|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#901 |
|
Blessed be the fruit
Wiadomo¶ci: 9 228
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
|
#902 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 92
|
Cytat:
Jaki kolor masz farbowanych wlosow, za az tak widac? eh, no wiem co czujesz ale ja tez scielam wlosy na krotko, mialam zniszczone strasznie. Mam teraz dlugosc 30cm wlosow (mniej wiecej) i tez scielam z dlugich. Juz nie zaluje. Przyzwyczailam sie, ale jesli wiesz, ze na pewno nie beda Ci pasowaly to podetnij te 5cm jak powiedzialas dobrze, ze nie jestem sama i inni tez maja momenty zalamania
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 442
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 329
|
he he wiem,¿e to okropna sytuacja, ja mam naturalki takie l¶ni±ce i g³adkie i nagle takie przej¶cie na farbowañce poniszczone wysuszone i odstaj±ce jak siano hehe ...
£adniej mi w blondzie ni¿ w naturalnych,ale kurcze chyba nie mia³abym serca po³o¿yæ farby na moje naturalki. Ja obciê³am siê na krótko i teraz ¿a³uje, bo zapuszczanie jest okropne, a i tak farbowañców mi troche zosta³o. |
|
|
|
#905 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
Cytat:
), ale to nie tak, ¿e wystarczy puder z rana i jest ok. Ja muszê poprawiaæ makija¿ co 3-4 godziny.Cytat:
a potem okaza³o siê, ¿e nie tylko |
||
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naruto....to niekoñcz±ce siê anime, co mój brat ogl±da³ ![]() Widzê,¿e ty te¿ walczysz z t³ust± cer±. Najgorsze w moim przypadku jest to,¿e im bardziej potem matowiê skórê, to ona szybko wraca do poprzedniej t³ustej wersji...Nikgdy z tym nie wygram. My¶la³am,¿e po 3 miesiêcznej kuracji tetracyklin± wszystko mi przejdzie,ale poprawa jest lekka, nie ma efektu WOW, a mam tylko zaskórniki :/ Pare miesiêcy temu mia³am grzywkê,ale t³uste czo³o+przet³uszczaj±ce siê w³osy, na dodatek zim± (ogrzewanie, czapki, kaptur) to na prawdê lepiej nie robiæ sobie grzywki... Edytowane przez Patisha87 Czas edycji: 2015-02-08 o 15:46 |
|
|
|
|
#907 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Tak, czo³o mi siê przet³uszcza, ale ogólnie cera mieszana, do tego odwodniona |
|
|
|
|
#908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak znam ten ból, jak idê na imprezê (rzadko) to moja kole¿anki maj± ³adne matowe bu¼ki, a ja ¶wiecê siê jak psu jajca za przeproszeniem. Ostatnio nawet w³osy wariuj±, szczególnie jak mam kaptur na g³owie, rano umyte ¶wie¿e, a wieczorem ju¿ przet³uszczone. Ehh czemu my mamy takiego pecha? |
|
|
|
|
#909 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
A ostatnio mam wra¿enie, ¿e nie moge domyæ w³osów. |
|
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Ja od 13 roku zycia mam problem z przet³uszczaj±c± siê cer±, w³osami (skór± g³owy), nadmiernym poceniem siê, mega buszem (³oniaki, na nogach, w dolnej czê¶ci pleców i nawet na po¶ladkach!), choæ okres zawsze w normie, gin mówi³ ,ze taka moja uroda. Endo, ¿e zimne rêce to te¿ taka moja uroda. Kardiolog nic na temat zimnych r±k nie mówi³ ![]() Ale w³a¶nie naczyta³am sie, ¿e krosty i gule w dolnej czêsci cia³a to na 80% wysoka prolaktyna. |
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 547
|
https://www.facebook.com/fashionery/...12218838797799 - u mnie dzisiaj tak. ¯ebym ja mia³a takie lej±ce i g³adkie w³osy bez piêciu godzin cudowania...
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi sie t³u¶ci te¿ szyja, dekolt i plecy prócz twarzy,ale z ow³osieniem nie mam problemów. Zrób sobie badania na prolaktyne, warto spróbowaæ |
|
|
|
|
#914 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podejrzewam w³a¶nie, ¿e jak siê zetnie w³osy na krótkie a siê tego nie lubi to zapuszczanie bêdzie mêk±. W³osy jednak nie rosn± zbyt szybko.. Cytat:
|
||||
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 241
|
Cytat:
MOja pielêgnacja ograniczy³a siê jedynie do p³ynu micelarnego i przemywania twarzy wod±. Moja cera mieszana lubi minimalizm. Teraz jak jest zimno co któr±¶ noc nak³adam krem nivea i w miare sucho¶æ opanowa³am. |
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 150
|
Ale postów naprodukowa³y¶cie
![]() Mojej aktualuzacji dalej nie wrzuci³am, ale ciêcie w³osów tu¿ tu¿, to mo¿e poczekam jeszcze fotkami. Przewin±³ siê temat p³ukanek z kawy, a ja mam ochotê to wypróbowaæ, bo za przyciemnienie w³osów bym siê nie obrazi³a Nawet takie minimalne.A co do grzywki to te¿ mam z ni± problem. Teraz j± zapuszczam, bo po kuracji antybiotykiem na tr±dzik zaczê³a mi siê bardziej przet³uszczaæ cera, zw³aszcza czo³o, a od niego grzywka. No i póki co mam d³u¿sz± na bok, albo j± podpinam. Ale o wiele bardziej wolê siebie w grzywce. kaguya ja zbieram siê do przebadania hormonów, bo wyskakuj± mi ca³y czas paskudy na brodzie i ¿uchwie, rzadziej na szyi. Reszta cery jest ok. |
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 095
|
Cytat:
![]() a co do pryszczów na brodzie to s³ysza³am kiedy¶, ¿e w tych miejscach pojawiaj± siê pryszcze ze stresu
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz zobaczy³am, ¿e pyta³a¶ o olej z orzecha w³oskiego czy przyciemnia. U¿ywa³am go dosyæ d³ugo i nie zauwa¿y³am nic takiego. Stres to swoj± drog±, ale hormony my¶lê, ¿e te¿ maj± w tym swój udzia³. |
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZAWSZE |
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 095
|
Cytat:
![]() u mnie przy stresie ca³a broda w syfach |
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Te¿ tak mam, ale wtedy bardziej wysypuje mnie na czole. Jest co¶ takiego jak mapa twarzy, u mnie siê to przewa¿nie sprawdza.
|
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 436
|
Czytam Wasze posty o problemach z cer± i jedno Wam mogê napisaæ: id¼cie do ginekologa
Serio, ja posz³am po tabletki anty kilka lat temu i nie¶mia³o zapyta³am czy mo¿emy dobraæ takie, które i na cerê pomog±. Gin wypisa³ mi skierowanie na badania z krwii (w tym hormony, ale to by³o dawno, nie pamiêtam jakie) i po wynikach dobra³ mi tabsy. Od 4 lat mam buziê jak marzenie. I a¿ siê bojê, bo odstawi³am je ostatnio ![]() Muszê siê te¿ poskar¿yæ... Ca³y dzieñ wczoraj mi siê obija³a w g³owie my¶l, ¿eby wróciæ jednak do henny, bo blond taaaki szary i bezbarwny. A wieczorem widzia³am siê z siostr± i ona z niczego wypali³a "£adnie Ci w Twoim kolorze, ale wola³am Ciê w rudym, taka ¿ywa by³a¶."
|
#923 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
ooo na temat pryszczy to ja sie moge duzo wypowiedzieæ, niestety
od 15 roku zycia mam problem z tymi paskudami, teraz juz oczywiscie wyskoczy raz na miesiac cos przy brodzie jak mi okres sie zbliza, ale wierzcie mi ¿e i hormony by³y brane,silne leki,na kosmetyczke posz³o chyba z 1000z³...wtedy mia³am silne,ropne zmiany,jak mia³am grzywkê tez sie cos pod nia wyhodowa³o,nie ma to jak byc m³odym,z pryszczami piêknym sie nie jest w³a¶nie sobie walne³am duzo,du¿o olejku na w³osy,za kilka godzin mycie samym kallosem,zobaczymy efekty ![]() wczoraj dosz³am do wniosku,¿e ...mój naturalny kolor mnie jednak ciut odm³adza,przez 10 lat jak mia³am blondy by³am w przekonaniu,¿e blondy rozswietlaja mi twarz, a jednak odrosty to nie jest ³adny efekt jeszcze wroce do tych pryszczy,jesli nie macie ropnych zmian, polecam z ca³ego serca seriê EUCERIN DERMOPURIFYER ja mam ¿el do mycia,tonik i 1 krem,ro¿nica jest kolosalna,kiedys probowa³am innych aptecznych zestawow,ten polecila mi kolezanka pracuj±ca wlasnie w aptece,cera poprawi³a mi siê o jakie¶ 90 % kosmetyki sa drogie, ale starczaja na d³ugo
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
monika1983k
tak jak pisa³am wcze¶niej przed wczoraj wieczorem umy³am w³osy kallosem bananowym. Ogólnie by³am zdziwona na plus, ¿e od¿ywka ¶wietnie siê spieni³a i po umyciu w³oski by³y naprawdê takie miêciutkie i jakby lekkie Co do minusów to niestety d³ugo¶æ ¶wie¿o¶ci po umyciu jest krótka, dzi¶ siê obudzi³am i ju¿ czuje swêdzenie na g³owie i nie¶wie¿o¶æ. Przy normalnym myciu w³osy my³abym dzisiaj wieczorem czyli po 2 dniach i nie czu³abym jeszcze nie¶wie¿o¶ci i swêdzenia. Dlatego to na du¿y minus, bo w³osy wytrzyma³y tak naprawdê jeden dzieñ. Mimo wszystko bêde jednak do tej metody wracaæ, mo¿e dziêki niej szybciej zdenkuje tego kallosa, bo on mi za bardzo nie podpasi³, a szkoda mi go wyrzuciæ. Przy myciu od¿ywk± schodzi go zdecydowanie wiêcej ni¿ w przypadku na³o¿eniu go jako maski po myciu. Ciekawa jestem jak zareagowa³y Twoje w³osy
|
|
|
|
#925 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 442
|
chardon, za wczesnie bys oceniala swoj kolor, pamietaj ze on definiuje sie wraz z przyrostem dlugosci, a odcien jest zupelnie inny niz bedzie ostatecznie wygladal gdy zetniesz z glowy farbowance - to jednak dwa kolory obok siebie. ja uwazam ze im mniej mam farbowancow tym cera zywiej wyglada, a moja twarz nabiera wyrazistosci i wyrazu
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
animale, nie odpowiedzia³a¶ mi na pytanie - niedobra Ty
|
|
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 436
|
animale dziêkujê G³osie Rozs±dku
|
#928 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
a z naturalkami, animale, mam tak samo :ehem jak tak patrzê na zdjêcia, to buzia wygl±da du¿o lepiej, nie wydaje siê ani za blada, jak w przypadku czarnych w³osów, ani za ró¿owa, a tak by³o gdy by³am ruda.. spojrza³am na siebie krytycznie i w moim przypadku natura zdecydowanie wiedzia³a, co dawa³a ![]() o taaak dzi¶ moje 21 miesiêcy bez farby
☼ 9.05.2013 - nie farbujê, zapuszczam, pielêgnujê ![]() Edytowane przez Dboom_ Czas edycji: 2015-02-09 o 11:07 |
|
|
|
|
#929 | |||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
Moja siostra zmaga siê z takimi gulami i pryszczami w dolnej czêsci twarzy, od ponad 5 lat, nie pomóg³ endo, gin, dermatolog, nic i straszne kompleksy. Leczy³a siê prywatnie, u kilku lekarzy. Tak¿e tego, nie zawsze jest wyj¶cie. Szkoda mi jej. Nie wiem, w czym problem.Cytat:
Oj tak, pisa³am przeciez o tym: im mniej, tym lepiej Z tym ¿e woda u mnie nie przejdzie: od razu mam ¶ci±gniêt± (bo mam odwodnion± cerê), pije du¿o, ale co z tego... |
|||
|
|
|
#930 | |
|
Blessed be the fruit
Wiadomo¶ci: 9 228
|
Cytat:
Wys³ano z
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

I DOBRZE 

Jaki kolor masz farbowanych wlosow, za az tak widac?
a potem okaza³o siê, ¿e nie tylko

Nawet takie minimalne.