![]() |
#2791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ok ide wstawic makaron , dzis zjemy spaghetti chyba choc mnie cos muli :/
![]() |
#2793 |
Konto usunięte
|
Duszona o której mogę być na kolacji?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Wtajemniczenie
|
Asia wstawię zdjęcie, po kąpieli zrobię bo teraz włosy mała ma w nieładzie
![]() Lui Gratulacje ![]() Mała pospała w nocy a teraz śpi po 20 minut ![]() Ciekawe jaka dzisiaj będzie nocka.
#2795 |
Wtajemniczenie
|
Haha Aga przecież nie masz mikroskopijnego brzucha
![]() My mamy licznik od wody pod wanną głęboko schowany i przyszedł ostatnio facet spisać stan wody i rozsiadł się w kuchni i mówi zebym mu podala stan. Ja się uśmiechnęłam i mowię, że ja nie wiem gdzie jest licznik i skoro on wie to niech sprawdzi, a on mi zaczyna tłumaczyć że muszę tam się wcisnąć za pralkę i otworzyc drzwiczki pod wanną i tam się gleboko zaglądnąć... yyyy... spytałam go czy jest pewien że w tym stanie wlezę pod tę wannę i usiadłam koło niego. Facetowi sie glupio zrobiło i juz słowem sie nie odezwal ![]()
#2796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Raczkowanie
|
aaa Gratulacje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() oby rivanol pomógł i żeby w końcu przestały bolec ![]() ![]() ![]() Duszona weźźźź chyba zaraz wsiadam w autko i się na beszczela wpraszam...w zamian za kawałek moge leczo i wafle swojej roboty przywieźć ![]()
![]() |
#2798 |
Wtajemniczenie
|
Mlebi wpadaj kiedy chcesz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- iva zabiłabym za wafla domowej roboty ![]()
#2799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2800 |
Wtajemniczenie
|
A może mamusie,które szybciej sprawdzą te tescowe to nam zdadzą relacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co... patrze teraz na google grafika na hasło "karmienie piersią" i moja pierwsza myśl? FUUUUJ.
Chciałabym uskuteczniać kp i wiem że to duzo daje dzidziusiowi a dla niego chcę jak najlepiej ale widok dziecka przy cycu mi się nie podoba. Mam nadzieję że po porodzie mi samoistnie przejdzie.
#2804 |
Wtajemniczenie
|
Również od siostry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Wtajemniczenie
|
Alunia sliczne
![]()
#2806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego mam lakatator elektryczny ![]() Bo jakos narazie nie wyobrazam sobie dawac cycka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez to obrzydza ale staram sie o tym nie myslec. Dziwnie mi przy Tz. Tak jakos aseksualnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2808 |
Wtajemniczenie
|
LUI- gratulacje!
A wczoraj Ci pisałam, że mi czop w niedzielę i poniedziałek się pojawił (oglądałam foty w google, jak wrzucałyście ![]() i u mnie nic. Hehehe ![]() A z tym PYK! Mi kręgosłup ciągle przeskakuje dość głośno i co? Jeszcze nie usłyszę pyk z macicy ![]() LOGOASIA- a mogę spytać, czy karmiłaś piersią będąc już w ciąży? AGA 114- z tymi "poradnikami" dzieciowymi to jest tak, że każdy może napisać książkę i doradzać. Ja sporo takich przeczytałam na studiach i za każdym razem upewniałam się, że nawet medyczne, pisane przez pediatrów różnią się znacznie. Ale można coś wyciągnąć dla siebie- np. Brazelton, Spock, czy Searsowie. O i jeszcze czytałam "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Bardzo szybko i lekko się "wchłania". A consesus jest taki, że mama też musi mieć czas dla siebie i od początku powinna uczyć dziecko zajmowania się "sobą". A wiecie, u mnie wczoraj też była pizza ![]() ![]() ![]() DUSZONA- piszesz o migrenach... Bardzo Ci współczuję. Miałam kiedyś ogromne bóle głowy i diagnozowali to jako migreny. Ale czy tak było nie bardzo wiem- po odstawieniu czekolady, kofeiny, węglowodanów (w słodyczach, napojach gaz.), glutenu trochę się to ustabilizowało. Jak przeczytałam o merci i pepsi to od razu pomyślałam, że mnie by już zaczęła boleć ![]() Od dłuższego czasu nie jestem na jakiejś specjalnej diecie, ale ograniczam te produkty. MAMA ZUZI- ja przed ciążą też kręciłam tym kołem ![]() ![]() ODOWSKA- ja prałam te majtki siatkowe. Ogólnie piorę wszystko, co nowe kupuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
by podpisać to może nie zwrócił uwagi ![]() Cytat:
jutro będzie komplet w torbie obiecuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uff zjedliśmy Postalam chwile nad garnkami i juz mnie brzuch boli
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() Lui GRATULACJE ![]() ![]() Mam chwilkę bo tatuś się zajął maluszkiem więc pomyślałam, że w końcu napiszę Wam opis ![]() ![]() Tak naprawdę to bardzo cieniutko zaczęłam się czuć już w okolicy świąt Bożego Narodzenia..i zaraz na początku stycznia okazało się, że mam małe rozwarcie i czop odszedł..potem szpital..nic się nie działo i wróciłam do domku...samopoczucie nadal było podobne..tj. ból krocza, krzyża,wodniste upławy, w sumie stękałam z bólu i byłam zapuchnięta jak hipopotam więc uważałam, że tak już po prostu będzie.. A napisałam Wam ten wstęp żeby wytłumaczyć dlaczego tak naprawdę nie poczułam zbliżającego się porodu..po prostu rozłożyło się to na te 3 tyg ![]() W sobotę wieczorem leżałam i pisałam z Wami cały dzień na wizażu albo podsypiałam..nie działo się nic po za wyżej wymienionymi dolegliwościami... W nocy nrmalnie budziłam się na siusiu..ale około 4.30 obudziłam się z całymi mokrymi majtkami.. pomyślałam, że to znów te upławy, więc się ogarnęłam ![]() ![]() ![]() W między czasie przeleciała mnie ,,przepowiadaczka", ale ja dalej uparcie stwierdziłam, że to po kawie ![]() Nagle malutek dostał czkawki i przysięgam Wam, że my to czkawke tak jakby usłyszeliśmy..mąż usiadł na łóżku i pyta mnie czemu tak mocno go słychać??zbaranieliśmy:co jest: a ja do niego żeby sobie spał a ja tak na jakby co pójde się umyje... Wstaję z łóżka i w drzwiach sypialni chlust taki większy.. mowię do Tż że ,,chyba mi wody odeszły" on się zrywa i pyta mnie czy ma wzywać karetke, tak zdziczał, że szok ![]() Prysznic, ogarnianie p.B było już trudne bo skurcze zaczęły mnie trzepać od razu co 5 min.. jak się wyszykowałam znów mnie puściły.. to pozbierałam jeszcze suche pranie i powkładałam gary do zmywarki aż małż nie wytrzymał i błagał żebyśmy już jechali ![]() ![]() Jak schodziliśmy do garażu znów na schodach i całą już drogę do szpitala co 5 min miałam skurcze (wiece ja myślałam że one będą obejmować cały brzuch..a ja miałam taki ból podbrzusza i krzyża wyginający w pół) Na IP Panie położne dały mi te masę papierów i tak w pół zgięta pisałam a potem około pół godziny czekałam na lekarza bo był akurat obchód.. wnioskuje że nie wyglądałam na to jak się czułam.. w między czasie zadz do swojej gin i pocieszała mnie że jak się da to potrzymają mnie do poniedziałku i zrobią cc na jej dyżurze.. Przyszłą Pani doktor..wsadziła paluszki i bez słowa otworzyła drzwi krzycząc do położnych że mają mnie szykować i dlaczego nikt jej nie wołał od razu, Tż kazała mnie przebierać w koszule, słyszałam jak dzwoiła po anestezjologa i mówiła, że ma być już bo nie ma czasu..(8 cm rozwarcia) Wiecie co..jestem nienormalna, ale to był moment w którym zrozumiałam, że tadaaaaammm naprawde rodze ![]() Podali mi kroplówkę, jakiś antybiotyk, podłączyli na te chwilke do ktg..przez cały czas leciały ze mnie wody..po kilkunastu minutach byłam na sali operacyjnej..anesto kazał się rozebrać(przeżywałam wcześniej jak to będzie- naprawde w tej chwili było mi wszystko jedno) stałam tak sobie a po nogach te wody..jakaś taka się czułam odłączona od rzeczywistości.. wkłucie nie było złe..skurcze bolały bardziej, więc jakoś nie szczególnie to odczułam..potem cewnik..i się zaczęło.. W ogóle na sali była tak luźna atmosfera, wszyscy do mnie mówili, coś żartowali, a ja czułam jakbym nie do końca rozumiała co mówią.. po tym poczułam ciepło i szarpanie.. A następnie świat się zatrzymał..zobaczyłam go..patrzył na mnie tymi dużymi ciemnymi oczkami, pocałowałam go w czółko i zaczęli się nim zajmować..cały czas patrzyłam i jakby nie werzyłam, że go ze mnie wyciągnęli...abstrakcja kompletna..byłam tak oszołomiona..jakby jakaś naćpana..no nie da się opisać.. wynieśli go pokazać tż i moim rodzicom..słyszałam jak krzyczy.. i jak moja mama płacze ![]() Na sali pooperacyjnej trzęsło mnie strasznie..takie przeookropne dreszcze..po jakimś czasie położyli mi go nad kabelkami tak na szyi i cały czas na mnie patrzył ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d_a_r_i_a Czas edycji: 2015-02-05 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Wtajemniczenie
|
ILONKA- super położna! Położna u mnie w przychodni mówiła o naparach z nagietka jeszcze na takie dolegliwości. I o rivanolu
![]() Powodzenia! MEIRE- trzymaj się cieplutko!!!! AGA- strach babkę piec, farbować włosy ![]() ![]() każdą z nas to czeka, nie ma co się oszukiwać na tym etapie ![]() ![]() Ja to trochę bym chciała już, a trochę bym wolała odwlec w czasie. Jak żyć? ![]() ![]() O tych płynach DADA miałam pisać-zaraz zobaczę na sroce- ASIA pisała o gazetce i ją przejrzałam. (Są też kremy z tołpy- ja je bardzo lubię ![]() A w TESCO widziałam promocje na pieluchy- 2 op. za 50 zł. Ja opinię czytałam na blogu: http://domowa.tv/test-pieluszek-dla-dzieci/ http://mamygadzety.pl/test-pieluchomajtek/ na tym drugim większy rozmiar.... Właśnie robię zamówienie z tesco i tak zaczęłam się nad nimi zastanawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
Daria ale piękny opis <3 naprawdę chwyta!!! Za serduszko
![]() Aggo Taaak jeszcze zdjęć juz robić nie można hahaha bo Migotka robiła i co.. Jechała rodzic hehe Śmiesznie śmiesznie. Trzeba uzbroić się w cierpliwość ![]()
#2813 |
Wtajemniczenie
|
Daria super opis
![]() ![]() ![]() Kurdeeeeee ja juz tez chce ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DARIA- dziękuję, że napisałaś, jak to u Ciebie wyglądało. Wklejam Wam link z internetową szkołą rodzenia- może będzie przydatny: http://isr.atspace.com/index.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Zakorzenienie
|
Daria, wzruszyłam się, chlip..chlip
![]() Daria, czy imię synka Bartuś mogę dopisać na pierwszą stronę ? ![]() Aggo, dzięki za recenzję pieluszek! |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem po 2 wypadkach gdzie oberwałam w głowę bardzo i miałam wstrząśnienia mózgu i tak mi czasem taka myśl przechodzi czy tam mi się coś nie porobiło w tej głowie bo oprócz RTG czaszki nie miałam innych badań. Cytat:
![]()
![]() |
#2817 |
Zakorzenienie
|
Aaaa miałam pytać Madzie, czy po porodzie przeszły dolegliwości związane z dłońmi?
![]()
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
Daria śliczny opis
Ja w tym szpitalu nabawie się depresji. Co jedzie laska z porodówki korytarzem na sale poporodowe z niemowlakiem pod pacha to ja rycze. Mam juz serdecznie dosyć tej ciąży. Nie boje się bólu ani porodu bo wiem ze wesoło nie bedzie,ale szczerze wkurza mnie i dołuje zarazem mysl ze czekam z niecierpliwością na cholerny bol a jednak pragnę by juz się zaczęło i by mi położna chociaz powiedziała ze jedziemy na porodowke. Nawet nie marze by juz było po... Tylko chce zostać na porodowke wyslana
#2819 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeszlam kilkumiesieczna kuracje, 3 razy dziennie bralam jakies tabletki. I od tamtej pory, odpukac w niemalowane, tfutfutfu, ani razu nie bolala mnie glowa! Bylo ryzyko, ze w ciazy moga powrocic, bo ucisk itd, a kark mam dalej troche sztywny, ale na zczescie nic sie nie dzialo. Lekarz bal sie tez, ze moge tracic w ciazy przytomnosc, ale tez sie obeszlo bez takichscen. Takze moze warto po rozwiazaniu zajac sie tematem. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Dlaczego nic z Toba nie robia? Nie moge tego zrozumiec! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.