|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Popisalam z angielkami które rodziły w wodzie w mojej miejscowości i tylko jedna była niezadowolona a tak to wszystkie chwaliły sobie taki porod. Powiem położnej ze albo rodzę w wodzie albo cesarki na zadanie
bo drugi raz nie chce na sucho rodzic i nawet moge do psychologa pójść i powiem mu to samo
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie piekę Murzynka. Pierwszy raz w życiu, więc mam nadzieję, że nie wyjdzie zakalec. Miałam wielką ochotę zjeść dobre ciasto, ale jak wstawiłam do piekarnika to ochota mi przeszła. Mąż za to zaciera ręce, bo z niego mały łasuch.
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() W środę była wizyta, szyjka długa, zamknięta i mocno trzyma. Jedyne co, to bujam sie z jakimś stanem zapalnym, jeszcze 9 globulek pozostało. Co do porodu w domu, znając siebie, umarłabym ze strachu. Jestem panikara i jakoś świadomość, ze w razie W, tuż obok neonatologia, dodaje mi odwagi. Pierwszy poród był w szpitalu z II stopniem referencyjności, szpital i poród wspominam super, ale waham sie, czy nie jechać do szpitala z III stopniem... Nie mniej jednak, fajnie być tam, gdzie kąty sie juz zna. Odnośnie ruchów, to czuje od czasu do czasu, najczesciej kiedy kładę sie do lozka ️Wczoraj zaczęłam 20 tydzien
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Chcialabym dolaczyc... Jutro zaczynam 17 tydzień. To moja pierwsza ciąża. Nie znam plci
|
|
|
|
#1355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj Napisz cos o sobie
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
Mam 29 lat. Poki co chodzę do pracy. Poza problemami z jedzeniem i sennością ciżę znosze dobrze, tj. nie boli mnie brzuch.
Termin porodu to wstepnie 25 lipca. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Mam 29 lat. Poki co chodzę do pracy. Na szczescie nie boli mnie brzuch, ale nadal mam problemy z jedzeniem. Wiekszosc rzeczy mi nie smakuje. Choc od niedawna jest duzo lepiej. Wcześniej ciagle mdlosci, totalny brak apetytu i wymioty ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Pisze z telefonu i poki co idzie mi to niezdarnie - dlatego 2 podwojne wiadomosci
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Przyszły dziś moje ciuchy ciążowe z allegro i są na prawdę fajne, tylko jedna sukienka jest rozcięta ciekawe czy mi to uwzględnią i jak to załatwią .. ale nawet jeśli nie to za 9,90 nie szkoda ..Reszta rzeczy jest na prawdę spoko, powinno mi to wszystko wystarczyć na całą ciążę.
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
We wtorek mam wizyte u gina.
Nie moge sie doczekac, gdy zobacze moje cudo ![]() No i moze będzie widac plec...
|
|
|
|
#1360 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bobo2015 witaj! |
||||
|
|
|
#1361 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czemu, ale na sama mysl o kabanosach robi mi sie slabo. Zdarzalo mi sie na ich widok wymiotowac...
A kiedys lubilam
|
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
Mi również wyszło !! Jestem pełna podziwu sama dla siebie. A myślałam, że będzie mega zakalec.
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj troche wlasnie jade piciagiem i jestem juz mega glodna... Z checia bym zjadla takiego murzynka
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Ja położnej nie będę brała, bo prawdopodobnie będę miała CC. Ale bardzo chętnie bym zapłaciła za prywatna sale. Niestety nie słyszałam, zeby w szpitalach w moim mieście była taka możliwość. Sa prywatne dwa szpitale. W jednym z nich poród kosztuje ok. 3 tys. A w drugim moze byc refundowany. Wiec zastanawiam sie. Ale trochę sie boje. Bo jednak nie maja takiego zaplecza neonatologicznego, jak duże szpitale publiczne i w razie problemów, wiozą maluszka dominnego szpitala.
I wlasńie z tego powodu nie zdecydowałbym sie na poród w domu. Bałabym sie, ze na czas nie uzyskamy pomocy. |
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
Ale miałam dziś przeboje!Pisałam Wam tydzień temu że wzieło mnie przeziębienie,brałam krople nasivin soft ale jest coraz gorzej,mam tak zawalone zatoki i zatkany nos ,że z trudem łapie powietrze,w nocy to w ogóle masakra.Napisałam do gin.smsa co moge wziasc. On na to że jesli to trwa 2 tyg,potrzebny jest antybiotyk a on nie moze mi nic poradzic od tego jest lekarz rodzinny.Problem w tym że mój lekarz rodzinny odsyła mnie do mojego ginekologa! Poszłam do innego który rozłożył ręce i cały czas gadał jak bardzo mi współczuje ale nic nie może poradzić bo antybiotyki zabronione w ciązy,no ręce opadają. Pojechałam na izbę przyjęć.Mówię o co chodzi i pytam o ginekologa, na co odp.że ginekolog nie zejdzie i nie przyjmie mnie skoro odmawiam położenia się w szpitalu!W końcu przyjęła mnie pani doktor internista i zapisała antybiotyk.Nazywa się duomox i ponoć jest bezp.w ciąży. Też mnie zdenerwowała bo gdy popatrzyła na moje dane to stwierdziła cytuje"pani ma już 35 lat pani ciąża należy do zagrożonych,powinna pani być pod stałą opieką a nie chodzić w takim stanie.Boże.....
Dziś miałam już 2 razy atak paniki i wyłam , żeby tylko to nie miało wpływu na dziecko , no i te antybiotyki.Ro temu tak samo miałam zawalone zatoki przed tym jak córka zmarła,wiem że to niby nie miało na to wpływu ale bardzo się boje.Musiałam się wygadać. |
|
|
|
#1366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie pomyliłam się wczoraj, to były kopniaki właśnie wciągnęłam przed komputerem paczkę Flipsów czekoladowych i się moje dzieciątko tak ożywiło, że wytrzymać nie mogę. Tak mnie łaskocze od środka, że chciałabym się podrapać Ja położnej nie opłacam, za to chciałabym iść do tej szpitalnej szkoły rodzenia. Zajęcia prowadzą tam dwie położne ze szpitala i jedna fizjoterapeutka, więc będzie okazja poznać babki, zobaczyć jak podchodzą do tego, co robią i wtedy ewentualnie z którąś pogadać chociaż nie chciałabym płacić. Po pierwsze to lipiec, więc może zgarnąć kasę i jechać na wakacje (były już takie przypadki w rodzinie), a po drugie jak na razie lekarz straszył mnie cesarką. Zobaczymy, co powie po następnej wizycie, bo chyba już będzie czas się zapisać.
|
|
|
|
|
#1369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Właśnie skończyłam ćwiczenia: - rozgrzewka z E. Chodakowską - trening dla kobiet w ciąży z T. Rothe. Całość zajęła mi 22 min, a czuję się tak zmęczona jakbym musiała biec 2 km. Masakra.
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale Ci się nie dziwie, że tak kiepsko się poczułaś, jak mi lekarz walnał tekst o sprawdzeniu czy moje dziecko w ogóle żyje to się poryczałam... Ale Kochana mimo tego, że oni gadają jak gadaja, to trzeba to wpuścić jednym uchem i wypuścić drugim
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Ja MP nie biorę wigilie pod uwagę. Kilka moichnkolezaneknrodzilo i nie polecają. Oczywiście, jesli ciaza jest trudna lub coś jest z maluszkiem,,to jak najbardziej dobry wybór.
|
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Właśnie skończyłam ćwiczenia: - rozgrzewka z E. Chodakowską - trening dla kobiet w ciąży z T. Rothe. Całość zajęła mi 22 min, a czuję się tak zmęczona jakbym musiała biec 2 km. Masakra.[/QUOTE] To nic, ja pojechałam odebrać z mężem auto od mechanika, który mieszka 5 km dalej i nie umiałam z niego wysiąść jak niepełnosprawna normalnie. I to, żebym już nie wiem, jaki bęc miała. Stwierdziłam, że mamy zdecydowanie za niskie zawieszenie i trzeba będzie zmienić je w przyszłości na coś wysokiego, może terenowego
|
|
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
aviskowa Zazdroszczę motywacji do ćwiczeń ja na razie co tydzień planuje i szukam natchnienia .
Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-02-06 o 21:20 |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w gruncie rzeczy o wszystkich naszych szpitalach słyszałam albo czytałam i dobre i złe opinie, myślę, że to jest kwestia gdzie na kogo się trafi i kto z lekarzy i położnych będzie miał lepszy/gorszy dzień .. nie ma szpitala o którym słyszałabym tylko dobrze albo tylko źle. W związku z tym chyba lepiej wybrać pod kątem maluszka, żeby w razie czego być na miejscu, gdzie są warunki,żeby mu pomóc. Ale nie wykluczam, że skuszę się na jakiś prywatny z kontraktem z nfz mimo, że to są szpitale tylko na "zwykłe" porody, jeśli będzie wszystko książkowo z ciążą to można zaryzykować ..
|
#1376 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć
Ja nie ćwiczę, ale za to drugi raz byłam z mężem i synkiem na basenie Mam nadzieję, że uda mi się chodzić regularnie i gin nie zabroni.---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- U mnie na 90% drugi poród to znowu będzie CC; ale położną chciałabym mieć. Muszę się w najbliższym czasie dowiedzieć co i jak. I o ile nic się nie zmieniło to koszt 1000zł, ale umowa normalnie podpisana ze szpitalem. |
||
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też się nie chciało. Zaczęły mnie boleć plecy i to była najlepsza motywacja.
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
Ogłoszenia !! ![]() 1) Dziewczyny edytowałam 1 stronę ![]() 2) Miło by było, gdyby wszystkie z nas - tzn. te które jeszcze tego nie zrobiły - podały swoje imię i wiek ![]() 3) Jeżeli brakuje jakiś informacji - zmiana tp, informacja o płci lub wybranym imieniu, brak dopisanej wizyty to proszę o pogrubione info na wątku lub wysłanie PW. |
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Fuertka ja to Ewelina 31lat, wizyta 26.02, polowkowe prawdopodobnie 20.02 w pon bede wiedziala na 100
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Życzę spokojnej nocki.
Fuertka88 jak ładnie teraz wygląda 1 strona - lista. Napracowałaś się.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

bo drugi raz nie chce na sucho rodzic i nawet moge do psychologa pójść i powiem mu to samo

️

daj troche
wlasnie jade piciagiem i jestem juz mega glodna... Z checia bym zjadla takiego murzynka
wcale Ci się nie dziwie, że tak kiepsko się poczułaś, jak mi lekarz walnał tekst o sprawdzeniu czy moje dziecko w ogóle żyje to się poryczałam... Ale Kochana mimo tego, że oni gadają jak gadaja, to trzeba to wpuścić jednym uchem i wypuścić drugim