Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-06, 21:24   #4321
kana158
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
haha u nas też... wychowawczy aż 400 zł miesięcznie
Hehehe i zapomniałaś dodać, że aby wychowawczy dostać, to trzeba prawie głodem przymierać "Aby otrzymać zasiłek, dochód na jedną osobę nie może jednak przekroczyć kwoty 574 zł". Śmiech na sali.

Jestem dziś troszkę rozgoryczona i strasznie wkurzona na nasz kraj, prawo i całą tą "prorodzinność" - w wiadomościach oglądałam reportaż o kobiecie, której odebrali dzieciaczki tylko dlatego, że odeszła od męża i nie miała się za co utrzymać. Taaak. Lepiej płacić rodzinie zastępczej za wychowanie dzieci, niż matce pomóc.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 21:27   #4322
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
młodzi ale może im się fajnie udać

atakk to jest z macierzyńskim i papierami i terminami?? Gdzie złożyć do ZUS'u bezposrednio?? i kiedy? od razu po porodzie? czy 2 tyg wcześniej, czy jak?? (Bo ja chce na rok od razu). A i wiecie jak to jest z kasa z ubezpieczenia za urodzenie dziecka jeśli mam umowe do dni porodu? musze papiery bezpośredni do nich wysyłać czy do zakłądu pracy czy jak?
A pewnie, ze może być dobrze i oby było Paula to fajna dziewczynadziewczyna, trochę jej ciaża popkrzyżowala plany, ale my tam trzymamy kciuki, zeby tym bardziej im się ladnie poukladalo
Co do zusu-musisz złożyć bezposrednio (mozna poczta, ale jak by cos bylo nie tak to dluzej potem to zajmie), terminy takie same jak bys skladala w pracy, do 2 tyg i 80% na calosc, pożniej niz 2 tyg to bedzie platne 100 i 60%.
Co do ubezpieczenia to nie wiem-tez bedziemy skladac, ale jeszcze nie wiemy co i jak

=niezawsze;50119373]Super z policji dzwonili i mam byc swiadkiem, ale czego to juz powiedziec nie chcieli...

no i firma mi upadlosc oglosila, wiec same dobre wiesci z rana...[/QUOTE]
Lubie takie niespodzianki z policji tez ze dwa razy byłam wzywana, niby nic dla mnie istotnego, ale stres i tak byl
A z pracą to nie fajnie, czyli jednak zostanie Ci poszukiwanie nowej?a co z macierzyńskim jak jest w upadłości zakład?

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Pojechałam po wędliny na jutro, a że pepco obok to z tym wyszłam:
Mam też 3-pak żółtych skarpetek z h&m i lanomasc ziaji
Majka! Nie dobra jesteś poluje na takie spodenki, ale u mnie od dłuższego czasu tylko 62, a ja chcę większe. Ale strasznie mi sie podobają te łapki na kolanach są boskie
A pajac i getry po ile? I jakie to rozmiary?jak z jakością?bo tez z pepco nie?

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
oglądałam dziś w lumpku ciuchy na większe dzieciaczki i tam już jest mniejszy wybór
tzn na wycenie coś na pewno znajdę, ale na wagę będzie ciężko
na szczęście są też jeszcze paki na all
Otóż to, do 68/74 u mnie też sporo, ale większych juz mniej...

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witam się!
Gratki rozpoczętych tyg wszystkim
Sonia nie smutaj na pewno będzie dobrze z mamą to chyba normalne że boli po takiej operacji.
Sylwia dzięki za dobre słowo z wczoraj
Pavlinecka spróbuj się kąpać w krochmalu może pomoże trochę. A czym smarujesz ciało? Moja mama używa medidermu fajny jest. Albo kup sobie coś na bazie mocznika powinno trochę ulżyć. I do mycia coś ekstra łagodnego żadnych zapachowych żeli.
Wracam od lekarki byłam u ginki bo mnie te skurcze nawet w nocy zbudzily. Miałam badanie gin i ktg. Szyjka dalej zamknięta uff a na ktg skurczy brak mam dużo odpoczywać najlepiej na pol siedzaco zero stosunków i długiego chodzenia. Ogólnie włączamy tryb oszczedzajacy. Cieszę się że pojechałam spokojniejsza będę. Za tydz mam się zgłosić do niej na kontrolę i ktg.
No to super, ze wszystko dobrze jests spokojniejsze, to najważniejsze

Cytat:
Zrobiłam sobie obiad i....... nie jestem w ogóle głodna i nie mam apetytu
Znam to. Mi się obiadów w ogóle nie chce jeść, jem bo muszę

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 21:37   #4323
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę

Za mna ciężki dzien, w niedziele mam gości i juz od dzis rzadzialm w kuchni, zrobilam 4 ciasta, pojechalam po reszte składników do miesa i jutro dalsza zabawa w gotowanie....
:

O matko, podziwiam! Ja bym padla w kuchni po 4 ciastach!

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Hehehe i zapomniałaś dodać, że aby wychowawczy dostać, to trzeba prawie głodem przymierać "Aby otrzymać zasiłek, dochód na jedną osobę nie może jednak przekroczyć kwoty 574 zł". Śmiech na sali.
No jeszcze mniej powinni zrobic, to juz w ogole prawie nikt by sie nie lapal... Ehhh...

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 21:45   #4324
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Ja właśnie miałam dziwne odczucia w poprzedniej ciąży i tak o to nie mialam 0prawie wcale wód a te co zostały byly zielono czarne :/ wiecie martwiw sie jak to bedzie ...tyle babek w przychodni chce placic za cesarke...a ja po tragicznym porodzie ibtak chce naturalnie bo boje sie usypiania...postawilam na to ze natura zadecyduje
Zazwyczaj nie śpi sie przy cc. Ja to bym wolała. Dostaje sie znieczulenie w kręgosłup ale jest ono nieco inne niz zzo chociaż z punktu widzenia rodzącj jest takie jak zzo ale skład i działanie inne

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
synek przeziębiony i ma stan podgorączkowy. Trochę się słania na nogach ale przejdzie mu. Właśnie śpi, to mam trochę spokoju
To tylko takie mocne przeziębienie, do poniedziałku będzie chyba już przedszkolny)
A Twój poszedł do przedszkola??
Tak poszedł, bo rano to tylko nos jakby przytkany. Potem też w miarę, ale juz katar sie rozkręca

Cytat:
Ale przy cc nie usypiają Cię. Dostajesz normalnie zzo i na stół
Tak jak Rybci napisałam dostaje się coś podobnego do zzo, ale to nie to samo co zzo podawane przy porodzie sn.
Dobrze, że gin Cię zbadała i jesteś spokojniejsza

Cytat:
To ja wam opowiem historię jedną... tż pracował na plebani, piątek, patrzy a ksiądz je sobie kanapeczki z szyneczką, tż do księdza że piatek i szynka a ksiądz zrobił znak krzyża nad szyneczką i powiedział "niech szynka stanie się rybką, amen" i dalej pałaszował :P
Haha. Samo życie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
ale się wkurzyłam... może z tydzień temu zamówiłam w końcu ochraniacz i prześcieradła a dziś mi koleś pisze, że brak wzoru ochraniacza....

zepsuł mi koncepcję łóżeczka....
Kurcze, nie rozumiem takiego podejścia, tydzień czasu czekać żeby poinf. Pewnie czekał na dostawę a tu zonk

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
hejka.
od rana na nogach, najpierw z mężem po urzędach pojeździłam, potem zakupki lodówkowe, powrót do domu i gotowanie obiadu i zaraz już chłopaki trzeba było odbierać a na 16 usg .. tak mi dziś czas szybko leciał że szok..

no ale już po USG mała pozostaje małą :juuupiii: widziałam na potwierdzenie nawet kaczuszkę :hihi: ważymy 1430g mniej więcej, wychodzi nam wymiarowo 2 tygodnie młodsza ale gin mówi że albo urodzi się drobniejsza po prostu albo jeszcze nadrobi dopiero teraz z wagą. W każdym bądź razie wszystko w porządku i wszystko na miejscu jest

idę poczytam co u was kawałek może dam radę..
Super, ze wszystko ok i córcia jest córcią

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ja się nie wtryniam w kolejkę Sylwii, Majce przynajmniej do końca marca siedzę cicho
Hehe, zuszek
Ja rodzę ok.26 marca. Jeżeli wcześniej to tylko 2 tyg czyli po 12.03

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
No właśnie raczej wolą nie robić...nie wiem w sumie o co chodzi...ale jak niewiadomo to chodzi o kase

Zapodaj linka z tymi za 30 zl..bo bym wolala mieć, choc w aptece jeszcze zapytam, a mi to ciezko stwierdzić ile czasu to bylo 5 lat temu, wiem tylko, ze dosc dlugo czulam wilgoć a jak rodzilam to juz bylo malo wód
Ja dlatego jestem spokojniejsza bo mam usg co wizytę i wtedy spr.jest ilość wód płodowych

Cytat:
To po ile u was żłobki ? U nas prywatny dzieci od pół roku przyjmują ok 400 zł na miesiac a przedszkola prywatne dwulatki już przyjmują i cena też coś koło 350 zł
U nas prywatne z wyżywieniem wychodzi min.800zł więc w takiej opcji wolałabym niankę która zajmie się tylko moim dzieckiem i zawsze zmieni mu pieluszkę, przyłoży do karmienia itd.

A tak w ogóle to jestem za państwowym przedszkolem bo prywatne nastawione jest na zysk i opiekunki nie maja kokosów, a państwowe to budżetówka a nie biznes. Teraz przedszkole kosztuje grosze bo max.200zł z wyżywieniem/m-c i jak dziecko nie chodzi to ma sie potrąconą opł.za wyżywienie i opł.stałą i prawie nic się nie płaci a w prywatnym płacisz normalnie, tylko za wyżywienie nie więc lipa.
Najgorzej że dostać się do państwowej placówki bardzo bardzo trudno :/

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę

Za mna ciężki dzien, w niedziele mam gości i juz od dzis rzadzialm w kuchni, zrobilam 4 ciasta, pojechalam po reszte składników do miesa i jutro dalsza zabawa w gotowanie....

gosiak super ze po wizycie wszystko okey

Soniuska sliczne pazurki robisz

uciekam dobranoc
Ja też dziś działałam w kuchni, jutro też gotowanie i sprzątanie. Tego nie lubię w przyjmowaniu gości, ale sama wizyta znajomych bardzo mnie cieszy

Rina - te spodenki są od dziś w gazetce więc powinni mieć wybór rozmiarów, ja wzięłam r.74 i 80. Getry - 9,99zł, pajac - 12,99zł. Spodenki maja w składzie polyester ale nie są jakieś mega sztuczne i takie, że sie pomechacą, a właśnie b.fajne, getry (r.74) też spoko. Pajac ciut gorzej, ale cena znośna i kotwice mnie urzekły (rozm.68 wzięłam)
Stary 2015-02-06, 21:45   #4325
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
mi tydzień przed okresem już test pokazał dwie krechy
ale to krwawienie ze śluzem to niby czemu na ciążę? u mnie nie było żadnego

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

mi 9

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

http://allegro.pl/george-buty-trampk...990767630.html

zakochałam się w tych trampkach

świetne

Cytat:
CARHMERE HANKA mial trudnosci ze zlapaniem buzki ale to dla nas, bo pomiary super porobil bo na lewej stronie sie ulozyla ale zlapal w kolo plastra w koncu i mamy zdjecie pysia

No i u mnie to juz tez ostatnie usg bo na nfz tylko 3 sa.

Dziewczyny jaki stopien macie lozyska bo ja mam 2 i tak sie zastanawiam czy to juz ok?

A gdzie to sprawdzić? Zerkne zaraz na opis usg nie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ooo nie. a ty 3 miesiace sie zastanawialas. to teraz nam sie do porodu nie zdecydujesz na cos innego
padłam
Stary 2015-02-06, 21:46   #4326
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ja nie narzekam bo zawsze mogłabym mieć gorzej i ciesze się ze zdrowi jesteśmy a z resztą sobie zawsze poradzimy

Moja kochana córunia sobie z mojego pęcherza chyba podusie zrobiła.... tż zadrapałam bo mnie tak zabolało jak mi w niego przywaliła aż zajęczałam...
i bawi sie nim dalej aż na mdłości zbiera

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 21:48   #4327
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
ale się wkurzyłam... może z tydzień temu zamówiłam w końcu ochraniacz i prześcieradła a dziś mi koleś pisze, że brak wzoru ochraniacza....

zepsuł mi koncepcję łóżeczka....
To nie ładnie.Nie fajnie się zachował

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Tak,to tak samo.
Ja mam baze i top po 55zl-15ml,ale lepsze,wiem ze beda sie na bank trzymac.
a lakiery po 29zl teraz beda za 7ml.

no i lampa potrzebna,cleaner,aceton, waciki bezpylowe,oliwka,bloczek i pilnik.

no tak..
Sonii, bo Ty widzę obeznana jesteś w temacie, podpowiedz mi, jaką polecasz bazę pod lakier?taki zwykły? Do tej pory używałam NailTek Foundation II bodajże plus na lakier utrwalacz tej tej firmy.Ogólnie byłam bardzo zadowolona, ale może cos lepszego polecisz?

Cytat:
Jest kolyska ale na razie sama resztę dostanę jak zapłacę
Supwer

Cytat:
hejka.
od rana na nogach, najpierw z mężem po urzędach pojeździłam, potem zakupki lodówkowe, powrót do domu i gotowanie obiadu i zaraz już chłopaki trzeba było odbierać a na 16 usg .. tak mi dziś czas szybko leciał że szok..

no ale już po USG mała pozostaje małą :juuupiii: widziałam na potwierdzenie nawet kaczuszkę :hihi: ważymy 1430g mniej więcej, wychodzi nam wymiarowo 2 tygodnie młodsza ale gin mówi że albo urodzi się drobniejsza po prostu albo jeszcze nadrobi dopiero teraz z wagą. W każdym bądź razie wszystko w porządku i wszystko na miejscu jest

idę poczytam co u was kawałek może dam radę..
No to pięknie, że wszystko w porządku super

Stary 2015-02-06, 21:49   #4328
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki ja już po wizycie dzisiaj chyba przeszłam samą siebie, jak wyjechałam z domu o 9;20 tak wróciłam po 18... jestem tak zmęczona a jeszcze wieczorem wpadła siostra ze szwagrem i dopiero pojechali..padam

A więc tak : z dzidzią wszystko super, ułożony główkowo i raczej małe obawy że już się przekręci wód płodowych sporo, szyjką zamknięta długa. Mały waży ok.2 kg (końcówka 33tyg. ciąży) to chyba ok?
Serduszko pięknie bije, widziałam śliczny nosek oczka i usta, i jego męskość mam brać aspargin 3x1 i asmag forte 3x1 . Ogólnie wszystko ok

A oprócz tego byłam coś załatwić w energetyce, w pracy podbić zwolnienie a potem do zusu je zawieść, potem pizza z mamą , jakieś zakupy do lodówki i denstysta... jeszcze tyle spraw w ciągu jednego dnia nie załatwiałam chyba :p
Stary 2015-02-06, 21:51   #4329
Majka232
Zakorzenienie

Rina - tego samego podkładu używam pod lakier, a na lakier stosuję Inglot - utwardzacz diamentowy, ale też chętnie posłucham co jest dobre, ale pod zwykły lakier, nie hybrydowy
Stary 2015-02-06, 21:58   #4330
gossip_girl21
Zakorzenienie

kufa to boli normalnie jak mi spac zas w nocy nie da to zwariuje....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-06, 22:01   #4331
kamilove
Zakorzenienie

Gossip piateczka, mój pęcherz tez jest obecnie workiem treningowym

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Stary 2015-02-06, 22:02   #4332
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
A pewnie, ze może być dobrze i oby było Paula to fajna dziewczynadziewczyna, trochę jej ciaża popkrzyżowala plany, ale my tam trzymamy kciuki, zeby tym bardziej im się ladnie poukladalo
Co do zusu-musisz złożyć bezposrednio (mozna poczta, ale jak by cos bylo nie tak to dluzej potem to zajmie), terminy takie same jak bys skladala w pracy, do 2 tyg i 80% na calosc, pożniej niz 2 tyg to bedzie platne 100 i 60%.
Co do ubezpieczenia to nie wiem-tez bedziemy skladac, ale jeszcze nie wiemy co i jak

=niezawsze;50119373]Super z policji dzwonili i mam byc swiadkiem, ale czego to juz powiedziec nie chcieli...

no i firma mi upadlosc oglosila, wiec same dobre wiesci z rana...
Lubie takie niespodzianki z policji tez ze dwa razy byłam wzywana, niby nic dla mnie istotnego, ale stres i tak byl
A z pracą to nie fajnie, czyli jednak zostanie Ci poszukiwanie nowej?a co z macierzyńskim jak jest w upadłości zakład?

Majka! Nie dobra jesteś poluje na takie spodenki, ale u mnie od dłuższego czasu tylko 62, a ja chcę większe. Ale strasznie mi sie podobają te łapki na kolanach są boskie
A pajac i getry po ile? I jakie to rozmiary?jak z jakością?bo tez z pepco nie?

Otóż to, do 68/74 u mnie też sporo, ale większych juz mniej...

No to super, ze wszystko dobrze jests spokojniejsze, to najważniejsze

Znam to. Mi się obiadów w ogóle nie chce jeść, jem bo muszę[/QUOTE]

Ja sie dzis dowiedzialan ze 1600 dostane z ubezpieczenia za urodzenie dziecka.zawsze cos

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
To nie ładnie.Nie fajnie się zachował

Sonii, bo Ty widzę obeznana jesteś w temacie, podpowiedz mi, jaką polecasz bazę pod lakier?taki zwykły? Do tej pory używałam NailTek Foundation II bodajże plus na lakier utrwalacz tej tej firmy.Ogólnie byłam bardzo zadowolona, ale może cos lepszego polecisz?

Supwer

No to pięknie, że wszystko w porządku super

kochana ja pod lakier uzywalam odzywki eveline 8in1 bo mi bardzo pasowala,a na to sally hansen top albo lepiej top z revlonu. Top seche vite mi sie w ogole nie sprawdzil bp lakier platami odchodzil.
Typowej bazy nie uzywalam.
A lakiery loreala te malutkoe,albo rimmel lycra by kate moss to najlepsze ktore najdluzej mi sie na paznokciach trzymaly.nie sprawdzaly sie oslawione essie czy ingloty. Inglot to mi plytke na zolto dodatkowo barwil niezaleznie od koloru
Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki ja już po wizycie dzisiaj chyba przeszłam samą siebie, jak wyjechałam z domu o 9;20 tak wróciłam po 18... jestem tak zmęczona a jeszcze wieczorem wpadła siostra ze szwagrem i dopiero pojechali..padam

A więc tak : z dzidzią wszystko super, ułożony główkowo i raczej małe obawy że już się przekręci wód płodowych sporo, szyjką zamknięta długa. Mały waży ok.2 kg (końcówka 33tyg. ciąży) to chyba ok?
Serduszko pięknie bije, widziałam śliczny nosek oczka i usta, i jego męskość mam brać aspargin 3x1 i asmag forte 3x1 . Ogólnie wszystko ok

A oprócz tego byłam coś załatwić w energetyce, w pracy podbić zwolnienie a potem do zusu je zawieść, potem pizza z mamą , jakieś zakupy do lodówki i denstysta... jeszcze tyle spraw w ciągu jednego dnia nie załatwiałam chyba :p
gratki!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 22:03   #4333
Majka232
Zakorzenienie

Dziewczyny w Rosku na kartę jest ten żel ujędrniający z Tołpy za 35 zł, a normalnie kosztuje 50 zł więc super cena
Stary 2015-02-06, 22:04   #4334
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w Rosku na kartę jest ten żel ujędrniający z Tołpy za 35 zł, a normalnie kosztuje 50 zł więc super cena
Ten krem który Rossi polecała tak?
Stary 2015-02-06, 22:04   #4335
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Kurde kupilabym ale..
Stary 2015-02-06, 22:04   #4336
Majka232
Zakorzenienie

AgnieszkAA - dobrze, że wszystko ok i super waga dzidzi!
Ja też dziś miałam taki zalatany dzień, ale nie poza domem
Stary 2015-02-06, 22:07   #4337
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Łososia i krewetki
:-P

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Straszne to w tym kraju jest...

GOSIAK u mnie tez ostatnio wyszedl ten drugi stopien dojrzalosci.

ja mialam stopień I/II
Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość

Jestem dziś troszkę rozgoryczona i strasznie wkurzona na nasz kraj, prawo i całą tą "prorodzinność" - w wiadomościach oglądałam reportaż o kobiecie, której odebrali dzieciaczki tylko dlatego, że odeszła od męża i nie miała się za co utrzymać. Taaak. Lepiej płacić rodzinie zastępczej za wychowanie dzieci, niż matce pomóc.
No masakra a taka rodzina zastepcza to gruba kasę dostaje za dzieciaka... Ehh..

Mi młody co raz bardziej dokucza i momentami mam mysli ze nie dam rady jeszcze ponad 2 miesiące :-( i bardzo bardzo ciesze sie ze mam prawie wszystko kupione, poprawne i poprasowane bo w życiu bym teraz nie miala na to sily...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 22:07   #4338
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość

Chyba ten, bo jeszcze jest taki sos na rozstępy a ten bardziej na ujędrnianie. Ja mam oba, ale lubię bardzo tani MammaMia z ziaji, kupię sobie kolejny, bo fajnie natłuszcza, skład chyba tez ok i zapach mi pasuje i stosuję go na zmianę z tołpą i tołpa mam nadzieję zostanie mi na po porodzie
Stary 2015-02-06, 22:09   #4339
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
tak ten sprawdziłam jeszcze przed chwilą

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 22:09   #4340
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez aktualnie oberwalam w pęcherz :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 22:11   #4341
Majka232
Zakorzenienie

Gosiak - ja od października mam w opisie usg: łożysko - II st.dojrzałości prawidłowe
Stary 2015-02-06, 22:11   #4342
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Super!
Ostatnio same dobre wiadomosci po wizytach

Maz reperuje auto, trzymajcie kciuki by bylo ok, bo bez juz wariuje... Chociaz narazie cos nie tak, mimo ze naprawilismy ten alternator
Ide pod cieply prysznic bo cos brzuch boli, a przez ten samochod sie martwie...

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 22:13   #4343
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Intenstywnie widzę ale pewnie jesteś dumna z siebie że tyle załatwiłaś ja bym była. Fajnie że z młodym wszystko ok

Cytat:
o może się skuszę - byłaby to moja pierwsza rzecz na kartę
Byłam dziś w Fartlandii ale tam mają duży wybór wszystkiego - fajniejsza dużo od tego Bambino mi się wydaje , ale muszę sama się przejechać bo z Mężem to nie zakupy mój nie lubi zastanawiania. Wzięłam tylko dwie tetry i rajstopki wg zaleceń koleżanek

Cytat:
Nie wiem jak to jest, a ja taka durna że bym chciała poczuć, uwielbiam jak mi coś twardego przebija się przez skórę Mąż wtedy mówi że to może nie dziewczynka jednak hehe

Dziewczyny założyłam konto na gemini i mam nadzieje ze tym razem mi się lista nie skasuje.
Powiedzcie czy to potrzebne rzeczy - Tantum Rosa, Disne mar, Paracetamol Hasco zawiesina, Acidolit bezsmakowy i co do smarowania dupki oprócz Linomag maść? pliss
Stary 2015-02-06, 22:14   #4344
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ten, bo jeszcze jest taki sos na rozstępy a ten bardziej na ujędrnianie. Ja mam oba, ale lubię bardzo tani MammaMia z ziaji, kupię sobie kolejny, bo fajnie natłuszcza, skład chyba tez ok i zapach mi pasuje i stosuję go na zmianę z tołpą i tołpa mam nadzieję zostanie mi na po porodzie
Ja też używam ta ziaje od samego początku najpierw sama a teraz na zmianę z oliwka rossa i Palmersem.. Kupię tez ta tolpe chyba bo kończy mi się akurat ten balsam antycellulitowy.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja tez aktualnie oberwalam w pęcherz :-P

cudownie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Super!
Ostatnio same dobre wiadomosci po wizytach

Maz reperuje auto, trzymajcie kciuki by bylo ok, bo bez juz wariuje... Chociaz narazie cos nie tak, mimo ze naprawilismy ten alternator
Ide pod cieply prysznic bo cos brzuch boli, a przez ten samochod sie martwie...
Kciuki
Stary 2015-02-06, 22:17   #4345
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Nie wszystko kobiety to mają ale jak zagnieżdza sie zarodek to może pojawić się plamienie i mozna pomylić z okresem, ale to co któraś kobieta tak ma

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Hmm to ja chyba tak miałam bo ostatni niby okres był bardzo krótki i skąpy wiec możliwe ze juz byłam wtedy w ciąży. I z tego wynikałoby ze termin może się przesunąć na koniec marca.ą.
No mi ostatni okres wypadł juz w ciąży, chyba był słabszy niż wcześniejszy, ale fakt, że nie pamiętam na pewno ale juz na pierwszym badaniu ciąża wyszlaa 2 tyg starsza niż wypadałoby wg cyklu. Także ten ostatni 'okres' juz na pewno wypadł mi w ciąży.

Cytat:
Napisane przez Majka2

[B
Rina [/B]- te spodenki są od dziś w gazetce więc powinni mieć wybór rozmiarów, ja wzięłam r.74 i 80. Getry - 9,99zł, pajac - 12,99zł. Spodenki maja w składzie polyester ale nie są jakieś mega sztuczne i takie, że sie pomechacą, a właśnie b.fajne, getry (r.74) też spoko. Pajac ciut gorzej, ale cena znośna i kotwice mnie urzekły (rozm.68 wzięłam)
A to dziękuję znam te spodenki, całkiem fajnie wyglądają właśnie, ale chciałamchciałam takie rozmiary własnie jak Ty.
Pajjac mnie urzekł z tego samego powodu co Ciebie
Chyba się jutro wybiorę do PepcoD

Cytat:
Rina - tego samego podkładu używam pod lakier, a na lakier stosuję Inglot - utwardzacz diamentowy, ale też chętnie posłucham co jest dobre, ale pod zwykły lakier, nie hybrydowy
To tak jak ja

Udało mi się dziś zrobić zakupy ciuszkowe w lidlu mam ro co chciałam i oczywiście jeszcze ponad to mam spodenki jeansowe, dwa razy dresy, dwa razy getry -tak te dziewczyńskie - ale po domu dla Młodego będą akurat i dwa razy bodziaki szaro/żółte plus zestaw spodenek szaro-żóltych na 56, reszta brałam na 68 bo na 74/80 jakieś faktycznie gigantyczne były!
A jak przykladalam w domu juz to te 68 wychodziły jak 74.
Jestem very usatysfakcjonowanaD
Przeziębienie przechodzi
Mąż juz przygotowuje sypialnie do tapetowania/malowania, w weekend będzie działał, także mamy kongo w domu

Edytowane przez Rina
Czas edycji: 2015-02-06 o 22:20
Stary 2015-02-06, 22:18   #4346
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
:-P

ja mialam stopień I/II

No masakra a taka rodzina zastepcza to gruba kasę dostaje za dzieciaka... Ehh..

Mi młody co raz bardziej dokucza i momentami mam mysli ze nie dam rady jeszcze ponad 2 miesiące :-( i bardzo bardzo ciesze sie ze mam prawie wszystko kupione, poprawne i poprasowane bo w życiu bym teraz nie miala na to sily...
Kochana mi tez mlody dokucza a kurde nie mam jeszcze teoche rzeczy,jego kacik w sypialni nie jest urzadzony i ciuxhy czekaja na prasowanie i pranie:/
I serio to myslalam ze ktos mi z tym pomoze ale nie ma chetnych:-(
A mamy meczyc nie bede.
M tez mowi ze poprasuje ale ciagle odwleka wiec ja sama biore zelazko i do dziela
Stary 2015-02-06, 22:21   #4347
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

No ręce opadają męczy sie człowiek okropnie....
A tu bd jeszcze gorzej....

http://demotywatory.pl/4401163/Uczuc...zez-kazda-mame

http://demotywatory.pl/4440098/Tak-p...-podczas-ciazy

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-06, 22:24   #4348
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość

HEhr dobre z narzadami
Stary 2015-02-06, 22:24   #4349
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość

Ojj tak
Stary 2015-02-06, 22:27   #4350
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

[QUOTE=violka848;50130601]Intenstywnie widzę ale pewnie jesteś dumna z siebie że tyle załatwiłaś ja bym była. Fajnie że z młodym wszystko ok

Bardzo dumna jeszcze tylko muszę wybrać jakiś bank w którym otworzę sobie konto bo moje pekao zaczyna mnie wkurzać i babki które tam siedzą a gdzie mam najbliżej placówkę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości