|
|
#1411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
U mnie na obiad były resztki fasolki po bretońsku, ale to nie to trzeba będzie troszkę poszmędzić jeszcze w lodówce. ja_dalia, gratki za udaną wizytę i witamy kolejnego chłopczyka
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny z siusiakiem wojna bedzie?
|
|
|
#1413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozniej do apteki skocze... no i dostałam skierowanie na krew pod kątem tej mega swędzącej skóry bo pow. ze to może być coś innego, lepiej sprawdzic
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
Ilona
23 lata, kolejna wizyta 13 luty. Aktualnie jesteśmy na półmetku 20 tydzień, data porodu 3 lipiec. Prawdopodobnie chłopak, ale to na tej kolejnej wizycie się potwierdzi buziaki pozdrawiamy ;-)
|
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
kto wie... ale wsrod kolezanek tez chlopaki przeważają
![]() Harrods ja w MP lezałam w 20 tyg jak madurowicza zamkneli bo mieli remont... 3 doby i mogłam przy okazji "pozwiedzać" .... to o ile na patologii (bylo po remoncie swiezo) bylo naprawde OK to jak sie zjechało na porodówke i poporodowy to masakra... lata 20 zeszłego wieku ... i Ci lekarze jacys mega niemili, tacy chlodni... zreszta na oddziale tez cudem bylo się cokolwiek dowiedzieć... dlatego pow. ze wybieram to co najblizej i juz zresztą madurowicza bdb wspominam
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli natomiast mówimy o zachciankach to przedwczoraj ślina leciała mi na samą myśl o lodach (dzidzi również smakowały) , a wczoraj po zjedzeniu było mi niedobrze.
|
|
#1417 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszczę oby nie było tak, że to Ty zgarnęłaś ostatniego synusia w wątku ![]() ![]() ![]() Widzę, że wahacie się pomiędzy dwoma imionami już? Gorzej jak przed porodem spodoba Wam się jeszcze jedno![]() Cytat:
Sama nie robię, bo mąż nie zje, a tyle roboty na jedną miseczkę się nie opłaca... Podzielcie się![]() Ja dziś robię ogórkową W końcu się zabrałam do tych dwóch słoików z wysuszonymi ogórkami W ciągu tego tygodnia wypiłam tylko tą wodę, a ogórka ani jednego nie tknęłam
|
||
|
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale coraz bardziej ten Daniel... nawet tż jest zgodny o dziwo
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Wam, ze tylko na forum takie zatrzęsienie chłopczykow. Wszystkie moje koleżanki maja dziewczynki. A znajoma mi mówiła, ze na patologii ciazy na dwie sale był tylko jeden chłopiec ![]() mogę prosić o przyjęcie do klubu? Tez bym wrzuciła fotki moich lowow
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
Ja siedzę u mamy
przyszła siostra z córa i sie bawią dzieciaki. A mi niedobrze i na nic niemam ochoty mam nadzieje ze mi to szybko przejdzie... Chciałabym byc juz po usg i znac płeć a tu jeszcze tyyyyle czekania
|
#1421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mam nadzieje, ze w poniedziałek dowiem sie, kto mieszka w moim brzuszku .
|
|
|
|
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby dzidzia sie pokazała w poniedziałek ja musze czekać do marca
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, refundowane. Udało się 2 crio, miałam tylko 2 zarodki i z pierwszym nie wyszło, drugi na szczęście ze mną został. Ponieważ nie mamy więcej to pewnie się skończy na 1 dziecku, nie chcę 2 stymulacji.
Cytat:
niby brzuch nie taki duży ale jakoś nie umiem się do tego wysiadania zabrać i tak niezgrabnie wychodzi co do wady wzroku to w tym zakresie raczej nie ma wskazań, same dioptrie jeśli ich nie jest dużo nie powinny być problemem
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie miałam okazję leżeć i w Madurowiczu i w MP ale nie na oddziałach ciążowych .. w Madurowiczu miałam laparo (na onkologicznym) w MP badania (na endokrynologii) i w sumie nie mam jakichś traumatycznych wspomnień, ale wiem, że co oddział to inaczej .. gdyby było tak samo przy porodzie to bym nie miała żadnych pretensji.
|
#1428 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też teraz ledwo wysiadam z samochodu, musiałam podnieść fotel maksymalnie, prawie dotykam sufitu i czuje się jakbym siedziała na krześle a lubię siedzieć prawie na podłodze. fuertka88 Uzupełniam dane: Aneta, 32 , płeć dziecia nie jest jeszcze znana (połówkowe planuję ok. 2-7.03 w 21 tyg). Madzia000 - widzę, że masz zaplanowaną cesarkę na 07.07.2015 - ja urodziłam córkę też tego dnia przez CC, tylko w 2008 roku
Edytowane przez Anex Czas edycji: 2015-02-07 o 19:08 |
||||
|
|
|
#1429 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj byłam u dermatologa i pytałam jaka farba do włosów w trakcie ciaży wchodzi w grę. Powiedziała, że nie ma żadnych danych na temat szkodliwości farbowania włosów w stanie błogosławionym... Polecała Biocap, ale poczytałam na temat możliwej ślepoty i wymiękłam. Bardzo chciałabym pofarbować włosy, ale nadal mam obawy... Moja ginka za to jest za tym, żeby jednak nie farbować...
|
|
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wady wzroku - moja mama ma -8 i rodziła naturalnie, nie było żadnych przeciwwskazań, nie miała pogorszenia wzroku i wszystko było okej. Dodam, że ja ważyłam 4600, więc tym większy wysiłek ![]() Cytat:
Ale dużo facetów!
|
||
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
No to mnie pocieszyłyście, że wada wzroku wcale nie musi dyskwalifikować z porodu naturalnego. W takim razie odpuszczę sobie wizytę u okulisty w Polsce, a gdyby ginekolog w Szwajcarii też miał jakieś wątpliwości to wtedy tam pójdę zbadać wzrok. Przeprowadzka za około miesiąc.
Właśnie robię sobie pizze jeszcze tylko jakiś film sobie wybiorę i wieczór będzie zaliczony do udanych. Truskawka31, gdybym farbowała włosy, to bym pewnie w ciąży z tego nie zrezygnowała. Widok odrostów by mnie za bardzo denerwował. |
|
|
|
#1432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niestety dwie lewe ręce do tego typu robótek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1433 |
|
Rozeznanie
|
co do wady wzroku to bardziej chodzi bardziej o zbadanie pod katem tego czy nasze oczy nie maja tendencji do odklejania siatkowki i wtedy jesli tak to jest wskazanie do cc. same dioptrie nie sa wskazaniem ale jesli ktos ma bardzo duza wade to pewnie tak ale pamietam ze kiedys mialam to padanie pod katem wysilku fizycznego i nic nie wskazywalo na to abym nie mogla go wykonywac. wiadomo przed porodem udam sie do okulisty zbadac wzrok itd ale ze wzgledu na swoja wade nie mysle ze bede miala wskazanie do cc
![]() jedyniebez okularow mniej bede widziala maluszka przez ten piep.. astygmatyzm:p |
|
|
|
#1434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
ja_dalia gratuluję udanej wizyty i syneczka!!!
![]() Ja również łykam Chela-Mag B6 Mama na obiad miałam ziemniaki, udka kurczaka pieczone w rękawie i surówkę z pora i jabłka. No a jutro robię sobie niedzielę leżącą, bo nieźle dostałam w tym tygodniu popalić i obiad będzie z zamrażalnika taki plan na niedzielę Przyjemnego wieczoru i spokojnej nocy
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj zrobiłam 25 min pilatesu dla ciężarnych z Olya Ruskova. To jest dopiero terminator. Moja kondycja leży i kwiczy, dosłownie.
|
|
#1437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja niecale 10 min machalam nogami i tak mnie bolaly, ze odpuscilam ale ja poki co musze odpuscic sobie cwiczenia przez te plamienia.. Zobaczymy co na najblizszej wizycie lekarz mi powie, ale chcialabym sie troche poruszac juz, bo jak tak dalej bedzie, to pozniej z wyra sie nie podniose bez pomocy ehh.. wiec Aviskowa podziwiam Cie, ze tak dlugo dalas rade
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Anuszka88 dziękuje za miłe słowa.
Masz rację, najpierw zapytaj lekarza czy możesz ćwiczyć, jeśli tak to ile czasu i jaki zestaw, a czego unikać jak ognia. Życzę spokojnej nocy. Do usłyszenia jutro .
|
#1439 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze ja mam Badanie polowkowe na 02.03
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#1440 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Ja nie ćwiczę...nie umiem się zmotywować, poza tym przy moim synu nie da rady. Jak widzi że ćwiczę to on ze mną, a potem jak się zmęczy to wyłącza tv z programem do ćwiczeń "bo ja muszę Ci mama dawkować ilość" Ale i tak mi da popalić w parku jak musimy biegać czasami, a jego zmęczyć to ... chyba nieosiągalne Miałam sen...że poszłam na shopping i nakupowałam dla malucha wszystko jak leciało. Niestety muszę się ograniczyć z zakupami, bo teraz trzeba meble dla syna kupić do pokoiku, jakieś akcesoria do kuchni typu słoiki na mąkę, kosz na śmieci itp. No i myślimy żeby kupić samochód...ogólnie przeżyliśmy długo bez auta, bo ja nie lubię po mieście autem jeździć, poza miasto pociągiem, ale przy 2 dzieci jednak już gorzej trochę w deszczu czy coś...więc się skłaniamy ku temu bardzo. Chociaż już mam w oczach te kolejne wydatki, ubezpieczenia, paliwo...przeglądy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

A z zachcianek wczoraj miałam chęć na chałwę waniliową, a dziś na waniliowe latte 
[COLOR=Silver]
trzeba będzie troszkę poszmędzić jeszcze w lodówce.

mam nadzieje ze mi to szybko przejdzie... Chciałabym byc juz po usg i znac płeć a tu jeszcze tyyyyle czekania

ja niecale 10 min machalam nogami i tak mnie bolaly, ze odpuscilam