Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-07, 15:55   #1411
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Co macie na obiad ? U nas dziś gołąbki z sosem pomidorowym A z zachcianek wczoraj miałam chęć na chałwę waniliową, a dziś na waniliowe latte

Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------[/SIZE]

[/COLOR]
Ja mam wadę -3 i -3,5 i w pierwszej ciąży rodziłam naturalnie. Ale jeśli masz możliwość to najlepiej udać się do okulisty i zobaczysz co on powie [COLOR=Silver]
Uff... bo myślałam, że to już przesądzone. Jakoś tak mój gin nie jest przekonany do porodu SN i chce zaświadczenie od okulisty.

U mnie na obiad były resztki fasolki po bretońsku, ale to nie to trzeba będzie troszkę poszmędzić jeszcze w lodówce.

ja_dalia, gratki za udaną wizytę i witamy kolejnego chłopczyka
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 15:56   #1412
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja MP omijam szerokim łukiem... wybrałam Madurowicza bo blisko, więc gdyby co (tfu tfu) ... ale na tamtej "taśmówce" nie mam zamiaru leżeć

ja po wizycie! wyniki super, wszystko extra Maluszek zdrów jak ryba no i udało sie wytropić .... siusiaka tak więc przeczucia i tym razem mnie nie myliły

ps. zaraz w klubie te bodziaki wrzuce i inne znaleziska... dajcie chwile to pstrykne foto
Gratuluje kolejny z siusiakiem wojna bedzie?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 15:56   #1413
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Magnez dzięki zawartości wit.b6 lepiej się wchłania i dzięki temu można brać niższe jego dawki Są nawet "specjalne" dla kobiet w ciąży np. http://chelamagb6.pl/?page=chelamag_mama on jest dodatkowo chelatowany, więc ta przyswajalność jest jeszcze wyższa. Ale zwykły magnez "nie dla ciężarnych" też spokojnie można wziąć
mi dzis gin przepisała magnez+b6 i pow- jakie chcesz byle nie musujące pozniej do apteki skocze... no i dostałam skierowanie na krew pod kątem tej mega swędzącej skóry bo pow. ze to może być coś innego, lepiej sprawdzic

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 15:58   #1414
ilonujka222
Raczkowanie

Ilona 23 lata, kolejna wizyta 13 luty. Aktualnie jesteśmy na półmetku 20 tydzień, data porodu 3 lipiec. Prawdopodobnie chłopak, ale to na tej kolejnej wizycie się potwierdzi buziaki pozdrawiamy ;-)
ilonujka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 16:00   #1415
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
kto wie... ale wsrod kolezanek tez chlopaki przeważają

Harrods ja w MP lezałam w 20 tyg jak madurowicza zamkneli bo mieli remont... 3 doby i mogłam przy okazji "pozwiedzać" .... to o ile na patologii (bylo po remoncie swiezo) bylo naprawde OK to jak sie zjechało na porodówke i poporodowy to masakra... lata 20 zeszłego wieku ... i Ci lekarze jacys mega niemili, tacy chlodni... zreszta na oddziale tez cudem bylo się cokolwiek dowiedzieć... dlatego pow. ze wybieram to co najblizej i juz zresztą madurowicza bdb wspominam

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-02-07, 16:20   #1416
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
U mnie na obiad były resztki fasolki po bretońsku, ale to nie to trzeba będzie troszkę poszmędzić jeszcze w lodówce.
Mąż gotuje grochówkę, a ja na drugie piekę kurczaka z warzywami. Obiad na dwa dni.
Jeśli natomiast mówimy o zachciankach to przedwczoraj ślina leciała mi na samą myśl o lodach (dzidzi również smakowały) , a wczoraj po zjedzeniu było mi niedobrze.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 16:39   #1417
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
ja MP omijam szerokim łukiem... wybrałam Madurowicza bo blisko, więc gdyby co (tfu tfu) ... ale na tamtej "taśmówce" nie mam zamiaru leżeć
ja po wizycie! wyniki super, wszystko extra Maluszek zdrów jak ryba no i udało sie wytropić .... siusiaka tak więc przeczucia i tym razem mnie nie myliły
ps. zaraz w klubie te bodziaki wrzuce i inne znaleziska... dajcie chwile to pstrykne foto
Gratki zazdroszczę oby nie było tak, że to Ty zgarnęłaś ostatniego synusia w wątku

Widzę, że wahacie się pomiędzy dwoma imionami już? Gorzej jak przed porodem spodoba Wam się jeszcze jedno

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Mąż gotuje grochówkę, a ja na drugie piekę kurczaka z warzywami. Obiad na dwa dni.
Jeśli natomiast mówimy o zachciankach to przedwczoraj ślina leciała mi na samą myśl o lodach (dzidzi również smakowały) , a wczoraj po zjedzeniu było mi niedobrze.
Mmmmm grochówka Ostatni raz jadłam z 15 lat temu u mamusi Sama nie robię, bo mąż nie zje, a tyle roboty na jedną miseczkę się nie opłaca... Podzielcie się

Ja dziś robię ogórkową W końcu się zabrałam do tych dwóch słoików z wysuszonymi ogórkami W ciągu tego tygodnia wypiłam tylko tą wodę, a ogórka ani jednego nie tknęłam

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 16:56   #1418
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratki zazdroszczę oby nie było tak, że to Ty zgarnęłaś ostatniego synusia w wątku

Widzę, że wahacie się pomiędzy dwoma imionami już? Gorzej jak przed porodem spodoba Wam się jeszcze jedno
nooo... generalnie na chłopaka kompletnie nie mam pomysłu ... musze poczytać, poszukać może jakieś nas "porwie" ale coraz bardziej ten Daniel... nawet tż jest zgodny o dziwo

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-02-07, 16:59   #1419
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:

Gratuluję synka i intuicji!
Powiem Wam, ze tylko na forum takie zatrzęsienie chłopczykow. Wszystkie moje koleżanki maja dziewczynki. A znajoma mi mówiła, ze na patologii ciazy na dwie sale był tylko jeden chłopiec

mogę prosić o przyjęcie do klubu? Tez bym wrzuciła fotki moich lowow

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 17:17   #1420
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja siedzę u mamy przyszła siostra z córa i sie bawią dzieciaki. A mi niedobrze i na nic niemam ochoty mam nadzieje ze mi to szybko przejdzie... Chciałabym byc juz po usg i znac płeć a tu jeszcze tyyyyle czekania
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 17:31   #1421
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Ja siedzę u mamy przyszła siostra z córa i sie bawią dzieciaki. A mi niedobrze i na nic niemam ochoty mam nadzieje ze mi to szybko przejdzie... Chciałabym byc juz po usg i znac płeć a tu jeszcze tyyyyle czekania
Ja tez już bym chciała znać płeć! Nie moge sie doczekać . Mam nadzieje, ze w poniedziałek dowiem sie, kto mieszka w moim brzuszku .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 17:52   #1422
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja tez już bym chciała znać płeć! Nie moge sie doczekać . Mam nadzieje, ze w poniedziałek dowiem sie, kto mieszka w moim brzuszku .

Oby dzidzia sie pokazała w poniedziałek ja musze czekać do marca
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 17:55   #1423
anuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Idąc tym tropem to ja do końca września mam jeszcze 27 lat .
To ja do grudnia 26
Wczoraj zaczelam 18 tydzien ale szczerze, to wolno mi ta ciaza leci moze wiosna zaczna szybciej dni leciec jak na placu zabaw w dzieckiem bedzie mozna dluzej posiedziec
anuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 17:58   #1424
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
weź nawet nie strasz

a ja mam dzisiaj jakiś dziwny dzień. Jakoś mi smutno chociaż nie mam powodów. Muszę się ogarnąć.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 18:02   #1425
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Miałaś zabieg in vitro? Za którym razem się udało?
Tak, refundowane. Udało się 2 crio, miałam tylko 2 zarodki i z pierwszym nie wyszło, drugi na szczęście ze mną został. Ponieważ nie mamy więcej to pewnie się skończy na 1 dziecku, nie chcę 2 stymulacji.

Cytat:
Mam podobnie, przy wyjściu z samochodu stękam przeokrutnie, bo tak ciężko się wygramolić mi z samochodu. Wyjście z terenówki faktycznie jest łatwiejsze (mój mąż ma).

Chciałabym rodzić naturalnie, ale nie wiem, czy przy mojej wadzie wzroku będzie to możliwe, bo mam -4 dioptrie. Wizyta u okulisty jeszcze przede mną. Poza tym staram się nie myśleć o porodzie, bo wizja porodu za granicą, nie znając języka przeraża. Pociesza jednak fakt, że w takim kraju jak Szwajcaria krzywdy mi chyba nie zrobią.
Ooo nie jestem sama z autem niby brzuch nie taki duży ale jakoś nie umiem się do tego wysiadania zabrać i tak niezgrabnie wychodzi
co do wady wzroku to w tym zakresie raczej nie ma wskazań, same dioptrie jeśli ich nie jest dużo nie powinny być problemem
Stary 2015-02-07, 18:04   #1426
anuszka88
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluje siusiaka i mamusiowej intuicji
Stary 2015-02-07, 18:09   #1427
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
madurowicza bdb wspominam
Ja w sumie miałam okazję leżeć i w Madurowiczu i w MP ale nie na oddziałach ciążowych .. w Madurowiczu miałam laparo (na onkologicznym) w MP badania (na endokrynologii) i w sumie nie mam jakichś traumatycznych wspomnień, ale wiem, że co oddział to inaczej .. gdyby było tak samo przy porodzie to bym nie miała żadnych pretensji.
Stary 2015-02-07, 19:03   #1428
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Chciałabym rodzić naturalnie, ale nie wiem, czy przy mojej wadzie wzroku będzie to możliwe, bo mam -4 dioptrie. Wizyta u okulisty jeszcze przede mną. Poza tym staram się nie myśleć o porodzie, bo wizja porodu za granicą, nie znając języka przeraża. Pociesza jednak fakt, że w takim kraju jak Szwajcaria krzywdy mi chyba nie zrobią.

Dzisiaj już miałam bardzo nerwowy dzień. Byłam z psiakiem na polach żeby się wyszalał i patrzę a na śniegu krew... Niestety na widok krwi mogę zemdleć, więc szybko telefon do ojca (bo pies duży i mogłabym sama nie utrzymać), że jedziemy do weta. Całą drogę miałam przed oczami wizję zrywanego paznokcia i fontanny krwi. Na szczęście to tylko jakieś mocniejsze obtarcie... Te parę godziny mnie wyczerpało.
Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość

Wprowadziłam wszystkie zmiany na liście i fajnie, że się podoba

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Ja mam wadę -3 i -3,5 i w pierwszej ciąży rodziłam naturalnie. Ale jeśli masz możliwość to najlepiej udać się do okulisty i zobaczysz co on powie

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Powodzenia!!

To ja do września 26

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

za pierwsze zakupy

Ja biorę 2x dziennie po 1 tabl. magnez - magnezin comfort

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Oby szybko Ci przeszło :prrzytul: Przytulam mocno

Super!!

ja_dalia chwal się jak po wizycie
Cytat:
U mnie tez 19rozpoczety tak zaczelo leciec
Wogole wedlug om w czwartek dziec byl wielkoscia na 17t5d a wedlug usg 18t4d podgonil
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Tak, refundowane. Udało się 2 crio, miałam tylko 2 zarodki i z pierwszym nie wyszło, drugi na szczęście ze mną został. Ponieważ nie mamy więcej to pewnie się skończy na 1 dziecku, nie chcę 2 stymulacji.

Ooo nie jestem sama z autem niby brzuch nie taki duży ale jakoś nie umiem się do tego wysiadania zabrać i tak niezgrabnie wychodzi
co do wady wzroku to w tym zakresie raczej nie ma wskazań, same dioptrie jeśli ich nie jest dużo nie powinny być problemem
Wada wzroku nie jest wskazaniem do cesarki, ja mam -4,75 .
Też teraz ledwo wysiadam z samochodu, musiałam podnieść fotel maksymalnie, prawie dotykam sufitu i czuje się jakbym siedziała na krześle a lubię siedzieć prawie na podłodze.

fuertka88
Uzupełniam dane: Aneta, 32 , płeć dziecia nie jest jeszcze znana (połówkowe planuję ok. 2-7.03 w 21 tyg).

Madzia000 - widzę, że masz zaplanowaną cesarkę na 07.07.2015 - ja urodziłam córkę też tego dnia przez CC, tylko w 2008 roku

Edytowane przez Anex
Czas edycji: 2015-02-07 o 19:08
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 19:14   #1429
Truskawka31
Rozeznanie

Wczoraj byłam u dermatologa i pytałam jaka farba do włosów w trakcie ciaży wchodzi w grę. Powiedziała, że nie ma żadnych danych na temat szkodliwości farbowania włosów w stanie błogosławionym... Polecała Biocap, ale poczytałam na temat możliwej ślepoty i wymiękłam. Bardzo chciałabym pofarbować włosy, ale nadal mam obawy... Moja ginka za to jest za tym, żeby jednak nie farbować...
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 19:24   #1430
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj już miałam bardzo nerwowy dzień. Byłam z psiakiem na polach żeby się wyszalał i patrzę a na śniegu krew... Niestety na widok krwi mogę zemdleć, więc szybko telefon do ojca (bo pies duży i mogłabym sama nie utrzymać), że jedziemy do weta. Całą drogę miałam przed oczami wizję zrywanego paznokcia i fontanny krwi. Na szczęście to tylko jakieś mocniejsze obtarcie... Te parę godziny mnie wyczerpało.
Współczuję przeżyć pieskowi i Tobie!

Co do wady wzroku - moja mama ma -8 i rodziła naturalnie, nie było żadnych przeciwwskazań, nie miała pogorszenia wzroku i wszystko było okej. Dodam, że ja ważyłam 4600, więc tym większy wysiłek

Cytat:

Gratuluję siusiaczka Ale dużo facetów!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 19:42   #1431
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

No to mnie pocieszyłyście, że wada wzroku wcale nie musi dyskwalifikować z porodu naturalnego. W takim razie odpuszczę sobie wizytę u okulisty w Polsce, a gdyby ginekolog w Szwajcarii też miał jakieś wątpliwości to wtedy tam pójdę zbadać wzrok. Przeprowadzka za około miesiąc.

Właśnie robię sobie pizze jeszcze tylko jakiś film sobie wybiorę i wieczór będzie zaliczony do udanych.

Truskawka31, gdybym farbowała włosy, to bym pewnie w ciąży z tego nie zrezygnowała. Widok odrostów by mnie za bardzo denerwował.
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 19:44   #1432
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość

Byłam dzis u kuzynki i znowu dostalam zapas włoczek i mase wzorow dzieciecych rzeczy na drobienia na drutach i szydelko wiec jak tlyko skoncze kocyk biore sie na nast.dzielo
Fajnie, że masz takie zdolności ja niestety dwie lewe ręce do tego typu robótek

Cytat:
Dzień Dobry.
Właśnie wróciłam z plot u koleżanki.
Mój 'spokojny" przyjacielski piesek, na dzisiejszym spacerze pierwszy raz w swoim życiu chciał kogoś ugryźć. Fakt faktem, że wina mężczyzny, który chciał pogłaskać obcego psa, Powiem szczerze jestem w szoku.
Myślisz, że ta zmiana zachowania u psiaka to przez Twoją ciążę może być? "Ochroniarz" mu się załączył?
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 19:47   #1433
cicha1990
Rozeznanie

co do wady wzroku to bardziej chodzi bardziej o zbadanie pod katem tego czy nasze oczy nie maja tendencji do odklejania siatkowki i wtedy jesli tak to jest wskazanie do cc. same dioptrie nie sa wskazaniem ale jesli ktos ma bardzo duza wade to pewnie tak ale pamietam ze kiedys mialam to padanie pod katem wysilku fizycznego i nic nie wskazywalo na to abym nie mogla go wykonywac. wiadomo przed porodem udam sie do okulisty zbadac wzrok itd ale ze wzgledu na swoja wade nie mysle ze bede miala wskazanie do cc
jedyniebez okularow mniej bede widziala maluszka przez ten piep.. astygmatyzm:p
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 20:26   #1434
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u dermatologa i pytałam jaka farba do włosów w trakcie ciaży wchodzi w grę. Powiedziała, że nie ma żadnych danych na temat szkodliwości farbowania włosów w stanie błogosławionym... Polecała Biocap, ale poczytałam na temat możliwej ślepoty i wymiękłam. Bardzo chciałabym pofarbować włosy, ale nadal mam obawy... Moja ginka za to jest za tym, żeby jednak nie farbować...
Ja włosy od podstawówki farbowałam na blond. Przed ciążą zmieniłam kolor na ombre, góra ciemna końcówki zostały te blond i od tego czasu nie farbuję, bo ten ciemny kolor po delikatnym wypłukaniu idealnie zlał się z moim naturalnym kolorem. A jeżeli ktoś ma siwki to ostatnio babki u fryzjera mówiły o pomadce do włosów- ponoć praktyczna.
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 20:48   #1435
Fischerka
Raczkowanie

ja_dalia gratuluję udanej wizyty i syneczka!!!

Ja również łykam Chela-Mag B6 Mama na obiad miałam ziemniaki, udka kurczaka pieczone w rękawie i surówkę z pora i jabłka. No a jutro robię sobie niedzielę leżącą, bo nieźle dostałam w tym tygodniu popalić i obiad będzie z zamrażalnika ale też niczego sobie, bo kluski śląskie, roladki ze schabu z pieczarkami i kapusta. Mama przywiozła mi mrożone truskawki z jej ogródka, więc rano będzie koktajl truskawkowy, a po południu lody Grycana z mieszanką owocową i sosem truskawkowym. Mniam, mniam... a później będę leżeć i nadrabiać prasę kolorową, bo chyba z 5 gazet tam na mnie czeka taki plan na niedzielę

Przyjemnego wieczoru i spokojnej nocy
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-07, 21:07   #1436
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Myślisz, że ta zmiana zachowania u psiaka to przez Twoją ciążę może być? "Ochroniarz" mu się załączył?
Jego dziwne zachowanie raczej nie ma nic wspólnego z ciążą. Świniak jest psem obronno -zaczepnym czyli najpierw zaczepia a potem należy go bronić. Może miał zły humor.

Dzisiaj zrobiłam 25 min pilatesu dla ciężarnych z Olya Ruskova. To jest dopiero terminator. Moja kondycja leży i kwiczy, dosłownie.

Stary 2015-02-07, 21:59   #1437
anuszka88
Raczkowanie

Cytat:

Dzisiaj zrobiłam 25 min pilatesu dla ciężarnych z Olya Ruskova. To jest dopiero terminator. Moja kondycja leży i kwiczy, dosłownie.
Ile??? ja niecale 10 min machalam nogami i tak mnie bolaly, ze odpuscilam ale ja poki co musze odpuscic sobie cwiczenia przez te plamienia.. Zobaczymy co na najblizszej wizycie lekarz mi powie, ale chcialabym sie troche poruszac juz, bo jak tak dalej bedzie, to pozniej z wyra sie nie podniose bez pomocy ehh.. wiec Aviskowa podziwiam Cie, ze tak dlugo dalas rade
Stary 2015-02-07, 22:45   #1438
Aviskowa
Zadomowienie

Anuszka88 dziękuje za miłe słowa.
Masz rację, najpierw zapytaj lekarza czy możesz ćwiczyć, jeśli tak to ile czasu i jaki zestaw, a czego unikać jak ognia.

Życzę spokojnej nocy. Do usłyszenia jutro .

Stary 2015-02-08, 05:41   #1439
Kropkaa
Rozeznanie

I jeszcze ja mam Badanie polowkowe na 02.03

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 07:30   #1440
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
nooo... generalnie na chłopaka kompletnie nie mam pomysłu ... musze poczytać, poszukać może jakieś nas "porwie" ale coraz bardziej ten Daniel... nawet tż jest zgodny o dziwo
bardzo ładne imię...no i nie tak popularne

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Gratuluję synka i intuicji!
Powiem Wam, ze tylko na forum takie zatrzęsienie chłopczykow. Wszystkie moje koleżanki maja dziewczynki. A znajoma mi mówiła, ze na patologii ciazy na dwie sale był tylko jeden chłopiec

mogę prosić o przyjęcie do klubu? Tez bym wrzuciła fotki moich lowow
znajoma tez mi mowila, ze dziewczynek np bylo 5 a chlopcow 2 przy 2 dniach porodów tam gdzie rodziła, wśród znajomych też dziewczynki...tylko ja jakaś naznaczona i kolejny mężczyzna - ratuję świat

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Ja nie ćwiczę...nie umiem się zmotywować, poza tym przy moim synu nie da rady.

Jak widzi że ćwiczę to on ze mną, a potem jak się zmęczy to wyłącza tv z programem do ćwiczeń "bo ja muszę Ci mama dawkować ilość"
Ale i tak mi da popalić w parku jak musimy biegać czasami, a jego zmęczyć to ... chyba nieosiągalne

Miałam sen...że poszłam na shopping i nakupowałam dla malucha wszystko jak leciało.
Niestety muszę się ograniczyć z zakupami, bo teraz trzeba meble dla syna kupić do pokoiku, jakieś akcesoria do kuchni typu słoiki na mąkę, kosz na śmieci itp.

No i myślimy żeby kupić samochód...ogólnie przeżyliśmy długo bez auta, bo ja nie lubię po mieście autem jeździć, poza miasto pociągiem, ale przy 2 dzieci jednak już gorzej trochę w deszczu czy coś...więc się skłaniamy ku temu bardzo. Chociaż już mam w oczach te kolejne wydatki, ubezpieczenia, paliwo...przeglądy
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości