Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 08:34   #1471
Truskawka31
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Wczoraj moja kochana teściowa zapewniała mnie, że będę miała chłopca Przyczyn swoich wywodów nie zdradziła... Ale jest pewna Ja jakoś za bardzo się nie nastawiam na konkretną płeć, ale nie przepadam za strzelankami, zabobonami i innymi chochołami...

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

A co do farbowania włosów, to napewno je pofarbuję, ale szukam odpowiedniej farby. Myślałam też na henną, ale kiedyś już ją przerabiałam i wiem, że pozostawia czerwoną, trudną do zlikwidowania "poświatę" Napewno kupię farbę bez amoniaku...
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 08:34   #1472
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witam się poniedziałkowo

wszystkim wizytującym życze jedynie pozytywnych wieści i wysypu dziewczynek (chyba że kt óraś mama pragnie inaczej )

u nas za oknem śnieg pada, a wczoraj nawet mała śnieżyca była niech już się skończy ta starszna zima i nadejdzie wiosna....bo potem już szybko do porodu zleci

mademoiselle betti mam to zlecona właśnie
No ja 10min odkopywalam auto

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Wczoraj moja kochana teściowa zapewniała mnie, że będę miała chłopca Przyczyn swoich wywodów nie zdradziła... Ale jest pewna Ja jakoś za bardzo się nie nastawiam na konkretną płeć, ale nie przepadam za strzelankami, zabobonami i innymi chochołami...
Tez nie lubie... ostatnio pewna Pani powiedziala mi, bym nie nosila szalika ani lancuszkow, bo dziecko bedzie pepowina owiniete na pewno na zdrowie nam obojgu wyjdzie ten brak szalika :-D

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 08:56   #1473
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

Tez nie lubie... ostatnio pewna Pani powiedziala mi, bym nie nosila szalika ani lancuszkow, bo dziecko bedzie pepowina owiniete na pewno na zdrowie nam obojgu wyjdzie ten brak szalika :-D
...:brz ydal: Jezu, to straszne i aż niewiarygodne, ze ludzie w to wierzą. Ja usłyszałam, że pewnie będę miała chłopaka, bo ruchy zaczęłam czuć w 17 tc, a chłopcy bardziej energiczni i ruchliwi... A prawda jest taka, zę nawet jak im wszytskim uda się z tymi zabobonami, to zwyczajny zbieg okoliczności i tyle...

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Trzymam się faktów i zastanawiam się czy "przytulanie" w 8 dc/9dc przy cyklach 25 dniowych przy założeniu o żywotności plemników żeńskich (żyją długo i są bardziej wytrzymałe) wpłynie na poczęcie dziewczynki Pani dr mówiła na pierwszej wizycie: "O to może być dziewczynka"
A jak będzie, to okaże się na usg
Stary 2015-02-09, 08:56   #1474
ilonujka222
Raczkowanie

Witam Mamusie My w sobotę zaczęliśmy 20-TYDZIEŃ czyli mamy PÓŁMETEK w piątek idziemy na badanie połówkowe ... A u Was jak się sprawy mają? buziaki pozdrawiam
ilonujka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 08:59   #1475
PalinKa_88
Rozeznanie

Witam się w 19 tygodniu Ruchów nadal nie czuję ;(

W czwartek USG, więc już nie mogę się doczekać, z resztą Tż też już szaleje (strasznie mu się na USG spodobało :P )

Złe humory mnie opuściły, więc był to chwilowy spadek formy

Dziewczyny muszę się Was poradzić. Od kilku dni mam dużo więcej wydzieliny niż dotychczas. Kurcze nie wiem, ale dosłownie mnie zalewa, musiałam wkładki na podpaski zamienić, bo bym zbankrutowała
Gdzieś czytałam, że to normalne, macie podobnie czy tylko ja jakaś dziwna
Stary 2015-02-09, 09:02   #1476
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilonujka222 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie My w sobotę zaczęliśmy 20-TYDZIEŃ czyli mamy PÓŁMETEK w piątek idziemy na badanie połówkowe ... A u Was jak się sprawy mają? buziaki pozdrawiam
Chciałabym, żeby było cieplej, to nosiłabym już leginsy Byłoby wygodniej, poza tym te kapoty, czapki, szaliki, rękawice... Ufff... Niech to się skończy

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość

W czwartek USG, więc już nie mogę się doczekać, z resztą Tż też już szaleje (strasznie mu się na USG spodobało :P )

Dziewczyny muszę się Was poradzić. Od kilku dni mam dużo więcej wydzieliny niż dotychczas. Kurcze nie wiem, ale dosłownie mnie zalewa, musiałam wkładki na podpaski zamienić, bo bym zbankrutowała
Ja tak nie mam, ale to normalne Też po tym słyszałam Nie martw się

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

No i dzisiaj po pracy planuję znowu basen, bo bardzo mi się spodobało - czuję się potem fantastycznie... Polecam
Stary 2015-02-09, 09:04   #1477
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Też mnie zaraz to czeka a tam dalej pada śnieg...

Cytat:

Też tak mam i z wydzieliną i ruchami. Wydzieliny od groma, a ruchów nadal brak. Tak jakby to miało jakiś związek :P
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 09:12   #1478
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Zrobicie co uważacie, ale ja Was proszę nie ćwiczcie tak na własną rękę za bardzo... Ja wiem, że pewnie można ale nigdy nie wiecie jak zareaguje Wasze ciało. Nie szalałam w pierwszej ciąży, nie ćwiczyłam, na basen nie chodziłam bo nie mam pod ręką, wszystko było niby książkowo pod względem szyjki aż tu nagle nie wiadomo skąd (może od częstszych wypadów na zakupy dziecięce, może za dużo siedzenia przed kompem) szyjka się skróciła, zrobiło się rozwarcie i zaczęło się leżenie i strach, że urodzę za wcześnie, dziecko zaczęło naciskać na kanał rodny czy coś takiego.
Na SR są ćwiczenia ale wszystkie są jakby w zwolnionym tempie, nawet nie każe fizjoterapeutka unosić rąk za bardzo w powietrze, jedynie w ograniczonym zakresie. Nie kazała też zbyt robić przysiadów, nawet siadać na piłce do któregoś tygodnia. Nie chcę Was straszyć ani wyjść na przewrażliwioną ciężarną, ale na pewno robicie dużo w domu, sprzątacie, pierzecie, gotujecie jak my wszystkie, to też w naszym stanie jest obciążające. Mnie w 1c zdarzyło się przed tym leżeniem być na imprezie rodzinnej z tańcami, tak się złożyło, że była tam ta fizjoterapeutka ze SR, zachęcała mnie do ruchu, bo taniec dobrze wpływa na dziecko, kołysze go no i ćwiczymy też dobre mięśnie. Krótko potem okazało się, że mam leżeć, na SR ginka nie kazała jeździć, samochodem jak najmniej, poduszka pod pupę i leżeć. I tak ponad 2 miesiące bo po 36 tc już mówili, że ryzyko mniejsze.

Częściowo się zgadzam, a częściowo nie . Temat zgłębiłam bardzo dokładnie. Przed ciążą byłam baaaardzo aktywna- 3x w tygodniu biegałam po 10-15km, do tego 5x w tygodniu treningi siłowe, cardio, interwałowe (w zależności od dnia), 1x w tygodniu stretching. Wg mojego lekarza i znajomej trenerki fitness jesli przed ciążą było się aktywnym fizycznie, to można kontynuować treningi w ciąży. Ciało jest przyzwyczajone (oczywiście jeśli nie ma przeciwwskazań medycznych). Mój gin powiedział, że bieganie, a nawet pompki są w moim przypadku bezpieczne, jedynie ciężarki powinnam na lżejsze zmienić. Szczerze mówiąc, zszokowało mnie to. Zamierzam ćwiczyc z Tiffany Rothe.
Natomiast jeśli przed ciąża nie uprawiało się żadnej aktywnośći, to w ciązy powinno ograniczyć się jedynie do spacerów i basenu. Organizm i tak ma aż nadto atrakcji i nowości

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Super niedługo już wszystkie bez wyjątku będziemy czuć, jak się tam gimnastykują w brzuszku
Jutro zaczynam 21tc, a kopniaczków nie czuje. Jedynie łaskotanie i czułam jak mała przesuwa mi się pod ręką. Tylkoże ja narobiłam paniki, że mi brzuch punktowo twardnieje (nagle pod ręka poczułam coś jak kamień, któro po chiwli zniknal).

W ogole ciąza na mnie dobrze działa- domownicy są zachwyceni. Rozpiekłam się i rozgtowałam. Wczoraj upiekłam kruche babeczki z serkiem mascarpone i malinami, zrobiłam gołąbki i kulki mięsne w sosie pomidorowym, a przedwczoraj zrobiłam pierogi ruskie

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 09:22   #1479
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Musujące to porażka. Ja uważam, że takie tabletki powinny być sprzedawane w sklepach, czy na stacjach benzynowych, bo przez to że są w aptekach ludzie mogą pomyśleć, że działają
a to one w ogóle nie działają? ja z musujących to tylko solpedeine piłam przed ciąża, bo jakoś zdawało mi się, ze najszybciej działa. Innych nie pijam, bo nie lubię jak mi bąbelki do nosa wylatują

Cytat:

W czwartek USG, więc już nie mogę się doczekać, z resztą Tż też już szaleje (strasznie mu się na USG spodobało :P
Ja dziś 19 zaczynam i tez ciagle nic.... Mój maz tez uwielbia usg, ostatnio to sobie nawet dyskutował z moja gin o długości kości udowej, a ja leżałam taka nieprzygotowana do dyskusji

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
Też tak mam i z wydzieliną i ruchami. Wydzieliny od groma, a ruchów nadal brak. Tak jakby to miało jakiś związek :P
A u mnie ani zwiększonej wydzieliny ani ruchów

Witam po weekendzie
Poszliśmy z kuzynka na sanki, znaczy maz z Mała zjeżdżali a ja siedziałam w ogródku piwnym i piłam gorąca czekoladę ale chyba jednak było za zimno,albo ja się za ciepło ubrałam, bo strasznie kaszle od dwóch dni i mam chrypę

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 09:22   #1480
ilonujka222
Raczkowanie

Spoko dziewczyny mnie też zalewa tak gdzieś od tygodnia ... Także nie wiem czy tak ma być czy coś się przeplatało ehh w piątek się dowiem co i jak ...
Stary 2015-02-09, 09:23   #1481
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Chciałabym, żeby było cieplej, to nosiłabym już leginsy Byłoby wygodniej, poza tym te kapoty, czapki, szaliki, rękawice... Ufff... Niech to się skończy
O a ja noszę legginsy właśnie, w stare spodnie nie wchodzę a ciążowe portki, które mam czekają na "normalne" buty .. nie lubię zwykłych jeansów na kozakach. Chyba, że się wkurzę i przerobię portki na rurki.
A co nosisz skoro w legginsach Ci zimno?
Stary 2015-02-09, 09:28   #1482
ilonujka222
Raczkowanie

U mnie też zima na całego, ale w legginsach śmigam ostro ... Już od jakiegoś miesiąc mam ciążowe kupiłam na necie i jestem z nich bardzo zadowolona ...
Stary 2015-02-09, 09:29   #1483
PalinKa_88
Rozeznanie

To jednak sama nie jestem :P bo już myślałam, że to wytwór mojej chorej wyobraźni :P
Ja właśnie we czwartek będę się dopytywać Gin czy to normalne.
Raczej nie jest to infekcja, więc to pewnie kolejny bonus ciążowy :P

Co do Tż, to mój twierdzi, że też jest w ciąży (i chyba ma rację )
Brzuszek mu urósł (a nie je jakoś więcej, ani piwka nie uskutecznia)
Ma niezłe zachcianki
Ostatnio stwierdził, że go kręgosłup boli
I jest wiecznie śpiący (gdzie zawsze potrzebował mikroskopijne dawki snu)
Stary 2015-02-09, 09:56   #1484
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
O a ja noszę legginsy właśnie, w stare spodnie nie wchodzę a ciążowe portki, które mam czekają na "normalne" buty .. nie lubię zwykłych jeansów na kozakach. Chyba, że się wkurzę i przerobię portki na rurki.
A co nosisz skoro w legginsach Ci zimno?
Wczoraj i przedwczoraj nosiłam leginsy i było spoko. Chodzę jednak do pracy od poniedziałku do piątku i dzisiaj jak popatrzyłam na aurę za oknem, to założyłam coś ala jeansy z elastanem. Mogło być prościej...

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Od jutra u mnie ma być coraz cieplej podobno
Stary 2015-02-09, 10:01   #1485
ilonujka222
Raczkowanie

Co facet, to facet... ostatnio byłam na zakupach z tż i brałam wkładki ... oczywiscie gdzie facet wie czym sie różni wkładka od podpaski ... no i oczywiscie panika ... przecież jestś w ciąży to po co ci podpaski ... żebyście widziały jego minę przy kasie jak je zobaczył hahahah ubaw po pachy miałam i ja i kasjerka hehhe
Stary 2015-02-09, 10:12   #1486
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość

Jutro zaczynam 21tc, a kopniaczków nie czuje. Jedynie łaskotanie i czułam jak mała przesuwa mi się pod ręką. Tylkoże ja narobiłam paniki, że mi brzuch punktowo twardnieje (nagle pod ręka poczułam coś jak kamień, któro po chiwli zniknal).
Właśnie przed chwila miałam to samo, poczułam jak stwardniało mi to miejsce miedzy pępkiem a spojeniem łonowym, po 3 sekundachch stwardnienie minęło. Co to jest? Maluch się rusza czy to jakieś skurcze?? innych ruchów Maluszka nie odczuwam....

Stary 2015-02-09, 10:13   #1487
elinka21
Zakorzenienie

Dziewczyny jak sie odczuwa jak brzuch rwardnieje? To jakos czuc?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:14   #1488
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilonujka222 Pokaż wiadomość
Co facet, to facet... ostatnio byłam na zakupach z tż i brałam wkładki ... oczywiscie gdzie facet wie czym sie różni wkładka od podpaski ... no i oczywiscie panika ... przecież jestś w ciąży to po co ci podpaski ... żebyście widziały jego minę przy kasie jak je zobaczył hahahah ubaw po pachy miałam i ja i kasjerka hehhe
Mój maz rozróżnia wkładki od podpasek chociaż nie bardzo czai różnice miedzy sukienka a spódnica

Stary 2015-02-09, 10:23   #1489
Harrods
Zadomowienie

Hejka,

Ja dzisiaj mam wizyte . Okropne jest to, ze najpierw przez prawie 4 tygodnie nie moge sie jej doczekać i odliczam dni. A w dzien wizyty zaczynam sie stresować.

Dzisiaj spędziła, w samochodzie ponad godzinę. Jeździ sie bardzo wolno przez ogromna ilośc śniegu. Synek oczywiście jest zachwycony. Dotarcie dosamochodu zajęło nam pół godziny, bo młody musiał zaliczyć każda większa zaspę śniegu.mon uwielbia śnieg.

Najlepiej było wczoraj. W piatek zaniosłam jego nieprzeciętnie brudna kurtkę pechową do pralni. Odebrałam wczoraj rano. Po tum wybraliśmy sie na spacer. Kurtka była czysta przez dwie minuty. Synek już na parkingu pod blokiem wytarzal sie w niezbyt czystym śniegu.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:30   #1490
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
a to one w ogóle nie działają? ja z musujących to tylko solpedeine piłam przed ciąża, bo jakoś zdawało mi się, ze najszybciej działa. Innych nie pijam, bo nie lubię jak mi bąbelki do nosa wylatują
To było w kontekście witamin, minerałów i właśnie np. magnezu musującego. O takie chodzi:
http://www.langsteiner.com.pl/grafik...ace_lanvit.png

A solpadeine MUSI działać, bo to nie suplement, a LEK - a to inna bajka

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Mój maz rozróżnia wkładki od podpasek chociaż nie bardzo czai różnice miedzy sukienka a spódnica
Mój też rozróżnia Nawet sam mi je kupował, bo nosiłam przed ciążą takie do stringów black & white A teraz unikam stringów i najwygodniejsze są dla mnie takie najtańsze Facelle z rosmanna, nie wiem czemu, ale te firmówki mnie podrażaniają Jednak w ciąży wszystko się zmienia, bo NIGDY nie miałam na nic alergii.

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:41   #1491
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do Tż, to mój twierdzi, że też jest w ciąży (i chyba ma rację )
Brzuszek mu urósł (a nie je jakoś więcej, ani piwka nie uskutecznia)
Ma niezłe zachcianki
Ostatnio stwierdził, że go kręgosłup boli
I jest wiecznie śpiący (gdzie zawsze potrzebował mikroskopijne dawki snu)
hahahahahah nie ma to jak wspierający tż

ja śmigam w legginsach oraz spodniach dresowych (po domu) ... na dwór mam świetne jeansy - na nogach leżą super ale bardzo szerokie w pasie- teraz leżą jak ta lala

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:

[/COLOR]Od jutra u mnie ma być coraz cieplej podobno
a ja słyszałam że do końca lutego ma byc prawdziwa zima

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Hejka,

Ja dzisiaj mam wizyte . Okropne jest to, ze najpierw przez prawie 4 tygodnie nie moge sie jej doczekać i odliczam dni. A w dzien wizyty zaczynam sie stresować.

Dzisiaj spędziła, w samochodzie ponad godzinę. Jeździ sie bardzo wolno przez ogromna ilośc śniegu. Synek oczywiście jest zachwycony. Dotarcie dosamochodu zajęło nam pół godziny, bo młody musiał zaliczyć każda większa zaspę śniegu.mon uwielbia śnieg.

Najlepiej było wczoraj. W piatek zaniosłam jego nieprzeciętnie brudna kurtkę pechową do pralni. Odebrałam wczoraj rano. Po tum wybraliśmy sie na spacer. Kurtka była czysta przez dwie minuty. Synek już na parkingu pod blokiem wytarzal sie w niezbyt czystym śniegu.

wooow... moja to taka... niezabawowa wczoraj dopiero 1wszy raz na sanki wsiadła bo się bała i mówi że super było ... ale żeby biegać po śniegu, dotykać czy coś jakieś dziwne to dziecko moje

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:44   #1492
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
hahahahahah nie ma to jak wspierający tż

ja śmigam w legginsach oraz spodniach dresowych (po domu) ... na dwór mam świetne jeansy - na nogach leżą super ale bardzo szerokie w pasie- teraz leżą jak ta lala

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

a ja słyszałam że do końca lutego ma byc prawdziwa zima

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

wooow... moja to taka... niezabawowa wczoraj dopiero 1wszy raz na sanki wsiadła bo się bała i mówi że super było ... ale żeby biegać po śniegu, dotykać czy coś jakieś dziwne to dziecko moje

Mój uwielbia śnieg. Dzisiaj momentalnie miał nawet czapkę cała mokra . Tak sie wytarzal.
Stary 2015-02-09, 11:25   #1493
Aviskowa
Zadomowienie

Witam Was w ten biały poniedziałek.
Rano jechałam po siostrzenicę i najpierw 30 min odśnieżałam auto, a potem jechałam 20 min ( normalnie jadę 6-10 min). To moja pierwsza zima gdy mam prawko i wcale mi się nie podoba. Nie umiem ruszać bo koła zaczynają mi się ślizgać.
Niedługo muszę zacząć szykować się do wizyty i jestem coraz bardziej zirytowana. Idę na badanie tylko po skierowania i badanie na fotelu. Jak można po takich badaniach stwierdzić czy z bąbelkiem jest ok?

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:32   #1494
elinka21
Zakorzenienie

Aviskowa mize detektorem sprawdzi czy jest tetno? U mnie tak zrobila

25.03.14
Stary 2015-02-09, 11:33   #1495
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
To było w kontekście witamin, minerałów i właśnie np. magnezu musującego. O takie chodzi:
http://www.langsteiner.com.pl/grafik...ace_lanvit.png

A solpadeine MUSI działać, bo to nie suplement, a LEK - a to inna bajka
Aaaaaaaa a jak to jest z szamponami przeciwlupiezowymi? Nie chodzi mi o te typowo lecznicze, jak Nizoral, ale o takie drogeryjna, jakiś Nivea czy Garnier?

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Witam Was w ten biały poniedziałek.
Rano jechałam po siostrzenicę i najpierw 30 min odśnieżałam auto, a potem jechałam 20 min ( normalnie jadę 6-10 min). To moja pierwsza zima gdy mam prawko i wcale mi się nie podoba. Nie umiem ruszać bo koła zaczynają mi się ślizgać.
Niedługo muszę zacząć szykować się do wizyty i jestem coraz bardziej zirytowana. Idę na badanie tylko po skierowania i badanie na fotelu. Jak można po takich badaniach stwierdzić czy z bąbelkiem jest ok?
nie martw się, ja mam 12 lat prawo jazdy, a tez nie umiem jeździć po śniegu i lodzie.... Jeżdzę bo jeżdzę, ale pewnie się nie czuje

Stary 2015-02-09, 11:35   #1496
elinka21
Zakorzenienie

Ja mam nadzieje ze do srody troszki zginie tego sniegu bo musze jechac na badania , a tez w taki snieg jezdzic nie umiem i nie lubie

25.03.14
Stary 2015-02-09, 11:36   #1497
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Aviskowa mize detektorem sprawdzi czy jest tetno? U mnie tak zrobila
Na razie tętno płodu miałam sprawdzane tylko na USG. Może dzisiaj sprawdzi.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:49   #1498
Harrods
Zadomowienie

Mnie na szczescie śnieg jakoś specjalnie w jeżdżeniu nie przeszkadza. Ale ja mam prawko od 14 lat, wiec sie przyzwyczaiłam.
Stary 2015-02-09, 12:03   #1499
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Ale dzisiaj wysyp wizyt, nie mogę doczekać się relacji jak już wszystkie dziewczyny będą po Trzymam mocno kciuki oby wszytskie, które nie wiedzą poznały płeć
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:07   #1500
fuertka88
Rozeznanie

Witam w poniedziałek
U nas zima na całego ale udało mi się rano razem z synkiem pójść do labu. Mam nadzieję, że zdążą z wynikami przed wizytą (mam na 17:00).
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości