Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-08, 22:52   #2671
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja widziałam, myślałam o tym, ale stwierdziłam że kupię jak się okaże że Młody ma problemy ze snem
Bo jednak często bywa tak że dzieci wybudzają się przez to wyrzucanie rączek w odruchu moro takie otulenie ma na to pomagać
hmm, a z tym odruchem nie jest tak, ze wyraza nastroj? rozumiem, ze mozna go blokowac z korzyscia dla niemowlaka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

A kasę zbieram na bank komórek macierzystych... Wg mnie to lepiej zainwestowania lasa niż to piękne lozeczko za 8k

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Dla mnie to must have.
Miałam przy synu i napewno będę znów używać !!!!!
Chyba ze syn nie zaakceptuje jak syn pszczouy
Ale większość dzieci lubi owijanie... Lepiej śpią, łatwiej się karmi... Itp
mądrze napisane. to "wyprawka" nie do przebicia

owijalas od urodzenia?

Cytat:
Stokke mi się nie podoba jest zbyt kosmiczny
mnie sie podoba ale jest zupelnie niefunkcjonalny,
btw widzialam w grudniu kobiete na lotnisku jak nie mogla sobie poradzic z e zlozeniem go - zimno, dziecko placze, wozek sie nie sklada, odjezdzac juz trzeba - no bo to lotnisko masakra :P

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-08, 22:54   #2672
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
dobry wieczór

widzialyscie to?
http://otulacz.pl/?utm_source=tatapa...n=testimonials

w ogole, pytam szczegolnie doswiadczonych juz mam spowijalyscie dzieci?
ja przyznam nie, jakos nie przemawia do mnie "krępowanie" ruchow, rozka uzywalam jako podkladki do przewijania
ale tyle sie o tym mowi, zaczynam dociekac jak to jest z tym symulowaniem srdowiska prenatalnego
czasem owijałam tetrą/kocykiem. otulacza nie miałam. jeśli drugie będzie potrzebowało nie zawaham się kupić. małe dziecko nie potrafi zapanować nad własnym ciałem, często wybudzają go ruchy własnych rąk/nóg, nie potrafi się ułożyć, wtedy spowijanie może pomóc. zdarzało mi się przytrzymywać ręce syna jak zasypiał bo zaczynał nimi machać, uderzał się, więc była pobudka i ryk. wtedy trochę za późno doczytałam o ciasnym owijaniu. ale czasem tak słodko spał z rękami w górze, że na siłę też nie byłabym w stanie go motać.

Cytat:
Ja jestem gdzieś po środku w tym szale zakupowym.
Myślę ze są rzeczy na które warto wydać dużo pieniędzy... Buty dla dziecka, zdrowe jedzenie, porządne nosidlo, bezpieczny fotelik.
Mam tez rzeczy które kupuje z racji wyglądu: torba dla mamy do wózka, malo praktyczne ubranka ale słodkie, kocyk itp.

Ale mam masę rzeczy na które uważam ze szkoda kasy... W życiu nie dalabym 4k za wózek... W poprzedniej ciąży chciałam nowy wózek ..miałam na to 2k ale dostalam używany
.. Teraz nawet nie myślę o nowym bo to strata kasy dla mnie. Kiedyś wydawało mi się ze wózek to najważniejszy zakup ale tak naprawdę musi spełniać parę kryteriów które są ważne dla danej mamy i tyle...
Dziś z ciekawości czytalam opinie o stokke i nie rozumiem fenomenu tego wózka który ma tak dużo negatywnych opinii.... Gdyby on przy okazji mamę woził to może bym dala te 4k
Lozeczko to tez dla mnie rzecz która nie musi kosztować 2k... Choć widziałam kiedyś takie za 8k i byłam posikana
Dużo ubranek kupuje używanych... A od pewnego czasu zabawki... Jest masa elektronicznych zabawek które kosztują po 150 zł , nie niszczą się specjalnie a można używane kupić za 40zl... Szczególnie ze wiele z nich cieszy się krociutkim zainteresowaniem mojego syna...

Poza tym staram się tym razem pójść w minimalizm... Bo jedną rzecz to wydać kasę ale druga rzecz to gdzieś to trzymać, cos z tym potem zrobić itd.
A niestety to prawda ze wiele z tych rzeczy to kwestia paru tygodni używania, a nie posiadanie ich wcale nie oznacza męki ....

Ale powiem szczerze ze w nosie mam czy ktoś wyda 30k na wyprawie czy 1k
Nie moje pieniądze, nie mój biznes

Poprzednio wydalam cos około 1000zl
Teraz myślę ze zmieszcze się w 500 bo w sumie mam tylkonpare rzeczy do kupienia
A kasę zbieram na bank komórek macierzystych... Wg mnie to lepiej zainwestowania lasa niż to piękne lozeczko za 8k
chyba każda mama z perspektywy czasu ma rzeczy, na które warto było wydać pieniądze i takie zakupy, bez których spokojnie można by się było obejść. ja z jednej strony rozumiem chęć kupowania przed porodem, te wszystkie malutkie ciuszki kojarzące się z radością i oczekiwaniem na upragnione dziecko, z drugiej widzę jak bardzo wzrastają wydatki przy rocznym i starszym dziecku, jak takie dziecko niszczy, zużywa, ile rzeczy mu potrzeba i wiem, że wolę inwestować w te większe ubrania, a na początek kupować głównie używki (co nie znaczy, że razi mnie jak ktoś kupuje wszystko markowe i nowiutkie, bez przesady).

my nie kupiliśmy dziecku jeszcze żadnej elektronicznej zabawki, jakoś go nie interesują. coś tam dostał, ale palców jednej ręki spokojnie by mi wystarczyło by to policzyć. szału nie ma.

plan minimalistyczny był, jeszcze jest, ale nie gwarantuję, że dotrwam. te wszystkie minky, sukieneczki, chusty itp. tak się do mnie "uśmiechają".... ale twarda jestem, jeszcze nic nie kupiłam choć w sklepach dziecięcych zawsze zachodzę też na niemowlęce działy
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 06:58   #2673
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
dobry wieczór

widzialyscie to?
http://otulacz.pl/?utm_source=tatapa...n=testimonials

w ogole, pytam szczegolnie doswiadczonych juz mam spowijalyscie dzieci?
ja przyznam nie, jakos nie przemawia do mnie "krępowanie" ruchow, rozka uzywalam jako podkladki do przewijania
ale tyle sie o tym mowi, zaczynam dociekac jak to jest z tym symulowaniem srdowiska prenatalnego
Ja poważnie zastanawiam sie nad zakupem Dużo o tym czytałam, wydaje mi się to być fajnym i sensownym rozwiązaniem dla malucha, który w pewien sposób jak dla mnie "wraca do brzuszka"
Tylko zastanawiam się do którego miesiąca używa się woombie??

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 07:08   #2674
masija
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziewczyny a czy taki otulacz da się zastąpić rożkiem?
Ściśnięcie pewnie nie będzie tak mocne jak przy otulaczu ale dziecko w sumie jest w tj. kokonie.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 07:29   #2675
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, a z tym odruchem nie jest tak, ze wyraza nastroj? rozumiem, ze mozna go blokowac z korzyscia dla niemowlaka

mądrze napisane. to "wyprawka" nie do przebicia

owijalas od urodzenia?

mnie sie podoba ale jest zupelnie niefunkcjonalny,
btw widzialam w grudniu kobiete na lotnisku jak nie mogla sobie poradzic z e zlozeniem go - zimno, dziecko placze, wozek sie nie sklada, odjezdzac juz trzeba - no bo to lotnisko masakra :P

Owijalam od urodzenia... W szpitalu zreszta tez owijali tylko w pieluszke

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ściśnięcie pewnie nie będzie tak mocne jak przy otulaczu ale dziecko w sumie jest w tj. kokonie.

Nie da się...

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja poważnie zastanawiam sie nad zakupem Dużo o tym czytałam, wydaje mi się to być fajnym i sensownym rozwiązaniem dla malucha, który w pewien sposób jak dla mnie "wraca do brzuszka"
Tylko zastanawiam się do którego miesiąca używa się woombie??
Mój syn wyrósł z tego jak miał ok 4 miesięcy czyli zgodnie z teoria 4 trymestru
Część dzieci wyrasta trochę wczesniej
Na naszym wątku było dziecko które bardzo długo było otulane

Ja czasem tez robilam "rakietę" z pieluchy flanelowej i jest ok ale otulaczrk jednak wygodnoejszy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 08:45   #2676
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dzień dobry

Idealnie pewnie nie ale jak owija sie pielucha czy kocem to czemu nie rozkiem? Jedynie grubosc rozka by mnie martwila bo bedzie lato. Tak samo zreszta martwia mnie warstwy chusty.. nastawiam sie na noszenie a nie wiem jak to w praktyce wyjdzie latem.

Tassia - ty nosilas w lecie? W jakiej chuscie?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 08:56   #2677
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Idealnie pewnie nie ale jak owija sie pielucha czy kocem to czemu nie rozkiem? Jedynie grubosc rozka by mnie martwila bo bedzie lato. Tak samo zreszta martwia mnie warstwy chusty.. nastawiam sie na noszenie a nie wiem jak to w praktyce wyjdzie latem.

Nie ... Syn z września
Ale nosilam w tuli i to bardzo dużo jak miał 10-12 miesięcy... W tuli bez problemów
Na lato w teorii chusta najlepsza z domieszka bambusa bo nie przegrzewa....

A co do owijania w roku to nie da się ciasno owinac tak żeby raczki nie wyskakiwaly ....

[/RIGHT]
Stary 2015-02-09, 09:01   #2678
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

ja wlasnie dokonalam pierwszych dzidziusiowych zakupow (fanfary!!!tadaaam!!! ) kliknelam 6 bodziakow (3 dwupaki) :
dwupak bialy 56
dwupak bialy (ale inny) 62
i dwupak bialo zielony 62
wszystkie z krotkim rekawem

Cytat:
Ja na początku planowałam kupić ochraniacz, ale potem pomyślałam że taki maluch na początku to się przecież wcale nie rusza w tym łóżeczku, no i już wcześniej czytałam opinie, że to może zaburzać cyrkulację powietrza więc na początek sobie daruję, jak się potem okaże że mam jakiegoś wędrowniczka co łupie głową po tych szczebelkach to może pomyślę

Ja jednak mam wrażenie że taka jest mentalność niektórych że mają taki nie wiem jak to nazwać, ból dupy? () jak ktoś nie szuka oszczędności w każdym miejscu na wyprawce. Też mnie przerażają niektóre koszta, no ale decydując się na dziecko wiedziałam ile to kosztuje, nie żal mi tych pieniędzy no to dla dziecka! Jak teraz słyszę "nie kupuj bo za drogie a i tak zaraz będzie obsrane" to już nawet nie reaguję ale nie rozumiem takiego myślenia

Nie wiem czy to jest kupowanie tylko dla siebie, myślę że to jednak jest odrobinę różnicy dla dziecka jak kupimy coś z porządnej bawełny w czym dziecku będzie ciepło i miękko, a jednak często (nie zawsze) zdarza się że wysoka cena idzie z konkretną ceną No to są tylko moje refleksje, może jak urodzę to mi się wszystko odmieni o 180 stopni
zgadzam sie z Tobą
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 09:34   #2679
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Osz Ty
tp. 08.06. ; dziewczynka, imię pewnie Lena

)
Dziękuję, już zmieniam

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

dziewczyny, któraś pytała o ochraniacz na łóżeczko
ja chyba bede zamawiać stąd, całkiem fajne wzory mają
http://allegro.pl/ochraniacz-na-loze...5020557846.htm

te też są śliczne, szczególnie ten z ptaszkiem albo żaglówką mnie urzekł http://allegro.pl/ochraniacz-na-loze...044948033.html

a tu jednokolorowe, takie zwyklaki, ale też fajne
http://allegro.pl/ochraniacz-na-loze...046222736.html

A te np z żaglówką nie jest na całe łózeczko? bo ja szukam takiego żeby tylko przy głowce byl

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
napisałam długiego posta ale go skasowałam...myślę, że jednak to co miałam do przekazania mogłoby być zbyt kontrowersyjne jednak a nie mam ochoty się denerwować.

Napiszę tylko, że od ściany może być bardzo zimno bo sama jak mieliśmy wersalkę i spałam od ściany kładłam wzdłuż poduszki bo ciągnęło i to bardzo a mamy mieszkanie szczytowe....

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

no chyba jednak stwierdzenie, że organizer jest zbędny jest przesadzone...
U mnie też od ściany ciągnie, taka normalnie ziiimna ściana jest.
I ochraniacz kupię, bo chce

Witam się w 23 tyg i z 6 na wadze z przodu Póki co - tylko 6, bo równe 60kg

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 09:52   #2680
gabisun
Zakorzenienie

Hej! Nadrobiłam weekend, ale kurcze nie wiem co komu napisać Kompletnie nie mam natchnienia przez to choróbsko, dzisiaj jeszcze wizyta i ciekawa jestem czy droga w porządku.

Miłego dnia wszystkim!

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 09:54   #2681
Cos_
Zakorzenienie

Hej Tylko sie witam bo nic nie mam na chwile obecna do powiedzenia na poruszane tematy :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-09, 09:55   #2682
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Hej! Nadrobiłam weekend, ale kurcze nie wiem co komu napisać Kompletnie nie mam natchnienia przez to choróbsko, dzisiaj jeszcze wizyta i ciekawa jestem czy droga w porządku.

Miłego dnia wszystkim!
Wzajemnie miłego

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:25   #2683
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Właśnie trochę też mnie martwi rożek w lato. Chcę go używać ale nie chcę przegrzewać malucha.
A znając nasze lato pewnie będą upały niemiłosierne a później mocne ochłodzenie.
Rączki pewnie będą wychodziły ale będę próbowała owinąć w pieluchę albo cienki koc. Na dzień dzisiejszy nie czuję aż takie potrzeby kupowania otulacza a i też jak dla mnie za drogo.

A na allegro jest parę ale jest szał licytacji

Brr..u mnie taak sypie. Ledwo autem da się poruszać. 30/h maks.

Ale tutaj spokój dzisiaj

Stary 2015-02-09, 10:29   #2684
poldzik
Zadomowienie

witajcie!

tez ogladalam otulacze i sie zastanawialam nad nimi... na razie nie kupilam, ale moze jeszcze kupie, wydaje mi sie, ze to sensowny wynalazek

musze troche popracowac...
bede podczytywac

u nas tylko +5 stopni i pada! zimaaa brrr

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2015-02-09 o 10:31
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:30   #2685
tassia
Zakorzenienie

Ja kupilam otulacz mothercare na allegro używany za chyba 15 albo 18 zł...

[/RIGHT]
Stary 2015-02-09, 10:38   #2686
k a j a
Zakorzenienie

Ja mam otulacz motherhood po Blance

Lena
Stary 2015-02-09, 10:41   #2687
masija
Zakorzenienie

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=114 znalazłam coś takiego w rozsądnej cenie.

Stary 2015-02-09, 10:43   #2688
201710041131
Konto usunięte

Hej, dzieki za słowa otuchy. Nie odzywałam się bo sama nie mam wyrobionego zdania nt. zakupów, na razie mam same niezbędne rzeczy, ale ja raczej z tych, które lubią otaczać się pięknymi rzeczami, więc pewnie będę kupowała i kupowała... i kupowała

Otulacza nie chcę, Stokke mi się bardzo podobał i nie miał pompowanych kół, więc spełniał moje kryterium, ale nie ma amortyzacji więc od razu odrzuciłam... Nie wiem jakie jeszcze tematy były poruszane, więc więcej się nie wypowiem...

Kaja czy mogę prosić o uzupełnienie na pierwszej stronie? Chłopak, Konrad, następna wizyta 18 lutego. dzięki

Byłam dzisiaj oddać mocz do badania w innej przychodni niż zwykle, kolejka była na godzinę stania, ale jakaś pani powiedziała głośno, że mam iść na początek "z tą ciążą" więc skorzystałam

PS. Z tamtą sytuacją którą opisywałam... Wiem, że cokolwiek zrobię to i tak będzie źle, więc oficjalnie MAM WY☠☠☠ANE.
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:45   #2689
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=114 znalazłam coś takiego w rozsądnej cenie.
To ja tyle samo dałam w smyku, ale 5 lat temu

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej, dzieki za słowa otuchy. Nie odzywałam się bo sama nie mam wyrobionego zdania nt. zakupów, na razie mam same niezbędne rzeczy, ale ja raczej z tych, które lubią otaczać się pięknymi rzeczami, więc pewnie będę kupowała i kupowała... i kupowała

Otulacza nie chcę, Stokke mi się bardzo podobał i nie miał pompowanych kół, więc spełniał moje kryterium, ale nie ma amortyzacji więc od razu odrzuciłam... Nie wiem jakie jeszcze tematy były poruszane, więc więcej się nie wypowiem...

Kaja czy mogę prosić o uzupełnienie na pierwszej stronie? Chłopak, Konrad, następna wizyta 18 lutego. dzięki

Byłam dzisiaj oddać mocz do badania w innej przychodni niż zwykle, kolejka była na godzinę stania, ale jakaś pani powiedziała głośno, że mam iść na początek "z tą ciążą" więc skorzystałam

PS. Z tamtą sytuacją którą opisywałam... Wiem, że cokolwiek zrobię to i tak będzie źle, więc oficjalnie MAM WY☠☠☠ANE.

Jasne !

Lena
Stary 2015-02-09, 10:45   #2690
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Super. Czy kupując to potrzebuję jeszcze rożek do szpitala?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:53   #2691
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
weeeryy gut
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
To ja tyle samo dałam w smyku, ale 5 lat temu

Jasne !
Oo, to popatrzę w smyku. Zorientuję się w cenach. A jak się dzieć urodzi to zobaczę, czy będę chciała kupić czy nie
A faktycznie pomaga na kolki?
Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Hm... sama nie wiem.
Ale wiem, że w szpitalu otulają dziecia w jakiś najzwyklejszy rożek, taki biały, przewiązany sznurówką A później to chyba jak już mama chce wkłada malucha do swojego rożka na podróż do domu
Ale niech się mamuśki wypowiedzą

Stary 2015-02-09, 10:56   #2692
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
weeeryy gut

Oo, to popatrzę w smyku. Zorientuję się w cenach. A jak się dzieć urodzi to zobaczę, czy będę chciała kupić czy nie

Hm... sama nie wiem.
Ale wiem, że w szpitalu otulają dziecia w jakiś najzwyklejszy rożek, taki biały, przewiązany sznurówką A później to chyba jak już mama chce wkłada malucha do swojego rożka na podróż do domu
Moja nie miała kolek i była drobna i otulaczek mało ją otulał W sensie takim że ją tak przytulał, ściskał, bardziej sprawdzał nam się rożek.

Lena
Stary 2015-02-09, 10:58   #2693
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Moja nie miała kolek i była drobna i otulaczek mało ją otulał W sensie takim że ją tak przytulał, ściskał, bardziej sprawdzał nam się rożek.
Szczęściara
A później nie stosowałaś jak urosła?

ej, serio gdzie jest cowie?

Stary 2015-02-09, 10:59   #2694
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w szpitalu jic nie trzeba

Cytat:
weeeryy gut

Hm... sama nie wiem.
Mojemu pomagało
Ale z kółkami to jest czarna magia...
Podobno wielu osobom pomaga termofor z pestek wiśni... A u nas w ogóle nie pomagał...

A na wyjście ze szpitala rożek jest zbędny.... Dziecko wsadza się w fotelik samochodowy
Są szpitale z których bez fotelik nie wypuszcza w UK podobno zawsze żeby dostać dziecko trzeba pokazać fotelik (przynajmniej tak mówili w serialu położne )

[/RIGHT]
Stary 2015-02-09, 11:04   #2695
201710041131
Konto usunięte

Ja mam taki termofor z pestek wiśni, dostałam od szwagierki, ale nigdy nie użyłam i gdzieś leży o ile nie wyrzuciłam, będę musiała poszukać

Rożka chyba nie kupuję, tzn. nie wiem, chyba mi się nie przyda...

Kurczę... Od piątku znam płeć, a jeszcze nie kupiłam żadnego ciuszka Trzeba to nadrobić
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:04   #2696
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęściara

Później był już za krótki
Otulałam ją w szpitalu, zamiast rożka, ale nie było to ciasne otulanie Bardziej mi chodziło żeby jej nóżki i rączki miały namiastkę brzuszka

Lena
Stary 2015-02-09, 11:05   #2697
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęściara

Znowu zniknela

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-09, 11:18   #2698
Millygirl
Zadomowienie

Bry dzień
Stary 2015-02-09, 11:25   #2699
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Dziękuję

Ja ogólnie obserwuję taki trochę trend obrzydzania macierzyństwa
"Zobaczysz ile dziecko kosztuje" "Pożegnaj się ze snem na najbliższy rok" "Nie martw się przy karmieniu piersią jest tak katorżnicza dieta że na pewno szybko schudniesz" itd. itp. o straszeniu jaki to poród jest okropny już nawet nie wspomnę. Chociaż tutaj akurat Mama i Teściowa bardzo fajnie się wypowiadają, mówią że trzeba urodzić i kropka, nikt tego za mnie nie zrobi, ale nie wdają się w żadne szczegóły typu "boli tak że będzie Ci wszystko jedno czy srasz pod siebie"
i mają rację

Cytat:
To o wyjazdach było tylko dlatego żeby pokazać wytrzymałość

My z TŻ mamy system zresztą do dziś ze wieczorny rytuał to rytual taty i synka.
Kąpiel, wspólne wyglupy na łóżku, karmienie, usypianie (choć moje dziecko usypia samo)
I taki rytuał jest odkąd mój syn skończył 3 tygodnie.
Ja wychodzilam ok 19 na siłownię, oni razem się kokosili dla mnie czas wolny po cal dniu, czasem basen, czasem koleżanki, czasem kosmetyczka. ... Jak wracalam do domu najczęściej ok 22 to odciagalam pokarm i wstawialam do lodówki wiec był na następny wieczór dla taty na rytuał

Polecam taki system choć każdy i tak wypracuje swój. Moja koleżanką mi to poleciła i naprawdę widzę same plusy.
1. Bliskość taty i dziecka
2. Wytchbiebie dla mamy po całym dniu z dzieckiem najczęściej w domu w okresie zimowym
3. Dziecko umie pić i z cycka i z butli wiec jakby co nie ma problemu chociaż to taka wartości dodana a nie jakiś cel takiego postępowania
4. Tata czuje się potrzebny
5. Mama odciazona

jestem jak najbardziej za oczywiście jeżeli się da bo może być też tak, że praca taty nie bardzo na to pozwala jak Kuba był malutki to Tż albo wyjeżdżał rano i wracał po 20tej albo wyjeżdżał po 19 i wracał rano teraz ma inną pracę i mam nadzieję, że będzie lepiej

Cytat:

Witam się w 23 tyg i z 6 na wadze z przodu Póki co - tylko 6, bo równe 60kg
ja miałam ostatnio nadal 4,5 na plusie ale idę jutro i czuję, że będzie przynajmniej następne 2 kg

Cytat:
ze szpitalami jest tak różnie, że musisz się dowiedzieć

helloł

jutro wizyta
chłopaki na sankach
chciałam dzisiaj do Pepco jechać ale na wypłatę czekam

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:27   #2700
Charlotta83
Rozeznanie

Hello, wpadam na chwilę i lecę robić obiad, a potem jedziemy oglądać wózki. Mój mężuch wczoraj pół dnia czytał rankingi i doszedł do wniosku, że chyba Bebetto Silvia to wózek na miarę naszych możliwości
I byłam dziś na glukozie i jestem z siebie dumna, że nie zwymiotowałam. Dodali do niej coś cytrynowego i dało się wypić, ale po paru minutach od wypicia miałam mały kryzys i myślałam, że pobiegnę do łazienki w wiadomym celu. No nic, pozostaje czekać na wynik.
Miłego dnia!
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości