|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Ciociami, moja mama mnie zabawiała przy jedzeniu, a więc to też nie wyjście (choć ja też tak robiłam, ale już rzadko robię; po prostu Artek się czymś bawi i je, bez czegoś w rękach nie usiedziałby 3 minut; ale jak nie chce, to mu nie daję, nie wciskam na siłę i nie robię tego na zasadzie odwrócenia uwagi od łyżeczki). Co do bajzlu - Artek na krzesełku jest karmiony przeze mnie, a więc nie ma bałaganu, a rzeczy, które sam je - je chodząc po mieszkaniu. Ale w sumie nie brudzi aż tak bardzo. Bierze z talerzyka tylko to, co chce zjeść. Najwięcej to kruszy. Jak je sam obiad (np. makaron), to owszem, jest brudno, ale nie do przesady. Bywało gorzej. |
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Perse S. jest jadkiem, kiedyś pił dużo mleka+jadł to co się mu dało. Na śniadanie wypijał około 180-240 mleka, potem przez 3 h nic nie jadł, koło 11 skubnął coś, potem koło południa jakaś zupa+mm do snu. Po południu 2 danie, kolacja+ mm do snu.
Teraz po odstawieniu mm Śniadanie kanapka, kiwi, herbata, drugie śniadanie pączek+jogurt, obiad około 400-500 ml zupy, później drzemka, po drugie danie, koło 17 wraca TŻ i je znowu obiad zupa też tyle samo zupy. Kolacja to różnie, czasem kaszka z owocami, kisiel, kanapki czy kasza jaglana. Między posiłkami zdarza się mu przegryzać marchewkę lub cebule, czasem inne owoce. Po odstawieniu mm potrzebuje więcej jedzenia- skądś musi brać energie, jego organizm się dopomina
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co mogę dawać Krzysiowi do jedzenia? chodzi mi o coś
ciekawszego niż ciągle owoce i warzywa do rączki. Kucyk ile śpi Maksio w dzień? ile i jak długie drzemki macie? jak jego dupcia? odstawiłaś chusteczki? filusiek co postanowiłaś z rozszerzaniem diety? jak ćwiczenia ze Stasiem? monika jeszcze masz ferie, czy już do pracy? anitax co u Ciebie jada Emilka? zeberko jak karmienie butelką mm? pani jak Michasia gile do pasa? iza umówiłaś się do innego ginekologa? dwakolory jak się czujesz? wika co z mieszkaniem? gryzia, hope jak sprawy budowlane? hope jak się czujesz? jak z tż? teraz ty w kolejce
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Tż jechał na zakupy i kazałam mu kupić kiwi - S. podskakiwał ze szczęścia, potem pytałam czy dać mu ciacho (domowy makowiec) oczywiście ni chciał, bo Tato kupi mu "kifi", dopóki nie wrócił z owocem nic nie zjadł
![]() F. dziś ma pół roku |
|
|
|
#4595 |
|
Konto usunięte
|
Sto lat dla małego:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4596 |
|
Konto usunięte
|
Fiol 100 lat dla F.
Berbie dzięki za wywołanie mnie ostatnio nie mam weny na nic... Jakaś deprecha mnie łapie, rok temu o tej porze jeszcze byłam najszczęśliwsza na świecie... Jeszcze przez kilka dni ![]() sprawy budowlane do przodu, w piątek powinno być pozwolenie Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie ma trzy drzemki (bardzo bym mu chciała zredukować do dwóch dłuższych ale to Maksiu decyduje
) Bo ciężko coś zaplanować, bo dłużej niż 3 i pól h nie wytrzyma bez spania. Wstajemy między 5:30 a 6:30. Idzie na drzemke koło 9. Śpi od 30 min do 75 min Najczęściej koło godziny. O 12,12:30 wychodzimy na spacer i znowu 30-75min (jeżeli rano pospał krócej to na spacerze dłużej i na odwrót). Koło 16,16:30 idzie na 30 minut. Czyli śpi 2h-2 i pół h przez cały dzień. O 19:30 juz go usypiamy. Noce są koszmarne. Dzisiaj akcja od 2 do 5 rano. Nie spał. Zasnął i wstal 6:30.Tyłek lepiej. Chusteczek juz nie używamy. |
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mam tydzień ferii, akurat do końca ferii ginki ma nie być więc chcę czy nie muszę wrócić do pracy bo nie mam L4.. a zastanawiałam się już nad zwolnieniem. |
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Może pałeczki kukurydziane, biszkopty czy chlebek?
Z dietą i rozszerzaniem jesteśmy w lesie Nie wiem, co i jak. Pewnie za kilka dni spróbuję mu dawać wodę do spróbowania, potem pewnie jakieś zupki domowe, na przemian z słoiczkami. Niedługo będziemy mieć swoje eko królicze mięso i też zastanawiam się nad pomrożeniem małych porcji do zupek |
|
|
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kucyk u nas 2 drzemki. zwykle wstajemy ok 7-8. wtedy ok. 10 godzinna drzemka i po 14 znowu drzemka ponad 2 godzinna, czasem nawet 3 godzinna. kąpiel 19.30 i usypianie które trwa nawet do 22
sto lat! kiedy to zleciało? [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50149869]Berbie dzięki za wywołanie mnie ostatnio nie mam weny na nic... Jakaś deprecha mnie łapie, rok temu o tej porze jeszcze byłam najszczęśliwsza na świecie... Jeszcze przez kilka dni ![]() sprawy budowlane do przodu, w piątek powinno być pozwolenie bardzo mocno Cię przytulam. czytając Cię przypominam sobie siebie sprzed 2 lat, też 2 # i postanowienie, żeby się dokładnie przebadać. ty chyba w lutym masz wizytę u ginekologa? fajnie, ze coś się dzieje w Twoim życiu co Ci trochę głowę zajmuje. Cytat:
Cytat:
ja dziś pierwszy raz ugotowałam i podałam Krzysiowi zupkę i miałam do tego duszonego króliczka. dostała chleb do ręki. nie powiem kilka łyżeczek zjadł. ale nie do końca był do tej formy przekonany. uważam, że zupa z marchewki, ziemniaczka i koperku była dość smaczna i powinna mu smakować królik go nie zainteresował. chlebek był największą atrakcja.wstawię do lodówki i jutro zrobimy drugie podejście. na kolacje będzie makaron z musem jabłkowym. u nas hitem zabawkowym jest desa inspirowana bielemorele. Krzyś piszczy z radości jak mu się uda odkręcić nakrętkę.
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2015-02-08 o 14:34 |
||
|
|
|
#4601 |
|
Konto usunięte
|
Berbie tak, mam wizytę 24 lutego. Będziemy też badać nasienie męża i mam zamiar zbadać poziom komórek NK. Dzisiaj, żeby wywalić trochę złych emocji, poszłam biegać
na dworze zimno, biało, piękne słońce trochę ulżyło. A jutro zaczynam kolejny maraton w pracy i kolejny tydzień minie. Zostanie mi jeszcze jeden i wizyta. Odliczam dni.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4602 |
|
Konto usunięte
|
Berbie Krzysiu to cała Ty
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50150799]Berbie Krzysiu to cała Ty
nie cała. uszy ma po tacie i jeszcze coś
|
#4604 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Konto usunięte
|
Berbie cudny Twój synuś
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
Berbie synuś cudowny, a deska z bielemorele jest w dechę
. sama kidyś taką robiłam.We wtorek wizyta, a ja już schizuję, że brzuch mniej jakoś boli - nie rozciąga się,piersi już tak nie bolą i inne takie. Z moim mężem nie ma nawet tematu .Myślę, że sam się boi i nie chce rozmawiać o wątpliwościach.Nie potrafię jakoś cieszyć się tą ciążą. Chyba potrzebuję jakiegoś kopa. |
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Berbie, Krzys super
Monia, u nas po jedzeniu to nie nieporządek a burdello bumbum. T brudny- twarz ręce, ubranie; usmarowane krzesełko i brudna podłoga. Przywykłam. Choc nie widze tego w żłobku. Pewnie bedą go karmic, ciekawe czy sie da
|
|
|
|
#4608 |
|
Wtajemniczenie
|
Berbie ja nie wiem czy Krzysiu cała Ty, ale wiem, że jest przesłodki
Gryzia czas do wizyty zleci Ci jak nie wiem.. ja też mam tak dużo pracy, że nie wiem kiedy te tygodnie lecą (ale dla mnie to dobrze..)
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda
rzytul:Pikaso pewnie TŻowi ciężko tak samo jak Tobie tylko nie chce okazywać tego ![]() Berbie Krzyś boski! ![]() Co to za cudo ta deska! Zaraz szukam linka i zrobię ![]() Wpadła moja mama i na wstępie "kupiłam super chodzik! A ja do niej że wynocha mi z tym. Okazało się że to takie autko na którym się siedzi i odpycha nogami. Chyba może być? Nie pochwaliłam się że Maksiu jak słyszy muzykę to tańczy |
|
|
|
#4610 |
|
Konto usunięte
|
Kucyk super
Co do chodzika to Chrześnica męża ma taki "normalny" chodzik - ten, w którym dziecko siedzi a chodzi... Jak to widzę to mnie telepie... Z ciekawości wpisałam w Google co to ta deska bielemorele... Ta kobieta ma genialne pomysły kiedyś to będzie jedna z moich codziennych lektur ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50152779]
Z ciekawości wpisałam w Google co to ta deska bielemorele... Ta kobieta ma genialne pomysły [/QUOTE]ma, aczkolwiek po zobaczeniu Krzysia (gdy byłam dzieckiem nie potrzebowałam tylu akcesoriów do zabawy w mszę... Berbie, jak T. był trochę starszy od Krzysia dostał kukurydziaka (tylko też trzeba uważnie czytać składy by soli nie było). Zero zachwytu (a myślałam, że mu kulinarno-przekąskowego nieba uchylam)... wczoraj, myślałam że rodzę... jakieś mega boleści mnie dopadły. telefon do ginka... kazał nie panikować, ale choć chwilę poczekać. na wszelki wypadek szybka depilacja od stóp do głów. no i zobaczyłam rozstępy... LOL. jakie mam piękne, dorodne , normalnie jakby za nie płacili, to bym miliarderką była ![]()
|
|
#4612 |
|
Konto usunięte
|
Pani o zestawach do zabawy pod tytułem "wszyscy święci to, czy tamto" wolałabym się nie wypowiadać. Ale ta kuchenka do zabawy jest boska!
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4613 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50149869]Fiol 100 lat dla F. Berbie dzięki za wywołanie mnie ostatnio nie mam weny na nic... Jakaś deprecha mnie łapie, rok temu o tej porze jeszcze byłam najszczęśliwsza na świecie... Jeszcze przez kilka dni ![]() sprawy budowlane do przodu, w piątek powinno być pozwolenie Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
Nie pochwaliłam się że Maksiu jak słyszy muzykę to tańczy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Pani, a ktory Ty masz tc?
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50152922]Ale ta kuchenka do zabawy jest boska!
[/QUOTE]fakt!34t3d, choć w szpitalu mi liczyli tydzień mniej (termin: 25.03)
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze. Brzuch już nie boli, krawienie zmniejszyło się do kilku kropel dziennie. Także jest lepiej. Tylko psychicznie coś nie mogę się pozbierać. Sto lat dla jubilata! [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50149869] byłam najszczęśliwsza na świecie... Jeszcze przez kilka dni ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Mam podobnie. Tylko ja 2 lata temu... Jej. To już tak niedługo!!!!
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ______ Berbie, ciężko coś znaleźć bo przy BLW nie ma takiego podziału na wiek. kiedyś widziałam jakieś kulki z kaszy jaglanej, ale nie wiem jak robione. nie bardzo wiem co innego.. jak nie owoce/warzywa to zostają kasze w jakichś kombinacjach
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
aaa niech leci!!!!
Jeszcze nie uznana w USC, jeszcze czyściciel tapicerek/wykładzin/dywanów nie zaklepany, jeszcze kołyska nie dowieziona.... siedź FasOlka! siedź, nie wyłaź ![]() Tymek chodzi z tatą na jakąś adaptację???
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Bez zmian. Decyzja jeszcze nie została podjęta. Ale po piątku w pracy to mam ochotę rzucić ja w ch...ę i do męża jechać. Gdyby nie to, że namawiałam Szefową na objecie tego stanowiska i obiecałam jej pomagać, to dziś już bym tutaj nie wróciła.
Na razie otworzyłam butelkę czerwonego wina
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

) Bo ciężko coś zaplanować, bo dłużej niż 3 i pól h nie wytrzyma bez spania. Wstajemy między 5:30 a 6:30. Idzie na drzemke koło 9. Śpi od 30 min do 75 min 

na dworze zimno, biało, piękne słońce 
. sama kidyś taką robiłam.
.Myślę, że sam się boi i nie chce rozmawiać o wątpliwościach.
, normalnie jakby za nie płacili, to bym miliarderką była 
(termin: 25.03)