|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI
Eh... nie wiem... no kurcze mogliby. Tż przyjechał bulwers totalny na nich
|
|
|
|
#4022 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę podejścia - mi już drugi raz się dziś śniło że niechcą cesarki mi zrobić buuCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4023 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Choróbsko nadal mnie męczy , najgorszy ten katar i zatkany noc ![]() I ja również wysłałam Tż do lidla i ku mojemo zdziwieniu o 19 było jeszcze trochę rzeczy no i wziął body z myszką miki i drugie takie popielate i białe w jakieś tam wzorki niestety gryzaków już nie byłoMuszę przeczytać parę stron wstecz żeby wiedzieć co u Was ![]() Aaaa i jutro wizyta u gin. nareszcie
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
AgnieszkaAA - powodzenia na wizycie! Daj znac po
![]() A tu cisza... a o 22 się rozkręci ech
|
#4025 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze delikatne skurcze masz? Jak się położysz to nie przechodzi? Cytat:
najbardziej lubię beż, brąz, szarości, ale uznałam że czarno-białe dziecko najlepiej na początku widzi ![]() Cytat:
Producent to firma Oceanic - czyli AA. Płyn do kąpieli 3 w 1 bez SLS, łagodne detergenty, łagodne konserwanty. Krem do pupy ma bardzo dużo cynku, moze przesuszać, ale na awaryjne sytuacje, albo co drugi dzień będzie super. Ogółem mogę polecić przynajmniej ze skłądu. Nie wiem jak zapach czy wydajność |
|||
|
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do miejsca - najbliżej mi do gal mokotów, ewentualnie po środku arkadia lub złote ![]() Ja się melduję po wizycie u gina - z Olkiem wszystko dobrze miałam usg pomocnicze żeby sprawdzić czy główka i brzuszek mają dobre wymiary i jak najbardziej rozwija się prawidłowo położenie główkowe,serduszko pięknie bije szyjka długa i zamknięta. 13 lutego mam usg genetyczne 3 trymestru wiec wtedy będzie więcej wiadomo ![]() lecę nadrabiać
|
|
#4027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde skurczybyki nie chcą odpuścić lyknęłam juz dziś 3 nospy ostatnia o 18. Tz pojechał do pracy i jestem sama do rana,mam nadzieje ze w nocy sie nie nasila. Kurde ja to ostatnio ciągle w stresie jestem z powodu tych twardnien. Tz tez się denerwuje powiedział ze mam dzwonić w nocy do pracy jak by coś się działo to przyjedzie. Oby nie było takiej potrzeby. Jutro jadę do lekarza sprawdzić czy szyjka ok bo martwię się :/
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez dziś w gazetce widziałam te produkty Dady. Może jak dzidzius podrosnie to wyprubuje
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Bateria w telefonie mi pada a tz posial gdzieś w domu moja ladowarke. |
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to fajosko, ciekawe czy to na stałe... Biedra pod nosem to wygodnie by było ![]() a te rożki i reszta to śliczne kupiłaś! Baardzo mój gust. |
|
|
|
|
#4031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szkoda :-/ Cytat:
Widzialam w gazetce Daj znac jak sprawdzisz sklady, jestem bardzo ciekawa ![]() Cytat:
Brzmi super! Cieszy mnie to, bedzie trzeba testowac. ![]() Cytat:
![]() Bede zaraz testowac cukrowo-oliwkowy peeling
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Uporałam się z ciuszkami - więc u mnie wygląda to tak
Ręcznik z kapturkiem 3 Ręcznik 2 Śliniaki 7 Czapki 15 Niedrapki 3 Pieluchy tetrowe 6 Pieluchy flanelowe 5 Śpiworek do spania 1 56/62/68 Pajace 14/8/10 Body kr. rękaw 16/18/1 Body dł. rękaw 10/12/6 Bluzki kr. rękaw 2/1/ Bluzki dł. rękaw 11/14/1 Spodenki 13/11/5 Sukieneczki 3/14/6 Kurtki 2/ Kombinezon polarowy 2/ Mam jeszcze trochę większych ale ich nie liczyłam. Wydaje mi się że na początek starczy ale 68 mogę jeszcze kupować
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
ogladalismy wlasnie "Oblakani", powiem wam ze jestem pod wrazeniem i z czystym sumieniem polecam:
http://www.filmweb.pl/film/Ob%C5%82%...i-2014-627352# maz w wannie a ja wybieram kolejny film
|
#4034 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.nie plakalam ttlko szlam do lazienki,czyscilam wszystko dokladmiw,wyciagalam odkurzacz,potem mopa Mylam okna.. Cytat:
o matko:/ Cytat:
no niestety ciezkie zycie Cytat:
gratuluje zakupow i daj jutro znac! Cytat:
Cytat:
Ja juz wykapana,pranie powieszone |
|||||||
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane! U mnie praca, praca i jeszcze raz praca, podejzewam ze do soboty wieczor sie raczej bede rzadko pokazywala. Ale M jutro idzie do nowej pracy na probe, mam nadzieje ze sie sprawdzi i ze sie okarze byc wszystko w porzadku bo zarobki by nam bardzo odpowiadaly
![]() Widac jakies swiatelko w tunelu.. Buziaki
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I daj znac co drugiego wybralas Cytat:
|
||
|
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny może się orientujecie jak to jest z urlopem w pracy... mam niewykorzystane 43 dni to jest mniej wiecej dwa miesiące.. Kiedy to wykorzystać? do dnia porodu będe na l4 a później co wskakuje na macierzyński czy wykorzystać cału urlop i po ok dwóch miesiącach pisać pismo o macierzyńskie do pracodawcy?
![]()
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4039 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane!!!! Mam jakies 30 stron nadrobienia wiec zaraz sie za to zabiwram, chcialam tylko na szybko Wam napisac co u mnie przez te dni jak mnie nie bylo.
Ogarnelismy z eM wszystko i mamy slub cywilny w nastepny czwartek!!! Obraczki w tydzien tez udalo nam sie zalatwic haha szalenstwo ale jestesmy bardzo szczesliwi i eM okazuje mi taka milosc jak nigdy wczesniej az nie moge uwierzyc jest tak zachwycony wszystkim, kochany .. ostatnio jak wrocilam z Berlina tak sie zle czulam po podrozy, ze oby dwoje doszlismy do wniosku ze to czas przystopowac i odpoczac. Narazie zostaje w Polsce. Bylam dzis na lupach w Lidlu, o 13 i jeszcze udalo mi se trche rzeczy dorwac aczkolwiek trafilam na ostatki, wstawiam zdjecie Kupilam tez w Lidlu sukienke i mam dylemat, zastanawiam sie czy moze ubrac ja na cywilny? Co myslicie? To jedyna rzecz w ktora sie mieszcze, ale w sumie moge jeszcze czegos poszukac.. Napiszcie mi szczerze prosze co myslicie Teraz lece jesc kolacje i nadrobic Was prwnie mi to zajmie pare godzin (w dosatku na telefonie siedze) ale dam rade, odpisze Jak skoncze,am nadzieje ze u Was wszystko dobrze
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Od dnia porodu jesteś na macierzyńskim, potem piszesz że chcesz dodatkowy macierzyński czyli drugie pół roku (chyba że od razu się zadeklarujesx że będziesz rok), po macierzyńskim piszesz wniosek o urlop zaległy te 43 dni + cały za 2015 i część 2016 a potem możesz jeszcze napisać wniosek o wychowawczy
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj młody wyciąga zabawki niemowlęce. Teraz z konikiem morskim zasypia. Wola co chwilę. Dwie poprzednie noce wolal mnie po 4. Chce żeby z nim poleżeć. Czy on czuje zbliżające się rodzeństwo? Chociaż mówi,że już nie może sie doczekać i sie cieszy ale dziwnie sie zachowuje Urlop się wykorzystuje po macierzyńskim
|
|
#4042 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie Ty jeszcze pracujesz? Nie jesteś na L4 ? Cytat:
Obłąkani wydaje mi się zbyt mroczny Cytat:
Cytat:
Powodzenia
|
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby było po Waszej myśli
|
|
#4047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak laski pisaly ![]() Za 2014 mam jeazcze z 6dni..za 2015 mam 36dni :O i za 2016 bede miec 36dni . O mamusiu cudnie. Macierzynski od razu pisze o rok 80%. Tzn w pracy mi szefowa napisze ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Karoola - to super się udalo ze ślubem
![]() Fotek nie widzę na apce Boleczka - powodzenia dla Tż!
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
obrączki na zamówienie były do odebrania juz na drugi dzień, takie tempo narzucilismy, wszyscy w szoku ale to jest fajne, nie ma czasu na stresik ![]() Ja fot nie widzę niestety bo na apce. Edzik gratuluję wizyty
|
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki za objaśnienie właśnie nie wiedziałam jak to z tą kolejnością ![]() tylko że jak urodzę to muszę dostarczyć jakieś pismo że idę na macierzyński, prawda? I jeśli już wiem że na pewno chcę iść na rok to najlepiej napisać od razu taką deklaracje niż po pół roku pisać znów bo to i tak nie daję większych pieniędzy tylko i tak te 80%... poprawcie mnie jeśli się mylę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

Ślubujemy: 21.10.2017 
Przecież nie powiemy - ja nie chcę. Za późno już hehe, jak będzie tak będzie - cc, sn, ze znieczuleniem, bez znieczulenia, wszystko jedno, musimy i tyle. 
Sa dziewuszynskie! 
super wiesci z mala
Kurcze, jak myślicie? Jesteśmy w 29w2d. Trochę mnie postraszył, że będzie ciężko przy porodzie z taką kluseczką
Mam anemię, muszę jeść żelazo i zlecił mi badania dodatkowe jakieś. Następna wizyta u niego za 3 tygodnie. A w środę mam usg 3 trymestru 
zatłukłabym 

oby było po Waszej myśli