![]() |
#3601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Mala
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny nigdzie się nie przenoście! Nie możecie nas tu tak zostawić! Potrzebujemy się ma wzajem. ![]() Mamuśki kp to nie przelewki, my też od was czerpiemy wiedzę. U mnie na SR położna też mówiła to samo i że jak dziecko krótko ssie to trzeba odciągnąć zanim się dziecko przystawi, tak żeby właśnie dać to "drugie danie". Migotka ![]() Olcia,ja też muszę wyparzyć te wszystkie rzeczy. Wyobraź sobie, że ja nie mam jeszcze pieluszek flanelowych.. ![]() Martula jak tam u Chebie? Kciukasy. A szpital pełen wypas! : D jak w hotelu. A propos szpitala, ja już wiem gdzie chcę rodzić ![]() Ale muszę poczekać, ja jeszcze nie rodzę,bo nie będę miała czym tam dojechać, bo dziś musieliśmy oddać auto do naprawy,bo jak wracaliśmy to zaczęło nim telepać na niskich obrotach i kontrolka silnika zaczęła świecić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Alunia, czyli wybrałaś szpital w Wałbrzychu
![]() ![]() Tylko własnie ostrych, smażonych, tłustych ![]() Czekam juz na mojego męża od dwóch godzin, kiedy wróci do domu i doczekac się nie mogę grrr ![]() Z Torunia jak wyjechał po 16 już powinien być...ehh ale niech jedzie powoli, żeby dojechał. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- wrócił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Rozeznanie
|
Hej,
od wczoraj mnie nie było a tu już dwie mamusie rozpakowane ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj spotkałam się z koleżanką i dowiedziałam się że w sierpniu zostanę ciocią, cieszę się bardzo.Kupiłam dzisiaj w Zarze śliczny płaszczyk na przyszłą zimę, zrobię jutro zdjęcie to się pochwalę, śliczny jest ![]() 1141655- gratuluję serdecznie przystojnego syna ![]() maladT- bardzo się cieszę że już możesz tulić swoją córeczkę, również gratuluję serdecznie ![]()
#3604 |
Wtajemniczenie
|
Olcia, ona nam jeszcze mówiła, że jak się zje kotleta to też świat się nie yawali tylko żeby dzidzię obserwować i nie wprowadzać codziennie nowinek bo nie będzie wiadomo co zaszkodziło,jeśli zaszkodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie zawsze wyobrazalam ze na skurczach bede pod prysznicem a tu figa. Caly czas lezalam pod ktg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Przeklęte, ja już sobie nic nie wyobrażam i nie obiecuję. Ale lubię mieć świadomość, że w razie czego mam możliwość skorzystać
![]() Agata, poka,poka ![]() Olcia cierpliwości, byle by bezpiecznie dojechał. |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
hej
padam na pysk ![]() od siedzenia takiego dlugiego o dziwo-spuchly mi nogi :/ logoasia juz wiem jakie mialy miny Twoje kolezanki jak Cie zobaczyly na egazminie ostatnim,bo moje dzisiaj mialy miny bardzo podobne zapewne ![]() ![]() i te teksty jeszcze ![]() ![]() martulka noo te szpitale u was,jak juz czytam ze sobie jedzenie wybieralas z menu-a tu od razu przed oczami obraz posilkow w szpitalach naszych Polskich-bo wedlug mnie wszedzie jest tak samo,chyba ze w prywatnych lepiej karmia ![]() ciekawe czy Sara juz na swiecie,czekamy na nia mala aaaaa gratulacje mamusiu!!!!! i Oliwka jaka duza dziewczynka ![]() Ilonka moze byc tak jak dziewczyny pisaly,ze jak maly krotko ssie to tylko to mleczko "picie"zbiera,jak sie np za chwile obudzi to mozesz go sprobowac do tego samego cyca przystawic,albo wlasnie troszke sciagnac laktatorem meire,Paulina to sie na pewno unormuje,ten czas ssania,na poczatku zawsze to troche trwa,ale potem im starsze dzieciaczki tym krocej to jest lui ![]() ![]() ![]() pamietam jak ja dostalam i aplikowalam w wc i mi wpadl do kibla ![]() ![]() DuszonaMarchewka udanej imprezy ![]() Aga wow ale wam sie udalo,ze macie dzieciaczki z tego samego dnia ![]() ![]() Kasiulka pamietaj ze kazdy inaczej na to cc reaguje,a teraz to z kazdym dniem bedzie tylko lepiej ![]() Migotka ojej jeszcze sie meczycie w szpitalu? a maly jest naswietlany? mam nadzieje ze laktacja zostanie z Toba,a bilirubina zacznie spadac i bedziecie mogli szybko wyjsc do domku ![]() Olcia widzisz,Ty sie stresujesz a on juz jest ![]() Alunia super ze ten szpital okazal sie tak dobrze przystosowany,tak ze decyzja podjeta a ja sie dzisiaj dowiedzialam od poloznej,ze wanna i prysznic kapiele i ciepla woda akcje spowalniaja a nie przyspieszaja,ze owszem skurcze sa mocniejsze ale ciepla woda rozluznia i ze to akcje spowalnia,ale nikt o tym nie mowi-mowila to w kontekscie szpitala-pytala w ktorym rodze i mowila mi jakie warunki sa w nich dziewczyny a z ta odchowalnia-przeciez my wszystkie razem tak dlugo jestesmy,myslalam ze to takie bedzie oczywiste ze jak sie wszystkie rozpakujemy caly nasz watek przeniesiemy na odchowalnie juz jako mamusie lutowe 2015 ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- ale mi niedobrze i mnie glowa boli,zaraz chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
MaladT w koncu
![]() ![]() ![]() Aga wow niesamowite z Agatą blizniakowa, gratulacje dla niej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobię rano zdjęcia tego płaszczyka żeby dobre światło było, jak dla mnie jest śliczny ![]() ![]() Olcia - czekaj cierpliwie na mężulka, jak u Was są takie warunki pogodowe jak u nas to lepiej jak pojedzie spokojnie bo oblodzona jest strasznie droga. Mój pojechał sobie na narty i też bym chciała żeby przyjechał do domu ![]()
![]() |
#3611 |
Raczkowanie
|
Gratuluję Aga i Mała, Mała pełen szacun za taką wagę Oliwki! Marta jestem ciekawa jak u Ciebie, bo Ty pewnie w podobnych warunkach do mnie będziesz rodzic, więc czekam najbardziej na Twoją relacj. Ja już po terminie, więc próbujemy wszelkich znanych sposposobow na przyspieszenie, a tu zero objawów. Nawet ten cynamon z tartym jabłkiem jadłam
![]() Edytowane przez 85jjaa Czas edycji: 2015-02-07 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję:-* na razie wychodzi na to ze moje mleko bardziej szkodzi niż pomaga, zobaczymy co nam w poniedziałek powiedzą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po wieczornym ważeniu okazało się że Filip przytył 50g ![]() ![]() Za to ja jestem przeziębiona ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3614 |
Zadomowienie
|
Buuuu śmieje się do tej pory z Twojego czopka
![]() zjem jabłko jeszcze dzisiaj może mnie ruszy a jak nie to jutro to ogarnę... jak T. przyjedzie ![]() u nas dzisiaj super dzień pod względem kp i spania. Oby tak zostało ![]() ciekawe czy Sara juz na świecie. Zostałam sama na sali. Jak mi zźle... nie mam do kogo buzi otworzyć... ale jakaś łaska rodzi juz na finiszu wszystko słyszę może mi ją tu dadzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zadomowienie
|
Aaa, Mała - gratuluję!! No to już wszystkie 3 jesteśmy rozpakowane
![]() A propos karmienia: Józinek je też dość krótko, ok 10 minut. Położna mówi jednak, że to dlatego, że jest mały. Je za to chyba efektywnie, bo przybiera na wadze dość sporo, ostatnio w ciągu 4 dób przybrał 250g, a to podobno dużo. Kupiłam na Allegro wagę i sami też będziemy Józia ważyć. Wydaje mi się, że wyznacznikiem tego, czy dziecko się najada jest właśnie waga i liczba kupek - nie kleksów. |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam fotkę, ale nie jest tak fajnie doświetlona
![]()
#3617 |
Zakorzenienie
|
lui wiesz wtedy mi nie bylo do smiechu,sie wystraszylam ale stwierdzilam a kij z tym czopkiem
![]() Agata bardzo ladny ![]() mialam taki podobny dla corci tylko w czerwonym kolorze,slicznie w nim wygladala migotka aha,jak Filipek przybiera to najwazniejsze ![]() a Tobie duzo zdrowka,w szpitalu to chyba nie trudno o jakies zakrazki ![]() Inco dobrze ze maly ladnie przybiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Agata, fajny ten płaszczyk ![]() Agata, Buu, przyjechał ![]() ![]() ![]() Migotka, zdrówka dla Ciebie i brawo dla Filipka za przytycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Rozeznanie
|
Wszystko fajnie tylko dlaczego w regularnej cenie kosztuje 200 zł
![]() ![]() W ogóle chodziłam po tej Zarze i tam same szczupłe super wyglądające laski, a ja toczący się waleń przy nich ![]()
#3620 |
Zakorzenienie
|
Inco, Twój synek też ładnie przybiera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Ola no widzisz
![]() ja bym cos zjadla ale z drugiej strony tak mi niedobrze chyba dzis szybko pojde spac,bo cos mi sie juz oczy same zamykaja |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Rozeznanie
|
Ollllciaaa- widzisz doczekałaś się swojego tż, ja na mojego jeszcze czekam, może za godzinę przyjedzie
![]()
#3623 |
Zakorzenienie
|
Lui, zawsze masz wizaż
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Buu, faktycznie cały dzień na uczelni ehh ale i tak jeszcze masz siłę ![]() Agata, straszne są warunki na drodze :/. Miejscami jest fajnie, czarna droga, a gdzieniegdzie czysty lód :/. Niedługo i Twój mąż wróci ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Fajny film leci na tvn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Konto usunięte
|
Inco super że mały tyje
Maciejka może że stresu ta choroba? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
|
Mala śpij i odpoczywaj ile się da, komu jak komu tobie się należy po takich męczarniach.
Jak mnie kluje w pipce, zaraz zwariuje, aż do krzyża ból idzie. Eh jak ta moja córa daje popalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Buu, "życie od kuchni"
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ja w ogóle lubie filmy oglądać o gotowaniu i jedzeniu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Babeczki.... to ja tez sie nigdzie nie wybieram. Zostajemy do końca
![]() Mala gratulacje, w końcu!!!!! martula - jestem całym sercem z toba!!! meire - my z M tez za tydzień wracamy do Warszawy. M wraca do pracy.Ja zostaję sama z małą i już trzęsę portami. Wyć mi się chce. Też nie jesteśmy w stanie niczego wyregulować. Dziś było dużo ludzi, więc minodzała spała po 1 h kilka razy. Teraz zjadła 80 ml mm i chyba spi, zobaczymy jak długo. Ja wisze nna laktatorze. Dziś pierwszy raz nawet się dno butelki przykryło, to chyba sukces? Dieta matki karmiącej.... rewelacyjne pytanie.... jakby się zastanowić. Jem śniadanie o 12.30. obiad o 18, jak mi ktoś wciśnie, bo ogólnie z tego wszystkiego nie mam apetytu. A to chwyce jabłko a to coś innego, ogólnie mega bryndza. Dziś wiem, ze była pomidorowa. i tyle. jednym palcem stukam, w drugiej rece laktator. |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
Ollllciaaa- też właśnie oglądam ten film
![]() ![]() buu007- piszesz o tym filmie z misiem?? Tedym?? akurat on tak mi wpadł w mój gust że nie mogłam się przestać na nim śmiać ![]()
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zielona... tez malo jem... stad chyba bierze sie to, ze na kp tak szybko sie chudnie... ![]() ![]() Dziewczyny kp.. a Wasze dzieci robia kupki codziennie??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.