|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
Cytat:
Jeśli tylko nie ma infekcji bakteryjnej / grzybicznej pochwy albo układu moczowego bądź skłonności do ciągłego ich nawracania, to basen jest nawet wskazany Fajnie odpręża, nie obciąża kręgosłupa, pozwala się rozluźnić. Nie można się tylko jakoś mega forsować, korzystać z jacuzzi, biczy wodnych, i uważać na urazy (w praktyce, żeby ktoś nam nie przywalił :P).Myślę co by tutaj wszamać na podwieczorek ![]() :conf used:Mam banany... i maślankę... i serek wiejski... i winogrona. No kurcze, sama nie wiem co bym zjadła. Jogurty też mam...
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś chyba budyń sobie zrobię
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Był wczoraj
![]() Chyba zjem sobie serek wiejski z banankiem
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Po kapieli. Włosy ułożone. Tylko wyprasować i ruszamy jeszcze do sklepu i do teściów.
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja serek wiejski wolę bez dodatków
ewentualnie ze szczypiorkiem, rzodkiewką
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
a druga kolezanka ma mi pozyczyc wiaderko, bo bardzo sobie chwaliła- przede wszystkim przez to ze dziecko bardzo spokojne jest w takiej kąpieli no i super dzialały te kąpiele na kolki wszelkiego typu wypróbuje wiec wiaderko z pewnoscia- dzialanie antykolkowe mnie przekonuje ![]() dżampreza ![]() Pogoda piękna ale coś nie mam weny do sprzątania ![]() Ale czas sie zaraz ogarnąć w końcu ![]() Miłego weekendu dziewczyny
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też pięknie, sprzątać nie sprzątam - małż odkurzył tylko, może naczynia umyję
![]() wyszłabym najchętniej na spacer ze szkrabem ale mam obawy
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż rozmawiał z tym właścicielem a ten..... dał mu nr do swojej żony hahaha porażka. Piszę 3 skargi w sumie i tyle.
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- On myślał, że mąż awanturę zrobi a on bardzo dyplomatycznie z nim rozmawiał, że generalnie facet nie wiedział co ma powiedzieć hehe dostał tzw kulturalna z☠☠☠ke. Ale nie przeprosił też także no. |
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam więc już odpisuję
Byłam wczoraj na tym spotkaniu klasowym, powiem Wam że było super Znajomi wychwalili że prócz brzuszka w ogóle się nie zmieniłam i że ciąża mi służy, co było bardzo miłe Potem pojechałam do znajomego zgarnąć Tż i w rezultacie w domu byłam po godz 24 spałam jak ciapek Dziękuję za odp co do basenu, rozważaliśmy taka opcję, ale jak założyłam strój i wyobraziłam sobie do tego czepek to zwątpiłam ![]() Za glukozy, wyniki i wczorajsze wizyty mocno gratuluję ![]() majaa86 piękny bukiet ![]() Ola trzymam kciuki za pieska Nadzieja Tak jak truskaweczka chyba pisała, cholestaza objawia się przede wszystkim mocnym swędzeniem stóp i dłoni. Czytałam o tym w 1 trymestrze kiedy to i mi dokuczało przeokrutne swędzenie całych nóg, pleców i dekoltu. Mogłam się zadrapać do krwi a i tak swędziało. Nie miałam żadnych krostek ani wysypki, ale faktycznie skóra była dużo bardziej wrażliwa bo nawet po depilacji wyskakiwały mi podrażnienia, z czym nigdy nie miałam problemu. Zaopatrzyłam się w szare mydło z nanosrebrem, zrezygnowałam z wszystkich żeli i mocno nawilżałam skórę, przeszło. W tej chwili czasem swędzą mnie jeszcze plecy, ale to sprawa trądziku, który mi się też w ciąży pojawił między łopatkami ![]() LuckyLove jeżeli jest taka opcja, to ja proszę o zdj siostry w niej wygląda bardzo ładnie Kinga współczuję sytuacji i uważam że dobrą decyzję podjęłaś o zmianie lekarza i mam nadzieję że uda się wyciągnąć z ich zachowania jakieś konsekwencję bo to jest przesada ![]() Emilia no to zdrówko żeby autko dobrze się spisywało ![]() 1 rożek, 0 otulaczy do wózka moim zdaniem spokojnie wystarczy kocyk Cytat:
![]() Tien co do przepisu na grochową z ziemniaki to w sumie żadne cuda. Dzień wcześniej moczę groch w wodze żeby zmiękł, zostawiam na noc. Kolejnego dnia nastawiam do gotowania dodając marchewkę, pietruszkę po jakiś 15 minutach pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuję dopóki groch i reszta nie zmiękną. Można dodać podsmażony boczek lub kiełbaskę w kotkach. Podbijam zasmażką, doprawiam solą, pieprzem i gotowe
|
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
My z okazji 100dniowki idziemy na jakies jedzonko dobre i kawke z ciachem
![]() Takze milego weekendu, wypoczywac
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
Hejka,
Szukam na allegro koszul do karmienia i natrafiłam na takie, ma któraś z Was http://allegro.pl/taro-rozpinana-kos...986925867.html
|
#613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za studniówkę![]() Mąż w pracy, ja przed tv ![]() Wszamałam całą pizzę
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sól, pieprz, szczypiorek i rzodkiewki mmmmm ... a mój mąż znowu tylko z dżemem ![]() Uffff...dopiero co się położyłam na chwilę. Sprzątanie, gotowanie, pieczenie i tak zlecialo do 17 :p
Edytowane przez maartussss Czas edycji: 2015-02-07 o 17:42 |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulga dla kręgosłupa nieziemska, teraz się zbieram i zebrać nie mogę ![]() a co do grochówki to taką rozumiem ale wczoraj nie pisałaś o grochowej z grzybami? czy to już moje urojenia?
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
A ja znowu wcinam pączki swojej roboty..waga pójdzie do góry jak nic..
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Umieram...sprzątanełam całą kuchnie, starlam kurze w salonie, przybrałam i przewietrzylam porządnie kołdry i poduszki co by ta zaraze przegnać z sypialni na dobre, plus milion prań wstawiłam i rozwiesiłam, no i chyba przedobrzyłam z tym ogarnianiem...brzuch boli i twardy jest :/ ale K. ma czkawke wiec z nim jest OK...
Tą kuchnie to w sumie sprzątanełam przypadkiem, bo TŻ nie było, a sąsiad czuł się samotny i przylazł pogadać z red labelem wiec on pił i opowiadał mi bajki, a ja sprzątałam hehehe
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Emilka gratuluję auta
i oby dobrze Wam służyło![]() Ruska za studniówkę ![]() Kinga mam nadzieję że skarga pomoże i im dadzą popalić, nie tak się traktuje pacjentów. Nie odpuszczajcie im, może się czegoś nauczą, bo te baby na recepcji to czasem zachowują się jakby wszystkie rozumy zjadły i jakby siedziały tam za karę. ![]() Ola kciuki za pieska, daj znać jak się ma ![]() A ja dziś byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. I póki co jestem bardzo zadowolona położna która prowadziła jest mega spokojna, mówi o wszystkim tak ładnie, że tego porodu i bólu doczekać się nie mogę jak pielęgnować maleństwo, jak wyprawka. Myślę że bardzo mi i tż to się przyda, bo to zupełnie inaczej słuchać kogoś doświadczonego w porodach i pracy z noworodkami, może mi cała wiedza od Was się uporządkuje Ah i po SR poszliśmy na obiad na kebaba pychota i zaraz zabieram się na ciasto drożdzowe ze śliwkami, oby wyszło
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodowa super
mnie tak pozytywnie nastroiła położna, która oprowadzała nas po szpitalu, że olałam konsultacje z anestezjologiem (bez nich nie można zzo), później trochę klęłam na nią no ale fakt jest taki, że boli jak jasna cholera ale to dobry ból wpadam na ciacho!!!
|
#620 |
|
Konto usunięte
|
Dostała 4 zastrzyki, jak przeżyje do jutra to kolejne.. Ale w bardzo złym stanie jest i po tych zastrzykach też bez poprawy
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Zatruł ja ktoś ale Wet mówił że dziwne objawy bo powykręcalo ja i łapy prawie sparaliżowalo.. Trzesla się cała jak przyjechalismy |
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Ola
współczuję naszego poprzedniego psa też ktoś otruł, nie zdążyliśmy zareagować Tien a faktycznie dodałam jeszcze kurki Pycha Dziewczyny czy zwracacie uwagę na składy kosmetyków w ciąży? Bo ja dziś byłam na zakupach bo pokończyło mi się wiele rzeczy pielęgnacyjnych i jak zaczęłam czytać to na to wychodzi że niczego użyć nie mogę ;/
Edytowane przez loluska Czas edycji: 2015-02-07 o 18:12 |
|
|
|
#622 |
|
Konto usunięte
|
Mówił że wg niego powinna przeżyć ale gwarancji dac nie może
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie brzuch smaruję specyfikami dla ciężarnych a tak to wszystko po staremu Ola przykro mi z powodu pieska, mam nadzieję, że wyjdzie z tego
|
|
#624 | |
|
Rozeznanie
|
gratuluję
![]() Emilia 25 Super autko-oby długo służyło. Cytat:
|
|
|
|
|
#625 |
|
Konto usunięte
|
Tien ja już wyje... Nie bd dziś chyba spać... Ja nie chce żeby zdychala
|
|
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#627 |
|
Konto usunięte
|
5 lutego rok skończyla
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do twarzy krem z olejekiem różanym, olejku różanego też podobno nie można
|
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Ola będzie dobrze, trzymam kciuki mocno, ważne że już weterynarz ją widział, oby te zastrzyki pomogły
a tego kto ją próbował otruć zabiłabym, nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem takich ludzi Cytat:
ciacho jak upiekę to się podzielę, trzymajcie kciuki żeby wyszło
|
|
#630 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj u tej babeczki chcę robić zdjęcia z brzuszkiem i z małym
Duzo moich znajomych robiło u niej i mają zdjęcia rewelacyjne po prostu http://netafoto.blogspot.com/p/fotografia-dzieci.html
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

Fajnie odpręża, nie obciąża kręgosłupa, pozwala się rozluźnić. Nie można się tylko jakoś mega forsować, korzystać z jacuzzi, biczy wodnych, i uważać na urazy (w praktyce, żeby ktoś nam nie przywalił :P).

czy to już moje urojenia? 
i zaraz zabieram się na ciasto drożdzowe ze śliwkami, oby wyszło
naszego poprzedniego psa też ktoś otruł, nie zdążyliśmy zareagować