![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
bożydara
![]() a nazwisko to Korcipa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- W Polsce : Abigail, Szulamit, Mojżesz, Mordechaj, Aureliusz, Korneliusz, . ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- A i jeszcze : Tania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy kilka opcji co do imion dla dziewczynki- Liliana, Maria, Ewa, Anita, Nina (to akurat mnie się bardzo podoba, gorzej z Mężem). A jeśli chodzi o chłopców to jest troszkę gorzej, bo mnie się podoba Igor, czego M. w ogóle nie dopuszcza jako opcji. Wstępnie wybraliśmy Stanisława albo Franciszka, ale to niestety bardzo popularne obecnie imiona. Idę jutro na wizytę do ginekologa. Miałam mieć w czwartek, ale przełożyłam, bo niepokoi mnie ból brzucha. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
W przedszkolu
![]()
![]() |
#1685 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
ja poznałam Rajmunda, Dragana, Rolanda, Ariela i Justyna.
![]() |
#1689 | |||
Zakorzenienie
|
tak na wakacjach w Grecji i na Cyprze pycha
Cytat:
![]() mój tż tak chodzi, masakra o 4.30 wstaje, ja tylko trochę po 5 robię mu kanapki i wracam do wyrka by pospać do 6.30 Cytat:
Cytat:
kiedyś na podwórku każdy miał przezwisko, ja byłam sowa, mój brat pieczarka co do dziwnych imion, mnie już nic nie dziwi, raz, że dużo ludzi z mojego otoczenia wyjechało za granicę i związało się z obcokrajowcem więc często też ich dzieci mają inne imię niż te do których człowiek jest przyzwyczajony w kraju. ja i mój tż jesteśmy po uczelni artystycznej i sporo naszych znajomych nadało dzieciom mniej spotykane imiona. co do ingerencji babć czy ciotek w wybór imienia, to krótka piłka, one miały dzieci, którym nadawały imiona jakie im się podobały, teraz to wy decydujecie jakie imię będzie nosić wasze dziecko. A jak by mi się ktoś narzucał z tym kiedy moje dziecko będzie ochrzczone, to pogoniła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- weekendy są stanowczo za krótkie, mykam do spania bo jutro do pracy nie wstanę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Jernej dla mnie zawsze Jernej Damjan bo oglądam skoki
![]() Cytat:
![]() Ja znałam osobiście (z ludzi z dziwacznymi imionami) Oksana (nie Roksana), Blanka, Pamela, Anika. Reszty jakoś nie pamiętam. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-08 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
moja przyjaciółka to Ramona, oprócz tego Sybilla i chyba żadnych więcej udziwień.
aaa i po głębszym zastanowieniu nie chce syna Czarka pieczarka bo Czaruś laluś bardziej mnie odstrasza niż pieczarka. Mateusz to moje imię albo Marcin, aleee mój tż uważa że nie można tak nazwać dziecka bo on ma na drugie Marcin a z bierzmowania Mateusz. dla dziewczyny mieliśmy od stu lat imię Marysia, ale wszędzie teraz są marysię wiec chyba zostanie Łucja , jak to imię się zdrabnia ? alleee pewnie sto tysięcy razy się to zmieni i najgorsze jest to, że wybiera się imię na zawszę, ze zwierzętami miałam zawsze najmniejszy problem, zawsze wiedziałam jak je nazwę zanim je jeszcze miałam, każdy mój szczurek miał już imię zanim się do mnie wprowadził oczywiście z adopcji ![]() Dobranoc ! jutro pobudka o 6 do roboty !
#1694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas imiona wybrane i raczej się nie zmienią. A zwierzaki jak przebywały do domu, to do stawały imiona i np. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Moja psia Mopsia na wczorajszym spacerze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po polsku faktycznie brzmi trochę dziwnie ... ![]() My mamy już wybrane imiona, po babci Zosia, a dla chłopaka Janek ![]() Jednak też nie chciałabym żeby moje dziecko było jedną z 5 Zoś lub Janków w klasie, dlatego wszystko jeszcze może się zmienić. Pożyjemy zobaczymy ![]() Byłam w ten weekend w szkole, nic sobie nie odpoczęłam. Teraz już przed godziną 22 łapie mnie senność i muszę iść spać... Co najśmieszniejsze mój TŻ zasypia razem ze mną ![]() Dzisiaj pracuję z domku, więc chociaż tyle... ![]() Piersi mnie bolą tak samo jak Was dziewczyny. Za to w ogóle nie boli mnie brzuchol... Jutro idę na wyczekiwaną wizytę u gina i mam nadzieję, że zobaczę serducho... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Rozeznanie
|
A ja mam dzisiaj lekarza. Mam nadzieje, ze dowiem sie czegos konkretnego. Bo ciagle cos mnie martwi. Snilo mi sie ze krwawilam, ze wcale w ciazy nie jestem.... Ja już wariuje
![]()
#1699 |
Rozeznanie
|
Witam,
Córcia już w przedszkolu, ja jem śniadanko. Już mam mniejsze mdłości więc super ![]() My jeszcze nie mamy typów jeśli chodzi o imiona, jeszcze jest czas to zdążymy wybrać. Ja lekarza mam dopiero 25lutego już nie mogę doczekać się usg. Za chwilę muszę zmykać na pocztę wysłać paczki, a śnieg strasznie sypie. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Nie masz co mnieć takich myśli, lepiej być pozytywnie nastawioną. Dlaczego tak się martwisz?
![]() |
#1700 |
Rozeznanie
|
Witam sie z rana rozlozylo mnie totalnie - bol glowy i zatok do tego zatkany nos i kaszel ledwo zyje a siedze w pracy i co gorsza jutro tez musze pojsc bo mam wazna rozmowe z managerem odnosnie zmiany moich obowiazkow
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czemu tak.... Moze temu ze nie mam zadnych objawow poza bolem piersi. I czasami zakluje mnie brzuch. Jakby mi ktos szpilki wbijal... Ale poza tym to nic... Zadnych mdlosci, super ekstra zachcianek....
#1702 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Trzymam kciuki za Dzisiejsze wizyty, zeby były serduszka i wszystko dobrze było ![]() ![]()
#1703 |
Rozeznanie
|
Współczuje, lepiej żebyś się nie rozchorowała. A zamierzasz iść na zwolnienie czy będziesz pracować całą ciążę?
#1704 |
Rozeznanie
|
Dzieki
![]()
#1705 |
Rozeznanie
|
Te kłucia w brzuchu są normalne na początku. Powinnaś się cieszyć że nie masz objawów, bo mdłości są okropne. Ja w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych objawów, ani zachcianek jedzeniowych.
#1706 |
Rozeznanie
|
Jesli nie bede czula sie lepiej to w srode do pracy nie pojde i tydzien zostane w domu bo do tygodnia nie potrzebuje zwolnienia (mieszkam w UK) a co do pracy jest mi troche ciezko bo musze wstac o 4.50 maksymalnie wiec wolalabym byc w domu ale tutaj zwolnienia nie daja od tak sobie wiec raczej bede musiala pracowac przynajmniej do konca czerwca wtedy tez bede mogla juz isc na macierzynski ale wiadomo ze jak pojde wczesniej to wczesniej bede musiala wrocic tu macierzynski z wychowawczym trwa maks rok czasu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to mam chyba problem juz.. Byłam ostatnio na zakupach i po 10 minutach chodzenia tak mnie brzuch bolal że masakra i taki twardy był, że chyba znowu bedzie to co w 1 ciąży. :-/ w ogóle niee moglam nic robić.. Jak do wc poszłam tylko to jak wracałam to już brzuch twardy i tak go ściągało na dół.. Ale to było po 20 tyg a teraz już od 10 :-( :-/ No chyba ze coś jest nie tak :-/ ale dowiem się dopiero 23..
![]() ![]() http://s6.suwaczek.com/201104274865.png ![]() ![]() http://s10.suwaczek.com/201508161756.png Edytowane przez Sandrusia91 Czas edycji: 2015-02-09 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wy w większości jak widzę już przeszłyście etap mdłości, ja jestem niestety w trakcie. Ale co najbardziej mnie martwi to Tż ma znowu jakieś dziwne kłucie między żebrami, a ja jestem przerażona bo w ostatniej mojej ciąży wylądował na operacji ratujacej życie, panicznie boję się powtórki z rozrywki. Oby to nie było nic złego, zdrowie jest tak cenne ale i tak kruche...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.