|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Alingles zdrowia. Ja wczoraj wieczorem myślałam że wypluje płuca... Jak to zwykle u mnie bywa to po chorobie kaszel mnie dusi przez kolejny miesiąc...
Co tu taka cisza? |
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Berenika już jedzie. To nie pisze.
My zaraz będziemy mieli gości. Tż odśnieżył ale już nas zasypalo...
|
|
#603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie że i pierworodny lepiej się czuje Cytat:
Kuba wymiotował tylko raz w piątek i po tym byliśmy u lekarza i osłuchowo był czysty. Nadal nie kaszle i prycha tylko gorączka nie spada poniżej 38 ale teraz w końcu śpi spokojnie od 2 godzin i łudzę się że jak wstanie będzie lepiej...Czyli Jerzyk preferuje styl na dżdżownice Już zaraz będziesz witać swojego podróżnika i oglądać co Ci przywiózł ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Aa
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Odezwała się do kogoś Berenika?
Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie jeszcze jada. Pisała wcześniej ze coś około 13 godzin trwa podróż...
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam do Bereniki, opisała, że dopiero przekroczyli granicę, bo Olek cały czas płacze i musieli się co chwile zatrzymywać. Na miejscu będą około północy.
Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
To nie wesoło. Oby teraz było lepiej.
|
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrowia dla wszystkich maluszków niech choróbska idą precz
![]() I kolejny weekend minął jak 5 minut... niestety... Dziś miałam odrobinę lżej bo ludzie w domu, ale Z. jakoś i tak do mnie.... Mam kojec ![]() Dziś zaczęła mocno gadać "bababababbaba" i tak cały dzień No i jakoś na tygodniu jedziemy oglądać klub malucha bo w Lublinie jakaś masakra ze żłobkami państwowymi i prywatnymi też... Najlepsze że miasto podjęło uchwałę o dofinansowaniu żłobków prywatnych nawet do 400 zł na dziecko bo mało jest miejsc w państwowych to RIO zaskarżyło ... ciule... |
|
|
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My od 5.40 nie śpimy. .. Nic średnia ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Cytat:
Na spokojnie będziesz mogła coś zrobić! Co za dupki- a tak fajnie by było ze zlobkiem. U mnie to koszt 850-1000 miesięcznie. Już też mam 2 na oku. My pewnie od września byśmy wysłali młodego ![]() ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Pradip mam nadzieję że dziś jest lepiej. Daj znać czy poszliscie na rehabilitacje. ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Wstajemy na śniadanie. Dobrego dnia
|
||
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
Zophiee witam w klubie- u nas tez początek dnia o 5:40
nocka fatalna mimo,że Radek ze mną spał od północy to i tak krecil się ,jeczal,płakał i nie mógł zasnąć ja juz nie wiem co mu dolega,bo strasznie nerwowy jest- krzyczy piszczy i aż się rzuca ze złości Juz sama nie wiem,czy to skok, zęby czy jeszcze coś innego...mam tylko nadzieje,ze wkrótce się to skończy rosi:Może później dzieciaki się zgraja z drzemka to odniosę się do tego co pisalyscie
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
hej,
a u nas zupełnie inaczej, bo spałam ( mały buszował w łóżku) do 8:30, ale....w nocy od 2-5 nie spaliśmy mały buntował się, zaciskał usta i nie chciał wziąć swoich leków a nie chce wciskać mu by się zupełnie nie zraził a frida to jego wróg nr 1 a potem nie mógł zasną![]() my też intensywnie myślimy o żłobku, na państwowy nie mamy szans, więc musimy liczyć się z kosztem 1400zł miesięcznie. wprost bajecznie
|
|
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
No to koszt żłobków w wawie jest straszny.... u nas prywatny to koszt około 600 -1000 zł może i są droższe ale nie patrzyłam już na takie
Do państwowych złożyliśmy podanie może się uda a jak nei to w jednym prywatnym musismy sobie zająć miejsce. prawdopodobnie od lipca tzn od około 20 bym chciała Zosie na jakieś 2- 3 godziny oddawać a potem od sierpnia jak ja wrócę do pracy to już na 8 godzin... U nas noc nawet nawet jedzenie o 00, 3 i 6 pospała do 7 było chyb a jeszcze ze 2 pobudki na przytulenie. Ale dzień nam się coś znowu zmienia na jakieś dziwne krótkie drzemki... |
|
|
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo znając jego reakcję na obcych będzie ryczał cały czas no, ale wtedy kilka m-cy musiałabym być bezrobotna..... i tak źle i tak niedobrze![]() Zophieee jak wyglądają u Was posiłki w związku z tym, że Borys nie chce pić mleka w ciągu dnia? dajesz mu bezmięsną zupkę i mięsne danie? Zastanawiam się czy nie gotować zupki i podawać Jurkowi w porze lunchu a mięsny obiadek w porze obiadowej? Teraz czasami daje 2 razy dziennie obiadek, bo mały się domaga jedzenia no, ale nie wiem czy to nie za dużo mięsa.
|
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Berenika się odzywała?
U nas maruderek, podwójny bo i ja marudze a tż w pracy. My o żłobku myślimy ale tylko prywatne koszt ok. 500. Ale zobaczymy. Jak u mnie z praca. Do listopada mam umowę a potem nie wiem.. Idę, bo mały na nogi wszędzie staje i się przewraca i płacz.
|
|
#616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z fridy przezucilisny sie na ten sprzęt do odkurzacza. Raz dwa i po kłopocie- a szum dla Borysa jest ciekawy i nie drze się tak jak przy fridzie:-D ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Drzemka czasami z mm ale to już rzadko. ..jak wstanie to zupka- tylko warzywa właśnie. Obecnie jeny krem z brokula lub krem dyniowo- marchewkowy. To sa same gotowane warzywa bez mięsnego wywaru. Potem danie mięsne lub z rybką- słoiczek lub jemy razem jak gotuję to co może zjeść Potem owoc jako deserek Kaszka na kolacje I mm do snu W nocy je raz lub dwa. Kaszka- to u mnie jaglane płatki ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ewentualnie cos kombinuje na bazie holle |
||
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się Berenika nie odzywała. Mam nadzieję, że dojechali szczęśliwie..
|
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Hej
witam się poniedziałkowo, po średnim weekendzie... Jakoś źle się czułam, wczoraj dużo spałam w dzień, przez co mały spał ze mną w łóżku i dziś sam zasnąć w łóżeczku nie chciał... Znowu będziemy się męczyć pewnie parę dni.Mam nadzieję, że Berenika dojechała spokojnie na miejsce... Na pewno nie była to łatwa podróż. Dziewczyny czy któraś byłam z maluchem na basenie? Ja mam plan się wybrać, tylko nie wiem, powinnam się jakoś specjalnie przygotować? Coś wziąć małemu, jakieś kosmetyki ?
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Pater nie byłam, ale bym wzięła oliwke żeby nawilzyc skórę.
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie byliśmy na basenie, ale też bym się chętnie wybrała.
Myślę że coś do zmycia tego syfu z wody- i natluszczajacego ciało. |
|
|
|
|
#621 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie była wykończona po podróży i nie miała głowy już pisać...Cytat:
Cytat:
gdybym ja miała tyle płacić za żłobek to mój powrót do pracy nie miałby większego sensu Zwłaszcza, że publiczne przedszkole dla Izy to jest też koszt ok 200 zł za wyżywienie miesięcznie ![]() Współczuję nocki Dobrze, że chociaż rano trochę jeszcze pospałaś.
|
|||
|
|
|
|
#622 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że już masz kojec ![]() Cytat:
To dopiero mieli męczącą podróż Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiaj jeszcze lepiej ![]() Cytat:
za kolejnego ząbka. Ile już ich macie ?![]() Cytat:
Cytat:
Nie wyobrażam sobie, żeby mój połowę z tych rzeczy zrobił ![]() Dobrze, że Kubuś już lepiej się czuje. A wyprawa w chuście nie taka znowu skomplikowana Zdecydowanie łatwiej niż z wózkiem
|
||||||
|
|
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, napisać do Bereniki?
|
|
|
|
#626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Malý spi to może chwilka się odezwę U mnie piątek taki masakryczny byl na szczęście TŻ w sobotę ogarniał młodego a ja spalam od 12 do 18 z przerwa na obiad i karmienie Nauczył sire pelzac i przybiera pozycje na czworaki i do tylu się porusza... Tez jestem juz zmęczona tym jego ciągłym wstawaniem nocnym.. Tez jestem ciekawa czy szczęśliwie dojechali Berenika odezwij sie ![]() Basen tez mnie kusi ale nie mogę się zebrać Uciekaj do miłego
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika dojechala. Na miejscu byli o 1 w nocy i od razu poszli spać
mieszkanie fajne, okolica też, tylki siedzi sama z dziećmi, bo jej Tż poszedł do pracy no i teskni. Internetu jeszcze nie ma, więc musimy poczekać na nią jeszcze trochę Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Całe szczęście ze juz są na miejscu. Poradzi sobie. Wiadomo jest sama z Tz ale się oswoi.
U Mkne do mego Pana.
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
Uff dobrze,ze Berenika się odezwała
I ze szczęśliwie dotarli ![]() To z moim małżeństwem jest chyba coś nie tak,bo ja nie tęsknię za Tz jak jest w pracy
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

Ja miałam tylko Helen na głowie. Z synem już lepiej, apetyt mu wrócił i nawet na dwór dzisiaj wyszedł. Ta szkarlatyna to oczywiście zaraźliwa choroba, ale na szczęście Mała nic nie złapała na razie. On miał głównie gorączkę (co mu się bardzo rzadko zdarza), mega czerwone gardło, raz w nocy zwymiotował. Nie miał wysypki co jest też takim charakterystycznym objawem. Dzisiaj byłam na zakupach i spotkałam mamę jego koleżanki i mówi, że pół jego grupy z przedszkola chore - jej córka też ma tylko gorączkę, bez kaszlu i kataru i do tego wysypkę więc może nawet to samo mają

chyba lepiej. katar ma mniejszy i gorączka nie przekracza 39 stopni. łatwo ją zbić. co mnie martwi? ostry kaszel w nocy i charczący oddech
lekarz mi mówił, że dzieci nie umieją odkrztuszać i flegma zalega im w drogach oddechowych i często konsekwencją tego jest zapalenie oskrzeli
także Pradip jeśli Kubuś wymiotuje to może odkrztusza. u nas też najpierw pojawił się dzień bezobjawowy, ale mega płaczliwy a potem gorączka i katar....jak się ma Kubuś?
Kuba wymiotował tylko raz w piątek i po tym byliśmy u lekarza i osłuchowo był czysty. Nadal nie kaszle i prycha tylko gorączka nie spada poniżej 38 ale teraz w końcu śpi spokojnie od 2 godzin i łudzę się że jak wstanie będzie lepiej...

Juz sama nie wiem,czy to skok, zęby czy jeszcze coś innego...mam tylko nadzieje,ze wkrótce się to skończy
rosi:

mały buntował się, zaciskał usta i nie chciał wziąć swoich leków a nie chce wciskać mu by się zupełnie nie zraził a frida to jego wróg nr 1
dajesz mu bezmięsną zupkę i mięsne danie? Zastanawiam się czy nie gotować zupki i podawać Jurkowi w porze lunchu a mięsny obiadek w porze obiadowej? Teraz czasami daje 2 razy dziennie obiadek, bo mały się domaga jedzenia
To dopiero mieli męczącą podróż