Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-08, 17:00   #1891
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Ja jestem podczytuje ale potem się odezwe bo młody mi daje w kość. Jeszcze tylko jutro musu ze mną w domu zostać bogu dzięki.
Stary 2015-02-08, 17:02   #1892
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Czyli dzisiaj dzien w łożku ?

My z TŻ cos spac nie mozemy, wczesniej sie cos poprzytulalismy a teraz "zabawy" w podgrupach. Ja książkę a TŻ film ogłada, czekamy aż junior wstanie, zeby na sniadanko isc a ja bym tak juz zjadlaaaaa :P
uu widzę, że wyjazd baaardzo udany nie tylko pod względem wypoczynku i atrakcji

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Właśnie zaczytuje sie w 1 części tego wątku a tymczasem chcialam się z Wami przywitać w gronie sierpniowek będzie mi bardzo miło jeżeli będę mogła do Was dołączyć i wspólnie wspierać się w bolach i radosciach naszego stanu
Aktualnie jestem w 12 tyg 4d. Wedlug OM i 11 tydz 3 d. Według usg. Na 16 lutego mam wyznaczone usg genetyczne
Pozdrawiam cieplo
Witaj

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
z tradycji:P jak to mowia z babki prababki..kuzynka przerabiala to samo,babacia miala swieckie poglady a my Polki XXI wieku mamy juz nową mentalnosc i wolimy przygotowac sie zawczasu na przyjecie dziecka.

wiecie moze co to jest to baby shower ?mi sie z prysznicem kojarzya to ponoc jakies zachodnie przyjęcie..
beaciorq Ci to idealnie opisała przyjęcie, wyprawiane celem zebrania prezentów

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Piszecie, że macie juz spore brzuszki, to może wrzućcie fotki do klubu, to sobie popatrzymy ?
Jak nie zapomnę to jutro cyknę fotkę

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Wiem, że leżenie może dobijać (doświadczyłam tego na początku ciąży), ale doceniaj to, że teraz możesz odpocząć... zanim się obejrzysz - nie znajdziesz na to czasu

a tak w ogóle, to gdzie jest kasperka ???
Spędza weekend z mężem
Stary 2015-02-08, 17:03   #1893
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja jestem podczytuje ale potem się odezwe bo młody mi daje w kość. Jeszcze tylko jutro musu ze mną w domu zostać bogu dzięki.
Bidulka ale to po tej operacji jest taki marudny, czy w ogóle jest niegrzeczny?

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:10   #1894
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Mms teściowe juz chyba tak maja :p ale moja mamka kochana tez lubi sie wtrącać a zwłaszcza krytykować mojego mezulka :p chyba przestane jej wszystko mówić
lepiej rzeczywiscie nie mowic zbyt wiele..tez tak kiedys robilam ,no ale do czasu,nie wszystko się nadaje,co innego tez jak sie razem mieszka pod jednym dachem to wtedy tez duzo moga uslyszec ,za dużo..

roxana_ja tez nie kupuje bazuje na tych ktore mialam wczesniej,a etmaty zcesto sie powtarzają

kurcze chcialam uszyc sobie futeral na telefon,coby go nie poobijac i sie okazaloz e nie mam już filcu.:/co prawda w szyciu jestem noga ale cos na bazie prostokąta chyba jeszcze dam rade..wertuje wlasnie serwis zszywka by znaleźć jakas inspiracje,w tym na lampy do pokoi bo wiosna nie będzie na to czasu, trzeba bedzie działac.
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:19   #1895
fiona27
Zakorzenienie

Jess jakies nowe piątki są ?

SugarbabyLove wiem jak to jest kiedy człowiek ma juz czasami dosyć własnego dziecka. Twój po zabiegu, więc tym bardziej marudny.

Kasperka cos słabiej pisze odkąd troszkę się podśmiałyśmy z niej z dziewczynami

Objadaałm się chipsami i teraz mi niedobrze
Stary 2015-02-08, 17:24   #1896
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej rzeczywiscie nie mowic zbyt wiele..tez tak kiedys robilam ,no ale do czasu,nie wszystko się nadaje,co innego tez jak sie razem mieszka pod jednym dachem to wtedy tez duzo moga uslyszec ,za dużo..

roxana_ja tez nie kupuje bazuje na tych ktore mialam wczesniej,a etmaty zcesto sie powtarzają

kurcze chcialam uszyc sobie futeral na telefon,coby go nie poobijac i sie okazaloz e nie mam już filcu.:/co prawda w szyciu jestem noga ale cos na bazie prostokąta chyba jeszcze dam rade..wertuje wlasnie serwis zszywka by znaleźć jakas inspiracje,w tym na lampy do pokoi bo wiosna nie będzie na to czasu, trzeba bedzie działac.
Fajnie, że masz taką pasję i czymś zajmujesz długie zimowe wieczory Ja dopóki pracowałam nie miałam na nic czasu... Teraz mam go bardzo dużo... Sama zastanawiam się nad jakimiś hobby, bo lubię takie robótki ręczne Myślałam coś o robieniu sztucznej biżuterii, ale jakoś tak się zabrać za zakupy nie mogę

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

a tak w ogóle jutro zaczynamy 16 tydzień

Igorek

Stary 2015-02-08, 17:29   #1897
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

a ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy chociaż wczoraj siostrzenicy zszywałam 3 miśki, bo jej ulubione się rozpruły a jaka była szczęśliwa

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
czas leci... ja wczoraj zaczęłam 14 tc

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Objadaałm się chipsami i teraz mi niedobrze
mi dzisiaj jest cały dzień niedobrze nie wiem czy po milce z orzeszkami czy jak

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-02-08 o 17:32
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:31   #1898
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
a ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy chociaż wczoraj siostrzenicy zszywałam 3 miśki, bo jej ulubione się rozpruły a jaka byłam szczęśliwa

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

czas leci... ja wczoraj zaczęłam 14 tc
Dokładnie Ja mam wrażenie, jakbym dopiero wczoraj zastanawiała się kiedy zakończę I trymestr... a tu już II ucieka

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:

mi dzisiaj jest cały dzień niedobrze nie wiem czy po milce z orzeszkami czy jak
Ja wczoraj odkryłam, że jest mi niedobrze po soku jabłkowym z lidla (a raczej napoju imitującego sok)... Co wypiłam szklankę, to mnie mdliło...

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-02-08 o 17:34
Stary 2015-02-08, 17:35   #1899
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Ja mam wrażenie, jakbym dopiero wczoraj zastanawiała się kiedy zakończę I trymestr... a ..
Aa pokombinowalam i ucieklo za nowe tc a ja jutro 12 prosze o kciuki mocne prenatalne przedemna

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:37   #1900
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj odkryłam, że jest mi niedobrze po soku jabłkowym z lidla (a raczej napoju imitującego sok)... Co wypiłąm szklankę, to mnie mdliło...
no widzisz ja już dawno zauważyłam, że mi źle po słodkościach ale otworzyłam szafkę to ona krzyczała do mnie "wybierz mnie" ech, jutro będzie lepiej..

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Aa pokombinowalam i ucieklo za nowe tc a ja jutro 12 prosze o kciuki mocne prenatalne przedemna
będziemy trzymać
Stary 2015-02-08, 17:41   #1901
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jak to jest z tym prenatalnym? To jest w końcu to samo, co genetyczne, czy nie? Bo dzisiaj oglądałam "porody" i tam coś mówili, że prenatalne robi się kobietom starszym, po 35 r. ż. które pierwszy raz spodziewają się dziecka... a tu widzę, że kilka dziewczyn ma w lutym wizytę prenatalną właśnie...

Igorek

Stary 2015-02-08, 17:41   #1902
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Noo marudzi po zabiegu denerwuje go ten opatrunek mu taki mały kawałek został nie chce zejść a ściągnąć mu nie będę na siłę bo go boli jutro idziemy na kontrolę do urologa to zobaczymy jak narazie biega z tyłkiem gołym juz 2 dzień idzie zwariować ładna pogoda a my w domu bo on nie chce się ubrać. Patrzyłam w necie Info o tym zabiegu u jednych nacinaja więcej u innych mniej zależy w jakim stanie jest to. I efekt końcowy widać po założeniu dopiero a wystraszyłam się bo dość dużo ma ze tak powiem odkryte mój mąż się boi ze go całkiem obrzezali. Ja w ogolr padan juz na twarz chyba sor wczesniej poloze dzis zobacze. Poza tym obiad dziś zupka była
Stary 2015-02-08, 17:43   #1903
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz ja już dawno zauważyłam, że mi źle po słodkościach ale otworzyłam szafkę to ona krzyczała do mnie "wybierz mnie" ech, jutro będzie lepiej..
ja często tak mam, że zjem coś, a później żałuję... powracając do tych przesądów, to właśnie mówi się, że jak do słodkiego ciągnie, to będzie dziewczynka

Igorek

Stary 2015-02-08, 17:43   #1904
roxana_lu
Zakorzenienie

Dziewczyny - teściowymi sie nie przejmować bo to mało rozumne stworzenia ( mowie o relacjach teściowa-synowa). Nigdy nie przegadasz wiec lepiej jednym wpuścić drugim wypuścić i tyle. Moja w życiu by nie wpłynęła na jakiekolwiek decyzje w moim życiu i dobrze o tym sie a dalej swoje pogada. Kiedys mi powiedziała, ze powinnismy przyprowadzić juniora na miesiąc do niej na wychowanie to by jak w zegarku chodził (a to na prawde nie jest problemowe i niewychowane dziecko) to jej powiedziałam, ze chwalić sie nie ma czym bo patrząc na to jak wychowała córkę (TŻ siostrę) to w życiu bym sie nie zdecydowała na to, zeby junior był taki jak ona. Nie poklcoilysmy sie o to ale tez nigdy juz tej propozycji nie dała
Zreszta co ona mi moze... Dziecko popilnuje raz na pol roku, zależna materialnie tez nie jestem od niej (kasa, wspólne mieszkanie itd), do szczęścia mi potrzebna nie jest wiec nigdy sie nia nie przejmowałam na dłuższa metę chociaż nie raz rwałam sobie przez nia z nerwów włosy z głowy :P
Ale... Dobra, temat rzeka

Watpię, ze kasperka sie obraziła. Równa babeczka z niej wiec na pewno po prostu nie ma czasu na wizaż

U nas pięknie sypie, spacer, kawiarnia, basen zaliczone, teraz kolacja i na spacer bo jest urokliwie

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:44   #1905
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Noo marudzi po zabiegu denerwuje go ten opatrunek mu taki mały kawałek został nie chce zejść a ściągnąć mu nie będę na siłę bo go boli jutro idziemy na kontrolę do urologa to zobaczymy jak narazie biega z tyłkiem gołym juz 2 dzień idzie zwariować ładna pogoda a my w domu bo on nie chce się ubrać. Patrzyłam w necie Info o tym zabiegu u jednych nacinaja więcej u innych mniej zależy w jakim stanie jest to. I efekt końcowy widać po założeniu dopiero a wystraszyłam się bo dość dużo ma ze tak powiem odkryte mój mąż się boi ze go całkiem obrzezali. Ja w ogolr padan juz na twarz chyba sor wczesniej poloze dzis zobacze. Poza tym obiad dziś zupka była
Biedny Maluszek Musisz być dla niego wyrozumiała, bo na pewno sporo przeszedł A mąż niech sie nie martwi Lekarze raczej wiedzą co robią

Igorek

Stary 2015-02-08, 17:46   #1906
roxana_lu
Zakorzenienie

Anevo kciuki zaciśnięte dobrze bedzie !!

Przesady przesądy... To ja powinnam mieć bliźniaki - dziewczynkę i chłopczyka - bo i na jedno i na drugie mi by sie wróżyło tymi przesądami

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-08, 17:47   #1907
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

U nas pięknie sypie, spacer, kawiarnia, basen zaliczone, teraz kolacja i na spacer bo jest urokliwie
Ale zazdroszczę Chociaż u nas też sypie i nie jestem z tego powodu szczęsliwa Jednak miejsce, w którym sie jest ma znaczenie

Igorek

Stary 2015-02-08, 17:47   #1908
roxana_lu
Zakorzenienie

Sugar biedny ale juz niedługo i wszystko wróci do normy mojej siostry syn tez tak cierpiał a za kilka dni juz nie pamiętał w ogole o operacji

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-08, 17:49   #1909
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Anevo kciuki zaciśnięte dobrze bedzie !!

Przesady przesądy... To ja powinnam mieć bliźniaki - dziewczynkę i chłopczyka - bo i na jedno i na drugie mi by sie wróżyło tymi przesądami
Mi też Dlatego nie wierzę w takie przesądy, tak tylko napisałam, bo temat był wcześniej poruszony Jeszcze jedną przepowiednie słyszałam, która mnie totalnie zdziwiła, mianowicie to, że jeżeli wolisz leżeć na prawym boku, to to też wróży dziewczynkę Nie wiem co ma piernik do wiatraka i kto to wymyślił

Igorek

Stary 2015-02-08, 17:55   #1910
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

ja byłam na spacerze i akurat tak zaczęło sypać mi prosto w twarz..ależ zła wróciłam szłam na pałę bo nic nie widziałam

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Mi też Dlatego nie wierzę w takie przesądy, tak tylko napisałam, bo temat był wcześniej poruszony Jeszcze jedną przepowiednie słyszałam, która mnie totalnie zdziwiła, mianowicie to, że jeżeli wolisz leżeć na prawym boku, to to też wróży dziewczynkę Nie wiem co ma piernik do wiatraka i kto to wymyślił
Stary 2015-02-08, 18:06   #1911
mms_22
Zakorzenienie

Wiecie co mi pomaga na mdłości? Miętowe tic-tac'i Pomaga na chwilę, ale dobre i to

Igorek

Stary 2015-02-08, 18:09   #1912
Papusia28
Raczkowanie

hej goście naszczeście już pojechali ufff ledwo wysiedziałam
ja może o mojej teściowej nie będę sie wypowiadać bo jest po prostu taka kochana i wg że ehhh..... mnie też denerwują takie przesądy że nie wolną się kłocić bo coś tam jak się przestraszysz i się dotkniesz wtedy np w twarz to dziecko będzie miało znamię w tym miejscu i wg;/ mam taką durną sąsiadkę co przychodzi nie raz do moich rodziców kiedyś nie wytrzymałam i troche jej napyskowałam własnie na temat tych przesądów...
coś mnie dziś brzuch pobolewa no i oczywiście plecy dołem dobrze że już w piątek wizyta może mi coś poradzi na te plecy bo kiepsko jak się położe na plecach to potem się nie mogę ruszyć tak boli ;/
też bym dodała zdjęcia brzuszka na klubiku ale nie umiem
Stary 2015-02-08, 18:10   #1913
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Albo niższe tętno płodu - chłopak, wyższe- dziewczynka

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-08, 18:11   #1914
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
hej goście naszczeście już pojechali ufff ledwo wysiedziałam
ja może o mojej teściowej nie będę sie wypowiadać bo jest po prostu taka kochana i wg że ehhh..... mnie też denerwują takie przesądy że nie wolną się kłocić bo coś tam jak się przestraszysz i się dotkniesz wtedy np w twarz to dziecko będzie miało znamię w tym miejscu i wg;/ mam taką durną sąsiadkę co przychodzi nie raz do moich rodziców kiedyś nie wytrzymałam i troche jej napyskowałam własnie na temat tych przesądów...
coś mnie dziś brzuch pobolewa no i oczywiście plecy dołem dobrze że już w piątek wizyta może mi coś poradzi na te plecy bo kiepsko jak się położe na plecach to potem się nie mogę ruszyć tak boli ;/
też bym dodała zdjęcia brzuszka na klubiku ale nie umiem
Pewnie przez to, że miałaś intensywny dzień... To teraz do łóżka i odpoczywaj

Igorek

Stary 2015-02-08, 18:12   #1915
Anev0
Zakorzenienie

Genetyczne i prenatalne to jest to samo z tym ze po 35 r.z. sa refundowane lub wcześniej jak sa wskazania choroby w rodzinie.
Wykonuje się je od 11 do 13.6 dc
-sprawdza przepływy
-sprawdza kosc nosowa
-przyziernistosc
-jak sie wszystko wyksztalcilo

Potem jest polowkowe

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-02-08, 18:12   #1916
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Albo niższe tętno płodu - chłopak, wyższe- dziewczynka
tego nie słyszałam

Igorek

Stary 2015-02-08, 18:13   #1917
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
tego nie słyszałam

Mi to koleżanka powiedziała

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Genetyczne i prenatalne to jest to samo z tym ze po 35 r.z. sa refundowane lub wcześniej jak sa wskazania choroby w rodzinie.
Wykonuje się je od 11 do 13.6 dc
-sprawdza przepływy
-sprawdza kosc nosowa
-przyziernistosc
-jak sie wszystko wyksztalcilo

Potem jest polowkowe

O to to to... Dobrze prawisz

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-08, 18:15   #1918
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny 😙 mnie dziś plecy coś bolą. Jutro to rozchodze . ja juz się nie mogę doczekac 27. Mam kontrolę I będę już wtedy prawdopodobnie płeć znać juhu
Stary 2015-02-08, 18:18   #1919
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny 😙 mnie dziś plecy coś bolą. Jutro to rozchodze . ja juz się nie mogę doczekac 27. Mam kontrolę I będę już wtedy prawdopodobnie płeć znać juhu
Oby jedna kobieta opowiadała ze do porodu nie znala płci bo maly tylkiem się obracal

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-02-08, 18:25   #1920
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie, że masz taką pasję i czymś zajmujesz długie zimowe wieczory Ja dopóki pracowałam nie miałam na nic czasu... Teraz mam go bardzo dużo... Sama zastanawiam się nad jakimiś hobby, bo lubię takie robótki ręczne Myślałam coś o robieniu sztucznej biżuterii, ale jakoś tak się zabrać za zakupy nie mogę

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

super,jak ten czas szybko leci...!
ja wlasnie zamawiam materiały do decu coby zrobic kilka swieczników
i cos nowego do domu na wiosne , a zakladki mam zalegle od świąt...
a materialu na etui poszukam jutro za dnia.
mam zapędy a zdolnosci ..?:P

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Oby jedna kobieta opowiadała ze do porodu nie znala płci bo maly tylkiem się obracal
to pocieszyłas..jutro z rana ide na badania..w tym TSH i ft4..bedzie z głowy..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości