|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Jaką Medelę polecacie? Mini electric? Porównuję właśnie ceny ze Snow Bear na ebay...
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała kasę to na 100% kupilab swinga ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Swinga czyli medele swing
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie myślałam, że jak bedzie to konieczne, to później kupię coś droższego, a póki co podglądam Snow Bear. Choć nie wiem czy to ma sens?
Tassia A co myślisz o Avent scf332? |
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na takie docinki zawsze odpowiadam ze kiedys to ludzie mieli wychodki na dworze i zyli ale to nie znaczy ze zylo sie im lepiej. Zazwyczaj ucinam tym temat
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle witam się w 23 tygodniu
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi się ten tekst podoba
tylko jak znam życie, zapomnę ![]() Gratulacje 23tyg. To chyba już 6miesiac? |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja analizowalam tylko avent classic reczny, wszystkie medele i snow bear. Z innymi były różne opinie wiec skupilam się na tych. Mam ręczny avent i snow bear. Bardzo dużo odciagalam pokarmu bo wyjeżdżała na weekendy wiec maz musiał zawsze mieć około litra mleka zapasu A ja w te weekendy wylewalam wszystko do zlewu bo nie miałam jak przechować. Snow bear wytrzymał 9 miesięcy ... Wiec licze ze wytrzyma drugie dziecko
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze pojdzie czeka mnie tylko 4 dniowy wyjazd we wrześniu, ale raczej z tz i małym. Pokukam i poczytam jeszcze..dzięki!
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z TŻ mamy system zresztą do dziś ze wieczorny rytuał to rytual taty i synka. Kąpiel, wspólne wyglupy na łóżku, karmienie, usypianie (choć moje dziecko usypia samo) I taki rytuał jest odkąd mój syn skończył 3 tygodnie. Ja wychodzilam ok 19 na siłownię, oni razem się kokosili dla mnie czas wolny po cal dniu, czasem basen, czasem koleżanki, czasem kosmetyczka. ... Jak wracalam do domu najczęściej ok 22 to odciagalam pokarm i wstawialam do lodówki wiec był na następny wieczór dla taty na rytuał![]() Polecam taki system choć każdy i tak wypracuje swój. Moja koleżanką mi to poleciła i naprawdę widzę same plusy. 1. Bliskość taty i dziecka 2. Wytchbiebie dla mamy po całym dniu z dzieckiem najczęściej w domu w okresie zimowym 3. Dziecko umie pić i z cycka i z butli wiec jakby co nie ma problemu chociaż to taka wartości dodana a nie jakiś cel takiego postępowania 4. Tata czuje się potrzebny 5. Mama odciazona
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
tassia bardzo fajny system! tez bym chciala cos takiego wprowadzic!
ja wlasnie dokonalam pierwszych dzidziusiowych zakupow (fanfary!!!tadaaam!!! ) kliknelam 6 bodziakow (3 dwupaki) :dwupak bialy 56 dwupak bialy (ale inny) 62 i dwupak bialo zielony 62 wszystkie z krotkim rekawem |
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia już zapowiedziałam tz, że jak nie bedzie miał na popołudnie do pracy, taki rytuał będzie też i u nas
![]() Dwa tygodnie temu gotowałam po raz pierwszy fasolkę po bretońsku. Tz tak smakowała, że musiałam wczoraj też zrobić. I z 4 litrów został ledwie jeden.. a on taki szczupły mimo, że tyle je
|
|
|
|
#2652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do organizera- wszystko jest subiektywne- kiedy miejsca jest mało, a każdy "przechowywacz jest na wage złota- dla mnie jet niezbędny- choćbym miała go co tydzień prac..... Cytat:
![]() a właśnie sie zastanawiałam o co chodzi..... Cytat:
![]() złożyliśmy komode, ale fajnie wygląda
|
|||
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam wybór bo miałam komodę obok łóżeczka i mogłam sobie postawić tam pudełka. wolałam to niż organizer. ale są też plastikowe pudełka mocowane do drewnianego łóżeczka. każdy wybierze co zechce Cytat:
ja akurat napisałam o kocykach minky i tak, uważam, że warto mieć ładny kocyk, zwłaszcza na początek, ale niekoniecznie same najładniejsze/najdroższe, bo dla mnie minky to jednak wysoka półka cenowa.są rzeczy, które kupujemy dla siebie i nie ma co ukrywać, że tak nie jest. ja kupiłam nosidło, najpierw używane, jak syn zaakceptował kupiłam inne, nowe, ładne. tak, dla siebie. takie, jakie mi się podobało, bo jemu wszystko jedno w czym bym go nosiła (byle ergonomiczne). teraz szukam chusty, też dla siebie. podobnie jak nowej torby do wózka. tak samo lubię jak dziecko ładnie wygląda i aktualnie ok połowę ciuchów kupuję w sklepach, żeby były na wyjścia itp., a resztę w używki komisach żeby nie było szkoda puścić go na plac zabaw czy na działkę wiosną/latem. tak samo nie dam mu bodziaków z h&m do jedzenia, tylko jakieś tańsze i tu zgadzam się, że nie warto inwestować, ale dziecko czasem wychodzi i coś ładnego też musi mieć ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mojemu tz bardzo sie spodobal pomysl, moze chociaz w czesci po urodzeniu maluszka uda sie go nam wprowadzic do naszego domu tym bardziej, ze przyjdzie czas na zrzucanie tylka i bedzie to idealny czas tylko dla taty
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Monika no rzeczywiście lipa... Pozytyw jest pewnie taki ze wasze dziecko malo czasu spędza w przedszkolach /z nianiani itp. ...
Ale wiem ze to trudne bo to nawet o rytuały nie chodzi ale o to żeby czasem razem zjeść kolacje albo polezec w łóżku i polaskotac się z dzieckiem cala rodziba
|
|
#2658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo Minky to moze i gotowe kocyki sa drogie ale ja kupilam material minky plus bawelne i wyszlo mi to ok. 50 zl na duzy kocyk bo taki 100x150 a nie 75x100. Tylko tu trzeba miec kogos kto to zszyje dla nas ladnie
Albo wlasne umiejetnosci ale ja akurat nie posiadam
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie.. takiego czasu nam brakuje, wszystko jest w biegu, każdego dnia któreś z nas spieszy się do pracy, na szybko przed/po pracy robimy zakupy. żadne z nas nie ma stałych godzin typu 7-15/8-16. |
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Monia a w jakich wy branżach pracujecie? Macie szanse zmiany grafiku?
Powiem ci ze dobrze ze macie babcię bo gdyby nie to, to mega wyzwanie żeby prace pogodzić i odbieranie dziecka z przedszkola
|
|
#2662 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Matko, ile śniegu dziś u mnie nasypało.... ![]() Cytat:
muszę poszukać Cytat:
Nie będę się wdawać w dyskusję, napiszę co zamierzam ![]() Ochraniacz kupię, bo takie mam widzimisię Leoś też miał- dwa, które stosowałam zamiennie.Nie mam miejsca na dodatkową komodę w sypialni (chcę tam wstawić wąską szafę, bo duzo praktyczniejsza, pojemniejsza niż komoda, łóżeczko i przewijak drewniany po Leosiu). Dlatego myślę albo o półeczkach nad przewijakiem jeszcze, ale musiałyby być krótkie na jakieś 50 cm i w miarę wysoko powieszone, by dziecko nie było w stanie uderzyć w nie główką, jak już będzie siadać, albo o organizerze i nie wykluczam materiałowego (co jakiś czas można go przeprać przecież). ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Wiem, ze Tassia jest zadowolona ze snow bear, ale... przeraziła mnie ilość negatywnych opinii na temat tego laktatora w internecie i postanowiłam kupić używany mini electric medeli. Dopłacę trochę w stosunku do snow bear, ale jednak jakoś tak wolę kupić tę medelę ![]() Cytat:
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia munchkin jest materiałowych ale jest ekstra a plastikowe są takie http://mamagama.blox.pl/resource/org_loz.jpg
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bede miala ochraniacz dla mlodego bo mi sie podoba, o! :p ale nie taki na cale lozeczko tylko przy glowce i na poczatku zaloze go tak zeby jeden bok byl odsloniety. Julek ma do teraz bo mu w nocy smok nie wypada na podloge i nie musze biegac do drugiego pokoju mu go podawac jak sie przebudzi
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początku planowałam kupić ochraniacz, ale potem pomyślałam że taki maluch na początku to się przecież wcale nie rusza w tym łóżeczku, no i już wcześniej czytałam opinie, że to może zaburzać cyrkulację powietrza więc na początek sobie daruję, jak się potem okaże że mam jakiegoś wędrowniczka co łupie głową po tych szczebelkach to może pomyślę
Ja jednak mam wrażenie że taka jest mentalność niektórych że mają taki nie wiem jak to nazwać, ból dupy? ( ) jak ktoś nie szuka oszczędności w każdym miejscu na wyprawce. Też mnie przerażają niektóre koszta, no ale decydując się na dziecko wiedziałam ile to kosztuje, nie żal mi tych pieniędzy no to dla dziecka! Jak teraz słyszę "nie kupuj bo za drogie a i tak zaraz będzie obsrane" to już nawet nie reaguję ale nie rozumiem takiego myślenia Nie wiem czy to jest kupowanie tylko dla siebie, myślę że to jednak jest odrobinę różnicy dla dziecka jak kupimy coś z porządnej bawełny w czym dziecku będzie ciepło i miękko, a jednak często (nie zawsze) zdarza się że wysoka cena idzie z konkretną ceną
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy babcię, ale J. nie jest jedynym wnukiem. drugie jeszcze małe, ma mamę na rodzicielskim, ale w przyszłości może już nie być tak łatwo o pomoc. |
|
|
|
|
#2667 | |
|
celebriti
|
dobry wieczór
![]() widzialyscie to? http://otulacz.pl/?utm_source=tatapa...n=testimonials w ogole, pytam szczegolnie doswiadczonych juz mam spowijalyscie dzieci? ja przyznam nie, jakos nie przemawia do mnie "krępowanie" ruchow, rozka uzywalam jako podkladki do przewijania ![]() ale tyle sie o tym mowi, zaczynam dociekac jak to jest z tym symulowaniem srdowiska prenatalnego
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jednak często bywa tak że dzieci wybudzają się przez to wyrzucanie rączek w odruchu moro takie otulenie ma na to pomagać
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem gdzieś po środku w tym szale zakupowym.
Myślę ze są rzeczy na które warto wydać dużo pieniędzy... Buty dla dziecka, zdrowe jedzenie, porządne nosidlo, bezpieczny fotelik. Mam tez rzeczy które kupuje z racji wyglądu: torba dla mamy do wózka, malo praktyczne ubranka ale słodkie, kocyk itp. Ale mam masę rzeczy na które uważam ze szkoda kasy... W życiu nie dalabym 4k za wózek... W poprzedniej ciąży chciałam nowy wózek ..miałam na to 2k ale dostalam używany .. Teraz nawet nie myślę o nowym bo to strata kasy dla mnie. Kiedyś wydawało mi się ze wózek to najważniejszy zakup ale tak naprawdę musi spełniać parę kryteriów które są ważne dla danej mamy i tyle... Dziś z ciekawości czytalam opinie o stokke i nie rozumiem fenomenu tego wózka który ma tak dużo negatywnych opinii.... Gdyby on przy okazji mamę woził to może bym dala te 4k ![]() Lozeczko to tez dla mnie rzecz która nie musi kosztować 2k... Choć widziałam kiedyś takie za 8k i byłam posikana Dużo ubranek kupuje używanych... A od pewnego czasu zabawki... Jest masa elektronicznych zabawek które kosztują po 150 zł , nie niszczą się specjalnie a można używane kupić za 40zl... Szczególnie ze wiele z nich cieszy się krociutkim zainteresowaniem mojego syna... Poza tym staram się tym razem pójść w minimalizm... Bo jedną rzecz to wydać kasę ale druga rzecz to gdzieś to trzymać, cos z tym potem zrobić itd. A niestety to prawda ze wiele z tych rzeczy to kwestia paru tygodni używania, a nie posiadanie ich wcale nie oznacza męki ....Ale powiem szczerze ze w nosie mam czy ktoś wyda 30k na wyprawie czy 1k ![]() Nie moje pieniądze, nie mój biznes ![]() Poprzednio wydalam cos około 1000zl Teraz myślę ze zmieszcze się w 500 bo w sumie mam tylkonpare rzeczy do kupienia A kasę zbieram na bank komórek macierzystych... Wg mnie to lepiej zainwestowania lasa niż to piękne lozeczko za 8k ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Miałam przy synu i napewno będę znów używać !!!!! Chyba ze syn nie zaakceptuje jak syn pszczouy Ale większość dzieci lubi owijanie... Lepiej śpią, łatwiej się karmi... Itp
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wózka, no my akurat wybraliśmy Bugaboo Cameleona, ale jednak uważamy to za dobrą inwestycję, ma baaardzo dużo dobrych opinii, jest lekki, ma pozycję do wciągania po schodach, moim zdaniem bardzo funkcjonalny i porządnie wykonany, na pewno zostanie dla drugiego dziecka Stokke mi się nie podoba jest zbyt kosmiczny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

[/RIGHT]