Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-02-08, 13:13   #901
Ingran
Blessed be the fruit

Wiadomo¶ci: 9 228
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez I ona Poka¿ wiadomo¶æ
I DOBRZE

Wys³ano z
Stary 2015-02-08, 13:34   #902
majdlis
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 92

Cytat:
Jasne, ¿e czasem mam. Nerwy mam na swoje w³osy straszne, pó³ g³owy inne, pó³ inne, farbowañce tak zniszczone, ¿e tylko no¿yczki i ciachanie mo¿e pomóc, na czubku g³owy masa stercz±cych bejbików, które mnie doprowadzaj± do sza³u.
To wszystko powoduje, ¿e czuje siê z tymi w³osami beznadziejnie! Scierpia³abym to, ¿e mam dwukolorowe w³osy, gdyby one chocia¿ by³y zdrowe.. no ale nie s± i to wszystko siê kumuluje.
Idê do fryzjera ¿eby podci±æ farbowañce, myslê, ¿e z 5 cm poleci, choæ wiem, ¿e powinnam ¶ci±æ wiêcej - ale ja w krótkich w³osach wygl±dam tragicznie.
Wiem, ¿e to farb± zniszczy³am sobie w³osy, ale czasem te¿ mam ochote i¶æ do fryzjera i po prostu zafarbowaæ znowu i wygladaæ jak cz³owiek. My¶lê, ¿e ka¿da z nas tutaj czasem co¶ takiego ma. Mi to przyznam siê do¶æ szybko przechodzi.
U mnie nie widac az tak wielkiej roznicy miedzy przejsciem farbowancow a naturalek. Na szczescie Jaki kolor masz farbowanych wlosow, za az tak widac? eh, no wiem co czujesz ale ja tez scielam wlosy na krotko, mialam zniszczone strasznie. Mam teraz dlugosc 30cm wlosow (mniej wiecej) i tez scielam z dlugich. Juz nie zaluje. Przyzwyczailam sie, ale jesli wiesz, ze na pewno nie beda Ci pasowaly to podetnij te 5cm jak powiedzialas dobrze, ze nie jestem sama i inni tez maja momenty zalamania
majdlis jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 13:54   #903
201604291140
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 442

Cytat:
Jasne, ¿e czasem mam. Nerwy mam na swoje w³osy straszne, pó³ g³owy inne, pó³ inne, farbowañce tak zniszczone, ¿e tylko no¿yczki i ciachanie mo¿e pomóc, na czubku g³owy masa stercz±cych bejbików, które mnie doprowadzaj± do sza³u.
To wszystko powoduje, ¿e czuje siê z tymi w³osami beznadziejnie! Scierpia³abym to, ¿e mam dwukolorowe w³osy, gdyby one chocia¿ by³y zdrowe.. no ale nie s± i to wszystko siê kumuluje.
Idê do fryzjera ¿eby podci±æ farbowañce, myslê, ¿e z 5 cm poleci, choæ wiem, ¿e powinnam ¶ci±æ wiêcej - ale ja w krótkich w³osach wygl±dam tragicznie.
Wiem, ¿e to farb± zniszczy³am sobie w³osy, ale czasem te¿ mam ochote i¶æ do fryzjera i po prostu zafarbowaæ znowu i wygladaæ jak cz³owiek. My¶lê, ¿e ka¿da z nas tutaj czasem co¶ takiego ma. Mi to przyznam siê do¶æ szybko przechodzi.
mi w okresie gdy pol wlosow mialam zdrowych ale ze sterczacymi bajbikami a pol zniszczonych farbowancow w kosmarnym stanie bardzo pomoglo encanto. co prawda przez to ze nalozylam je rowniez na naturalki to mialam przyklap, ale bejbiki juz nie staly. za to farbowance - cudo, w dotyku i kondycji byly jak gladziutkie i sliskie naturalki. szkoda ze nie zrobilam go tylko na samych farbowancach. no i mysle ze nie ma co sie meczyc jak ktos ma mocne przejscie, uwazam ze lepiej isc do fryzjera by sprobowal z tego zrobic ombre i troche przeciagnal na naturalki. kilka cm z wierzchniej warstwy nikogo nie zbawi, a jakie samopoczucie bedzie lepsze przez te lata zapuszczania odrostu
201604291140 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 15:05   #904
Patisha87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 329

he he wiem,¿e to okropna sytuacja, ja mam naturalki takie l¶ni±ce i g³adkie i nagle takie przej¶cie na farbowañce poniszczone wysuszone i odstaj±ce jak siano hehe ...
£adniej mi w blondzie ni¿ w naturalnych,ale kurcze chyba nie mia³abym serca po³o¿yæ farby na moje naturalki.
Ja obciê³am siê na krótko i teraz ¿a³uje, bo zapuszczanie jest okropne, a i tak farbowañców mi troche zosta³o.
Patisha87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 15:31   #905
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 469

Cytat:
Napisane przez Eirin Poka¿ wiadomo¶æ
Mi siê przetluszcza czo³o i pomaga mi suchy szampon na skórê na grzywkê zaraz po umyciu i wysuszeniu w³osów i puder mineralny/m±ka ziemniaczana na czo³o i jest git
Kochanie, to ja mam gorzej, bo muszê poprawiaæ "czo³o" co kilka godzin, tzn. wiesz, ja rozumiem, ¿e próbujesz mnie podnie¶æ na duchu (), ale to nie tak, ¿e wystarczy puder z rana i jest ok. Ja muszê poprawiaæ makija¿ co 3-4 godziny.

Cytat:
Napisane przez Patisha87 Poka¿ wiadomo¶æ
wstyd sie przyznaæ, nie znam siê na fryzurach Japonek, kojarze za to Sailor Moon, które nadal ogl±dam mimo wieku he he to takie moje guilty pleasure
Twój nick kojarzy mi siê z Sailor Moon-¦nie¿na Ksiê¿niczka Kaguya he he
OJ, nie, Kaguya to klan z Naruto a potem okaza³o siê, ¿e nie tylko
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 15:43   #906
Patisha87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Poka¿ wiadomo¶æ
Kochanie, to ja mam gorzej, bo muszê poprawiaæ "czo³o" co kilka godzin, tzn. wiesz, ja rozumiem, ¿e próbujesz mnie podnie¶æ na duchu (), ale to nie tak, ¿e wystarczy puder z rana i jest ok. Ja muszê poprawiaæ makija¿ co 3-4 godziny.

OJ, nie, Kaguya to klan z Naruto a potem okaza³o siê, ¿e nie tylko

Naruto....to niekoñcz±ce siê anime, co mój brat ogl±da³

Widzê,¿e ty te¿ walczysz z t³ust± cer±. Najgorsze w moim przypadku jest to,¿e im bardziej potem matowiê skórê, to ona szybko wraca do poprzedniej t³ustej wersji...Nikgdy z tym nie wygram. My¶la³am,¿e po 3 miesiêcznej kuracji tetracyklin± wszystko mi przejdzie,ale poprawa jest lekka, nie ma efektu WOW, a mam tylko zaskórniki :/

Pare miesiêcy temu mia³am grzywkê,ale t³uste czo³o+przet³uszczaj±ce siê w³osy, na dodatek zim± (ogrzewanie, czapki, kaptur) to na prawdê lepiej nie robiæ sobie grzywki...

Edytowane przez Patisha87
Czas edycji: 2015-02-08 o 15:46
Stary 2015-02-08, 15:53   #907
201607040946
Konto usuniête

Cytat:
Naruto....to niekoñcz±ce siê anime, co mój brat ogl±da³

Widzê,¿e ty te¿ walczysz z t³ust± cer±. Najgorsze w moim przypadku jest to,¿e im bardziej potem matowiê skórê, to ona szybko wraca do poprzedniej t³ustej wersji...Nikgdy z tym nie wygram. My¶la³am,¿e po 3 miesiêcznej kuracji tetracyklin± wszystko mi przejdzie,ale poprawa jest lekka, nie ma efektu WOW, a mam tylko zaskórniki :/

Pare miesiêcy temu mia³am grzywkê,ale t³uste czo³o+przet³uszczaj±ce siê w³osy, na dodatek zim± (ogrzewanie, czapki, kaptur) to na prawdê lepiej nie robiæ sobie grzywki...
To nie robiê
Tak, czo³o mi siê przet³uszcza, ale ogólnie cera mieszana, do tego odwodniona nie mogê mocno oczyszczaæ, bo wysusza, nie mogê mocno nawil¿aæ, bo zapycha, o gêstszych kremach nawet zim± moge pomarzyæ. Na policzkach mam normaln± (kiedys such±), ³adnie reaguje na olej kokosowy. Broda i nos ok, s± zaskórniki, ale dobry tonik bez alkoholu i jest ok. No a czo³o... mam wra¿enie, ¿e najlepiej wygl±da i najmniej siê przet³uszcza, gdy nic nie robiê... ale wiem, ¿e musze oczyszczaæ, a jak oczyszczê, to nawil¿yæ, i nie zawsze jest dobrze. Do tego ci±gle wystakuj± mi pryszcze, zw³aszcza na ¿uchwie i szyi jakie hormony zbadaæ?
Stary 2015-02-08, 17:09   #908
Patisha87
Raczkowanie

Cytat:
To nie robiê
Tak, czo³o mi siê przet³uszcza, ale ogólnie cera mieszana, do tego odwodniona nie mogê mocno oczyszczaæ, bo wysusza, nie mogê mocno nawil¿aæ, bo zapycha, o gêstszych kremach nawet zim± moge pomarzyæ. Na policzkach mam normaln± (kiedys such±), ³adnie reaguje na olej kokosowy. Broda i nos ok, s± zaskórniki, ale dobry tonik bez alkoholu i jest ok. No a czo³o... mam wra¿enie, ¿e najlepiej wygl±da i najmniej siê przet³uszcza, gdy nic nie robiê... ale wiem, ¿e musze oczyszczaæ, a jak oczyszczê, to nawil¿yæ, i nie zawsze jest dobrze. Do tego ci±gle wystakuj± mi pryszcze, zw³aszcza na ¿uchwie i szyi jakie hormony zbadaæ?
te¿ mam odwodnion±, ja na dzieñ pod makija¿ u¿ywam delikatnego kremu z Dermedic,ale on nie robi cudów je¶li chodzi o nawil¿anie niestety... Oczyszczam twarz AA Help cera atopowa krem -¿el-bardzo delikatny nawet siê nie pieni. Na noc u¿ywam AA therapy krem nawil¿aj±cy na noc...raz w tygodniu z³uszczam siê kwasem mlekowym i robiê peeling oczyszczaj±cy z Ziaja Manuka. Makija¿ zmywam p³ynem micelarnym Ziaja ulga. Nic wiêcej, im mniej tym lepiej wg mnie...
Jednak znam ten ból, jak idê na imprezê (rzadko) to moja kole¿anki maj± ³adne matowe bu¼ki, a ja ¶wiecê siê jak psu jajca za przeproszeniem.
Ostatnio nawet w³osy wariuj±, szczególnie jak mam kaptur na g³owie, rano umyte ¶wie¿e, a wieczorem ju¿ przet³uszczone. Ehh czemu my mamy takiego pecha?
Stary 2015-02-08, 17:19   #909
201607040946
Konto usuniête

Cytat:
te¿ mam odwodnion±, ja na dzieñ pod makija¿ u¿ywam delikatnego kremu z Dermedic,ale on nie robi cudów je¶li chodzi o nawil¿anie niestety... Oczyszczam twarz AA Help cera atopowa krem -¿el-bardzo delikatny nawet siê nie pieni. Na noc u¿ywam AA therapy krem nawil¿aj±cy na noc...raz w tygodniu z³uszczam siê kwasem mlekowym i robiê peeling oczyszczaj±cy z Ziaja Manuka. Makija¿ zmywam p³ynem micelarnym Ziaja ulga. Nic wiêcej, im mniej tym lepiej wg mnie...
Jednak znam ten ból, jak idê na imprezê (rzadko) to moja kole¿anki maj± ³adne matowe bu¼ki, a ja ¶wiecê siê jak psu jajca za przeproszeniem.
Ostatnio nawet w³osy wariuj±, szczególnie jak mam kaptur na g³owie, rano umyte ¶wie¿e, a wieczorem ju¿ przet³uszczone. Ehh czemu my mamy takiego pecha?
Dlatego siê zastanawiam, jakie hormony zbadaæ. Testosteron? Prolaktynê?
A ostatnio mam wra¿enie, ¿e nie moge domyæ w³osów.
Stary 2015-02-08, 17:43   #910
Patisha87
Raczkowanie

Cytat:
Dlatego siê zastanawiam, jakie hormony zbadaæ. Testosteron? Prolaktynê?
A ostatnio mam wra¿enie, ¿e nie moge domyæ w³osów.
Najlepiej chyba wszystkie Nie znam siê na tym, sama nigdy sie nie bada³am, chocia¿ wiem,¿e powinnam.
Stary 2015-02-08, 17:47   #911
201607040946
Konto usuniête

Cytat:
Najlepiej chyba wszystkie Nie znam siê na tym, sama nigdy sie nie bada³am, chocia¿ wiem,¿e powinnam.
Kilka razy robi³am podstawowe badania hormonów, ale tarczycy, jakie¶ 4 ró¿ne badania, zawsze niby w normie, ale potem poczyta³am na forum, ¿e owszem, w normie, dla 80-letniej babci
Ja od 13 roku zycia mam problem z przet³uszczaj±c± siê cer±, w³osami (skór± g³owy), nadmiernym poceniem siê, mega buszem (³oniaki, na nogach, w dolnej czê¶ci pleców i nawet na po¶ladkach!), choæ okres zawsze w normie, gin mówi³ ,ze taka moja uroda. Endo, ¿e zimne rêce to te¿ taka moja uroda.
Kardiolog nic na temat zimnych r±k nie mówi³
Ale w³a¶nie naczyta³am sie, ¿e krosty i gule w dolnej czêsci cia³a to na 80% wysoka prolaktyna.
Stary 2015-02-08, 17:49   #912
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 547

https://www.facebook.com/fashionery/...12218838797799 - u mnie dzisiaj tak. ¯ebym ja mia³a takie lej±ce i g³adkie w³osy bez piêciu godzin cudowania...

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 18:14   #913
Patisha87
Raczkowanie

Cytat:
Kilka razy robi³am podstawowe badania hormonów, ale tarczycy, jakie¶ 4 ró¿ne badania, zawsze niby w normie, ale potem poczyta³am na forum, ¿e owszem, w normie, dla 80-letniej babci
Ja od 13 roku zycia mam problem z przet³uszczaj±c± siê cer±, w³osami (skór± g³owy), nadmiernym poceniem siê, mega buszem (³oniaki, na nogach, w dolnej czê¶ci pleców i nawet na po¶ladkach!), choæ okres zawsze w normie, gin mówi³ ,ze taka moja uroda. Endo, ¿e zimne rêce to te¿ taka moja uroda.
Kardiolog nic na temat zimnych r±k nie mówi³
Ale w³a¶nie naczyta³am sie, ¿e krosty i gule w dolnej czêsci cia³a to na 80% wysoka prolaktyna.
Ojej ,to rzeczywi¶cie nie mo¿e byæ okej...
Mi sie t³u¶ci te¿ szyja, dekolt i plecy prócz twarzy,ale z ow³osieniem nie mam problemów.
Zrób sobie badania na prolaktyne, warto spróbowaæ
Stary 2015-02-08, 19:51   #914
I ona
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 490

Cytat:
Napisane przez majdlis Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie nie widac az tak wielkiej roznicy miedzy przejsciem farbowancow a naturalek. Na szczescie Jaki kolor masz farbowanych wlosow, za az tak widac? eh, no wiem co czujesz ale ja tez scielam wlosy na krotko, mialam zniszczone strasznie. Mam teraz dlugosc 30cm wlosow (mniej wiecej) i tez scielam z dlugich. Juz nie zaluje. Przyzwyczailam sie, ale jesli wiesz, ze na pewno nie beda Ci pasowaly to podetnij te 5cm jak powiedzialas dobrze, ze nie jestem sama i inni tez maja momenty zalamania
U mnie widaæ, mia³am w³osy farbowane na blond a mam do¶æ ciemny blond naturalne, jest ró¿nica bardzo widoczna. Ale oprócz ró¿nicy kolorystycznej widaæ i czuæ ró¿nicê stanu tych w³osów i chyba to jest najbardziej przykre. W³osy krótkie u mnie nie wchodz± w gre, bo niekorzystnie wygl±dam to po pierwsze, a po drugie za pó³ roku mam ¶lub i nie chce tak bardzo traciæ na d³ugo¶ci, bo potem bêde mia³a ciê¿ko zrobiæ fajne upiêcie, które bêdzie pasowa³o do mojej twarzy. Mam w planie na ¶lub te farbowañce zafrabowac na kolor zbli¿ony do naturalek, podejrzewam, ¿e to je zabije i zaraz po ¶lubie bêdzie trzeba je ¶ci±æ. Ale trudno wtedy to jako¶ przeboleje.

Cytat:
Napisane przez animale Poka¿ wiadomo¶æ
mi w okresie gdy pol wlosow mialam zdrowych ale ze sterczacymi bajbikami a pol zniszczonych farbowancow w kosmarnym stanie bardzo pomoglo encanto. co prawda przez to ze nalozylam je rowniez na naturalki to mialam przyklap, ale bejbiki juz nie staly. za to farbowance - cudo, w dotyku i kondycji byly jak gladziutkie i sliskie naturalki. szkoda ze nie zrobilam go tylko na samych farbowancach. no i mysle ze nie ma co sie meczyc jak ktos ma mocne przejscie, uwazam ze lepiej isc do fryzjera by sprobowal z tego zrobic ombre i troche przeciagnal na naturalki. kilka cm z wierzchniej warstwy nikogo nie zbawi, a jakie samopoczucie bedzie lepsze przez te lata zapuszczania odrostu
Chodzi Ci o wykonanie tego zabiegu encanto u fryzjerki czy o jakie¶ maseczki o tej samem nazwie??

Cytat:
he he wiem,¿e to okropna sytuacja, ja mam naturalki takie l¶ni±ce i g³adkie i nagle takie przej¶cie na farbowañce poniszczone wysuszone i odstaj±ce jak siano hehe ...
£adniej mi w blondzie ni¿ w naturalnych,ale kurcze chyba nie mia³abym serca po³o¿yæ farby na moje naturalki.
Ja obciê³am siê na krótko i teraz ¿a³uje, bo zapuszczanie jest okropne, a i tak farbowañców mi troche zosta³o.
Mo¿emy sobie przybiæ pi±tkê je¶li chodzi o pierwsze zdanie
Podejrzewam w³a¶nie, ¿e jak siê zetnie w³osy na krótkie a siê tego nie lubi to zapuszczanie bêdzie mêk±. W³osy jednak nie rosn± zbyt szybko..

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Poka¿ wiadomo¶æ
https://www.facebook.com/fashionery/...12218838797799 - u mnie dzisiaj tak. ¯ebym ja mia³a takie lej±ce i g³adkie w³osy bez piêciu godzin cudowania...
Super w³osiska i jakie l¶ni±ce
I ona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:46   #915
anusia1990
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 241

Cytat:
To nie robiê
Mo¿e to dziwnie zabrzmi ale mi czo³o przesta³o siê ¶wieciæ od kiedy troszkê zaniedba³am twarz.
MOja pielêgnacja ograniczy³a siê jedynie do p³ynu micelarnego i przemywania twarzy wod±. Moja cera mieszana lubi minimalizm.
Teraz jak jest zimno co któr±¶ noc nak³adam krem nivea i w miare sucho¶æ opanowa³am.
anusia1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 20:58   #916
swan999
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 150

Ale postów naprodukowa³y¶cie

Mojej aktualuzacji dalej nie wrzuci³am, ale ciêcie w³osów tu¿ tu¿, to mo¿e poczekam jeszcze fotkami.

Przewin±³ siê temat p³ukanek z kawy, a ja mam ochotê to wypróbowaæ, bo za przyciemnienie w³osów bym siê nie obrazi³a Nawet takie minimalne.

A co do grzywki to te¿ mam z ni± problem. Teraz j± zapuszczam, bo po kuracji antybiotykiem na tr±dzik zaczê³a mi siê bardziej przet³uszczaæ cera, zw³aszcza czo³o, a od niego grzywka. No i póki co mam d³u¿sz± na bok, albo j± podpinam. Ale o wiele bardziej wolê siebie w grzywce.

kaguya ja zbieram siê do przebadania hormonów, bo wyskakuj± mi ca³y czas paskudy na brodzie i ¿uchwie, rzadziej na szyi. Reszta cery jest ok.

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 21:07   #917
sarraa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 095

Cytat:
Napisane przez swan999 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale postów naprodukowa³y¶cie

Mojej aktualuzacji dalej nie wrzuci³am, ale ciêcie w³osów tu¿ tu¿, to mo¿e poczekam jeszcze fotkami.

Przewin±³ siê temat p³ukanek z kawy, a ja mam ochotê to wypróbowaæ, bo za przyciemnienie w³osów bym siê nie obrazi³a Nawet takie minimalne.

A co do grzywki to te¿ mam z ni± problem. Teraz j± zapuszczam, bo po kuracji antybiotykiem na tr±dzik zaczê³a mi siê bardziej przet³uszczaæ cera, zw³aszcza czo³o, a od niego grzywka. No i póki co mam d³u¿sz± na bok, albo j± podpinam. Ale o wiele bardziej wolê siebie w grzywce.

kaguya ja zbieram siê do przebadania hormonów, bo wyskakuj± mi ca³y czas paskudy na brodzie i ¿uchwie, rzadziej na szyi. Reszta cery jest ok.
ja chyba wypróbujê tê kawê
a co do pryszczów na brodzie to s³ysza³am kiedy¶, ¿e w tych miejscach pojawiaj± siê pryszcze ze stresu
sarraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 21:14   #918
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarraa Poka¿ wiadomo¶æ
ja chyba wypróbujê tê kawê
a co do pryszczów na brodzie to s³ysza³am kiedy¶, ¿e w tych miejscach pojawiaj± siê pryszcze ze stresu
Od nowego tygodnia chyba zacznê kombinowaæ z kaw±

Teraz zobaczy³am, ¿e pyta³a¶ o olej z orzecha w³oskiego czy przyciemnia. U¿ywa³am go dosyæ d³ugo i nie zauwa¿y³am nic takiego.

Stres to swoj± drog±, ale hormony my¶lê, ¿e te¿ maj± w tym swój udzia³.

Stary 2015-02-08, 21:20   #919
I ona
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz zobaczy³am, ¿e pyta³a¶ o olej z orzecha w³oskiego czy przyciemnia. U¿ywa³am go dosyæ d³ugo i nie zauwa¿y³am nic takiego.

u mnie pojawiaj± siê wypryski po s³odyczach ZAWSZE
Stary 2015-02-08, 21:29   #920
sarraa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 095

Cytat:

mam nadzieje, ¿e moje w³osy siê polubi± z kaw±
u mnie przy stresie ca³a broda w syfach
sarraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-08, 21:30   #921
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Te¿ tak mam, ale wtedy bardziej wysypuje mnie na czole. Jest co¶ takiego jak mapa twarzy, u mnie siê to przewa¿nie sprawdza.

Stary 2015-02-09, 08:05   #922
Chardon
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 436

Czytam Wasze posty o problemach z cer± i jedno Wam mogê napisaæ: id¼cie do ginekologa Serio, ja posz³am po tabletki anty kilka lat temu i nie¶mia³o zapyta³am czy mo¿emy dobraæ takie, które i na cerê pomog±. Gin wypisa³ mi skierowanie na badania z krwii (w tym hormony, ale to by³o dawno, nie pamiêtam jakie) i po wynikach dobra³ mi tabsy. Od 4 lat mam buziê jak marzenie. I a¿ siê bojê, bo odstawi³am je ostatnio

Muszê siê te¿ poskar¿yæ... Ca³y dzieñ wczoraj mi siê obija³a w g³owie my¶l, ¿eby wróciæ jednak do henny, bo blond taaaki szary i bezbarwny. A wieczorem widzia³am siê z siostr± i ona z niczego wypali³a "£adnie Ci w Twoim kolorze, ale wola³am Ciê w rudym, taka ¿ywa by³a¶."
Stary 2015-02-09, 08:21   #923
monika1983k
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 557

ooo na temat pryszczy to ja sie moge duzo wypowiedzieæ, niestety od 15 roku zycia mam problem z tymi paskudami, teraz juz oczywiscie wyskoczy raz na miesiac cos przy brodzie jak mi okres sie zbliza, ale wierzcie mi ¿e i hormony by³y brane,silne leki,na kosmetyczke posz³o chyba z 1000z³...wtedy mia³am silne,ropne zmiany,jak mia³am grzywkê tez sie cos pod nia wyhodowa³o,nie ma to jak byc m³odym,z pryszczami piêknym sie nie jest
w³a¶nie sobie walne³am duzo,du¿o olejku na w³osy,za kilka godzin mycie samym kallosem,zobaczymy efekty
wczoraj dosz³am do wniosku,¿e ...mój naturalny kolor mnie jednak ciut odm³adza,przez 10 lat jak mia³am blondy by³am w przekonaniu,¿e blondy rozswietlaja mi twarz, a jednak odrosty to nie jest ³adny efekt

jeszcze wroce do tych pryszczy,jesli nie macie ropnych zmian, polecam z ca³ego serca seriê EUCERIN DERMOPURIFYER ja mam ¿el do mycia,tonik i 1 krem,ro¿nica jest kolosalna,kiedys probowa³am innych aptecznych zestawow,ten polecila mi kolezanka pracuj±ca wlasnie w aptece,cera poprawi³a mi siê o jakie¶ 90 % kosmetyki sa drogie, ale starczaja na d³ugo
Stary 2015-02-09, 09:38   #924
I ona
Zakorzenienie

monika1983k
tak jak pisa³am wcze¶niej przed wczoraj wieczorem umy³am w³osy kallosem bananowym. Ogólnie by³am zdziwona na plus, ¿e od¿ywka ¶wietnie siê spieni³a i po umyciu w³oski by³y naprawdê takie miêciutkie i jakby lekkie Co do minusów to niestety d³ugo¶æ ¶wie¿o¶ci po umyciu jest krótka, dzi¶ siê obudzi³am i ju¿ czuje swêdzenie na g³owie i nie¶wie¿o¶æ. Przy normalnym myciu w³osy my³abym dzisiaj wieczorem czyli po 2 dniach i nie czu³abym jeszcze nie¶wie¿o¶ci i swêdzenia. Dlatego to na du¿y minus, bo w³osy wytrzyma³y tak naprawdê jeden dzieñ.
Mimo wszystko bêde jednak do tej metody wracaæ, mo¿e dziêki niej szybciej zdenkuje tego kallosa, bo on mi za bardzo nie podpasi³, a szkoda mi go wyrzuciæ. Przy myciu od¿ywk± schodzi go zdecydowanie wiêcej ni¿ w przypadku na³o¿eniu go jako maski po myciu.

Ciekawa jestem jak zareagowa³y Twoje w³osy
Stary 2015-02-09, 10:10   #925
201604291140
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 442

chardon, za wczesnie bys oceniala swoj kolor, pamietaj ze on definiuje sie wraz z przyrostem dlugosci, a odcien jest zupelnie inny niz bedzie ostatecznie wygladal gdy zetniesz z glowy farbowance - to jednak dwa kolory obok siebie. ja uwazam ze im mniej mam farbowancow tym cera zywiej wyglada, a moja twarz nabiera wyrazistosci i wyrazu
201604291140 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-09, 10:17   #926
I ona
Zakorzenienie

animale, nie odpowiedzia³a¶ mi na pytanie - niedobra Ty
Stary 2015-02-09, 10:32   #927
Chardon
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 436

animale dziêkujê G³osie Rozs±dku
Stary 2015-02-09, 11:01   #928
Dboom_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820
Talking Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez animale Poka¿ wiadomo¶æ
chardon, za wczesnie bys oceniala swoj kolor, pamietaj ze on definiuje sie wraz z przyrostem dlugosci, a odcien jest zupelnie inny niz bedzie ostatecznie wygladal gdy zetniesz z glowy farbowance - to jednak dwa kolory obok siebie. ja uwazam ze im mniej mam farbowancow tym cera zywiej wyglada, a moja twarz nabiera wyrazistosci i wyrazu
dok³adnie, odrost musi byæ na prawdê spory, ¿eby co¶ da³o siê o nim powiedzieæ. do tego zima teraz, wyjdzie s³oñce, stety/ niestety zrobi swoje
a z naturalkami, animale, mam tak samo :ehem jak tak patrzê na zdjêcia, to buzia wygl±da du¿o lepiej, nie wydaje siê ani za blada, jak w przypadku czarnych w³osów, ani za ró¿owa, a tak by³o gdy by³am ruda.. spojrza³am na siebie krytycznie i w moim przypadku natura zdecydowanie wiedzia³a, co dawa³a
Cytat:
o taaak je¶li chodzi o te krostki i cerê, to u mnie nic nie pomog³o tak, jak zmiana diety. od pó³ roku nie jem miêsa, nie pijê mleka, wcinam mnóstwo warzyw i owoców, przeró¿nych, du¿o str±czkowych i teraz w zimie produktów kiszonych. no i mnóstwo wody. to po czasie na prawdê pomaga, nie tylko na w³osy z reszt±. piszê, bo czasami, jak w moim przypadku, wystarczy popracowaæ nad diet±, a mo¿na obej¶æ siê bez tabletek i hormonów. tylko trzeba byæ cierpliwym.

dzi¶ moje 21 miesiêcy bez farby wstawiê aktualizacê woeczorkiem. my¶la³am ¿e obetnê wszystkie farbowañce gdy minie 20miesiêcy, ale jeszcze czekam. dobrze mi tu z Wami

Edytowane przez Dboom_
Czas edycji: 2015-02-09 o 11:07
Dboom_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:36   #929
201607040946
Konto usuniête

Cytat:

U mnie nie jest

Cytat:
Napisane przez Chardon Poka¿ wiadomo¶æ
Czytam Wasze posty o problemach z cer± i jedno Wam mogê napisaæ: id¼cie do ginekologa Serio, ja posz³am po tabletki anty kilka lat temu i nie¶mia³o zapyta³am czy mo¿emy dobraæ takie, które i na cerê pomog±. Gin wypisa³ mi skierowanie na badania z krwii (w tym hormony, ale to by³o dawno, nie pamiêtam jakie) i po wynikach dobra³ mi tabsy. Od 4 lat mam buziê jak marzenie. I a¿ siê bojê, bo odstawi³am je ostatnio

Moja siostra zmaga siê z takimi gulami i pryszczami w dolnej czêsci twarzy, od ponad 5 lat, nie pomóg³ endo, gin, dermatolog, nic mia³a wszelkie mo¿liwe badania (na grzyby i co¶ tam te¿) i nic. Bra³a anty, trochê pomog³o (póki bra³a, wiêc co z tego?), odstawila: znowu to samo. Teraz juz nawet te same anty nie pomagaj±. Cerê ma naprawdê straszn±: nierówn±, ogromne gule, b±ble, twarde (nie pryszcze), czasem ropne, czerwone: paskudztwo. Ma 23 lata i straszne kompleksy. Leczy³a siê prywatnie, u kilku lekarzy. Tak¿e tego, nie zawsze jest wyj¶cie. Szkoda mi jej. Nie wiem, w czym problem.

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e to dziwnie zabrzmi ale mi czo³o przesta³o siê ¶wieciæ od kiedy troszkê zaniedba³am twarz.
MOja pielêgnacja ograniczy³a siê jedynie do p³ynu micelarnego i przemywania twarzy wod±. Moja cera mieszana lubi minimalizm.
Teraz jak jest zimno co któr±¶ noc nak³adam krem nivea i w miare sucho¶æ opanowa³am.

Oj tak, pisa³am przeciez o tym: im mniej, tym lepiej ale oczyszczaæ muszê, a wtedy jest sucha, wiêc nawil¿am, a jak nawil¿am, to zapycham. Gdybym nie musia³a oczyszczaæ,. to te¿ mia³abym fajn± cerê.
Z tym ¿e woda u mnie nie przejdzie: od razu mam ¶ci±gniêt± (bo mam odwodnion± cerê), pije du¿o, ale co z tego...
Stary 2015-02-09, 11:53   #930
Ingran
Blessed be the fruit

Wiadomo¶ci: 9 228

Cytat:
Napisane przez Dboom_ Poka¿ wiadomo¶æ
dzi¶ moje 21 miesiêcy bez farby wstawiê aktualizacê woeczorkiem. my¶la³am ¿e obetnê wszystkie farbowañce gdy minie 20miesiêcy, ale jeszcze czekam. dobrze mi tu z Wami

Wys³ano z
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-09-01 14:28:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.