|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Pur
![]() A Oli je czesto jak maja. Skok. Od 14 bodajze do 19 tyg ![]() A ja juz mam dosc ![]()
#3452 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Dzień dobry! Dawno nie pisalam znad cyca to pisze
![]() Nowa myslisz ze to sie kiedys skonczy? :p Ja az tak dosc nie mam,bo poza karmieniem i mniejsza iloscia snu w dzien to odpukac jakos tego skoku nir odczuwam. No i ten placz czasem ktory tylko ja moge uspokoic. ..Ale zdecydowanie chcialabym karmic rzadziej. Tylko co komuś o tym powiem to mi mowi"wprowadz na noc mm,chociaz sie wyspisz". Dobre rady obecnych mlodych mamus ![]() Nie wyspana jestem. Gdzie te czasy noworodkowe ze cyc i przewiniecie pieluchy pozwalalo spac przy Olim non stop? :p Dariuska boska ta Twoja Hanulka
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 ![]() Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2015-02-07 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Rozeznanie
|
u nas odwrotnie z jedzeniem. wydluzyla sobie przerwy miedzy karmieniami. rano jak sie budziila to byl ryk bo glodna, teraz wola jesc po pewnym czasie.
juz druga noc z rzedu maha nozkami tak ze kolderka sciaga i lezy bez niej. ni wiem czy jej goraco czy to przypadek. dzis jak wstalam o 5 to spala obok kolderki. raczki i nozki lodowate alekarczek cieply. nowa, pur wspolczuje tych nocek, oby szybko przeszlo |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Pur a jestem padnieta bo Majka dodatkowo nie spi po 2 h w nocy. Albo ciezko zasypia. Wczoraj ok 23... Dodatkowo teraz Maja caly czas z nami praktycznie po 1 snie bo aie ciagle budzi wiec wole ja miec kolo cyca. To niewygodnie mi, ,maz nie spi takze tak...
Wczoraj sie podlamalam na fb na grupie dziewczyna pisala ze corka ma 2 lata i do tej pory przespala przy niej ciagiem max 4,5 h ![]() Takze ja nie wierze w moc mm. Po drugie z wygody mam rezygnowac z podawania mojeho mleczka. Bez sensu kochana. Inni chcą a nie mogą... Tak sobie tlumacze ![]()
#3455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do mm Seba dostawał jak się urodził bo 6 tyg trwało nim samego cyca jadł i wcale nie było lepiej... denerwują mnie taki mądre rady :/ dobrze że ty mądra i wiesz że to lipa
![]() |
#3456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
Mojej koleżanki roczny synek (na mm) budzi się w nocy 5 razy. To daje sen po 1,5 godziny? Jakoś skrycie podejrzewam, że gdzieś po drodze ktoś mu "zepsuł" mechanizm spania.
Po sinlacu nie widzę żadnej różnicy ![]() A tych wielirazowek to ja chcę kilka, jako ubranka właśnie nie wiem 5-6 sztuk? nie chcę zrezygnować z pamperow bo sama nie jestem przekonana do tego pomysłu. Moooze jak Pisklę będzie w wieku okolonocnikowym ![]() ![]()
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2015-02-07 o 09:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 | |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() U nas nocka super!!! Juliuszek poszedł spać wczoraj o 20 i spał do 8 rano ![]() ![]() w tym 2 przerwy maluteńkie na cycolinka ![]() A my się ogarnęliśmy i zaraz robimy rząd i jedziemy do moich rodziców całą trójeczką ![]() Miłego weekendu Kochane!!! ![]() Cytat:
![]() P.S ja ciągle mam smsy zachowane jak leżałam na porodówce a później Wy ![]() ![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Swap coins privately exchange aggregator Trade cryptocurrency Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej, u nas nocka se sobie, padła o 23, spala do 4 potem do 7 i pobudka o 8, potem ja tatuś przejął a ja odsypialam
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym chciała naturalnie a nie mogę ![]() Cytat:
Ja bym padła spiac po 1,5h, pewnie się mały przyzwyczaił do takich przerw i się domaga. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Wtajemniczenie
|
Ale dobrze macie z tymi 4 drzemkami dziennie. To prawie jakby dziecka w domu nie było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
U nas trzy drzemki w ciągu dnia po 1,5 -2 godziny, młody zasypia ok 20.00 budzimy go o 23.00 bo sami idziemy spać, potem spi do 4 i potem do 8.00- 9.00
![]() |
#3462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pur dobrze, że nie dajesz sobie wmówić tego mleka ![]() Młodemu wyszła wczoraj wysypka. Na calutkim ciele. Głowiliśmy się od czego, bo nic nowego nie jadłam, proszek też ten sam. Dziś rano na buzi miał więcej kropek niż normalnej skóry. Widać, że go swędzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Coffe Maja nie spi dluzej niz 4 h w dzien.
Teraz usnela na cycu. Gosia Maatko jak ja Ci zazdroszcze, ze Julinek tak spi. Co do mm no to jednak mam racje. A tak napeawde wiele razy udaje sie ze mala spi dzieki ciumkoleniu ![]()
#3464 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny. To w duzej mierze wasza zasluga z tym kp bo na prawde od wiekszosci osob na okolo slyszalam o mm jak Oli byl mały,nawet moja mama,jak ja kocham,to radzila mi mm,teraz juz nie bo sie z nia o to poklucilam :p Ciesze sie ze karmie cycusiem. Czasem jak wychodze Oli dostaje mm ale to rzadko. Niestety sciagac nie jestem w stanie.
Dzis kryzys skoku mamy.. No i doszla do tego kiepska pogoda wiec brak spaceru. Oli wlasnie zalicza 7 drzemke w ciagu dnia. Ale uwaga. Wszystkie trwaly po ok 5 minut. Ta juz trwa 9. Rekord ![]()
#3465 |
Rozeznanie
|
PurBlanka ojj krociukite te drzemki, moze teraz dluzej pospi
Z tym mm to tez mnie wnerwia. Ja sie ciesze i jestem dumna ze uda mi sie z kp, mimo poczatkowych trudnosci. Kupilam dziś w Pepco spiworek. Wzielam wiekszy, bo szkoda mi bylo brać 62/68. Już uprałam. Mam nadzieje ze bedzie chciala w tym spac. A jak bierzecie dziecko do karmiania to razem ze spiworkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3467 |
Zakorzenienie
|
Moja w kpcyku przewaznie owinieta i tak ja biore bo jakbym odwijala to by bylo po spaniu
![]() My dzis zaliczylismy spacerek z tata. Zimno ale sloneczko bylo. Wdeplam do rossnana i hebe. Kupilam plyn do prania jelenia i takie ☠☠☠☠☠☠☠y. Na/spacerku z godz. spala po 15 usnela na cycusiu, 2 razy miala potrzebe cyca i jeszcze dosypia. Ja sie drzemnelam przy niej. My w salonie a tata w sypialni. Po nocy i dzis na nocke to niech pospi ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Pur to oby Oli spal chociaz w nocy... A i gdzie nasza Daszna
#3468 |
Raczkowanie
|
Witam z nad cyca.
Byłam z Młodym u lekarza na kontroli - płuca już czyste, ale kaszle niesamowicie. Mam dawać Flegaminę. Ja natomiast mam zapalenie oskrzeli ![]() ![]()
#3469 |
Wtajemniczenie
|
U moich dzieci to chyba jakjos genetycznie uwarunkowane te problemy z zasypianiem. Z Lenka było to samo. Najgorsza zmora pierwszych lat to usypianie, a w dodatku to nigdy nie minęło... Meczylismy się aż była na tyle duża, że przestała spać w dzień. Dzisiaj znowu karmienie nie pomogło i musieliśmy się wszyscy ubrać i wybrać na przejażdżkę i dopiero w samochodzie zasnął. Dzisiaj to problem rozwiązało, ale nie wiem co zrobię na tygodniu jak TŻ będzie w pracy... :/
Agnieszka to się nachorujecie, zupełnie jak my ![]() Któraś z Was pisała, że w pepco wyprzedaze i faktycznie obkupilam dzisiaj dzieciaki, że ponad stowke zostawilam, ale AZ szkoda było nie skorzystać jak bluzki dla Tomka za 5zl, sweterek za 9.99 itd. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie zęby to alergia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Raczkowanie
|
Skok minie! U mnie już koniec albo prawie koniec.
![]() ![]() Z okazji skoku nauczyła się też nowych rzeczy ![]() ![]() A dzisiaj kiedy chciałam ją nagrać jak próbuje się obrócić z pleców na brzuch to w końcu jej się to udało ![]() ![]() Ze dwa dni temu z leżaczka (nie przypinaliśmy jej jeszcze, bo i tak była na podłodze i pod opieką przynajmniej jednego z nas) podniosła się tak, że gibnęła się na bok prawie na podłogę (no ale tata ją złapał). ![]() Zaczęła dużo sprawniej chwytać i obracać sobie w rękach zabawki. Robiła to już od dawna, ale teraz jest to bardziej precyzyjne i chętniej łapie nawet za te bardziej oddalone, do których musi się kawałek przesunąć. Poza tym ja widzę jak ona ewidentnie już nas rozumie! ![]() ![]() Także skok ciężki... Ale tyle nowych umiejętności, że warto go przeżyć ![]() ![]() Też mnie denerwują rady o mm na dobre spanie ![]() ![]()
#3472 |
Wtajemniczenie
|
U nas tez sporo nowych umiejętności przybyło w tym skoku i tez juz wyczekuje końca tego tygodnia
![]() ![]() Przymierzam się do zakupów do rozszerzania diety. Mam na liście: Łyżeczki z miękka końcówką Miseczkę Fartuszek z rekawkami Kubek niekapek Smoczek z siateczka O czymś zapomnialam? Podpowiedzcie co się jeszcze przyda? Bo moja pamięć dziurawa jak ser ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, u nas tez skok i czekam z wytesknieniem na koniec, choć dziś nie było tak źle bo urzadzilismy sobie z tz walentynki i podrzucilismy małego do mojej mamy na prawie 4 godz
![]() ![]()
#3474 |
Raczkowanie
|
Ja tak na szybko.
U nas też już dużo, dużo lepiej i chyba skok ma się ku końcowi, bo Łucja daje mi trochę odetchnąć, lepiej śpi i jakoś się to wszystko unormowało. Miodu nie ma, ale i ona jest spokojniejsza i ja jestem w lepszym nastroju. Tylko nie wiem na ile to jest zasługa mego Dziecięcia a na ile... zatyczek do uszu. ![]() ![]() Spanie się unormowało, ale tylko te dzienne, czyli bez zmian cztery razy po około 40 min. Na noc usypia w przeróżnych porach: raz o 20, raz o 22 a czasami i koło północy, ale zawsze wstaje o 7.30 ![]() Byłam z nią u lekarza i co się dowiedziałam: 1. główka jest odkształcona fizjologicznie, mam próbować z wit. D i jak będzie szkodzić to podawać 3-4 razy w tyg. i sama się suplementować. Grunt to dotrzymać do wiosny. 2. zmiany na skórze, ulewanie i brzydkie kupy mogą być oznaką alergii, ale też mogą być wynikiem przyjmowania leków. Stanęło na tym, że mam odstawić nabiał, czekoladę i inne silne alergeny i obserwować dalej. 3. Na przełomie marca/kwietnia idziemy do szpitala robić mikcję. Tutaj nie ma wyjścia i trzeba to zbadać. 4. W piątek idziemy na zaległe szczepienie. 5. Łucja waży 6240g. Poza tym okazało się, że laboratorium, w którym robiłam posiewy często ma zafałszowane wyniki, bo wożą mocz na posiew, aż do Wrocławia i mogło być tak, że żadnego zapalenia nie było, a wszystkie leki podawaliśmy na darmo. Moja pierwsza pediatra nawet się o tym nie zająknęła, choć o tym doskonale wiedziała, bo pracuje w szpitalu razem z tą, u której byłam w piątek. Ale machina ruszyła i teraz musztarda po obiedzie i trzeba sprawę wyjaśnić w szpitalu. Jak to usłyszałam to myślałam, że ze stołka spadnę. ![]() ![]()
#3475 |
Wtajemniczenie
|
Ta drzemka o której pisałam skończyła się po 17 minutach
![]() ![]() Później poszliśmy z rodzicami do sąsiadów, Młody poszalał, po 18 usnął mi na rękach, spał 40 minut, rekord dzisiejszego dnia ![]() Codziennie kapiemy go o 19, ale wyszłam o 19:30 i sama wykąpałam Małego , daliśmy radę. Później na górę do wyra- lewy cyc, prawy cyc, lewy cyc i śpi już od 20 30 nieprzerwanie ![]() Jutro chyba podjadę do teściów, dawno nie widzieli Maleńtasa. Gosiak, super Ci Julek śpi, On przechodził jakiś skok w ogóle ? ![]() Morti wspólczuję wysypki, nie wytłumaczysz takiemu Maluszkowi żeby się nie drapał ![]() Agnieszkakr, Farminka, ale się do Was choróbska przypałętały ![]() ![]() Skowronek, ale Gwiazdeczka mądra ![]() ![]() ![]() Farminka, to moje pierwsze dziecko, więc "co jeszcze" to nie podpowiem, ale zapytam ![]() ![]() Kubek niekapek, czyli już z butli nie będziesz podawać ?I co będziesz dawać do picia ?
#3476 |
Wtajemniczenie
|
Smoczek z siateczka jest do jedzenia owoców i warzyw. Fauny gadżet. Tu jest pokazany i opisany: http://mamom-polecamy.blogspot.com/2...ola-d.html?m=1
Butelek jeszcze nie probowalam używać i jeśli będziemy się dalej cycowac to może przejde od razu do niekapka. Podobno mniej zaburza ssanie i dziecko uczy się picia z kubka, praktyczniejszy, bo się nie wylewa, wiec może etap butelki przeskoczymy. A do picia to jakieś soczki, wodę, ale to raczej na lato się nastawiam. Po prostu jak juz będę robić zamówienie na all to chcę juz kompleksowo na przyszłość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
Farminko fajny gadzet.nabede w przyszlosci
![]() Koralinkp super ze lepiej. Pur oby Oli spal. Zmykam kochane. Nie wiem ile mam czasu, maja po cycu przytulona do pieluszki, obie raczki trzymajace moja reke usnela. Chwilo trwaj! Prosze...
#3478 |
Wtajemniczenie
|
Koralinka, no to trochę się dowiedziałaś
![]() A co do wyników ![]() ![]() ![]() Farminka, dzięki za odp ! Super gadżet ![]() ![]() Nowa Oli śpi jak suseł ![]() ![]()
#3479 |
Wtajemniczenie
|
My właśnie zaliczamy pierwsze nocne karmienie, bo młody spał od 19.30
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Wtajemniczenie
|
Farminka, ładnie Ci dziś zasnął
![]() Ja oczywiście nie idę spać, robię porządek ze zdjęciami na kompie. Oli pewnie też niedługo będzie cycował, więc co, położe się, zasnę, a tu pobudka ? ![]() Tak sobie przeglądam stary klub. Wodaqua, Tynka, Letka, Lunnas, Agatkia, no i przede wszystkim EVER ! ![]() Dziewczyny WHERE ARE YOU ? ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.