Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-07, 06:18   #3451
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Pur
A Oli je czesto jak maja. Skok. Od 14 bodajze do 19 tyg
A ja juz mam dosc

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 07:35   #3452
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Dzień dobry! Dawno nie pisalam znad cyca to pisze kolejna nocka z ponudkami co chwile za mna.
Nowa myslisz ze to sie kiedys skonczy? :p Ja az tak dosc nie mam,bo poza karmieniem i mniejsza iloscia snu w dzien to odpukac jakos tego skoku nir odczuwam. No i ten placz czasem ktory tylko ja moge uspokoic. ..Ale zdecydowanie chcialabym karmic rzadziej. Tylko co komuś o tym powiem to mi mowi"wprowadz na noc mm,chociaz sie wyspisz". Dobre rady obecnych mlodych mamus Nowa damy rade!!

Nie wyspana jestem. Gdzie te czasy noworodkowe ze cyc i przewiniecie pieluchy pozwalalo spac przy Olim non stop? :p

Dariuska boska ta Twoja Hanulka

Edytowane przez PurBlanka
Czas edycji: 2015-02-07 o 07:37
PurBlanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 08:40   #3453
monic84
Rozeznanie

u nas odwrotnie z jedzeniem. wydluzyla sobie przerwy miedzy karmieniami. rano jak sie budziila to byl ryk bo glodna, teraz wola jesc po pewnym czasie.
juz druga noc z rzedu maha nozkami tak ze kolderka sciaga i lezy bez niej. ni wiem czy jej goraco czy to przypadek. dzis jak wstalam o 5 to spala obok kolderki. raczki i nozki lodowate alekarczek cieply.

nowa, pur wspolczuje tych nocek, oby szybko przeszlo
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 08:52   #3454
nowa8686
Zakorzenienie

Pur a jestem padnieta bo Majka dodatkowo nie spi po 2 h w nocy. Albo ciezko zasypia. Wczoraj ok 23... Dodatkowo teraz Maja caly czas z nami praktycznie po 1 snie bo aie ciagle budzi wiec wole ja miec kolo cyca. To niewygodnie mi, ,maz nie spi takze tak...

Wczoraj sie podlamalam na fb na grupie dziewczyna pisala ze corka ma 2 lata i do tej pory przespala przy niej ciagiem max 4,5 h
Takze ja nie wierze w moc mm. Po drugie z wygody mam rezygnowac z podawania mojeho mleczka. Bez sensu kochana.
Inni chcą a nie mogą... Tak sobie tlumacze

Fasolinka
Stary 2015-02-07, 09:20   #3455
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Dawno nie pisalam znad cyca to pisze kolejna nocka z ponudkami co chwile za mna.
Nowa myslisz ze to sie kiedys skonczy? :p Ja az tak dosc nie mam,bo poza karmieniem i mniejsza iloscia snu w dzien to odpukac jakos tego skoku nir odczuwam. No i ten placz czasem ktory tylko ja moge uspokoic. ..Ale zdecydowanie chcialabym karmic rzadziej. Tylko co komuś o tym powiem to mi mowi"wprowadz na noc mm,chociaz sie wyspisz". Dobre rady obecnych mlodych mamus Nowa damy rade!!

Nie wyspana jestem. Gdzie te czasy noworodkowe ze cyc i przewiniecie pieluchy pozwalalo spac przy Olim non stop? :p

Dziękujemy
Co do mm Seba dostawał jak się urodził bo 6 tyg trwało nim samego cyca jadł i wcale nie było lepiej... denerwują mnie taki mądre rady :/ dobrze że ty mądra i wiesz że to lipa

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 09:41   #3456
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Pur a jestem padnieta bo Majka dodatkowo nie spi po 2 h w nocy. Albo ciezko zasypia. Wczoraj ok 23... Dodatkowo teraz Maja caly czas z nami praktycznie po 1 snie bo aie ciagle budzi wiec wole ja miec kolo cyca. To niewygodnie mi, ,maz nie spi takze tak...

Wczoraj sie podlamalam na fb na grupie dziewczyna pisala ze corka ma 2 lata i do tej pory przespala przy niej ciagiem max 4,5 h
Takze ja nie wierze w moc mm. Po drugie z wygody mam rezygnowac z podawania mojeho mleczka. Bez sensu kochana.
Ja też nie wyspana dzisiaj, co mocniej już zasypiałam to ryk I też słyszałam już od kilku osób, że jak dziecko przejdzie z cyca na mm to wcale lepiej nie śpi.
Stary 2015-02-07, 09:44   #3457
elianka
Zakorzenienie

Mojej koleżanki roczny synek (na mm) budzi się w nocy 5 razy. To daje sen po 1,5 godziny? Jakoś skrycie podejrzewam, że gdzieś po drodze ktoś mu "zepsuł" mechanizm spania.

Po sinlacu nie widzę żadnej różnicy poszliśmy spać o 0.30 a wstał o 6.00 czyli normalnie. Zazwyczaj chodzimy spać o 23.00 a Pisklę się budzi o 4.30.

A tych wielirazowek to ja chcę kilka, jako ubranka właśnie nie wiem 5-6 sztuk? nie chcę zrezygnować z pamperow bo sama nie jestem przekonana do tego pomysłu. Moooze jak Pisklę będzie w wieku okolonocnikowym rozmiaru się nie obawiam, latem młode będzie miało prawie rok to już konkretna będzie ta dupinka

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2015-02-07 o 09:46
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 10:04   #3458
gosiakk23
Rozeznanie

Hejka

U nas nocka super!!!
Juliuszek poszedł spać wczoraj o 20 i spał do 8 rano
w tym 2 przerwy maluteńkie na cycolinka

A my się ogarnęliśmy i zaraz robimy rząd i jedziemy do moich rodziców całą trójeczką

Miłego weekendu Kochane!!!

Cytat:

pewnie ze dasz radę DACIE Ja mocno trzymam kciuki
P.S ja ciągle mam smsy zachowane jak leżałam na porodówce a później Wy Cóż za wspomnień czar aż łezka się kręci
Swap coins privately exchange aggregator
Trade cryptocurrency
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 11:29   #3459
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Hej, u nas nocka se sobie, padła o 23, spala do 4 potem do 7 i pobudka o 8, potem ja tatuś przejął a ja odsypialam Zła jestem na siebie bo widziałam ze jest senna i zamiast ja uśpić dałam mleko dla świętego spokoju zjadła 30ml i spala dalej...byłam tak zmęczona ze nie dałam rady. ...to chyba jednak też skok, mam nadzieje ze niedługo się skończy.

Cytat:
Pur
A Oli je czesto jak maja. Skok. Od 14 bodajze do 19 tyg
A ja juz mam dosc
My nie przechodzimy tego jakos tragicznie ale też mam dość. ..

Cytat:

U nas nigdy nie było spania non stop, nie miałam tej promocji po urodzeniu niestety. Nie dajcie się głupim radą o mm, moja na sztucznym a też teraz gorzej śpi i są jakieś histerie znowu przy zasypianiuzasypianie, a już było tak pięknie

Cytat:
Napisane przez monic84 Pokaż wiadomość
u nas odwrotnie z jedzeniem. wydluzyla sobie przerwy miedzy karmieniami. rano jak sie budziila to byl ryk bo glodna, teraz wola jesc po pewnym czasie.
juz druga noc z rzedu maha nozkami tak ze kolderka sciaga i lezy bez niej. ni wiem czy jej goraco czy to przypadek. dzis jak wstalam o 5 to spala obok kolderki. raczki i nozki lodowate alekarczek cieply.

nowa, pur wspolczuje tych nocek, oby szybko przeszlo
U nas jest co wieczór takie machanie jakby maraton biegła albo plywala. .. Ale śpi na plecach wiec śpiworek i kocyk dopiero jak zaśnie, bo się bałam ze zmarznie w nocy.

Cytat:

A dużo śpi w dzień w tej książce która czytalam było napisane ze w tym wieku dziecko nie powinno spać więcej niż ok 4h łącznie w dzień bo inaczej możenił sobie właśnie robić taka przerwę nocna na zabawę. Mi się to sprawdza bo mamy ok 4 drzemke między 30-60 min dziennie.
Ja bym chciała naturalnie a nie mogę

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Mojej koleżanki roczny synek (na mm) budzi się w nocy 5 razy. To daje sen po 1,5 godziny? Jakoś skrycie podejrzewam, że gdzieś po drodze ktoś mu "zepsuł" mechanizm spania.

Po sinlacu nie widzę żadnej różnicy poszliśmy spać o 0.30 a wstał o 6.00 czyli normalnie. Zazwyczaj chodzimy spać o 23.00 a Pisklę się budzi o 4.30.

A tych wielirazowek to ja chcę kilka, jako ubranka właśnie nie wiem 5-6 sztuk? nie chcę zrezygnować z pamperow bo sama nie jestem przekonana do tego pomysłu. Moooze jak Pisklę będzie w wieku okolonocnikowym rozmiaru się nie obawiam, latem młode będzie miało prawie rok to już konkretna będzie ta dupinka
Ja bym chciała wielorazowe ze względu na oszczędności głównie, nie zamierzam wpadać w szał kupowania, z ciuchami nie szaleje to myślę że dam radę się powstrzymać. Na początek postaram się parę odkupić.
Ja bym padła spiac po 1,5h, pewnie się mały przyzwyczaił do takich przerw i się domaga.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 11:56   #3460
farminka
Wtajemniczenie

Ale dobrze macie z tymi 4 drzemkami dziennie. To prawie jakby dziecka w domu nie było U nas tylko jedna drzemka ostatnio i to ma straszne problemy z zasypianiem Juz nie zasypia sam, ani przytulony, ani na rekach, ani w wózku. Tylko przy karmieniu na lezaco się udaje. Właśnie teraz to uskuteczniam i mam nadzieję, że się uda, bo odkąd wstał o 8 to jeszcze nie spał...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 12:56   #3461
elianka
Zakorzenienie

U nas trzy drzemki w ciągu dnia po 1,5 -2 godziny, młody zasypia ok 20.00 budzimy go o 23.00 bo sami idziemy spać, potem spi do 4 i potem do 8.00- 9.00
Stary 2015-02-07, 14:01   #3462
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
A dużo śpi w dzień w tej książce która czytalam było napisane ze w tym wieku dziecko nie powinno spać więcej niż ok 4h łącznie w dzień bo inaczej możenił sobie właśnie robić taka przerwę nocna na zabawę. Mi się to sprawdza bo mamy ok 4 drzemke między 30-60 min dziennie.
Ja bym chciała naturalnie a nie mogę
U nas się to sprawdza. Nie liczę ile młody ma drzemek i ile śpi, ale tak na oko to ze 3-4 i na pewno nie śpi dłużej niż 4h w dzień, w nocy za to ładnie przesypia do rana. Choć ostatnio coraz później chodzi spać, kiedyś o 21 nie było już dziecka, a teraz walka do 22 co najmniej. Widać, że padnięty, a spać nie będzie Mam nadz że to skok i że się skończy niedługo.

Pur dobrze, że nie dajesz sobie wmówić tego mleka Powiem Ci, że Łucja na mm spała gorzej, niż Tymek na piersi.

Młodemu wyszła wczoraj wysypka. Na calutkim ciele. Głowiliśmy się od czego, bo nic nowego nie jadłam, proszek też ten sam. Dziś rano na buzi miał więcej kropek niż normalnej skóry. Widać, że go swędzi Mój bidulek mały... I wiecie co, to chyba po viburcolu. Daliśmy mu przedwczoraj czopa i wczoraj też, bo niespokojny był przez te dziąsła... A tu takie coś W ulotce alergiczne objawy skórne są jako rzadko występujące no ale są, więc to chyba to.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 14:42   #3463
nowa8686
Zakorzenienie

Coffe Maja nie spi dluzej niz 4 h w dzien.
Teraz usnela na cycu.

Gosia Maatko jak ja Ci zazdroszcze, ze Julinek tak spi.

Co do mm no to jednak mam racje. A tak napeawde wiele razy udaje sie ze mala spi dzieki ciumkoleniu

Fasolinka
Stary 2015-02-07, 15:10   #3464
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzieki dziewczyny. To w duzej mierze wasza zasluga z tym kp bo na prawde od wiekszosci osob na okolo slyszalam o mm jak Oli byl mały,nawet moja mama,jak ja kocham,to radzila mi mm,teraz juz nie bo sie z nia o to poklucilam :p Ciesze sie ze karmie cycusiem. Czasem jak wychodze Oli dostaje mm ale to rzadko. Niestety sciagac nie jestem w stanie.

Dzis kryzys skoku mamy.. No i doszla do tego kiepska pogoda wiec brak spaceru. Oli wlasnie zalicza 7 drzemke w ciagu dnia. Ale uwaga. Wszystkie trwaly po ok 5 minut. Ta juz trwa 9. Rekord
Stary 2015-02-07, 15:27   #3465
monic84
Rozeznanie

PurBlanka ojj krociukite te drzemki, moze teraz dluzej pospi

Z tym mm to tez mnie wnerwia. Ja sie ciesze i jestem dumna ze uda mi sie z kp, mimo poczatkowych trudnosci.

Kupilam dziś w Pepco spiworek. Wzielam wiekszy, bo szkoda mi bylo brać 62/68. Już uprałam. Mam nadzieje ze bedzie chciala w tym spac.
A jak bierzecie dziecko do karmiania to razem ze spiworkiem?
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 15:52   #3466
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monic84 Pokaż wiadomość
Kupilam dziś w Pepco spiworek. Wzielam wiekszy, bo szkoda mi bylo brać 62/68. Już uprałam. Mam nadzieje ze bedzie chciala w tym spac.
A jak bierzecie dziecko do karmiania to razem ze spiworkiem?
Ja karmię małą w śpiworku
Stary 2015-02-07, 16:47   #3467
nowa8686
Zakorzenienie

Moja w kpcyku przewaznie owinieta i tak ja biore bo jakbym odwijala to by bylo po spaniu

My dzis zaliczylismy spacerek z tata. Zimno ale sloneczko bylo.
Wdeplam do rossnana i hebe. Kupilam plyn do prania jelenia i takie ☠☠☠☠☠☠☠y.
Na/spacerku z godz. spala po 15 usnela na cycusiu, 2 razy miala potrzebe cyca i jeszcze dosypia. Ja sie drzemnelam przy niej. My w salonie a tata w sypialni. Po nocy i dzis na nocke to niech pospi

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Pur to oby Oli spal chociaz w nocy...

A i gdzie nasza Daszna

Fasolinka
Stary 2015-02-07, 17:32   #3468
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Witam z nad cyca.

Byłam z Młodym u lekarza na kontroli - płuca już czyste, ale kaszle niesamowicie. Mam dawać Flegaminę. Ja natomiast mam zapalenie oskrzeli Adaś jest marudny, a ja nie daję rady.
Stary 2015-02-07, 17:54   #3469
farminka
Wtajemniczenie

U moich dzieci to chyba jakjos genetycznie uwarunkowane te problemy z zasypianiem. Z Lenka było to samo. Najgorsza zmora pierwszych lat to usypianie, a w dodatku to nigdy nie minęło... Meczylismy się aż była na tyle duża, że przestała spać w dzień. Dzisiaj znowu karmienie nie pomogło i musieliśmy się wszyscy ubrać i wybrać na przejażdżkę i dopiero w samochodzie zasnął. Dzisiaj to problem rozwiązało, ale nie wiem co zrobię na tygodniu jak TŻ będzie w pracy... :/

Agnieszka to się nachorujecie, zupełnie jak my Mnie tez cos zaczyna grac na oskrzelach. Mam tylko nadzieje, że zlapalam od małego, a nie jakiegoś nowego wirusa...

Któraś z Was pisała, że w pepco wyprzedaze i faktycznie obkupilam dzisiaj dzieciaki, że ponad stowke zostawilam, ale AZ szkoda było nie skorzystać jak bluzki dla Tomka za 5zl, sweterek za 9.99 itd.
Stary 2015-02-07, 19:16   #3470
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Coffe Maja nie spi dluzej niz 4 h w dzien.
Teraz usnela na cycu.

Gosia Maatko jak ja Ci zazdroszcze, ze Julinek tak spi.

Co do mm no to jednak mam racje. A tak napeawde wiele razy udaje sie ze mala spi dzieki ciumkoleniu
O kurcze to nie wiem, chyba faktycznie trzeba przeczekać

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
U nas się to sprawdza. Nie liczę ile młody ma drzemek i ile śpi, ale tak na oko to ze 3-4 i na pewno nie śpi dłużej niż 4h w dzień, w nocy za to ładnie przesypia do rana. Choć ostatnio coraz później chodzi spać, kiedyś o 21 nie było już dziecka, a teraz walka do 22 co najmniej. Widać, że padnięty, a spać nie będzie Mam nadz że to skok i że się skończy niedługo.

Pur dobrze, że nie dajesz sobie wmówić tego mleka Powiem Ci, że Łucja na mm spała gorzej, niż Tymek na piersi.

Młodemu wyszła wczoraj wysypka. Na calutkim ciele. Głowiliśmy się od czego, bo nic nowego nie jadłam, proszek też ten sam. Dziś rano na buzi miał więcej kropek niż normalnej skóry. Widać, że go swędzi Mój bidulek mały... I wiecie co, to chyba po viburcolu. Daliśmy mu przedwczoraj czopa i wczoraj też, bo niespokojny był przez te dziąsła... A tu takie coś W ulotce alergiczne objawy skórne są jako rzadko występujące no ale są, więc to chyba to.
No u nas tez ostatnio problem z zasypianiem, co 2 dzień mniej więcej. Raz mi padnie szybciutko a innym razem jak wczoraj męczymy się godzinę, zdecydowanie skok

Jak nie zęby to alergia biedny
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 19:51   #3471
nocnyskowronek
Raczkowanie

Skok minie! U mnie już koniec albo prawie koniec. Dużo mniej marudzi i z powrotem ładniej śpi nocą. Ale ze 3 pobudki jeszcze mam i tak po 7 już często marudzi. Zwykle przetrzymamy ją do 8, ale dzisiaj nawet pospaliśmy do 10

Z okazji skoku nauczyła się też nowych rzeczy Wczoraj podjęła się próby czołgania do przodu Łatwiej jej poruszać się do tyłu albo dookoła siebie (w sensie jak wskazówki zegara). Już często mi wychodzi z maty edukacyjnej na podłogę!
A dzisiaj kiedy chciałam ją nagrać jak próbuje się obrócić z pleców na brzuch to w końcu jej się to udało Później jeszcze dwa razy powtórzyła. W drugą stronę obraca się już od jakiegoś czasu, ale bardziej jest to taka kontrolowana wywrotka
Ze dwa dni temu z leżaczka (nie przypinaliśmy jej jeszcze, bo i tak była na podłodze i pod opieką przynajmniej jednego z nas) podniosła się tak, że gibnęła się na bok prawie na podłogę (no ale tata ją złapał).
Zaczęła dużo sprawniej chwytać i obracać sobie w rękach zabawki. Robiła to już od dawna, ale teraz jest to bardziej precyzyjne i chętniej łapie nawet za te bardziej oddalone, do których musi się kawałek przesunąć.
Poza tym ja widzę jak ona ewidentnie już nas rozumie! Np. leży sobie, pytam się czy może spróbuje się poobracać - a ona momentalnie zaczyna te próby

Także skok ciężki... Ale tyle nowych umiejętności, że warto go przeżyć Poza tym u mnie zaczęło być lepiej jak ten 19 tydzień się zaczął a nie kończył, więc zawsze to nadzieja na tydzień mniej

Też mnie denerwują rady o mm na dobre spanie Nie dajcie się! Jak nie ma potrzeby mm to nie warto dla samej wygody (która też nie jest pewne, że będzie). Ja też trzymam się tylko kp
Stary 2015-02-07, 20:00   #3472
farminka
Wtajemniczenie

U nas tez sporo nowych umiejętności przybyło w tym skoku i tez juz wyczekuje końca tego tygodnia Nasze dzieci z tego samego dnia

Przymierzam się do zakupów do rozszerzania diety. Mam na liście:
Łyżeczki z miękka końcówką
Miseczkę
Fartuszek z rekawkami
Kubek niekapek
Smoczek z siateczka
O czymś zapomnialam? Podpowiedzcie co się jeszcze przyda? Bo moja pamięć dziurawa jak ser
Stary 2015-02-07, 20:04   #3473
Katrina2000
Raczkowanie

Hej dziewczyny, u nas tez skok i czekam z wytesknieniem na koniec, choć dziś nie było tak źle bo urzadzilismy sobie z tz walentynki i podrzucilismy małego do mojej mamy na prawie 4 godz pierwszy raz na tak długo, fajnie tak się gdzieś wyrwać
Stary 2015-02-07, 20:44   #3474
Koralinka86
Raczkowanie

Ja tak na szybko.
U nas też już dużo, dużo lepiej i chyba skok ma się ku końcowi, bo Łucja daje mi trochę odetchnąć, lepiej śpi i jakoś się to wszystko unormowało. Miodu nie ma, ale i ona jest spokojniejsza i ja jestem w lepszym nastroju. Tylko nie wiem na ile to jest zasługa mego Dziecięcia a na ile... zatyczek do uszu. zainwestowałam w to cudo i jak widzę, że krzyczy z ekscytacji nową grzechotką lub ze złości na kostkę sensoryczną, że się cała do buzi nie mieści to wkładam sobie zatyczki do uszu i jest git

Spanie się unormowało, ale tylko te dzienne, czyli bez zmian cztery razy po około 40 min. Na noc usypia w przeróżnych porach: raz o 20, raz o 22 a czasami i koło północy, ale zawsze wstaje o 7.30

Byłam z nią u lekarza i co się dowiedziałam:
1. główka jest odkształcona fizjologicznie, mam próbować z wit. D i jak będzie szkodzić to podawać 3-4 razy w tyg. i sama się suplementować. Grunt to dotrzymać do wiosny.
2. zmiany na skórze, ulewanie i brzydkie kupy mogą być oznaką alergii, ale też mogą być wynikiem przyjmowania leków. Stanęło na tym, że mam odstawić nabiał, czekoladę i inne silne alergeny i obserwować dalej.
3. Na przełomie marca/kwietnia idziemy do szpitala robić mikcję. Tutaj nie ma wyjścia i trzeba to zbadać.
4. W piątek idziemy na zaległe szczepienie.
5. Łucja waży 6240g.

Poza tym okazało się, że laboratorium, w którym robiłam posiewy często ma zafałszowane wyniki, bo wożą mocz na posiew, aż do Wrocławia i mogło być tak, że żadnego zapalenia nie było, a wszystkie leki podawaliśmy na darmo. Moja pierwsza pediatra nawet się o tym nie zająknęła, choć o tym doskonale wiedziała, bo pracuje w szpitalu razem z tą, u której byłam w piątek. Ale machina ruszyła i teraz musztarda po obiedzie i trzeba sprawę wyjaśnić w szpitalu. Jak to usłyszałam to myślałam, że ze stołka spadnę.
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 20:52   #3475
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Ta drzemka o której pisałam skończyła się po 17 minutach Więc pooospał
Później poszliśmy z rodzicami do sąsiadów, Młody poszalał, po 18 usnął mi na rękach, spał 40 minut, rekord dzisiejszego dnia
Codziennie kapiemy go o 19, ale wyszłam o 19:30 i sama wykąpałam Małego , daliśmy radę. Później na górę do wyra- lewy cyc, prawy cyc, lewy cyc i śpi już od 20 30 nieprzerwanie

Jutro chyba podjadę do teściów, dawno nie widzieli Maleńtasa.

Gosiak, super Ci Julek śpi, On przechodził jakiś skok w ogóle ?

Morti wspólczuję wysypki, nie wytłumaczysz takiemu Maluszkowi żeby się nie drapał Oby szybko przeszła !

Agnieszkakr, Farminka, ale się do Was choróbska przypałętały Kurujcie się jakoś

Skowronek
, ale Gwiazdeczka mądra Pięknie Ci się rozwija !

Farminka
, to moje pierwsze dziecko, więc "co jeszcze" to nie podpowiem, ale zapytam Co to smoczek z siateczką i do czego ?
Kubek niekapek, czyli już z butli nie będziesz podawać ?I co będziesz dawać do picia ?
Stary 2015-02-07, 21:08   #3476
farminka
Wtajemniczenie

Smoczek z siateczka jest do jedzenia owoców i warzyw. Fauny gadżet. Tu jest pokazany i opisany: http://mamom-polecamy.blogspot.com/2...ola-d.html?m=1
Butelek jeszcze nie probowalam używać i jeśli będziemy się dalej cycowac to może przejde od razu do niekapka. Podobno mniej zaburza ssanie i dziecko uczy się picia z kubka, praktyczniejszy, bo się nie wylewa, wiec może etap butelki przeskoczymy. A do picia to jakieś soczki, wodę, ale to raczej na lato się nastawiam. Po prostu jak juz będę robić zamówienie na all to chcę juz kompleksowo na przyszłość
Stary 2015-02-07, 21:18   #3477
nowa8686
Zakorzenienie

Farminko fajny gadzet.nabede w przyszlosci

Koralinkp super ze lepiej.

Pur oby Oli spal.

Zmykam kochane. Nie wiem ile mam czasu, maja po cycu przytulona do pieluszki, obie raczki trzymajace moja reke usnela. Chwilo trwaj! Prosze...

Fasolinka
Stary 2015-02-07, 21:29   #3478
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Koralinka, no to trochę się dowiedziałaś
A co do wyników Jak mogą być zafałszowane ? Mamy 21 wiek

Farminka, dzięki za odp ! Super gadżet Też nabędę jak już będzie czas

Nowa Oli śpi jak suseł Kładź się kobitko, wyśpij się ! Ja też zaraz idę tylko próbuję w końcu wstawić fotkę Maleńtasa do klubu
Stary 2015-02-07, 21:31   #3479
farminka
Wtajemniczenie

My właśnie zaliczamy pierwsze nocne karmienie, bo młody spał od 19.30
Stary 2015-02-07, 21:45   #3480
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Farminka, ładnie Ci dziś zasnął

Ja oczywiście nie idę spać, robię porządek ze zdjęciami na kompie. Oli pewnie też niedługo będzie cycował, więc co, położe się, zasnę, a tu pobudka ?

Tak sobie przeglądam stary klub. Wodaqua, Tynka, Letka, Lunnas, Agatkia, no i przede wszystkim EVER !
Dziewczyny WHERE ARE YOU ? Odezwijcie się, co u Was, jak Maluszki !

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości