Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-08, 14:33   #601
karolkya
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Alingles zdrowia. Ja wczoraj wieczorem myślałam że wypluje płuca... Jak to zwykle u mnie bywa to po chorobie kaszel mnie dusi przez kolejny miesiąc...

Co tu taka cisza?
Stary 2015-02-08, 14:41   #602
alingles
Zadomowienie

Berenika już jedzie. To nie pisze.
My zaraz będziemy mieli gości. Tż odśnieżył ale już nas zasypalo...

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 14:48   #603
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Jak się Kubuś czuje? Poprawiło się cos? Tak jak dziewczyny pisały, przy temp wstrzymujemy się ze spacerami bo organizm walczy z infekcją i jest mocno osłabiony.
Dzięki że pytasz dziś jest minimalnie lepiej bo udaje się go rozśmieszyć i nawet chwilkę pogadał i pobawił się sam Gorzej że od jutra mamy rehabilitacje i nie wiem co robić
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!
Jak ja lubię weekendy kiedy tż jest w domu! I obiad zrobi, i posprząta, i rozpali w kominku. Ulepił z synem bałwana i nawet ciasto dzisiaj upiekł Ja miałam tylko Helen na głowie. Z synem już lepiej, apetyt mu wrócił i nawet na dwór dzisiaj wyszedł. Ta szkarlatyna to oczywiście zaraźliwa choroba, ale na szczęście Mała nic nie złapała na razie. On miał głównie gorączkę (co mu się bardzo rzadko zdarza), mega czerwone gardło, raz w nocy zwymiotował. Nie miał wysypki co jest też takim charakterystycznym objawem. Dzisiaj byłam na zakupach i spotkałam mamę jego koleżanki i mówi, że pół jego grupy z przedszkola chore - jej córka też ma tylko gorączkę, bez kaszlu i kataru i do tego wysypkę więc może nawet to samo mają
Ooo ale mąż kochany
Fajnie że i pierworodny lepiej się czuje
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
sama nie wiem chyba lepiej. katar ma mniejszy i gorączka nie przekracza 39 stopni. łatwo ją zbić. co mnie martwi? ostry kaszel w nocy i charczący oddech lekarz mi mówił, że dzieci nie umieją odkrztuszać i flegma zalega im w drogach oddechowych i często konsekwencją tego jest zapalenie oskrzeli także Pradip jeśli Kubuś wymiotuje to może odkrztusza. u nas też najpierw pojawił się dzień bezobjawowy, ale mega płaczliwy a potem gorączka i katar....jak się ma Kubuś?

jutro wybieram się z małym do lekarza żeby go osłuchał czy jest ok.

podobno panuje teraz jakiś wirus i dużo dzieciaków ma takie objawy. jeżeli chodzi o wysoką gorączkę lekarze mówili, że jesli łatwo ją zbić to nic strasznego. u Jurka nawet 40 stopni po syropie przeciwgorączkowym znikało błyskawicznie.
Mam nadzieję że naszym chłopakom już choroby odchodzą Kuba wymiotował tylko raz w piątek i po tym byliśmy u lekarza i osłuchowo był czysty. Nadal nie kaszle i prycha tylko gorączka nie spada poniżej 38 ale teraz w końcu śpi spokojnie od 2 godzin i łudzę się że jak wstanie będzie lepiej...
Czyli Jerzyk preferuje styl na dżdżownice Super że przekonał się do Twojej mamy dobre i że na trochę
Już zaraz będziesz witać swojego podróżnika i oglądać co Ci przywiózł
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Dzień dobry z łóżka. Dobrze ze dziś niedziela i tż w domu. Co prawda ma urodziny ale zajmuje się Tomkiem cały czas..

Mnie zatyka. Noc straszna i mały się budził i ja miałam problemy z oddychaniem.
Życzę Wam miłej niedzieli.
Sto lat dla męża i zdrówka dla Ciebie
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 17:57   #604
zophiee
Zakorzenienie

Aa
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-08, 18:10   #605
bluesky89
Zakorzenienie

Odezwała się do kogoś Berenika?

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-02-08, 18:27   #606
alingles
Zadomowienie

Pewnie jeszcze jada. Pisała wcześniej ze coś około 13 godzin trwa podróż...

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-08, 18:33   #607
bluesky89
Zakorzenienie

Pisałam do Bereniki, opisała, że dopiero przekroczyli granicę, bo Olek cały czas płacze i musieli się co chwile zatrzymywać. Na miejscu będą około północy.

Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!'
Stary 2015-02-08, 18:38   #608
alingles
Zadomowienie

To nie wesoło. Oby teraz było lepiej.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-08, 21:19   #609
karolkya
Wtajemniczenie

Zdrowia dla wszystkich maluszków niech choróbska idą precz

I kolejny weekend minął jak 5 minut... niestety... Dziś miałam odrobinę lżej bo ludzie w domu, ale Z. jakoś i tak do mnie....

Mam kojec od brata tzn łóżeczko turystyczne więc teraz uda mi się na spokojnie coś zrobić... bez latania co 30 sekund do Małej która gdzieś staje

Dziś zaczęła mocno gadać "bababababbaba" i tak cały dzień

No i jakoś na tygodniu jedziemy oglądać klub malucha bo w Lublinie jakaś masakra ze żłobkami państwowymi i prywatnymi też...
Najlepsze że miasto podjęło uchwałę o dofinansowaniu żłobków prywatnych nawet do 400 zł na dziecko bo mało jest miejsc w państwowych to RIO zaskarżyło ... ciule...
Stary 2015-02-09, 06:12   #610
zophiee
Zakorzenienie

Dzień dobry
My od 5.40 nie śpimy. ..
Nic średnia

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość

I kolejny weekend minął jak 5 minut... niestety... Dziś miałam odrobinę lżej bo ludzie w domu, ale Z. jakoś i tak do mnie....

Mam kojec od brata tzn łóżeczko turystyczne więc teraz uda mi się na spokojnie coś zrobić... bez latania co 30 sekund do Małej która gdzieś staje

No i jakoś na tygodniu jedziemy oglądać klub malucha bo w Lublinie jakaś masakra ze żłobkami państwowymi i prywatnymi też...
Najlepsze że miasto podjęło uchwałę o dofinansowaniu żłobków prywatnych nawet do 400 zł na dziecko bo mało jest miejsc w państwowych to RIO zaskarżyło ... ciule...
Super że jest kojec- c
Na spokojnie będziesz mogła coś zrobić!
Co za dupki- a tak fajnie by było ze zlobkiem.
U mnie to koszt 850-1000 miesięcznie. Już też mam 2 na oku.
My pewnie od września byśmy wysłali młodego

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Pisałam do Bereniki, opisała, że dopiero przekroczyli granicę, bo Olek cały czas płacze i musieli się co chwile zatrzymywać. Na miejscu będą około północy.

Omg! No to kiepsko. Będą umęczeni!

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Pradip mam nadzieję że dziś jest lepiej.
Daj znać czy poszliscie na rehabilitacje.

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Wstajemy na śniadanie.
Dobrego dnia
Stary 2015-02-09, 08:15   #611
Ka rolina
Zadomowienie

Zophiee witam w klubie- u nas tez początek dnia o 5:40 Iza pospala jeszcze niecałą godzinę,ale mały tak się darł,ze ja obudził nocka fatalna mimo,że Radek ze mną spał od północy to i tak krecil się ,jeczal,płakał i nie mógł zasnąć ja juz nie wiem co mu dolega,bo strasznie nerwowy jest- krzyczy piszczy i aż się rzuca ze złości Juz sama nie wiem,czy to skok, zęby czy jeszcze coś innego...mam tylko nadzieje,ze wkrótce się to skończy rosi:
Może później dzieciaki się zgraja z drzemka to odniosę się do tego co pisalyscie
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 09:17   #612
Bogini Bastet
Zadomowienie

hej,

a u nas zupełnie inaczej, bo spałam ( mały buszował w łóżku) do 8:30, ale....w nocy od 2-5 nie spaliśmy mały buntował się, zaciskał usta i nie chciał wziąć swoich leków a nie chce wciskać mu by się zupełnie nie zraził a frida to jego wróg nr 1 a potem nie mógł zasną

my też intensywnie myślimy o żłobku, na państwowy nie mamy szans, więc musimy liczyć się z kosztem 1400zł miesięcznie. wprost bajecznie
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 10:51   #613
karolkya
Wtajemniczenie

No to koszt żłobków w wawie jest straszny.... u nas prywatny to koszt około 600 -1000 zł może i są droższe ale nie patrzyłam już na takie
Do państwowych złożyliśmy podanie może się uda a jak nei to w jednym prywatnym musismy sobie zająć miejsce. prawdopodobnie od lipca tzn od około 20 bym chciała Zosie na jakieś 2- 3 godziny oddawać a potem od sierpnia jak ja wrócę do pracy to już na 8 godzin...

U nas noc nawet nawet jedzenie o 00, 3 i 6 pospała do 7 było chyb a jeszcze ze 2 pobudki na przytulenie. Ale dzień nam się coś znowu zmienia na jakieś dziwne krótkie drzemki...
Stary 2015-02-09, 11:08   #614
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Do państwowych złożyliśmy podanie może się uda a jak nei to w jednym prywatnym musismy sobie zająć miejsce. prawdopodobnie od lipca tzn od około 20 bym chciała Zosie na jakieś 2- 3 godziny oddawać a potem od sierpnia jak ja wrócę do pracy to już na 8 godzin...
ja jeszcze nie mam planu, wszystko zależy od tego kiedy znajdę nową pracę. do wawy wracamy czerwiec/lipiec i wtedy wszystko się okaże. wolałabym aby mały poszedł do żłobka we wrześniu, jak będzie ciut starszy i może łatwiej będzie mu się zaklimatyzować, bo to taki mały dzikus. nastawiam się, że będzie ulubieńcem pań w żłobku, bo znając jego reakcję na obcych będzie ryczał cały czas no, ale wtedy kilka m-cy musiałabym być bezrobotna..... i tak źle i tak niedobrze

Zophieee jak wyglądają u Was posiłki w związku z tym, że Borys nie chce pić mleka w ciągu dnia? dajesz mu bezmięsną zupkę i mięsne danie? Zastanawiam się czy nie gotować zupki i podawać Jurkowi w porze lunchu a mięsny obiadek w porze obiadowej? Teraz czasami daje 2 razy dziennie obiadek, bo mały się domaga jedzenia no, ale nie wiem czy to nie za dużo mięsa.
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 12:03   #615
alingles
Zadomowienie

Hej, Berenika się odzywała?
U nas maruderek, podwójny bo i ja marudze a tż w pracy.
My o żłobku myślimy ale tylko prywatne koszt ok. 500. Ale zobaczymy. Jak u mnie z praca. Do listopada mam umowę a potem nie wiem.. Idę, bo mały na nogi wszędzie staje i się przewraca i płacz.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-09, 12:34   #616
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
hej,

a u nas zupełnie inaczej, bo spałam ( mały buszował w łóżku) do 8:30, ale....w nocy od 2-5 nie spaliśmy mały buntował się, zaciskał usta i nie chciał wziąć swoich leków a nie chce wciskać mu by się zupełnie nie zraził a frida to jego wróg nr 1 a potem nie mógł zasną

my też intensywnie myślimy o żłobku, na państwowy nie mamy szans, więc musimy liczyć się z kosztem 1400zł miesięcznie. wprost bajecznie
Strasznie drogie te żłobki. ..
My z fridy przezucilisny sie na ten sprzęt do odkurzacza. Raz dwa i po kłopocie- a szum dla Borysa jest ciekawy i nie drze się tak jak przy fridzie:-D

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
ja jeszcze nie mam planu, wszystko zależy od tego kiedy znajdę nową pracę. do wawy wracamy czerwiec/lipiec i wtedy wszystko się okaże. wolałabym aby mały poszedł do żłobka we wrześniu, jak będzie ciut starszy i może łatwiej będzie mu się zaklimatyzować, bo to taki mały dzikus. nastawiam się, że będzie ulubieńcem pań w żłobku, bo znając jego reakcję na obcych będzie ryczał cały czas no, ale wtedy kilka m-cy musiałabym być bezrobotna..... i tak źle i tak niedobrze

Zophieee jak wyglądają u Was posiłki w związku z tym, że Borys nie chce pić mleka w ciągu dnia? dajesz mu bezmięsną zupkę i mięsne danie? Zastanawiam się czy nie gotować zupki i podawać Jurkowi w porze lunchu a mięsny obiadek w porze obiadowej? Teraz czasami daje 2 razy dziennie obiadek, bo mały się domaga jedzenia no, ale nie wiem czy to nie za dużo mięsa.
U mnie rano jest kasza
Drzemka czasami z mm ale to już rzadko. ..jak wstanie to zupka- tylko warzywa właśnie. Obecnie jeny krem z brokula lub krem dyniowo- marchewkowy. To sa same gotowane warzywa bez mięsnego wywaru.
Potem danie mięsne lub z rybką- słoiczek lub jemy razem jak gotuję to co może zjeść
Potem owoc jako deserek
Kaszka na kolacje
I mm do snu

W nocy je raz lub dwa.
Kaszka- to u mnie jaglane płatki

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Ewentualnie cos kombinuje na bazie holle
Stary 2015-02-09, 12:37   #617
bluesky89
Zakorzenienie

Nic się Berenika nie odzywała. Mam nadzieję, że dojechali szczęśliwie..

Stary 2015-02-09, 12:46   #618
pater86
Zadomowienie

Hej witam się poniedziałkowo, po średnim weekendzie... Jakoś źle się czułam, wczoraj dużo spałam w dzień, przez co mały spał ze mną w łóżku i dziś sam zasnąć w łóżeczku nie chciał... Znowu będziemy się męczyć pewnie parę dni.
Mam nadzieję, że Berenika dojechała spokojnie na miejsce... Na pewno nie była to łatwa podróż.
Dziewczyny czy któraś byłam z maluchem na basenie? Ja mam plan się wybrać, tylko nie wiem, powinnam się jakoś specjalnie przygotować? Coś wziąć małemu, jakieś kosmetyki ?
Stary 2015-02-09, 13:06   #619
alingles
Zadomowienie

Pater nie byłam, ale bym wzięła oliwke żeby nawilzyc skórę.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-09, 13:28   #620
zophiee
Zakorzenienie

My też nie byliśmy na basenie, ale też bym się chętnie wybrała.
Myślę że coś do zmycia tego syfu z wody- i natluszczajacego ciało.
Stary 2015-02-09, 13:33   #621
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Nic się Berenika nie odzywała. Mam nadzieję, że dojechali szczęśliwie..

Też mam taką nadzieję Pewnie była wykończona po podróży i nie miała głowy już pisać...
Cytat:
No to koszt żłobków w wawie jest straszny.... u nas prywatny to koszt około 600 -1000 zł może i są droższe ale nie patrzyłam już na takie

U nas noc nawet nawet jedzenie o 00, 3 i 6 pospała do 7 było chyb a jeszcze ze 2 pobudki na przytulenie. Ale dzień nam się coś znowu zmienia na jakieś dziwne krótkie drzemki...
U nas żłobki prywatne w podobnych cenach
Cytat:
hej,

gdybym ja miała tyle płacić za żłobek to mój powrót do pracy nie miałby większego sensu Zwłaszcza, że publiczne przedszkole dla Izy to jest też koszt ok 200 zł za wyżywienie miesięcznie Co za porąbany kraj
Współczuję nocki Dobrze, że chociaż rano trochę jeszcze pospałaś.
Stary 2015-02-09, 13:35   #622
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:

Z Twoją prawie biegającą Zosią to na pewno ciężko cokolwiek zrobić w domu Dobrze, że już masz kojec
Cytat:

O matko To dopiero mieli męczącą podróż
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Dzięki że pytasz dziś jest minimalnie lepiej bo udaje się go rozśmieszyć i nawet chwilkę pogadał i pobawił się sam Gorzej że od jutra mamy rehabilitacje i nie wiem co robić
Cieszę się, że u Kubusia jakaś poprawa Mam nadzieję, że dzisiaj jeszcze lepiej
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Brawo! Raduś
Zuch chlopczyk

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Ja wróciłam od teściowej z obiadu kawki
Młody człowiek zajadal się kartaczami♡
Przy okazji osluchala ten kaszel obejrzala gardło.
I okazuje się że zab już kolejny na wierzchu hihi

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Idziemy się trochę jeszcze pobawić na macie, bo drzemka była później

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Spokojnej nocy mamuśki
za kolejnego ząbka. Ile już ich macie ?
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja pierwszą @ po porodzie miałam super, zero bólu, tylko 3 dni. Ale boje się że to było złego dobre początki. Współczuje tak cięzkich @, zwłaszcza przy dziecku.

Moja @ też była wyjątkowo łaskawa dla mnie i mam nadzieję, że tak pozostanie

jw pracuja od rana do nocy ale to wszystko i tak potrwa bo meble dopiero poczatkiem marca mają być.

No to jeszcze trochę się pomęczycie

Po cichu zazdroszczę nowych umiejętności. Są one wynagrodzeniem za te gorsze dni. Ja cieszę się jak głupia z byle umiejętności Miłoszka jak np dmuchanie w butelkę a jak bym tak zobaczyla ze sam idzie do przodu to chyba bym oszalała z radości.

Owszem wynagradzają to marudzenie, tylko szkoda, że marudzenie się nie skończyło Ty za chwilę też zobaczysz Miłoszka ruszającego do przodu U nas nic nie zapowiadało takiego postępu, a tu masz

Tak, tak- co wieczór mam taką nadzieje która po pierwszym karmieniu znika.

To tak jak ja Ale kiedyś w końcu musi się poprawić, co nie
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!
Jak ja lubię weekendy kiedy tż jest w domu! I obiad zrobi, i posprząta, i rozpali w kominku. Ulepił z synem bałwana i nawet ciasto dzisiaj upiekł Ja miałam tylko Helen na głowie. Z synem już lepiej, apetyt mu wrócił i nawet na dwór dzisiaj wyszedł. Ta szkarlatyna to oczywiście zaraźliwa choroba, ale na szczęście Mała nic nie złapała na razie. On miał głównie gorączkę (co mu się bardzo rzadko zdarza), mega czerwone gardło, raz w nocy zwymiotował. Nie miał wysypki co jest też takim charakterystycznym objawem. Dzisiaj byłam na zakupach i spotkałam mamę jego koleżanki i mówi, że pół jego grupy z przedszkola chore - jej córka też ma tylko gorączkę, bez kaszlu i kataru i do tego wysypkę więc może nawet to samo mają

Karolina a w ogóle wielkie brawa za wypad do Ustki w chuście

Bogini jak Jurek?

Ubranka z Lidla też lubię, ostatnio kupowałam dla starszaka, bo on co chwilę ma dziury na kolanach w dresach
No i bramka też fajna, potrzebuję 2 na schody, ale muszą być na 100 cm.
Jeju jakiego masz świetnego TŻta Nie wyobrażam sobie, żeby mój połowę z tych rzeczy zrobił
Dobrze, że Kubuś już lepiej się czuje.
A wyprawa w chuście nie taka znowu skomplikowana Zdecydowanie łatwiej niż z wózkiem
Stary 2015-02-09, 13:36   #623
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
hej

stęskniłam się za Wami Mama wyjechała, Jurek drzemie, więc mam sekundę na kawę i wizaż

My też się stęskniłyśmy

sama nie wiem chyba lepiej. katar ma mniejszy i gorączka nie przekracza 39 stopni. łatwo ją zbić. co mnie martwi? ostry kaszel w nocy i charczący oddech lekarz mi mówił, że dzieci nie umieją odkrztuszać i flegma zalega im w drogach oddechowych i często konsekwencją tego jest zapalenie oskrzeli także Pradip jeśli Kubuś wymiotuje to może odkrztusza. u nas też najpierw pojawił się dzień bezobjawowy, ale mega płaczliwy a potem gorączka i katar....jak się ma Kubuś?

jutro wybieram się z małym do lekarza żeby go osłuchał czy jest ok.

Daj znać po wizycie.Dziwne te objawy

podobno panuje teraz jakiś wirus i dużo dzieciaków ma takie objawy. jeżeli chodzi o wysoką gorączkę lekarze mówili, że jesli łatwo ją zbić to nic strasznego. u Jurka nawet 40 stopni po syropie przeciwgorączkowym znikało błyskawicznie.

Dobrze,że chociaż gorączka spada po leku. Masakra co się ostatnio dzieje, ciągle o jakiś dziwnych wirusach słyszę naokoło Aż strach z domu wychodzić

oczywiście na sam koniec Jurek zaprzyjaźnił się z moją mama och ten mój mały dzikus niestety, źle reaguje na większość nowych twarzy ciekawa jestem jak zareaguje na powrót tżeta? w weekend mamy wizytę "teściów", ciekawe czy też tak miło przywita drugich dziadków

Dobrze, że chociaż osłodził babci ostatnie momenty u Was

Karolina u Ciebie zawsze coś się dzieje Gratulację dla Radka za nowe umiejętności Jurek nadal się kołysze na czworaka, próbuje ruszyć, ale odkąd wynalazł nowy patent na poruszanie nie jest już tak zawzięty żeby ruszyć. jestem załamana, bo wygląda to tak: ręce wzdłuż ciała, pupa w górze, głowa na ziemi i suuuuunie po całym mieszkaniu tylko moje włosy mu z buzi wyjmuje, bo wciąż wypadają

To fakt, dzieje się...A ja tak lubię spokój A Jeżyk musi wyglądać genialnie przemieszczając się w takim stylu
.
Stary 2015-02-09, 14:52   #624
bluesky89
Zakorzenienie

Nie wiem, napisać do Bereniki?

Stary 2015-02-09, 14:53   #625
Ka rolina
Zadomowienie

Napisz bo to juz dziwne,ze do tej pory się nie odezwała
Stary 2015-02-09, 15:27   #626
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Alingles zdrowia. Ja wczoraj wieczorem myślałam że wypluje płuca... Jak to zwykle u mnie bywa to po chorobie kaszel mnie dusi przez kolejny miesiąc...

Co tu taka cisza?
To na kaszel poleceń ,,olejek pichtowy,, Kulisz w aptece z miodem i szybko kaszel przechodzi

Malý spi to może chwilka się odezwę
U mnie piątek taki masakryczny byl na szczęście TŻ w sobotę ogarniał młodego a ja spalam od 12 do 18 z przerwa na obiad i karmienie
Nauczył sire pelzac i przybiera pozycje na czworaki i do tylu się porusza...
Tez jestem juz zmęczona tym jego ciągłym wstawaniem nocnym..

Tez jestem ciekawa czy szczęśliwie dojechali Berenika odezwij sie

Basen tez mnie kusi ale nie mogę się zebrać

Uciekaj do miłego

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-09, 15:36   #627
bluesky89
Zakorzenienie

Berenika dojechala. Na miejscu byli o 1 w nocy i od razu poszli spać mieszkanie fajne, okolica też, tylki siedzi sama z dziećmi, bo jej Tż poszedł do pracy no i teskni. Internetu jeszcze nie ma, więc musimy poczekać na nią jeszcze trochę

Stary 2015-02-09, 16:29   #628
alingles
Zadomowienie

Całe szczęście ze juz są na miejscu. Poradzi sobie. Wiadomo jest sama z Tz ale się oswoi.
U
Mkne do mego Pana.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-09, 16:32   #629
Ka rolina
Zadomowienie

Uff dobrze,ze Berenika się odezwała I ze szczęśliwie dotarli
To z moim małżeństwem jest chyba coś nie tak,bo ja nie tęsknię za Tz jak jest w pracy
Stary 2015-02-09, 16:42   #630
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Berenika dojechala. Na miejscu byli o 1 w nocy i od razu poszli spać mieszkanie fajne, okolica też, tylki siedzi sama z dziećmi, bo jej Tż poszedł do pracy no i teskni. Internetu jeszcze nie ma, więc musimy poczekać na nią jeszcze trochę

Super.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości