|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() w koncu, Ty to juz tam kazdy kat znasz :P Gosia ![]() ![]() Buu oby Twoje tez sie rokrecily U mnie nadal cisza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Zakorzenienie
|
Laski nie polecam majtek siateczkowych.kuzwa ja cala spodoba jestem pod nimi.a cesarki sobie nie wyobrażam by potem w nich chodzic bo mega mokro pomiędzy brzuchem a Bożena... Masakra
Inco ja poród Milan głównie z blondyna wysoką Iwona J. Ale Twoja magda też była pomoc. A teraz na poporodowej leze z Paulina z patologii z 13; tej od pessara.wspomniala ze Cię zna
#3843 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Nie lubię weekendów, bo później mam wizażowe zaległości ![]() U mnie tak jak Asia u Ciebie. Cisza spokój, nawet pół objawu ![]() ![]() ![]() O przepraszam, mam jeden objaw ( jeśli to objaw). Z cycków cieknie mi regularnie ![]()
09.06.14 II kreseczki ![]() 14.02.15 Maksiu ![]() Edytowane przez kano1003 Czas edycji: 2015-02-09 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- A wlasnie apka pokazuje, ze mam 40 tydzien 39t0d i niby porod za 6 dni, nie wiem jak to liczy, ze niby nie 21 tylko 16! A teraz to bym chciala urodzic w srode :P Bo bedzie 11, a ja tez jestem z 11, co prawda maja, ale zawsze to cos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Wtajemniczenie
|
Ala fajnie
![]() Mała super że wychodzicie ![]() ![]() Buu a ja myślałam że to już TO u Ciebie. Ewa ja pochłaniam energię na na sprzątanie, gotowanie i zabawę z Zuzką ![]() Zupa się gotuje niedługo będzie gotowa ![]() ![]() Dziewczyny jak długo mogą spać maluchy? Po ilu h powinno się je wybudzić na jedzenie jak za długo śpią?
#3846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- To Asia jesteśmy umówione. Ja jutro Ty w środę ![]() ![]()
09.06.14 II kreseczki ![]() 14.02.15 Maksiu ![]() Edytowane przez kano1003 Czas edycji: 2015-02-09 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chce rodzic chocbu zaraz, auu
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3848 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
Oj Dziewczyny życzę Wam, żeby też już Was wzięło i żebyście w końcu jechały na te porodówki
![]() Ala hmm moje koty.. my się zamykamy cały czas w jednym pokoju, więc generalnie mamy spokój, kocur często drzwi za to drapie :/ wtedy musimy go puścić bo te drzwi już są podrapane eh. Ale jak wchodzi to bardziej chce żeby go głaskać :P teraz się prawie nikt nim nie ajmuje to pewnie mu smutno, bo za to jak się chociaż go delikatnie pogłaszcze to się kładzie, przewraca z boku na bok, łasi i strasznie chce zwrócić na siebie uwagę. Na Julke nie zwraca prawie uwagi, czasem jak wydaje jakieś dźwięki to się tak stroszy i patrzy na nią, ale nic więcej nie robi. Kotka to w ogóle ma wszystko gdzieś i nawet do nas do pokoju jakoś się nie pcha. Ehh tak czytam o tych Waszych karmieniach i Wam tak zazdroszczę ![]() Ja się powoli poddaje ehh. Naprawdę Julka nie chce ssać moich cyców. Albo naprawdę ja jej dostawić do cyca nie umiem bo ona źle ssie tą brodawke... nie chce złapać całej. Albo jest tak jak ta jedna położna powiedziała - ona łapie tego cyca, on się jej za bardzo spłaszcza i jej z buzi wylatuje ![]() Nasze karmienia naprawdę trwają max 5-7 min. I albo jej cyc wylatuje i ona więcej go nie chce do buzi wziąć, albo zasypia i już jej nawet dobudzić nie idzie. Teraz też budzi się co chwile bo jest co chwile głodna, possie chwile, idzie spać i znowu się budzi. Do tego chyba ją brzuszek boli ? ![]() Teraz ani prawie nie śpi ani nie je :/
#3850 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Po co masz stresowac siebie i Julke? Pokaze Ci co i jak i zycie bedzie prostsze, moze... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zadomowienie
|
Mala, super, pozdrów Paulinkę ode mnie! Jak tam Jej Maja? Wszystko OK?
A p. Magda fajna, nie? Umiała mnie zebrać do kupy podczas porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Raczkowanie
|
Asia ja też 12 maja i mi lekarz wyliczył 19.02, a wszystkie apki i itp 16.02.
Kurcze nie chce mi się już tak czekać. Nudzi mi się najzwyczajniej... Wszystko posprzątane ogarnięte. A na książki jakoś nie mam ochoty.. Nie mogę się skupić ![]() Paulina ja słyszałam, że dziecko wie kiedy jest głodne i jeśli przybiera to nie wybudzać. Ale gdzie prawda to nie wiem. Madzia nic na siłę. Ja bym przeszła na mm. Chociaż może teraz tak mówię a później mi się zmieni ![]()
#3853 |
Raczkowanie
|
I jeszcze ja bezobjawowa
![]() KANO ja tak samo wszystko gotowe, czytać mi się nie chce i też mi się nudzi |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Mala, dobrze, ze juz jutro wracacie. A te położne... ![]() Alunia, no nie mogę już z Twojego kota ![]() ![]() Gosia, Duszona...uparte te Wasze dziewczynki ![]() ![]() Buu, ciągle mnie podbrzusze pobolewa...raz mocniej, raz mniej. I to wszystko. Czekam na środę na wizytę ![]() Ewa, dziękujemy za energię ![]() Madzia, Asia dobrze radzi....jeszcze na głównej stronie Mama z klasą jest wątek o karmieniu piersią, moze tam dziewczyny coś doradzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Zadomowienie
|
Ja tez 12 maja.
Wg OM termin 19 luty Wg usg z 13 tc - 14 luty Wg pozniejszych usg - 7 luty I weź tu bądź mądry
![]() |
#3856 |
Rozeznanie
|
Kurde masakra z tym cewnikiem, bo pIslam ze mam zapalenie pecherza?
Tak to by mi sie waszystko goilo a teraz co wstaje to mi krew leci ![]() Ciekawe co dalej z tego bedzie. Ale najwazniejsze ze mala zdrowka, ladnie pije, potem spi ![]()
#3857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzuszkiem bym się aż tak bardzo nie przejmowała. Józiu też tak ma. Pediatra powiedziała, że tak bywa, układ pokarmowy dzieciaczka jest jeszcze nie wykształcony. Może nawet troszkę popłakać przy kupce. Popatrz jednak, czy kupki robi ładne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Raczkowanie
|
Ewcik ja z USG to miałam 10.02 i 4.02
![]()
![]() |
#3860 |
Zakorzenienie
|
uff, spojrzałam na wyniki gbs - ujemny
![]() Logasia, jak tam dzieciaczki? jak Karolinka? ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Mi lekarz ciągle mówił, ze termin z OM jest najwazniejszy i mam się tego trzymać. A z usg, też mi wychodzi, ze moje dziecko jest o kilka dni starsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Raczkowanie
|
W końcu udało mi się na chwile usiąść i coś napisać. Mały ładnie je chodź co chwile po kilka minut i zasypia ale nie wola ze głodny wiec nie dokarmiać mm.
Jak tam pępka u maluszków? U nas cały czas się zahacza o pampersy chociaż je wywijam. Wczoraj i dzisiaj nawet lekko krew się polala:-( jutro mamy pierwsza wizytę u lekarza to pokaże ale do tego czasu będę się stresować co z nim. Co do skoczków w szpitalu, położna wręcz kazała dać maluszków bo miały taki odruch ssania. Jednej kobiecie zrobi ze smoczka butelkowego aby dziecko chwile dało odetchnąć mamie;-) no i pomogło. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A terminamiz usg moj lekarz nie kazal sie sugerowac... Masakra! Oj biednas z tym cewnikiem, dlugo tak jeszcze musisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi najpierw ginka mowila ze termin z usg wazny, teraz jak juz minal to kaze sie trzymac z OM. Kano 4 luty - niezle
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh rozumiem, że czekasz ze zdenerwowaniem :/. Najpierw do terminu z USG czekasz, a teraz z OM :/. Trzymam kciuki za Ciebie, aby jak najszybciej się akcja rozkręciła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Zakorzenienie
|
Teraz zasnęła w końcu tak bardziej twardo. Ehh bo już padnięta byłam.
Najgorsze jest to, że nie wiem czy przybiera na wadze dobrze :/ Zamówiłam fasolke do karmienia, jutro powinna być to zobaczymy czy pomoże, bo może Małej jest też nie wygodnie. Czytałam, że dziecko właśnie powinno jeść 15-20 min, ale zdarza się też, że jak dziecko mocno ssie to spokojnie ma prawo się najeść przez 5 min. Ale mnie to i tak nie pocieszyło bo Moja nawet przez to 5 min je nieefektywnie. Może faktycznie problem w tym, że ona się do butli przyzwyczaiła już ? Bo ja jej ściągam też pokarm i jak już kompletnie nie chce piersi to jej z butelki daje.. Olcia gratulacje gbsu ![]()
#3867 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też zupka wstawiona ciasto na racuchy zrobione, tera rośnie ![]() mieszkanie odkurzone, pranie wstawione, teraz muszę się wsiąść i poprasować małej ciuszki , no i muszę wymyślić tort dla mężusia bo jutro kończy 40 latek i jeszcze ma imieniny no i mam nadzieję że prezent dojdzie na czas ![]() Paulina ja swojej nie wybudzam śpi ile chce, jak jest głodna to się budzi sama z siebie, a dopóki przybiera na wadze to się nie martwię Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Moja znajoma ściągała mleko przez rok i tak karmiła swoją córę mlekiem swoim ale z butli, bo też miała problem z normalnym karmieniem Olcia gratuluję gbs |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 |
Rozeznanie
|
Cześć,
Ja za tydzień o tej porze już będę w szpitalu na badaniach, brrrrrrr coraz bardziej mnie strach zaczyna brać ![]() ![]() Tyle u mnie ![]() Podziwiam Was dziewczyny za tą walkę o mleko i karmienie piersią ![]() Alunia- kurcze szkoda że mama Twojej pasierbicy taka nieogarnięta kobieta jest, dobrze że Mała ma fajnego tatę ![]() przeklęte_pragnienia- mam nadzieję że będziesz miała dobre to pismo, mi tak go w Zusie kazały babki napisać. Wiesz co kraj to obyczaj ![]()
#3869 |
Zakorzenienie
|
Tutti, jestem
![]() ![]() Madzia, ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- o, Agata moze nie bedzie aż takiej..."gaś pożar w razie w" ![]() Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-02-09 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas od wczoraj mleka mniej niż mały potrzebuje wiec wisi na mnie non stop..cycki wymeczone...może w końcu zatrybia ze trzeba więcej produkować... Nawet juz zastanawiam się nad zamówieniem takiego środka wspomagającego femaltikier ze slodem jeczmiennym..?? Najpierw za duzo, teraz za malo...o co w tym wszystkim chodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.