|
|
#2671 | |||
|
celebriti
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
Cytat:
owijalas od urodzenia? mnie sie podoba ale jest zupelnie niefunkcjonalny, btw widzialam w grudniu kobiete na lotnisku jak nie mogla sobie poradzic z e zlozeniem go - zimno, dziecko placze, wozek sie nie sklada, odjezdzac juz trzeba - no bo to lotnisko masakra :P
|
|
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my nie kupiliśmy dziecku jeszcze żadnej elektronicznej zabawki, jakoś go nie interesują. coś tam dostał, ale palców jednej ręki spokojnie by mi wystarczyło by to policzyć. szału nie ma. plan minimalistyczny był, jeszcze jest, ale nie gwarantuję, że dotrwam. te wszystkie minky, sukieneczki, chusty itp. tak się do mnie "uśmiechają".... ale twarda jestem, jeszcze nic nie kupiłam choć w sklepach dziecięcych zawsze zachodzę też na niemowlęce działy
|
||
|
|
|
#2673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo o tym czytałam, wydaje mi się to być fajnym i sensownym rozwiązaniem dla malucha, który w pewien sposób jak dla mnie "wraca do brzuszka" ![]() Tylko zastanawiam się do którego miesiąca używa się woombie??
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny a czy taki otulacz da się zastąpić rożkiem? Ściśnięcie pewnie nie będzie tak mocne jak przy otulaczu ale dziecko w sumie jest w tj. kokonie.
|
#2675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owijalam od urodzenia... W szpitalu zreszta tez owijali tylko w pieluszke Cytat:
Nie da się... Cytat:
Część dzieci wyrasta trochę wczesniej Na naszym wątku było dziecko które bardzo długo było otulane Ja czasem tez robilam "rakietę" z pieluchy flanelowej i jest ok ale otulaczrk jednak wygodnoejszy
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tassia - ty nosilas w lecie? W jakiej chuscie? |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nosilam w tuli i to bardzo dużo jak miał 10-12 miesięcy... W tuli bez problemów Na lato w teorii chusta najlepsza z domieszka bambusa bo nie przegrzewa.... A co do owijania w roku to nie da się ciasno owinac tak żeby raczki nie wyskakiwaly ....
|
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, już zmieniam
![]() Cytat:
A te np z żaglówką nie jest na całe łózeczko? bo ja szukam takiego żeby tylko przy głowce byl ![]() Cytat:
I ochraniacz kupię, bo chce Witam się w 23 tyg i z 6 na wadze z przodu Póki co - tylko 6, bo równe 60kg
|
||
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Nadrobiłam weekend, ale kurcze nie wiem co komu napisać
Kompletnie nie mam natchnienia przez to choróbsko, dzisiaj jeszcze wizyta i ciekawa jestem czy droga w porządku.Miłego dnia wszystkim! |
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znając nasze lato pewnie będą upały niemiłosierne a później mocne ochłodzenie. Rączki pewnie będą wychodziły ale będę próbowała owinąć w pieluchę albo cienki koc. Na dzień dzisiejszy nie czuję aż takie potrzeby kupowania otulacza a i też jak dla mnie za drogo. A na allegro jest parę ale jest szał licytacji Brr..u mnie taak sypie. Ledwo autem da się poruszać. 30/h maks. Ale tutaj spokój dzisiaj
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
witajcie!
tez ogladalam otulacze i sie zastanawialam nad nimi... na razie nie kupilam, ale moze jeszcze kupie, wydaje mi sie, ze to sensowny wynalazek ![]() musze troche popracowac... bede podczytywac ![]() u nas tylko +5 stopni i pada! zimaaa brrr Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-02-09 o 10:31 |
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam otulacz mothercare na allegro używany za chyba 15 albo 18 zł...
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=114 znalazłam coś takiego w rozsądnej cenie.
|
#2688 |
|
Konto usunięte
|
Hej, dzieki za słowa otuchy. Nie odzywałam się bo sama nie mam wyrobionego zdania nt. zakupów, na razie mam same niezbędne rzeczy, ale ja raczej z tych, które lubią otaczać się pięknymi rzeczami, więc pewnie będę kupowała i kupowała... i kupowała
![]() Otulacza nie chcę, Stokke mi się bardzo podobał i nie miał pompowanych kół, więc spełniał moje kryterium, ale nie ma amortyzacji więc od razu odrzuciłam... Nie wiem jakie jeszcze tematy były poruszane, więc więcej się nie wypowiem... Kaja czy mogę prosić o uzupełnienie na pierwszej stronie? Chłopak, Konrad, następna wizyta 18 lutego. dzięki ![]() Byłam dzisiaj oddać mocz do badania w innej przychodni niż zwykle, kolejka była na godzinę stania, ale jakaś pani powiedziała głośno, że mam iść na początek "z tą ciążą" więc skorzystałam ![]() PS. Z tamtą sytuacją którą opisywałam... Wiem, że cokolwiek zrobię to i tak będzie źle, więc oficjalnie MAM WY☠☠☠ANE.
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jasne !
|
||
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oo, to popatrzę w smyku. Zorientuję się w cenach. A jak się dzieć urodzi to zobaczę, czy będę chciała kupić czy nie ![]() A faktycznie pomaga na kolki? ![]() Hm... sama nie wiem. Ale wiem, że w szpitalu otulają dziecia w jakiś najzwyklejszy rożek, taki biały, przewiązany sznurówką A później to chyba jak już mama chce wkłada malucha do swojego rożka na podróż do domu![]() Ale niech się mamuśki wypowiedzą
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i była drobna i otulaczek mało ją otulał W sensie takim że ją tak przytulał, ściskał, bardziej sprawdzał nam się rożek.
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A później nie stosowałaś jak urosła? ![]() ej, serio gdzie jest cowie?
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu jic nie trzeba
Cytat:
Ale z kółkami to jest czarna magia... Podobno wielu osobom pomaga termofor z pestek wiśni... A u nas w ogóle nie pomagał... A na wyjście ze szpitala rożek jest zbędny.... Dziecko wsadza się w fotelik samochodowy ![]() Są szpitale z których bez fotelik nie wypuszcza w UK podobno zawsze żeby dostać dziecko trzeba pokazać fotelik (przynajmniej tak mówili w serialu położne )
|
|
|
#2695 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam taki termofor z pestek wiśni, dostałam od szwagierki, ale nigdy nie użyłam i gdzieś leży o ile nie wyrzuciłam, będę musiała poszukać
![]() Rożka chyba nie kupuję, tzn. nie wiem, chyba mi się nie przyda... Kurczę... Od piątku znam płeć, a jeszcze nie kupiłam żadnego ciuszka Trzeba to nadrobić
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otulałam ją w szpitalu, zamiast rożka, ale nie było to ciasne otulanie |
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Bry dzień
|
#2699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jestem jak najbardziej za jak Kuba był malutki to Tż albo wyjeżdżał rano i wracał po 20tej albo wyjeżdżał po 19 i wracał rano teraz ma inną pracę i mam nadzieję, że będzie lepiej ![]() Cytat:
ze szpitalami jest tak różnie, że musisz się dowiedzieć helloł jutro wizyta ![]() chłopaki na sankach ![]() chciałam dzisiaj do Pepco jechać ale na wypłatę czekam
|
|||
|
|
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
Hello, wpadam na chwilę i lecę robić obiad, a potem jedziemy oglądać wózki. Mój mężuch wczoraj pół dnia czytał rankingi i doszedł do wniosku, że chyba Bebetto Silvia to wózek na miarę naszych możliwości
![]() I byłam dziś na glukozie i jestem z siebie dumna, że nie zwymiotowałam. Dodali do niej coś cytrynowego i dało się wypić, ale po paru minutach od wypicia miałam mały kryzys i myślałam, że pobiegnę do łazienki w wiadomym celu. No nic, pozostaje czekać na wynik. Miłego dnia!
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

[/RIGHT]

Póki co - tylko 6, bo równe 60kg 

jak Kuba był malutki to Tż albo wyjeżdżał rano i wracał po 20tej albo wyjeżdżał po 19 i wracał rano