Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 22:35   #2731
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
monia wleciałam na Twojego bloga i się usmiałam cudowne opisy porodów

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

wrzucisz fotke torby ?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

no o takie prawdziwe mi chodzi wklej pliss jak bedziesz mogła
Proszę )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1423172140799.jpg (86,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-02-05, 22:41   #2732
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A jakie sa w hebe?

Bardziej chłonne.
W hebe tez sa dady

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 23:56   #2733
czaszka_
Zakorzenienie

heja
my za 30 min wyjezdzamy. Trzymajcie kciukasy ale mnie z nerwow brzuch boli tesc przeszkolony wiec chyba sobie da rade...gorzej bo mi bez Julii chyba serce peknie

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

dzieki za o dot. butelek i kubkow. Od poniedzialku pewnie bedziemy probowac przejsc calkiem na 360, zobaczymy czy sie nie bedzie buntowac
Cytat:
Napisane przez mostly_cloudly Pokaż wiadomość
No pewnie masz rację, że celowo zrobione. Widać tamte szczepienia im zwyczajnie nie schodzą bo ludzie chcą Priorix i tyle. I tak może wypychają.. Nad skargą myślałam. Nie wiem tylko czy ma to jakiś sens. Kierownikiem przychodni jest zdaje się Pani doktor często się pojawiająca na początku roku w telewizji.. w związku z tym, że była wiceprezes Porozumienia Zielonogórskiego. Także coś mi się wydaje, że tu biznes jest ważniejszy niż zdrowie mojego dziecka. Myślę, że pójdę tam po prostu i ostentacyjnie zabiorę dokumentację do innej przychodni, jednocześnie odpowiednio nagłośnie wątek, żeby matki wszystkie czekające w kolejce do lekarzy słyszały o tamtejszych praktykach... Na osiedlu też narobię czarnego PR....
ja bym zlozyza skarge...bo bez przesady skoro zgodzilas sie na szczepienie tylko priorixem to z jakiej paki mmr?
Cytat:

co do ubranek to co Ty mysle ze nie zawsze uda mi się ładnie/fajnie ubrać Lene staram się ale nie zawsze wychodzi :P ma kilka lepszych raczej wyjściowych rzeczy a reszta to ciuchy z pepco co by jak pobrudzi to trudno nie bede załować jak narazie trzymam je dla drugiego bobo lub dla bąblów sióstr jesli będą dziewczynki chyba że wszystkie bedziemy mieć chłopców :P ale dzięki za miłe słowo
ja kiedys bardziej stroilam Julie a ostatnio to po domu byle jak, rajtuzy i jakas bluza i finito na wyjscia oczywiscie ladniej staram się ją ubrac
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
U nas wieczór wygląda tak, że myje zęby i kąpie sie i zaraz przed snem pije mleko. Wiem, że to zła kolejność. Ale już próbowałam to zmienić, i było ciężko.
u nas to samo ale jakos boje sie przerwac ten rytułał ze pije mleczko i od razu idzie nyny

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
W temacie garnków do zabawy, my mamy takie tylko różowe Kupione w biedronce: http://allegro.pl/metalowy-zestaw-ku...038939518.html Są świetne.
suuperowe, musze je kupic Julce
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kluska waży równe 4 kg, czyli przybrał od wyjścia ze szpitala 1100 gramów i mierzy 55 cm, czyli urósł 5,5 cm
super
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Sprzatałam dzisiaj u takiej pani co ma coreczke tydzień starsza od Niny. Patrzcie jaką ma modelka kolekcję . A propos drogich ciuszków. Sukienki noa noa w no OD 250zl no ale piękne.
Tylko nie wiem skąd wziąć tyle okazji na te sukienki
o jaaa cie
Julka nie ma takiej sukienki ani jednej

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Ja wlasnie mowilam do P. ze strasznie bym chciala sie z Julcia pozegnac i wiecie co?? wlasnie plakala, weszlam do pokoju i sobie siedziala wiec moglam ją wziasc na raczki poprzytulac jeszcze

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 06:09   #2734
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
my za 30 min wyjezdzamy. Trzymajcie kciukasy ale mnie z nerwow brzuch boli tesc przeszkolony wiec chyba sobie da rade...gorzej bo mi bez Julii chyba serce peknie

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

dzieki za o dot. butelek i kubkow. Od poniedzialku pewnie bedziemy probowac przejsc calkiem na 360, zobaczymy czy sie nie bedzie buntowac

ja bym zlozyza skarge...bo bez przesady skoro zgodzilas sie na szczepienie tylko priorixem to z jakiej paki mmr?

ja kiedys bardziej stroilam Julie a ostatnio to po domu byle jak, rajtuzy i jakas bluza i finito na wyjscia oczywiscie ladniej staram się ją ubrac

u nas to samo ale jakos boje sie przerwac ten rytułał ze pije mleczko i od razu idzie nyny

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

super

o jaaa cie

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Ja wlasnie mowilam do P. ze strasznie bym chciala sie z Julcia pozegnac i wiecie co?? wlasnie plakala, weszlam do pokoju i sobie siedziala wiec moglam ją wziasc na raczki poprzytulac jeszcze
Kochana nie przeżywaj tak tej rozłąki, będzie dobrze jeszcze się Julcię wyprzytulasz
Stary 2015-02-06, 08:50   #2735
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
eee ja tylko parę razy szalałam, a teraz odpoczywam Wiem, że Emilce jest tam dobrze i nie płacze, poza tym jest z babcią codziennie jak jestem w pracy, także jest przyzwyczajona

Ja też miałam duuużo sukieneczek dla Emilki, ale po bratanicach i rzeczywiście nie było kiedy ich ubierać, a zresztą sukienki są niewygodne więc skoro ja nie chodzę w sukienkach i spódnicach, to Emi też nie musi

Angelikada, a co to jest końska zabawa?
no to dobrze że odpoczywasz i w ogole fajnei mieć taka teściową co weźmie wnuczke na dwie nocki

końska zabawa to po prostu impreza na sali ubieramy sie na luzaku żadnych ekstra kreacji itd najlepiej jeansy i koszula w krate szczerze to ide pierwszy raz wiec Ci dokładnie nie powiem jak taka zabawa wyglada :P wpisał nas mojej kuzynki mąż i sie wczoraj obudził dopiero no i tak idziemy z zaskoczenia idziemy dzisiaj z sis na miasto zobaczyc za jakas koszula bo my takiej nie mamy :/

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Proszę )
dzxięki ekstra jest!!

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja

super

o jaaa cie

kciuków juz nie bede trzymać bo pewnie na miejscu jesteście juz ale trzymam kciuki żebys sie jednak dobrze bawiła a Julia na pewno sobie poradzi z dziadkiem
Stary 2015-02-06, 08:50   #2736
mostly_cloudly
Raczkowanie

Idę w przyszłym tygodniu z ustną skargą do właściciela przychodni. Tyle mogę zrobić dla potomnych. Bo dla syna już nic więcej... Na razie żadnych problemów po szczepieniu nie ma. Gorączki brak, apetyt jest, śpi może odrobinę mniej niż zwykle, ale u niego z tym spaniem to wiecznie są jakieś historie, więc nie sądze, że to od szczepionki. Zachowuje się też w miarę normalnie.
Możecie wrzucić jeszcze raz gdzieś linka do tych garnków? Bo przerzucam tu te strony z forum, żeby znaleźć początek dyskusji na ten temat i coś nie widzę... Może za mało kawy jeszcze....

Co do ciuszków, to mam dla syna ich tyle, że chyba razem z mężem we dwoje takich zasobów nie mamy. Strach pomyśleć, co by było gdyby to była dziewczyna...

Edytowane przez mostly_cloudly
Czas edycji: 2015-02-06 o 08:52
mostly_cloudly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:07   #2737
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
no to dobrze że odpoczywasz i w ogole fajnei mieć taka teściową co weźmie wnuczke na dwie nocki

końska zabawa to po prostu impreza na sali ubieramy sie na luzaku żadnych ekstra kreacji itd najlepiej jeansy i koszula w krate szczerze to ide pierwszy raz wiec Ci dokładnie nie powiem jak taka zabawa wyglada :P wpisał nas mojej kuzynki mąż i sie wczoraj obudził dopiero no i tak idziemy z zaskoczenia idziemy dzisiaj z sis na miasto zobaczyc za jakas koszula bo my takiej nie mamy :/

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

dzxięki ekstra jest!!

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

kciuków juz nie bede trzymać bo pewnie na miejscu jesteście juz ale trzymam kciuki żebys sie jednak dobrze bawiła a Julia na pewno sobie poradzi z dziadkiem
fajna impreza sie zapowiada
Cytat:
Idę w przyszłym tygodniu z ustną skargą do właściciela przychodni. Tyle mogę zrobić dla potomnych. Bo dla syna już nic więcej... Na razie żadnych problemów po szczepieniu nie ma. Gorączki brak, apetyt jest, śpi może odrobinę mniej niż zwykle, ale u niego z tym spaniem to wiecznie są jakieś historie, więc nie sądze, że to od szczepionki. Zachowuje się też w miarę normalnie.
Możecie wrzucić jeszcze raz gdzieś linka do tych garnków? Bo przerzucam tu te strony z forum, żeby znaleźć początek dyskusji na ten temat i coś nie widzę... Może za mało kawy jeszcze....

Co do ciuszków, to mam dla syna ich tyle, że chyba razem z mężem we dwoje takich zasobów nie mamy. Strach pomyśleć, co by było gdyby to była dziewczyna...
http://allegro.pl/metalowy-zestaw-ku...038939518.html też chyba zakupie....już tz wspominałam ale dziwnie sie popatrzył że to babskie ...ale póki co bawia sie z adim różowymi z plastiku tekze ten

co w tym lidlu jest z etak o nim piszecie?
czaszka julka da rade ty będziesz myślec i tęsknić ale ja bym zakatarzonego dziecka w taką podóż nie brała bo sie tylko umeczycie obie

btw dzien dobry
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:13   #2738
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

no to mam nadzieje że synek nie odczuje żadnych powikłań kurcze no dalej nie moge zrozumieć tego babsztyla :/ ehhh bedzie dobrze musi

co do ciuchów to masz racje my z męzem mamy jedną szafe wspólną 3drzwiową a nasza córka ma jedną całą dla siebie tez 3 drzwiowa wiec nie wiem gdzie bym miala pomieścić jeszcze ciuchy dla drugiego dziecka na pewno bym musiała dokupić chociaż komode niektóre rzeczy to może bym i pomieściła dwójeczke w szafie i komodzie

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/metalowy-zestaw-ku...038939518.html też chyba zakupie....już tz wspominałam ale dziwnie sie popatrzył że to babskie ...ale póki co bawia sie z adim różowymi z plastiku tekze ten

czaszka julka da rade ty będziesz myślec i tęsknić ale ja bym zakatarzonego dziecka w taką podóż nie brała bo sie tylko umeczycie obie

btw dzien dobry
no mam nadzieje że bedzie fajna zabawa dawno nie byłam ale mnie jakoś nie ciągnie na takie zabawy

c do lidla to były ciuchy dla naszych bąbli jeansy, piżamki, bluzki, dresy, bodziaki itd
Stary 2015-02-06, 09:24   #2739
mostly_cloudly
Raczkowanie

Cytat:

btw dzien dobry
Dzięki. Fajny ten zestaw garnków, a przede wszystkim cena przystępna... A gdzie tu napisane, że babskie? Stereotypy jakieś okropne widzę rządzą.. Najlepsi kucharze rangi światowej to mężczyźni właśnie, także nie wiem o co chodzi Mamy juz taki plastikowy koszyk na zakupy na kółkach i synek bardzo lubi go pchać, wrzucać do niego klocki czy inne buble. Myślę, że garnnki będą jeszcze lepsze, szczególnie że mają pokrywki

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
no to mam nadzieje że synek nie odczuje żadnych powikłań kurcze no dalej nie moge zrozumieć tego babsztyla :/ ehhh bedzie dobrze musi

co do ciuchów to masz racje my z męzem mamy jedną szafe wspólną 3drzwiową a nasza córka ma jedną całą dla siebie tez 3 drzwiowa wiec nie wiem gdzie bym miala pomieścić jeszcze ciuchy dla drugiego dziecka na pewno bym musiała dokupić chociaż komode niektóre rzeczy to może bym i pomieściła dwójeczke w szafie i komodzie

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

no mam nadzieje że bedzie fajna zabawa dawno nie byłam ale mnie jakoś nie ciągnie na takie zabawy

c do lidla to były ciuchy dla naszych bąbli jeansy, piżamki, bluzki, dresy, bodziaki it
d
od 9 lutego rzucają kolejną serie ubranek...
a co do szczepienia... to dzięki, też mam taką nadzieje.. póki co staram się już o tym nie myśleć, a już broń Boże nie czytać na necie o tej szczepionce co dostał... brrrr

Edytowane przez mostly_cloudly
Czas edycji: 2015-02-06 o 09:26
Stary 2015-02-06, 09:30   #2740
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

c do lidla to były ciuchy dla naszych bąbli jeansy, piżamki, bluzki, dresy, bodziaki itd
wiesz co przy drugim dziecku to jednak inaczej podchdzi sie do ilosci ubrran przynajmniej w moim przypadku....mniej rzeczy jakoś sebciowi ubieram ...pełno kartonów po adim lezy nie otwartych bo wiem że na nic mi to nie potrzebne wiec nie znosze do domu...dwa dni temu segreowałam ubranka sebcia i wyszło że wywaliłam połowe szafki ubran których ani raz nie ubrał wiec teraz zostawiam tylko te praktyczne i moze ze 3 zestawy okazyjnych no chyba że ktoś zamierza na codzień stroić dziecko tak jak ta kobieta u której nena sprzatała tak tez sie da ale mi sie zwyczajnie nie chce bo wiem ze zaraz upaprze tak ze nie wypiore wiec na codzień jakaś starsza koszulka czy bodziak i dresiorki

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Dzięki. Fajny ten zestaw garnków, a przede wszystkim cena przystępna... A gdzie tu napisane, że babskie? Stereotypy jakieś okropne widzę rządzą.. Najlepsi kucharze rangi światowej to mężczyźni właśnie, także nie wiem o co chodzi Mamy juz taki plastikowy koszyk na zakupy na kółkach i synek bardzo lubi go pchać, wrzucać do niego klocki czy inne buble. Myślę, że garnnki będą jeszcze lepsze, szczególnie że mają pokrywki

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

od 9 lutego rzucają kolejną serie ubranek...
a co do szczepienia... to dzięki, też mam taką nadzieje.. póki co staram się już o tym nie myśleć, a już broń Boże nie czytać na necie o tej szczepionce co dostał... brrrr
tż by pewnie wolał zeby tylko narzedziami sie bawili/ bawia ale prawdziwimi bo starszak ma zestaw majsterkowicza/ i musze miec wszystko pod kontrolą bo mimo że sebciowi daje plastikowe to jednak wie że to nie ta sama zabawa co prawdziwymi ale ale starszak /w maju 5 lat/ uwielbia ze mna wypieki itp i podstawowe produkty na placki czy pizze mi zawsze wyciąga a ostatnio moja mam sie odwróciął to ten wysypąl mąke i wbił jajko bon robi ciasto
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:31   #2741
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co przy drugim dziecku to jednak inaczej podchdzi sie do ilosci ubrran przynajmniej w moim przypadku....mniej rzeczy jakoś sebciowi ubieram ...pełno kartonów po adim lezy nie otwartych bo wiem że na nic mi to nie potrzebne wiec nie znosze do domu...dwa dni temu segreowałam ubranka sebcia i wyszło że wywaliłam połowe szafki ubran których ani raz nie ubrał wiec teraz zostawiam tylko te praktyczne i moze ze 3 zestawy okazyjnych no chyba że ktoś zamierza na codzień stroić dziecko tak jak ta kobieta u której nena sprzatała tak tez sie da ale mi sie zwyczajnie nie chce bo wiem ze zaraz upaprze tak ze nie wypiore wiec na codzień jakaś starsza koszulka czy bodziak i dresiorki
pewnie tak jest jak piszesz ja też po domu nie ubieram leny w super ciuchy raczej te tańsze których mi nie bedzie szkoda ale z drugiej strony ona raczej nie je sama wiec nie ma kiedy sie ubrudzic no chyba ze zaczyna wypluwac ale wtedy bierze do rączki i mi oddaje :P wiec raczej mało ma okazji do ubrudzenia sie ale i tak te lepsze ciuchy leżą i czekają np na jakieś wyjście do kogoś bądź na niedziele :P
Stary 2015-02-06, 09:47   #2742
mostly_cloudly
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

tż by pewnie wolał zeby tylko narzedziami sie bawili/ bawia ale prawdziwimi bo starszak ma zestaw majsterkowicza/ i musze miec wszystko pod kontrolą bo mimo że sebciowi daje plastikowe to jednak wie że to nie ta sama zabawa co prawdziwymi ale ale starszak /w maju 5 lat/ uwielbia ze mna wypieki itp i podstawowe produkty na placki czy pizze mi zawsze wyciąga a ostatnio moja mam sie odwróciął to ten wysypąl mąke i wbił jajko bon robi ciasto
No i cud chłopaka chowasz Będzie kiedyś któraś miała lżej, bo jej mąż w niespodziance będzie umiał szarlotkę upiec.. a nie tylko siedział z rękami rozłożonymi i czekał na gotowe

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
pewnie tak jest jak piszesz ja też po domu nie ubieram leny w super ciuchy raczej te tańsze których mi nie bedzie szkoda ale z drugiej strony ona raczej nie je sama wiec nie ma kiedy sie ubrudzic no chyba ze zaczyna wypluwac ale wtedy bierze do rączki i mi oddaje :P wiec raczej mało ma okazji do ubrudzenia sie ale i tak te lepsze ciuchy leżą i czekają np na jakieś wyjście do kogoś bądź na niedziele :P
Apropo wątku z ubrankami, to u nas tez masa ciuchów ale głównie nie wyjściowych. Tych mamy tak jak ewcia, dosłownie 3-4 komplety. Reszta to tony bodziaków, koszulek z dlugim rekawem i dresów. Mój syn ma wiele okazji do ubrudzenia się... w praktyce czasem dziennie idzie po 3 bodziaki do prania.. bo np rano sie zasika, bo pielucha już nie wytrzyma, albo jak go sadzamy na nocnik to mu siusiak poleci nie tak jak trzeba i bach... a to jak jest karmiony to postanowi niespodziewanie zaczac sie smiac albo kręcić i jedzenie ląduje niekoniecznie w buzi.. jak je sam to tym bardziej musi coś także zjeść i koszulka..mimo, ze śliniak jest na miejscu.. jedzenie zawsze jakoś pomija śliniak...nie wiem w sumie jak to sie dzieje jak pije to często buzia dziurawa i coś poleci bokiem.. Dlatego mam tego tony bo jakbym miała prać co drugi dzień to autentycznie doby by mi już zbrakło.. Dziewczyny może są schludniejsze
Stary 2015-02-06, 10:07   #2743
your Angel
czyli Endżi

Logoasia, Misia, cudownie czyta się Wasze relacje "z frontu"

Nena, jezu, nawet wieszaki z pereł Sukienki piękne, mnie to ominęło
Stary 2015-02-06, 10:13   #2744
jo_asiek
Zadomowienie

Dzień dobry!

Nie ogarniam, Szymek niby 4 dzień na antybiotyku, a ja mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Gorączki nie ma, ale jest tak słaby, że ledwo się na nogach trzyma. Leżeć nie chce, zasnąć nie może, najlepiej by biegał, a że nie ma sił, to co chwilę się przewraca albo chce żeby go nosić. Do tego dalej nic nie je, nawet mm nie chce. Próbowałam go nawet na herbatnika skusić, ale nie ma opcji, więc chyba musi faktycznie źle się czuć. Biedaczek malutki

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Też fajne, a jaka cena?

Z tych kołysek lululaj, które wstawiałam mają jeszcze taką dość fajną:

Kosztuje 460zł więc trochę sporo, ale wysoka jest na 87cm. Napisałam im maila czy istnieje możliwość montażu barierki wyżej.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

No i w tej kolysce materac jest w cenie.
cudna ta kołyska

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Sprzatałam dzisiaj u takiej pani co ma coreczke tydzień starsza od Niny. Patrzcie jaką ma modelka kolekcję . A propos drogich ciuszków. Sukienki noa noa w no OD 250zl no ale piękne.
Tylko nie wiem skąd wziąć tyle okazji na te sukienki
o jaaaa! No cudne, tylko gdzie je nosić ?!

Cytat:

btw dzien dobry
ja Szymonkowi też te gary mam zamiar kupić, bo nasze wszystkie podobnie jak Lola pisała - poobijane z każdej strony W lidlu od wczoraj ciuchy dla maluszków są: jeansy, dresy, bodziaki, ogrodniczki, leginsy, bluzeczki itd...http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=546

Od 9 lutego kolejna porcja, tym razem jakaś seria z marynarskimi wzorami http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=551
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:31   #2745
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
No i cud chłopaka chowasz Będzie kiedyś któraś miała lżej, bo jej mąż w niespodziance będzie umiał szarlotkę upiec.. a nie tylko siedział z rękami rozłożonymi i czekał na gotowe

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Apropo wątku z ubrankami, to u nas tez masa ciuchów ale głównie nie wyjściowych. Tych mamy tak jak ewcia, dosłownie 3-4 komplety. Reszta to tony bodziaków, koszulek z dlugim rekawem i dresów. Mój syn ma wiele okazji do ubrudzenia się... w praktyce czasem dziennie idzie po 3 bodziaki do prania.. bo np rano sie zasika, bo pielucha już nie wytrzyma, albo jak go sadzamy na nocnik to mu siusiak poleci nie tak jak trzeba i bach... a to jak jest karmiony to postanowi niespodziewanie zaczac sie smiac albo kręcić i jedzenie ląduje niekoniecznie w buzi.. jak je sam to tym bardziej musi coś także zjeść i koszulka..mimo, ze śliniak jest na miejscu.. jedzenie zawsze jakoś pomija śliniak...nie wiem w sumie jak to sie dzieje jak pije to często buzia dziurawa i coś poleci bokiem.. Dlatego mam tego tony bo jakbym miała prać co drugi dzień to autentycznie doby by mi już zbrakło.. Dziewczyny może są schludniejsze
moja śliniaka za to nie uzywa nie ma opcji żeby był on na swoim miejscu nie mamy zawiązywanych tylko na rzepy wiec jeden jej ruch i sliniaka nie ma no mojej cxzasem i pampersy nie wytrxzymują ale teraz juz rzadkiej jakoś a bywało że co chwile przesiąkła no a co do picia to ona tylko wode wiec zaraz wysycha bluzka i nie trzeba zmieniać
Stary 2015-02-06, 11:32   #2746
Natala84
Zakorzenienie

ANgelikada, dzięki, fatycznie drogawe te legginsy ale popatrzę na all
Hania ma teraz 82 cm, nosi ubranka na 80cm. więc na 74/80 na pewno będzie za małe na przyszłą zimę, 98/104 jest bardzo duże (moja 3/4 latka je nosi) więc to musi być 86/92. zresztą dzieci nie rosną już teraz jakoś mega szybko

Dziewczyny, bo te wczorajsze ubranka w lidlu to niemowlęce, te od poniedziałku to już dla starszych dzieci

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:40   #2747
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ANgelikada, dzięki, fatycznie drogawe te legginsy ale popatrzę na all
Hania ma teraz 82 cm, nosi ubranka na 80cm. więc na 74/80 na pewno będzie za małe na przyszłą zimę, 98/104 jest bardzo duże (moja 3/4 latka je nosi) więc to musi być 86/92. zresztą dzieci nie rosną już teraz jakoś mega szybko

Dziewczyny, bo te wczorajsze ubranka w lidlu to niemowlęce, te od poniedziałku to już dla starszych dzieci
no własnie moja też nosi na 80 ... wiec moze jak i u nas bedą te kurtki to jej kupie bedzie lezec ale moze i warto chociaz kurcze nie widziałam tego ostatnio u nas..a mogłabys w wolnej chwili fotke zrobić :P wybacz że Cie tak męcze :P
Stary 2015-02-06, 12:17   #2748
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi tylko czy pampers maxi plus (4+) są większe od 4 czy tylko bardziej chłonne
Jak dla mnie Maciej przesikuje je tak samo jak 4
Zresztą on chwilowo przesikuje wszystkie pieluchy jakie są na rynku

Kaśka a ty nie psiocz... Jest tam samo jak pol roku temu na forum... Tylko trzeba pisać a nie marudzic

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 12:32   #2749
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Jak dla mnie Maciej przesikuje je tak samo jak 4
Zresztą on chwilowo przesikuje wszystkie pieluchy jakie są na rynku

Kaśka a ty nie psiocz... Jest tam samo jak pol roku temu na forum... Tylko trzeba pisać a nie marudzic
Szymek miał podobnie, więc kupiliśmy 5 (używamy od początku dady) i mimo, że za duże jeszcze trochę są, to w nocy dają radę
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 12:48   #2750
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Szymek miał podobnie, więc kupiliśmy 5 (używamy od początku dady) i mimo, że za duże jeszcze trochę są, to w nocy dają radę
Spróbuje kupić chociaż na noce bo finansowo się nie kalkuluje.
W ciągu dnia jakiś czas temu uzywalismy 3-4 pampki a teraz co najmniej 6....

[/RIGHT]
Stary 2015-02-06, 13:08   #2751
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Tassia my tez na dobe 7pieluch. I to wlasnie 5 i jeszcze gacie wiec drogo wychodzi.

Bylam u lekarza zeby osluchał Leosia bo jutro wyjeżdżamy no i bałam sie czy możemy. Powiedział ze mozemy bo osluchowo git on nadal twierdzi ze leo ma kaszel od zębów?? No nie wiem moze ma rację, to swoją droga, ale fakt taki ze dwie jego kuzynki co u nas siedzą maja tez taki mokry kaszel. Także dzis sie pakujemy i jutro w drogę

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 13:36   #2752
tassia
Zakorzenienie

Potrzebuje żeby którąś z was poleciła mi książkę dla 9 latki (rozpieszczonej do granic możliwości dziewczynki) i 5-6latka jej brata.

[/RIGHT]
Stary 2015-02-06, 13:37   #2753
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Zniszcz ten dziennik chociaz mogą juz miec. I teraz jest druga część.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 13:59   #2754
teacherka
Zakorzenienie

Cieszę się, że spodobał Wam się komplet garnków, który pokazałam. Dziś widziałam w Leclercu bardzo podobny, za ok. 40 zł.
AAaa i w moim Leclercu książki w promocji. Te z serii Popatrz i znajdź po 6 zł, kupiłam też Reksio kolory i kształty za 3.99 zamiast 15
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 14:01   #2755
badzia987
Wtajemniczenie

Hejooo...

Jak czytam ile macie ubranek to szczena mi opada. Ja ubrania Gosiowe bym w dwóch pudłach po dadach spakowała... Mała w domu również chodzi w jakiś pepcowych dresikach ale jak wychodzimy w odwiedziny to ma dresiki wyjściowe. W ogóle muszę część powyrzucać te mega zurzyte bo resztę i tak oddaje młodszej 9 miesięcy bratanicy.

No cóż...nie doczekałam się prmocji na dady i poszłam smętnie po jedną paczkę.
mostly- współczuję całej sytuacji. Mam nadzieję, że nie będzie jakiś rewelacji. Mi lekarz powiedziała, że coś może dopiero po tygodniu się pojawić i faktycznie po 7 dniach 1 dzień byłą podwyższona temperatura.

Jeśli chodzi o nocne picie- Małgosia pije płyny ze zwykłego kubka więc w nocy jeśli ma ochotę na herbatkę to woła "pije,pije" i jej podaję kubek.

logoasia- super wieści !!!

Skuszona idę do Lidla zobaczyć co tam na stanie jest.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 14:04   #2756
Asiek84
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy kupywałyście w Arosie książeczki dla dzieciaczków??

Ja mam na oku kilka tytułów, ale z tych tańszych, bo Hubi przegląda ale i drze ksiazeczki
Stary 2015-02-06, 14:42   #2757
papalinka83
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

Ja mam na oku kilka tytułów, ale z tych tańszych, bo Hubi przegląda ale i drze ksiazeczki
Ja ostatnio kupowałam księgę dźwięków, ale Oli niezbyt się podoba jak na razie, a poza tym reszta bardzo udana:
http://aros.pl/ksiazka/popatrz-i-znajdz-w-domu
http://aros.pl/ksiazka/dom-i-mieszka...dla-maluchow-3
http://aros.pl/ksiazka/wies-obrazki-dla-maluchow
Najbardziej się Oli podoba ta popatrz i znajdź i na pewno dokupię kolejne

Cloudy współczuję sytuacji ze szczepionką i ja bym na pewno złożyła jakąś skargę. A co do objawów, to u nas po priorixie gorączka wystąpiła dopiero po tygodniu i trwała 3 dni

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 14:43   #2758
mostly_cloudly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

No ja sie przyznam, że już poczyniłam grubsze inwestycje książkowe.. jakoś w tej dziedzinie nie mogę się opamiętać inna sprawa, że to jest chyba jedyna czynność tj. wspólne czytanie, kiedy mój syn na chwilę przestaje się ruszać, siada ze mną i skupiony faktycznie patrzy, słucha, pokazuje i powtarza.. to mnie napędza chyba do pakowania kasy w literaturę... Mamy całą szwedzką serię "Babo chce", "Binta tańczy", "Lalo gra na bębnie" - strasznie je mały lubi... i drugą "Gdzie idziemy?", "Jest tam kto?" itd. Polecam! Nie są tanie ale jak widzę jak się dziecko cieszy to mi nie szkoda...Teraz rozglądam się za serią na ul. Czereśniowej...ale to już chyba bardziej zaawansowana sprawa. Oczywiście czytamy też książeczki typu 100 zwierzątek, 100 pierwszych słów ale teraz jakoś lubimy takie z jakimś scenariuszem

Co do szczepienia, to dziękuję za przestrogi. Wiem i jestem czujna. że wszystko może dopiero zacząć się dziać. Nawet w ulotce tej gównianej szczepionki piszą, że własnie między 5 a 10 dobą zdarzają się poszczepienne rewelacje...
Stary 2015-02-06, 14:48   #2759
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Zniszcz ten dziennik chociaz mogą juz miec. I teraz jest druga część.
Nic nie maja bo to włoskie dzieci

[/RIGHT]
Stary 2015-02-06, 14:49   #2760
papalinka83
Zakorzenienie

A u nas ostatnio właśnie odchodzimy od książek z tekstem, bo Ola chce wszystko palcem pokazywać i rozpoznawać, a jaka dumna, że coś kojarzy. Ja mam katar alergiczny i teraz nie mogę zbytnio brać leków i ciągle kicham, smarkam, więc używam w domu do nosa papieru toaletowego. I Ola zobaczyła w książeczce papier, pokazała palcem, a potem mi podłożyła palec pod nos i powiedziała psik psik tak jej się matka kojarzy na dzień dzisiejszy

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nic nie maja bo to włoskie dzieci
Podobno ta książka zniszcz ten dziennik jest teraz hitem w podstawówkach, moja mama mówi, że dzieci z tym chodzą na przerwach

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2015-02-06 o 14:51
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości