Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-06, 12:45   #2851
caarolaaa
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Anulują. Ogólnie nie polecam zamawiać online, zwroty też nie są wtedy najłatwiejsze. najlepiej przejść się do salonu i poprosić o sprowadzenie konkretnego modelu
dziękuję za wiadomość, faktycznie anulowali zamówienie najbliższy sklep mam trochę daleko skusiłam się na zakup online. No nic, będę musiała zatem wybrać się za jakiś czas do parfois

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
Teraz na PayPal możesz zrobić przelew z konta i następnie dokonać zapłaty przez PayPal. Trochę dłużej to trwa ale można płacić bez karty
Ooo, nie wiedziałam, dziękuję za wiadomość
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 12:58   #2852
Agnessa*
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Czysta prawda
https://www.venezia.pl/torba-p-21423-168-14.17.168.html te bardzo mi się jeszcze spodobały, mają fantastyczne kolory i ładnie się prezentują. Moja koleżanka się zastanawia nad jakimś żywym kolorem na wiosnę, np. malinowym.
Śliczna ta malina
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 14:47   #2853
Ciemna163
Kociara

Co robicie na co dzień z włosami? Stylizujecie je jakoś? Byłam parę dni temu u fryzjera, fryzura bardzo mi się podoba (z fryzjerem rozumiemy się bez słów, mam farta ), ale chyba jednak powinna być stylizowana na szczotkę :/
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 15:14   #2854
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Co robicie na co dzień z włosami? Stylizujecie je jakoś? Byłam parę dni temu u fryzjera, fryzura bardzo mi się podoba (z fryzjerem rozumiemy się bez słów, mam farta ), ale chyba jednak powinna być stylizowana na szczotkę :/
Każdego ranka myję, nakładam serum silikonowe, suszę i już takie wyglądają spoko, czasami prostuję. Ale chciałabym taką obrotową szczotę do suszenia, więc wiem o czym mówisz.
W poniedziałek rano idę obciąć włosy, bo mam dość. Przy okazji poproszę o poradę odnośnie koloru.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 15:44   #2855
Ciemna163
Kociara

Ja od... 6? lat nie mam nawet suszarki teraz mam taką grzywkę jak Justyna z kanału LGS, tylko jakoś brak mi objętości Jak wyszłam od fryzjera, to było wow - no nic, chyba czas zainwestować z suszarkę.
Stary 2015-02-07, 17:51   #2856
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
ja używam termoloków o dużej średnicy jeśli mam czas napewno mniej czasu zajmują niż jakakolwiek inna stylizacja bo zakładasz i sciagasz a reszta sama się robi, ale tak z godzine je ponosić trzeba więc niby mniej czasu a jednak wiecej

Cytat:
Każdego ranka myję, nakładam serum silikonowe, suszę i już takie wyglądają spoko, czasami prostuję. Ale chciałabym taką obrotową szczotę do suszenia, więc wiem o czym mówisz.
W poniedziałek rano idę obciąć włosy, bo mam dość. Przy okazji poproszę o poradę odnośnie koloru.
powiem Ci, że mam obrotową szcztoke od roku dwóch i użyłam jej moze z 5 razy od tego czasu

Cytat:
tego pierwszego kanału szukałam Kiedyś trafiłam na jakiś jej filmik, ale zapomniałam nazwy kanału, dzięki

Ale co do drugiego, to moim zdaniem dziewczyna ubiera się mało klasycznie No nie wiem, nie moja bajka.

Twoja ładniejsza ale może na żywo te też wyglądają ładnie.

możliwe, że masz racje, mi jakoś sie kojarzyła z klasycznym ubiorem, ale nie śledzę tych kanałów ze względów modowych, wiec faktycznie mogło mi sie coś przywidzieć
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 22:22   #2857
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na co dzień nie stylizuję

Włosy myję co 2 dni; nakładam maskę / odżywkę, później olejek lub jedwab na końcówki i suszę Na szczęście nie muszę ich prostować / wywijać na szczotce, itp. bo nie są problematyczne, więc jak je wysuszę, to fryzura jest gotowa
Stary 2015-02-07, 22:25   #2858
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
ja używam termoloków o dużej średnicy jeśli mam czas napewno mniej czasu zajmują niż jakakolwiek inna stylizacja bo zakładasz i sciagasz a reszta sama się robi, ale tak z godzine je ponosić trzeba więc niby mniej czasu a jednak wiecej

powiem Ci, że mam obrotową szcztoke od roku dwóch i użyłam jej moze z 5 razy od tego czasu

możliwe, że masz racje, mi jakoś sie kojarzyła z klasycznym ubiorem, ale nie śledzę tych kanałów ze względów modowych, wiec faktycznie mogło mi sie coś przywidzieć
godzinę?
kurczę, zastanawiałam się na termolokami, myślałam, że wystarczy ok. 20-30 minut by uzyskać luźne loki. To był jeden z moich punktów tegorocznej chciejlisty. A nakładasz na włosy umyte tego samego dnia, czy następnego? Słyszałam, że na świeżych włosach nic się nie kręci, prawda to? Jakiej firmy masz termoloki? (przepraszam za gradobicie pytań, ale nie chciałabym aby termoloki wypadły z chciejlisty )

Stary 2015-02-07, 22:28   #2859
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
godzinę?
kurczę, zastanawiałam się na termolokami, myślałam, że wystarczy ok. 20-30 minut by uzyskać luźne loki. To był jeden z moich punktów tegorocznej chciejlisty. A nakładasz na włosy umyte tego samego dnia, czy następnego? Słyszałam, że na świeżych włosach nic się nie kręci, prawda to? Jakiej firmy masz termoloki? (przepraszam za gradobicie pytań, ale nie chciałabym aby termoloki wypadły z chciejlisty )
To ja się podłączę pod Twoje pytania, bo też myślę nad termolokami
Stary 2015-02-07, 23:01   #2860
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Cytat:
Kochane, znacie jakieś kanały na YT dziewczyn, które również lubię klasyczny ubiór? Bardzo lubię styl Szusz (która zwraca również uwagę na jakość wykonania i skład), praktycznie 90% rzeczy jakie pokazuje mi się podoba (choć nie wszystko bym założyła, np. ze względu na inny typ sylwetki). Najlepiej gdyby to były polskie dziewczyny, bo można wtedy podejrzeć gdzie kupić coś dobrej jakości, ale mogą być też zagraniczne. Ja instagramowa nie jestem, wolę YT
https://www.youtube.com/channel/UCZp...t1lx_pYMVq8-9g
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 23:29   #2861
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
godzinę?
Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
To ja się podłączę pod Twoje pytania, bo też myślę nad termolokami
nie nakładam na świeżo umyte włosy bo ja nigdy włosów rano nie myje jeśli na dworze nie jest 30 stopni poza tym jeśli myłabym włosy przed nałożeniem to musiałabym wysuszyć suszarką, której nawet nie posiadam. Ostatnio nakładałam je na jeszcze trochę wilgotne włosy, ale naprawdę tylko troche i chyba lepiej sprawdziły sie niż zazwyczaj.

oglądałam efekty po różnych termolokach i jak trafiłam na ten filmik
https://www.youtube.com/watch?v=yLPil_xbAjQ

wiedziałam że te
http://www.euro.com.pl/urzadzenia-ko...bo-h0747.bhtml
są idealnym wyborem

ale ja też mialam ograniczone pole do popisu bo koniecznie chciałam powlekane

Powiem tak, efektu takiego jak na filmie nie ma szans uzyskać, być może przy krótszych włosach tak, ale ja mam włosy gdzieś do żeber. Aczkolwiek efekt jest świetny naturalny, być moze te pół godziny by wystarczyło ale po pierwsze ja i tak w tych wałkach jem , maluje się przebieram itd, więc to schodzi.

ja jak najbardziej nie żałuje tego zakupu, chce jeszcze zakupić model z mniejszą średnicą
http://www.mediaexpert.pl/pozostale-...zacja,id-10169

niemniej jednak jako pierwszy wybrałam zestaw z dużymi wałkami, bo nie zależy mi na lokach na codzień a na zwiększeniu objetości i falach.
Stary 2015-02-07, 23:37   #2862
akna1102
Zadomowienie

Pytanie odnośnie termoloków nie do mnie, ale podzielę sie wrażeniami Mam z firmy babyliss. Długo były na mojej liście chciejstw, zwizualizowałam jak pięknie będe wyglądać po ich zdjęciu Niestety efekt po pierwszym razie nie był taki Wow Po kilku razach wypracowałam metodę, by mieć najlepszy skręt bez siana. Niestety w moim przypadku efekt jest krótkotrwały, muszę używać tony lakieru by utrzymać chociażby lekki skręt przez 8 h pracy

Włosy mam długości do połowy pleców, używam do kręcenia tylko 8 najgrubszych wałków. Nagrzewają się bardzo szybko. Zauważyłam, że skręt jest trwalszy, gdy wałki i włosy dobrze ostygną. Dlatego przy długich włosach może to trwać nawet godzinę I nie zawsze jest na to czas przed pracą. Kiedy zdejmuję po 20 minutach, końcówki włosów są jeszcze ciepłe i łatwiej się rozprostowują.
Zresztą teraz jest trend, by nawet po użyciu lokówki, loki poprzypinać i dać włosom ostygnąć w skręconej formie.

Włosy myję wieczorem więc kręciłam po nocy.

Byłam bardzo nakręcona na te termoloki i kupiłam obraz siebie z miękkimi falami jak modelki Victoria's Secret

Teraz po konfrontacji wyobrażenia i efektu, nie zdecydowałabym się na zakup.

Edytowane przez akna1102
Czas edycji: 2015-02-07 o 23:40 Powód: .
akna1102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 23:56   #2863
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Dziewczyny obcięłam włosy i mega mi sie podoba Może następnym razem odważę się na ciut więcej ale byłam pewna, że będę w domu beczeć, bo mi krótkie nie pasowały jak kiedyś miałam, a tu nic takiego nie występuje - czuję się młodsza o 10 lat
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 01:11   #2864
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
nie do końca mój styl, ale bardzo mi się podoba dzięki. Nawiasem mówiąc, od razu widać, że Amerykanka, one mają jakiś niewytłumaczalny amerykański pierwiastek w swoim wyglądzie

Cytat:
nie nakładam na świeżo umyte włosy bo ja nigdy włosów rano nie myje jeśli na dworze nie jest 30 stopni poza tym jeśli myłabym włosy przed nałożeniem to musiałabym wysuszyć suszarką, której nawet nie posiadam. Ostatnio nakładałam je na jeszcze trochę wilgotne włosy, ale naprawdę tylko troche i chyba lepiej sprawdziły sie niż zazwyczaj.

wiedziałam że te
są idealnym wyborem

Powiem tak, efektu takiego jak na filmie nie ma szans uzyskać, być może przy krótszych włosach tak, ale ja mam włosy gdzieś do żeber. Aczkolwiek efekt jest świetny naturalny, być moze te pół godziny by wystarczyło ale po pierwsze ja i tak w tych wałkach jem , maluje się przebieram itd, więc to schodzi.

ja jak najbardziej nie żałuje tego zakupu, chce jeszcze zakupić model z mniejszą średnicą

niemniej jednak jako pierwszy wybrałam zestaw z dużymi wałkami, bo nie zależy mi na lokach na codzień a na zwiększeniu objetości i falach.
no właśnie też myślę nad tym samym modelem jumbo. Teraz mam troszkę krótsze włosy po podcięciu, ale podobna długość. Nie zależy mi na aż takich lokach, głównie zależy mi na odbiciu włosów od nasady, dodaniu objętości i delikatnych falach. Dzięki wielkie za opinie
Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość
Pytanie odnośnie termoloków nie do mnie, ale podzielę sie wrażeniami Mam z firmy babyliss. Długo były na mojej liście chciejstw, zwizualizowałam jak pięknie będe wyglądać po ich zdjęciu Niestety efekt po pierwszym razie nie był taki Wow Po kilku razach wypracowałam metodę, by mieć najlepszy skręt bez siana. Niestety w moim przypadku efekt jest krótkotrwały, muszę używać tony lakieru by utrzymać chociażby lekki skręt przez 8 h pracy

Włosy mam długości do połowy pleców, używam do kręcenia tylko 8 najgrubszych wałków. Nagrzewają się bardzo szybko. Zauważyłam, że skręt jest trwalszy, gdy wałki i włosy dobrze ostygną. Dlatego przy długich włosach może to trwać nawet godzinę I nie zawsze jest na to czas przed pracą. Kiedy zdejmuję po 20 minutach, końcówki włosów są jeszcze ciepłe i łatwiej się rozprostowują.
Zresztą teraz jest trend, by nawet po użyciu lokówki, loki poprzypinać i dać włosom ostygnąć w skręconej formie.

Włosy myję wieczorem więc kręciłam po nocy.

Byłam bardzo nakręcona na te termoloki i kupiłam obraz siebie z miękkimi falami jak modelki Victoria's Secret

Teraz po konfrontacji wyobrażenia i efektu, nie zdecydowałabym się na zakup.
eh, no właśnie - czytam naprzemiennie różne opinie termoloki to coś co albo się kocha albo nienawidzi. To może najpierw spróbować z lokówką? Albo po prostu suszarka i szczotka modelująca? Liczyłam na to, że termoloki są dużą oszczędnością czasu, ale chyba jednak nie... No niby ręce mamy wolne i można się szykować dalej, ale... może jestem dziwna i ktoś zacznie się śmiać, ale nie chciałabym co drugi dzień paradować rano z wałkami na głowie. Jakoś wolę się szykować za drzwiami łazienki
Hm, przemyślę sprawę.

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny obcięłam włosy i mega mi sie podoba Może następnym razem odważę się na ciut więcej ale byłam pewna, że będę w domu beczeć, bo mi krótkie nie pasowały jak kiedyś miałam, a tu nic takiego nie występuje - czuję się młodsza o 10 lat
Ślicznie wyglądasz, bardzo ładny kolor

Edytowane przez Ciemna163
Czas edycji: 2015-02-08 o 01:07
Stary 2015-02-08, 10:26   #2865
pulp fiction
Zadomowienie

Też mnie korcą termoloki. Ja myję włosy co drugi dzień i suszę na szczotce. Ale czasem jak popada tego dnia albo ćwiczę to następnego dnia już włosy są takie sobie na dodatek mam mnóstwo babyhair i wszystkie mi odstają

ćwiczę
dbam o włosy
zdrowo się odżywiam
pulp fiction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 12:03   #2866
carpaibex
Zakorzenienie

Moja mama używa termoloków od kiedy pamiętam, czyli od zyliarda lat i trzyma je jakos 20-30 min każdego dnia. Piękne loki jej wychodzą.
Stary 2015-02-08, 12:04   #2867
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:

wiedziałam że te
są idealnym wyborem

Dzięki za info Przemyślę jeszcze sprawę

Mam grubą lokówkę, fajne fale robi, ale jednak przy długich włosach troszkę czasu na to schodzi Chyba jest to porównywalne z termolokami
Stary 2015-02-08, 12:46   #2868
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:

Mam grubą lokówkę, fajne fale robi, ale jednak przy długich włosach troszkę czasu na to schodzi Chyba jest to porównywalne z termolokami
Efekt jest fajny, musisz tylko przemyslec czy bedziesz w tych termolokach coś robić i ile czasu masz przed wyjściem, bo tu trzeba i mniej i wiecej czasu. Niby w termolokach muszę siedzieć ale ja i tak coś w między czasie robie i wychodzi mi szybciej niz jakbym miała włosy kręcić i już w innym czasie malowac się ubierać itp.
Stary 2015-02-08, 13:39   #2869
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:

Ja marzę o grubych falach, lokach, ale moje włosy mają to kompletnie gdzieś Z lokówką mogę siedzieć 48h bez przerwy a i tak lekko skręcony będzie tylko dół pasma i to przez pół godziny Potem znowu są proste jak druty.

Ja mam dość swoich włosów, sa piękne, długie i zadbane, ale cholera, od 15 lat to samo na głowie.... W krótkich się nie widzę, ostatnio spięłam je tak jakbym miała boba, to wyglądam jak niedorozwinięta Cóż, nic nie zrobię, może jeszcze kiedyś popróbuję z jakimiś urządzeniami do stylizacji. Dlatego zazdroszczę dziewczynom, których włosy są podatne na stylizację i mają objętośćć

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 15:23   #2870
monimyszek
Zakorzenienie

Mnie się fryzura ułozona za pomocą termoloków nie trzyma zupełnie
Stary 2015-02-08, 19:22   #2871
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Efekt jest fajny, musisz tylko przemyslec czy bedziesz w tych termolokach coś robić i ile czasu masz przed wyjściem, bo tu trzeba i mniej i wiecej czasu. Niby w termolokach muszę siedzieć ale ja i tak coś w między czasie robie i wychodzi mi szybciej niz jakbym miała włosy kręcić i już w innym czasie malowac się ubierać itp.
Właśnie pod tym względem by mi pasowały, bo ja i tak przed wyjściem robię masę innych rzeczy - przygotowuję śniadanie, maluję się, itd.

Muszę przemyśleć temat, bo w sumie nie wiem, czy aż tak bardzo mi są potrzebne Mam grubą lokówkę, ale na codzień i tak jej nie używam, bo nie mam czasu Myślałam o tych termolokach jako alternatywie do lokówki, bo chyba są wygodniejsze w użyciu

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Ja marzę o grubych falach, lokach, ale moje włosy mają to kompletnie gdzieś Z lokówką mogę siedzieć 48h bez przerwy a i tak lekko skręcony będzie tylko dół pasma i to przez pół godziny Potem znowu są proste jak druty.

Ja mam dość swoich włosów, sa piękne, długie i zadbane, ale cholera, od 15 lat to samo na głowie.... W krótkich się nie widzę, ostatnio spięłam je tak jakbym miała boba, to wyglądam jak niedorozwinięta Cóż, nic nie zrobię, może jeszcze kiedyś popróbuję z jakimiś urządzeniami do stylizacji. Dlatego zazdroszczę dziewczynom, których włosy są podatne na stylizację i mają objętośćć
Ja mam włosy podatne na układanie, także nie mogę narzekać
Brak mi tylko czasu na codzienne kręcenie, więc najczęściej noszę proste. I dlatego myślę o termolokach

W sumie też mam cały czas tą samą fryzurę, zmieniam tylko długość, ale nie jakoś drastycznie i nigdy nie farbowałam włosów Mam czasem ochotę na zmiany, ale chyba jednak dobrze czuję się z taką fryzurą, jaką mam, więc nie będę kombinować
Stary 2015-02-09, 08:56   #2872
Ag4
AGA :)

Cytat:

Kliknęłam właśnie torebkę, o której myślałam kilka dni. Najpierw chciałam ją kupić w nagrodę po zdanym egzaminie (mam nadzieję) w przyszły piątek, ale stwierdziłam ze kupię ją już teraz na zachętę, hahahahah ! Podoba Wam się ? https://www.venezia.pl/torba-p-22058-168-14.17.168.html
Bardzo ładna!

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli mi starczy odwagi to idę jutro do fryzjera na żywioł!Od pół roku moje włosy są w tragicznym stanie! Dużo stresu i jakoś nie mogą dojść do siebie, a były takie ładne Trzymajcie kciuki
Widziałam na insta! mam podobną długość

Cytat:
Pokaż się jak zetniesz!

Co do stylizacji to ja jednak tęsknię za dlugimi włosami. Z nimi nie nie musiałam robić. Jak chciałam loki to kręciłam na papioty i spałam w nich a rano miałam piękne fale. Albo na opaskę Teraz w ogóle mi się nie kręcą :/ codziennie muszę choć końce prostować żeby jakoś wyglądały a jak miałam długie to prostownicy używałam może ze 3 razy do roku. Na szczotkę nie chce mi się suszyć bo mi ręce mdleją :/ Także czekam aż odrosną, choć w któryszych wyglądam dobrze i o wiele szybciej schną to jednak wolę się rano nie martwić że jeszcze muszę je ogarnąć. A jak mam zły dzień to długie mogę związać w kitkę/koka, krótkich n iestety nie :/

Co do termoloków to też się zastanawiałam. Moja była niedoszła teściowa miała i sobie kręciłam u niej kilka razy i fajnie (na długich mi to wychodziło), ale jednak papiloty dawały lepszy efekt. Teraz chciałabym fale na tych krótkich ale nie wiem czy termolokami takie uzyskam. Mam grubą lokówkę, ale podobnie jak ze szczotką - nie chce mi się kręcić bo ręce mdleją.

Aga

Edytowane przez Ag4
Czas edycji: 2015-02-09 o 08:58
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:44   #2873
sskers
batonik

Cytat:

Mi na mojej lokówce przy włosach gdzieś to zapięcia stanika, schodzi ok. 20 min żeby zakręcić. Każde pasmo trzymam 10 s i włala.

Tylko że właśnie, tak piszecie że termoloki się kocha albo nienawidzi. Myślę, że zależy dużo od podatności włosów na skręt. Mam koleżankę, która nie ważne co zrobi/jak zrobi, po 30 min ma proste. Więc nie ma co się łudzić, że u wszystkich sprawdzą się. Dotyczy to też lokówki

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:30   #2874
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Mi na mojej lokówce przy włosach gdzieś to zapięcia stanika, schodzi ok. 20 min żeby zakręcić. Każde pasmo trzymam 10 s i włala.

Tylko że właśnie, tak piszecie że termoloki się kocha albo nienawidzi. Myślę, że zależy dużo od podatności włosów na skręt. Mam koleżankę, która nie ważne co zrobi/jak zrobi, po 30 min ma proste. Więc nie ma co się łudzić, że u wszystkich sprawdzą się. Dotyczy to też lokówki
u mnie tyle samo schodzi gdzieś z lokówką, ale dla mnie to juz za duzo czasu, bo wtedy bym się z półtorej godziny szykowała.
Stary 2015-02-09, 17:33   #2875
sskers
batonik

Cytat:
u mnie tyle samo schodzi gdzieś z lokówką, ale dla mnie to juz za duzo czasu, bo wtedy bym się z półtorej godziny szykowała.
Ja myję włosy dosyć rzadko i po umyciu suszę i na wieczór kręcę. Więc u mnie to bez znaczenia. Tyle że właśnie..ja mam naturalnie kręcone włosy, a lokówką tylko pomagam im w ładnym skręcie Swoją drogą do pracy szykuję się całe 20 min

Stary 2015-02-09, 17:43   #2876
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myję włosy dosyć rzadko i po umyciu suszę i na wieczór kręcę. Więc u mnie to bez znaczenia. Tyle że właśnie..ja mam naturalnie kręcone włosy, a lokówką tylko pomagam im w ładnym skręcie Swoją drogą do pracy szykuję się całe 20 min
Ja potrzebuję dokładnie godziny na wyszykowanie się i zauważyłam ostatnio, że mam proporcje 20-20-20 Wstaję, od razu idę robić kawę i śniadanie, razem ze zjedzeniem go zajmuje mi to 20 min. Oczywiście jakiś facebook i instagram do śniadanka na telefonie Potem mycie głowy, twarzy, suszenie się, ogólnie łazienkowe sprawy to kolejne 20 min. Pozostałe 20 to makijaż, ubranie się i heja do szkoły.
Stary 2015-02-09, 18:15   #2877
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam tą lokówkę, co Ty bo kupiłam po Twojej rekomendacji na wątku
Świetna jest, ale na co dzień nie mam czasu żeby z niej korzystać, bo mam długie i gęste włosy i na kręcenie schodzi mi spokojnie 30 - 40 min
Jak się szykuję na jakieś weekendowe wyjścia, to jej używam, bo fajne fale robi

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Pod tym względem chyba właśnie lepsze są termoloki bo po zakręceniu można coś w międzyczasie robić
Stary 2015-02-10, 00:38   #2878
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Ja potrzebuję dokładnie godziny na wyszykowanie się i zauważyłam ostatnio, że mam proporcje 20-20-20 Wstaję, od razu idę robić kawę i śniadanie, razem ze zjedzeniem go zajmuje mi to 20 min. Oczywiście jakiś facebook i instagram do śniadanka na telefonie Potem mycie głowy, twarzy, suszenie się, ogólnie łazienkowe sprawy to kolejne 20 min. Pozostałe 20 to makijaż, ubranie się i heja do szkoły.
też zaczynam dzień od śniadania!

Wróciłam parę dni temu na siłownię

Dziewczyny, coś mi się kojarzy, że ktoś na tym wątku miał tę puchową kurtkę z Mango: http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1422472169171

otóż u mnie ona strasznie gubi pierze Miałam ja na sobie już 3-4 razy, pierze wychodzi i na zewnątrz i przez podszewkę. Myślicie, że to normalne i minie czy reklamować? Nie miałam jeszcze nigdy takie typowej puchówki. Strasznie mi się podoba i jest mega wygodna, ale...
Stary 2015-02-10, 02:23   #2879
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
też zaczynam dzień od śniadania!

Wróciłam parę dni temu na siłownię

Dziewczyny, coś mi się kojarzy, że ktoś na tym wątku miał tę puchową kurtkę z Mango: http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1422472169171

otóż u mnie ona strasznie gubi pierze Miałam ja na sobie już 3-4 razy, pierze wychodzi i na zewnątrz i przez podszewkę. Myślicie, że to normalne i minie czy reklamować? Nie miałam jeszcze nigdy takie typowej puchówki. Strasznie mi się podoba i jest mega wygodna, ale...
Ja mam puchówkę z Mango (inny model) i jestem z niej zadowolona, bo jest mega cieplutka, a ja jestem okropnym zmarźluchem
Pierze troszkę wychodzi, ale nie ma tragedii. Mnie się wydaje, że to chyba normalne, jak się od czasu do czasu pojawi jakieś piórko

Jeśli tych piór jest zdecydowanie więcej to chyba bym ją zareklamowała Z drugiej strony - na reklamację masz 2 lata, a jeśli kurtka Ci się podoba, to może daj jej jeszcze szansę, poobserwuj, czy tych piór jest rzeczywiście tak dużo
Stary 2015-02-10, 08:39   #2880
sskers
batonik

Cytat:
Ja mam tą lokówkę, co Ty bo kupiłam po Twojej rekomendacji na wątku
Świetna jest, ale na co dzień nie mam czasu żeby z niej korzystać, bo mam długie i gęste włosy i na kręcenie schodzi mi spokojnie 30 - 40 min
Jak się szykuję na jakieś weekendowe wyjścia, to jej używam, bo fajne fale robi

Pod tym względem chyba właśnie lepsze są termoloki bo po zakręceniu można coś w międzyczasie robić
Ja też mam dość długie i grubsze niż chyba przeciętna kobieta. Po prostu kręcę grube pasma. Raz może przyłożyłam się do porządnego kręcenia i zajęło mi to z 10min więcej

A te termoloki są zdrowsze dla włosów w porównaniu do lokówki?

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Ja chciałam w tym roku kupić sobie jakąś długą kurtkę puchową, z sztucznym wypełnieniem, bo jestem uczulona na pierze i wszelakie zwierzęce opierzenia. I niczego nie ma. Jedna jedyna kurtka z Zary z ceną zaporową, która nie przeszła na % Na szczęście zima jest jaka jest, więc może za rok uda się coś capnąć.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości