Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-08, 17:33   #2641
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Jaką Medelę polecacie? Mini electric? Porównuję właśnie ceny ze Snow Bear na ebay...
Stary 2015-02-08, 17:45   #2642
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Jaką Medelę polecacie? Mini electric? Porównuję właśnie ceny ze Snow Bear na ebay...
Ja myślę ze jak medele mini electric to lepiej snow bear ... W sensie laktatory bardzo porównywalne a cena różna
Jakbym miała kasę to na 100% kupilab swinga

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Swinga czyli medele swing

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 17:45   #2643
Marei
Zakorzenienie

Właśnie myślałam, że jak bedzie to konieczne, to później kupię coś droższego, a póki co podglądam Snow Bear. Choć nie wiem czy to ma sens?

Tassia A co myślisz o Avent scf332?
Stary 2015-02-08, 18:01   #2644
pszczoua
Zakorzenienie

Ja na takie docinki zawsze odpowiadam ze kiedys to ludzie mieli wychodki na dworze i zyli ale to nie znaczy ze zylo sie im lepiej. Zazwyczaj ucinam tym temat
Stary 2015-02-08, 18:06   #2645
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja na takie docinki zawsze odpowiadam ze kiedys to ludzie mieli wychodki na dworze i zyli ale to nie znaczy ze zylo sie im lepiej. Zazwyczaj ucinam tym temat
doobry tekst. Aż muszę zapamiętać

A w ogóle witam się w 23 tygodniu

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 18:13   #2646
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
doobry tekst. Aż muszę zapamiętać

A w ogóle witam się w 23 tygodniu
Tez mi się ten tekst podoba tylko jak znam życie, zapomnę

Gratulacje 23tyg. To chyba już 6miesiac?
Stary 2015-02-08, 18:13   #2647
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie myślałam, że jak bedzie to konieczne, to później kupię coś droższego, a póki co podglądam Snow Bear. Choć nie wiem czy to ma sens?

Tassia A co myślisz o Avent scf332?
Nie wiem
Ja analizowalam tylko avent classic reczny, wszystkie medele i snow bear.
Z innymi były różne opinie wiec skupilam się na tych.
Mam ręczny avent i snow bear.
Bardzo dużo odciagalam pokarmu bo wyjeżdżała na weekendy wiec maz musiał zawsze mieć około litra mleka zapasu
A ja w te weekendy wylewalam wszystko do zlewu bo nie miałam jak przechować.
Snow bear wytrzymał 9 miesięcy ... Wiec licze ze wytrzyma drugie dziecko

[/RIGHT]
Stary 2015-02-08, 18:19   #2648
Marei
Zakorzenienie

Jak dobrze pojdzie czeka mnie tylko 4 dniowy wyjazd we wrześniu, ale raczej z tz i małym. Pokukam i poczytam jeszcze..dzięki!
Stary 2015-02-08, 18:31   #2649
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dobrze pojdzie czeka mnie tylko 4 dniowy wyjazd we wrześniu, ale raczej z tz i małym. Pokukam i poczytam jeszcze..dzięki!
To o wyjazdach było tylko dlatego żeby pokazać wytrzymałość

My z TŻ mamy system zresztą do dziś ze wieczorny rytuał to rytual taty i synka.
Kąpiel, wspólne wyglupy na łóżku, karmienie, usypianie (choć moje dziecko usypia samo)
I taki rytuał jest odkąd mój syn skończył 3 tygodnie.
Ja wychodzilam ok 19 na siłownię, oni razem się kokosili dla mnie czas wolny po cal dniu, czasem basen, czasem koleżanki, czasem kosmetyczka. ... Jak wracalam do domu najczęściej ok 22 to odciagalam pokarm i wstawialam do lodówki wiec był na następny wieczór dla taty na rytuał

Polecam taki system choć każdy i tak wypracuje swój. Moja koleżanką mi to poleciła i naprawdę widzę same plusy.
1. Bliskość taty i dziecka
2. Wytchbiebie dla mamy po całym dniu z dzieckiem najczęściej w domu w okresie zimowym
3. Dziecko umie pić i z cycka i z butli wiec jakby co nie ma problemu chociaż to taka wartości dodana a nie jakiś cel takiego postępowania
4. Tata czuje się potrzebny
5. Mama odciazona

[/RIGHT]
Stary 2015-02-08, 18:44   #2650
poldzik
Zadomowienie

tassia bardzo fajny system! tez bym chciala cos takiego wprowadzic!

ja wlasnie dokonalam pierwszych dzidziusiowych zakupow (fanfary!!!tadaaam!!! ) kliknelam 6 bodziakow (3 dwupaki) :
dwupak bialy 56
dwupak bialy (ale inny) 62
i dwupak bialo zielony 62
wszystkie z krotkim rekawem
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 19:01   #2651
Marei
Zakorzenienie

Tassia już zapowiedziałam tz, że jak nie bedzie miał na popołudnie do pracy, taki rytuał będzie też i u nas

Dwa tygodnie temu gotowałam po raz pierwszy fasolkę po bretońsku. Tz tak smakowała, że musiałam wczoraj też zrobić. I z 4 litrów został ledwie jeden.. a on taki szczupły mimo, że tyle je
Stary 2015-02-08, 19:43   #2652
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
napisałam długiego posta ale go skasowałam...myślę, że jednak to co miałam do przekazania mogłoby być zbyt kontrowersyjne jednak a nie mam ochoty się denerwować.

Napiszę tylko, że od ściany może być bardzo zimno bo sama jak mieliśmy wersalkę i spałam od ściany kładłam wzdłuż poduszki bo ciągnęło i to bardzo a mamy mieszkanie szczytowe....

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

no chyba jednak stwierdzenie, że organizer jest zbędny jest przesadzone...
ja mam własnie ściane bardzo zimną. a to jest jedyne miejsce gdzie może stać łóżeczko, nie mam możliwości innego ustawienia reszty mebli i dla mnie ocieplenie tego kawałka ściany przy łóżeczku to jedyne wyjście. z powody chłodu w sypialce kupiliśmy też specjalnie do kącika dziecięcego wykładzine podłogową- wcześniej mieliśmy poprostu deski..

co do organizera- wszystko jest subiektywne- kiedy miejsca jest mało, a każdy "przechowywacz jest na wage złota- dla mnie jet niezbędny- choćbym miała go co tydzień prac.....

Cytat:
Różne są ściany. Jak graniczysz z innym pokojem jest ok, jak z klatką schodową to już gorzej. Jeśli to ściana zewnętrzna, to ratuje dobre ocieplenie budynku. Jak go nie ma, to ściana jest zimna i tyle. A jeśli mieszkasz w kamienicy lub nieocieplonym budynku to już w ogóle. czasem zamiast przemeblowywać cały pokój wystarczy kupić ten ochraniacz i problem z głowy, nie rozumiem tego poruszenia. Ktoś chce dla ozdoby- proszę bardzo. Nie mój cyrk, nie moje małpy.
otóż to

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Oo widze ze lubiekawe skasowala posta albo ktos go skasowal jako spam

a właśnie sie zastanawiałam o co chodzi.....

Cytat:

Kąpiel, wspólne wyglupy na łóżku, karmienie, usypianie (choć moje dziecko usypia samo)
Ja wychodzilam ok 19 na siłownię, oni razem się kokosili dla mnie czas wolny po cal dniu, czasem basen, czasem koleżanki, czasem kosmetyczka. ... Jak wracalam do domu najczęściej ok 22 to odciagalam pokarm i wstawialam do lodówki wiec był na następny wieczór dla taty na rytuał

Polecam taki system choć każdy i tak wypracuje swój. Moja koleżanką mi to poleciła i naprawdę widzę same plusy.
2. Wytchbiebie dla mamy po całym dniu z dzieckiem najczęściej w domu w okresie zimowym
3. Dziecko umie pić i z cycka i z butli wiec jakby co nie ma problemu chociaż to taka wartości dodana a nie jakiś cel takiego postępowania
5. Mama odciazona
super system...chciałabym chociaż minimalnie w przyszłości go wprowadzić, no ale czas pokaże czy sie uda

złożyliśmy komode, ale fajnie wygląda
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:11   #2653
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

złożyliśmy komode, ale fajnie wygląda
Pokaż fotkę )
Stary 2015-02-08, 20:34   #2654
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
tylko to jest właśnie kwestia pisania jednostronnego....czyli, że jeżeli "u mnie" tak jest to znaczy, że tak jest wszędzie...a tak założyć się nie da...

i jak w przypadku pudełek o których piszesz...musiałabym je trzymać w drugim pokoju na komodzie i latać za każdym razem...chyba jednak wolę powiesić organizer i co jakiś czas wrzucić go po prostu do pralki
jednostronnego bo tylko za siebie i swoje zdanie odpowiadam napisałam, że nie krytykuję, po prostu się zastanawiam i piszę swoją opinię.

ja miałam wybór bo miałam komodę obok łóżeczka i mogłam sobie postawić tam pudełka. wolałam to niż organizer. ale są też plastikowe pudełka mocowane do drewnianego łóżeczka. każdy wybierze co zechce

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja tak tylko słuchając rad bardziej doświadczonych Mam, swojej Teściowej, mojej Mamy zastanawiam się - czy wszystko co kupujemy dla dziecka musi być praktyczne??

Czy nie możemy choć kilku rzeczy kupić dla samej przyjemności kupienia, ładnej, porządnie zrobionej rzeczy żeby dziecko po prostu miało coś ładnego? Nie mówię o wątku, ale szczerze mówiąc męczy mnie słuchanie na każdym kroku "a po co takie drogie kupujesz, i tak dziecko zaraz to zasra, zarzyga" czy tam nie wiem jaką jeszcze wydzieliną ciała je pokryje. Zawsze można wrzucić do pralki i uprać. Mam kupować nędzne szmaty bo małe dziecko brudzi? Może zamiast kocyka powinnam je sianem przykrywać wtedy nic się nie pobrudzi i żadne pieniądze się nie zmarnują.

Tak samo męczy mnie wysłuchiwanie rad starszego pokolenia "nie kupuj tyle bo zmarnowane pieniądze i tak zaraz wyrośnie" kutwa, ale to moje pierwsze dziecko, sprawia mi radość kompletowanie wyprawki, dlaczego ktoś musi mi tą radość psuć swoimi radami?

To tylko taka ogólna refleksja

Aaa i dziękuję wszystkim za oklaski za badania
pewnie, że nie musi i nie zawsze będzie ja akurat napisałam o kocykach minky i tak, uważam, że warto mieć ładny kocyk, zwłaszcza na początek, ale niekoniecznie same najładniejsze/najdroższe, bo dla mnie minky to jednak wysoka półka cenowa.

są rzeczy, które kupujemy dla siebie i nie ma co ukrywać, że tak nie jest. ja kupiłam nosidło, najpierw używane, jak syn zaakceptował kupiłam inne, nowe, ładne. tak, dla siebie. takie, jakie mi się podobało, bo jemu wszystko jedno w czym bym go nosiła (byle ergonomiczne). teraz szukam chusty, też dla siebie. podobnie jak nowej torby do wózka. tak samo lubię jak dziecko ładnie wygląda i aktualnie ok połowę ciuchów kupuję w sklepach, żeby były na wyjścia itp., a resztę w używki komisach żeby nie było szkoda puścić go na plac zabaw czy na działkę wiosną/latem. tak samo nie dam mu bodziaków z h&m do jedzenia, tylko jakieś tańsze i tu zgadzam się, że nie warto inwestować, ale dziecko czasem wychodzi i coś ładnego też musi mieć

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
u nas nie ma takich rytuałów... oboje pracujemy w bardzo różnych godzinach, i na 7 rano i do 22, również w weekendy i nie mamy żadnego dnia "świątecznego", wolnego, rodzinnego. bardzo mi tego brakuje.. albo inaczej, czasem mamy razem wolny piątek albo sobotę, czasem przez 2 tygodnie tylko się mijamy i nie mamy żadnego dnia dla siebie, itp. jednego dnia syn budzi się rano i nie ma już taty, drugiego nie ma mamy, usypia też na zmianę raz ze mną raz z tż, czasem z babcią jak oboje do 22 pracujemy i tak każdy dzień inny
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:44   #2655
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

5. Mama odciazona
Super wypracowany system, obustronne korzysci dla rodzicow
Mojemu tz bardzo sie spodobal pomysl, moze chociaz w czesci po urodzeniu maluszka uda sie go nam wprowadzic do naszego domu tym bardziej, ze przyjdzie czas na zrzucanie tylka i bedzie to idealny czas tylko dla taty

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:53   #2656
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż fotkę )
chętnie ale nie umiem
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:55   #2657
tassia
Zakorzenienie

Monika no rzeczywiście lipa... Pozytyw jest pewnie taki ze wasze dziecko malo czasu spędza w przedszkolach /z nianiani itp. ...
Ale wiem ze to trudne bo to nawet o rytuały nie chodzi ale o to żeby czasem razem zjeść kolacje albo polezec w łóżku i polaskotac się z dzieckiem cala rodziba

[/RIGHT]
Stary 2015-02-08, 21:05   #2658
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:

5. Mama odciazona
Super rytuał - choć mój mąż ma też świetny kontakt z naszą córką (odbiera ja ze szkoły i spędzają razem popołudnia dopóki ja nie wrócę z pracy) ale takie wychodne chociaż raz - dwa razy w tygodniu chyba każdej z nas się przyda jak całe dnie będziemy siedzieć w domu
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 21:06   #2659
pszczoua
Zakorzenienie

Apropo Minky to moze i gotowe kocyki sa drogie ale ja kupilam material minky plus bawelne i wyszlo mi to ok. 50 zl na duzy kocyk bo taki 100x150 a nie 75x100. Tylko tu trzeba miec kogos kto to zszyje dla nas ladnie Albo wlasne umiejetnosci ale ja akurat nie posiadam
Stary 2015-02-08, 21:10   #2660
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika no rzeczywiście lipa... Pozytyw jest pewnie taki ze wasze dziecko malo czasu spędza w przedszkolach /z nianiani itp. ...
Ale wiem ze to trudne bo to nawet o rytuały nie chodzi ale o to żeby czasem razem zjeść kolacje albo polezec w łóżku i polaskotac się z dzieckiem cala rodziba
tak, mało czasu spędza z babcią (chyba, że typowo towarzysko, z kimś z nas i babcią, to więcej), czasem dosłownie kilka godzin w ciągu całego tygodnia, czasem 2-3 dni po 6-7 godzin, bardzo różnie, ale też nie wiem jak mam go dać w przyszłości do przedszkola skoro często pracujemy do 22 i tak na prawdę nam to niewiele da... tyle, że on będzie potrzebował kontaktu z rówieśnikami, którego teraz nie ma..

właśnie.. takiego czasu nam brakuje, wszystko jest w biegu, każdego dnia któreś z nas spieszy się do pracy, na szybko przed/po pracy robimy zakupy. żadne z nas nie ma stałych godzin typu 7-15/8-16.
Stary 2015-02-08, 21:13   #2661
tassia
Zakorzenienie

Monia a w jakich wy branżach pracujecie? Macie szanse zmiany grafiku?

Powiem ci ze dobrze ze macie babcię bo gdyby nie to, to mega wyzwanie żeby prace pogodzić i odbieranie dziecka z przedszkola

[/RIGHT]
Stary 2015-02-08, 21:43   #2662
Irmusia81
Zakorzenienie

Hello

Matko, ile śniegu dziś u mnie nasypało....

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
na te ciasteczka francuskie to z gazety mam przepis i pierwszy raz będę robić ale wydają się pyszne i proste :

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym ułożyć kostkę białej czekolady, na nią 2 plastry banana i znowu kostkę czekolady. Zawijamy każdy kwadracik i pieczemy.
robię coś w tym stylu, ale z nutellą i truskawkami. Pyszne

Cytat:
Fajne są tez plastikowe organizery
Chyba munchin
muszę poszukać

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyluzujcie. Jak się komuś podoba i chce wydać majątek na takie gadżety to niech kupuje. Ja lubię sobie poczytać co piszecie bo nie mam jakiegokolwiek doświadczenia w temacie niemowlaków a niechcę wydać majątku na jakieś totalnie niepotrzebne dodatki. Później coś okazuje się totalnie niepraktyczne a wyrzucić szkoda bo kosztowało majątek. Sklepy teraz oferują dużo "ułatwiaczy" nie znaczy, że wszystko jest mi potrzebne. Cały czas byłam napalona na podgrzewacz do butelek a po dzisiejszym artykuje na jednej ze stron, które podawałyście to się zastanawiam. Dzięki wam wiem, że nie ma co kupować na zapas bo najpierw trzeba poznać swojego malucha i dostosować się do niego.
Pamiętajcie, że ciuszki, kocyki itp kupujecie przedewszyskim dla siebie bo dziecku jest to totalnie obojętne jaki ma kolor i czy jest to minki polar czy jeszcze coś innego ważne by było mu ciepło i wygodnie
Także Alkamor pisz co myślisz na temat ochraniaczy niech każda sama podejmie decyzje czy kupuje te ochraniacze bo są ładne czy niezbędne bo zimno od ściany a może znowu niebezpieczne jak w artykule
Ja chętnie posłucham co masz do powiedzenia w tej sprawie bo już doświadczenie z jednym maluchem masz
święta prawda

Nie będę się wdawać w dyskusję, napiszę co zamierzam
Ochraniacz kupię, bo takie mam widzimisię Leoś też miał- dwa, które stosowałam zamiennie.
Nie mam miejsca na dodatkową komodę w sypialni (chcę tam wstawić wąską szafę, bo duzo praktyczniejsza, pojemniejsza niż komoda, łóżeczko i przewijak drewniany po Leosiu). Dlatego myślę albo o półeczkach nad przewijakiem jeszcze, ale musiałyby być krótkie na jakieś 50 cm i w miarę wysoko powieszone, by dziecko nie było w stanie uderzyć w nie główką, jak już będzie siadać, albo o organizerze i nie wykluczam materiałowego (co jakiś czas można go przeprać przecież).

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
nie mam doświadczenia z laktatorami elektrycznymi.
Wiem, ze Tassia jest zadowolona ze snow bear, ale... przeraziła mnie ilość negatywnych opinii na temat tego laktatora w internecie i postanowiłam kupić używany mini electric medeli. Dopłacę trochę w stosunku do snow bear, ale jednak jakoś tak wolę kupić tę medelę

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
ja wlasnie dokonalam pierwszych dzidziusiowych zakupow (fanfary!!!tadaaam!!! ) kliknelam 6 bodziakow (3 dwupaki) :
dwupak bialy 56
dwupak bialy (ale inny) 62
i dwupak bialo zielony 62
wszystkie z krotkim rekawem
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 21:45   #2663
tassia
Zakorzenienie

Irmusia munchkin jest materiałowych ale jest ekstra a plastikowe są takie http://mamagama.blox.pl/resource/org_loz.jpg

[/RIGHT]
Stary 2015-02-08, 21:55   #2664
pszczoua
Zakorzenienie

A ja bede miala ochraniacz dla mlodego bo mi sie podoba, o! :p ale nie taki na cale lozeczko tylko przy glowce i na poczatku zaloze go tak zeby jeden bok byl odsloniety. Julek ma do teraz bo mu w nocy smok nie wypada na podloge i nie musze biegac do drugiego pokoju mu go podawac jak sie przebudzi
Stary 2015-02-08, 22:02   #2665
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ja na początku planowałam kupić ochraniacz, ale potem pomyślałam że taki maluch na początku to się przecież wcale nie rusza w tym łóżeczku, no i już wcześniej czytałam opinie, że to może zaburzać cyrkulację powietrza więc na początek sobie daruję, jak się potem okaże że mam jakiegoś wędrowniczka co łupie głową po tych szczebelkach to może pomyślę

Ja jednak mam wrażenie że taka jest mentalność niektórych że mają taki nie wiem jak to nazwać, ból dupy? () jak ktoś nie szuka oszczędności w każdym miejscu na wyprawce. Też mnie przerażają niektóre koszta, no ale decydując się na dziecko wiedziałam ile to kosztuje, nie żal mi tych pieniędzy no to dla dziecka! Jak teraz słyszę "nie kupuj bo za drogie a i tak zaraz będzie obsrane" to już nawet nie reaguję ale nie rozumiem takiego myślenia

Nie wiem czy to jest kupowanie tylko dla siebie, myślę że to jednak jest odrobinę różnicy dla dziecka jak kupimy coś z porządnej bawełny w czym dziecku będzie ciepło i miękko, a jednak często (nie zawsze) zdarza się że wysoka cena idzie z konkretną ceną No to są tylko moje refleksje, może jak urodzę to mi się wszystko odmieni o 180 stopni

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 22:15   #2666
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monia a w jakich wy branżach pracujecie? Macie szanse zmiany grafiku?

Powiem ci ze dobrze ze macie babcię bo gdyby nie to, to mega wyzwanie żeby prace pogodzić i odbieranie dziecka z przedszkola
kompletnie innych, ale tryby pracy podobne: poranki, popołudnia, środki dnia, noce, dni tygodnia, weekendy, wszystko. nie mamy szans zmian grafików, obie prace wymagają pracowników 24h/dobę, więc i godziny różne dla "równowagi".. możemy jedynie rezygnować z nocy i nadgodzin póki mamy małe dziecko.

mamy babcię, ale J. nie jest jedynym wnukiem. drugie jeszcze małe, ma mamę na rodzicielskim, ale w przyszłości może już nie być tak łatwo o pomoc.
Stary 2015-02-08, 22:18   #2667
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

dobry wieczór

widzialyscie to?
http://otulacz.pl/?utm_source=tatapa...n=testimonials

w ogole, pytam szczegolnie doswiadczonych juz mam spowijalyscie dzieci?
ja przyznam nie, jakos nie przemawia do mnie "krępowanie" ruchow, rozka uzywalam jako podkladki do przewijania
ale tyle sie o tym mowi, zaczynam dociekac jak to jest z tym symulowaniem srdowiska prenatalnego

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 22:24   #2668
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dobry wieczór

widzialyscie to?

ja przyznam nie, jakos nie przemawia do mnie "krępowanie" ruchow, rozka uzywalam jako podkladki do przewijania
ale tyle sie o tym mowi, zaczynam dociekac jak to jest z tym symulowaniem srdowiska prenatalnego
Ja widziałam, myślałam o tym, ale stwierdziłam że kupię jak się okaże że Młody ma problemy ze snem
Bo jednak często bywa tak że dzieci wybudzają się przez to wyrzucanie rączek w odruchu moro takie otulenie ma na to pomagać

pierogowamama.com
Stary 2015-02-08, 22:30   #2669
tassia
Zakorzenienie

Ja jestem gdzieś po środku w tym szale zakupowym.
Myślę ze są rzeczy na które warto wydać dużo pieniędzy... Buty dla dziecka, zdrowe jedzenie, porządne nosidlo, bezpieczny fotelik.
Mam tez rzeczy które kupuje z racji wyglądu: torba dla mamy do wózka, malo praktyczne ubranka ale słodkie, kocyk itp.

Ale mam masę rzeczy na które uważam ze szkoda kasy... W życiu nie dalabym 4k za wózek... W poprzedniej ciąży chciałam nowy wózek ..miałam na to 2k ale dostalam używany
.. Teraz nawet nie myślę o nowym bo to strata kasy dla mnie. Kiedyś wydawało mi się ze wózek to najważniejszy zakup ale tak naprawdę musi spełniać parę kryteriów które są ważne dla danej mamy i tyle...
Dziś z ciekawości czytalam opinie o stokke i nie rozumiem fenomenu tego wózka który ma tak dużo negatywnych opinii.... Gdyby on przy okazji mamę woził to może bym dala te 4k
Lozeczko to tez dla mnie rzecz która nie musi kosztować 2k... Choć widziałam kiedyś takie za 8k i byłam posikana
Dużo ubranek kupuje używanych... A od pewnego czasu zabawki... Jest masa elektronicznych zabawek które kosztują po 150 zł , nie niszczą się specjalnie a można używane kupić za 40zl... Szczególnie ze wiele z nich cieszy się krociutkim zainteresowaniem mojego syna...

Poza tym staram się tym razem pójść w minimalizm... Bo jedną rzecz to wydać kasę ale druga rzecz to gdzieś to trzymać, cos z tym potem zrobić itd.
A niestety to prawda ze wiele z tych rzeczy to kwestia paru tygodni używania, a nie posiadanie ich wcale nie oznacza męki ....

Ale powiem szczerze ze w nosie mam czy ktoś wyda 30k na wyprawie czy 1k
Nie moje pieniądze, nie mój biznes

Poprzednio wydalam cos około 1000zl
Teraz myślę ze zmieszcze się w 500 bo w sumie mam tylkonpare rzeczy do kupienia
A kasę zbieram na bank komórek macierzystych... Wg mnie to lepiej zainwestowania lasa niż to piękne lozeczko za 8k

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dobry wieczór

widzialyscie to?

Dla mnie to must have.
Miałam przy synu i napewno będę znów używać !!!!!
Chyba ze syn nie zaakceptuje jak syn pszczouy
Ale większość dzieci lubi owijanie... Lepiej śpią, łatwiej się karmi... Itp

[/RIGHT]
Stary 2015-02-08, 22:41   #2670
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem gdzieś po środku w tym szale zakupowym.
Myślę ze są rzeczy na które warto wydać dużo pieniędzy... Buty dla dziecka, zdrowe jedzenie, porządne nosidlo, bezpieczny fotelik.
Mam tez rzeczy które kupuje z racji wyglądu: torba dla mamy do wózka, malo praktyczne ubranka ale słodkie, kocyk itp.

Ale mam masę rzeczy na które uważam ze szkoda kasy... W życiu nie dalabym 4k za wózek... W poprzedniej ciąży chciałam nowy wózek ..miałam na to 2k ale dostalam używany
.. Teraz nawet nie myślę o nowym bo to strata kasy dla mnie. Kiedyś wydawało mi się ze wózek to najważniejszy zakup ale tak naprawdę musi spełniać parę kryteriów które są ważne dla danej mamy i tyle...
Dziś z ciekawości czytalam opinie o stokke i nie rozumiem fenomenu tego wózka który ma tak dużo negatywnych opinii.... Gdyby on przy okazji mamę woził to może bym dala te 4k
Lozeczko to tez dla mnie rzecz która nie musi kosztować 2k... Choć widziałam kiedyś takie za 8k i byłam posikana
Dużo ubranek kupuje używanych... A od pewnego czasu zabawki... Jest masa elektronicznych zabawek które kosztują po 150 zł , nie niszczą się specjalnie a można używane kupić za 40zl... Szczególnie ze wiele z nich cieszy się krociutkim zainteresowaniem mojego syna...

Poza tym staram się tym razem pójść w minimalizm... Bo jedną rzecz to wydać kasę ale druga rzecz to gdzieś to trzymać, cos z tym potem zrobić itd.
A niestety to prawda ze wiele z tych rzeczy to kwestia paru tygodni używania, a nie posiadanie ich wcale nie oznacza męki ....

Ale powiem szczerze ze w nosie mam czy ktoś wyda 30k na wyprawie czy 1k
Nie moje pieniądze, nie mój biznes

Poprzednio wydalam cos około 1000zl
Teraz myślę ze zmieszcze się w 500 bo w sumie mam tylkonpare rzeczy do kupienia
A kasę zbieram na bank komórek macierzystych... Wg mnie to lepiej zainwestowania lasa niż to piękne lozeczko za 8k

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Dla mnie to must have.
Miałam przy synu i napewno będę znów używać !!!!!
Chyba ze syn nie zaakceptuje jak syn pszczouy
Ale większość dzieci lubi owijanie... Lepiej śpią, łatwiej się karmi... Itp
Zgadzam się z tym stwierdzeniem. Każda matka tak sobie skompletuje wyprawkę i takiej cenie w jakiej uzna za stosowne.

Co do wózka, no my akurat wybraliśmy Bugaboo Cameleona, ale jednak uważamy to za dobrą inwestycję, ma baaardzo dużo dobrych opinii, jest lekki, ma pozycję do wciągania po schodach, moim zdaniem bardzo funkcjonalny i porządnie wykonany, na pewno zostanie dla drugiego dziecka No i przy nim nie będzie już potrzeby dokupywania wózka parasolki, można go używać od początku do pełnego odwózkowania. No a że drogi jak tysiąc piorunów, jak to mówi mój Tż "To tylko pieniądze" Ale rozumiem jak ktoś woli używany, mnie samą kusił Carmelo Carera który przecież jest tani jak na wózek 2w1 ale niestety, miał bardzo dużo negatywnych opinii.
Stokke mi się nie podoba jest zbyt kosmiczny

pierogowamama.com
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości