|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
Ja wstałam o 7, bez TŻ spać nie mogę
|
#362 |
|
404 Not Found
|
Normalnie wstaję różnie. Czasem się ocknę po 8 i po omacku włączam Dzień Dobry TVN.
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Właśnie dziś jechałam zawieźć skierowanie męża do szpitala (będą mu robić kompleksowe testy alergologiczne) i musi się położyć na tydzień. Bo tak to by chodził w nieskończoność na różne testy a tu mu zrobią od razu.
|
|
|
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
Ja włączam eske
wczoraj oglądaliśmy sezon na misia 2 . Płakałam ze śmiechu wiedział jak mnie uspokoić. --> po awanturze o pranie
|
|
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie łowienia okazji, nie wiem czy już ktoś podawał stronę http://www.promobaby.pl/ - aktualne promocje artykułów dziecięcych w sklepach
Wynika z niej, że w tej chwili pampersy są na promocji w Tesco, Auchan, Simply, Carrefour, Netto i E.Leclerc ![]() ![]()
|
|
|
|
#365 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam się w ten okropny dzień... Od rana beczę.. W niedziele egzamin na który nie umiem... To zwolnienie miało mnie zmotywować do zakońćzenia spraw a ja się zrobiłam jeszcze bardziej leniwa...
Jeszcze mąż jedzie na granie, a mama idzie ze znajomymi na drinka więc bede sama w domu cały wieczór i noc. Mam zamiar na prawdę się uczyc ale i tak wiem co z tej nauki będzie ;(
|
|
#367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł
Brak mi czasu na napisanie ale w międzyczasie Was podczytuję męża mam w domu więc wiecie jak to jest![]() Gratuluję wizyt i wyników glukozy Ola Twoje wyniki coś dziwne może labo coś źle zrobili![]() No i witam koleżanki Olę i Nadzieję w III trymestrze Ja wczoraj byłam u kardiologa- myślałam, że zejdę na poczekalni. Gorąco tak, że nie było czym oddychać a to 2 piętro więc nie będę złazić i włazić bo to nie na moje siły zeszło tam nam 3 godziny, w tym 15 min wizyta lekarz pooglądał wyniki, zrobił jeszcze echo serca i powiedział, że wszystko dobrze. A nadciśnienie w ciąży jest od 150/90 więc spoko-mam jeszcze zapas
|
|
#369 |
|
Konto usunięte
|
Dorka, też wydają mi się dziwne ale jak bd musiała powtarzac badanie to się załamie chyba
|
|
|
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
mimi
Wrzucam co moja mama kupiła Leosiowi ![]() aaaa i polecam spodnie z lidla no idealne na ciąże mega wygodne i ten pas można na brzuch zarzucić http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=548 chodzi o spodnie wellnes
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i się nie podzieliłam ![]() ja coś koło 14 ![]() Cytat:
spokojnie, nauczysz sie i zaliczysz a lenistwo każdemu sie zdarza ![]() Cytat:
najważniejsze, ze wsio OK u kardio Cytat:
![]() a z syna bedzie dreees fajne
|
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj zrobiłam ananasowca. ale pyszny! Cytat:
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w poniedzialek wrzuce zdjecia na zywo, ale wydaje sie byc spoko. Z porzadnego materialu, sztywny. Tylko strasznie pognieciony, ale byl w pudelku![]() nie cytuje bo pisze z tableta i cos mi sie zacina
|
|
#374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z cynamonem i masełkiem i cukrem ![]() Ja pożarłam podwieczorem w postaci koktajlu: truskawki, bananek i maślanka Pychhaaaaa i dobrze działa na układ trawienny ![]() Też tak mam jak mi mąż wyjeżdża to całą noc się rzucam jak ryba w podbieraku i niewyspana chodzę.Cytat:
Ja zamknęłam studia 5 lipca. I to był jeden z szczęśliwszych dni mego żywota. Stoi obok ślubu i II kresek.
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
rany ale mi sie młody wypina w prawym boku
musi sie czymś zapierać, bo jak próbuje się w prawo pochylić to wytyka mi wtedy "coś" właśnie w ten bok i boli
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
jak robicie te koktajle owocowe?
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Ja dopiero teraz mam chwilę żeby usiąść. Rytuał dnia codziennego sprzątanie, obiad, pranie (...) do tego sterta papierów i FV Właśnie zrobiłam sobię kawkę i wlazłam na chwilę na neta ziorknać ![]() Pewnie długo to nie potrwa bo niebawem bedzie mąż z pracy to znow polece do kuchni odgrzać i podać mu obiad, pozmywać potem zrobić kawę, chwilę odpocząć i znów to samo ... do kuchni przygotować kolację, pozmywać i po dniu. JejQ jak sobie pomyslę jak panikowałam na początku co ja całymi dniami będę w domu na wolnym robić, że padne z nudów (...) a tu nie mam na nic czasu normalnie. Dzień mija jak z bata strzelił Czytałam, że pisałyście o Esculapie - rodziło tam kilka babeczek od nas z okoliccy, jedne są zadowolone inne nie. Podzielone są opinie. Ja bym nie zaplaciła Chyba że trafi się lekarz/ pielęgniarka z powołaniem ... a takich szukać ze świecą wypada. Z kolei znam jeszcze jedną przykrą historię z esculapa... mojej szwagierki kuzynka po porodzie tam zmarła... z uwagi na to że posiada się swój własny pokój a położne zaglądają raz od czasu nikt nie był w stanie udzielić jej pomocy (...) gdyby była w normalnym szpitalu gdzie leży kilka kobiet zapewne któraś zainterweniowałaby / wezwała pomoc, lekarza... a tak... ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Mały ma chyba dalej gorsze dni aż jestem zaniepokojona tym brakiem kopniaków i ruchów ... Zdarzają się sporadyczne jakieś ale bardzo mało. nawet nie reaguje na moje zaczepki
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2015-02-06 o 17:02 |
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Mam zamrożone truskawki z sezonu. Wyciągam, rozmrażam (czasami rozdrabniam w rozdrabniarce do lodu:P Wrzucam do blendera, dolewam maślanki, dokrajam bananka. Wszystko miksuję w blenderze.
I gotowe Pycha i zdrowe ![]() Cytat:
Co do Esculapa ... No ja jestem zdania, że żadne pieniądze nie gwarantują braku komplikacji ani u dziecka ani u matki. Mogą zminimalizować ryzyko, ale nie zagwarantują, że nic się nie stanie... I nie jest powiedziane, że w szpitalu to by się nie stało. Dziewczyna mojego dalszego kuzyna rodziła w państwowym. Bliźniaki. Planowana cesarka. Po porodzie zmarła. Okazało się, że zakrzepy na szwach powstały i powędrowały do serducha. A leżała na sali z 2 innymi kobietami. Myślały, że zasnęła, a personel zawiadomiły jak dziecko bardzo płakało, a ona nie reagowała. Straszne rzeczy mogą się zdarzyć zawsze i wszędzie. To też jest przerażające ![]() Co do ruchów: dzieci też mają bardziej leniwy dzień. Spokojnie Ważne, że czujesz ruchy, nawet jak są delikatne.
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
no powiem Ci, że spodnie idealne na okres ciążowy
![]() bardziej piłkarz :P rodzina związana z piłką nożną więc babcia jak zobaczyła takie rzeczy to wzięła ![]() teraz z mrożonych owoców np maliny i banany wrzucam do termomiksa (blender lub mikser to samo) dodaję mleko i jest git wolę bardziej rzadsze niż gęstsze ![]() Cytat:
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie mega, mega mega irytuje fakt, że rzeczy, które są w innych państwach na porządku dziennym u nas są traktowane jako fanaberia... Koleżanka w państwowym bardzo chciała rodzić w pozycji na pieska. Bo miała okropne bóle krzyża i leżenie ją torturowało. To jej położna powiedziała, że TU jest szpital a ona się jakichś bzdur naczytała i ma nie udawać mądrzejszej niż jest... Nosz kuźwa... Czy w XXI wieku wymaganie żeby w KAŻDYM szpitalu było znieczulenie NA PORZĄDKU DZIENNYM, oksytocyna w razie potrzeby, ochrona krocza (a nie masowe nacinanie pierworódek bo tak łatwiej) i ludzkie traktowanie (a nie 5 porodów obok siebie na jednej sali w oddzielonych boksach...) plus nie skakanie nad człowiekiem a tylko (albo AŻ) szacunek wzajemny, to jest jakaś fanaberia? W naszym kraju kobiety kombinują z cesarkami, płacą za nie, wymyślają lewe zaświadczenia od okulisty i inne bzdury, bo tak bardzo boją się porodu SN. W krajach gdzie opieka okołoporodowa jest na poziomie, jest znieczulenie i kobieta rodząc nie jest przedmiotem, a osobą, której należy się szacunek, prywatnośći intymność, odsetek porodów przez CC jest dużo mniejszy... U nas kobiety płacą ze strachu... A to są niepotrzebne często operacje. Ehh... Ogólnie to jest sytuacja, która i przed ciążą budzi moją totalną irytację... ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Ja podczas moich pobytów szpitalnych też się naoglądałam... Jak leżałam w 16 tygodniu na patologii ciąży to były 3 rodzące. Dlaczego na patologii? Bo porodówka po remoncie, w dodatku z mężem, więc trzymają na patologii tak długo, aż nie ma mega rozwarcia, że im na porodówce za długo "dupy" nie będziesz zawracać, bo a nóż by się coś zniszczyło, albo mąż miałby wąty. Jedna z tych rodzących miała ten sam problem co siostra. Skurcze co 3 minuty, trwały minutę. A rozwarcie stoi na 4cm i ani drgnie. Czekałam z nią wieczorem na badanie. Płakała z bólu i bezsilności bo takie skurcze trwały już połowę ostatniej nocy i cały dzień. W nocy przez skurcze nie spałam. Słyszałam jak chodzi po korytarzu i wyje, wymiotuje z bólu w łazience. Rozmawiała z położną i błagała ją czy jest jakakolwiek szansa na cesarkę. Ostatecznie cesarkę zrobili kolejnego dnia (bo słyszałam jak położne między sobą rozmawiały). Zrobili jednak nie ze względu na 2,5 dnia trwający już poród i ból kobiety, a przez to, że tętno dziecka zaczęło spadać. I niech mi ktoś powie, że to jest normalne i ludzkie zachowanie...
Oliwia 18.05.2015 Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-02-06 o 17:28 |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, wiem, mam 3 pary alladynek w tym 2 kupiłam juz będąc w ciąży
|
|
#383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky jak chodzisz bujasz dzidzi i ona spi jakbys sie polozyla na dluzej jestem pewna ze zaczelaby szalec
|
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja panikuję od razu
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dla mnie to jest chore że płacąc takie horrendalne składki miesiąc w miesiąc muszę jeszcze tyle pieniędzy wydać żeby mieć jako taką pewność że nie zostanę zeszmacona w czasie tego porodu i moje życzenia jako człowieka będą szanowane. To jest chore jakie się opowieści czyta z porodówek, normalnie rodem z PRL-u.
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i to o wiele tańsza opcja. Bo kosztuje od 200 do 400zł. (przynajmniej tyle płaciły niektóre moje znajome tutaj w okolicy). No i ja mam nadzieję, że każda z nas będzie ostatecznie miała lekki poród, bez komplikacji, w dobrej atmosferze ![]() ![]()
Oliwia 18.05.2015 Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-02-06 o 18:05 |
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O masakra jaka cena... To tutaj tyle kosztuje poród w prywatnej klinice... To w Wa-wie prywatna klinika pewnie z 10/15 tys... Więc już totalnie zaporowa cena A potem jedna mucha z drugą cichopek się będą mądrzyć o porodach, byciu matką, byciu sexi i fit po ciąży. Ten temat też mnie wkur.... Z taką ilością kasy to każdą z nas byłoby stać na "niezapomniany poród" i z trenerem własnym, ułożoną (i ugotowaną) dietą, nianią też miesiąc po porodzie wyglądałybyśmy jak milion dolarów. Nie wiem gdzie one widzą swoją kompetencję do pouczania tudzież doradzania innym matką. Jak to zupełnie inny wszechświat jest. I super, że się im powodzi, serio. Zarabiają, stać je, to dlaczego nie mają mieć lepiej. Tylko niech przy okazji mają mózg i nie porównują swojej sytuacji do sytuacji większości kobiet, które może nie mają czasu być takie fit i sexi...
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja tak na szybko, dziękuję za kciuki!!
Szyjka bez szału, ale też ze swoich 3cm niewiele straciła przez 5 tyg. W teście dynamicznym ma 30-25mm. To chyba nie najgorzej? Mam się oszczędzać Maleństwo waży ok 800g, wychodzi troszkę młodsze wg okresu. No i potwierdzona dziewczynkaW jedynym prywatnym szpitalu w Lbnie poród dwa latemu kosztował 6tys.... Także tego...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

ja o 8 wstałam
wiedział jak mnie uspokoić. --> po awanturze o pranie

i wyników glukozy
lekarz pooglądał wyniki, zrobił jeszcze echo serca i powiedział, że wszystko dobrze. A nadciśnienie w ciąży jest od 150/90 więc spoko-mam jeszcze zapas

jak mi mąż wyjeżdża to całą noc się rzucam jak ryba w podbieraku i niewyspana chodzę.