Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 18:01   #2191
siacha_ck
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
mój też 5 to na miękkości ja wolę wieśmaca
Ja jeszcze zamiast cheesa to biorę chickena.
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
U mnie normalnie nie idzie pobrać a co dopiero jak będzie jeszcze bardziej gęsta

Nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad...
U mnie jutro na obiad standard, czyli ryba, surówka i ziemniaki. Na deser może zrobię naleśniki z dżemem truskawkowym i śmietaną, mniam.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:10   #2192
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Zleję Wam dupska!!! Od rana się zbieram żeby coś napisać i nie mogę! Co nadrobię to już kolejna strona nasiekana!
To czytaj szybciej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-05, 18:32   #2193
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Dobrze,że u mnie proste drogi i mało chodników Najważniejsze,że mieści się w drzwi wejściowe
i ma skrętne koła
to ten o którym pisałaś cały czas?

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
mehja - ja wyniki z HIV miałam normalnie następnego dnia
dzięki

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Dziewczyny w tym odcinku In Vitro jest pokazane cesarskie cięcie od strony lekarza, widać wszystko dokładnie, nacięcie, wyjmowanie dzieci, w szoku byłam a potem jak te dzieci (bliźnięta) zaczęły wyskakiwać to sie popłakałam. zaczyna się od 27 minuty

http://www.ipla.tv/In-vitro-9-miesie...-1/vod-6084199
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:34   #2194
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
i ma skrętne koła
to ten o którym pisałaś cały czas?

dzięki

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Dziewczyny w tym odcinku In Vitro jest pokazane cesarskie cięcie od strony lekarza, widać wszystko dokładnie, nacięcie, wyjmowanie dzieci, w szoku byłam a potem jak te dzieci (bliźnięta) zaczęły wyskakiwać to sie popłakałam. zaczyna się od 27 minuty

Nie to inny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-05, 18:42   #2195
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

wrrrr zjadlo mi cytowanie z 10 stron wrr wrr wrr

chyba poczytam jeszcze raz, bo nie wiem co mialam napisac... budyń

Szuuu zdradz skad ta koszulka cudna jest, chcialabym taka i gratuluje pomyslowego Tż

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:46   #2196
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej, ale nastukalyscie

dopiero z pracy wrocilam i zaraz zrobie jajecznice
Stary 2015-02-05, 18:46   #2197
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

Szuuu zdradz skad ta koszulka cudna jest, chcialabym taka i gratuluje pomyslowego Tż
z megakoszulki.pl
ale to nie Tż był taki pomysłowy, sama sobie zażyczyłam

chyba naleśniki zrobię jutro na obiad... nie przepadam zbytnio, ale czuję, że będę miała lenia, nigdy w piątek nie gotowałam, zawsze jechaliśmy do rodziców na obiadki
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 19:08   #2198
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Witam się, po połówkowym
Julka pozostała dziewczynką waży 443 g i jest wszystko ok..
suuuper, gratulacje

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny iii na 80 % będzie mała Mia
Ma 26 cm od głowy do pupy, ale niestety nie wiem ile waży z wrażenia zapomniałam rozwija się prawidłowo i ze mną też wszystko dobrze, za 3 tyg następna wizyta i czeka mnie picie glukozy
Mąż jak usłyszał, że dziewczynka prawie się popłakał hahaha :d: wszyscy do nas mówili , że będzie chłopak bo ładnie wyglądam , a tu niespodzianka
gratuluje ale duża
jak ja wczoraj usłyszałam że bedzie córa to sie popłakałam mój mąż też sie wzruszył, więc twojemu sie wogóle nie dziwie

my już po ikeowskich zakupach. oczywiście jak zwykle musiałam kupić pare dupereli spoza listy, no ale ja sie tam nie umiem powstrzymać. chociaż kilka rzeczy przemyślałam dwa razy i odłożyłam na miejsce. troszke przyoszczędziliśmy bo wzieliśmy tańszą komode więc w sumie wyszło kasowo tak jak planowaliśmy

i mój najulubieńszy zakup z ikei:

industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 20:16   #2199
siacha_ck
Zakorzenienie

Co tu się tak cicho zrobiło?

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-02-05, 20:16   #2200
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Za miesiąc krzywa cukrowa, gin mnie pocieszył że teraz dają cytrynową wode do glukozy to nie będzie tak źle
pierwsze słyszę u mnie w labie chyba biorą wodę z tego baniaka ogólnodostępnego

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja mam taką samą sytuację. Kasę płaci mi cały czas pracodawca. I czekam na pit od firmy. A jak przyjdzie zadzwonie do zus, żeby się upewnić, że już nic z zusu ni dostanę.
jak kasa od pracodawcy to i pit od pracodawcy. ja poprzednią ciążę prawie całą na L4 byłam i pit od firmy miałam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 20:21   #2201
pszczoua
Zakorzenienie

Witam sie wieczornie i zmykam. Wybaczcie ale nie mam mocy nadrabiac... Julek spal dzis tylko godzine a ja zamiast odpoczywac gotowalam wowczas obiad... przez to wieczorem byl marudny a ja padam... Ale takie uroki, trzeba sie zaczac przyzwyczajac ze niedlugo nie bedzie kiedy odpoczywac

Aha, kaja chyba pytala o naciecie. Ja bylam nacinana bo Julek przyszedl na swiat na supermana - z raczka przy glowce. Ale ze byl malenki to mialam tylko 5 szwow wiec nie wiem czy sie liczy W kazdym razie u mnie nic sie nie dzieje z blizna, nie czuc jej i praktycznie nie widac
Stary 2015-02-05, 20:25   #2202
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
z megakoszulki.pl
ale to nie Tż był taki pomysłowy, sama sobie zażyczyłam
dzieki wielkie. juz Ci zazdroscilam chłopa a tu masz

ja sie nakrecilam na Mutsy lub Joolz ale Joolz za duzy. Bardzo mi sie podobaja takie niestandardowe ale mam ograniczenia bagaznika.
Pojechalam do sklepu i mi z glowy Mutsy wybili, Pan nie znalazl plusow. Oczywiscie plusy ma tylko Hartan lub Teutonia - nie moj styl. Ale co prawda to prawda, ze wozki typu Jedo, Roan, Teutonia, Hartan czy Emma sa komfortowe dla dzieciucha, troche mniej pasuja do yyyyy sukienki
Teraz sie naogladac nie moge Foppapedretti i MIma, ale F bardziej, czad dla mnie i nie ma takich zlych cech stokkowych
AAAA w sklepie bylo Bogaboo ktore bylo moim marzeniem i to w cenie uzywki bo jakas zapodziana sztuka, ale chyba ulituje sie nad mym dziecieciem i nie zrobie jej tego - tzn podrozy zima w spacerowce bogaboo. Budka ma znaczenie

Stary 2015-02-05, 20:30   #2203
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
dzieki wielkie. juz Ci zazdroscilam chłopa a tu masz

ja sie nakrecilam na Mutsy lub Joolz ale Joolz za duzy. Bardzo mi sie podobaja takie niestandardowe ale mam ograniczenia bagaznika.
Pojechalam do sklepu i mi z glowy Mutsy wybili, Pan nie znalazl plusow. Oczywiscie plusy ma tylko Hartan lub Teutonia - nie moj styl. Ale co prawda to prawda, ze wozki typu Jedo, Roan, Teutonia, Hartan czy Emma sa komfortowe dla dzieciucha, troche mniej pasuja do yyyyy sukienki
Teraz sie naogladac nie moge Foppapedretti i MIma, ale F bardziej, czad dla mnie i nie ma takich zlych cech stokkowych
AAAA w sklepie bylo Bogaboo ktore bylo moim marzeniem i to w cenie uzywki bo jakas zapodziana sztuka, ale chyba ulituje sie nad mym dziecieciem i nie zrobie jej tego - tzn podrozy zima w spacerowce bogaboo. Budka ma znaczenie
F Myo też mi się podobał, ale Tż wolał mimę

Ja stwierdziłam, że ☠☠☠☠☠☠☠ę - pierwszy wózek będzie dla mnie (dla nas), jak okaże się beznadziejny to zwyczajnie go sprzedam i kupię coś innego, brzydszego Na razie chcę się nacieszyć Mimą, ale sądząc po koleżankach, które mają Mimę, tak szybko się nie pozbędę Następny wózek - parasolkę też już mam wybrany, pewnie za rok, półtora kupimy
Stary 2015-02-05, 20:37   #2204
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Szuuu masz juz Mime? Wrzucialabys fotki?
Musze poszukac gdzie stacjonarnie sprzedaja zeby zobaczyc jak to wyglada, bo w necie zaje...
Ja pojade Foppa zobaczyc na zywo, moj Tz to w ogole odpada w tym temacie uwaza ze Teutonia jest db - fakt ja na landare komfortowa dla dziecka swietnie sie sklada i ma jedna wersje kolorystyczna nadajaca jej szyku.

Stary 2015-02-05, 20:50   #2205
country111
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki z dzisiejszych badań i wszystko jest w normie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 20:53   #2206
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
To super
Ja idę we wtorek.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-02-05, 21:18   #2207
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

widziałam to. Strasznie mnie to wzrusza W dodatku oglądałam z synkiem, a on też z cc.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

ooo nie jadłam nigdy Może by tak jutro kupić...ale nie wiem czy będzie mi się chciało do Ikea podejść. Jeśli nie, to nutellę sobie kupię

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jak kasa od pracodawcy to i pit od pracodawcy. ja poprzednią ciążę prawie całą na L4 byłam i pit od firmy miałam.
o to super. Dzięki za info

Cytat:
świetnie
Ja idę jutro. Ale jeszcze nie na glukozę.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 21:20   #2208
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

ile to cudo?
Stary 2015-02-05, 21:41   #2209
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Szuuu masz juz Mime? Wrzucialabys fotki?
Musze poszukac gdzie stacjonarnie sprzedaja zeby zobaczyc jak to wyglada, bo w necie zaje...
Ja pojade Foppa zobaczyc na zywo, moj Tz to w ogole odpada w tym temacie uwaza ze Teutonia jest db - fakt ja na landare komfortowa dla dziecka swietnie sie sklada i ma jedna wersje kolorystyczna nadajaca jej szyku.
Zaraz wrzucę Ci na pw zdjęcie gondolki bo robiłam jednej mamusi lipcowej i mam na telefonie, a jak chcesz to jutro mogę zrobić zdjęcie spacerówki, bo gondolka jest chowana do spacerówki, więc zostawiliśmy ją tak złożoną i założyliśmy folię przeciwdeszczową, żeby się nie kurzyła Tylko jakbym zapomniała to przypomnij mi bo mam kalafiora ciążowego i trzeba mi wszystko sto razy powtarzać

Cytat:
No to super!
Stary 2015-02-06, 07:10   #2210
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Witam się po badaniu. Dostałam drina z glukozą i miałam zakaz popijania nawet wodą po godzinie miałam tak gęstą krew, że cieżko było pobrać. Mam nadzieję, że więcej nie będę musiała tego przerabiać. Teraz tylko czekam na wyniki a w między czasie skoczyliśmy do maca na cheesa
Ja wczoraj też byłam na badaniach, ale na tsh i ft4 i też ciężko było mi pobrać krew, babka mówi do mnie "prosze zaciskać i nie patrzeć"
A na krzywą cukrową mówiła żeby soczek przynieść

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Aporpo jedzenia.. Tż dryndał żebym kupiła keczup bo smaży mi frytaasskiii

Fajnie jak ma 1 zmiane, o 14 kończy pracę, odbierze Blanta, posprząta, obiad zrobi

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Dla mnie czarny wózek zawsze był jeżdżącą trumną, chodziło mi o gondole, co nieraz i tu pisałam..
Ale ostatnio widziałam babkę z czarnym bardzo podobnym wózkiem, nie wiem czy to nie był xlander.. i sie zakochałam..
Mi właśnie moja mama ostatnio ciągle "marudzi" żebym tylko nie kupowała czarnego wozu Dziewczyny czy on się nagrzewa bardzo latem??

Cytat:
No to super

My wczoraj byliśmy popołudniu w Lidlu, już w sumie za bardzo nie było nic :/ wziełam tylko spodenki dla małej bo te welurki to mi nie podpasowały :/
Potem zaciągnełam TŻ jeszcze do galerii i oczywiście przesadziłam a tu trzeba żyć do końca miesiąca Wogóle nie wiem czy w dobrej cenie kupiłam, ale w rossmanie jest promocja na Oilatum - na oliwkę i szampon Ja kupiłam malutkiej i zobaczymy czy się sprawdzi

Co do tematów wózków to my chyba zdecydujemy się na bebetto holland ale jedna z was pokazywała tu chyba jakiś baby design w kolorze miętowym i też się zakochałam tylko jakaś mała dostępność póki co

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 08:02   #2211
masija
Zakorzenienie

Mamuśki-czy po ciąży urosły Wam stopy?! Bo od jakiegoś czasu łapię gdzieś takie informacje, że stopy rosną nawet o rozmiar

Dzień dobry, btw.

Od wczoraj mam jakąś dziwną wysypkę na dekolcie i trochę na buzi:/ Nie wiem od czego

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 08:24   #2212
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
:klaski:

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też byłam na badaniach, ale na tsh i ft4 i też ciężko było mi pobrać krew, babka mówi do mnie "prosze zaciskać i nie patrzeć"
A na krzywą cukrową mówiła żeby soczek przynieść

Mi właśnie moja mama ostatnio ciągle "marudzi" żebym tylko nie kupowała czarnego wozu Dziewczyny czy on się nagrzewa bardzo latem??

No to super

My wczoraj byliśmy popołudniu w Lidlu, już w sumie za bardzo nie było nic :/ wziełam tylko spodenki dla małej bo te welurki to mi nie podpasowały :/
Potem zaciągnełam TŻ jeszcze do galerii i oczywiście przesadziłam a tu trzeba żyć do końca miesiąca Wogóle nie wiem czy w dobrej cenie kupiłam, ale w rossmanie jest promocja na Oilatum - na oliwkę i szampon Ja kupiłam malutkiej i zobaczymy czy się sprawdzi

Co do tematów wózków to my chyba zdecydujemy się na bebetto holland ale jedna z was pokazywała tu chyba jakiś baby design w kolorze miętowym i też się zakochałam tylko jakaś mała dostępność póki co
Ja zawsze muszę patrzeć, inaczej od razu mi słabo w ogóle nie znosze widoku ani zapachu krwi, a nabawiłam się tego w szpitalu, gdzie babeczka koło 50tki była na neurologii z powodu utraty przytomności, a na drugi dzień zaczęła mocno krwawić. Stwierdziła, że to z powodu miedelikatnego cewnikowania bo ona już na menopauzie a okazało się, że poroniła. Do dziś pamiętam to łóżko we krwi, przy upałach prawie 40stopniowych. Teraz się zatnę mocniej nożem w palec i mi słabo

Dominika jak kupisz holland napisz jaki jest, nie mam jak zobaczyć go na żywo, a podoba mi się bardzo.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mamuśki-czy po ciąży urosły Wam stopy?! Bo od jakiegoś czasu łapię gdzieś takie informacje, że stopy rosną nawet o rozmiar

Dzień dobry, btw.

Od wczoraj mam jakąś dziwną wysypkę na dekolcie i trochę na buzi:/ Nie wiem od czego
Moja siostra mi o tym mówiła, bardzo puchła i jak stwierdziła "stopy jej się rozeszły". Ale to najlepiej zapytać Szuuu czy kości srodstopia mogą się tak zachować po długotrwałej opuchliźnie lub dużym obciążeniu (waga w ciąży ). Moja siostra szpileczek w rozmiarze 38 już po ciąży nie ubrała.
Stary 2015-02-06, 08:33   #2213
pszczoua
Zakorzenienie

Mi pod koniec ciazy spuchly stopy i lydki ale podejrzewam ze to wina upalow bo rodzilam we wrzesniu. Po porodzie wszystko wrocilo do normy
Stary 2015-02-06, 08:43   #2214
Domincia_1987
Zadomowienie

[QUOTE=Marei;50116727]

Dominika jak kupisz holland napisz jaki jest, nie mam jak zobaczyć go na żywo, a podoba mi się bardzo.[COLOR="Silver"]

Jasne dam znać W sklepie bardzo był polecany, wizualnie też mi się spodobał i w porównaniu do innych wózków bardzo dobrze mi się go prowadziło

Jedna z wielu
Stary 2015-02-06, 08:49   #2215
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Witam się, po połówkowym
Julka pozostała dziewczynką waży 443 g i jest wszystko ok. Jutro jeszcze tylko usg serduszka u specjalisty żeby się upewnić że wszystko ok, chociaż mój gin nie zauważył nic niepokojącego.
Poprosiłam jeszcze o badanie na samolocie bo jeszcze nie miałam i wszystko ok, szyjka długa.

Za miesiąc krzywa cukrowa, gin mnie pocieszył że teraz dają cytrynową wode do glukozy to nie będzie tak źle

Trzymam kciuki za kolejne wizyty
Spadam robić pizze.
ze połówkowe widzę że Twoja Julka trochę większa od mojej Zośki ;-) ciekawe jak będzie przy porodzie?
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 08:52   #2216
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne dam znać W sklepie bardzo był polecany, wizualnie też mi się spodobał i w porównaniu do innych wózków bardzo dobrze mi się go prowadziło
Właśnie ciągle mam dylemat czy sprowadzać go sobie z polski, czy tutaj kupić Hartana...
Stary 2015-02-06, 08:54   #2217
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Właśnie ciągle mam dylemat czy sprowadzać go sobie z polski, czy tutaj kupić Hartana...
Ja w sumie bym kupiła na miejscu ze względu w razie "w" na serwis i reklamacje, ale sama pomyśl co w waszym przypadku najlepsze

Jedna z wielu
Stary 2015-02-06, 08:57   #2218
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sumie bym kupiła na miejscu ze względu w razie "w" na serwis i reklamacje, ale sama pomyśl co w waszym przypadku najlepsze
Właśnie dlatego ciągle się waham
Stary 2015-02-06, 09:00   #2219
mehja
Zakorzenienie

Witam się z rana
idę dziś do fryzjera na pasemka, wreszcie będę wyglądać jak człowiek bo farbowanie w domu przestało mi w ciąży wychodzić kolor nie chwyta i wychodzi inny

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
czytałam, że tak może być ale wydaje mi się że bardziej jak gorąco będzie na dworze
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:03   #2220
country111
Zakorzenienie

hej
Za chwilę na dwójce będzie o tym jak ułatwić sobie poród
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości