|
|
#2611 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny artykuł... Szczególnie argument z oddychaniem t samym powietrzem i zaburzona wentylacja do mnie przemawia
Ja ochraniać za dla syna nie miałam.... Nie uderzył się, nie zaplątał w szczebelki ani nic z tych rzeczy.... Ale najwięcej śpi w lozeczka turystycznym który ma siatkę zamiast szczebelkow
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
szuu, przykro mi
chyba powyżej 25 osób... moja firma jest właśnie malutka i kadrowa mi tłumaczyła że zus mnie przejmuje po nam zabrakło 2 osób... Cytat:
ja chce ochraniacz ale tylko "od ściany" ,żeby nie ciągneło zimno. łóżeczko bedzie w rogu pokoju i chciałam te wolne boki łóżeczka ostawić bez ochraniacza.....wentylacj e nie bedzie zaburzona...myślicie ze w taki sposób bedzie bezpieczniej? |
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Lubiekawe5 niestety jak ktoś zostawia po sobie kiepskie wrażenie to się go pamięta!
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________ artykuł o ochraniaczach ciekawy. nawet wczoraj przeglądając Wasze linki zastanawiałam się nad tym i chciałam pytać po co je kupujecie. nie krytykuję, nie o to chodzi, tylko tak głośno myślę... noworodek praktycznie nie rusza się w czasie snu, to po co? jemu to nie jest do niczego potrzebne, nam ogranicza widoczność bo zamiast zerknąć przez drzwi na śpiące dziecko czy podnieść głowę z łóżka trzeba wejść do pokoju i nachylić się nad łóżeczkiem, tysiąc razy zastanawiać się czy nie wsadził główki w ochraniacz, a małe dziecko nie potrafi jeszcze samo się obronić: przekręcić, odsunąć itp. poza tym ochraniacze to siedlisko kurzu, tak samo jak baldachimy, materiałowe organizery na łóżeczka itp. ładne to wszystko, ale mało praktyczne jednak. druga sprawa, patrząc na moje dziecko wydaje mi się, że w momencie kiedy stał się bardziej mobilny i ochraniacz rzeczywiście mógłby się przydać, był już na tyle ciekawy świata, że nie dałby rady leżeć za ochraniaczem, wściekłby się nie mogąc nas widzieć, więc nie inwestowałam. moje dziecko od początku spało w drewnianym łóżeczku (czasem trochę z nami, w zależności od etapu i lęków, ale generalnie łóżeczko było w stałym użyciu), nigdy nie miał ochraniacza. łóżeczko wyglądało na gołe bo miał prześcieradło i śpiworek do spania tylko, ale było bezpiecznie, a to dla mnie najważniejsze. owszem, jak był starszy nie raz uderzył się o szczebelki, ale tak samo uderzył się o podłogę, krzesło, szafkę, itp. przemieszczającego się dziecka już nie uchronimy przed wszystkim.. gdybym na prawdę bała się uderzeń o szczebelki zdecydowanie wolałabym łóżeczko turystyczne zamiast drewnianego, bez ochraniaczy.. |
|
|
|
|
#2617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciebie to przez ten avatar mam problem żeby poznać ![]() Cytat:
hej |
|||
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu - będzie brutalnie, ale.. jak są jacy są to lepiej teraz nabrać dystansu i popracować nad olewaniem bo przy dziecku, jak takie zachowania będą dotyczyły również jego będzie dużo gorzej, na prawdę..
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Jeszcze o kocykach chciałam napisać. weźcie pod uwagę, że za jakiś czas będziecie przykrywać też dzieci siedzące w brudnych butach, rzucające kocykami na ziemię, będą siedzieć na tych kocach na trawie, ziemi, itp. więc nie warto inwestować wyłącznie w jakby nie było śliczne minky i inne hand mady, dobrze mieć też jakiegoś zwyklaka, którego potem nie będzie szkoda. mi się bardzo podobają minky, póki co zostawiam na ewentualny prezent (nie to, że się nastawiam, ale też głupio na każdą propozycję prezentu mówić nie, wszystko już mamy...), jak nie dostaniemy to pewnie kupię jakiś jeden ładny żeby był
|
|
|
|
#2619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba powyżej 20...? Tak gdzieś czytałam ale nie jestem pewna.
Cytat:
![]() Cytat:
U nas łóżeczko też będzie stało przy ścianie. Jakoś mi się nie widział pomysł z ochraniaczem. Ani przepływu powietrza, ani to nie pomaga w sumie bo mała przecież nie będzie latała po łóżku i nie będzie się obijała o szczebelki A do tego jeszcze to, że jak będzie zasłonięta a ja będę chciała sprawdzić np. spod drzwi to ochraniacz będzie zasłaniał ją..Dla mnie mało praktycznie ale jak kto chce ![]() Dziewczyny a co z cowie?
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
napisałam długiego posta ale go skasowałam...myślę, że jednak to co miałam do przekazania mogłoby być zbyt kontrowersyjne jednak a nie mam ochoty się denerwować.
Napiszę tylko, że od ściany może być bardzo zimno bo sama jak mieliśmy wersalkę i spałam od ściany kładłam wzdłuż poduszki bo ciągnęło i to bardzo a mamy mieszkanie szczytowe.... ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
no chyba jednak stwierdzenie, że organizer jest zbędny jest przesadzone... Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-02-08 o 13:36 |
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chętnie poczytam . Nie róbmy tutaj wątku gdzie nie będziemy czegoś pisać bo ktoś może się oburzyć/nie zgodzić/etc... ![]() Czemu przesadzone? Ja nie planowałam i nie planują kupować organizera. Dla mnie jest zbędny. Obok łóżeczka będę miała szafkę i tam planuję trzymać wszystko.
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówię o wątku tylko o forumale zawsze trzeba spojrzeć na takie rzeczy trochę inaczej....ja w pobliżu łóżeczka....ba w tym samym pokoju w którym jest łóżeczko nie mam miejsca na stawianie dodatkowej komody szafki, półki poza tym...rany boskie bez przesady...tonami ten kurz tam będziemy hodować ?? już kiedyś pisałam, że ja nawet jednej butlki w życiu nie wyparzyłam, nie wygotowałam i nie wysterylizowałam...o dziwo moje dziecko żyje i nic mu nie jest |
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, może od mieszkania zależy.. ja spałam od ściany, dziecko też. łóżeczko nie styka się ze ścianą bo jest narożnik przy podłodze, więc zawsze to jakieś 2 cm od ściany, syn nie budził się chłodny więc uznałam, że nie potrzebuje takiej ochrony. gdyby ściana rzeczywiście była lodowata rozważyłabym inne miejsce na łóżeczko. dla mnie materiałowy, zbierający kurz organizer powieszony na łóżeczku jest bardzo zbędny. wolę kupić chociażby plastikowe pudełka z ikei czy ustawić inne pudełka na komodzie, ale takie które mogę umyć, wytrzeć itp. i nie będę zbierać kurzu.. |
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak w przypadku pudełek o których piszesz...musiałabym je trzymać w drugim pokoju na komodzie i latać za każdym razem...chyba jednak wolę powiesić organizer i co jakiś czas wrzucić go po prostu do pralki
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak tylko słuchając rad bardziej doświadczonych Mam, swojej Teściowej, mojej Mamy zastanawiam się - czy wszystko co kupujemy dla dziecka musi być praktyczne??
Czy nie możemy choć kilku rzeczy kupić dla samej przyjemności kupienia, ładnej, porządnie zrobionej rzeczy żeby dziecko po prostu miało coś ładnego? Nie mówię o wątku, ale szczerze mówiąc męczy mnie słuchanie na każdym kroku "a po co takie drogie kupujesz, i tak dziecko zaraz to zasra, zarzyga" czy tam nie wiem jaką jeszcze wydzieliną ciała je pokryje. Zawsze można wrzucić do pralki i uprać. Mam kupować nędzne szmaty bo małe dziecko brudzi? Może zamiast kocyka powinnam je sianem przykrywać wtedy nic się nie pobrudzi i żadne pieniądze się nie zmarnują. Tak samo męczy mnie wysłuchiwanie rad starszego pokolenia "nie kupuj tyle bo zmarnowane pieniądze i tak zaraz wyrośnie" kutwa, ale to moje pierwsze dziecko, sprawia mi radość kompletowanie wyprawki, dlaczego ktoś musi mi tą radość psuć swoimi radami? To tylko taka ogólna refleksja ![]() Aaa i dziękuję wszystkim za oklaski za badania
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com Edytowane przez pani_pierozkowa Czas edycji: 2015-02-08 o 13:58 |
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Pani_pierozkowa, gratulacje dobrych wynikow
![]() Gadają i gadać będą. Kiedyś nie było takiego wyboru ciuszków,wózków itp. brało się co było może stąd to się bierze A ładne ubranka po wypraniu wciąż będą ładne, nie ubędzie im
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie obserwuję taki trochę trend obrzydzania macierzyństwa "Zobaczysz ile dziecko kosztuje" "Pożegnaj się ze snem na najbliższy rok" "Nie martw się przy karmieniu piersią jest tak katorżnicza dieta że na pewno szybko schudniesz" itd. itp. o straszeniu jaki to poród jest okropny już nawet nie wspomnę. Chociaż tutaj akurat Mama i Teściowa bardzo fajnie się wypowiadają, mówią że trzeba urodzić i kropka, nikt tego za mnie nie zrobi, ale nie wdają się w żadne szczegóły typu "boli tak że będzie Ci wszystko jedno czy srasz pod siebie"
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szuu przykro mi że tak się zachowali. Tż pytał ich czemu wyjeżdżają? |
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą zamówiłam minky, ale przez fb u pola la handmade. Cena zależy od bawełny, którą się wybierze, bo dziewczyna ma różne. Za dwa kocyki 70x100 w tym jeden ocieplany wyszło 160zl. w de są droższe, dlatego zamówiłam z wysyłką do mamy tz. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-02-08 o 14:47 |
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Coś jest w tym ciągnięciu od ściany
Ja już po obiadku, mam ochotę teraz na coś słodkiego ![]() tylko nie wiem czy zrobić racuszki z jabłkami czy francuskie ciasteczka z bananami i białą czekoladą |
|
|
|
#2631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wczoraj znalazłam fajny artykuł i zamierzam się trzymać tego co tam przeczytałam - polecam : http://dziecisawazne.pl/oswajanie-strachu-przed-porodem w ogóle na tej stronie jest kilka fajnych artykułów np. na temat karuzeli dla naszych bobasów http://dziecisawazne.pl/karuzelki-i-...cinnego-pokoju mam nadzieje ze się przydadzą/spodobają ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- [QUOTE=mehja;50151587]Coś jest w tym ciągnięciu od ściany Ja już po obiadku, mam ochotę teraz na coś słodkiego ![]() tylko nie wiem czy zrobić racuszki z jabłkami czy francuskie ciasteczka z bananami i białą czekoladą[/QUOTE u mnie na deser galaretka z truskawkami i bitą śmietaną ale francuskie ciasteczka z bananami i b.czekoladą brzmi pysznie - aż dostałam ślinotoku - daj przepis |
|
|
|
|
#2632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=haniula1803;5015186 8]tez tak mam ciągle słyszę po co to kupujesz, po co ci to po co tamto, czemu masz taki mały brzuch, czemu tak długo czekałaś na 2 dziecko , to nic ze pierwszy poród był łagodny teraz może być inaczej zobaczysz, znów cię czekają nieprzespane noce itp. czasami mam ochotę zacząć krzyczeć ale wczoraj znalazłam fajny artykuł i zamierzam się trzymać tego co tam przeczytałam - polecam : http://dziecisawazne.pl/oswajanie-strachu-przed-porodem w ogóle na tej stronie jest kilka fajnych artykułów np. na temat karuzeli dla naszych bobasów http://dziecisawazne.pl/karuzelki-i-...cinnego-pokoju mam nadzieje ze się przydadzą/spodobają ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
Oo tak, ja też chcę przepis. Chociaż galaretka i bita śmietana... a ja staram się NIE JEŚĆ słodyczy
|
||
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
na te ciasteczka francuskie to z gazety mam przepis i pierwszy raz będę robić ale wydają się pyszne i proste
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym ułożyć kostkę białej czekolady, na nią 2 plastry banana i znowu kostkę czekolady. Zawijamy każdy kwadracik i pieczemy. |
|
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba munchin W poprzedniej ciąży chciałam taki kupić ale do kołyski mi się nie widział a potem kupilam lozeczko turystyczne z wbudowanym organizerem. W ogóle wam powiem ze mam u mamy super lozeczko szczebelkowe i w Donu turystyczne. I zdecydowanie bardziej lubię turystyczne. Jest mega wygodne
|
|
|
#2635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem kupuje podwojnie i tez nie przejmuje sie gadaniem w stylu "a po co Ci to, kiedys bez tego dzieci zyly Cytat:
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
nie widzialalam ze lubiekawe tu byla
wczoraj wzielam sie za sprzatanie i pozniej wieczorem brzuch mniebolal.. a dzis spalam do 11 zaraz bede robic paste z makrel i:mniam :![]() hej
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak się komuś podoba i chce wydać majątek na takie gadżety to niech kupuje. Ja lubię sobie poczytać co piszecie bo nie mam jakiegokolwiek doświadczenia w temacie niemowlaków a niechcę wydać majątku na jakieś totalnie niepotrzebne dodatki. Później coś okazuje się totalnie niepraktyczne a wyrzucić szkoda bo kosztowało majątek. Sklepy teraz oferują dużo "ułatwiaczy" nie znaczy, że wszystko jest mi potrzebne. Cały czas byłam napalona na podgrzewacz do butelek a po dzisiejszym artykuje na jednej ze stron, które podawałyście to się zastanawiam. Dzięki wam wiem, że nie ma co kupować na zapas bo najpierw trzeba poznać swojego malucha i dostosować się do niego.Pamiętajcie, że ciuszki, kocyki itp kupujecie przedewszyskim dla siebie bo dziecku jest to totalnie obojętne jaki ma kolor i czy jest to minki polar czy jeszcze coś innego ważne by było mu ciepło i wygodnie Także Alkamor pisz co myślisz na temat ochraniaczy niech każda sama podejmie decyzje czy kupuje te ochraniacze bo są ładne czy niezbędne bo zimno od ściany a może znowu niebezpieczne jak w artykule Ja chętnie posłucham co masz do powiedzenia w tej sprawie bo już doświadczenie z jednym maluchem masz
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny. dopadlam kompa u tzta w firmie, jestesmy tu na chwile, czekam na niego to do was nastukam..
szuu brak slow, naprawde... jak wnuk przyjdzie na swiat to sytuacja sie moze troche zmienic, ale mozliwe, ze na gorsze. niestety. ty mozesz ich tylko olewac ale tz powinien reagowac... co do ochraniaczy na lozeczko, ja mysle, ze nie kupie, przynajmniej nie od razu. planujemy na poczatek postawic lozeczko u nas w sypialni w nogach naszego lozka. zeby zobaczyc co u malego wystarczy glowe podniesc, a z ochraniaczami trzebaby bylo wstac... no i kurz to dla mnie tez argument - maz jest uczulony na kurz, dziecko tez moze miec alergie i co wtedy? mnie tez naszlo na slodkie dzisiaj po obiedzie (a staram sie ograniczac!!!) poszlismy z mezem na lody mniam mniam ze lubiekawe byla tez sie nie zorientowalam, kto usunal posta? co mowila...? ![]() ja dzisiaj przegladalam ciuchy w necie (na zalando) i najpierw dla mnie ale w sumie na nic sie nie moglam zdecydowac.. a jak weszlam na dzial dzieciecy to oooo wszystko bym chciala!!! ale czy to mozliwe ze nie znalazlam zadnych rampersow? w ogole prawie same bodziaki maja, a nozki gole.. jeszcze nie jestem oblatana w temacie, w koncu nic nie zamowilam, ale teraz znowu popatrze ![]() tyle, ze najladniejsze rzeczy to "ukierunkowane plciowo" byly, a my jeszcze nie wiemy... |
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Lubiekawe była z jakas prośbą o 1%
|
|
#2640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem to wygląda jak zaglądanie do portfela. Ja miałam już tak parę razy z moim tatą z którym mam średni i rzadki kontakt. Były już podjazdy w stylu " można chyba kupić tańsze np. łóżeczko ", " ty się chowałaś na tetrze i było dobrze "- jak się go spytałam czy wie ile wydaje się miesięcznie na same pampersy, nie wiedział a i tak się oburzyłObawiam się też masy złotych rad pomieszanych z ukrytą lub jawną krytyką. ... Kiedyś nie broniłam mocno swojego zdania, ale pewne wydarzenia spowodowały , że jestem bardzo cięta na to. Czasem nawet odpyskuję czy jestem niemiła ( nie chodzi tylko o tematy związane z ciążą ) bo przecież nie można sobie dać wejść na głowę, a ludzie są bardzo skłonni do tego, przynajmniej niektórzy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

[/RIGHT]
tak chyba jest jak firma zatrudnia powyzej 100 osob 

Robiłam dzisiaj wszystko z uśmiechem, z kultura, ani razu nie powiedziałam nic złośliwego, ale tez stanowczo i grzecznie odmawiałam np pomocy w kuchni zeby zaznaczyć terytorium. Nie wiem czemu, spakowali sie nie mówiąc nic i pojechali. Mam dosyć, Tz wyglądał dzis na załamanego... A jak on ma złamane serce to i ja mam... ☠☠☠☠a... Serio nic im nie zrobiłam...