Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-06, 09:50   #241
TienShan
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Ja muszę kupić jakiś ogranizer na łóżeczko jednak. Najprawdopodobniej kołyska/łóżeczko będzie w pokoju dziennym, w którym śpimy a nie mam tu miejsca na to by cokolwiek postawić jeszcze, w ogóle nawet na to łóżeczko nie mam miejsca ale u młodego go nie postawię bo jak córa będzie w dzień spała to będę z synkiem u niego w pokoiku się bawiła by jej nie przeszkadzać kolejna rewolucja w pokoju

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:58   #242
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
Hejka.
Ja już po SR Lilly tematy standard: pielęgnacja dzieci, poród był dzisiaj. Jeszcze jakieś będą. Ogólnie spoko.
Kasia faktycznie śliczny wstęp
Poza tym mam trochę zmartwienia. O mamę s zasadzie się martwię. Moja babcia jest stara i mimo swoich dolegliwości jakoś sobie dawała rady, aż tu nagle dzisiaj coś jej się pomieszało w głowie zaczęła wzywać świętych, mówić o grzechach no odjechała totalnie. .. teraz na SOR oprzytomniala, już po badaniach, i nic nie pamięta. W badaniu nic, i do tego jej pretensje do mojej mamy że najlepiej to powinna zwolnić się z pracy i się tylko nią zajmować.
Jakby tego było mało w święta mieliśmy akcję z dziadkiem. Słuchajcie najgorsze jest to że kilka miesięcy wstecz było wszystko ok.
Współczuję... dużo siły Wam życzę!!

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Kurde brzuch mam twardy jak nie wiem cos siez nim robi zeby przestal?
Dziewczyny dobrze radzą... Daj znać, czy pomogło! Mi wieczorami tak twardnieje czasem raz po raz, ale jak już zasnę to rano jest ok.
Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

ale naskrobalyscie od wczoraj ponadrabiam zaraz co sie da..

Pozdrowienia z glukozy
Kciuki za wytrwanie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Ja tez pozdrawiam z glukozy;-)

na razie bez tragedii ale nie jest to najmilsza rzcz w tej ciazy..
Zaraz pobranie po godzinie
O następna glukozianka Kciuki!

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A umnie glukozę tylko po 2h się pobiera.. nie wiem czy to dobrze ?
Jesteś pewna?? Ja też myslałam, że będę mieć 2 pkt a dostałam skierowanie na 3pkt jednak. Masz już skierowanie? Niedawno tu dziewczyny pisały, że się troszkę pozmieniało w ciągu ostatnich 2 lat w tym temacie

Przerażają mnie takie opowieści o starszych ludziach... Mój dziadek ma jakieś omamy związane z wojną.

A ja dziś jadę na usg... trzymajcie kciuki, żeby szyjka była w porzadku I może w końcu upewnię się co do płci

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:00   #243
TienShan
Zakorzenienie

Scotasia trzymam!!

Ja za chwilę dzwonię umówić się na wizytę

16 lutego 18:15 a chciałam za tydzień w czwartek albo piątek no ale tak to jest jak się dzwoni na ostatni moment prawie

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-02-06 o 10:05
Stary 2015-02-06, 10:06   #244
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Scotasia trzymam!!

Ja za chwilę dzwonię umówić się na wizytę

O właśnie, Kasienko złota jak możesz to dopisz mi godz 17.00 do mojej wizyty 27.02. Chociaż nie wiem, czy w przyszłym tyg też do gina nie wpadnę... Wszystko zależy od tego usg dzisiejszego

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:08   #245
TienShan
Zakorzenienie

Uciekam ogarnąć trochę mieszkanie, mam niespodziewaną wizytę koleżanki no i już ugotuję jajka na obiad - będą kotleciki jajeczne mam nadzieję, że dostanę szczypiorek w sklepie

Stary 2015-02-06, 10:12   #246
myszonka88
Zakorzenienie

Hej
O rany, ale miała wieczór i noc... Strasznie stwardniał mi brzuch i miałam jakieś dziwne kłócia... Nie mogłam się wyprostować z bólu, miałam wrażenie że zaraz mnie rozerwie... Tż chciał jechać na IP, ale zadzwoniłam do ginki i kazała wziąć no spę i magnez i obserwować czy bąbel się rusza. Na szczęście cały czas dokazywał... Na razie jest dobrze, oby tak dalej, bo przeraża mnie wizja szpitala
Rano do mnie dotarło, że to chyba od żołądka miałam... Od początku ciąży majonez mi nie służył, zawsze coś po nim było i starałam się go unikać, a wczoraj nieświadomie najadłam się sałatki z majonezem na kolację Szkoda, że nie wyczułam tego dziadostwa i teściowa nie raczyła mnie poinformować z czym jest sałatka

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:18   #247
truskawkaxx
Zadomowienie

Nadrabiam was na raty od wczoraj

Emilia - auto śliczne, nie doczytałam czy kupiliście, mam nadzieję, że będzie wsio ok.

Ruska - czadowe te ciuszki

Dziewczyny, czy któraś z was jest z tych okolic i zastanawia się nad porodem w Esculapie w Bielsku? Kilka moich znajomych tam rodziło, kilka koleżanek z pracy, i z 1-wszej ręki mam same dobre opinie, także porównania do szpitali pańśtwowych... I się zastanawiam czy się nie zdecydować
Stary 2015-02-06, 10:25   #248
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Witam się po śniadaniu.
Ser smażony z pomidorem i bułka
Pies też się z Wami wita

Dziękuje Wam za wsparcie

Rozmawiałam z TŻ, chyba do niego coś dotarło, bo mi powiedział, że jak mu wczoraj przekazałam słowa położnej to się załamał i jak wróci to porozmawiamy i wszystko policzymy.

Kochane, mam pytanie, ma któraś z Was może taką kartę z PZU, która można płacić w aptece?
Baset w aptece w ktorej pracowalam bylo mozna placic ta karta?moze uda mi sie pomoc ale nie obiecuje. Bo znam to od strony nie klienta a sprzedawcy i nie wiem czy nic sie od sierpnia nie zmienilo
Hej wszystkim

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:26   #249
Santilia
Wtajemniczenie

Tien, ja zamowilam organizer na lozeczko u tego sprzedawcy rp_77. Dzisiaj moze w koncu dostane paczke to dam znac jak w yglada na zywo

ja miamam na skierowaniu glukozoe tylko po 2h ale kojarze ze gin mowila ze maja byc 3 pobrania wiec dorejestrowalam jeszcze po godzinie.

Najgorsze bylo dla mnie czekanie.. tak to bez tragedii ale dobrze miec to za soba

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:27   #250
myszonka88
Zakorzenienie

Fistaszku poczytałam o twoim wózku za 500 zł
za dzisiejsze wizyty i glukozy!

Lecę robić drożdżówki, będzie wyżerka

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:28   #251
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Nadrabiam was na raty od wczoraj

Emilia - auto śliczne, nie doczytałam czy kupiliście, mam nadzieję, że będzie wsio ok.

Ruska - czadowe te ciuszki

Dziewczyny, czy któraś z was jest z tych okolic i zastanawia się nad porodem w Esculapie w Bielsku? Kilka moich znajomych tam rodziło, kilka koleżanek z pracy, i z 1-wszej ręki mam same dobre opinie, także porównania do szpitali pańśtwowych... I się zastanawiam czy się nie zdecydować
Znajome tam rodziły i chwalą ale trudno żeby nie chwaliły jak zostawiły tam kase. Ja osobiście jestem na nie bo nie mają oddziału w razie gdyby się coś działo to wysyłają do wojewódzkiego.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:30   #252
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Hej
O rany, ale miała wieczór i noc... Strasznie stwardniał mi brzuch i miałam jakieś dziwne kłócia... Nie mogłam się wyprostować z bólu, miałam wrażenie że zaraz mnie rozerwie... Tż chciał jechać na IP, ale zadzwoniłam do ginki i kazała wziąć no spę i magnez i obserwować czy bąbel się rusza. Na szczęście cały czas dokazywał... Na razie jest dobrze, oby tak dalej, bo przeraża mnie wizja szpitala rosi:
Rano do mnie dotarło, że to chyba od żołądka miałam... Od początku ciąży majonez mi nie służył, zawsze coś po nim było i starałam się go unikać, a wczoraj nieświadomie najadłam się sałatki z majonezem na kolację Szkoda, że nie wyczułam tego dziadostwa i teściowa nie raczyła mnie poinformować z czym jest sałatka ala:
Biedna ;*ale nie boj sie w razie czego szpitala czasem trzeba tam pojsc

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:

O.nie drozdzowki;(

Stary 2015-02-06, 10:32   #253
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

.
Kuje mnie jajnik nie wiem czy młody coś majstruje. Kuje Was czasem w piśce lub jajnik????

Kupiłam organizer http://allegro.pl/organizer-na-zabaw...052575110.html uff będzie porządek.
Stary 2015-02-06, 10:34   #254
agnes188
Zakorzenienie

Mni czesto kuje i to i to. Ale tu gdzie jajnik.to mysle ze mala mnie kopie gdzies obok

Stary 2015-02-06, 10:34   #255
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Baset w aptece w ktorej pracowalam bylo mozna placic ta karta?moze uda mi sie pomoc ale nie obiecuje. Bo znam to od strony nie klienta a sprzedawcy i nie wiem czy nic sie od sierpnia nie zmienilo
Hej wszystkim
Dzięki Kochana,
A możesz mi powiedzieć na czym to polega, czy mogę to wykorzystać np. na cześciową wyprawkę dla młodej?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:36   #256
fistaszek24
Zakorzenienie

Esculap Położnictwo:

poród siłami natury ze znieczuleniem przewodowym: 1800 zł
cięcie cesarskie: 2300 zł
.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Mni czesto kuje i to i to. Ale tu gdzie jajnik.to mysle ze mala mnie kopie gdzies obok
Ojej to boli.
Stary 2015-02-06, 10:41   #257
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Znajome tam rodziły i chwalą ale trudno żeby nie chwaliły jak zostawiły tam kase. Ja osobiście jestem na nie bo nie mają oddziału w razie gdyby się coś działo to wysyłają do wojewódzkiego.
To jest minus... Natomiast mojej znajomej mała urodziła się z ciężkim zapaleniem płuc. Przewieźli migiem do wojewódzkiego, co chwilę ją informowali co się dzieje. Miała poczucie, że opieka jest dobra, wiedziała co i jak z jej dzieckiem.

A w porodówce niedaleko mnie w zeszłym roku jedno dziecko zmarło. Co z tego, że mieli oddział, jak tak długo zwlekali z cesarką, że dziecko zmarło. To mnie przeraża najbardziej, że w państwówkach czekają z CC (przez durne przepisy i ograniczenia z NFZ), a potem dzieci się rodzą niedotlenione albo odpukać martwe. Leżałam kilka razy w państwowym i to co się naoglądałam na patologii gdzie trzymali kobiety ze skurczami porodowymi to po prostu sodoma i gomorra...

Z drugiej strony nie jest to mała kasa bo 2 tys do 2500 piechotą nie chodzą... No i tak się ciągle waham w tą i w tą stronę.

Szczególnie, że żadna z porodówek wokół mnie nie ma dobrej opinii i tylko jedna ma w ogóle możliwość ZZO, ale z praktyki... albo nie podają, albo straszą matkę komplikacjami, albo najpierw mówią, że za wcześnie, a potem że akcja tak przyspieszyła, że za późno i w efekcie praktycznie to znieczulenie tam nie funkcjonuje.

A ja chciałabym urodzić SN... ale godnie i jak człowiek. Tylko tyle, a po opiniach znajomych to mam kurde wrażenie, że aż tyle.
Stary 2015-02-06, 10:44   #258
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kochana,
A możesz mi powiedzieć na czym to polega, czy mogę to wykorzystać np. na cześciową wyprawkę dla młodej?
Wysle ci pw

Stary 2015-02-06, 10:45   #259
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
To jest minus... Natomiast mojej znajomej mała urodziła się z ciężkim zapaleniem płuc. Przewieźli migiem do wojewódzkiego, co chwilę ją informowali co się dzieje. Miała poczucie, że opieka jest dobra, wiedziała co i jak z jej dzieckiem.

A w porodówce niedaleko mnie w zeszłym roku jedno dziecko zmarło. Co z tego, że mieli oddział, jak tak długo zwlekali z cesarką, że dziecko zmarło. To mnie przeraża najbardziej, że w państwówkach czekają z CC (przez durne przepisy i ograniczenia z NFZ), a potem dzieci się rodzą niedotlenione albo odpukać martwe. Leżałam kilka razy w państwowym i to co się naoglądałam na patologii gdzie trzymali kobiety ze skurczami porodowymi to po prostu sodoma i gomorra...

Z drugiej strony nie jest to mała kasa bo 2 tys do 2500 piechotą nie chodzą... No i tak się ciągle waham w tą i w tą stronę.

Szczególnie, że żadna z porodówek wokół mnie nie ma dobrej opinii i tylko jedna ma w ogóle możliwość ZZO, ale z praktyki... albo nie podają, albo straszą matkę komplikacjami, albo najpierw mówią, że za wcześnie, a potem że akcja tak przyspieszyła, że za późno i w efekcie praktycznie to znieczulenie tam nie funkcjonuje.

A ja chciałabym urodzić SN... ale godnie i jak człowiek. Tylko tyle, a po opiniach znajomych to mam kurde wrażenie, że aż tyle.
A Wojewódzki???
Stary 2015-02-06, 10:51   #260
truskawkaxx
Zadomowienie

Na razie sobie wypisałam + i -

Za esculapem przemawia:

- ZZO
- dobre warunki sanitarne i zakwaterowania
- szybka decyzja o CC w razie potrzeby
- doświadczenie położnych w przyjmowaniu porodów z ZZO
- niewykonywanie rutynowo nacięcia krocza u pierworódek ( z 5-ciu znajomych nacinana była tylko 1 bo była to ostateczność)
- krótki czas pobytu po porodzie SN

Za szpitalem państwowym:

- Oiom dziecięcy
- poród jest za darmo.

Niby mniej tych plusów przy państwowym, ale to ważne plusy.

A najbardziej mnie wkurza fakt, że w esculapie długo była refundacja z NFZ... I poród kosztował 300/400zł licząc prywatną wizytę przedporodową. Ale mieli tak dużo chętnych, że od 2013 roku NFZ wypowiedział im umowę.

I wnerwia, że to co powinno być kuźwa standardem w każdym szpitalu, nie jest... XXI wiek, a znieczulenie to wciąż w większości szpitali nieosiągalna "fanaberia" rodzącej.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
A Wojewódzki???
W Wojewódzkim w Bielsku rodziły moje 3 koleżanki... Opinie negatywne. Żadna nie doprosiła się znieczulenia. Jedna z nich kolejne dziecko rodziła w Esculapie, jeszcze z dofinansowaniem.

A ja nie ukrywam, że boję się, że bez znieczulenia nie dam rady i chcę mieć PEWNOŚĆ a nie nadzieję, że w razie czego ktos mi je poda.
Stary 2015-02-06, 10:53   #261
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie sobie wypisałam + i -

Za esculapem przemawia:

- ZZO
- dobre warunki sanitarne i zakwaterowania
- szybka decyzja o CC w razie potrzeby
- doświadczenie położnych w przyjmowaniu porodów z ZZO
- niewykonywanie rutynowo nacięcia krocza u pierworódek ( z 5-ciu znajomych nacinana była tylko 1 bo była to ostateczność)
- krótki czas pobytu po porodzie SN

Za szpitalem państwowym:

- Oiom dziecięcy
- poród jest za darmo.

Niby mniej tych plusów przy państwowym, ale to ważne plusy.

A najbardziej mnie wkurza fakt, że w esculapie długo była refundacja z NFZ... I poród kosztował 300/400zł licząc prywatną wizytę przedporodową. Ale mieli tak dużo chętnych, że od 2013 roku NFZ wypowiedział im umowę.

I wnerwia, że to co powinno być kuźwa standardem w każdym szpitalu, nie jest... XXI wiek, a znieczulenie to wciąż w większości szpitali nieosiągalna "fanaberia" rodzącej.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

W Wojewódzkim w Bielsku rodziły moje 3 koleżanki... Opinie negatywne. Żadna nie doprosiła się znieczulenia. Jedna z nich kolejne dziecko rodziła w Esculapie, jeszcze z dofinansowaniem.

A ja nie ukrywam, że boję się, że bez znieczulenia nie dam rady i chcę mieć PEWNOŚĆ a nie nadzieję, że w razie czego ktos mi je poda.
Ja rodziłam w Oświęcimiu i same negatywne opinie a ja nie narzekałam bo wykupiłam opiekę położnej. Nie miałam znieczulenia i nie było tak źle choć zależy od progu bólu jaki ktos posiada. A nie myślałaś o połoznej w Bielsku jakieś 600 zł??? Moge popytac bo znajoma miała super połozną.
Stary 2015-02-06, 10:59   #262
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Ja rodziłam w Oświęcimiu i same negatywne opinie a ja nie narzekałam bo wykupiłam opiekę położnej. Nie miałam znieczulenia i nie było tak źle choć zależy od progu bólu jaki ktos posiada. A nie myślałaś o połoznej w Bielsku jakieś 600 zł??? Moge popytac bo znajoma miała super połozną.
Ja się boję bo podobno predyspozycje porodowe się dziedziczy. A i moja mama i moja siostra miały porody bardzo długie i bardzo ciężkie. Z wielogodzinnymi skurczami co 3min, bez postępu akcji porodowej (siostra przy obu porodach tak miała ponad 8h i sama mówiła, że dałaby wtedy chyba zabić za znieczulenie). Więc naprawdę możliwość znieczulenia, i w razie spowolnienia akcji, braku postępu oksytocyny to coś co może mnie uratować przed rodzeniem 2 dni...

Im bliżej maja tym bardziej spanikowana jestem... A CC na życzenie nie chcę, bo to jednak jest operacja.

Co do położnej: myślałam o tym, ale sama jej obecność znieczulenia nie gwarantuje. A na tym zależy mi najbardziej.

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-02-06 o 11:00
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:03   #263
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Mój pojechał po bandzie
Rezygnuje z zakupu nie ze względu na cenę bo nawet za 100 zl go nie chce ale ze wzgledu na podejście do klienta. Sugeruje wziąć kurs negocjacji gdzie można sie nie tylko nauczyć negocjacji cen a również rozmowy na poziomie.
.
Stary 2015-02-06, 11:08   #264
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
.
Kuje mnie jajnik nie wiem czy młody coś majstruje. Kuje Was czasem w piśce lub jajnik????
Mnie przez dwa dni tak kłuło, często na przemian raz jeden, raz drugi. Wczoraj powiedziałam lekarzowi, kazał brać na to magnez. I po dwóch tabletkach jest lepiej.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:09   #265
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Wcinam dwa pączki pies patrzy na mnie pożądliwym wzrokiem

sylwia

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2015-02-06 o 11:15
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:18   #266
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Mnie przez dwa dni tak kłuło, często na przemian raz jeden, raz drugi. Wczoraj powiedziałam lekarzowi, kazał brać na to magnez. I po dwóch tabletkach jest lepiej.
Wypiłam jeden zaraz wezme drugi magnez.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Wcinam dwa pączki pies patrzy na mnie pożądliwym wzrokiem

sylwia
Ja też chce.
Stary 2015-02-06, 11:28   #267
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie planuję ale moja znajoma 2x rodziła w Wojewódzkim, co prawda cc miała planowane ale podoba mi się ich podejście, że czekają na skurcze, żeby dzidziuś nie był w szoku, że nagle go wyciągają z brzucha, nawet przy planowanym cc podają oxy żeby dziecko wiedziało, że coś się dzieje a nie na sucho. No i ogólnie była bardzo zadowolona z opieki. No ale nie wiem jak z tym zzo.
Ja rodziłam bardzo długo bo prawie 14 godzin ale teraz nie zapłaciłabym za poród tylu pieniędzy bo wiem, że wszystko jest do przeżycia a za tą kasę wolę coś dla dziecka no ale generalnie chyba Eskulap rzeczywiście ma dobre opinie. A Chorzów i SIMIN? Ponoć znieczulenie od ręki.

Stary 2015-02-06, 11:34   #268
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Ja nie planuję ale moja znajoma 2x rodziła w Wojewódzkim, co prawda cc miała planowane ale podoba mi się ich podejście, że czekają na skurcze, żeby dzidziuś nie był w szoku, że nagle go wyciągają z brzucha, nawet przy planowanym cc podają oxy żeby dziecko wiedziało, że coś się dzieje a nie na sucho. No i ogólnie była bardzo zadowolona z opieki. No ale nie wiem jak z tym zzo.
Ja rodziłam bardzo długo bo prawie 14 godzin ale teraz nie zapłaciłabym za poród tylu pieniędzy bo wiem, że wszystko jest do przeżycia a za tą kasę wolę coś dla dziecka no ale generalnie chyba Eskulap rzeczywiście ma dobre opinie. A Chorzów i SIMIN? Ponoć znieczulenie od ręki.
Też bym nie zapłaciła. Troche moim zdaniem to wymysł matek a lekarze chętnie kase zaadoptują. Każdy jednak robi jak chce znam nawet zwolenników cc które oczywiście chwalą się jak to sobie kupiły cc.
Stary 2015-02-06, 11:36   #269
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym nie zapłaciła. Troche moim zdaniem to wymysł matek a lekarze chętnie kase zaadoptują. Każdy jednak robi jak chce znam nawet zwolenników cc które oczywiście chwalą się jak to sobie kupiły cc.
No też zależy od tego jak się było potraktowanym. Ja mimo ciężkiego, długiego porodu nie mogę narzekać na opiekę ani położnych ani lekarzy. Byłam o wszystkim informowana, pytali mnie o zgodę na wszystko. Może jakby było inaczej to bym zmieniła zdanie
Kupowania cc nie zrozumiem, to już bym wolała faktycznie prywatną placówkę, znieczulenie itd. no ale cóż, każdy robi jak chce.

Stary 2015-02-06, 11:42   #270
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Jutro jedziemy z nim na warsztat i jak będzie ok to bierzemy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości