki temu o 19 była juz maruda świata. Ale za to 19:15 juz spala i wstała dzisiaj o 9 ! nawet jej dzisiaj nie klade na drzemke

Poza tym wkurzylam się dzisiaj bo miałam mieć wolne w walentynki , ale z racji tego ze mam jeszcze l4 przedłużone do niedzieli to musiała moja menagerka zmienić grafik komuś żeby przeszedł w sobotę i niedziele do pracy bo za malo ludzi by było. I tym sposobem zabrała komuś wolny weekend i oddaje mu w przyszłym tygodniu i dlatego ja muszę przyjść. W dodatku na druga zmianę... A mieliśmy iść do kina, na łyżwy , jakiegoś drinka bo młoda miała soac u babci. A tak to nici z planow

Cytat:
do mnie może przylecieć każdy

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

Mieliśmy cudną noc, położyłam się o 22, a młody wstał dopiero o 3 na cyca, tż wyłączył sobie budzik, bo stwierdził, że zaraz pewnie Korn się na mleko obudzi, a Korn go olał i spał do 5. z pracy dzwonili do TZ gdzie on jest bo wszystko pozamykane.

Wyskoczył z łożka, jak z tostera, ubrał sie w 3 minuty i pojechał, po 10 minutach wrócił zrobił sobie śniadanie, rozpalił w kominku wypił kawę i poszedł do pracy.
Ale mu Korn zrobil psikusa

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
hej Wam
jakos przezylam dzien

kurcze nie chce mi cytowac...

dzieki wszystkim za odniesienie co do zachowania sie dzieci przy innych dzieciach. Nie powiem, bardzo mnie to uspokoilo ze jednak wiekszosc dzieci tak ma?

aa wlasnie...Julka ma na plecach duzo takich suchych czerwonych plackow, nie wiem od czego to moze byc? i dziwne ze tylko na pleckach

widze ze przechodzicie z butelek na kubki. W jakim wieku dziecko powinno przestac pic z butelki? Julia pije rano i wieczorem mleko z butli a napoje z lovi 360.Myslicie ze ten kubek jest ok zeby pila z niego tez mleko? jakie Wy macie kubeczki?

hej Logosia! Super ze dobrze Wam idzie ogarnianie calej 3ki. Normalnie wspaniala jestescie rodzinka, podziwiam Ciebie ze potrafisz tak cieszyc sie z zycia i zawsze byc optymistycznie nastawiona

Lulla super ze 1 dzien bez fotelika sie udal.Oby tak dalej!

Poziomka gdzie kupowalas garnuszki? wlasnie chcialam kupic jakis zestaw taki

Angelikada mnie wlasnie dzis naszlo wieczorem i robilam pizze
przepis:
500g maki wloskiej
lub 250g maki typu 450 i 250g typu 500
10g drożdży świeżych
250ml cieplej wody
pol lyzeczki cukru
lyzeczka soli
4 lyzki oliwy z oliwek

drożdże cukier rozpuscic w wodzie, dodac 4 łyżki mąki wymieszac i ostawic na 15 min. Pozniej do maki dodac ten zaczyn i zagniesc ciasto,potem dodac sol wcierajac w ciasto zagniesc i na koncu dodac oliwe i od nowa zagniesc. Potem przykryc w misce wilgotna scierka i odlozyc w ciple miejsce na 30 min. Ciasto wychodzi pyyyszne

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Tassia biedny Maciuś, oby sie ta rana sama zagoila i nie trzeba bedzie nic szyc.

Asiek czytam i oczom nie wierze, co za matka...masakra

Motyl no wlasnie mi sie strasznie ta ksiazeczka spodobala bo Julka lubi jak ją czytam i są takiego proste slowa ze chyba wiekszosc rozumie

a co do slowa dziekuje to Julia tez mowi "dzię", na wlączniki swiatla mowi "świa", na chrupki kukurydziane "chru"
aaa i na mojego brata(Jacek) mowila "ja"a dzis przeszla na wyzszy level i mowi "jace"
Super, u nas tez coraz więcej słow
A młoda pije z butelki, ale tylko rano i wieczorem bo w nocy mleka juz nie pije z 1,5 msc. Ale chce spróbować z bidonu bo ona z 360 w ogóle nie chce Pic...

Cytat:
Ewcia tu na razie nie ma wiele więcej do ogarniania niż było ja się boję tego co będzie za parę miesięcy, może nie zwariuję
a jak ognia boję się już teraz chorób. Zrezygnowaliśmy z przedszkola Andzi, więc wszyscy jesteśmy w domu. Ja do 12 marca mam wolne i do tego czasu chcę znaleźć kogoś do trójeczki, a jak się nie uda to biorę dziekankę i zostanę z maluchami w domu, pracę jakoś ustawię na popoludnia i będziemy się z tż wymieniać.
Super, ze sobie radzicie. Podziwiam ja bym nie dała rady
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:08   #2715
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
wow to ma dużoo ząbków a my jeszcze tyle przed sobą jedna czwórka jej pięknie wyszła a druga na dole sieprzebić nie może:/ jak narazie nie daje mi w paszczkę zaglądnąć no i nie iwem czy cos jeszcze idzie czy cu...

a co do Emi to kurcze fajnei masz ze Ci ją ktoś zabierze na dwie nocki ale z drugiej ja bym oszalała bez Leny :P
eee ja tylko parę razy szalałam, a teraz odpoczywam Wiem, że Emilce jest tam dobrze i nie płacze, poza tym jest z babcią codziennie jak jestem w pracy, także jest przyzwyczajona
Cytat:

Tak. A na wieczór ugotował mi gruszke bo akurat leżala na ławie ledwo sie zmieścila do garnka

Cytat:
Sprzatałam dzisiaj u takiej pani co ma coreczke tydzień starsza od Niny. Patrzcie jaką ma modelka kolekcję . A propos drogich ciuszków. Sukienki noa noa w no OD 250zl no ale piękne.
Ja też miałam duuużo sukieneczek dla Emilki, ale po bratanicach i rzeczywiście nie było kiedy ich ubierać, a zresztą sukienki są niewygodne więc skoro ja nie chodzę w sukienkach i spódnicach, to Emi też nie musi

Angelikada, a co to jest końska zabawa?
Stary 2015-02-05, 15:12   #2716
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie. Jak to jest nocą gdy dziecko śpi w swoim pokoju. Wędrują do was, wołają czy przesypiaja do rana? Cykam sie go wyprowadzić

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------
Adaś jak się obudzi, to sam przychodzi do nas. Czasem przesypia noc.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:14   #2717
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Adaś jak się obudzi, to sam przychodzi do nas. Czasem przesypia noc.
To by bylo idealne rozwiązanie zeby sam przychodził.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:31   #2718
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mostly_cloudly Pokaż wiadomość
No pewnie masz rację, że celowo zrobione. Widać tamte szczepienia im zwyczajnie nie schodzą bo ludzie chcą Priorix i tyle. I tak może wypychają.. Nad skargą myślałam. Nie wiem tylko czy ma to jakiś sens. Kierownikiem przychodni jest zdaje się Pani doktor często się pojawiająca na początku roku w telewizji.. w związku z tym, że była wiceprezes Porozumienia Zielonogórskiego. Także coś mi się wydaje, że tu biznes jest ważniejszy niż zdrowie mojego dziecka. Myślę, że pójdę tam po prostu i ostentacyjnie zabiorę dokumentację do innej przychodni, jednocześnie odpowiednio nagłośnie wątek, żeby matki wszystkie czekające w kolejce do lekarzy słyszały o tamtejszych praktykach... Na osiedlu też narobię czarnego PR....
Jest jeszcze Rzecznik Praw Pacjentów...

Cytat:
Wow ale sukienki niezła modelka musi być...
Stary 2015-02-05, 16:06   #2719
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
O fajne garnki, chyba muszę zakupić
A powiedz mi. Bo Ty chyba zamawiasz książki w Arosie? Jest tam jakaś wyszukiwarka typu od najniższej ceny?
Z serii Obrazki dla maluszków jakie książeczki polecasz? Ja mam dwie: dzikie zwierzęta i wieś.
Ogólnie chce kupić kilka ksiązek Filipowi ale nie wiem jakie
Polecm 100 pierwszych slow,100 zwierzakow dla dzieciaków.
Zastanawiam sie nad ksiazka 100 fotografii pojazdów,pewnie kupię tez jakies z serii obrazki dla maluszków ,widziałam też mega tanie książki z obrazkami wydawnictwa olesiejuk sp zoo, za 1,37 zl, tytuly w ogrodzie,w afryce,samochodzik i pierwsze słowa ,chyba wezme,poki co czekam na wypłatę

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 16:23   #2720
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Polecm 100 pierwszych slow,100 zwierzakow dla dzieciaków.
Zastanawiam sie nad ksiazka 100 fotografii pojazdów,pewnie kupię tez jakies z serii obrazki dla maluszków ,widziałam też mega tanie książki z obrazkami wydawnictwa olesiejuk sp zoo, za 1,37 zl, tytuly w ogrodzie,w afryce,samochodzik i pierwsze słowa ,chyba wezme,poki co czekam na wypłatę
Mam te dwie książeczki w afryce i pierwsze słowa i nie polecam też skusiłam się ceną, ale teraz są w częściach, szybko się rozwaliła.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:

Eh u nas tez taka kolejność niestety. Myjemy zęby 2x dziennie
U nas to samo. Zęby rano i wieczorem. Tylko myślę nad tym wieczornym mlekiem, co z nim zrobić.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 16:59   #2721
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Asiek istny szpital macie dużo zdrówka
Dobrze ze udało nam się spotkać

Moja mam obkupila Michala w Lidlu udało jej się kupić wszystko co chcialam
Mamy pizamke,bluzeczke z myszka micky żółtą ,jeansy,komplet 3 bluzeczek,spodnie dresowe i 2pak body z długim rękawem.takze na wiosne juz sporo ciuchow mamy,dokupie kurteczke,body z krotkim rekawem i bedziemy mieli komplet ubran na wiosne,pozniej nie bede miala czasu na zakupy

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Boja dzieku za opinie o ksiazkach
Jak ostatnio pisałaś o lidlu to mysalam ze chodzilo Ci o miniony poniedzialek

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Odnośnie dad to my jeszcze mamy zapas 4 opakowania ale myślę że niedługo zrobią promocję bo będą chcieli rozpromowac nowe wersje.
Jak cos to jeszcze w hebe sa,nie śledzę ich oferty i nie wiem czy mają tez takie promocje 2 opakowań

07-04-2015 Kamiś

Stary 2015-02-05, 17:55   #2722
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez tak dzisiaj pomyślałam, bo na chwile obecną z naszym domowym choróbskiem nadal byłybyśmy trollami
Stary 2015-02-05, 18:03   #2723
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Tez tak dzisiaj pomyślałam, bo na chwile obecną z naszym domowym choróbskiem nadal byłybyśmy trollami
Następnym razem tak na dłużej u rodziców będę w sierpniu,także nie planuj chorób

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Wtedy będe z dwójką dzieci

07-04-2015 Kamiś

Stary 2015-02-05, 18:24   #2724
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
monia wleciałam na Twojego bloga i się usmiałam cudowne opisy porodów
dzieki, samo życie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 19:12   #2725
kaska87
Zakorzenienie

jutro już piątek

smutno mi jakoś... nie umiem się wbić mimo wszystko jakoś już to nie jest to co kiedyś

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 19:18   #2726
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Następnym razem tak na dłużej u rodziców będę w sierpniu,także nie planuj chorób

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Wtedy będe z dwójką dzieci
Zapraszamy

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

jutro już piątek

smutno mi jakoś... nie umiem się wbić mimo wszystko jakoś już to nie jest to co kiedyś
hello Katarzyno

A Tobie co się stało??
Stary 2015-02-05, 19:30   #2727
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

jutro już piątek

przecież do przewidzenia to było
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 19:34   #2728
kaska87
Zakorzenienie

powiedzcie mi tylko czy pampers maxi plus (4+) są większe od 4 czy tylko bardziej chłonne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 20:01   #2729
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dady sa bardziej chlonne,pampersy pewnie tez

07-04-2015 Kamiś

Stary 2015-02-05, 20:04   #2730
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mam obkupila Michala w Lidlu udało jej się kupić wszystko co chcialam
Mamy pizamke,bluzeczke z myszka micky żółtą ,jeansy,komplet 3 bluzeczek,spodnie dresowe i 2pak body z długim rękawem.takze na wiosne juz sporo ciuchow mamy,dokupie kurteczke,body z krotkim rekawem i bedziemy mieli komplet ubran na wiosne,pozniej nie bede miala czasu na zakupy

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Boja dzieku za opinie o ksiazkach
Jak ostatnio pisałaś o lidlu to mysalam ze chodzilo Ci o miniony poniedzialek

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Odnośnie dad to my jeszcze mamy zapas 4 opakowania ale myślę że niedługo zrobią promocję bo będą chcieli rozpromowac nowe wersje.
Jak cos to jeszcze w hebe sa,nie śledzę ich oferty i nie wiem czy mają tez takie promocje 2 opakowań
A jakie sa w hebe?
Cytat:
powiedzcie mi tylko czy pampers maxi plus (4+) są większe od 4 czy tylko bardziej chłonne rosi:
Bardziej chłonne.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości