|
|
#2821 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: wieczny bałagan w domu
Ja mam mopa viledy, tego płaskiego, którego można wyciskać w wiadrze. Jestem bardzo zadowolona.
Ale sama też jestem lekko podłamana, nie rozumiem jak ludzie to robią, że podłogę ogarniają dwa razy w tygodniu i mają czysto. Jestem jakaś upośledzona bo ja nie umiem podłogi umyć dobrze i tak żeby było czysto dłużej niż dwie godziny. Kalectwo jakieś chyba
|
#2822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze po trochu, jedna półka na raz i jak patrzę na taki porządek, to aż mi się bardziej chce następne sprzątać, żeby wszystko ładnie wyglądało Tylko z odkładaniem też mam problem i dlatego syf co drugi dzień się robi...
|
|
#2823 |
|
Konto usunięte
|
Najlepszy mop to ten plaski viledy
A co do fug, to moze one pyla caly czas? Byly impregnowane? Sent from my mind using the Force. |
|
|
|
#2824 |
|
... choć nie Westwood
|
Fugom trzeba po prostu dac czas. U mnie chyba za sto ktoryms razem w koncu zaczęły wyglądać jak trzeba
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodził marnie, więc deptałam z całej siły, aż połamałam |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jeśli to był mop obrotowy Viledy to wiem, że w Makro na 100% można kupić samo wiadro - a skoro tam jest taka opcja to pewnie gdzieś indziej też je znajdziesz bez większego problemu
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tez uważam, że najlepszy jest płaski mop z viledy
|
|
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu zabrałam się za segregowanie i wyrzucanie i chociaż to robię systematycznie od paru tygodni (przeważnie w niedzielę koło południa mam taki zapał), znowu uzbierałam siaty do kosza, do oddania i do kontenera.
Kilka starych słuchawek do telefonu, różne dziwaczne korale, obrusy, ręczniki, stara torebka, plastikowe wałki do włosów, cała sterta wstążek, guzików, kluczy, stary grat do kręcenia włosów (taka obrotowa szczotka, nieużywana od 10 lat chyba), no mnóstwo szpargałów. Poodkurzałam, słońce świeci, każdy pyłek widać było, od razu lepiej się oddycha. Zastanawiam się czy wyrzucić hoję z łazienki, stoi wysoko na szafce, ciągle zapominam ją podlewać, ciągle jest zakurzona, mam dylemat. |
|
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chce robic reklamy i nie wstawie linka, ale na tchibo.pl maja wlasnie tydzien pt. "Pomysly na przechowywanie". Moim zdaniem jest tam duzo fajnych rozwiazan. Ja chce sobie kupic te wieszaki na torebki, na apaszki i kusi mnie jeszcze ten pojemnik pod lozko .
Be the change you want to see in the world! Edytowane przez Konwalia11 Czas edycji: 2015-02-08 o 13:29 |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja z kolei nie mogę przekonać się do płaskich mopów, jakoś zawsze dochodzę do etapu, kiedy muszę dotykać powierzchni myjącej dłońmi (coś się rozwala, zsuwa itp.), a nie cierpię tego
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaż nie każdy lubi. Dla mnie płaski jest najlepszy. |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Może przestaw niżej?Co do płaskiego mopa z viledy, to jeszcze nigdy nie odpiął mi się podczas mycia nim podłogi. Może tak się zdarzyć jak już długo się ma jedną końcówkę i napy się wyrobią, ale ja od 2 lat mam tę samą końcówkę i dalej jest okej. Ale mopa na rzep czy na coś bym raczej nie kupiła, bo właśnie miałabym wrażenie, że będzie się rozwalał. |
|
|
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zasiedzenie
|
Też mam płaskiego mopa z Viledy i też wolę milion razy od okrągłego. Jedyny minus taki, że mojego nie da się wycisnąć inaczej niż ręcznie. Oczywiście robię to w rękawiczkach tylko, bo się brzydzę (gary też zmywam tylko w rękawiczkach, bo też się brzydzę
). Dobro rąk na drugim miejscu :dJa dziś już poukładałam porozwalane rzeczy i ciuchy, starłam kurze, odkurzyłam podłogę.
|
#2836 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ale przecież właśnie do tego płaskiego z viledy jest wiadro z wyciskarką...
|
#2837 |
|
Naczelny Hipster
|
Ja dzisiaj walczę
udało mi sie odgruzować biurko i większą część podłogi, pozostale graty szacuję na jakas godzine roboty. Takze mam nadzieje, ze za godzine przyjde sie pochwalic
|
|
|
|
#2838 |
|
Naczelna Nastolatka
|
DZIEWCZYNY, ja serio proszę o rady w sprawie utrzymania w czystości podłogi z paneli. Czy ktoś, kto ma zwierzęta może napisać, najlepiej krok po kroku, jak podłogi myje? Oraz częstotliwość odkurzania i mycia?
|
#2839 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Nienawidzę myc paneli dlatego mam je tylko w sypialni.
|
|
|
#2840 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Viviene, 3 razy na tydzień? Bosze, ja chyba nie umiem nawet odkurzać w takim razie, po jednym dniu już mam piasek i kłaki wszędzie. A po myciu mam jakieś smugi, plamy i ogólnie wygląd syfiasty paneli, jakieś 3 godziny po myciu.
|
#2841 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiti, ja odkurzam raz na tydzień, myję raz na tydzień i mam w dupie. Po prostu. Pies się podrapał i zostawił kłaki? Zbiorę ręką kłębek, ale nie szukam każdego włosa. Wytarzał się w piachu i położył pod drzwiami? Zamiotę lekko do śmietniczki, ale nie szaleję za każdym ziarenkiem piasku. Rozlałam trochę herbaty? Wytrę ręcznikiem co widzę, czego nie widzę to sobie poczeka. Z tym, że ja mam jednego psa i jednego kota. Jakbym miała więcej to może dwa razy w tygodniu bym to robiła. Chyba musisz nauczyć się trochę to olewać. |
|
|
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje panele sprawują się dobrze, mimo kota, odkurzam codziennie lub co drugi dzień (lubię odkurzanie), a myję raz-dwa razy w tygodniu gorąca wodą z octem, płaskim mopem w jednym kierunku. Nie ma smug.
|
|
|
|
#2843 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja mam chyba panele takie bardziej matowe, tak mi się wydaje przynajmniej. Mają na sobie wzór, słoje drewna. Mam i jasne i ciemne i żadna podłoga nie wygląda dobrze po umyciu. Ja bym się po prostu chciała dowiedzieć jak umyć te debilne panele żeby wyglądały schludnie przez jeden dzień chociaż. Nie żebym była szczególnie porządną panią domu, jestem całkiem h.ujową panią domu, ale te panele mnie wpieniają bo co idę do innych ludzi to mają czyściutkie podłogi. Chciałabym wiedzieć jak się to robi.
|
#2844 |
|
Konto usunięte
|
A jak przejedziesz palcem po nich to jest wyczuwalny wzorek, gorki, dolki, paseczki?
Wiesz, jak do mnie przyjdziesz to tez mam bardzo czysto. Tylko zwroc uwage na to, ze ja jestem troche zdyszana, bo tuz przed twoim wejsciem skonczylam myc i rzucilam sie przebrac moze inni tez. Sent from my mind using the Force. |
|
|
|
#2845 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Jak czytam o panelach, to nie dziwię się moim sąsiadom, którzy w całym mieszkaniu mają płytki na podłodze. Moja rodzina zaprotestowała przeciwko płytkom w pokojach. |
|
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje tez są takie bardziej matowe, sa też wyczuwalne wypukłości.
W jednym pokoju mam inne, ale tamte są fatalne, świecą się i są śliskie, tak śliskie, ze nawet mop kurzu nie zbiera (zawsze po odkurzaniu jakieś farfocle wylezą z kąta) tyko tak dziwnie się rozmazują. Tych śliskich nie lubię, ale że sa w północnym pokoju, nie rzuca się to tak w oczy, ze jakieś wiecznie zakurzone. |
|
|
|
#2847 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Panele mam gładkie. Wczoraj miałam gości, myłam podłogi dwa razy, przyjechali jakieś 3 godziny po moim myciu. Jedyne co się utrzymało do ich przyjazdu to mała ilość piachu i kudłów, a po myciu nie było śladu. Chyba naprawdę zapłacę komuś żeby mi raz doprowadził podłogę do ładności, popatrzę przy tym jak się to robi.
|
#2848 | ||
|
... choć nie Westwood
|
W tym tyg umylam i odkurzyłam podłogę RAZ. Tez nie ma tragedii.
Albo ja to tak widzę ![]() Cytat:
koty. I nie wpuszczam ich do całkowitego wyschnięcia. Ogolnie mycie to raz w tyg mysle optymalnie, za to przy zwierzętach podstawa to odkurzanie. Cytat:
|
|
|
#2849 |
|
Naczelna Nastolatka
|
wczoraj znienacka musiałam wbić na mieszkanie do dwóch różnych sąsiadów w mojej klatce. No mówię wam, w życiu nie miałam takich ładnych podłóg, a była sobota, 8 rano. Niektórzy sąsiedzi jeszcze w piżamach więc teoria o myciu tuż przed moją wizytą odpada
![]() Ja mam psy więc wnoszą na sobie różne rzeczy ze spacerów i faktycznie, po wilgotnej podłodze zawsze mi ktoś przebiegnie.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2015-02-08 o 15:30 |
|
|
|
#2850 |
|
Konto usunięte
|
Zakonna, no to o ślady wiń gładkość paneli. Ja miałam gładkie w poprzednim domu i też wyklinałam. Teraz poszłam po rozum i mam z fakturą i śladów czegokolwiek aż tak nie widać. W moim pokoju są szare i to jest the best of the best, bo nic nie widać. W przedpokoju i u rodziców są brązowe i tam trochę widać. Ale wszystkie z fakturą.
Po 3 godzinach u mnie też byłoby już średnio. Odkurzanie i mycie podłogi robię dosłownie tuż przed przyjściem gości. Czyli jak są na 15, to zakładam, że o 14:45 już będą czyli o 14 odkurzam, myję i akurat tuż przed ich przyjściem kończę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

Chodził marnie, więc deptałam z całej siły, aż połamałam